فیس بوک گوگل و توییتر هر ماه اخبار جعلی را گزارش می دهند

در
موبایل

فیس بوک ، گوگل و توییتر هر ماه اخبار جعلی را گزارش می دهند . بزودی شبکه اجتماعی محبوب دیگری به نام TikTok به این ابتکار پیوست.

اتحادیه اروپا می خواهد شرکت های بزرگ فناوری با جدیت بیشتری علیه اخبار جعلی مبارزه کنند. ورا یورووا ، معاون رئیس کمیسیون ارزشهای مشترک و شفافیت اروپاگفت که:

فیس بوک ، گوگل و توییتر باید گزارش های ماهانه در مورد نحوه برخورد با کمپین های ضد اطلاعات را تهیه کنند. مقامات نگران آسیب هایی هستند که کاربران از اطلاعات نادرست کروناویروس و افسانه های مربوط به خطرات واکسیناسیون می کنند.

 

ورا یورووا گفت : " اطلاعات غلط نه تنها به دموکراسی آسیب می زند ، بلکه برای سلامتی شهروندان نیز مضر است " 

 

این گزارشات حاوی اطلاعات مفصلی در مورد ابتکارات برای محدود کردن اطلاعات نادرست در مورد cکروناویروس ، از جمله تبلیغات درمان جعلی است. علاوه بر این ، شبکه های اجتماعی باید محتوای " معتبر" را تبلیغ کنند.

 

یورووا خاطر نشان کرد که TikTok به کد نادرست داوطلبانه اتحادیه اروپا پیوسته است (فیس بوک ، گوگل ، موزیلا و توییتر در حال حاضر در آن شرکت می کنند) برای مقابله با اخبار جعلی. TikTok وعده ارتقاء صداقت و شفافیت در تبلیغات ، اجرای سیاست های ضدجعلی و ربات ها ، ترجیح دادن به اطلاعات " معتبر " و کمک به محققان برای کشف برنامه های اطلاعاتی است.

نظرات

در ادامه بخوانید...

15 عکس خیره کننده که توسط گوگل گرفته شده است

در

 (سیارک) : گوگل از سال 2007 از نمای 5 میلیون مایل از جاده ها ، خیابان های 45 کشور و حدود 3،000 شهرستان در سراسر جهان عکس های پانورامایی تهیه کرده است . هنرمند کانادایی و فیلمساز جان رفمن ساعات زیادی را صرف حذف و جداسازی بهترین تصاویر کرده است . 15 عکس انتخابی او در این پست آمده است از تماشای آن ها لذت ببرید.

 

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۹واقعا خیره کننده است و جالب تر که توسط گوگل تهیه شده است.

در ادامه بخوانید...

هشدار به پدر و مادرها، پسر بچه 11 ساله به خاطر یک چالش فیسبوکی یک شب را در فروشگاه زنجیره ای خوابید

در

پسر بچه 11 ساله به خاطر یک چالش فیسبوکی یک شب در یکی از فروشگاههای زنجیره‌ای IKEA خوابید

kaden mirza

همین چند وقت پیش بود که خبر بازی آنلاین نهنگ آبی(نهنگ آبی چیست؟) و حوادث بعد از آن خانواده ها را در شوک فروبرد. هر روز که میگذرد نیاز نظارت بر فعالیت بچه ها در فضای مجازی بیش از پیش نمایان می‌شود . در طول تاریخ هر فن آوری و پیشرفتی که در زندگی بشر ایجاد شده است عوارض جانبی ناخواسته‌ای هم داشته است. عوارض و تاثیرات منفی فضای مجازی مختص جهان سوم نیست. به خاطر دارید که باراک اوباما رییس جمهور پیشین ایالات متحده فعالیت دخترانشان در فیس بوک را منوط به رسیدن آنها به سن قانونی کرده بود. اتفاقات بد و یا حتی ناگواری که به واسطه استفاده از فضای مجازی برای بچه ها می افتد والدین را مجاب می کند که شاید باید همان روشی که باراک اوباما در پیش گرفت را برگزینند. 

پدرِ یک پسربچه 11 ساله که فرزندش به خاطر یکی از چالشهای دیوانه وار اینترنتی گم شده بود به دیگر والدین هشدار داد که برای جلوگیری از حوادث مشابه به صورت مداوم تاریخچه مرورگر کامپیوتر کودکانشان را چک کنند و از فعالیتهای اینترنتی آنها چشم برندارند.

روز سه شنبه بعد از اینکه کادن (KADEN) از مدرسه به خانه برنگشت خانواده‌اش به پلیس گزارش دادند که او گم شده است. کادن روز بعد در فروشگاه شفیلد ایکیا پیدا شد در حالیکه شب را در آنجا مانده بود.

عبید میرزا پدر کادن به رسانه ها گفت که پسرش عضو یک چالش فیسبوکی بوده است. چالشی که باید شب را در یکی از فروشگاههای ایکیا تا صبح سر می کردند و گیر هم نمی افتادند.

عبید میرزا برای به اشتراک گذاشتن تجربه اش با دیگر والدین در شبکه اجتماعی‌اش نوشت: شبی که کادن گم شده بود ساعتهای بسیار سختی برای او خانواده‌اش بوده است و امیدوار است که دیگر خانواده ها چنین وضعیتی را تجربه نکنند ( سیارک)

او دیگر خانواده ها را تشویق کرد که به طور مداوم بر فعالیتهای فرزندانشان در اینترنت نظارت کنند و موبایل و تبلت و هر وسیله آنلاین دیگری که دارند را  بررسی کنند و از کنار موارد غیر طبیعی به راحتی عبور نکنند.

کادن تمام ویدئوهای مربوط به این چالش را تماشا کرده بود و بعد همه آنها را پاک کرده بود و هیچ ردی از خودش در هیستوری کامپیوتر به جا نگذاشته بود . او خیلی خوب همه چیز را برنامه ریزی کرده بود.

چندین نفر از دوستان و همسایه ها و البته نیروی پلیس برای پیدا کردن او بسیج شدند. آنها در شیکه های اجتماعی گم شدن او را اعلام کردند و حتی تعدا زیادی پوستر ساختند و بین مردم پخش کردند.

بعد از این حادثه پلیس یورکشایر جنوبی اعلام کرد که این چالشها دیوانگی محض و خطرناک هستند و حتی می توانند باعث وقوع یک فاجعه شوند.

آن سجویک محقق در این زمینه گفت: این چاشها با وجود اینکه در ظاهر برای جوانان و نوجوانان سرگرم کننده هستند اما خطرات و عواقبی که دارند به هیچ وجه حنبه طنز ندارد و حتی می تواند فاجعه بار باشد.

او اضافه کرد که : انبارها و دفاتر مراکز خرید پر است از وسایل و اجناس بسیار سنگین که خیلی راحت می توانند سقوط کنند و یک فاجعه جبران ناپذیر به وجود آورند.

مدیران ایکا گفتند که در حال بررسی روش های امنیتی جدید برای جلوگیری از وقوع حوادث اینچنینی هستند

چند هفته قبل از این اتفاق آقای میرزا دیده بود که پسرش در اینترنت عبارت "چگونه بدون اینکه کسی بفهمد 24 ساعت در مدرسه بمانیم  " را سرچ کرده است . وقتی که آقای میرزا از پسرش  در این مورد توضیح خواسته بود کادن  گفته بود که او فقط شنیده است که بچه های دیگر در این مورد با هم حرف میزنند و به همین خاطر  کنجکاو شده و موضوع را در اینترنت سرچ کرده است.

عبید میرزا همچنین در شبکه اجتماعی خود نوشت: خیلی مراقب فرزندان خود باشید، و اگر به سوپرمارکت و فروشگاههای زنجیره ای مخصوصا ایکیا می روید چشم از بچه هایتان برندارید. و حتما بعد از مدرسه رفت و آمدشان را چک کنید.

تاثیر پذیری کودکان از فضای مجازی بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور می کنید و به خاطر داشته باشید بسیاری از کارهایی که از دید والدین احمقانه و غیر قابل باور است ممکن است  برای نوجوانان وسوسه انگیز و جالب باشد به همین دلیل هیچ چیز غیرعادی را در فعالیتهای آنلاین فرزاندانتان به واسطه احمقانه بودن نادیده نگیرد.ترجمه  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

اثرات نشر اخبار جعلی در واتساپ و پیام رسان های مشابه بخش اول

در

در انتخابات سال 2016 آمریکا بود که خبر های غیر رسمی و غیر واقعی، به وسیله شبکه های اجتماعی ای مانند فیسبوک دست به دست می گشتند و به همین خاطر بود که صحبت های بسیاری در زمینه استفاده صحیح از این شبکه های اجتماعی، از آن زمان تا کنون، مطرح شده است. اما این مسئله محدود به آمریکا نمی شود و در بسیاری از کشور های دیگر نیز، این گونه خبر های غیر واقعی، بعضاً به وسیله شبکه های اجتماعی و برنامه های پیام رسان منتشر می شوند؛ خبر هایی که برخی می توانند نتایج مرگباری در پی داشته باشند. برای نمونه می توان به وقایع مرگباری که در این خصوص در هندوستان رخ داده است اشاره کرد: اشخاصی ناشناس، اقدام به آتش افروزی میان فرقه های هندی کردند و به وسیله واتساپ و سایر برنامه های پیام رسان، شایعاتی بی اساس در خصوص این فرقه ها منتشر کرده و خبر را به فرقه ای دیگر نسبت می دادند؛ این اقدامات در نهایت  باعث شد میان فرقه های هندی درگیری رخ داده و طی این درگیری ها چیزی حدود بیست و چهار نفر کشته شوند. در برزیل نیز، مدتی به وسیله همین برنامه ها، خبرهایی دست به دست می گشت مبنی بر این که واکسنی که دولت برای درمان تب زرد در اختیار مردم قرار می دهد، خطرناک است و بهداشتی نیست؛ همین مسئله باعث شد تا مردم استفاده از آن را متوقف کنند. در سوی دیگر نیز، ماه جاری، شاهد انتخابات ریاست جمهوری در مکزیک خواهیم بود و این کشور نیز از گزند آسیب های خبر های بی پایه و اساسی که توسط افراد سود جود در واتساپ منتشر می شود (خبر هایی در خصوص سیاست مداران و نامزد های انتخاباتی)، مصون نمانده است.

واتساپ، نزدیک به یک و نیم میلیارد کاربر فعال دارد و تنها به مدت زمانی کمتر از یک دقیقه نیاز است تا هر گونه اطلاعاتی، صرف نظر از این که تأیید شده و درست باشد یا نه، میان کاربران این برنامه دست به دست بگردد و متأسفانه هیچ گونه راهی برای تشخیص منبع خبر و اطلاعاتی که در آن درج می شود وجود ندارد و کاربران آزاد هستند که هرچه دوست دارند در آن منتشر کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با پدیده انتشار اطلاعات و اخبار بی پایه و اساسی که در حال حاضر در بسیاری از نقاط رایج شده است آشنا کنیم؛ اطلاعات و اخباری که غالباً به واسطه برنامه های پیام رسان منتشر می شوند. با سیارک همراه باشید.

اخیراً بررسی هایی در دانشگاه آکسفورد در خصوص استفاده از شبکه ها و برنامه های پیام رسان انجام شده و نتایج حاکی از این است که حداقل تعداد ده کشور، از این مسئله رنج می برند و اطلاعات نادرست بسیاری به وسیله برنامه های پیام رسان در این کشور ها منتشر شده است. در هفت کشور از این ده کشوری که مورد بررسی قرار گرفته اند، واتساپ به عنوان اصلی ترین برنامه پیام رسانی که برای این منظور به کار گرفته شده، شناسایی شده است؛ کشور هایی چون برزیل، هندوستان، پاکستان، زیمباوه و مکزیک در این گروه قرار می گیرند. از دیگر برنامه های پیام رسانی که منتقل کننده اطلاعات غلط و خبر های نادرست بوده اند می توان به تلگرام در ایران، وی چت در چین و لاین در تایلند اشاره کرد. کلِیر واردل، یکی از اشخاصی است که در آمریکا، در مؤسسه ای وابسته به دانشگاه هاروارد فعالیت می کند و وظیفه اصلی اش، شناسایی منابع خبری مختلف و تأیید صحیح یا نادرست بودن آن ها است؛ او در این خصوص عنوان کرد: « در ایالات متحده آمریکا، بیشترِ مسائلی که پیش می آید و اخبار نادرستی که منتشر می شود، در فیسبوک انتشار می یابند، با این وجود، اگر بخواهیم مسئله را از بُعد جهانی در نظر بگیریم، بیشتر این برنامه های پیام رسان هستند که در این خصوص نگرانی هایی را ایجاد می کنند؛ به واسطه ماهیت این گونه پیام رسان ها، قابلیت تحت نظر گرفتن آن چه در آن نوشته و منتشر می شود، بسیار محدود تر از شبکه های اجتماعی ای چون فیسبوک است.». همان گونه که کلِیر نیز عنوان کرد، نظارت بر مطالبی که در این گونه برنامه های پیام رسان منتشر می شود، کاری است بسیار دشوار و محدودیت های بسیاری در این راه وجود دارد. برای این که درک درست تری از این مسئله پیدا کنید، به انجمن های گفتگویی اشاره می کنیم که در فیسبوک و یا در توئیتر به راه می افتدند و در آن ها عده زیادی اقدام به گفتگو می کنند و مطالب توسط تعداد کثیری از افراد مشاهده می شود. این در حالی است که برنامه های پیام رسانی چون واتساپ، این قابلیت را برای کاربران شان فراهم می آورند که به جای باز کردن یک انجمن گفتگوی گسترده، یک گفتگوی محرمانه با تعداد محدودی از دوستان خود داشته باشند (private chats). این گونه گفتگو ها در برنامه های پیام رسان، رمز گذاری می شوند و به همین خاطر است که هیچ کس، حتی کسانی که در شرکت های متعلق به راه اندازی این برنامه ها استخدام هستند، قادر به مشاهده مطالبی که میان چند دوست به صورت خصوصی رد و بدل می شود، نخواهند بود.

سامانتا برادشاو، یکی از کسانی است که در انجام تحقیقات متعلق به دانشگاه آکسفورد که در ابتدای متن به آن اشاره شد، نقش عمده ای داشت؛ او در این خصوص عنوان کرد: «در حال حاضر، در بسیاری از کشورهای نقاط مختلف جهان، اصلی ترین راهی که افراد از طریق آن با یکدیگر ارتباط می گیرند، استفاده از برنامه های پیام رسان است. این گونه برنامه ها، به واسطه ماهیتی که دارند، می توانند بسیار خطرناک باشند و دوستان صمیمی و افراد یک خانواده (کسانی که معمولاً اعتماد زیادی به آن ها می شود)، اقدام به اشتراک گذاری اطلاعات می کنند و امکان هیچ گونه نظارتی بر این اطلاعات نخواهد بود.». در ماه جاری، در نواحی جنوبی هندوستان، گروهی از دوستان که با یکدیگر به گردش تفریحی رفته بودند، سر راه خود پیاده شده تا کمی شکلات به کودکانی که در مسیر مشاهده کرده بودند، تعارف کنند. اما کمی بعد مشخص شد که این دوستان اشتباه بسیار بد و مرگباری کرده اند، چرا که به زودی در واتساپ خبری شروع به دست به دست گشتن کرد مبنی بر این که این افراد، قاچاقچیان کودک هستند و قصد دارند آن ها را (کودکان را) بربایند. اما چه شد که این خبر برای این دوستان مرگبار شد؟ پس از مدتی که این خبر ها دست به دست می گشت (در واتساپ)، افرادی که در آن منطقه بودند (افراد بومی نواحی جنوبی هندوستان که یکدیگر را به خوبی می شناختند) گرد هم آمده تا فکری به حال این ربایندگان کودک کنند. در نهایت اقدامات آن ها باعث شد تا یکی از این افراد که برای گردش به آن جا آمده بودند، کشته شود؛ نام او محمد اعظم احمد بود و سی و دو سال داشت. محمد مهندس نرم افزار کامپیوتری بود. محمد اکرم، برادر قربانی این حادثه در مصاحبه ای که با او انجام شد عنوان کرد: «آن ها التماس کردند و مرتب عنوان کردند که چنین مسئله ای صحت ندارد (که آن ها قاچاقچیان کودک نیستند) و تنها برای گردش به آن منطقه رفته بودند. اما صحبت های آن ها افاقه ای نکرد و در نهایت این حادثه شوم رخ داد. برادر من به خاطر انتشار خبر های بی پایه و اساس کشته شد.».

در نهایت این گونه اتفاقات ناخوشایند سبب شد تا متصدیان برنامه های پیام رسان و در رأس آن ها واتساپ که تحت فشار شدیدی از سوی مقامات سیاسی و دولتی کشورهای مختلف قرار گرفته بودند، تدابیر جدیدی اتخاذ کرده تا راه را برای دست به دست گشتن این گونه خبر های بی پایه و اساس مسدود کنند. مقامات اصلی که کنترل و راه اندازی واتساپ را به عهده دارند، هفته گذشته ملاقاتی اضطراری با مسئولان و دولت مردان هندی داشتند و سر انجام این گفتگو ها به آن جا انجامید که این مقامات با استفاده از تکنولوژی های جدید، امکانی را فراهم کنند تا صحت اخبار منتشر شده در برنامه پیام رسان شان به دقت بررسی شده و سپس در دسترس افراد دیگر قرار گیرد. روز سه شنبه نیز مسئولان اصلی واتساپ، طی بیانه ای رسمی اعلام کردند که قصد دارند تغییرات عمده ای در کارکرد برنامه شان به وجود آورند؛ یکی از این تغییرات محدود کردن قابلیت فُروارد (forward) کردن پیام هایی بود که برای افراد ارسال می شد. در حقیقت همین فُروارد کردن بدون محدودیت پیام ها بود که بیش از هر قابلیت موجودِ دیگر در این برنامه، سبب انتشار اطلاعات و اخبار بی پایه و اساس می شد. ریاست جدید برنامه پیام رسان واتساپ، کریس دنیلز، که پیش از این نیز به عنوان یکی از مسئولان عالی رتبه فیسبوک فعالیت می کرد، این اطمینان را به همگان داده است که قصد دارد امنیت و انتشار خبرهای تأیید شده توسط منابع موثق را، پیش از هر امر دیگری، در دستور کار خود قرار دهد. پیش از این و در ابتدای متن عنوان شد که در انتخابات سال 2016 آمریکا، اخبار و اطلاعات بی پایه و اساس بسیاری توسط سودجویان و بعضاً اشخاصی که در نهایت به عنوان عاملان روسی شناسایی شدند، در فیسبوک منتشر شد و کریس دنیلز، یکی از کسانی بود که نقش عمده ای در برطرف کردن این گونه مسائل و شناسایی افراد خاطی داشت. اما کنترل این برنامه پیام رسان، به واسطه ماهیتی که دارد، کاری است بس دشوار و باید دید که دنیلز آیا باز هم قادر به کنترل این گونه اخبار و اطلاعات ضد و نقیض خواهد بود یا خیر.

همانگونه که پیش از این نیز عنوان شد، رمز گذاری واتساپ به گونه ای است که این امکان را به افراد شاغل در مؤسسه های آن نمی دهد که قادر به خواندن پیام های کاربران باشند و این مسئله تنها در صورتی امکان پذیر است که کاربری، خود گزارشی مبنی بر مشکل دار بودن پیامی به آن ها ارسال کند. نکته دیگری که در خصوص واتساپ وجود دارد این است که بر خلاف روندی که در فیسبوک مشاهده می کنیم، افراد مختلف برای این که در واتساپ نام خود را ثبت کرده و استفاده از آن را آغاز کنند، تنها ملزم به این هستند که یک شماره موبایل از خود در اختیار مسئولان قرار دهند و دیگر به آدرس ایمیل و حتی اسم حقیقی آن ها نیازی نخواهد بود. این مسئله باعث شده است تا مهندسان شاغل در مؤسسه های مربوط به واتساپ، قادر به شناسایی دوستان کاربران و یا حتی فعالیت هایی که در گذشته در فضای مجازی داشته اند، نباشند و این امر، نظارت آن ها بر فعالیت های کاربران را بسیار محدود می کند و  امکان شناسایی و پیشگیری از رفتار های سودجویانه به مراتب کاهش پیدا می کند. طبق اطلاعات منتشر شده توسط واتساپ، میانگین تعداد افرادی که در گروه های گفتگو شرکت می کنند شش نفر است (به عبارت دیگر گروه ها به صورت میانگین شش نفره هستند) و این در حالی است که امکان شرکت کردن 256 نفر در یک گروه مجزا وجود دارد. علاوه بر این، گفتگو هایی که در این گونه گروه ها صورت می گیرد، کمتر در معرض نظارت روزنامه نگاران و کسانی قرار می گیرد که وظیفه شان، بررسی صحت خبر ها و منابع رسمی اطلاعاتی است؛ معمولاً همین افراد هستند که خبر های ضد و نقیض و سود جویانه را شناسایی کرده و آن ها را از سکه می اندازند. در کشور های کلمبیا، مکزیک و برزیل، اخیراً مؤسسه هایی ایجاد شده اند که هدف اصلی و وظیفه شان بررسی اطلاعات و خبرهای موجود در واتساپ است و کاربران واتساپ در این کشور ها قادر هستند که پیامی را که دریافت کرده اند برای این مؤسسه ها ارسال کرده و از موثق بودن خبر کسب اطمینان کنند. افراد شاغل در این مؤسسه ها پس از دریافت پیام های مردمی، آن ها را به دقت بررسی کرده  و در صورتی که خبر صحت نداشته باشد، خبر تأیید شده و اصلی را برای شخص ارسال می کنند؛ به این امید که او این خبر تأیید شده را با افراد گروه خود به اشتراک بگذارد و نه خبر قبلی و بی اساس را. ترجمه  itrans.ir

این مقاله ادامه دارد...

نظرات

در ادامه بخوانید...

اثرات نشر اخبار جعلی در واتساپ و پیام رسان های مشابه بخش دوم

در

چند ماه پیش از فرا رسیدن انتخابات ریاست جمهوری سال جاری در مکزیک، یک ویدئوی تدوین شده که زیرنویسی نیز همراه آن بود، در واتساپ شروع به دست به دست گشتن کرد. در این ویدئو، مردی در ایالت تاباسکوی مکزیک، زنده زنده در حال سوزانده شدن بود و این در حالی بود که جمعیت حاضر در صحنه فریاد «مُرینا» سر می دادند (مُرینا نامِ جنبش سیاسی ای است که در رأس آن آندره مانوئل لوپز اُبرادور قرار دارد. او شخصی است که در نهایت در انتخابات ریاست جمهوری پیروز شد و به عنوان رئیس جمهور آینده مکزیک شناخته شد.) و همه چیز در تدوین ویدئو به گونه ای طرح ریزی شده بود که نشانگر این موضوع باشد که آن شخص، به واسطه عقاید سیاسی خود مورد شکنجه قرار گرفته است و به این خاطر است که حساب پس می دهد. زیرنویسی هم برای ویدئو در نظر گرفته شده بود که واژه های نا محترمانه ای را به چپ گراهای مکزیک خطاب می کرد. بسیاری از مردم، این ویدئو را برای بررسی این که تا چه حد واقعی است، برای همان مؤسسه ای که پیش از این و در بخش قبلی مقاله توضیحاتی در خصوص آن داده شد، ارسال کردند.

روزنامه نگاران و نیز کسانی که وظیفه شان بررسی منابع خبری مختلف در مکزیک است، این ویدئو را به دقت مورد بررسی قرار داده و در نهایت مشخص شد که آن شخص، به این خاطر در حال سوزانده شدن بود که قصد داشت یک موتور سیکلت را بدزدد و اساساً به هیچ عنوان به واسطه عقاید سیاسی اش چنین شکنجه ای برای اش در نظر گرفته نشده بود. علاوه بر این در ویدئوی کامل و دستکاری نشده ای که از این واقعه گرفته شده بود، مردم حاضر در صحنه، نام کاندیداهای مختلفی را به زبان می آوردند و همگی طرفدار یک حزب و جنبش سیاسی به خصوص نبودند. در نهایت نیز مسئولان این مؤسسه، مقاله ای در این خصوص منتشر کرده و تمامی حقایق و اسناد موجود را در آن ضمیمه کرده و سپس مقاله را برای مردم ارسال کردند و از آن ها درخواست کردند تا این مقاله را در گروه های خود به اشتراک بگذارند.

اثرات نشر اخبار جعلی در واتساپ و پیام رسان های مشابه بخش اول 

برزیل نیز از جمله کشورهایی است که از گزند چنین خبرهای ضد و نقیضی مصون نمانده است؛ دنیل براماتی، مدیر مسئول بخش تحقیقات مطبوعات برزیل و نیز یکی از افراد شاغل در مؤسسه ای است که برای بررسی صحت و چند و چون خبرهای منتشر شده در واتساپ، تأسیس شده است. او در مصاحبه ای از نگرانی های خود در خصوص این گونه اخباری که در واتساپ منتشر می شود گفته است؛ رانندگان کامیون برزیلی، در ماه مِی، به وسیله واتساپ با یکدیگر هماهنگ شده و اعتصابی سراسری را برنامه ریزی کردند که مشکلات عدیده ای را پدید آورد. او در ادامه صحبت های خود در خصوص اطلاعات و اخبار غلط و بی پایه و اساسی گفت که در باره نامزد های انتخاباتی و نیز خطرات واکسن های دولتی در واتساپ مطرح شدند؛ برای نمونه خبری که در خصوص خطرات واکسن تب زرد در واتساپ منتشر شد تا جایی پیش رفت که مقامات دولتی را مجبور به آن کرد که به طور رسمی و طی بیانه ای اعلام کنند که این خبر به هیچ عنوان صحت ندارد. او در نهایت عنوان کرد که از زمان تشکیل این مؤسسه (بررسی خبرهای موجود در واتساپ) نزدیک به هفده هزار پیام از سوی کاربران واتساپ در برزیل دریافت شده است. ماه اکتبر آینده، انتخابات ریاست جمهوری در برزیل انجام خواهد گرفت و به همین خاطر، متصدیان برنامه پیام رسان واتساپ، نرم افزار هایی در اختیار مسئولان برزیلی قرار داده اند که به واسطه آن قادر خواهند بود، لینک های خبر های اصلی را (که خبرهای بی اساس و دروغین به جای آن ها در واتساپ منتشر می شود)، در آن واحد برای تعداد زیادی از کاربران ارسال کنند و این مسئله به مراتب کار آن ها را برای پیشگیری از انتشار چنین اخباری ساده تر خواهد کرد. البته تنش های زیادی به واسطه استفاده از واتساپ تا کنون در برزیل به وجود آمده است؛ چیزی حدود صد و بیست میلیون نفر کاربر فعال واتساپ در برزیل وجود دارند و مسئولان برزیلی، تا کنون سه بار به طور کامل استفاده از این برنامه پیام رسان را متوقف کرده اند. آخرین باری که دسترسی به این برنامه به طور کامل در برزیل مسدود شده است به سال 2016 باز می گردد.

با تمامی این تفاسیر اما به نظر می رسد که جنبه تاریک و ناخوشایند استفاده نادرست از برنامه پیام رسان واتساپ، در هندوستان پر رنگ تر از سایر نقاط است. بالغ بر 225 میلیون نفر کاربر فعال واتساپ در هندوستان وجود دارند (بنا به آماری که دولت هندوستان منتشر کرده است) و روز به روز نیز به تعداد این کاربران افزوده می شود و این تعداد در حال رسیدن به 240 میلیون نفری است که از شبکه اجتماعی فیسبوک استفاده می کنند. در هندوستان، بی تجربگی و عدم آگاهی کافی مردم از چگونگی استفاده از برنامه های پیام رسان، در کنار رمزگذاری هایی که مختص به این برنامه ها است و پیش تر در خصوص آن اطلاعات دقیق تری عنوان شد، باعث شده است تا اتفاقات ناخوشایندی در هندوستان رخ دهد و سوء تفاهم هایی که بعضاً به خشونت کشیده می شوند. بنا به اطلاعات رسمی منتشر شده توسط مقامات هندوستان، علاوه بر حادثه مربوط به سیزدهم جولای که در آن احمد کشته شد (پیش تر وصف کامل این حادثه عنوان شد)، در همین چند هفته اخیر و به واسطه شایعاتی که در خصوص حضور قاچاقچیان کودک و اعضای بدن انسان در این برنامه های پیام رسان عنوان شده است، بالغ بر بیست و چهار نفر توسط افراد گروه ها و فرقه های متفاوت هندی به قتل رسیده اند. این رفتار های خشونت آمیز و تلفات های انسانی، خشم دولت مردان هندی را بر انگیخت و در نهایت باعث شد تا طی بیانه ای رسمی، از مسئولان واتساپ درخواست کنند تا قابلیت رد یابی منابع خبر های ضد و نقیض و این گونه اقدامات امنیتی بیشتر شود. آن ها در بیانه خود اعلام کرده اند که در غیر این صورت از مسئولان واتساپ شکایت خواهند کرد و روند قانونی را در پیش خواهند گرفت. این مسائل و مشکلات در هندوستان تا جایی پیش رفته است که ایستگاه های مرکزی پلیس و نیز برخی مؤسسه های اجتماعی هندی، تدابیری اندیشیده اند تا مردم را از خطرات این خبر های ضد و نقیض آگاه کنند: برای نمونه عده ای اقدام به برگزاری تئاتر های خیابانی در این خصوص کرده اند و عده ای دیگر نیز به سبک و سیاق دوران باستان، با بلند گو های خود در خیابان با صدای رسا به همگان اعلام می کنند که نباید این گونه خبر ها را باور کنند.

با تمامی این تفاسیر این گونه به نظر می رسد که مسئله در هندوستان جدی تر و ریشه ای تر از آن چیزی است که به نظر می رسد و بسیاری از متخصصان شبکه های اجتماعی و برنامه های پیام رسان عنوان کرده اند که دولت مردان هندی، در واکنش نشان دادن به این مسئله که روز به روز حاد تر و جدی تر می شود، تدابیر کافی را اتخاذ نکرده و آن گونه که باید و شاید عمل نکرده اند. این متخصصان بر این باور اند که این عدم نشان دادن واکنش بیشتر به این خاطر است که احذاب تند رویی که در هندوستان وجود دارند و فعالیت می کنند، خود از طرفدار های پر و پا قرص این گونه برنامه های پیام رسان بوده و بسیاری از مواقع از این برنامه ها استفاده می کنند تا خبر های جعلی را منتشر کرده و به ضرر رقیبان خود عمل کنند. اخیراً در هندوستان یک انتخابات حذبی برگزار شد که به گونه ای پیش در آمدی بر انتخابات اصلی و ملی سال 2019 به شمار می رفت و نقشی تأیین کننده در روند آن می گذارد؛ محققان واتساپ با بررسی هایی که در هندوستان انجام دادند به این نتیجه دست یافتند که یکی از احذاب سیاسی حاضر در آن انتخابات (البته از عنوان کردن نام حذب خود داری کردند) از واتساپ برای پیش برد اهداف خود سوء استفاده کردند و هزاران گروه مختلف در این برنامه پیام رسان به وجود آوردند و از آن ها برای انتشار مطالب خود و از بین بردن چهره رقبای خود بهره گرفتند و برای دست یابی به این مهم از افرادی استفاده کردند که طرفدار حذب شان بوده و به آن ها وفادار بودند. این محققان توانستند بسیاری از این گروه ها را شناسایی و اقدامات آن ها را متوقف کنند، با این حال تعداد زیادی از این گروه ها نا شناس باقی مانده و به فعالیت خود ادامه دادند.

این سوء استفاده ها از واتساپ و پیامد های شومی که با آن همراه شده است، به گونه ای نشان گر این مسئله است که چگونه در سال های اخیر، امکانات حاصل شده از تکنولوژی بدل به تهدیدی برای انسان شده اند؛ تهدیدی که بیشتر ریشه در خبر های جعلی و ضد و نقیض دارد. از زمانی که برنامه پیام رسان واتساپ شروع به فعالیت کرد، مهمترین هدف اش آن بود که تا جای ممکن اطلاعات کمتری در خصوص کاربران خود داشته باشد و دو مؤسس و بنیان گذار اصلی واتساپ، برایان اَکتون و جان کوم، افرادی آزادی طلب بودند که عقیده شان به حریم خصوصی افراد و احترام گذاشتن به این حریم، اصلی ترین دلیل شان از راه اندازی واتساپ بود. در نهایت در سال 2014 بود که مسئولان فیسبوک، حق انحصاری استفاده و راه اندازی واتساپ را به قیمت نجومی نوزده میلیارد دلار خریداری کردند (گران قیمت ترین خرید فیسبوک تا کنون) و از آن زمان به بعد، برای این برنامه پیام رسان، افرادی متخصص را به کار گرفته و تمامی تلاش خود را به کار بستند تا از انتشار اخبار جعلی و ضد و نقیض جلوگیری کنند؛ از جمله این اقدامات می توان به استخدام هزاران فرد متخصص در زمینه رد یابی پیام ها و نیز به کار گرفتن هوش مصنوعی برای شناسایی آن دسته از پیام هایی که محتوایی تهدید کننده داشتند، اشاره کرد. محققان بر این باور اند که جدا کردن کنترل واتساپ از فیسبوک، توسط مسئولان و مستقل شدن کنترل آن به طور کلی، باعث شد تا این گونه مشکلاتی که به چند نمونه از آن ها اشاره شد، کمتر شوند. البته برخی هم بر این باور اند که این گونه اقدامات با هدف اصلی فیسبوک که داعیه آن را دارد، یعنی انتشار دموکراسی در سراسر نقاط دنیا سازگاری ندارد.

سخنگوی حال حاضر واتساپ در مصاحبه ای عنوان کرد: «تمامی تمرکز ما از روز نخست بر این بوده است که اطلاعات هر شخصی تا جایی که امکان دارد، ایمن باقی مانده و کسی به آن ها دسترسی نداشته باشد و همه قادر باشند که گفتگو هایی کاملاً خصوصی در این برنامه پیام رسان داشته باشند. البته در سوی دیگر نیز شاهد نتایج خطرناک و بعضاً خشونت باری هستیم که به واسطه نشر اطلاعات و اخبار جعلی رخ می دهند و همین مسئله است که باعث شده تا به فکر اتخاذ تدابیری جدید در این خصوص باشیم و این مسئله اجتناب ناپذیر است.».

اَکتون و کوم، دو شخصی که بنیان گذاران اصلی واتساپ به شمار می روند، تا کنون مشاجره های بسیاری با مسئولان فیسبوک بر سر مسئله دسترسی به اطلاعات شخصی افراد داشته اند. در نهایت اما سال گذشته بود که اَکتون به طور کلی از این مشاجره ها کناره گرفت و کوم نیز در سال جاری استعفای رسمی خود را از هدایت واتساپ عنوان کرد. استعفای کوم مصادف با گزارش رسمی ای بود که روزنامه واشینگتن پُست آمریکا، از مشاجره های میان کوم و مسئولان فیسبوک نقل کرد. کوین لی، یکی از مدیران ارشد در یکی از بخش های فیسبوک بود که تا سال 2016 برای فیسبوک فعالیت می کرد. او در این خصوص عنوان کرد: « اَکتون و کوم، در خصوص حریم خصوصی افراد و اطلاعات شخصی آن ها به هیچ عنوان کوتاه نمی آمدند و مسئله این جا بود که این دو به هیچ سازمان و اُرگان به خصوصی وابستگی نداشتند و به همین دلیل، ماندن بر سر موضع شان، کاری ساده تر بود و از این لحاظ محدودیتی نداشتند.».

واتساپ، هیچ گاه نام خود را به عنوان یک شبکه اجتماعی مطرح نکرده بود، چرا که محتویات و مطالب موجود در آن، در معرض دید عموم قرار نمی گرفت و الگوریتم های این برنامه به گونه ای است که اطلاعات را همانند شبکه های اجتماعیِ دیگر (فیسبوک، اینستاگرام و...)، منتشر و به اصطلاح وایرال نمی کند. اما مسئله ای که در خصوص واتساپ مطرح است، این است که حتی با وجود نبود چنین الگوریتم هایی در برنامه، به واسطه قابلیت فُروارد کردن و فرستادن پیام هایی مشابه برای کاربران دیگر، نقشی دو گانه به خود می گیرد. به عبارت دیگر هم برنامه ای پیام رسان است و هم شبکه ای اجتماعی. مسئولان قبلیِ این برنامه پیام رسان نیز همان گونه که عنوان شد، به شدت با هرگونه دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران و محدود کردن استفاده آن ها از برنامه مخالفت می کردند. در نهایت توقف کلی برنامه و مسدود شدن واتساپ در کشور برزیل و نیز فزونی گرفتن پیام های تبلیغاتی غیر مجاز در آن سبب شد تا روند کاری برنامه وارد یک دوره بحرانی شود؛ دوره ای که مسئولان فیسبوک اطلاعات کافی برای خارج شدن از آن را نداشتند و دو متخصص و مؤسس واتساپ نیز دیگر در دسترس نبودند. همین باعث شد تا مسئولان فیسبوک، متخصصین و مهندسانی زبده را برای این منظور به کار بگیرد و با پرداخت هزینه هایی گزاف، فعالیت ها و نیز تعداد ساختمان هایی که برای کار به واتساپ اختصاص می گیرد را دو چندان کند. همچنین آن ها ساختمان مرکزی واتساپ را به مِنلو پارک منتقل کردند؛ جایی که مرکز فعالیت های فیسبوک نیز به شمار می رود.

هفته گذشته، مسئولان اقدام به آموزش شیوه هایی به گروهی از افراد هندی کردند که به واسطه آن قادر خواهند بود اخبار های جعلی و بی پایه و اساس را تشخیص دهند. علاوه بر این،  قسمت هایی از روزنامه های هندی نیز برای این کار در اختیار مسئولان واتساپ قرار گرفته اند و در این قسمت ها، آن ها اقدام به انتشار نکاتی می کنند که شهروندان هندی برای شناسایی اخبار ضد و نقیض و جعلی باید مد نظر داشته باشند و در صورت مشاهده چنین نکاتی، به دنبال اخبار اصلی ومنابع خبری موثق تر باشند. از اقدامات دیگر مسئولان واتساپ می توان به استخدام مهندسینی اشاره کرده که وظیفه شان تنها رسیدگی به اخباری خواهد بود که در خصوص کمپین های انتخاباتی و توسط احذاب سیاسی منتشر می شود. تکنولوژی جدیدی نیز به کار گرفته شده است که به واسطه آن قادر خواهند بود تشخیص دهند که آیا فرد پیام را به اصطلاح فُروارد کرده است و یا این که مطالبی که تحت عنوان خبر منتشر کرده است را خود نوشته و جعل کرده است.

دنیلز، مدیرمسئول جدید واتساپ، در نخستین هفته کاری اش در ماه مِی، سیصد نفر از مستخدمین برجسته واتساپ را به نشستی دعوت کرده و با آن ها به گفتگو نشست. دنیلز هنوز حاضر به شرکت در نشست های خبری نشده است با این وجود اطلاعات مختصری در اختیار رسانه ها قرار داده است مبنی بر این که آن ها به هیچ عنوان قصد ندارند به حریم خصوصی افراد وارد شده و به اطلاعات شخصی شان دسترسی داشته باشند و سیاست های پیشین در این خصوص، دست نخورده باقی خواهند ماند، با این وجود تدابیر جدیدی اتخاذ خواهد شد که به واسطه آن بتوان امنیت افراد را تضمین کرد و از بروز رخداد هایی که پیش از این شاهد اش بوده ایم و نیز از اثرات سوئی که واتساپ به واسطه نشر اخبار جعلی می تواند داشته باشد، جلوگیری کنیم.

نظرات

در ادامه بخوانید...

مقاله کاربردی درباره سئو و موتور جستجو بخش اول

در

در این مجموعه مقالات قصد داریم شما را با مفهوم سئو و کارکرد  موتور جستجو گر بیشتر آشنا کنیم. با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیق تری در این باره در اختیار تان قرار دهیم.

ﮔﻮﮔﻞ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﮐﺎر ﻣﯽ ﮐﻨﺪ و ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺘﻬﺎي آن ﭼﯿﺴﺖ؟

ﺑﺴﯿﺎري از ﺷﻤﺎ اﺣﺘﻤﺎﻻ ﺑﺎ آﻧﭽﻪ ﻗﺮار اﺳﺖ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﻮد آﺷﻨﺎﯾﯽ دارﯾﺪ، اﻣﺎ ﻣﻄﺎﻟﺒﯽ ﮐﻪ ﻗﺼﺪ ﻋﻨﻮان ﮐﺮدن شان را دارﯾﻢ، ﺑﺮاي ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺗﺎزﮔﯽ ﺑﺎ ﻣﻔﻬﻮم  ﺳﺌﻮ  آﺷﻨﺎ ﺷﺪه اﻧﺪ ﻣﻔﯿﺪ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. اﺟﺎزه دﻫﯿﺪ ﺑﺎ زﺑﺎﻧﯽ ﺳﺎده و ﻫﻤﻪ ﻓﻬﻢ ﺗﻮﺿﯿﺢ دﻫﻢ ﮐﻪ ﮔﻮﮔﻞ  دﻗﯿﻘﺎ ﭼﻪ ﮐﺎري اﻧﺠﺎم ﻣﯽ دﻫﺪ. آﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ روﺷﯽ ﮐﻪ  ﮔﻮﮔﻞ  از آن اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺮاي ﺷﻤﺎ اﻣﮑﺎن اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﯿﻨﻪ از  ﺳﺌﻮ و رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻧﺘﯿﺠﻪ را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.

ﮔﻮﮔﻞ  ﭼﮕﻮﻧﻪ ﮐﺎر ﻣﯽﮐﻨﺪ؟

ﻣﻮﺗﻮر ﻫﺎي ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﮐﻪ ﮔﻮﮔﻞ ﻫﻢ ﺟﺰء آﻧﻬﺎ اﺳﺖ درﺣﻘﯿﻘﺖ ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﻟﯿﻨﮑﻬﺎ ﻣﯽﮔﺮدﻧﺪ. آﻧﻬﺎ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺻﻔﺤﺎت (وب ﭘﯿﺞ) ﻣﺨﺘﻠﻒ اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ را ﺟﺴﺘﺠﻮ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ. ﮔﻮﮔﻞ ﻣﺘﺸﮑﻞ از ﯾﮏ ﮐﺮاوﻟﺮ ﯾﺎ ﺧﺰﻧﺪه (crawler)، ﻓﻬﺮﺳﺖ ﯾﺎ اﯾﻨﺪﮐﺲ (index) و ﯾﮏ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﻣﯽﺷﻮد. ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي ﻣﻮﺟﻮد در ﺻﻔﺤﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﻣﯽﮔﺮدد و ﺑﯿﺴﺖ و ﭼﻬﺎر ﺳﺎﻋﺖ روز در ﺣﺎل ﮔﺸﺘﺰﻧﯽ در اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ و ذﺧﯿﺮه ﮐﺮدن ﺻﻔﺤﺎت اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﯾﻠﻬﺎي HTML در ﯾﮏ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺑﺴﯿﺎر ﺑﺰرگ (اﯾﻨﺪﮐﺲ) اﺳﺖ. اﯾﻦ ﻓﻬﺮﺳﺖ در ﺻﻮرﺗﯽ ﺑﻪ روز ﻣﯽﺷﻮد ﮐﻪ ﺑﺮاي ﻣﺜﺎل ﺷﻤﺎ ﺗﻐﯿﯿﺮات در وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺧﻮد اﯾﺠﺎد ﮐﻨﯿﺪ. در اﯾﻦ ﺻﻮرت ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺗﻐﯿﯿﺮات وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ را ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯽﮐﻨﺪ و ﻧﺴﺨﻪ HTML ﺟﺪﯾﺪي از اﯾﻦ وﺑﺴﺎﯾﺖ در ﻓﻬﺮﺳﺖ ذﺧﯿﺮه ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﭼﻪ ﺣﺠﻤﯽ از داده در وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ در ﻃﻮل روز ﺟﺎﺑﺠﺎ ﺷﻮد و اﯾﻨﮑﻪ ﻣﺤﺘﻮﯾﺎت وﺑﺴﺎﯾﺖ ﭼﻨﺪوﻗﺖ ﯾﮑﺒﺎر ﺗﻐﯿﯿﺮ ﮐﻨﻨﺪ و ﺑﻪ روز ﺷﻮﻧﺪ، ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺗﻌﺪاد دﻓﻌﺎت ﺑﯿﺸﺘﺮ (ﯾﺎ ﮐﻤﺘﺮي) ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ ﺳﺮك ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺸﯿﺪ. ﺑﺮاي اﯾﻨﮑﻪ ﻧﺎم وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ در ﮔﻮﮔﻞ ﺛﺒﺖ ﺷﻮد ﺑﺎﯾﺪ ﻟﯿﻨﮑﯽ از وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺧﻮد در ﺳﺎﯾﺘﯽ ﻗﺮار دﻫﯿﺪ ﮐﻪ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﺗﻮﺳﻂ ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﺷﺪه و در ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺟﺎﯾﯽ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺪﯾﻦ ﻃﺮﯾﻖ ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺧﻮاﻫﺪ ﺗﻮاﻧﺴﺖ از ﻃﺮﯾﻖ آن ﺳﺎﯾﺖ، ﻟﯿﻨﮏ ﺳﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎرا ردﯾﺎﺑﯽ ﮐﺮده و ﻧﺎم ﺳﺎﯾﺘﺘﺎن را ﺑﺮاي ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﺑﺎر وارد ﻓﻬﺮﺳﺖ ﮔﻮﮔﻞ ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد. ﭘﺲ از آن ﻧﺎم ﺳﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ از ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺧﺎرج ﻧﺨﻮاﻫﺪ ﺷﺪ و ﺑﻪ ﻣﺤﺾ اﯾﺠﺎد ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮي ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ آن ﺗﻐﯿﯿﺮ را ﺛﺒﺖ ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد.

اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﺳﺮي ﮔﻮﮔﻞ

ﭘﺲ از اﯾﻨﮑﻪ ﻧﺎم ﺳﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ در ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻗﺮار ﺑﮕﯿﺮد، ﺗﻮﺳﻂ ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﻧﺸﺎن داده ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ. زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﻮﺳﯿﻠﻪ ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﮔﻮﮔﻞ، ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﭼﯿﺰي ﻣﯽﮔﺮدﯾﺪ، ﮔﻮﮔﻞ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ آﻧﭽﻪ ﮐﻪ در ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺧﻮد ذﺧﯿﺮه ﮐﺮده اﺳﺖ ﺷﺮوع ﺑﻪ ﻧﻤﺎﯾﺶ اﻃﻼﻋﺎت ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﺑﺮاي اﯾﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﮔﻮﮔﻞ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻤﯽ ﻃﺮاﺣﯽ ﮐﺮده اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﻮﺳﯿﻠﻪ آن ﻣﺸﺨﺺ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ، ﮐﺪام ﺻﻔﺤﺎت اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ در اوﻟﻮﯾﺖ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻧﺸﺎن داده ﺷﻮﻧﺪ. ﻃﺮز ﮐﺎر اﯾﻦ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﻣﺸﺨﺺ ﻧﯿﺴﺖ. ﻫﯿﭽﮑﺲ ﻧﻤﯽداﻧﺪ ﺣﻘﯿﻘﺘﺎ اوﻟﻮﯾﺖ ﺑﻨﺪي ﺳﺎﯾﺘﻬﺎي ﻧﻤﺎﯾﺶ داده ﺷﺪه ﺑﺮ ﭼﻪ اﺳﺎﺳﯽ ﺻﻮرت ﻣﯽﮔﯿﺮد.

ﺗﻨﻬﺎ ﻫﻤﯿﻦ را ﻣﯽ داﻧﯿﻢ ﮐﻪ اﯾﻦ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ روﻧﺪ ﺛﺎﺑﺖ و ﻣﺸﺨﺼﯽ ﻧﺪارد و ﺑﻪ ﺳﺮﻋﺖ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻣﯽﮐﻨﺪ و در ﻧﺘﯿﺠﻪ اﯾﻦ ﺗﻐﯿﯿﺮات اوﻟﻮﯾﺖﺑﻨﺪي وﺑﺴﺎﯾﺘﻬﺎي ﻧﻤﺎﯾﺶ داده ﺷﺪه ﻧﯿﺰ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ آن ﺗﻐﯿﯿﺮ ﭘﯿﺪا ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﻫﻤﺎﻧﮕﻮﻧﻪ ﮐﻪ ﭘﯿﺶ از اﯾﻦ ﻧﯿﺰ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﺪ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﮐﺎر اﯾﻦ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﺳﺮي اﺳﺖ و ﻣﺎ اﻃﻼع دﻗﯿﻘﯽ از ﻋﻤﻠﮑﺮد آن ﻧﺪارﯾﻢ، ﺑﺎ اﯾﻦ ﺣﺎل اﻃﻼﻋﺎت دﯾﮕﺮي در اﺧﺘﯿﺎر دارﯾﻢ ﮐﻪ ﺑﺎ اﺳﺘﻨﺎد ﺑﻪ آﻧﻬﺎ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﻢ ﺑﮕﻮﯾﯿﻢ ﮔﻮﮔﻞ، وﺑﺴﺎﯾﺘﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ در اوﻟﻮﯾﺖ ﻗﺮار دارﻧﺪ را ﭼﮕﻮﻧﻪ اﻧﺘﺨﺎب ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﻧﺎﮔﻔﺘﻪ ﻧﻤﺎﻧﺪ ﮐﻪ اﯾﻦ اﻃﻼﻋﺎت ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺮ اﺳﺎس ﺣﺪس و ﮔﻤﺎن و اﻧﺠﺎم آزﻣﺎﯾﺸﻬﺎي ﮔﻮﻧﺎﮔﻮن ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪهاﻧﺪ، ﺑﺎ اﯾﻦ ﺣﺎل ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﺎﺻﻞﺷﺪه از ﺟﺴﺘﺠﻮ در ﮔﻮﮔﻞ ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﻢ ﺑﺎ اﻃﻤﯿﻨﺎن ﺑﮕﻮﯾﯿﻢ ﮐﻪ ﺗﺎ ﺣﺪ زﯾﺎدي اﯾﻦ ﺣﺪس و ﮔﻤﺎنﻫﺎ ﺑﻪ واﻗﻌﯿﺖ ﻧﺰدﯾﮏ ﻫﺴﺘﻨﺪ.

ﺻﻔﺤﻪ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﮔﻮﮔﻞ

ﺻﻔﺤﻪ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﮔﻮﮔﻞ (ﮐﻪ ﺑﺎ ﻧﺎم اﺧﺘﺼﺎري SERP ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮد)، ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ آﻧﭽﻪ ﺷﻤﺎ ﺟﺴﺘﺠﻮ ﻣﯽ-ﮐﻨﯿﺪ، ﺑﯿﻦ 7 ﺗﺎ 10 ﻟﯿﻨﮏ در ﺻﻔﺤﻪ اول ﺧﻮد ﻧﺸﺎن ﺧﻮاﻫﺪ داد ﮐﻪ اﯾﻨﻬﺎ اوﻟﻮﯾﺘﻬﺎي ﮔﻮﮔﻞ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻫﻤﺎن اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﺳﺮي ﻫﺴﺘﻨﺪ. ﻣﺎ اﯾﻦ ﭼﻨﺪ ﻟﯿﻨﮏ را ﺑﻪ ﻋﻨﻮان اﺻﻠﯽ ﺗﺮﯾﻦ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺟﺴﺘﺠﻮ ﻣﯽﺷﻨﺎﺳﯿﻢ. اﻟﺒﺘﻪ در ﺻﻔﺤﻪﻫﺎي ﺑﻌﺪي ﻧﯿﺰ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﻣﺮﺗﺒﺖ ﺑﺎ ﺟﺴﺘﺠﻮي ﺷﻤﺎ ﻧﺸﺎن داده ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ، اﻣﺎ ﻫﺮﭼﻪ ﭘﺎﯾﯿﻦﺗﺮ ﺑﯿﺎﯾﯿﻢ، اﺣﺘﻤﺎل ﭘﯿﺪا ﮐﺮدن ﻣﻄﻠﺐ ﻣﻮرد ﻧﻈﺮ ﻧﯿﺰ ﮐﻤﺘﺮ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.

ﺑﯿﻦ ده ﻟﯿﻨﮏ اﺑﺘﺪاﯾﯽ ﮐﻪ ﺗﻮﺳﻂ ﮔﻮﮔﻞ ﻧﻤﺎﯾﺶ داده ﻣﯽﺷﻮد، ﺳﺎﯾﺘﻬﺎي ﺗﺒﻠﯿﻐﺎﺗﯽ ﺣﻀﻮر دارﻧﺪ. اﯾﻦ ﺳﺎﯾﺘﻬﺎ ﻫﺰﯾﻨﻪاي ﺑﻪ ﮔﻮﮔﻞ ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ﺗﺎ زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﺮاي ﻣﺜﺎل ﺷﻤﺎ ﯾﮏ ﮐﻠﻤﻪ ﺑﺨﺼﻮص را ﺟﺴﺘﺠﻮ ﻣﯽﮐﻨﯿﺪ، ﯾﮑﯽ از اﯾﻦ ﺳﺎﯾﺘﻬﺎ ﻧﻤﺎﯾﺶ داده ﺷﻮد. ﻗﯿﻤﺘﯽ ﮐﻪ ﮔﻮﮔﻞ ﺑﺮاي اﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺳﺎﯾﺘﻬﺎ در ﻧﻈﺮ ﻣﯽﮔﯿﺮد، ﻣﺘﻔﺎوت اﺳﺖ و ﺑﺴﺘﮕﯽ ﺑﻪ آن دارد ﮐﻪ ﮐﻠﻤﻪ ﯾﺎ ﮐﻠﻤﻪﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ آن وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺗﺒﻠﯿﻐﺎﺗﯽ ﻣﺪ ﻧﻈﺮ دارد، ﭼﻨﺪﺑﺎر در روز اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﺷﻮد. ﻗﺎﻋﺪﺗﺎ ﻫﺮﭼﻪ اﯾﻦ رﻗﻢ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، ﻗﯿﻤﺖ ﻧﯿﺰ اﻓﺰاﯾﺶ ﭘﯿﺪا ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد.

ارزش ﻟﯿﻨﮑﻬﺎ ﺑﺮاي ﻣﻮﺗﻮرﻫﺎي ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ

ﺑﺮاي اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﯿﻨﻪ از ﻣﻮﺗﻮرﻫﺎي ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ، ﻻزم اﺳﺖ اﻃﻼﻋﺎﺗﯽ راﺟﻊ ﺑﻪ ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ اﺳﺘﻔﺎده ﮔﻮﮔﻞ و ﺳﺎﯾﺮ اﯾﻦ ﻣﻮﺗﻮرﻫﺎي ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ از ﻟﯿﻨکهاي ذﺧﯿﺮه ﺷﺪه در ﻓﻬﺮﺳﺘﺸﺎن داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﯿﻢ. ﻫﺮﭼﻪ ﺗﻌﺪاد ﻟﯿﻨﮑﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻣﺎرا ﺑﻪ ﺳﻤﺖ ﯾﮏ ﻟﯿﻨﮏ ﻣﺸﺨﺺ ﻫﺪاﯾﺖ ﻣﯽﮐﻨﺪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، آن ﻟﯿﻨﮏ از ارزش ﺑﺎﻻﺗﺮي ﺑﺮاي ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﺑﺮﺧﻮردار ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﻫﻢ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي داﺧﻠﯽ (ﻟﯿﻨﮑﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ از ﺧﻮد آن وﺑﺴﺎﯾﺖ ﻣﺸﺨﺺ ﺑﺪﺳﺖ ﻣﯽرﺳﻨﺪ) و ﻫﻢ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي ﺧﺎرﺟﯽ (ﻟﯿﻨﮑﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ از وﺑﺴﺎﯾﺘﻬﺎي دﯾﮕﺮ ﺑﺪﺳﺖ ﻣﯽرﺳﻨﺪ) ﻣﯽﺗﻮاﻧﻨﺪ ﺑﺮاي اوﻟﻮﯾﺖ دادن ﺑﻪ ﯾﮏ وﺑﺴﺎﯾﺖ (ﯾﺎ وﺑﻼگ) در ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﺣﺎﺋﺰ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻧﺎﮔﻔﺘﻪ ﻧﻤﺎﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﺮﺧﯽ از اﯾﻦ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎ از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮي ﺑﺮﺧﻮردار ﻫﺴﺘﻨﺪ. اﯾﻦ اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺴﺘﮕﯽ ﺑﻪ اﯾﻦ دارد ﮐﻪ ﺗﺒﺎدل ﻟﯿﻨﮑﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ در ﯾﮏ وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺻﻮرت ﻣﯽﮔﯿﺮد ﭼﻘﺪر ﺑﺎﺷﺪ؛ ﻫﺮﭼﻪ ﺗﺒﺎدل ﻟﯿﻨﮏ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺎﺷﺪ، وﺑﺴﺎﯾﺖ از اﻫﻤﯿﺖ ﺑﺎﻻﺗﺮي برخوردار خواهد بود.

اﯾﻦ اﻫﻤﯿﺖ ﺗﺒﺎدل ﻟﯿﻨﮏ ﭼﯿﺰي اﺳﺖ ﮐﻪ وﺑﺴﺎﯾﺘﻬﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ را ﺑﺮ آن داﺷﺘﻪ ﺗﺎ ﺗﻼش ﮐﻨﻨﺪ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي ﺑﯿﺸﺘﺮي در ﺳﺎﯾﺖ ﺧﻮد داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺗﺎ زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي ﺟﻤﻊ آوري ﺷﺪه ﺗﻮﺳﻂ ﺷﻤﺎ در ﺳﯿﺴﺘﻢ اوﻟﻮﯾﺖ ﺑﻨﺪي ﻣﻮﺗﻮرﻫﺎي ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ، ﻧﻘﺶ ﻣﺆﺛﺮي داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﻣﯽﺗﻮاﻧﯿﺪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﺎر اداﻣﻪ دﻫﯿﺪ، اﻣﺎ ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺮاﻗﺐ ﺑﺎﺷﯿﺪ ﮐﻪ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎﯾﯽ ﮐﻪ در ﺳﺎﯾﺖ ﺧﻮد ﻗﺮار ﻣﯽدﻫﯿﺪ از ارزش واﻗﻌﯽ ﺑﺮﺧﻮردار ﺑﺎﺷﻨﺪ، ﺑﺨﺼﻮص اﮔﺮ ﺑﺎﺑﺖ آن ﻟﯿﻨﮑﻬﺎ ﻫﺰﯾﻨﻪاي ﭘﺮداﺧﺖ ﻣﯽﮐﻨﯿﺪ.

«ﺳﺌﻮ» و ﮔﻮﮔﻞ

ﺑﻬﯿﻨﻪ ﺳﺎزي ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ )ﺑﻪ اﺧﺘﺼﺎر SEO( ﺑﻪ ﻓﺮاﯾﻨﺪي ﮔﻔﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮد ﮐﻪ ﺑﻮﺳﯿﻠﻪ آن ﺗﻼش ﻣﯽﺷﻮد ﺳﺎﯾﺖ را در اوﻟﻮﯾﺖ ﺑﻨﺪي ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﺑﺎﻻﺗﺮ آورد. ﺑﺮاي دﺳﺘﯿﺎﺑﯽ ﺑﻪ اﯾﻦ ﻣﻬﻢ، »ﺳﺌﻮ« ﺳﻌﯽ ﻣﯽﮐﻨﺪ وﺑﺴﺎﯾﺖ را ﺑﻪ ﮔﻮﻧﻪاي ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺷﮑﻞ دﻫﺪ ﮐﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﻫﻤﺎﻫﻨﮕﯽ را ﺑﺎ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﮔﻮﮔﻞ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﻫﻤﺎﻧﮕﻮﻧﻪ ﮐﻪ در ﺑﻨﺪﻫﺎي ﭘﯿﺸﯿﻦ ﻧﯿﺰ اﺷﺎره ﮐﺮدﯾﻢ، اﯾﻦ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﺳﺮي اﺳﺖ، ﺑﺎ اﯾﻦ ﺣﺎل ﺑﯿﺶ از ﯾﮏ دﻫﻪ ﺗﺠﺮﺑﻪ در اﺳﺘﻔﺎده از »ﺳﺌﻮ« ﺑﻪ ﻣﺎ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ ﻧﺸﺎن ﻣﯽدﻫﺪ ﮐﻪ ﻣﻬﻤﺘﺮﯾﻦ ﻋﻮاﻣﻞ ﺗﺄﺛﯿﺮﮔﺬار ﺑﺮروي اﯾﻦ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ، ﮐﺪام ﻫﺴﺘﻨﺪ.

ﻣﺎ ﺳﻌﯽ ﺑﺮآن دارﯾﻢ ﮐﻪ ﺗﻤﺎﻣﯽ ارﺗﺒﺎﻃﺎﺗﯽ ﮐﻪ ﮔﻮﮔﻞ در زﻣﯿﻨﻪ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﺧﻮد ﺑﺮﻗﺮار ﻣﯽﮐﻨﺪ را ﺗﺤﺖ ﻧﻈﺎرت و ﺑﺮرﺳﯽ ﻗﺮار دﻫﯿﻢ و ﺑﻪ اﯾﻦ ﭘﯽ ﺑﺒﺮﯾﻢ ﮐﻪ ﺑﺮاي درﯾﺎﻓﺖ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻧﺘﺎﯾﺞ در ﻣﻮﺗﻮر ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﭼﻪ راﻫﮑﺎري را ﺑﺎﯾﺪ ﻣﺪﻧﻈﺮ ﻗﺮار دﻫﯿﻢ.

این مقاله ادامه دارد...

نظرات

در ادامه بخوانید...

خطر گوگل

در

زمانی قدرت در تسلیحات نظامی بود، زمانی سرمایه داران حرف اول را می زدند ولی امروز قدرت در تکنولوژی است، برای چندین سال اپل در سخت افزار و مایکروسافت در نرم افزار رقیبی نداشتند و به آهستگی دنیای مجازی را در کنار واقعیت پیش می بردند.

از چند سال اخیر با ورود گوگل و فیسبوک این موازنه برهم خورده است، گوگل با تولید انواع محصولات با همه رقابت می کند. به نظر عجیب است ولی گوگل در گوشی موبایل با اپل رقابت تنگاتنگی دارد، با ارائه اندروید نوکیا را تعطیل کرد و رقیب سرسختی برای مایکروسافت شده است. به نظر گوگل رقیبی ندارد!

وقتی گوگل بتواند دنیای تکنولوژی را فتح کند و کنترل آن را در دست گیرد به آسانی می تواند برای همه تصمیم گیری کند، همه ما از جی میل، گوشی های اندرویدی و ... استفاده می کنیم، حتی برخی خودرو ها از سیستم عامل اندروید استفاده می کنند! زندگی ما کم کم با گوگل گره خورده است، یه لحظه تصور کنید این غول دنیای تکنولوژی تصمیم بگیرد سرویس های خود را قطع کند، موبایل نصف بیشتر مردم دنیا از کار خواهد افتاد!

با بزرگ شدن این شرکت ها وابستگی ما به ان ها بیشتر می شود، این نکته است که اگر نه امروز ولی برای چند سال اینده باید در نظر داشت، خطر گوگل یا غول های دیگر تکنولوژی به زودی همه را تهدید خواهد کرد.

این خطر سابقه تاریخی نیز دارد، وقتی امکان خرید سهام در آمریکا اینترنتی شد،  مرورگرها قدرت زیادی پیدا کردند، جنگی بین مایکروسافت و شرکت های دیگر سرگرفت که البته مایکروسافت بازنده این جنگ بود! مطمئن باشد اگر در آن روز مایکروسافت می توانست شرکت های دیگر را شکست دهد و کنترل کامل بورس را در دست بگیرد و سرنوشت کشور را تغییر می داد.

 

نظرات

در ادامه بخوانید...