تماس با فروشنده خودرو

در

اولین مرحله بعد از دیدن آگهی خودرو، تماس با فروشنده خودرو است. بعد از این مکالمه باید بتوانید تصمیم بگیرید که خودرو مناسب خرید است یا نه؟

هدف از تماس

اولا شما باید تا حد امکان در مورد خودرو اطلاعات کسب کنید، سپس اطلاعات ارائه شده در اگهی را بسنجید، مطمئن شوید فروشنده دست اول است و دلال نیست، در بیشتر مواقع همین تماس پایان کار است و نیازی نیست وقت بیشتری برای یک آگهی صرف کنید.

بیعانه

قبل از بررسی حضوری خودرو هیچ مبلغی به عنوان بیعانه پرداخت نکنید. اگر شخصی قصد دریافت مبلغی به عنوان بیعانه یا پیش پرداخت را قبل از نشان دادن خودرو داشت کلاه بردار است، به هیچ وجه اقدام به پرداخت اینگونه مبالغ نکنید.

پرسش از فروشنده

برای شروع مکالمه باید لیستی از پرسش هایی که قبل از خرید خودرو نیاز دارید بدانید را تهیه کنید، ما خلاصه ای را در اختیار شما قرار می دهیم. اگر قصد بازدید حضوری دارید حتما پاسخ ها را یادداشت کنید و بعدا با خودرو چک کنید، اگر حتی یک مورد اختلاف داشت معامله نکنید!

  • سند خودرو دست اول است؟ شما باید مطمئن شوید با مالک اصلی خودرو طرف هستید، شخصا توصیه می کنم با دلال یا واسطه معامله نکنید.
  • آیا خودرو دیگری هم برای فروش دارید؟ دلال ها معمولا چند گزینه برای فروش دارند، با این پرسش می توانید از دلال بودن طرف مقابل مطمئن شوید.
  • چقدر از بیمه خودرو مانده است؟ باتوجه به قیمت بالای بیمه شخص ثالث، داشتن بیمه طولانی تر بهتر است.
  • تخفیف بیمه شخص ثالث دارد؟ بیمه شخص ثالث گران شده و داشتن تخفیف مزیت است.
  • آیا خودرو تصادف جدی داشته؟ از خرید خودروهایی که به هر دلیل از جلو، عقب یا اطراف تصادف جدی داشته و شاسی خودرو اسیب دیده خودداری کنید، بعدا پشیمان می شوید.
  • خودرو رنگ شدگی دارد؟ احتمالا در آگهی به میزان رنگ شدی اشاره شده است، حتما دلیل رنگ شدگی و میزان و محل دقیق آن را بپرسید و در برگه ای بنویسید (اگر قصد مراجعه برای بازدید از خودرو را دارید)
  • شرایط گارانتی (اگر دارد؟) نحوه سرویس ها و آیا فاکتورهای سرویس ها را دارد؟
  • شرایط لاستیک ها؟ لاستیک گران است. اگر خودرویی 30 هزار کیلومتر راه رفته باید بیش از 70% از لاستیک آن موجود باشد. در غیر این صورت یا کیلومتر دستکاری شده یا لاستیک تعویض شده یا با خودرو زیادی تیک آف و دستی کشیدن
  • کیلومتر کارکرد را بپرسید و یادداشت کنید. از فروشنده بپرسید بیشتر در شهر استفاده شده یا جاده؟

کیلومتر خودرو

از کیلومتر کارکرد می توانید اطلاعات زیادی کسب کنید، کارکرد 15000 کیلومتر به ازای هر سال برای خودرو طبیعی و نرمال است، در موارد کمتر ممکن است کیلومتر دستکاری شده باشد و در موارد خیلی بیشتر نیز ممکن است با خودرو مسافرکشی کرده باشند. دقت کنید همه قطعات خودرو قابل سرویس نیستند و مصرف غیر طبیعی باعث خرابی زودتر آن ها می شود.

رانندگی در شهر نسبت به جاده استهلاک بیشتر دارد و خودرو آسیب بیشتری می بیند، مثلا خودروی 2 ساله با مصرف 30 هزار کیلومتر به نظر خوب است و اگر همین خودرو بیشتر در جاده استفاده شده باشد خیلی بهتر از استفاده در شهر تهران است. در شهر تهران باتوجه به وجود ترافیک دائم معمولا از دنده های سنگین استفاده می شود که استهلاک گیربکس را بالا می برد. دیسک و صفحه زودتر آسیب می بیند.

از دلال خودرو نخرید

ما با دلال یا واسطه مشکل شخصی نداریم. دلال از طریق فروش خودرو کسب درامد می کند و مطمئنا از معامله سود خواهد برد، در غیر این صورت امکان ندارد با شما وارد معامله شود.

  • دلال در بهترین حالت کل حقیقت را به شما نخواهد گفت، این مورد علاوه بر ضرر مالی، کار خطرناکی است. ممکن است خودرو مشکل مکانیکی جدی داشته باشد و شما اطلاع نداشته باشید.
  • با وجود بازارهای مختلف اینترنتی به راحتی می توانید خودرو مناسب خود را پیدا کنید و نیازی به حضور دلال ندارید.
  • معامله با مالک در بدترین حالت نیز سود بیشتری نسبت به دلال دارد. حداقل مبلغی که دلال روی خودرو می کشد را پرداخت نمی کنید.
  • دلال ممکن است قطعات خودرو را جابجا کند، متاسفانه برخی افراد برای کسب درامد بیشتر هرکاری می کنند!

تشخیص دلال خودرو

مطمئن شوید خودرو به نام شخص فروشنده باشد، معمولا دلال ها بدلیل هزینه های بالای نقل و انتقال خودرو را به نام نمی زنند و بعدا برای گرفتن سند مشکل خواهید داشت. اگر خودرو چند دست چرخیده باشد پیدا کردن مالک اصلی کار دشواری است. مخصوصا که قرار است هزینه سنگین نقل و انتقال را نیز بپردازد.

شماره فروشنده را در اینترنت جستجو کنید، اگر فروشنده چندین شماره دارد همه را بررسی کنید، اگر بیش از یک خودرو با این شماره طی سال گذشته آگهی شده متاسفانه فروشنده شما دلال است.

دلال ها معمولا از شماره های اعتباری و بدون سابقه استفاده می کنند. اگر می خواهید کمی بیشتر اطلاعات کسب کنید حتما اکانت تلگرام فروشنده را نیز چک کنید :)

نظرات

در ادامه بخوانید...

خرید ماشین دست دو

در

بازار ماشین های دست دو همیشه پر رونق است و حتی برای برخی افراد یک شغل ثابت است. خرید خودرو دست دو می تواند سخت باشد.

ما برای شما لیستی از مراحل خرید یک خودرو دست دو تهیه کردیم.

 

مرحله اول: بودجه

برای شروع ابتدا بودجه خود را در نظر بگیرید. می خواهید به صورت نقدی خرید کنید یا مقداری نقد پرداخت کنید و مابقی را به صورت چک به فروشنده بدهید. همه این موارد را در نظر بگیرید.


درکل یک قانون برای خرید خودرو وجود دارد، حداکثر 20% از قیمت خانه ای که در آن زندگی می کنید را برای خرید خودرو در نظر بگیرید. خرید خودرو دست دوم نیاز به توجه ویژه ای دارد. وضعیت سلامت موتور، گیربکس، وضعیت لاستیک ها، بیمه، گارانتی و ...

 

مرحله دوم: تهیه لیست خودرو ها

برای خود یک لیست از خودروهای مناسب تهیه کنید. همه ما میدانیم که هوندا اکورد یا تویوتا کمری بهترین گزینه برای خرید خودرو دست دوم هستند. اگر قصد صرفه جویی دارید حتما چند برند مختلف را در نظر بگیرید. پیشنهاد ما این است که حداقل 3 مدل مختلف را در نظر داشته باشید. برای مثال اگر دنبال خودرو زیر 35 میلیون تومان هستید، 206 تیپ 5 و ال 90 گزینه های مناسبی هستند.

 

مرحله سوم: بررسی قیمت ها

به سایت های فروش ماشین های دست دوم، نرم افزارهایی مانند دیوار یا شیپور و چند بنگاه معاملات خودرو سر بزنید.

مرحله چهارم: بررسی کیلومتر، رنگ شدگی و ...

برای شروع، از محل خود ماشین هایی را انتخاب کنید. همیشه چند معیار اصلی برای انتخاب داشته باشید، مثلا کیلومتر کارکرد خودرو، یا رنگ شدگی، به هیچ وجه خودرو بالای 100.000 کیلومتر کارکرد یا دور رنگ نخرید.

 

مرحله پنج: تماس با فروشنده

قبل از تماس با فروشنده، لیست کوچکی از پرسش ها را آماده کنید. برای مثال

  • خودرو مدل چه سالی است؟
  • خودرو چند کیلومتر کار کرده است؟ (خودرو با کارکرد 15000 کیلومتر در سال مناسب است.)
  • آیا خودرو تصادف داشته؟ - درصورتی که جواب مثبت بود، آیا قطعه ای از بدنه خودرو تعویض یا رنگ شدگی دارد؟
  • از زمان بیمه خودرو چقدر باقی مانده است؟
  • درصورتی که قصد خرید غیر نقدی دارید و میخواهید چک بدهید حتما شرایط را از فروشنده بپرسید، ممکن است فروشنده تمایلی به دریافت چک نداشته باشد.

 

بعد از پرسیدن این موارد می توانید تصمیم بگیرید که آیا با فروشنده قراری تنظیم کنید و ماشین را ببینید یا لازم نیست. 

برای فهمیدن اینکه فروشنده دلال خودرو است، شماره تلفن ایشان را در گوگل جستجو کنید، اگر بیشتر از 2 خودرو برای فروش داشت احتمالا دلال است.

خودرویی که مثلا 2 سال از زمان تولید آن گذشته و تقریبا 30000 کیلومتر کارکرده و تصادفی نداشته و بدنه بدون رنگ است برای مرحله بعدی کاندید مناسبی است. مواردی مثل زمان باقی مانده از بیمه، شرایط لاستیک، وسایل اضافی خودرو در قیمت پیشنهادی شما تاثیر خواهد داشت.

 

مرحله شش: بازدید از خودرو

شما بیشتر راه را رفته اید، در این مرحله فقط کافی است مواردی که قبلا با فروشنده صحبت کردید را ببینید، مثلا کیلومتر خودرو، وضعیت بدنه (اگر نیاز به بررسی بیشتر بود می توانید کارشناس رنگ ببرید) یک سواری کوچک وضعیت موتور، گیربکس، کمک فنر ها را مشخص خواهد کرد.

پیشنهاد می شود شخصی از آشنایان که قبلا خودرو مشابهی داشته را با خود ببرید تا از وضعیت سلامت خودرو مطمئن شوید. 

 

مرحله هفت: مذاکره

 همیشه در نظر داشته باشید که جنس دست دوم قیمت مشخصی ندارد. فروشنده سعی دارد به بالاترین قیمت و خریدار به پایین تر قیمت معامله را تمام کند.

اگر خودرو را پسندید و از لحاظ فنی نیز مورد تایید بود این موارد را در نظر بگیرید و وارد مذاکره شوید.

  • زمانی که برای پیدا کردن خودرو صرف کردید، زمان شما ارزش دارد پس از مذاکره به راحتی کنار نروید.
  • پیشنهاد قیمتی پایین تر از بودجه خود بدهید تا جا برای چانه زنی بعدی باز باشد.
  • طرف مقابل از چانه زنی و مذاکره متنفر است (حتی اگر شغلش این کار باشد)

 

مرحله هشت: کاغذبازی

در این مرحله شما با فروشنده قراری تنظیم می کنید و در زمان مشخصی به یکی از واحد های تعویض پلاک مراجعه می کنید. به موارد زیر توجه داشته باشید

  • بعد از تعویض پلاک حتما همراه فروشنده به دفترخانه مراجعه کنید و سند ماشین را به نام خود بزنید. هزینه انتقال سند خودرو بر عهده فروشنده است.

 

قبلا مقاله هایی در مورد مراحل فروش خودرو دست دوم و مراحل تعویض پلاک به زبان ساده نوشتیم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

 

مرحله نهم: سرویس خودرو

خودرو جدید مبارک باشه، شیرینی ما فراموش نشه. حتما خودرو را یک سرویس کامل بکنید. معمولا وقتی شخصی خودرویی را برای فروش می گذارد توجه زیادی به وضعیت روغن و فیلترها نمی کند. اشتراک امداد خودرو را تمدید کنید.

 

نکات مهم در خرید خودرو دست دوم

  • از واسطه خرید نکنید، واسطه می تواند یک دلال، بنگاه ماشین یا شرکت یا سایتی در اینترنت باشد. واسطه کارمزد دریافت می کند که شما باید پرداخت کنید. قبلا نرم افزارهایی مانند دیوار نبود و همه مجبور بودند از دلال یا نمایشگاه خرید کنند.
  • سعی کنید خودرو با سند دست اول(تک برگ) بخرید. یعنی از شخصی خرید کنید که خودرو را از شرکت تحویل گرفته نه خودرویی که چند دست چرخیده
  • اگر خودرو چند دست چرخیده، مطمئن شوید نفر اخر حداقل 6 ماه خودرو را نگه داشته در غیر این صورت یا دلال است یا خودرو مشکل حاد دارد.
  • هیچ ارزانی بی دلیل نیست. اگر قیمت خودرو نسبت به موارد مشابه خیلی پایین تر است حتما مشکلی وجود دارد.
  • حتما حتما حتما رنگ خودرو توسط دستگاه آزمایش کنید. 1 لگه رنگ کوچک حاصل تصادفی جدی است. رنگ خودروهایی جدید بسیار مقاوم است و به این راحتی اسیب نمی بیند.
  • خودرو بالای 100.000 کیلومتر کارکرد نخرید.
  • خودرو دور رنگ یا درب موتور یا درب صندوق تعویض نخرید. این خودرو ها در تصادفات جاده ای جدی بوده اند و احتمالا شاسی خودرو نیز آسیب دیده است.
  • درب موتور هیچ خودرویی بدلیل افتادن ابزار یا حتی آجر تعویض نمی شود. مطمئن باشید تصادف جدی داشته است.
  • در هنگام خرید به لاستیک ای جلو دقت کنید. لاستیک سایی جزئی هم خرج زیادی برای تعمیر جلوبندی دارد.
  • کیلومتر خودرو را حتما با دستگاه چک کنید. (این کار توسط دستگاه دیاگ در هر تعمیرگاهی قابل انجام است.) ممکن است کیلومتر خودرو دستکاری شده باشد. 
  • سوئیچ یدک (206 کارت کد مخصوص نیز دارد) و کارت سوخت خودرو را از فروشنده بگیرید.
  • داشتن بیمه شخص ثالث یا زمانی که از بیمه ماشین باقی مانده است در قیمت تاثیر دارد. درزمان نوشتن این مقاله هزینه بیمه شخص ثالث برای یک سال حداقل 1 میلیون و 300 هزار تومان است.

 

ما در این مقاله تاکید داشتیم با واسطه یا دلال معامله نکنید، ما شخصا با این دوستان مشکلی نداریم، لطفا به دلایل ما نیز توجه کنید.

قیمت بالاتر - نسبت به خودروهای مشابه قیمت بالاتری ارائه می دهند. البته راه کسب درامد این اشخاص یا شرکت ها همین است.

مذاکره سخت تر- مذاکره با فروشنده یا دلال بسیار سخت است. روش کسب درامد ایشان از طریق مذاکره است و بسیار حرفه ای هستند. معمولا فشار روانی زیادی به خریدار وارد می شود.

هزینه وسایل اضافی - دلال سعی دارد همه وسایلی که روی ماشین اضافه شده را به قیمت جدا به خریدار بفروشد، از پاور ویندوز گرفته تا لاستیک های جدید، سیستم صوتی، باند و ...

 

از کجا بفهمیم طرف معامله، دلال خودرو است؟

  • حتما قبل از مراجعه شماره تلفن ایشان را در گوگل جستجو کنید. معمولا خودروهای زیادی با یک شماره آگهی می کنند.
  • معمولا خودرو با سند دست اول ندارند. 
  • مشخصات فروشنده واقعی یا صاحب سند با ایشان فرق دارد.
  • قیمت خودرو از موارد مشابه بالاتر است.
  • دریافت وجه اضافی بابت وسایل خودرو مانند سیستم صوتی و باند و  ...

نظرات

در ادامه بخوانید...