هیپنوتیزم با هوشیاری ما چه می‌کند


(سیارک)  : در حالی که معمولا هیپنوتیزم در حد یک شوخی در مهمانی‌ها در نظر گرفته می‌شود، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که برخی از ما واقعا پس از هیپنوتیزم شدن احساس می‌کنیم که کنترل‌مان را از دست داده‌ایم.
شرکت کنندگانی که در یک آزمایش در رابطه با اندازه‌گیری کنترل شخص بر خودش شرکت داشتند، حالی را نشان دادند که گویی احساس می‌کردند پس از هیپنوتیزم شدن حرکاتشان غیر ارادی بوده است.
این تحقیق، یک تحقیق مختصر بوده است و خیلی مانده تا اثبات شود که هیپنوتیزم به همان صورت کار می‌کند که بسیاری افراد فکر می‌کنند، اما به هر حال این تحقیق نشان می‌دهد که ممکن است هیپنوتیزم اثر ظریفی داشته باشد که ارزش بررسی بیشتر را دارد.
محققینی از مرکز تحقیقات ادراکی سکلر در بریتانیا، تاثیرات انقیاد عمدی را بررسی کرده‌اند: انقیاد عمدی تصوری است که وقتی کاری می‌کنیم که مستقیما بر روی چیز دیگری اثر می‌گذارد (مثلا وقتی دکمه‌ای را فشار می‌دهیم تا صدایی تولید شود)، ذهن ما این رخدادها را در زمان نزدیک‌تر به هم در نظر می‌گیرد.
مطالعات قبلی نشان داده است که اگر ما فکر کنیم که دو رویداد به هم ارتباط ندارند (فشار دادن دکمه و یک صدا)، ذهن ما کمی منحرف می‌شود تا آنها را از هم دورتر (در زمان) در نظر بگیرد.
در مقاله محققان از 18 داوطلب خواستند تا در مورد زمان بین فشردن یک سری از دکمه‌ها و نتایج حاصل از آنها قضاوت کنند.
همان‌طور که انتظار می‌رفت، وقتی که دکمه به طور غیر ارادی فشار داده می‌شد (یک قطعه نخ به انگشت داوطلب متصل بود)، داوطلب فکر می‌کرد که زمان بیشتری سپری شده است (به طور متوسط 176 میلی ثانیه در مقابل 91 میلی ثانیه وقتی که او خودش دکمه را فشار می‌داد).
جالب وقتی است که از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا پس از اینکه هیپنوتیزم شده بودند دکمه را فشار دهند؛ در این حالت احساس آنها از شکاف زمانی به طور متوسط 156 میلی ثانیه شد، که به مقدار غیر ارادی نزدیکتر است تا به مقدار ارادی. (سیارک
این مطلب با زبان دانشمندان بدین شکل است: این همبستگی «گواهی است بر اینکه هیپنوتیزم موجب تغییراتی در حس تسلط ما می‌شود». پیتر لاش، دانشمند به کلر ویلسون خبرنگار نیو ساینتیست می‌گوید: «این گواه، عینی‌ترین گواهی است که نشان می‌دهد افرادی که هیپنوتیزم می‌شوند احساس می‌کنند کارهایشان تحت کنترل خودشان نیست.»
اما جامعه نمونه این تحقیق بسیار کوچک بوده است و شرکت‌کنندگان با آگاهی از ضعیف بودن در مقابل هیپنوتیزم انتخاب شده بودند. به همین علت، دانشمندان تایید می‌کنند که شاید این یافته‌ها عمومیت نداشته باشد.
اما حتی با وجود این محدودیت‌ها دانشمندان می‌گویند که ممکن است پس از هیپنوتیزم شدن احساس کنیم که کمتر بر روی کارهایمان کنترل داریم.
این مقاله نتیجه می‌گیرد که حداقل برای افراد حاضر در گروه نمونه: «افعالی که وقتی شخص هیپنوتیزم شده است از او سر می‌زند بیشتر شبیه افعالی است که او به طور غیر ارادی انجام می‌دهد تا افعالی که به طور ارادی و بر اساس کنترل بر خود انجام می‌دهد».
گروه تحقیق می‌گوید که این روش بسیار دقیق‌تر از اندازه‌گیری تاثیرات هیپنوتیزم است زیرا وقتی رخ می‌دهد که فرد در سطح نیمه هوشیاری است و بنابراین ابهام کمتری از گزارش توسط خود شخص یا آنالیز اسکن مغزی وجود دارد.
محققین معتقدند که تحقیقات بیشتر بر پایه انقیاد عمدی می‌توان به فهم بهتر بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی، که در آن شخص فکر می‌کند بر آنچه انجام می‌دهد کنترل ندارد، کمک کند.
ما همواره در حال یادگیری مطالب بیشتری در مورد تاثیرات هیپنوتیزم بر مغز و اینکه چرا برخی افراد نسبت به دیگران بیشتر تحت تاثیر آن قرار می‌گیرند، هستیم.(سیارک
مقاله دانشگاه استنفرد که سال گذشته منتشر شده است نشان می‌دهد که هیپنوتیزم شدن بر فعالیت و ارتباط مغز تاثیر می‌گذارد؛ به ویژه عملکرد بخشی از مغز را که آنچه انجام می‌شود به آگاهی از آن عمل پیوند می‌زند کاهش می‌دهد.
تحقیقات جدیدتر می‌گوید که هیپنوتیزم می‌تواند فعالیت‌های اختیاری را در سطح ناهشیارانه تحریک کند؛ این مطلب می‌تواند توضیح دهد که چرا افرادی که هیپنوتیزم شده‌اند احساس می‌کنند که به طور غیر ارادی کاری را انجام می‌دهد، در حالی که گاهی همچنان فکر می‌کنند که بر آن کار کنترل دارند.
پیتر لاش از مرکز سکلر سال گذشته اظهار کرد: «در سطح ناهوشیاری، کارها اختیاری انجام می‌شود، اما فرد احساس می‌کند که آنها غیر اختیاری است زیرا وضعیت روانی که معمولا به سمت آن هدایت می‌شود تا تجربه آگاهانه تصمیم‌ داشتن را شکل دهد، غیر دقیق است.
هیچ راهی وجود ندارد که اثبات کند آیا شخص واقعا هیپنوتیزم شده است؛ اما اگر شخصی هیپنوتیزم شده باشد از آنچه فکر می‌کند کنترل بیشتری دارد.

 این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

ترجمه  itrans.ir / هرگونه کپی برداری بدون ذکر منبع (سیارک)  ممنوع است.

نظرات

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری شوید. ورود یا ثبت نام

بیشتر بخوانید