هوشمندانه ترین روش تجارت

در

هر چه یک سیستم تجاری پیچیده تر باشد، به عبارت دیگر، هر چه درک کردن آن دشوارتر باشد، تبعیت از آن نیز دشوارتر شده، و در نتیجه، پیاده سازی و بکارگیری آن نیز دشوارتر میشود. برای شروع، بگذارید در مورد ساده سازی صحبت کنیم. این مسئله میتواند به بسیاری از جنبه های زندگی تعمیم داده شود؛ در هر صورت، ساده سازی یکی از عناصر اساسی برای داشتن یک نقشه ی تجاری موفق است.

بحثمان را با استراتژی های تجاری شروع میکنیم. استراتژی تجاری خود را زیاد پیچیده نکنید. شاید این مسئله بدیهی به نظر برسد، اما بسیاری از بازرگانان تازه کار و حتی برخی از بازرگانان با تجربه علاقه دارند شغلشان به عنوان یک بازرگان را بیش از حد مورد نیاز دشوار و پیچیده کنند. یکی از خطاهای رایج در تجارت، این دیدگاه است که برای داشتن یک استراتژی موفق در تجارت، باید یک استراتژی عجیب و پیچیده، با ترکیبی غیر عادی از شاخصها و تنظیمات دور از ذهن داشته باشیم.

این مسئله چندان از حقیقت دور نیست؛ در واقع، اگر با بازرگانان موفق گفتگو کنید، اغلب به شما میگویند که در ابتدای کارشان، شاخصهای زیادی روی جدولها و نمودارهایشان داشتند، اما حالا از تعداد کمی از شاخصها استفاده میکنند (تازه اگر اصلا از شاخصی استفاده کنند). بعضی از بازرگانان موفق تر، بیشتر از آنکه به شاخصها توجه داشته باشند، روی نوسانات قیمت تمرکز میکنند. این بدین معنا نیست که شما نباید از شاخصها استفاده کنید، بلکه به این معناست که تنها در صورتی که شاخصها به ساده سازی فرایند تجاری شما کمک میکنند باید از آنها استفاده شود. ساده تر همیشه بهتر است، مخصوصا وقتی در مورد تجارت صحبت میکنیم. بسیاری از شاخصها، اطلاعات مشابهی را ارائه میدهند و در نتیجه، استفاده از تعداد زیادی از آنها باعث پیچیده شدن نمودارها شده، و منجر به آشفتگی موقعیتهای تجاری میشود. به صورت کلی، استفاده از تعداد کمی از شاخصها به منظور تایید نوسانات قیمت، بهتر و ساده تر است. برای مثال، میتوان از تعداد کمی از میانگینهای متحرک برای تسهیل تایید گرایش و مقدار حرکت، به همراه پشتیبانی و سطح مقاوت به دست آمده از نوسانات قیمت (اوجها و فرودها) استفاده کرد. اینکه به دنبال سیگنالهای بسیار زیادی باشیم تنها منجر به معاملات با احتمال کمتر و نتایج نهایی ضعیفتر میشود. بنابراین، اطمینان حاصل کنید که استراتژی تجاری تان به قدری که بتوانید در اکثر شرایط بازار از آن استفاده کنید، ساده است.(سیارک

علاوه بر اجتناب از استفاده ی شاخصهایی که بیش از اندازه پیچیده هستند، باید از وسوسه ی داد و ستد کردن بیش از حد موقعیتها (یا بیش از حد جفتها در فارکس) و چارچوبهای زمانی نیز خودداری کنید. تلاش برای داد و ستد نمودارهای 5 دقیقه ای، 1 ساعته، و روزانه، ممکن است باعث شود به تعقیب معاملات بسیار در امنیتهای بسیار بپردازید، و در نهایت این تعداد آنقدر زیاد باشد که قادر به مدیریت موفقیت آمیز آنها نباشید. این مسئله اغلب منجر به اتخاذ تصمیمهای ضعیف و انضباط تجاری نامناسب میشود. دوباره تاکید میکنیم، موفقیت آمیزترین استراتژی ها آنهایی هستند که درک و به کارگیری شان ساده است. علاوه بر استراتژی تجاری و قوانین ساده، قوانین مدیریت ریسک واضح و ساده نیز برای داشتن یک برنامه ی تجاری خوب، ضروری هستند. هرگز به داد و ستد معاملاتی که از اندازه مناسب حساب تجاری شما بزرگتر هستند، دست نزنید. برای مثال، از یک قانون ساده پیروی کنید، قانونی مانند اینکه هرگز بیش از %2 در هر معامله ریسک نکنید بر اساس نوعی ترتیب ضرر هارد استاپ (hard stop loss order) ، یا اینکه در هر صورت، بیشتر از %10 از کل حسابتان را ریسک نکنید، و یا اینکه تعداد معاملات همزمانتان را به 5 معامله محدود کنید.

بهترین راه برای بهتر شدن در امر تجارت این است که روی به کارگیری سیستم خودتان تمرکز داشته، و از وسوسه ی همیشه به دنبال سیستمی بهتر بودن، پرهیز کنید. با انتخاب چیزی که میخواهید معامله کنید آغاز کنید، و تنها تعداد کمی از شاخصها و چارچوبهای زمانی را به کار بگیرید.


خلاصه بگوییم، ساده نگه داشتن مسائل در واقع هوشمندانه ترین روش تجارت است سیستم تجاری ساده، نمودارهای ساده، ورودی و خروجی ساده، و از همه مهمتر، قوانین مدیریت ریسک ساده... همه چیز را ساده نگه دارید.ترجمه  itrans.ir

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

ضررهایی که مصرف دخانیات متوجه بدن می‌کند بخش اول

در

(سیارک)بر خلاف آنچه میان عامه مردم رایج است، تنها مشکل مصرف دخانیات، اختلال در کارکرد ریه نیست و نیز سرطان تنها بیماری‌ای نیست که افراد را تهدید می‌کند. درحقیقت مصرف دخانیات و تنباکو به بیشتر ارگان‌ها و سیستم‌های بدن انسان آسیب می‌رساند. کسی نیست که مصرف دخانیات را به عنوان کاری سالم تلقی کند، با اینحال باید به طور کامل و دقیق راجع به اختلالات ناشی از مصرف این ماده، اطلاع‌رسانی شود تا همگان درک دقیقتری از ضررهای مصرف دخانیات پیدا کنند. درحقیقت صرف اینکه بگوییم مصرف دخانیات بد است، کافی نیست و باید اطلاعات دقیقتری در اختیار عموم قرار بگیرد. در این مطلب قصد داریم تا شمارا در جریان تمامی اختلالات ناشی از مصرف دخانیات بگذاریم. با سیارک همراه باشید.

اثرات کوتاه‌مدت

به محض شروع به مصرف دخانیات، تأثیرات آن را احساس خواهید کرد. انگشتان دست کمی رو به زردی می‌نهند و نفس و بدن شما بوی دود سیگار خواهد گرفت. جرمی که روی دندان می‌نشیند نیز از اثرات کوتاه‌مدت سیگار کشیدن است. برخی از افراد نیز شروع به سرفه کردن می‌کنند و علائم بیماری‌هایی چون آلرژی و آبریزش بینی درآن‌‌ها پدیدار می‌شود. ممکن است شما با هیچ‌یک از این مسائل، مشکلی نداشته باشید، اما باید بدانید که این تنها شروع ماجرا است. به مرور زمان، ظرفیت ریه بدن انسان کمتر شده و از حجم آن کاسته می‌شود. این موجب می‌شود تا برای فعالیت‌های ورزشی با مشکل مواجه شوید و نیز ممکن است باعث خستگی مفرط شود. افزایش فشار خون و  گلودرد نیز از دیگرا اثراتی است که به مرور زمان تجربه خواهید کرد.

اثرات بلند مدت

هرچه بیشتر زمان می‌گذرد، اختلالاتی که در خطوط بالایی نگاهی گذرا به آن شد، شدت بیشتری پیدا می‌کنند. ابتدا اختلالاتی را مطرح می‌کنیم که از خطر کمتری نسبت به بقیه برخوردارند:

جرمی که ناشی از دود سیگار است و روی دندان و دست شما می‌نشیند به مرور زمان بیشتر می‌شود. اگر برای مدتی سیگار نکشیده باشید، دستان شما شروع به لرزیدن می‌کنند. اگر وقفه‌ای طولانی‌مدت میان سیگار کشیدن بیفتد و برای مثال دسترسی به سیگار نداشته باشید، کلافه خواهید شد و با تمام وجود به دنبال فراهم کردن آن خواهید رفت؛ حال اگر دست شخص دیگری سیگار ببینید و یا بوی آن را استشمام کنید، این احساس نیاز، بیشتر خواهد شد. کاری که برای تفریح و لذت انجام داده بودید، حال دارد تبدیل به عادتی گریزناپذیر می‌شود. ممکن است به مرور احساس کنید در نفس کشیدن با مشکل مواجه شده‌اید. این مسئله بخاطر تشکیل بافت‌هایی با اثرات زخم، در گلو و ریه است. درحقیقت مصرف دخانیات تأثیرات بسیار مخربی برروی سیستم تنفسی انسان بجای می‌گذارد. این بافت‌ها نوید اتفاق شومی را می‌دهد. مصرف دخانیات شمارا در معرض بیماری سرطان قرار می‌دهد. سرطان ریه، گلو و دهان از شایع‌ترین سرطان‌های مرتبط با مصرف دخانیات هستند. ناگفته نماند که تقریبا امیدی به بازگشت و بهبودی در این سه نوع سرطان وجود ندارد و در مدت کوتاهی قربانی خودرا از پای درمی‌آورند. حتی اگر کسی خوش‌شانس باشد و بتواند جان سالم بدر ببرد، ملزم به جدا کردن بخش‌هایی از این اعضا از بدن خود می‌باشد (با عمل جراحی). بجای این اعضا باید از دستگاه‌های مکانیکی استفاده شود که به هیچ‌وجه صورت خوشی ندارند و عادت به استفاده از آنها زمان زیادی می‌برد.

تأثیرات استعمال دخانیات در زندگی اجتماعی

این تنها بخشی از مشکلاتی بود که از مصرف دخانیات ناشی می‌شود. درحقیقت اینها مشکلاتی بود که متوجه بدن انسان می‌شود و این تمام ماجرا نیست و مسائلی دیگر نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در ایالات متحده آمریکا مصرف دخانیات در تمامی مکان‌های عمومی ممنوع است. به طور دقیق‌تر، رستوران‌ها، مغازه‌های مختلف، مراکز خرید و حتی پارک‌های تفریحی از این قانون طبعیت می‌کنند. تنها مکان‌هایی که در آن قادر به سیگار کشیدن خواهید بود، در کوچه‌های خلوت و سالن‌های استعمال دخانیات است. حال به مشکلی که در ابتدای این بند به آن اشاره شد برمی‌گردیم؛ زمانی که شروع به سیگار کشیدن می‌کنید، ممکن است متوجه شده باشید که دیگران همانند قبل با شما رفتار نمی‌کنند. معمولا کسی دلش نمی‌خواهد فرزندش نزدیک یک آدم سیگاری باشد؛ کسانی هم هستند که خودشان هم از این افراد دوری می‌کنند. همانگونه که می‌دانید افرادی که خود سیگاری نیستند و فقط در معرض دود سیگار دیگران قرار می‌گیرند، در معرض بیماری هستند. به همین خاطر است که افراد معمولا از انسان‌های سیگاری دوری می‌کنند.

حال بیایید نگاهی دقیقتر به بیماری‌هایی بیندازیم که از مصرف دخانیات ناشی می‌شوند. با سرطان شروع می‌کنیم:

سیگار کشیدن یکی از علت‌های اصلی و اجتناب‌ناپذیر ابتلا به سرطان ریه است. از هر پنج موردی که به این سرطان مبتلا می‌شوند، چهار موردشان به خاطر استعمال دخانیات است. مصرف دخانیات، خطر ابتلا به سیزده نوع دیگر سرطان را نیز در پی دارد. از آن جمله‌اند: سرطان پانکراس، سرطان کلیه، سرطان دهان و گلو، سرطان مثانه، سرطان حنجره و ...

تأثیر مصرف دخانیات بر سیستم گردش خون بدن انسان

دودی که با کشیدن سیگار وارد بدن می‌شود، می‌تواند به قلب و سلول‌هایی که در خون انسان هستند نیز لطمه بزند. از بیماری‌هایی که مربوط به این مشکل می‌شوند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

آنوریسم یا رگ برآمدگی: که عبارت است از بزرگ شدن یا بیرون‌زدگی دیواره یک سرخرگ در اثر ضعف دیواره سرخرگ. در صورتی که این دیواره شکاف بردارد، فرد دچار خون‌ریزی داخلی شده که سبب مسدود شدن جریان خون و درنهایت مرگ می‌شود.

آترواسکلروزیس (atherosclerosis) یا سختی سرخرگ‌ها: که تجمع چربی و سایر مواد در سرخرگ‌هاست. این تجمع نیز می‌تواند سبب مسدود شدن جریان خون شود. شکافتگی در این تجمع نیز منجر به مرگ فرد می‌شود.

بیماری سرخرگ تاجی یا بیماری شریان کرونری: که به سرخرگ‌های اصلی مربوط به قلب، آسیب رسانده و سبب تضعیف کارکرد آنها می‌شود.

بالا رفتن فشار خون: که سبب نارسایی‌های قلبی و سکته مغزی می‌شود.

تأثیرات مصرف دخانیات بر سیستم ایمنی بدن انسان

سیگار کشیدن اختلالاتی جدی در دستگاه ایمنی بدن پدید می‌آورد که درنهایت می‌تواند فرد را در معرض بیماری‌هایی چون ذات‌الریه و آنفولانزا قرار می‌دهد. یکی از بیماری‌های دیگر مرتبط با این بخش، بیماری کرون است؛ کرون یکی از بیماریهای التهابی روده است که با التهاب دیواره روده مشخص می‌شود. از علائم این بیماری می‌توان به درد شکم و خستگی مفرط اشاره کرد. روماتیسم مفصلی بیماری دیگری است که فرد در معرض ابتلا به آن قرار می‌گیرد. این بیماری با ورم مفاصل همراه است، بخصوص مفاصل دست و پا. از علائم آن می‌توان به درد مفاصل و ورم کردن آنها اشاره کرد.

تأثیرات مصرف دخانیات بر دستگاه تنفسی

سیگار کشیدن و دودی که وارد بدن فرد می‌شود، به ریه آسیب جدی وارد می‌کند و می‌تواند تأثیرات سوئی بر حنجره و سایر بخش‌های مرتبط بگذارد. کسی به آسم دچار باشد نیز بیماری‌اش مزمن‌تر می‌شود. ازجمله بیماری‌های مرتبط با این بخش عبارت‌اند از:

بیماری مزمن انسدادی ریه: که به مجموعه اختلالاتی مرتبط با ریه اطلاق می‌شود و ورود جریان هوا به ریه را با مشکل مواجه کرده و فرد با مشکلاتی مربوط به تنفس مواجه می‌کند. از علائم این بیماری می‌توان به تنگی نفس، سرفه و عطسه اشاره کرد. همانگونه که اشاره شد، بیماری مزمن انسدادی ریه از مجموع چند بیماری دیگر تشکیل می‌شود. اصلی‌ترین این بیماری‌ها عبارت‌اند از: الف) ذات‌الریه: بیماری عفونی‌ای است که سبب التهاب مجاری تنفسی شده و امکان ورود مایعات به ریه را فراهم می‌کند. از علائم این بیماری می‌توان به سرفه همراه با خلط، تب شدید و مشکلات تنفسی اشاره کرد، ب) آمفیزم: این بیماری حاصل آسیبی است که مواد سمی موجود در دود سیگار، به جداره ریه وارد می‌کنند، پ) سل: بیماری عفونی بسیار خطرناکی است که بوسیله باکتری‌های حامل بیماری منتشر می‌شود. از علائم این بیماری می‌توان به سرفه، کاهش وزن، تب، و خستگی مفرط اشاره کرد.

تأثیرات مصرف دخانیات بر دستگاه اسکلتی-عضلانی

یکی از اثرات سیگار کشیدن، کاهش ضخامت و استحکام استخوان است. سیگار کشیدن، فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می‌دهد؛ بیماری که سلول‌های استخوان را از بین می‌برد و سبب کاهش استحکام آن می‌شود. از دیگر اثرات مصرف دخانیات، کاهش توان عضلانی بدن است. کربن مونواکسید موجود در دود سیگار باعث این کاهش شده و نیز رشد عضلات را متوقف می‌کند.

تأثیرات مصرف دخانیات بر قوه بینایی (سوی چشم)

کسانی که سیگار می‌کشند، چهار برابر سایرین امکان نابینا شدن در سنین بالاتر را دارند. از اختلالاتی که به این بخش مرتبط هستند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

آب مروارید: که با تار شدن عدسی چشم همراه است. از علائم این بیماری می‌توان به تار شدن دید چشم، حساسیت به نور و کاهش سوی چشم اشاره کرد. سیگار کشیدن خطر ابتلا به این بیماری را تا دوبرابر افزایش می‌دهد.

تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا: بیماری که با آسیب‌رسانی به مرکز چشم همراه است. از علائم این بیماری می‌توان به مشاهده لکه‌های گوناگون، تار شدن دید و منحنی دیدن خطوط صاف اشاره کرد. خطر ابتلا به این بیماری در افرادی که سیگار می‌کشند تا سه برابر افزایش پیدا می‌کند.

یوئیت یا التهاب بافت یوه چشم: این بیماری با ملتهب شدن قسمت میانی چشم همراه است. از علائم آن می‌توان به سرخی و حساسیت بیش از اندازه چشم اشاره کرد.

تأثیرات مصرف دخانیات بر قند خون (دیابت)

تحقیقات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به دیابت نوع دو در افرادی که سیگار می‌کشند، بیشتر از سایرین است. این احتمال تا چیزی حدود سی یا چهل درصد نسبت به افراد عادی افزایش پیدا می‌کند. هرچه مدت زمان مصرف دخانیات توسط فرد بیشتر باشد، خطر ابتلا به دیابت نیز همسو با آن افزایش پیدا می‌کند. نکته دیگری که در این مورد وجود دارد این است که سیگار کشیدن کنترل این بیماری را نیز با مشکل مواجه می‌کند. انسولینی که به بدن اینگونه افراد تزریق می‌شود از کارکردی که در بدن یک فرد عادی دارد، محروم است.

تأثیرات مصرف دخانیات در زمان حاملگی

کسانی که در این زمان سیگار می‌کشند، اختلالات خطرناکی را متوجه فرزند خود می‌کنند. ممکن است مصرف بیش از اندازه سبب مرگ جنین شود و نیز اختلال دیگری که احتمال بروز آن وجود دارد، وضع حمل زودتر از نه ماه است.

ناگفته نماند که کسانی که سیگار نمی‌کشند و تنها در معرض دود آن قرار دارند هم، خطری همسان با فرد سیگاری را تجربه می‌کنند.ترجمه  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

ضررهایی که مصرف دخانیات متوجه بدن می‌کند بخش دوم

در

(سیارک) در بخش اول این مقاله نگاهی اجمالی به بیماری‌ها و اختلالاتی انداختیم که مصرف دخانیات، متوجه بدن افراد می‌کند. حال قصد داریم این مسئله از نکات و جنبه‌های دیگر مورد بررسی قرار دهیم و سعی در آگاه‌سازی بیشتر شما، از ضرر و زیان‌هایی داشته باشیم که این عادت برای افراد به همراه دارد. با سیارک همراه باشید.

درحقیقت این ضرر و زیان‌ها بی‌شمار هستند و حتی می‌توان گفت که برخی از آنها هنوز توسط محققین به طور کلی و بوسیله آزمایش‌های گوناگون اثبات نشده است. با اینحال این‌را می‌دانیم که مصرف دخانیات در بلند مدت ضررهای جبران ناپذیری را متوجه افراد می‌کند. جراحی‌هایی که به منظور بهبود کارکرد اعضایی از بدن که به خاطر سیگار کشیدن دچار اختلال شده‌اند، انجام می‌شود، ممکن است در نهایت تا قطع عضو و ناقص شدن افراد نیز پیش برود. موردهایی هم وجود دارد که پس از انجام عمل جراحی، فرد مجبور به استفاده از دستگاه‌هایی مصنوعی برای انجام فرایندهای طبیعی و حیاتی بدن خود می‌شود؛ مخزن‌های اکسیژن برای رفع مشکلات و اختلالات تنفسی و دستگاه‌های شبیه‌سازی صدا که در حنجره کار گذاشته می‌شوند از این قبیل‌اند. بیماری‌هایی چون سرطان حنجره، که از اثرات مستقیم مصرف دخانیات است، ممکن است به ازکار افتادن قدرت تکلم فرد منجر شود. درنهایت آسیبی که به بدن فردی که سیگار می‌کشد، می‌رسد، می‌تواند موجبات مرگ زودرس اورا فراهم کند. به امید روزی که کسی گرفتار اینگونه عادات زیان‌آور نباشد. بیایید نگاهی به سایر اثرات مصرف دخانیات بیندازیم:

قرار گرفتن افراد غیرسیگاری در معرض دود سیگار

افرادی که نزدیک فرد سیگاری قرار می‌گیرند در حقیقت در معرض دو نوع دود قرار دارند؛ اول دودی است که توسط خود سیگار، زمانی که در حال سوختن است، تولید می‌شود و دومی دودی است که از دهان فرد سیگاری خارج می‌شود. متأسفانه کسانی که در معرض دود سیگار دیگران قرار می‌گیرند، به اندازه خود آن‌ها در معرض اختلالاتی که سیگار کشیدن برای افراد بوجود می‌آورد نیز قرار می‌گیرند.

بین دو نوع دودی که این افراد در معرضش قرار می‌گیرند (دو نوعی که در ابتدای این بخش عنوان شد) تفاوت‌هایی اساسی وجود دارد. دودی که از سوختن خود سیگار بوجود می‌آید بسیار خطرناک است. این دود حاوی مواد سمی و سرطان‌زای بیشتری است و به خاطر ذرات کوچک‌ترش نسبت به دودی که از دهان فرد سیگاری خارج می‌شود، راحت‌تر می‌تواند از مجرای تنفسی افراد عبور کرده و به ریه برسد. دودی که از دهان فرد سیگاری خارج می‌شود، به نسبت، کم‌ضررتر است، با اینحال در معرض این دود بودن هم توصیه نمی‌شود، چراکه حجم دود خارج شده بسیار زیاد است و می‌تواند آسیب‌رسان باشد.

قرار گرفتن در معرض دودی که از سوختن سیگار حاصل می‌شود، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و خطر ابتلا به انواع سرطان را نیز به دنبال دارد. بسیاری براین باور‌اند که سرطان ریه شایع‌ترین نوع سرطان درمیان این افراد است، با اینحال تحقیقات نشان داده که خطر ابتلا به سرطان سینه نیز در این افراد، کمتر از قبلی نیست. خطر ابتلا به سرطان ریه، درمیان افرادی که تنها در معرض دود سیگار دیگران قرار می‌گیرند، تا چیزی حدود سی درصد نسبت به سایرین افزایش پیدا می‌کند. بنا به آخرین آمار بدست آمده، همه ساله چیزی حدود سه هزار انسان، جان خودرا به این خاطر از دست می‌دهند.

سرفه افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند

سرفه مداوم این افراد یکی از عوارض مصرف دخانیات در بلند‌مدت است و می‌تواند اختلالات زیادی در دستگاه تنفسی بوجود بیاورد؛ بیماری مزمن انسدادی ریه یکی از این اختلالات است. این سرفه‌ها همچنین می‌تواند نشانه وجود بیماری‌های عفونی در ریه باشد. سرطان ریه و یا از بین رفتن آن از دیگر نشانه‌ها است.

سرفه‌ای که افراد سیگاری تجربه می‌کنند، کاملا متفاوت است از سرفه‌های مربوط به سرماخوردگی و بیماری‌های آلرژیک. این سرفه بدین معنا است که فرد در تمام طول روز سرفه خواهد کرد و از دست آن خلاصی نخواهد یافت. تفاوت اساسی این سرفه با دیگر سرفه‌ها در این است که با مصرف قطره‌های خوراکی و یا داروهای دیگر نمی‌توان آن را متوقف کرد. در ابتدای دوران مصرف دخانیات (بخصوص اگر خیلی سیگار نکشید) این سرفه‌ها خشک خواهند بود و دردی در قسمت انتهایی گلو احساس نخواهد شد. اما زمان که پیش می‌رود، کم کم سرفه‌های افراد با خود خلط به همراه خواهد داشت. این سرفه‌ها بیشترین شدت را در ابتدای صبح و زمانی که فرد از خواب بیدار می‌شود، دارند. در ریه بدن انسان، قسمت‌هایی وجود دارند که با نام «سیلیا» شناخته شده و شبیه به موی سر هستند. به طور معمول وظیفه این قسمت‌ها خارج کردن مواد سمی از ریه و محافظت از آن است، اما دود سیگار در کارکرد این قسمت‌ها اختلال ایجاد می‌کند. همین مسئله سبب می‌شود که این مواد سمی در ریه فرد جا خوش کنند. بدن هم به طور طبیعی واکنش نشان داده و سعی در خارج کردن این مواد سمی از ریه می‌کند که منجر به سرفه کردن می‌شود. درحقیقت این سرفه کردن تلاش ریه بدن فرد، برای خارج کردن مواد سمی است.

آسیب‌هایی که به ریه وارد می‌شود

بیشترین آسیب کشیدن سیگار متوجه ریه می‌شود. بیایید نگاهی دقیق‌تر به چگونگی این آسیب بیندازیم: بخاطر فعالیت زیاد این ارگان در بدن، ریه افراد سالم حجیم است و رنگی مایل به صورتی دارد. با نگاه کردن به این ریه متوجه سالم و سلامت بودن آن می‌شوید. این درحالیست که با نگاهی جزئی به ریه فرد سیگاری می‌توان تشخیص داد که این فرد دخانیات مصرف می‌کند. ریه این افراد سیاه رنگ می‌شود. دلیل این رنگ سیاه ریه، این است که با هربار وارد کردن دود سیگار به ریه، قطران سیاه‌رنگی در ریه از خود بجای می‌گذارد. زمانی که برای مدتی طولانی در طول روز چند نخ سیگار می‌کشید، این ماده بیشتر و بیشتر شده و در نهایت تمام ریه را فرا می‌گیرد. به همین خاطر است که رنگ ریه در بدن این افراد تغییر می‌کند. آلودگی هوا نیز تأثیری مشابه بر روی ریه می‌گذارد.

مسئله بعدی در باره ریه این افراد، جزئیاتی است که با چشم غیر مسلح قابل شناسایی نخواهد بود. یکی از این جزئیات اختلال در عملکرد «سیلیا» است که در بخش قبلی به آن اشاره شد. اینجا تنها این نکته را اضافه می‌کنیم که این قسمت‌های موجود در ریه، شب‌ها که در حال استراحت هستید، کمی تجدید قوا می‌کنند، اما استمرار مصرف دخانیات آنها را از پا می‌اندازد. مهمترین و ناخوشایندترین نتیجه‌ای که از کشیدن سیگار به احتمال زیاد حاصل می‌شود، ابتلا به سرطان ریه است. عوامل زیادی هستند که سبب ابتلا به سرطان ریه می‌شوند (بودن در معرض تشعشعات خطرناک، آلودگی هوا و ...)، با اینحال تحقیقات نشان داده که بخش اعظم افرادی که گرفتار این بیماری می‌شوند، یا سیگار می‌کشیده‌اند و یا در معرض دود آن بوده‌اند. بنا به آماری که در آمریکا منتشر شده است، چیزی حدود هشتاد و پنج تا نود درصد بیمارانی که در این کشور به سرطان ریه مبتلا هستند، یا مصرف دخانیات دارند و یا اینکه قبلا به این عادت گرفتار بوده‌اند.

تنباکو - قاتل خاموش

حال نگاهی به حقایقی در مورد سیگار و مصرف آن می‌اندازیم که واقعا تکان‌دهنده هستند:

  • همه ساله چیزی حدود چهارصد و هشتاد هزار نفر در آمریکا، جان خودرا به خاطر مصرف دخانیات از دست می‌دهند؛ در واقع از هر پنج نفری که می‌میرند، یک نفر به خاطر مصرف دخانیات بوده است.
  • همه ساله چیزی حدود شش میلیون نفر در سراسر جهان جان خودرا به خاطر مصرف دخانیات از دست می‌دهند. سی درصد این افراد به سرطان مبتلا می‌شوند و سایرین به خاطر دیگر عوارض مصرف دخانیات جان خودرا از دست می‌دهند.
  • تلفات تمامی جنگ‌هایی که تاکنون در آمریکا رخ داده است، با تلفات مصرف دخانیات برابری نمی‌کند و در واقع از آن کمتر است.
  • تعداد کسانی که همه ساله بخاطر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، از مجموع تلفات مسائلی چون، قاچاق و مصرف غیر قانونی مشروبات الکلی، ایدز، تصادفات جاده‌ای و درگیری‌های مسلحانه، بیشتر است.

اکثر مردم فکر می‌کنند که مصرف دخانیات تنها بر کارکرد ریه اختلال ایجاد می‌کند، اما حقیقت این است که تک تک اعضا و ارگان‌های بدن انسان به خاطر این عادت رفتاری، آسیب می‌بینند. خطرناکترین تهدید تنباکو، قطران و بیش از هفت هزار ماده سمی و شیمیایی است، که در هنگام سوختن تولید می‌کند. بیش از هفتاد عدد از این مواد شیمیایی، از عوامل سرطان‌زا هستند. علاوه بر خطر ابتلا به سرطان ریه، مصرف دخانیات در نقاط دیگری از بدن نیز می‌تواند سرطان به وجود بیاورد؛ حنجره، لب، معده، پانکراس، کلیه و کبد از این قبیل‌اند.

در پایان این مقاله به نکته‌ای اشاره می‌کنیم که از اهمیت بخصوصی برخوردار است. برخی براین باور‌اند که سیگارهای سبک‌تر (به اصطلاح «لایت») و سیگارهای طعم‌دار (برای مثال با طعم نعنا یا از این قبیل) ضرر کمتری را متوجه بدن می‌کند. اما آیا واقع اینگونه است؟ درواقع خیر. چیزی به نام سیگاری با ضرر کمتر وجود ندارد، چه برسد به سیگاری که کلاً ضرر نداشته باشد. سیگارهای لایت یا سبک، سیگارهای با قطران پایین، سیگارهای طعم دار و ... فقط وفقط برای بازارگرمی و فروش بیشتر محصولات است و شرکتهای بزرگ تولید سیگار از این استراتژی برای بازاریابی مؤثرتر استفاده می‌کنند. اینکه میزان قطران و نیکوتین سیگار سبک و دیگر انواع سیگار که اشاره شد، کمتر هست یا نه، مشخص نیست، اما تحقیقات ما نشان داده است که ضرری که این انواع سیگار متوجه افراد می‌کنند، هیچ تفاوتی با سیگارهای دیگر ندارد.

درباره سیگارهای طعم‌دار هم ذکر این نکته ضروری است که اینها هم ضرر کمتری ندارند و چنین ادعایی کذب است. این را هم باید دانست که این سیگارها اعتیادآورتر از سایر انواع سیگار هستند، حال اینکه چرا اعتیاد به این نوع سیگار بیشتر است، هنوز مشخص نیست و به تحقیقات بیشتری نیاز است.

حال که از ضررها و زیان‌های مصرف دخانیات آگاه شده‌اید، ممکن است قصد کنار گذاشتن این عادت رفتاری را داشته باشیدپس این مقاله‌ را بخوانید. ترجمه  itrans.ir

در سیارک بخوانیم:

13 نکته در مورد ترک سیگار

مشکلات جسمی ناشی از سیگار کشیدن 

مضرات انواع سیگار و مقدار آسیب رساندن به بدن

نظرات

در ادامه بخوانید...