مارماهی چگونه برق تولید می کند

#شوک برقی#مارماهی#تحقیق

daiebuustokom1.jpg

همه از کودکی شنیده اند که نوعی ماهی با عنوان مارماهی برقی وجود دارد. بر اساس این نام ، منطقاً می توان فرض کرد که این ماهی موذی می تواند به نوعی با جریان الکتریکی به اطرافیان شوک برقی وارد کند. معمولاً مارماهی از کجا برق کافی می گیرد تا برای موجودات دیگر خطرناک باشد؟

آیا مارماهی واقعاً "برق" تولید می کند

مارماهی

طبیعت واقعاً شگفت انگیز است.  / عکس


بله این درست است! کاملاً شگفت انگیز ، هرچند دور از پدیده های بی نظیر دیگر در طبیعت نیست. الکتریسیته تولید شده به مقدار زیاد در بدن مارماهی نتیجه تکامل و سازگاری طبیعی بدن با محیط های تهاجمی است. در ابتدا جانورشناسان معتقد بودند که برق مارماهی تنها برای محافظت از شکارچیان بزرگتر لازم است. از یک طرف ، این درست است ، اما از سوی دیگر ، مارماهی از بارهای فعلی با تنوع بسیار بیشتر از آنچه قبلا تصور می شد ، استفاده می کند.

 

مارماهی

مارماهی واقعاً شوک وارد می کند!

 

مطالعات اخیر نشان داده است که مارماهی ها برای جهت گیری در فضا ، تکانه های الکتریکی ضعیفی را منتشر می کنند. مارماهی ها با کمک آنها فاصله سطح آب ، کف و اشیا اطراف را نیز تشخیص می دهند. همه اینها برای مارماهی ها بسیار مهم است ، زیرا آنها غالباً در جاهایی زندگی می کنند که آب به اندازه کافی مات و گل آلود می باشد و دیگر نمی توان تنها به چشم اعتماد کرد.

 

مارماهی

تکامل موضوع جالبی است.  / عکس


مارماهی ها علاوه بر محافظت و پیمایش ، از برق برای شکار نیز استفاده می کنند. شناخته شده است که آنها امواج شدیدی را برای فلج کردن و از بین بردن طعمه های خود منتشر می کنند. در اینجا لازم به ذکر است که مارماهی برقی قادر به تولید جریان با ولتاژ 1300 ولت و توان حداکثر 1 A است. چنین شاخص هایی کاملاً برای بی حس کردن اسب یا گاو ، ترساندن شخص و کشتن تمساح کوچک کافی است.

 

مارماهی

با مارماهی دست نزنید.  / عکس

 

برق موجود در بدن مارماهی توسط بافت عضلانی اصلاح شده در طی فرایند تکامل تولید می شود. در بعضی قسمت ها از بافت مارماهی ستون هایی از این دست را تشکیل می دهد که هر کدام مانند یک راکتور کوچک بیولوژیکی کار می کنند. هر لایه منفرد در نتیجه فعالیت بدنی ماهی ، ولتاژی در حدود 0.1 ولت ایجاد می کند. در مجموع ، حدود 6 هزار لایه از این دست در بدن مارماهی وجود دارد. ماهی هرچه فعالیت بیشتری داشته باشد ، سریعتر و در مقادیر بیشتری بار انرژی در بدن او تولید می شود.

مارماهی

راکتور کوچک بیولوژیکی مولد برق از بافت عضلانی ساخته شده است.  / عکس

 

شما نظری نداری؟

برای ثبت نظر لطفا وارد شوید