اصطلاحات استارتاپی را بهتر بشناسید (بخش اول)

در

 شناخت اصطلاحات مرتبط با استارتاپ ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ به خصوص برای کسانی که قصد دارند کسب و کار جدیدی راه اندازی کنند.

بنیان‌گذار یا هم‌بنیان‌گذار؛ شاید این کلمات به گوش شما هم رسیده باشد. پس از ارائه معرفی اجمالی استارتاپ ها اکنون بهتر است با اصطلاحات مرتبط با استارتاپ آشنا شویم.

در ادامه مباحث خود در حوزه استارتاپ‌ها ممکن است با این مفاهیم روبرو شوید که بهتر است از ابتدا اطلاعاتی در مورد آن کسب کنید. برای شروع از عبارت بنیان‌‌گذار آغاز می‌کنیم:

کلمه انگلیسی:‌ Founder
معادل فارسی: بنیان‌گذار – موسس – فاندر (مصطلح)
تعاریف مختلفی برای واژه بنیان‌گذار مطرح شده است اما به صورت نتیجه‌گیری کلی از همه موارد می‌توان این‌گونه تعریف کرد:

بنیان‌گذار شخصی است که تمامی مراحل ایجاد کسب‌وکار را به تنهایی انجام می‌دهد. این شخص هم در نقش تولید کننده و هم در نقش عرضه کننده ظاهر می‌شود، دارای توانایی‌های مختلفی است و در یک کلام می‌تواند صفر تا صد یک کسب‌وکار را انجام دهد.

 کلمه انگلیسی:‌ Co-Founder
معادل فارسی: هم‌بنیان‌گذار – هم‌موسس – کوفاندر (مصطلح)
واژه هم بنیان‌گذار نیز جایگاه ویژه ای در میان اصطلاحات مرتبط با استارتاپ ها دارد. این اصطلاح به صورت زیر تعریف می شود:

گاهی اوقات یک نفر از پس تمام کارها بر نمی‌آید و باید برخی از بخش‌های کار به شخص یا اشخاص دیگری واگذار گردد. این افراد هم بنیان‌گذار نام دارند. معمولا این افراد مکمل یکدیگر هستند و هر کدام بخشی از کار را که در آن تخصص دارند، انجام می‌دهند. پس در این حالت با یک تیم (دو یا چند‌ نفره) روبه‌رو هستیم.(سیارک

 حالت ترکیبی نیز ممکن است پیش آید به این صورت که یک شخص در مسیر تکامل کسب‌وکار ابتدا بنیان‌گذار باشد و در ادامه از کمک هم‌بنیان‌گذار استفاده کند. این حالت کمتر پیش می‌آید ولی اگر قرار باشد در این حالت کسی را هم‌بنیانگذار معرفی کرد، احتمالا باید اختیاراتی به او داده شود.

در جدول زیر بنیان‌گذار و هم‌بنیان‌گذار به طور خلاصه با هم مقایسه شده‌اند:

  بنیان‌گذار هم‌بنیانگذار
تعداد یک نفر چند نفر
تعریف شخصی که تمامی مراحل کار از صفر تا صد را خودش انجام می‌دهد و کسب‌وکار را راه‌اندازی می‌کند اگر بخشی از انجام کار توسط شخص دیگری انجام شود به هر دو نفر هم بنیان‌گذار گفته می‌شود و این افراد مکمل یک‌دیگر در ایجاد کسب‌وکار هستند
همچنین می‌تواند 

کارآفرین

خیرخواه

کارآفرین

خیرخواه

مهندس

هکر

سرمایه‌گذار

سهام‌دار

توسعه‌دهنده وب

طراح وب

مبلغ

مسئولیت کل مسئولیت شرکت بر عهده اوست مسئولیت پاسخ‌گویی و همکاری با بنیان‌گذار را دارد
نقش

ایده پردازی در مورد آنچه شرکت و کسب‌وکار و یا محصول یا سرویس باید ارائه دهد

طراحی یک مدل کسب‌وکار که بتواند درآمد شرکت و نیروی انسانی را تامین کند

کاملا مسئولیت موفقیت یا شکست شرکت را بر عهده دارد

کمک می‌کند تا ایده پردازی در زمینه آنچه شرکت یا کسب‌وکار و محصول یا سرویس باید ارائه دهد تسهیل گردد

حمایت از بنیانگذار و کسب‌وکار

مهارت و تخصص خود را در هدایت کسب‌وکار به کار ببندد

ممکن است قادر به ارائه منابع یا سرمایه برای شروع کسب‌وکار باشد

   به طورکلی باید گفت که یک بنیان‌گذار مسئولیت‌های زیادی را قبول می‌کند و در تمامی مراحل کسب‌ و کار باید در تلاش و تکاپو باشد، اما هم‌بنیان‌گذار کار ساده‌تری دارد و مسئولیت کمتری متوجه اوست.بسته به نوع کسب‌وکار هر شخصی می‌تواند یک بنیان‌گذار یا هم‌بنیان‌گذار باشد، اما اینکه چه میزان توانایی برای انجام کار در خود ببیند و چه حد بتواند مسئولیت بپذیرد، شروطی هستند که می‌تواند ضامن پیروزی و یا شکست وی باشد.(سیارک

نظرات

در ادامه بخوانید...

پخش نوار کاست با بلوتوث 5

در

استارت آپ NINM از تکنولوژی جدید خود با عنوان "IT'S OK" رونمایی کرده است. این دستگاه یک پخش کننده نوار کاست مجهز به بلوتوث 5 است. حتما واکمن سونی یادتان هست، IT'S OK واکمنی است که به بلوتوث 5 مجهز است.

IT'S OK به درگاه 3.5mm برای اتصال هدفن معمولی نیز مجهز است.

 

 

این دستگاه کلاسیک و خاطره انگیز در سه رنگ مختلف ارائه خواهد شد. باتری IT'S OK مانند واکن های قدیمی 2 عدد باتری AA است. قیمت دستگاه کمی زیاد براورد شده و حدود 75 دلار خواهد بود. نسخه های محدودی به زودی برای پشتیبانان استارت آپ ساخته خواهد شد. احتمالا به زودی شاهد نسخه های چینی این محصول نیز خواهیم بود!

 

نظرات

در ادامه بخوانید...