جشنواره فیلمهای ایرانی در مونیخ
در مونیخ جشنواره کوچکی با فیلمهایی از ایران و درباره ایران برگزار شده است . سینمای ایران درآلمان بیشتر با فیلم سازانی مانند جعفر پناهی، اصغرفرهادی یاعباس کیارستمی شناخته شده هستند، اما اینک جشنواره ای از فیلمهای ایرانی درشهر مونیخ با تاکید برفیلم های کارگردانانی غیر از این افراد برگزار شدخ است .جشنواره با برنامههایی متنوع از هنر و ادب ایران همراه است، فرصتی برای آشنایی با فرهنگی کهنسال که همچنان با شور جوانی به آینده مینگرد.
روزهای ۱۲ تا ۱۶ ژوئيه در شهر مونیخ جشنوارهای کوچک از چند فیلم مستند و داستانی از ایران و درباره ایران برگزار شده است. این جشنواره به همت بنیاد "سینما ایران" و با همکاری کتابخانه مرکزی شهر مونیخ برپا شده است.جشنواره مونیخ نگاهی ویژه به آفریقاییتباران جنوب ایران داشته و این مضمون را در چند فیلم و نمایشگاه دنبال کرده است.در واقع در جنوب ایران یک اقلیت قومی زندگی می نمایند که سنت های آفریقایی مانند رقص، موسیقی و آداب و رسوم، آفریقایی ها را از اجداد خود دارند . این قوم بیش از 400 سال در منطقه هرمزگان در جنوب ایران زندگی می نمایند و دین آنها اسلام می باشد .
فیلم مستند "جنبل" به کارگردانی هادی کمالیمقدم و مینا بزرگمهر اثری نیمه مستند درباره باورها و آیینهای مردم آفریقاییتبار جنوب ایران می باشد.
فیلم مستند "من زن نیستم" به کارگردانی حسین عباسی، نگاهیست توأم با همدردی به زندگی زنان جوامع سنتی که در ساختارهای مردسالارانه مورد تبعیض و ستم می اندازد. در فیلم زنی عرب برای فرار از این بیعدالتی زندگی مردانه در پیش گرفته است. در مرکز فیلم زنیرا از اهالی عرب جنوب غربی ایران، در مرز ایران و عراق، که بیش از ۶۵ سال سن داشته و از کودکی با نامی مردانه و در قامت و هیئتی مردانه روزگار زا سپری کرده است.(سیارک)
فیلم سینمایی گشر نخستین ساخته بلند وحید وکیلیفر می باشد که در چندین جشنواره بینالمللی مورد ستایش قرار گرفته است. فیلم بیانی نمادین به زندگی چند کارگر در جنوب ایران دارد.
در همین رابطه جشنواره نمایشگاهی از عکسهای مهدی احصائی ترتیب داده شده است که در کتابخانه مونیخ برگزار میگردد. این نمایشگاه به عنوان "آفرو ایران" عکسهایی از حاشیه شمالی خلیج فارس و اهالی عرب این منطقه را پوشش می دهد.
فیلم دیگر "اژدها وارد میشود" به کارگردانی مانی حقیقی می باشد که به طور مستقیم به آفریقاییتباران ارتباط ندارد، اما بهرحال بیشتر وقایع اسرارآمیز داستان آن در جزیره قشم اتفاق می افتد. این کار از فیلمهای جنجالی و پرفروش سالهای اخیر می باشد..
در جشنواره چند فیلم مطرح دیگر نیز به نمایش درمیآید:
"مادر قلب اتمی" به کارگردانی علی احمدزاده. فیلمی که با ساختی مناسب و ریتمی تند دغدغهها و مشکلات نسل جوان ایران را نشان می دهد. فیلم "مادر قلب اتمی"در بخش فوروم برلیناله ۲۰۱۵ اکران گردید. دو زن جوان و دوست قدیمی به نام آرینه (ترانه علیدوستی) و نوبهار (پگاه آهنگرانی) از یک پارتی شبانه در حال برگشتن باماشین به خانه هستند، که در مسیر خود با افراد و حوادثی روبرو میگردند که به ویژه در نیمه دوم فیلم و با ورود مردی مرموز و ناشناس (با بازی محمدرضا گلزار) فیلم ، به سمت فراواقعی می رود.
فیلم "یک خانواده محترم" به کارگردانی مسعود بخشی یک اثر سیاسی - اجتماعی پرتوان و مؤثر می باشد که وقایع را با وسواسی هنرمندانه تا واپسین مرحله پیگیری می کند. فیلم داستان یک خانواده ایرانی در زمان گذشته است و تصویری از ایران را به غرب نشان می دهد .
این فیلم محصول ۱۳۹۱ می باشد.
ساخت فیلم مستند "هشتی تهران" را دانیل کوتر، مستندساز آلمانی به الهام از اهمیت مرکزی "هشتی" در خانهسازی سنتی ایرانساخته است.(سیارک)
جشنواره فیلمهای ایرانی در مونیخ - نظرات
