چه غذایی را به کودک زیر یک سال بدهیم

چه غذایی را به کودک زیر یک سال بدهیم، معرفی بهترین سالم ترین مواد غذایی برای کودک زیر یکسال، آشنایی با نحوه آماده سازی غذا کودکان زیر یک سال

یکی از دغدغه های مهم مادران این است که چه غذایی به کودکشان بدهند که هم سالم باشد و هم مناسب سن او باشد. معمولا کودک تا یک سالگی بسیاری از غذاها را نمی تواند بخورد و اکثر مواقع شیر مادر برای او کافیست، اما از چهارماهگی می توانید غذاهای دیگری را در کنار شیر مادر در برنامه غذایی کودک قرار دهید. اگر کودک زیر یک سال دارید و نمی دانید باید به او چه غذایی بدهید این مطلب را دنبال کنید تا برنامه غذایی مناسب با سن او تهیه کنید.

۱) کودک بین ۴ تا ۶ ماهه

در این سن معمولا کودک می تواند با کمی کمک بنشیند و نسبت به غذاهایی که شما می خورید عکس العمل نشان دهد. از حالا می توانید به قرار دادن غذاهای جامد در برنامه غذایی کودک خود فکر کنید. اما باید این غذاها را بصورت پوره به او بدهید. پوره موز، سیب، سیب زمینی، مرغ له شده یا عدسی. البته حتما ابتدا با پزشک او درباره این قدمی که می خواهید بردارید مشورت کنید.(سیارک)

۲) کودک بین ۶ تا ۸ ماه

در این سن کودک می تواند غذاهای ترکیبی بخورد، مثلا می توانید سیب زمینی و هویج را با هم پوره کنید و به او بدهید یا ترکیبی از اسفناج و نخود به او بدهید. به او غذاهای نرم بدهید. کودک حالا می تواند غذاهای ریز ریز شده ولی پوره نشده را نیز بخورد مثل تکه های ریز موز یا پنیر رنده شده. اما بهتر است به غذاهایی که برای کودک تهیه می کنید شکر و نمک اضافه نکنید.

۳) کودک بین ۸ تا ۱۰ ماه

کودک در این سن می تواند مزه ها و طعم های مختلفی را امتحان کند، به برنامه غذایی او لیمو و ادویه را به اندازه ای که فقط غذا را طعم دار کند اضافه کنید. اگر کودک می تواند غذا را ببلعد می توانید به جای اینکه غذای او را در مخلوط کن پوره کنید فقط با چنگال له کنید. سعی کنید در این دو ماه مزه های مختلف را به کودک معرفی کنید تا متوجه شوید کدام را بیشتر می پسندد و با ذائقه او کم کم آشنا شوید.

۴) کودک بین ۱۰ تا ۱۲ ماه

کودک شما ماههای آخر یک سالگی را طی می کند، او دیگر می تواند غذاهای بیشتری را امتحان کند، در این ماهها در برنامه غذایی کودک غذاهایی نظیر ماهی اضافه کنید. سعی کنید غذاها را دیگر پوره یا له نکنید بلکه در تکه های ریز به او بدهید. کودک در این سن سعی می کند به غذاها دست بزند، جلوی او را نگیرید، حتی بگذارید خودش غذا بخورد. غذاها را ریز ریز کنید و سر فرصت به او بدهید.(سیارک)

نظرات

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری شوید. ورود یا ثبت نام

بیشتر بخوانید