بیماری سالک، لیشمانیوز

در

سالک يک بیماری پوستی (مزمن، بدون درد و تب) مشترک بين انسان و تعدادي از حيوانات از جمله جوندگان و سگ مي­باشد که توسط پشه خاکی به فرد سالم انتقال مي­يابد.پشه خاکی با تغذيه از خون فرد بيمار به انگل آلوده مي­شود و بعد از گذشت يک هفته قادر است آن را از طريق نيش زدن به فرد سالم انتقال دهد.

 

اهميت موضوع سالک

از بیماری های بومی استان خراسان مي­باشد که ساليان دور به صورت های مختلف حتی همه­ گيري تظاهر نموده است به طوريکه بیماری سالک را در خراسان به نام زخم سرخسی نيز نام برده ­اند. عليرغم تلاش های مستمر بیماری بعنوان یکی از مشکلات بهداشتی مهم کشور و استان به شمار مي­آيد.

 

تاريخچه لیشمانیوز

سابقه لیشمانیوز جلدی به 650 سال قبل از ميلاد و حتی زودتر از آن مي­رسد اين بیماری در قرن دهم میلادی (پنج هجری) توسط ابوعلی سينا شرح داده شده است در کتاب قانون ابوعلی سينا از زخمی به نام خيروينه يا جيروينه نام برده شده است که در برابر دارو های متفاوت از خود مقاومت نشان داده و مدتها طول مي­کشد. از نشانه­ هاي ذکر شده در مورد اين زخم چنين حدس زده مي­شود که منظور زخم سالک بوده است. در کتاب مجمع­ الجوامع علوي از زخم جلدی به نام قروح ­الخيرونيه نام برده شده است که شرح آن با زخم سالک مطابقت دارد. در شرح اسباب ملا نفيس نيز از بیماری شليم ياد شده که تظاهرات آن به زخم سالک شبيه مي­باشد در قرن يازدهم میلادی محمد بن زکرياي رازي نخستين بار به شرح بیماری پرداخت است.

وضعيت بیماری در منطقه مديترانه شرقي:بیماری لیشمانیوز یکی از مشکلات بهداشتی قابل توجه در شش کشور منطقه مديترانه شرقي مي­باشد. اين کشورها عبارتند از ايران، عراق، عربستان سعودي، سودان، سوريه و تونس. همچنين بیماری با شدت کمتري در کشور مصر، اردن ، لبنان و جمهوري عربي ليبي، مراکش، عمان، پاکستان، سومالي و جمهوري يمن وجود دارد. کشورهاي قطر و امارات متحده عربي داراي تعداد معدودي از بیماری مي­باشند که عمدتاً وارده هستند و در اغلب کشورهاي منطقه اطلاعات در مورد فاکتورهاي اپيدميولوژيک بیماری، بروز و شيوع آن ناقص و ناکافي است. لکن به نظر مي­رسد که تعدادي از کشورهاي منطقه داراي مناطق آندميک پايداري هستند که مي­تواند ايجاد اپيدمي نمايد و همينطور وجود کانونهاي خاموشي که به علت وجود پتانسيل انتقال مي­توانند خطر بالقوه در حال انفجاري باشند که موارد فراواني از بیماری در آنها پايدار گردد. مناطقي که قبلاً هيچ مورد مثبتي از آن گزارش نگرديده است.

وضعيت بیماری در ايران:اين بیماری به دليل شيوع فراوان و انتشار و پراکندگي در نقاط مختلف کشور، نوع جلدی و به دليل وجود مرگ و مير بالا در صورت عدم درمان به موقع در نوع احشايي داراي اهميت فراوان مي­باشد.لیشمانیوز جلدی در کانونهاي مختلف کشور از هر دو نوع روستايي "مرطوب" و نوع شهري "خشک" وجود دارد و روند ميزان بروز آن در طي ساليان گذشته با توجه به آمارهاي واصله به مرکز مديريت بیماری های از سال 1366 با ميزان بروز 14 (درصد هزار جمعيت) روند رو به کاهشي داشته و پس از سال 1368 افزايش چشمگيري نشان داده است که بالاترين ميزان آن در سال 1371 به ميزان (91 در صد هزار نفر جمعيت) مي­باشد.

در سال 1374 ميزان بروز بیماری 27 درصد هزار نفر بوده و آلوده­ ترين استانها اصفهان و هرمزگان بوده­ اند. بروز جنگ تحميلي و تحرک جمعيت ناشي از آن (جمعيت نيروهاي رزمنده) وجود پتانسيل انتقال در نقاط مختلف کشور، قطع سمپاشي عليه مالاريا در برخي از نقاط کشور به دليل کاهش موارد بیماری مالاريا از فاکتورهاي هستند که توانستند در انتشار اين بیماری و توسعه آن در نقاط مختلف کشور موثر باشند.

افزايش موارد پس از هر 2 يا 3 سال و سپس کاهش آن در مدت مشابه به نظر مي­رسد به دلايل اقدامات مقطعي و کانوني (پاسخ به اپيدمي­هاي کانوني) و به صورت انجام سمپاشي با حشره کش و همچنين تغييرات آب و هوايي و ... باشد. کانونهاي موجود در کشور عمدتاً با تحقيقات انجام شده در مورد ناقل، مخزن و عامل بیماری توسط دانشکده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتی دانشگاه تهران شناساسي گرديده و البته هنوز هم کانونهاي شناخته شده متعددي در کشور وجود دارند که بايستي مورد بررسي و شناساسي قرار گيرند. کانونهاي لیشمانیوز جلدی نوع شهري عمدتاً عبارتند از تهران، مشهد، شيراز، نيشابور، کرمان، بم و کانونهاي لیشمانیوز جلدی نوع روستايي عبارتند از نقاطي از استان اصفهان، جنوب استان فارس، استانهاي خراسان، مازندران، خوزستان، ايلام، بوشهر، هرمزگان و ... مي­باشند.

بیماری عمدتاً در کشور از نوع روستايي بوده و الگوي فصلي آن در اواسط پائيز تا اواسط زمستان داراي بالاترين ميزان بروز خود (پيک بیماری) مي­باشد.

وضعيت بیماری در خراسان:بیماری در استان خراسان بومی مي­باشد و از کانونهاي قديمي آن شهرستانهاي اسفراين، سرخس، مشهد و نيشابور مي­باشد در شهرستان مشهد کانون اصلي بیماری محدود به بند گلستان، طرقبه، آب و برق و رضا شهر بود که در دو سال اخير شروع به توسعه جغرافيايي و پراکندگي در حاشيه شهر نموده است. در اين مناطق شرايط زيست محيطي مانند ساخت و سازهاي غير استاندارد، معابر غير آسفالت ، جاري بودن فاضلاب، انباشتن نخاله­ هاي ساختماني و وجود کالهاي روباز و يا بقاياي کوره­ آجرپزي که موجب رشد و تکثير پشه خاکی يا تجمع سگهاي ولگرد و افزايش جوندگان مي­گردد، باعث انتشار بیماری مي­باشند.

 

عامل بیماری لیشمانیوز

يک انگل تک ياخته­اي از جنس ليشمانيا (Leishmania) است که انواع مختلفي دارد. بعضي از آنها در انسان ايجاد بیماری­هايي به نام لیشمانیوز مي­کنند. لیشمانیوز جلدی يا سالک بوسيله ليشمانيا تروپيکا و ليشمانيا ماژور ايجاد مي­گردد که زخم پوستی خوش خيمي مي­باشد و در اغلب نقاط ايران ديده مي­شود انگل ليشمانيا جزو تک ياخته­هاي تاژک دار بوده و در بدن ميزبان مهره­دار از جمله انسان در داخل سلولهاي بيگانه­ خوار بافتها به شکل گرد يا تخم مرغي به اندازه 2-4ميکرون رشد و تکثير پيدا مي­کند، در ميزبان بي­ مهره يا پشه خاکی که ناقل بیماری است و همچنين در محيط کشت به شکل انگلي دراز، و دوکي شکل، متحرک و داراي يک ريشه باريک به نام تاژک مي­باشد.

 

ناقل بیماری لیشمانیوز

ناقل بیماری پشه ریزی است به نام پشه خاکی يا فلبوتوموس که اندازه آن 2 تا 3 ميليمتر و بدن آن پر از مو به رنگ زرد مايل به کرم مي­باشد. پشه خاکی ماده خونخوار است و از خون انسان و بعضي پستانداران تغذيه مي­کند. پشه خاکی ماده معمولاً هر 5 روز يکبار خون مي­خورد و در موقع خون خوردن آلوده مي­شود و پس از حدود 10 روز مي­تواند آلودگي را به ميزبان مهره ­دار ديگر منقل کند. خونخواري پشه خاکی معمولاً در شب انجام گرفته و روزها را در جاي تاريک و مرطوب، در زير زمين و قسمت سايه­دار اماکن انساني يا حيواني استراحت مي­کند. طول عمر پشه خاکی بالغ بر يکماه است که در اين مدت يک يا چند بار تخم گذاري انجام مي­دهد. تخمها پس از طي دوره­ هاي مختلف (حدود يکماه و نيم) به پشه بالغ تبديل مي­شوند که مي­تواند پرواز کند.

پشه ناقل بیماری سالك پشه خاكي مي باشد ، پشه خاكي ها حشراتي كوچك و داراي كرك ، به رنگ زرد يا خاكستري ، بطول 3-2 ميلي متر و بالهاي شفاف بطول 5/3/-5/1 ميلي متر و كرك هاي ظريفي تمام سطح بدن و بالها را پوشانده است . اين پشه در مواقع نشستن بالهاي خود را به شکل هفت فارسي نگه مي­دارد و به صورت جهشي پرواز مي­کند.اين حشرات به علت جثه كوچك ، رنگ خاكي و پرواز كوتاه اكثرا" از نظر مخفي بوده ، از خون انسان و حيوانات تغذيه مي كنند .

ارتفاع پرواز پشه خاكي معمولا" 2- 1/5 متر است و فعاليت آن در نواحي معتدل در فصول گرم مي باشد و از خرداد تا شهريور حداكثر فعاليت را دارد .(در كتاب راهنماي باليني بیماری های پوست فعاليت پشه در فصل بهار ذكر شده است)

پشه خاكي معمولا" روزها بي حركت بوده و در نقاط تاريك (شکاف هاي عميق ديوارها، اماکن متروکه و مخروبه، اصطبل­ها، اطراف توده­هاي زباله، کودهاي حيواني، لانه جوندگان، پشت اشياء ثابت منزل مانند کمد و قاب عکس) مخفي مي شود و معمولا" هنگام اول شب فعال شده و در اواخر شب به تدريج از فعاليت آنها كاسته مي شود . فقط پشه ماده جهت تخم ریزی احتیاج به خونخواري دارد و جنس نر از شيره گياهان استفاده مي كند . نيش اين حشرات دردناك است و متعاقب گزش ،خارش بروز مي كند ولي بعد از گزش هاي متعدد و متوالي فرد به آن عادت كرده و چندان احساس خارش نمي كند . لارو پشه ها را مي توان در داخل اصطبل ها و لانه موشها كه رطوبت بالائي دارند ، پيدا كرد .حشره بالغ از خون انسان يا حيوان استفاده مي كند در هنگام گزش اگر پشه به انگل سالك آلوده باشد و دوره 7 روزه را طي كرده باشد با گزش مي تواند انگل را وارد پوست نموده و فرد را مبتلا نمايد .}

 

منبع انگل لیشمانیوز

لیشمانیوز جلدی به دو گونه است نوع شهري يا خشک (Anthroponotic) در اين نوع مخزن بیماری انسان بوده ولي سگ {و خانواده سگ سانان مثل شغل و روباه} هم به طور اتفاقي به بیماری مبتلا مي­گردد.(سیارک

در لیشمانیوز جلدی نوع روستايي يا مرطوب (Zoonotic) مخزن بیماری عمدتاً جوندگان {نظير موش صحرايي} بوده که مهمترين آنها در ايران رومبوس اپيموس (در اصفهان) از خانواده ژربيل­ها مي­باشد. جوندگان ديگري نيز بعنوان مخزن لیشمانیوز جلدی نوع روستايي در ايران مورد بررسي و تاييد قرار گرفته­اند که از آن جمله مرينوس ليبيکوس در شهرستان نطنز استان اصفهان، مريوس هوريانه در سيستان و بلوچستان و تاتراينديکا در خوزستان.

{مخازن عمده انگل لیشمانيوز سگ و جوندگان وحشي مانند ژربيل ها و موشها هستند }

 

راههای سرايت بیماری و سيکل زندگی انگل لیشمانیوز

زندگی انگل داراي دو مرحله است يک مرحله ليشمانيائي و ديگري مرحله لپتومونائي. در مرحله ليشمانيائي که به آن آماستيگوت مي­گويند انگل به صورت ارگانيسم فاقد تاژک با بدن گرد يا بيضوي و گاهي دوکي شکل است که در داخل سلولهاي بيگانه­خوار (ماکروفاژ) پستانداران وجود دارد و اجسام ليشمن ناميده مي­شود.

در مرحله لپتومونائي که به آن پروماستيگوت نيز مي­گويند از تغيير شکل حالت ليشمانيائي بوجود مي­آيد. در اين شکل انگل تاژکي در قمست قدامي خود دارد که اين شکل انگل در دستگاه گوارش پشه خاکی و همچنين در داخل محيط کشت ديده مي­شود. انگل در فرم آماستيگوت در بدن ميزبان مهره­دار مثل انسان و حيوان قرار دارد و اغلب در داخل ماکروفاژها (سلولهاي بيگانه­خوار) زندگی مي­کند. پشه خاکی جنس ماده خونخوار است و با مکيدن خون، آماستيگوت را مي­بلعد و در دستگاه گوارش به مرحله پروماستيگوت تبديل مي­نمايد. اين فرم ارگانيسم با تقسيم­بندي غير جنسي دو تايي زياد مي­شود و بعد از گذشتن 5 الي 20 روز تعداد آنها زياد شده به طوريکه سالک با نيش زدن پشه خاکی ماده آلوده، اين انگل به انسان سالم منتقل مي­شود و باعث بروز زخم سالک مي­گردد. به طور کلي سالک بوسيله انواع پشه خاکی­هاي آلوده به سه طريق زير بوجود مي­آيد.

انسان به انسان

حيوان به حيوان

حيوان به انسان و بالعکس

سالک بطور مستقيم از حيوان به انسان يا انسان به حيوان قابل سرايت نيست

زخم سالک در موش و سگ بيشتر بر روي پوزه و لاله گوش که فاقد مو مي­باشند و در انسان در نقاط باز بدن مثل صورت و دست و پا ديده مي­شود اما در مناطقي که بعلت گرمي هوا شبها لخت مي­خوابند در تمام نقاط بدن مي­توان زخم سالک را مشاهد کرد.

 

دوره کمون لیشمانیوز

در سالک بسته به نوع بیماری متفاوت است. در لیشمانیوز جلدی نوع مرطوب (روستايي) دوره کمون کوتاهتر (1-4) هفته ولي در لیشمانیوز جلدی نوع خشک (شهري) اين دوره طولاني تر و به طور معمول (2-8 ماه) گاهي 1-2 سال است. (دوره کمون يعني فاصله بين ورود عامل بیماری به بدن تا بروز علائم بیماری)

 

علائم بیماری در سالک

بیماری سالک بسته به تعداد محلهاي گزش پشه به صورت يک زخم يا زخمهاي متعدد در نقاط باز بدن مانند صورت، بيني، گوش، دست و پا ايجاد مي­شود که ابتدا به صورت يک برآمدگي قرمز رنگ بوده، سپس به گره سفت و کبود رنگي تبديل مي­شود و در صورت عدم درمان مناسب زخمی شده و با بهبود هر زخم يک جوشگاه فرو رفته و پايدار به وجود مي­آيد که به زيبايي فرد لطمه مي­زند.اضافه شدن عفونتهاي ثانويه ممکن است زخم سالک را به فرمهاي عفوني ديگر تبديل نمايد.

هر دو نوع انگل پس از طي دوره نهفتگي كه چند هفته تا چند ماه به درازا مي انجامد ، ابتدا در محل نيش ،پاپول پديدار مي شود كه زير آن به تدريج گرانولومي ايجاد شده ، پوست روي آن زخم مي شود و عفونت اضافي نيز عارض مي شود . بطوري كه پس از گذشت يك تا دو ماه زخمی به قطر يك تا دو سانتيمتر به همراه ترشح كم يا زياد يا بدون ترشح ظاهر مي شود .

چندين ماه و گاه بيش از يك سال طول مي كشد تا اين زخم بهبود پيدا كند پس از بهبود جوشگاه تا آخر عمر باقي مي ماند و ايمني نيز به طور معمول تا آخر عمر تداوم مي يابد .

ضايعات سالک ممکن است به يک از اشکال زير ديده شود:

شکل خشک

شکل مرطوب

اشکال غير معمول

شکل مزمن

شکل لوپوئيد يا عود کننده

ضايعات ناشي از مايه کوبي

که در اين نوشته فقط به ذکر انواع خشک و مرطوب آن مي­پردازيم.

1-شکل خشک:

اين شکل بیماری داراي 4 مرحله پاپول بي­درد، مرحله زخم و دلمه، شروع بهبودي، بهبودي کامل و به جاي ماندي جوشگاه (جاي زخم يا اسکار) است.

پس از گذشت دوره کمون در محل گزش پشه پاپول سرخ رنگي ظاهر مي­شود اين پاپول نرم و بي­درد است و در اثر فشار محو نمي­شود. گاه خارش مختصري دارد. پس از گذشت چند هفته يا چند ماه پاپول فعال شده، ضايعه بزرگتر شده و اطراف آن را هاله قرمز رنگي فرا مي­گيرد و کم کم بر اثر تجمع سلولها در آن قطعه ضايعه سفت مي­شود. پس از گذشت 2 تا 3 ماه پاپول به صورت دانه­اي سرخ و برجسته سطحي صاف و شفاف و قوامي نرم در مي­آيد. در اين هنگام گاه در روي آن فرو رفتگي به عمق يک ميليمتر که ته آن پوسته پوسته است ديده مي­شود.

به تدريج سطح اين دانه نرم مي­شود و مايع سروزي ترشح مي­کند و بالاخره ضايعه به صورت زخمی باز در مي­آيد. زخم حدودي مشخص و حاشيه­اي نامنظم و برجسته دارد که روي آن را دلمه­اي کثيف و قهوه­اي رنگ پوشانده است. اگر دلمه کنده شود کف زخم فرو رفته است. اطراف زخم داراي هاله­اي صورتي رنگ در مقايسه با بافتهاي اطراف و زير آن سفت به نظر مي­رسد. ضايعه بي­درد و گاهي داراي خارش خفيف است هر چه تعداد ضايعات بيشتر باشد اندازه زخمها کوچکتر و بهبودي آنها سريعتر است. بهبودي زخم به تدريج از مرکز زخم شروع شده و دلمه شروع به خشک شدن مي­کند و بهبودي کامل پس از گذشت 6-12 ماه و گاه بيشتر ضايعه کاملاً بهبود مي­يابد و اثر آن به صورت جوشگاهي فرو رفته با حدودي کاملاً مشخص و حاشيه­اي نامنظم باقي مي­ماند.

2- نوع مرطوب:

اين شکل نيز داراي همان چهار مرحله سالک خشک مي­باشد ولي تظاهرات باليني آن تفاوتهايي به شرح زير دارند. پس از طي دوره کمون (چند هفته تا چند ماه) ضايعه بصورت جوش همراه با التهاب حاد ظاهر مي­شود. پس از دو هفته زخمی شده که به سرعت بزرگ و دور آن پر خون مي­شود و زير لبه زخم خالي است و لبه زخم داراي تضاريس و چرک زياد است جوش خوردن زخم از وسط و اطراف همزمان اتفاق مي­افتد و به طور معمول زخم ظرف مدت 4-6 ماه پس از شروع آن به کلي خوب مي­شود و به ندرت در حالتهاي عادي بيش از 8 ماه طول مي­کشد.

به طور کلي تشخيص بیماری لیشمانیوز جلدی بر اساس آخرين مصوبه کميته کشوري در انواع مظنون، محتمل و قطعي به شرح زير است:

تشخيص مشکوک (Suspected): وجود دانه يا زخم پوستی در نقاط باز بدن در منطقه اندميک که بيش از 10 روز طول کشيده باشد.

تشخيص محتمل (Probable): وجود دانه يا زخم پوستی که به تدريج افزايش اندازه يافته، اولسر آن گاه سطحي و بر آمده است و گاه به صورت زخمهاي عميق چرکي و با کناره­هاي قرمز رنگ مي­باشد.

تشخيص قطعي (Definite): ديدن انگل در گسترش تهيه شده از ضايعه پوستی (اسمير يا کشت)

لیشمانيوز پوستی يا سالك يك نوع بیماری انگلي مي باشد كه توسط انگل هاي تك ياخته از جنس لشمانيا ايجاد مي شود . لشمانياها از گروه تاژكداران خوني و بافتي هستند كه در دوران زندگی خود به دو شكل ديده مي شوند .

شكل بدون تاژك كه در بدن ميزبان و شكل تاژكدار در بدن پشه خاكي يافت مي شود . سالك توسط دو نوع انگل لشمانيا تروپيكا و لشمانيا ماژور ايجاد مي شود .

ليشمانيا در بدن پشه خاكى و محيط كشت بصورت پروماستيگوت متحرك و دوكى شكل است كه وقتى داخل بدن ميزبان پستاندار شد وارد فاگوسيت‏ها شده بصورت آماستيگوت‏هاى داخل سلولى گرد و بدون تاژك ديده مى‏شود. سگهاى اهلى يك مخزن مهم شهرى اين بيمارى محسوب مى‏شوند اين بيمارى به سه دسته تقسيم مى‏شود كه عبارتند از:

1- لیشمانیوز جلدى (سالك):

عامل بيمارى در كشورهاى قاره قديم (آسيا و آفريقا) L.Tropica و در قاره جديد (آمريكا) L.Braziliensis و L.Mexican مى‏باشد. ضايعه اصلى در اكثر موارد محدود به پوست و موضعى است ولى در لشمانيوز جلدى قاره جديد (آمريكاى جنوبى و مركزى) ممكنست مخاط مجاور نيز گرفتار شوند. دو گروه فرعى از ليشمانيا تروپيكا وجود دارد و گروه سوم بيشتر در كشورهاى آفريقائى سبب لیشمانیوز جلدى مى‏شود.

1- L.tropica Major كه عامل لشمانيوز جلدى روستائى (نوع مرطوب) مى‏باشد (آب و كشاورزي توي روستاست)

2- L.Tropica Minor كه عامل لشمانيوز جلدى شهرى (نوع خشك) را سبب مى‏گردد.

3- L.Atropica كه در كشورهاى آفريقائى باعث بيمارى مى‏شود.

لیشمانیوز جلدى شهرى (نوع خشك): اين بيمارى مخصوص كودكان و بالغين جوان است و در نواحى مديترانه، جنوب شوروى و هند وجود دارد. مخزن اصلى آن انسان است. دوره كمون بيمارى 3 تا 24 ماه است. و شروع ضايعه بصورت يك پاپول منفرد و قرمز داراى خارش است كه بعد در قسمت مركز زخمى مى‏شود و تدريجاً از اطراف توسعه مى‏يابد. تا به 2 سانتى‏متر میرسد. در اين بيمارى لنفادنوپاتى شايع نيست و بهبودى طى 1 تا 2 سال اتفاق مى‏افتد كه البته يك اسكار دپيگمانته بجا مى‏گذارد. اين بيمارى توسط پشه+ خاكى پاپاتاسى و سرژانتى منتقل مى‏شود.

لیشمانیوز جلدى روستائى (نوع مرطوب): در اين بيمارى كه مخزن آن، جوندگان زير زمينى هستند دوره كمون 2 تا 6 هفته‏اى و ضايعات متعدد و بيشتر در اندام تحتانى مى‏باشند و لنفادنوپاتى ناحيه‏اى ديده مى‏شود. در ضمن يكى از خصوصيات آن ايجاد ضايعات اقمارى مى‏باشد. بهبودى ضايعه طى 3 تا 6 ماه اتفاق مى‏افتد كه البته همراه با ايجاد اسكار است. اين بيمارى توسط پشه+ خاكى پاپاتاسى منتقل مى‏شود.

2- لشمانيوز جلدى مخاطى )Espundia(:

در اينحالت ضايعه اوليه جلدى به دليل انتشار عفونت به مخاطها كمپليكه مى‏شود و مخاطات دهان، بينى، كام، حلق، لب بالا و لارنكس ممكن است گرفتار شوند. اين نوع نسبت به دارو هاى نوع جلدى قدرى مقاوم مى‏باشند و ممكن است بيمار به دليل پنومونى و اسكارهاى مخاطى جانش به خطر افتد.

3- لشمانيوز احشائى يا كالاآزار:

عامل اين بيمارى ليشمانيا دووانى )Donovani( مى‏باشد كه از طريق سيستم لنفاتيك بدنبال يك ضايعه پوستى منتشر مى‏گردد. به سه هوع كالاآزار آفريقائى، مديترانه‏اى وهندى تقسيم مى‏شود. دوره كمون بيمارى حدود 3 ماه است. ضايعه پوستى اوليه خيلى بندرت مورد توجه قرار مى‏گيرد. برقرارى مرحله احشائى ممكن است ناگهانى يا تدريجى باشد در برخى مواقع حاد و همراه با لرز، تب بالا و استفراغ است.(سیارک

در بقيه موارد از نظر خصوصيات مشابه تيفوئيد بوده و با ضعف عمومى و تب بالارونده همراه است كه ممكن است در مدت يك هفته به 40 درجه سانتى‏گراد برسد. در تعداد ديگرى از بيماران آغاز بيمارى بى‏سر وصدا، تدريجى و بدون همراهى با تب مشخص مى‏باشد. در جريان مرحله حاد تب اغلب انترميتانت با دو Remission روزانه بوده و هر بار سقوط تب اغلب با عرق مفرط همراه است. در ده تا 15% موارد بيمارى و در ابتداى آن بطور مشخص درجه حرارت بيمار در اوائل بعد از ظهر افزايش يافته و در هنگام غروب فروكش مى‏كند و معمولاً مجدداً قبل از نيمه شب بالا مى‏رود. تب آغازى ممكنست براى 2 تا 6 هفته ادامه يابد و پس از آن چنانچه بيمارى مزمن گردد تكرار مراحل تب دار مشابه بروسلوز مى‏باشد.

اولين نكته قابل توجه در بيمار بزرگى طحال است. در مراحل ابتدائى، طحال يك قوام خميرى دارد. هر موجى از تب با عظم بيشتر طحال همراه بوده و در طى مرحله بدون تب كاهش در اندازه آن مشاهده مى‏شود. از علائم و نشانه‏ هاى ديگر مى‏توان به بزرگى كبد (20%)، اسهال، تاكى كاردى بدون توكسمى، اختلال رشد (در كودكان)، لنفادنوپاتى، (خصوصاً در نوع آفريقائى)، خونريزى گوارشى، سوء جذب، گلومرولونفريت و نفريت بينابينى، ادم، كاشكسى و هيپرپيگانتاسيون و سيروز و هيپرتانسيون پورت (10%) اشاره كرد.

 

تشخيص لیشمانيوز جلدی

تشخيص باليني سالک وقتي به اثبات مي­رسد که ميکروارگانيسم در اسمير رنگ­آميزي شده مايع حاصل از ضايعات جلدی و يا کشت ديده شود و يا در آزمايش بافت شناسي در بافت رنگ آميزي شده مشاهده گردد. براي مشاهده جسم ليشمن در اسمير و نسوج از رنگ آميزي انتخابي به روشهاي گيمسا و رايت استفاده مي­شود. در رنگ آميزي سيتوپلاسم انگل به رنگ آبي، هسته به رنگ صورتي و کينتوپلاست به رنگ قرمز در مي­آيد.

کشت انگل در محيط کشت اختصاصي N.N.N که مخفف حرف اول سه دانشمندي است که اين محيط کشت را شناخته­ اند (Mac Neal, Norvy, Nicolle) انجام مي­شود در داخل محيط کشت اجسام ليشمن تبديل به اشکال تاژک دار (پروماستيگوت) شده و تکثير با روش غير جنسي دوتايي طولي صورت مي­گيرد.

از علائم آزمايشگاهى مهم مى‏توان به پان سيتوپنى، كم خونى، كاهش آلبومین سرم، افزايش گاما گلوبين‏ها، آگرانولوسيتوز، وجود كمپلكس‏هاى ايمنى و لنفوسيتوز و منوسيتوز نسبى اشاره كرد. در ضمن در مراحل اوليه تست‏هاى انعقادى طبيعى هستند ولى در مراحل آخر PT, PTT, BT, CT افزايش مى‏يابند. از نظر تشخيصى در مورد اين بيمارى چند كار مى‏توان انجام داد:

1- تهيه نمونه از گلبول سفيد سانتريفوژ كه در نوع هندى تا 90% انگل را نشان مى‏دهد.

2- بيوپسى و آسپيراسيون مغز استخوان تا 85% موارد مثبت است.

3- آسپراسيون طحال تا 95% مثبت است كه بعلت خونريزى شديد انجام نمى‏گيرد.

4- بيوپسى از غدد لنفاوى تا 65% مثبت است.

5- تست آگلوتيناسيون مستقيم در اوايل بيمارى مثبت است.

6- تست پوستى ليشمن كه 6 تا 8 هفته بعد از بهبودى مثبت مى‏گردد.

پيشگيري و كنترل بیماری :

آموزش و ارتقاء آگاهي مردم

بیماریابي و درمان بيماران

حفاظتهاي شخصي و رعايت بهداشت فردي و اجتماعي مانند استفاده از پشته بند و..

بهسازي محيط

عدم نگهداري دام و طيور در منزل

دفع بهداشتی زباله

دفع بهداشتی آب و فاضلاب

هميشه در كنترل بیماریهائي كه بوسيله حشرات منتقل مي شوند ، ابتدا بايد اطلاعاتي درباره بیماری ، انتشار جغرافيائي ، وفور فصلي و ارتباط آن به عوامل سن ، جنس و نيز اطلاعات اپيدميولوژيك و اكولوژيك كافي گرد آوري شود .عمليات كنترل بيشتر مشتمل است بر بیماریابي و درمان بيماران ، مبارزه با پشه خاكي بصورت جلوگيري از زاد ولد يا سمپاشي براي از بين بردن پشه خاكي هاي بالغ ، محافظت اشخاص از نيش پشه خاكي با زدن پشه بند ، تجويز دارو های دافع حشرات نيش زن و مبارزه با مخازن بیماری بصورت از بين بردن سگ هاي ولگرد و جوندگان تا شعاع معيني اطراف اماكن انساني و بالاخره بكار بردن واكسن ، كارهاي ديگري مي باشد كه اشخاص غير ايمن را محافظت مي كند . 

البته چون هنوز واکسن به کلي موثري عليه سالک ساخته نشده در بعضي موارد استثنائي براي کنترل سالک با تزريق انگلهاي زنده و بیماریزا در نقاط پوشيده بدن مانند بالاي بازو ، در آن محل زخمی ايجاد مي شود که افراد مورد نظر تا آخر عمر ايمني پيدا مي کنند ، اين عمل را لشمانيزاسيون مي نامند .(سیارک

براي کنترل اساسي تر و جلوگيري از بروز بیماری بايد سيستم شهرسازي اصولي باشد به نحوي که خيابانها و کوچه ها آسفالت شوند . ساختمانها مي بايد طوري باشد که حداقل قسمت پايين ديوارها داراي شکاف و سوراخ نباشد و طوري ساخته شوند که رطوبت به آنها نفوذ نکند . پياده روها بايد آسفالت شوند و خلاصه اقدامهايي از نظر شهرسازي و ساختمان سازي صورت گيرد . که پشه خاکی امکان زاد و ولد پيدا نکند .

تلنبار کردن مصالح ساختماني ، نخاله هاي ساختماني و زباله بخصوص در فضاهاي باز بين خانه هاي تازه ساز براي زاد و ولد پشه خاکی وضعيت بسيار مساعدي ايجاد مي نمايد . شايان ذکر است که در تمام اقدام هاي کنترل عليه سالک عمليات کنترل بايد با فعاليتهاي آموزش بهداشت توام باشد و مردم بطور فعال در اين عمليات همکاري کتند .بسياري از کار هاي کنترل مانند بستن پشه بند يا همکاري جهت از بين بردن جوندگان بايد توسط خود مردم اجرا شود و اگر به افراد آموزش کافي داده نشود ، اين فعاليتها ثمري به بار نخواهد آورد .

 

شرايط مساعد انتشار بیماری لیشمانیوز

با توجه به اينکه براي ايجاد بیماری وجود عوامل زير ضروري مي­باشد:

عامل بیماری

ناقل

مخزن

ميزبان

در مورد بیماری سالک کم و بيش در اکثر نقاط پشه خاکی يافت مي­گردد که در کانون هاي آلوده ناقلين حساس حاوي عامل بیماری هستند به هر حال ضرورت ايجاد بیماری گزش انسان توسط پشه خاکی آلوده مي­باشد.

پس هر وضعيت محيطي که مساعد کننده تکثير و رشد ناقل در کانون­ هاي بیماری باشد در ميزان بروز آن تاثير گذار خواهد بود.

پشه ناقل در شرايط رطوبتي و سايه و محيطهاي حاوي مواد آلي پوسيده به خوبي رشد و تکثير مي­کند و کانونهاي تجمع زباله، نخاله ساختماني، خلل و فرج ديوارهاي بهسازي نشده اماکن، مسيل­هايي روباز و گودال­هاي آبگير، زمينهاي باير ناهموار، بستر رودخانه­ ها همگي مثالهايي از شرايط مناسب رشد پشه مي­باشند.

لذا از اصلي­ ترين اهداف در هماهنگي بين بخشي مبارزه با بیماری حذف اين شرايط مساعد مي­باشد يعني بايستي شرايطي فراهم گردد که از ساخت و سازهاي غير مجاز خارج از اصول شهرسازي در حاشيه شهرها جلوگيري شود. فاضلاب و زباله به صورت بهداشتی و اصولي جمع­ آوري و دفع گردد.

اماکن نيمه مخروبه يا متروکه تخريب و تسطيح گردد. کوره­ هاي آجرپزي و امثال آن تخريب يا ترميم گردد. از نگهداري دام و طيور نزديک اماکن مسکوني خودداري گردد. بدين لحاظ بايستي دستگاههاي مختلف مانند فرمانداري يا بخشداري، شهرداري، دامپزشکي، نيروي انتظامي، شوراهاي اسلامي، اداره کشاورزي و همچنين آحاد مردم در مبارزه با اين بیماری وارد عمل شوند.(سیارک

مخزن بیماری در نوع شهري عمدتاً انسان و بعضاً به طور اتفاقي سگ مي­باشد. لذا طرح اتلاف سگهاي ولگرد علاوه بر پيشگيري از بیماریها­ي مختلف در کنترل سالک نيز موثر است. در نوع روستايي مخزن بیماری جوندگان است که بايستي شرائطي فراهم گردد که در نزدیکی اماکن مسکوني جوندگان حضور نداشته باشند.

خلاصه اينکه از اساسي­ ترين بخشي­هاي مبارزه با بیماری­ هماهنگي بين بخشي و مشارکت بخشهاي غير بهداشت و درمان در اين برنامه مي­باشد. مسلماً در اين خصوص آموزش عموم مردم، تشويق به درمان به موقع و استفاده از اصول حفاظتي فردي مانند توري پنجره، استفاده از پشه بند آغشه به حشره کش مي­باشد.

 

راه های پیشگیری از بیماری لیشمانیوز

از بین بردن سگ های ولگرد

مبارزه با جوندگان خصوصاً موشها

مبارزه با پشه خاکی

نصب توري به در و پنجره به منظور جلوگيري از ورود پشه خاکی بداخل اطاقها

استفاده از حشره کشها قبل از خواب در اطاقهاي بدون درب توري

استفاده از پشه بند ريز در صورت خوابيدن در هواي آزاد

نصب سيفون در توالتها بمنظور جلوگيري از تخمگذاري پشه

ريختن زباله منزل در زباله­ دانهاي دربدار و کيسه زباله و جمع آوري و حمل و دفع مستمر و صحيح زباله

پوشيدن روي زخمها در شب بمنظور جلوگيري از نشستن پشه خاکی بر روي آن و انتقال بیماری

ريختن هفته­اي يک بار يا دو بار مقداري نفت در چاهکهاي دستشويي و توالت

مراجعه به پزشک بمحض مشاهده اولين علائم زخم سالک در مناطق آلوده

پوشش و محافظت بدن و جلوگيري از نيش پشه مخصوصاً شبها

اجتناب از ريختن نخاله­هاي بنايي در معابر و مناطق مسکوني

جمع آوري و دفع سريع فضولات حيواني و جلوگيري از انباشته شدن آنها

انتقال فاضلابها به شبکه فاضلاب و يا چاههاي جذب و اجتناب از جاري نمودن آن در معابر

پرهيز از نگهداري سگ در منزل و سگهاي خانگي بايد داراي شناسنامه و کارت باشند

تخريب و تسطيح مکانهاي خالي از سکنه و مکانهاي مخروبه

بهسازي و ترميم شکافها و حفره­هاي موجود در مناطق مسکوني و محلهاي نگهداري دام

پوشاندن زخم سالک بوسيله پارچه تميز در شبها

استفاده از جريان هوا در هنگام خواب (استفاده از کولر و پنکه در تابستان)

به منظور جلوگيري از پراکنده شدن زباله­ ها، آنها را فقط در ساعات تعيين شده از سوي شهرداري بيرون از منزل قرار دهيد.

در صورت امکان مي­توان از دورکننده ­هاي پشه (برقي) در اتاقهاي خواب استفاده نمود.

 

درمان لیشمانیوز

اشکال ساده جلدی بیماری ممکن است خود به خود بهبود يافته و احتیاج به درمان خاصي نداشته باشد .درمان سيستميک با ترکيبات آنتيموان درمورد زخمهاي ملايمي که خود بخود محدود مي­شوند به نظر خيلي گرانقيمت و سمي مي­رسد. فقط در موارد زير توصيه مي­گردد و در غير اين موارد پيشنهاد مي­شود که درمان صورت نگرفته و با گاز استريل پانسمان گردد.(سیارک

درمان بيمارى سالك در موارد زير توصيه مى‏شود:

1- كسانى كه ضايعات زخمى بزرگتر از 3 سانتى‏متر دارند

2- كسانى كه ضايعات اولسراتيو دارند

3- ضايعات مناطق باز بدن (صورت - پشت دست - پشت پا) محل ضايعه درسه سانتى‏مترى ارگان‏هاى حياتى مانند چشم، گوش و دهان باشد

4- کساني که زخمهاي متعدد و چرکي دارند.

5- کساني که زخمهاي متعدد دارند

6- زخمهاي کاسمتيک (موجود در صورت)

در ساير موارد پيشنهاد مى‏گردد كه درمان صورت نگرفته و جهت پيشگيرى از گزش مجدد و انتقال به ديگران و هم چنين پيشگيرى از ايجاد احتمالى عفونت ثانويه با گاز استريل پانسمان گردد.

 

سوالاتی پيرامون بیماری سالک

در سالک احشائي چه قسمتهائي از بدن درگير مي شود؟ طحال ، کبد ، مغز استخوان

چه علائمي در آلوده شدگان به فرم احشائي ديده مي شود ؟ تب ، کم وزني ، بزرگ شدگي طحال و کبد و کمبود گلبولهاي قرمز و سفيد و پلاکت هاي خون

چه تعداد از مردم کره زمين به اين بیماری مبتلا مي شوند ؟ سالانه 5/1 ميليون نفر در سال در جهان به فرم پوستی سالک مبتلا مي شوند و 500000 نفر به فرم احشائي آلوده مي شوند .

بیماری سالک چگونه گسترش مي يابد ؟ اين بیماری توسط گزش بعضي از گونه هاي آلوده پشه خاکی فلبوتمين گسترش مي يابد . خود اين پشه ها از راه گزش حيوانات آلوده( براي مثال موشها و سگها ) يا گزش انسانهاي آلوده به بیماری مبتلا مي شوند . آنها در مواقع گرم روز غير فعال مي شوند و در هواي خنک فعاليت خود را در گسترش بیماری شروع مي کنند .

چه سنيني بيشتر در معرض خطر اين بیماری هستند ؟ در مناطق آلوده تمام سنين به اين بیماری آلوده مي شوند . در مناطق روستائي نسبت به مناطق شهري بیماری بيشتر يافت مي شود .

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.

نظرات

در ادامه بخوانید...

پشه خاکی ها ، سالک و رمز و راز پزشکی

در

(سیارک)  : سال ها مصرف دارو توسط یک زن میانسال برای درمان یک بیماری نادر ، منجر به دستاورد های جالب پزشکی شد. 
" اوه خدای من این ها چیست"  اولین باری که این برجستگی های بنفش رنگ و بدون درد ظاهر شدند را لوسیانا به سختی بیاد می آورد. برجستگی هایی که دست ها و پاهایش را لکه دار کرده بودند.لوسیانا یک زن ۴۰ ساله بومی ساکن گویاس برزیل ، در حالیکه همچنان به نگهداری از خانواده خود ادامه می داد از خود می پرسید علت این برجستگی ها چیست؟


بعد ها این سوال پیش آمد.آیا برجستگی های بنفش رنگ بر روی اندام های او به توده سرخ و شعله مانند روی صورت او ارتباطی داشت؟
وقتی انگشتان لوسیانا بینی اش رالمس می کرد، ورمکرده و گوشتی و قرمز بود ،و گاها آن را با روسری میپوشاند.
این ویژگی چهره لوسیانا برای سالها پزشکان امریکایی را متعجب و متحیر کرده بود.آنها ابتداً یک مورد وحشتناک از سینوزیت را در این مورد مقصر دانستند.سپس با یک اسپری بیحس کننده جراحی، گوش و حلق و بینی اورا به طور موضعی بیحس کردند و یک برش کوچکی از بافت  او را به دست آوردند.
بیوپسی یک بیماری نادر به نام گرانولوماتوز وگنر را نشان می داد که یک بیماری خود ایمنی است.به زودی لوسیانا تحت داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی قرار گرفت که سبب شد گونه های او متورم،موهای او نازک و قاعدگی او متوقف شود.
اما هنوز بینی و دهان او قرمز و سینوس هایش دردناک و مسدود شده بود.در نهایت پس از گذشت پنج سال از تشخیص بیماری وگنر او و درمان آن،تاول های بنفش او بهبودی نیافتند و او تحت بیوپسی دیگری این بار از پوست قرار گرفت.هنگامیکه یک آسیب شناس ، او را با لنز قوی با قدرت بالا مشاهده و مورد بررسی قرار دارد،چشم های او از چیزی که زیر لنز می دید شوکه شد.(سیارک
ازدحام سلول های بزرگ و ناهمواری بنام ماکروفاژ توده های کوچکی را دربرگرفته بودند.در بررسی دقیق تر، هر توده کوچک جداگانه شامل یک میکروب تک سلولی با یک هسته مرکزی و یک لکه کروماتین بود.
سرانجام آسیب شناس سر خود را بادستانش گرفت.نفسی کشید و گفت "عجبا"، من به دنبال لانه های لیشمانیا هستم. لوسیانا هرگز گرانولوماتوز وگنر نداشته ولی در عوض سال های زیادی از عمرش را با یک مهاجم پنهان مبارزه کرده است.


در برزیل از طریق گزیدگی با نیش یک پشه ، تک سلولی مهاجم برای اولین بار وارد بدن او شده بود و پس از آن به صورت او مهاجرت کرده بود، در نهایت سیستم ایمنی لوسیانا توسط داروها فلج شده  و انگل نیز به اندام های او گسترش پیدا کرده بود.
از همه جالبتر این بود که با شروع مصرف سیکلوفسفامید ، آخرین تلاش در سرکوب کردن سیستم ایمنی، انگل لوسیانا آشکار شد و او لیشمانیوز جلدی مخاطی، یکی از ترسناکترین و مخرب ترین عفونت های امریکای لاتین بود.
مهاجم او در نهایت شناسایی شد. قدم بعدی درمان او بود . آیا این آسیب شدید  قابل درمان بود؟
درس هایی از تاریخ
سالک یا لیشمانیوزیس یک بیماری با یک پیشینه جالب است.در حال حاضر ۱۲ میلیون نفر در ۱۰۰ کشور جهان، به آن دچار هستند و آن ۳ فرم اصلی و ده ها سویه دارد.در سال ۱۹۰۳ یک آسیب شناس ارتش بریتانیا پوشش مرگ آورترین بیماری را افشا نمود.با انجام دادن کالبدشکافی یک سرباز روسی که ۷ ماه تب داشت ،ویلیام لیشمن انگل ریز گردی را در طحال مرد مرده تشخیص داد.
بدین سان سرباز وظیفه J.B از تفنگداران سلطنتی ایرلند اولین مورد گزارش شده از لیشمانیوز احشایی شد.
در این وضعیت انگل تزریق شده توشط پشه، کبد، طحال، مغز استخوان و غدد لنفاوی را مورد حمله قرار داده بود.
اما مدت ها قبل از کشف لیشمن در یک سردخانه در هند، دیگران ضایعاتی را در باره لیشمانیوز جلدی در نقاط دور و نزدیک جهان توصیف کرده بودند.در شرق میانه و آسیا زخم های ناخوشایند دلمه مانند با نام های مختلف زخم شرقی، جوش بغدادی و تکمه های بیسکرا (سالک) نامگذاری میشدند.
تجلیل ویژه از الکساندر راسل یک پزشک سابق در شرق ترکیه در سال ۱۷۵۶او اولین مستند و مدرک به زبان انگلیسی درباره " سالک شیطانی" یک فرم از لیشمانیوز جلدی را منتشر کرد.در امریکای لاتین فرسودگی پوسته دار و کنگره ای از لیشمانیوز به عنوان بیماری مسری و عفونی جنگل یا زخم chiclero شناخته میشود.سرانجام در سال ۱۹۱۱لیشمانیوز مخاطی به لیست بیماری های انگلی اضافه شد.
این زمانی بود که یک دکتر ایتالیایی در برزیل یک مورد از رشد انگل در دهان یک کارگر کشاورز ۴۵ ساله را گزارش کرد درداخل دهان او تغییرات چشمگیری دیده می شد.


Antonio carini در خبرنامه اطلاعات جامع آسیب شناسی های عجیب نوشت " سطح آن نامنظم و پوشیده با برآمدگی های vegetating است." به علاوه زبان کوچک او نابود شده و بجایش یک توده گوشتی در حجم یک گردو دیده میشود.(سیارک) در همان سال یک دکتر پرویی یک اصطلاح محلی برای همان بیماری که توسطcainini گزارش شده بود بانام espundia را بیان نمود.
با توجه به گزارشات Edmundo Escomel, درباره بیماری espundia گاهی اوقات کل بینی و دهان را نابود میکند و  با حملات راجعه پنومونی و حتی خفگی همراه است.
خوشبختانه، ما در حال حاضر می دانیم که تنها تعداد انگشت شماری از گونه های آمریکای جنوبی که مهمترین آنها برازیلینسیس لیشمانیا که امروز نیز ویانا برازیلینسیس نامیده می شود می تواند به صورت متاستاز زندگی کند یک قرن پس از گزارشات Escomel بالاخره یک حقیقت میتواند به تشخیص طولانی مدت بیماری لوسیانا کمک کند ،
دربیماری espundia، مخاط ویران شده حاوی چند انگل لیشمانیا است ،در عوض ،مانند گارد ضربتی ، فرشی از سلول های التهابی بافت ها را تحت تاثیر قرار میدهند.که به زبان پزشکی خوشه های متمایز سلولی گرانولوم نامیده میشوند.پس از مشاهده بیوپسی مملو از این خوشه ها پزشکان لوسیانا به اشتباه آن را گرانولوماتوز وگنر تشخیص داده بودند.تازمانی که بیمار داروهای نهایی سرکوبگر ایمنی خود را نیز دریافت نمود و با مصرف سیکلوفسفامید انگل او خود را نشان داد.با نگاهی به گذشته میتوان گفت که لوسیانا خوش شانسی آورده است.

درمان های دشوار با یک پایان خوش
من برای اولین بار لوسیانا را چند روز پس از نمونه برداری که سرنوشت اورا تغییر داد ملاقات کردم پس از انجام معالجات و اسکن سر و صورت من به سالنی رفتم که درباره درمان او با دیگر متخصصان صحبت کنم .
اولین گام متوقف کردن تدریجی داروهای سرکوبگر ایمنی مثل سیکلوفسفامید و پردنیزولون با بیشترین سرعت ممکن بود.اما مهم ترین مورد، دارویی برای سرکوب لیشمانیا بود.
هنگامیکه کارشناسان مراکز پیشگیری و کنترل بیماری ها پرونده اورا بررسی کردند او را واجد شرایط برای دریافت داروی Pentostam یافتند یک داروی قدیمی  اما قدرتمند و حاوی فلز سنگین آنتیموان .
در حقیقت او بهترین داروی جایگزین را شروع کرد :
این دارو ضد قارچ داخل وریدی است که همچون طوفان ماکروفاژ ها لیشمانیا را بیحس میکند.سرانجام پس از چندین بار تزریق سرپایی Pentostam لوسیانا و شوهرش به برزیل بازگشتند.
سپس با بستری شدن در بیمارستان و حمایت خانواده اش لوسیانا Pentostam را در دو دوره طولانی مدت ۳۰ و ۴۵ روزه دریافت کرد و بله دارو اثر کرده بود و سال ها بعد با دیدن عکس های پشت هم او در دوران بیماری و درمان و بهبودی در یک مجله پزشکی این قضبه اثبات میشود.
تصویر نهایی، دو سال پس از درمان صورت گرفته است، یک چهره با خطوط معمولی و روشن و سالم را نشان می دهد.

سه عکس در مجله پزشکی به چاپ رسیده که بهبود لوسیانا را نشان میدهدلیشمانیوز فعال (سمت چپ) تکه های قرمز بر روی پوست موجب و تورم بینی و اطراف بافت نرم است البته با دوره مصرف سیکلوفسفامید مواد سرکوب کننده سیستم ایمنی از تورم لوسیانا کاهش می یابدو با درمان مناسب ، صورت او به حالت عادی برمی گردد.

از لوسیانا پرسیدم چه احساسی در عمق وجودت داشتی وقتی تشخیص درست بیماری ات صورت گرفت؟ 
اوه بله من بسیار غمگین بودم و خدارو شکر کردم من گفتم با تشکر از شما خداروشکر
دختر او الان ۱۷ سال دارد و محصل دوره متوسطه مدرسه در کالیفرنیا است و در حال حاضر دیدگاه خود را در رشته پزشکی تنظیم کرده است.

 این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

ترجمه  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

بیماری پوست مرغی

در

بیماری پوست مرغی

Keratosis pilaris

پوست بدن کراتین سازی می کند و وقتی لایه برداری نشود کنار فولیکول های مو تجمع می کند و روزنه های خروج مو را مسدود می کند در نتیجه سفت می شود و تشکیل کراتوسیس پیلاریس می دهد که بیشتر در ناحیه بازو دیده می شود.در فصل زمستان خشک شده و خارش می گیرد.این بیماری نوعی اگزماست و ارثی می باشد.برای درمان بعد از لایه برداری ابتدا با سرکه سیب شستشو دهید و بعد با روغن نارگیل ماساژ دهید.

نظرات

در ادامه بخوانید...

12 علامت در کودکان که نباید نادیده گرفته شود(قسمت اول)

در

برای برطرف شدن این علايم هرگز منتظر نمانید،این علايم جدی هستند...
زمانیکه به عنوان پدر و مادر هستید، نشان لیاقت پزشکی می گیرید. زمانیکه بینی کودک خود را تمیز می کنید یا دندان لق کودک خود را خارج می سازید. اما گاهی اوقات، سخت است بگوییم که چه زمانی با پزشک تماس بگیرید:کدام دمای بدن را تب شدید باید در نظر گرفت؟
یک پزشک متخصص اطفال در شیکاگو، و سخنگوی آکادمی اطفال می گوید: والدین باید همیشه احتیاط کنند وزمانیکه نگران هستند، بدنبال درمان فوری باشند. با این حال، برای راهنمایی شما، 12 علائم را دراینجا ارائه می دهیم که همیشه باید توجه داشت.(سیارک


علامت #1 : تب شدید


تبی که 100.4 فارنهایت یا بالاتر در کودک کمتر از 3 ماه است؛ بالاتر از 101 فارنهایت در کودک 3 تا 6 ماه است؛ یا بالاتر از 103 فارنهایت در کودک 6 ماه تا 2 سال است.
متخصصین اطفال تاکید دارند که وقتی تب زیاد می شود، ارقام دما سنج به اندازه حال کودک شما مهم نیستند. یک استثناء: وقتی که تب به 100 درجه فارنهایت رسید، کودکان زیر 3 ماه نیازمند درمان فوری است.یک متخصص اطفال و مشاور والدین، محقق برخورد با کودک تازه متولد: از تولد تا تحقق می گوید: اگر تب ناشی از عفونت باکتریایی همچون عفونت مجاری ادراری باشد، بسرعت به بدن منتشر می شود. این تب معمولا ناشی از یک ویروس متداول باش اما مجبوریم از آن مطمئن شویم. بهتر است که فورا به پزشک خود زنگ بزنید؛ اگر بعد از ساعات اداری بود، مستقیما به E.R. بروید. در کودکان بالای 2 سال، تا زمانیکه کودک شما آب جذب می کند و بصورت نرمال عمل می کند، نگرانی زیادی وجود ندارد. برای راهنمایی با متخصص اطفال تماس بگیرید.(سیارک


علامت #2: تب طولانی

طبی که با درمان کاهش نیابد یا بیش از 5 روز طول بکشد. اگر به کودک خود داروی کاهش طب می دهید از جمله استامینوفن یا ایبوبروفن، و ارقام دماسنج کاهش نمی یابد، فورا با پزشک خود تماس حاصل کنید. این نشان عفونت شدید کودکتان است و احتمالا دکتر نیازمند معاینه کودک شما باشد. تب ناشی از ویروس سرماخوردگی یا آنفلوآنزا در عرض 5 روز برطرف می شود. تبی که طول می کشد حتی زمانیکه میزان تب پایین باشد (100.4 درجه فارنهایت)، احتمالا ناشی از عفونت باکتری پنومونیا باشد که نیازمند درمان انتی بیوتیک است.


علامت #3: تب همراه با سردرد

تبی که همراه با درد گردن یا سردرد باشد یا همراه با دانه های قرمز در پوست باشد.
به پزشک خود زنگ بزنید- اینها علائم مننژیت بوده و نیازمند مداخله فوری است.


علامت #4: دانه های قرمز دایره مانند

دانه های قرمزی که شبیه چشمان گاو است یا شامل دانه های قرمز رنگ می باشد و تا زمانیکه فشار ندهید دیده نمی شوند
دانه های قرمز حلقه مانند با نکته رنگ پریده در وسط آن، نشانه بیماری لایم است. در صورتیکه نقاط تیزی را زیر پوست می بینید، فورا کمک بگیرید که نشانه بیماری جدی است. هر نوع کبودی وسیع می تواند نشانه اختلال در خون باشد. بعلاوه، نقاط قرمز لکه مانند می تواند نشانه واکنش الرژیک باشد. اگر کودک شما در تنفس مشکل دارد یا آشفته و بی حال است، باید فورا توسط پزشک معاینه شود.(سیارک


علامت #5: خال غیرعادی

خالی که تازه یا متغیر است
متخصص کودکان در اوستین و نویسنده Baby 411 می گوید: خالهای کودکتان را کنترل کنید، بویژه هر خالی که از زمان تولد داشته است چون احتمالا بدخیم شوند. اگر متوجه خالی می شوید که بطور نامنظم شکل گرفته است، دارای کناره های خاص است، تک رنگ نیست یا بلند شده است، به پزشک خود خبر دهید. تمام اینها نشانه سرطان پوست می باشند.


علامت #6: درد ناگهانی شکم

درد شکم که در قسمت سمت راست و پایین است یا دردی که ناگهانی و کرامپی می باشد و می آید و می رود
اگر کودک شما در قسمت سمت راست و پایین شکم درد دارد از او بخواهید بالا بپرد و بیافتد- اگر این کار برایش سخت است، می تواند نشانه آپاندیس باشد. اگرچه آپاندیس در قسمت سمت راست و پایین شکم است، درد ناشی از آپاندیس از پایین کمر شروع شده و به راست می رود. دکتر براون می گوید: ویروس عادی شکم باعث تب، تهوع و سپس درد شکم و اسهال می شود. در مورد آپاندیس ابتدا با اسهال شروع می شود، سپس استفراغ، درد و بعد تب می کند. دکتر لوین می گوید: اگر این علایم را مشاهده کردید، با پزشک خود تماس حاصل کنید- اپاندیس فورا پیشرفت می کند و باید فورا درمان شود. (سیارک
اگر کودک شما زیر 4 سال است و درد شکمی دارد که یک دقیقه می گیرد و یک دقیقه ارام است، می تواند نشانه intussusceptions باشد، اختلال شدیدی که معمولا باعث می شود تا روده های کودک گره بخورند. درد در عرض 20 تا 60 دقیقه شدید می شود و همراه با تهوع، تب، خون در مدفوع و حرکات ژله ای روده است. اگر درد کودک شدید است به پزشک زنگ بزنید. اگر علائم کرامپی وجود دارد، فورا به بیمارستان ببرید.

مترجم itrans.ir  

نظرات و تجربیات خود را در رابطه با این پست با ما به اشتراک بگذارید...

 

12 علامت در کودکان که نباید نادیده گرفته شود(قسمت دوم)

نظرات

در ادامه بخوانید...

ساختار شانه و عملکرد آن چگونه می باشد

در

با توجه به مراکز کنترل و پیشگیری، نزدیک به 1.2 میلیون نفر در ایالات متحده در سال 2010 برای مشکلات مربوط به شانه به اورژانس مراجعه کرده اند.

ساختار شانه و عملکرد آن چگونه می باشد؟

برای درک بهتر از بیماری مشکلات شانه و اینکه چگونه اتفاق می افتند، شرح ساختار شانه و عملکرد آن مفید خواهد بود. مفاصل شانه از سه استخوان تشکیل می شود: ترقوه، کتف (استخوان پهن شانه)، و استخوان بازو (استخوان بالای زانو) دو مفصل حرکت شانه را مهیا می سازند.

مفصل آکرومیوکلاویکولر (یا AC) بین آکرومن (بخشی از کتف که در بالاترین نقطه از شانه قرار گرفته است) و ترقوه واقع شده است. مفصل گلنوهومرال، که معمولا مفصل شانه نامیده می شود، مفصلی از نوع گوی و کاسه است که به حرکت جلو و عقب شانه کمک می کند، به بازو این اجازه را می دهد تا در حالت دایره وار یا لولا به سمت بیرون و بالای بدن حرکت کند. («گوی» ‌یا استخوان بازو، بالا، بخش گرد از بالای استخوان بازو می باشد؛ «سوکت» یا گلنوئید بخش بشقاب شکل از لبه بیرونی کتف که گوی آن را پر می کند.) کپسول، پوششی با بافت نرم است که گرداگرد مفصل گلونرال می باشد. توسط غشاء صاف نازک سینوویال پوشانده شده است. (سیارک

در مقابل مفصل ران که تقریبا یک مفصل گوی و کاسه ای واقعی است، مفصل شانه می تواند با توپ و میله گلف مقایسه شود که در آن توپ براحتی می تواند روی میله تخت بلغزد. از‌ آنجایی که استخوانها، ثبات ذاتی کمی برای مفصل شانه مهیا می سازند، این ثبات به شدت به بافت نرم اطراف از جمله رباط کسپول و عضلات اطراف روتاتور کاف بستگی دارد تا توپ در مکان خود نگه داشته شود. در حالی که مفصل ران به دلیل محاصره آناتومی استخوانی، ذاتا کاملا پایدار می باشد، از طرف دیگر نیز نسبتا بی‌حرکت میباشد. از سوی دیگر شانه، نسبتا ناپایدار می باشد اما تحرک بالا به فرد این اجازه را می دهد تا دست را در موقعیت های متعدد قرار دهد. در واقع این یکی از متحرک ترین مفاصل در بدن انسان می باشد. (سیارک
استخوان های شانه در موقعیت خود توسط عضلات، تاندون ها و رباط ها نگه داشته می شوند. تاندون ها، کابل های سخت بافتی هستند که عضلات شانه را به استخوان متصل کرده و به عضلات در حرکت دادن شانه کمک می کنند. رباط ها با ایجاد پایداری، استخوان های شانه را به همدیگر وصل می کنند. برای مثال، جلوی کپسول مفصل توسط سه رباط گلنوهومرال محکم شده است. روتاتور کاف ساختاری مرکب از تاندون هایی است که همراه با عضلات مرتبط جهت نگه داشتن گوی در بالای استخوان بازو در کاسه گلنوئید کار می کند و تحرک و قدرت مفصل شانه را مهیا می سازد. دو ساختار کیسه نیمه شفاف مانند که بورس نامیده می شود، به نرمی لغزیدن بین استخوان ها، عضلات و تاندون ها را مهیا می سازند. آنها از روتاتور کاف از قوس استخوانی آکرومیون ضربه گیری و پشتیبانی می کنند.

پست های مرتبط :

- شایع ترین مشکلات شانه (شانه یخ زده  - دررفتگی شانه - جداشدگی شانه - شکستگی شانه -آرتریت  شانه - التهاب تاندون ها و ) چه می باشد؟‌
ساختار شانه و عملکرد‌آن چگونه می باشد؟‌
 - ریشه و علل مشکلات شانه چه می باشد؟
 - مشکلات شانه چگونه تشخیص داده می شود؟‌
چگونه می توانم درباره مشکلات خاص مربوط به شانه از جمله علائم و درمان آن اطلاعات کسب نمایم؟
 - چه تحقیقاتی در زمینه مشکلات مربوط به شانه انجام شده است؟

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

مترجم  itrans.ir  

نظرات

در ادامه بخوانید...

کرمک و راه های درمان کرمک واژن

در

اگرچه بزرگسالان اغلب با فکر کردن به کرمک هراس دارند، بیشتر بچه ها ، چنین واکنش مشابهی نشان نمی دهند. در هر صورت، بیشتر کرمک ها  در افراد در هر گروه و فرهنگ اجتماعی و اقتصادی ساکن می شوند.حال ببینم کرمک چیست ، علائم کرمک ، علائم کرمک واژن ، درمان کرمک و درمان کرمک واژن چگونه است. 

 

enterobius-vermicularis.jpg

عکس کرمک 

 کرمک چیست

 

کرمک چیست

کرمک یا آنتروبیوس ورمیکو لاریس، یکی از شایع ترین عفونت های انگلی انسان است. چیزی حدود بین 10 تا 40 درصد از کودکان کرمک را در هر زمان معینی دارند.

 

وجود کرم سفید در مدفوع بزرگسالان

کرمک بزرگسالان سفید هستند و طول کمتر از نیم اینچ، و قطر یک رشته نخ را دارند. این کرم های گرد کوچک بسیار پیچیده هستند. مثل ما، آنها دهان، گلو، و دستگاه گوارش دارند. مثل ما، آنها سیستم عصبی دارند. ماده ها واژن، رحم و تخمدان دارند. نرها یک بیضه، مجرای دفع، کیسه منی، و مجرای انزالی دارند. آنها می خورند، مینوشند، ادرار می کنند، مدفوع می کنند، و تولید مثل جنسی دارند.

 

هنگامی که کرم ها نر و ماده مقاربت جنسی دارند، هر کرمک ماده حدود 10000 تخم بارور تولید می کند. در شب، کرمک ماده باردار، از روده بزرگ مهاجرت کرده، از طریق مقعد کودک خارج شده و به روی پوست باسن می رود. کرم ماده سپس تخم ریزی می کند، و می میرد. برخی از تخم ها بوسیله هوا منتقل شده، جایی در اتاق کودک به زمین می نشینند، اما اکثریت بزرگی از تخم های بارورشده بر روی پوست باسن کودک باقی می مانند. تخم ها در ظرف شش ساعت بعد از تخم گذاری، بالغ می شوند.

 

Enterobius+vermicularis..jpg

کرمک چیست


کرم های بالغ و تخم های روی پوست باسن می توانند سبب خارش شدیدی در کودک شوند. وقتی که کودک خوابیده، آن محل را خارانده، تخم ها اغلب بر روی انگشتان دست و زیر ناخن می روند. اگر کودک انگشت شست خود را بمکد یا در غیر این صورت دست خود را به طرف دهانش بیاورد (شاید در حال خوردن صبحانه)، تخم های کرمک بلعیده می-شوند. آنها معمولا در روده کوچک از تخم بیرون آمده و همانجا بالغ می شوند. هنگامیکه آنها بالغ می شوند، به روده بزرگ می روند و در آنجا سکونت خود را آغاز می کنند. کل چرخه زندگی آنها، چهار تا شش هفته طول می کشد.


گاهی اوقات داستان کمی متفاوت می شود. گاهی اوقات یک کودک می تواند تخم های موجود در هوا را استنشاق و به این طریق آلوده شود. گاهی تخم ها بر روی پوست باسن از تخم خارج شده، و لاروی نابالغ با خزیدن از طریق مقعد وارد شده و در نهایت به روده بزرگ می رسند. همچنین، تخم ها می توانند بر روی پوست دختران از تخم خارج شوند و لارو بجای مقعد داخل واژن وارد شوند. که این در بیش از 20٪ از دختران برای کرمک ها، اتفاق میافتد. 

 

چه کسانی کرمک می گیرند

کرمک ها در سراسر جهان یافت می شوند و می توانند مردم را در تمام سنین تحت تاثیر قرار دهند، اگر چه اکثریت موارد، قبل از سن 12 سالگی رخ می دهند. کرمک در همه گروه های اجتماعی اقتصادی رخ می دهد اما هر کجا که کودکان در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، کرمک شایع تر است.

 

علائم کرمک چیست

بیشتر کودکان مبتلا به کرمک بدون علائم  هستند. به همان شکلی که بسیاری از باکتری ها در روده ما، بدون مریض کردن ما، زندگی می کنند، کرمک ها به راحتی می توانند در روده ما بدون ایجاد هر گونه مشکلی زندگی کنند. چونکه کرمک ها تقریبا همیشه در دستگاه گوارش (یا واژن) باقی می مانند، معمولا هیچ بیماریِ همستی ای (سیستمیک) وجود ندارد.با این حال، در برخی از کودکان، خارش شبانه ی پوست اطراف مقعد وجود دارد. برای تعداد کمی از این کودکان، خارش می تواند بسیار شدید باشد.دخترانی که دچار عفونت کرمک واژن می شوند معمولا خارش واژن و گاهی اوقات ترشحات واژن، در آنها گسترش می یابد.
تلاش ها برای ربط دادن عفونت کرمک به شب ادراری یا دندان قرچه، ناموفق بوده اند، اما هجوم کرمک می تواند در خواب اختلال بوجود آورد.

  

آیا کرمک مسری است

کرمک ها مسری هستند. تخم ها بارور معمولا در صورت رعایت نکردن بهداشت روی ناخن گسترش می یابد، اما همچنین می تواند روی لباس، ملحفه، و یا حتی در گرد و غبار خانه پخش شود. تخم های بارور می توانند به مدت 20 روز زنده باقی بمانند، در انتظار بلعیده شدن یا استنشاق باشند.

 

کرمک ها چه مدت زنده می مانند

چرخه زندگی یک کرمک 4 تا 6 هفته است. بدون درمان، آلودگی تا زمانیکه تخم های تازه بلعیده شوند ادامه خواهد یافت، مگر اینکه یک فرد نسبت به کرمک، ایمن شده باشد، که قبل از سن 15 سالگی غیرمعمول است.

 

کرمک راچگونه تشخیص دهیم

کرم سفید کوچک در دستشویی (مدفوع)

آزمایش مدفوع و خون در تشخیص کرمک خیلی مفید نیستند. دیدن یک کرم، تشخیص را قطعی می کند. پوست کودک خود را در طول شب با یک چراغ قوه و اول صبح چک کنید. به دنبال، نخ های لرزان و سفید باشید. اگر آن ها تکان نمی خورند، احتمالا فقط پارچه یا پرز هستند. گاهی اوقات یک کرم لرزان بر روی سطح مدفوع دیده می شود. کرمک ها  آنقدر رواج دارند که کودکانی که خارش مقعد شبانه دارند اغلب بدون هیچ تست آزمایشگاهی ای آنرا نشان می دهند.

 

ابزار تشخیصی کلاسیک، استفاده از یک تکه نوار شفاف برای پوست نزدیک مقعد، در اول صبح است. این نوار می تواند به یک تیغه ی شیشه ای متصل شود و در زیر میکروسکوپ، از نظر وجود تخم مورد بررسی قرار گیرد. پزشک شما در صورت لزوم می تواند یک کیت آزمایشگاهی کرمک به شما بدهد. به یاد داشته باشید، بهرجهت، که این تخم ها عفونی هستند!

 

adults-in-feces-l.jpg

عکس کرمک در مدفوع 

عکس کرم سفید در مدفوع : کرم های بالغ در روده بزرگ کودک انسان زندگی می کنند و ظاهرا از مدفوع انسان تغذیه می کنند.

 

درمان کرمک

درمان شامل دو دوز داروی ضد کرمک است. دوز دوم 2 هفته پس از اولین دوز، داده می شود.
پزشکان در مورد اینکه آیا تمام اعضای خانواده درمان شوند، اختلاف نظر دارند. درمان کودک مبتلا، اغلب به تنهایی شر آلودگی را کم خواهد کرد. هر کسی که با کودک می خوابد، و یا هر عضو خانواده یا دوستی که خارش دارد، باید درمان شود. در موارد سخت، درمان اعضای خانواده و به ویژه کودکان دیگر، می تواند یک ایده خوب باشد.شستن ملحفه ها در روز درمان، می تواند کمک کند و اغلب توصیه می شود.

 

چگونه از کرمک جلوگیری کنیم

این عفونت که براحتی انتقال داده می شود، در کودکان بسیار رایج است. که این نشانه بهداشت ضعیف نیست. می تواند براحتی در خانه، مدرسه، و یا مراقبت در روز، گسترش یابند. 

 

maxresdefault.jpg

 

 

کرمک در واژن

انگل در واژن: کرم های گرد ، کرم های واژن در دختران

همانطور که می دانید انگل ها توانایی تحرک بیشتری دارند و در صورت لزوم می توانند در سراسر بدن حرکت کنند. به همین دلیل ، زنان معمولاً تعجب می کنند که آیا ممکن است کرم هایی در واژن وجود داشته باشد.

این تصور غلط در بین مردم وجود دارد که کلمینت های نشان داده شده در عکس تنها در افرادی که از رعایت اصول اولیه بهداشت شخصی امتناع ورزیده و نظافت را کنترل نمی کنند ، دیده می شود. در همین حال ، چنین نیست ، عفونت با کرم ها می تواند در هنگام گزش حشره مکنده خون ، هنگام شنا در مخازن عمومی رخ دهد ، و حیوانات خانگی نیز ناقل عفونت هستند.

کرم رحم

انگل ها ممکن است به مدت طولانی در بدن علائمی گزارش نکنند. در این زمان ، آنها از طریق اندام های داخلی پخش می شوند ، به رگ های خونی و بافت ها آسیب می رسانند و متابولیسم بدن را مختل می کنند. از جمله گاهی اوقات کرم در رحم زنان ( کرم رحم) قابل تشخیص است.

 

268188.jpg

 

علائم کرمک واژن

شناسایی کرم ها در واژن

با حمله هلمینتیک ، زنان ممکن است بلافاصله وجود عفونت در بدن را تشخیص ندهند. اگر کرم ها در مرحله اولیه بیماری شناسایی نشوند ، تعداد آنها می تواند به شدت افزایش یابد ، که منجر به حمله جمعی می شود.

در این حالت ، اولین علائم کرمک واژن ( علائم هلمینتیازیس)  به صورت حالت تهوع ، استفراغ ، از دست دادن اشتها ، ضعف مداوم و مشکلات گوارشی ظاهر می شود.

بیشتر اوقات ، کرم های موجود در ناحیه واژن در کودکان تشخیص داده می شود ، کرم ها با خزیدن به داخل واژن از مقعد هنگام خواب کودک ، در دختر ظاهر می شوند.

 

انگل ها کرمهای سفید کوچکی به طول 0.5-1.5 سانتی متر دارند. تشخیص کرم ها والدین را بسیار شوکه می کند و آنها شروع به تعجب می کنند که آیا کرم ها می توانند در واژن بخزند و به طور دائمی زندگی کنند؟

 

هنگامی که بدن کودک تحت تأثیر قرار می گیرد ، از علائم کرمک واژن  التهاب اندام های تناسلی است و باعث ایجاد یک دنباله خونین شود. برای شناسایی دقیق علت ترشحات دختر ، پزشک یک نوار چسب مخصوص به پرینه(قسمت سطحی بین مقعد و ورودی واژن)  می چسباند. علاوه بر این ، نوار به روش آزمایشگاهی زیر میکروسکوپ بررسی می شود ، وجود کلمینتیاز و عفونت دستگاه تناسلی مشخص می شود .


در صورت یافتن کرم در ترشحات ، یک دوره درمان خاص تجویز می شود. از آنجا که کلمینت ها در کودک سیستم ایمنی بدن را بسیار ضعیف می کنند ، مواد سمی را در روند زندگی آزاد می کنند ، اغلب پس از یک وقفه کوتاه ، درمان مکرر انجام می شود.


توجه به این نکته مهم است که کرم های موجود در واژن در دختران می توانند منجر به ایجاد بیماری مزمن اندام های تولید مثل شوند ، بنابراین برای جلوگیری از عوارض باید سریعاً با پزشک مشورت کنید.


معمولاً متخصص زنان در حین معاینه بیمار کرم ها را در زنان تشخیص می دهند. با این حال ، برای مدت زمان طولانی ، کلمینت ها در دستگاه تناسلی یافت نمی شوند. واقعیت این است که دستگاه تناسلی محل دائمی کرم های انگلی نیست.

 

در طبیعت ، کلمینت های شیستوزومی وجود دارد که به عنوان ترماتود طبقه بندی می شوند. آنها در حفره عروق لگن کوچک زندگی می کنند و تکثیر می شوند ، که منجر به مشکلات جدی زنان می شود. اما حتی چنین کرم هایی نمی توانند به طور مداوم در دستگاه تناسلی انگلی شوند.

 

کرم های گرد ، کرم های حلزونی یا سایر کرم ها دوست ندارند به مدت طولانی در دستگاه تناسلی قرار بگیرند. این به این دلیل است که:

انگلها فقط در صورتي كه در محيط قليايي داخل روده باشند مي توانند احساس خوبي داشته باشند. هنگامی که در واژن قرار می گیرند ، آنها در یک محیط اسیدی خصمانه قرار می گیرند ، جایی که نمی توانند به طور کامل رشد کنند و زندگی کنند.
در واژن و رحم ، کرم ها بدون دفاع هستند ، آنها نمی توانند غذای مورد نیاز خود را دریافت کنند. در دستگاه تناسلی هیچ پرز وجود ندارد ، امکان جذب روده وجود ندارد ، بنابراین انگل  ها گرسنه هستند.
بنابراین ، اگر کرم ها حتی وارد ناحیه واژن شوند ، مدت طولانی در آنجا نمی مانند و به سرعت مکان خود را تغییر می دهند.

در همین حال ، حتی ماندن موقت کرم ها در اندام های تناسلی زنان می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی شود.

 

threadworm-1560245461.jpg

 

درمان کرمک واژن

از آنجا که امید به زندگی کرمک فقط چند هفته است ، روش اصلی درمان این انگل  نظارت بر رعایت قوانین بهداشت شخصی توسط بیمار است. نشان داده شده است كه رعايت دقيق اقدامات بهداشتی شخصی برای از بين بردن كامل کرمک كافی است. لباس زیر باید روزانه عوض شود ، حتماً پس از شستن (در آب داغ) هم شلوار و یا دامن را با اتوی داغ اتو بزنید ، ملحفه باید هر دو تا سه روز اتو شود. حتماً دو بار در روز با صابون بشویید و پس از آن باید دستان خود را کاملا بشویید.

 

در کل دوره بیماری ، باید ناخن های خود را کوتاه کرده و از خاراندن نواحی خارش دار خودداری کنید. محل با استفاده از محلول های ضد عفونی کننده روزانه تمیز می شود. پس از تمیز کردن ، پارچه ها با جوشاندن ضد عفونی می شوند. رژیم درمانی زندگی و بهداشت برای 3-4 هفته حفظ می شود. در این مدت ، اگر عفونت جدیدی نبود ، تمام کرمک در  بیمار باید از بین می رفتند.
بزرگسالان مراقبت از کودکان مبتلا به کرمک نیز باید اقدامات بهداشتی مشابه را دنبال کنند.
با یک دوره طولانی و شدید ، استفاده از داروهایی مانند مبندازول ، قرص یا شربت پیپرازین   ضروری است . داروها مطابق با علائم سنی و براساس وزن بدن بیمار انتخاب می شوند. در حال حاضر ، یكی از موثرترین روش های درمانی  ، داروی لوامیزول است. با توجه به عفونت زیاد کرمک ، توصیه می شود که همه اعضای خانواده تحت درمان با داروهای ضد هلمینتیک(درمان عفونت های کرم انگلی در دستگاه گوارش)  قرار بگیرند .

توصیه می کنیم که ناخن ها پیرایش و پاکیزه شوند، دست ها تمیز شوند (بعد از بیداری، قبل از غذا - به خصوص صبحانه - و بعد از توالت). هرگز ثابت نشده است که این اقدامات بتوانند اصلا کمکی بکنند، اما آنها هنوزهم، برای من مانند یک ایده خوب به نظر می رسند.وقتی کرمک ها یک مشکل ثابت هستند، هر 3 ماه یکبار درمان می تواند به جلوگیری از هجوم مجدد آنها کمک کند.

انتروبیازیس چیست 

یک بیماری انگلی نسبتاً گسترده در جهان است که مربوط به بیماری کرم است. علت آن کرمهای گروه نماتد معروف به کرمک ( کرم نخی یا کرم سنجاقی) است. انتروبیازیس یکی از گسترده ترین بیماری های انگلی در جهان است. شما می توانید در هر سنی با این کرم مریض شوید ، زیرا حساسیت به حمله در طول سالها تغییر نمی کند. گروه خطر عمدتا کودکان خردسال هستند که با قوانین اساسی بهداشت شخصی آشنا نیستند. منشأ این بیماری فقط می تواند فردی باشد که به کرم آلوده باشد. هنگامی که بیمار به رختخواب می رود ، و اسفنکتر مقعدی او تا حد ممکن شل می شود ، کرم های ماده از طریق مقعد بیرون می ریزند و بر روی پوست منطقه پری آنال تخم گذاری می کنند. ماده می تواند همزمان از ۵ تا ۱۷ هزار تخم تخم بگذارد! سپس کرم ماده می میرد.
از آنجا که بیمار همزمان احساس خارش غیرقابل تحمل می کند ، ناحیه آسیب دیده را می خراشد. تخمها زیر ناخنها و روی پوست دستها رفته، که با رعایت نکردن سطح بهداشت فردی ، باعث عفونت مجدد (خودکار یا تزریق مجدد) و گسترش انگل از طریق وسایل خانه می شود.
 
لطفا توجه داشته باشید: ماده های لقاح یافته قادر به تخمگذاری مستقیم در روده ها نیستند ، زیرا در این محیط بی اکسیژن اندام های تولید مثل آنها در حالت اسپاسم قرار دارد.
 
متوسط ​​طول عمر کرم های بزرگسال کمی بیشتر از 5 هفته است. آنها بر روی دیواره های روده ، به طور عمده ماده ها انگلی می شوند و عملکرد نر ها فقط در لقاح است و پس از آن نر می میرد.
 
 
تخم های کرم توسط حشرات خانگی و حتی با ذرات گرد و غبار جابجا می شوند. برای رشد موفقیت آمیز لارو از تخم ، دمای حدود 34 درجه سانتی گراد تا 36 درجه سانتی گراد و سطح بالایی از رطوبت (تا 90 درصد) مورد نیاز است. زمان رسیدن فقط 4-6 ساعت است. لارو تخمها تحت عمل آنزیمهای گوارشی به دستگاه گوارش انسان رهاسازی می شوند.
 
در روده کوچک انسان ، آنها طی 10-20 روز به کرم بالغ از نظر جنسی تبدیل می شوند و پس از آن جفت گیری اتفاق می افتد.
 
نرهایی که هدف خود را برآورده کرده اند مرده و با مدفوع بیرون آورده می شوند و ماده به قسمت های پایین روده کوچک مهاجرت می کند ، خود را به دیواره آنجا می چسباند و به زندگی و تغذیه خود ادامه می دهد تا زمانی که تخم های بزرگ شده در داخل بدن او شروع به فشار دادن کنند.
با جدا شدن از دیواره روده کوچک ، ماده به روده بزرگ و راست روده نازل می شود و سپس آن را برای تخمگذاری رها می کند و بدین ترتیب چرخه جدیدی از رشد نسل بعدی کلمینت ها آغاز می شود.کرمک با درجه پایداری نسبتاً بالایی در محیط خارجی مشخص می شوند. در شرایط مساعد ، تخمها می توانند تا 3 هفته در خارج از بدن انسان تهاجمی باقی بمانند!
 

محیط خشک و نور ماوربنفش خورشید برای تخم های این انگل مضر و نامناسب است.

 
 
دستهای آلوده و اشیا آلوده منبع اصلی عفونت هستند. با سطح بهداشتی پایین ، تخم های کرمک ( کرم نخی یا کرم سنجاقی) از طریق دهان وارد بدن یک میزبان جدید می شوند و در روده انگلی و تکثیر می شوند. شایعترین موارد بیماری کرمک کودکان ، به ویژه کسانی که در موسسات پیش دبستانی تحصیل می کنند ، است. شیوع بیماری کرمک در کودکستان ها به هیچ وجه غیر معمول نیست.
 
از زمان عفونت تا اولین تظاهرات بالینی معمولاً 3 تا 6 هفته طول می کشد.
 
با یک فرم خفیف از این کلمینتیاز ، به مدت 1 تا 3 روز ، بیمار دچار خارش است که برای مدتی خود به خود از بین می رود.
 
بعد از 2-3 هفته به دلیل عفونت مکرر  بروز می کند. اگر کرمک زیادی وجود داشته باشد ، خارش غیر قابل تحمل می شود و تقریباً دائما بیمار را آزار می دهد.
 
مهم:  تعداد کل انگلی در بدن میزبان می تواند به ده ها برسد ، و در صورت عفونت مجدد ، تعداد این تعداد به هزاران کرم می رسد (ما فقط در مورد کرم های بالغ صحبت می کنیم)!
 

مهمترین علائم کرمک 

خارش در ناحیه مقعد
نفخ شکم
درد شکم (نه همیشه) ؛
غر زدن در معده ؛
مخلوط خون در مدفوع (نسبتاً نادر).
لطفا توجه داشته باشید: علائم در مرحله حاد (در هفته اول) برجسته می شوند. در مرحله مزمن کرمک یا انتروبیازیس (35-70 روز) ، علامت اصلی بیماری هلمینتیاز خارش در منطقه پریانال است.
 
کودکان مبتلا به کرمک ممکن است علائم عصبی داشته باشند:
تغییرات ناگهانی خلق و خوی؛
گریه
عصبی بودن
کاهش اشتها ؛
افزایش خستگی ؛
خواب کم
سردرد
خراشیدن اغلب باعث سایش می شود ، در نتیجه آن ممکن است عوارض باکتریایی ثانویه ایجاد شود. درماتیت و اگزما نیز می توانند روند بیماری را پیچیده کنند.
 
با یک دوره خاصیت شدید و طولانی مدت کرمک، عوارض زیر ممکن است:
سوزش صفاق ؛
پودرما
پاراپروکتیت ؛
اسفنکتریت
آندومتریت انتروبیوتیک (وقتی کرم های ماده وارد دستگاه تناسلی زنان می شوند).
 
مهم:  موارد تشکیل گرانولومای اطراف کرمک ، که عمیقا در ضخامت مخاط روده غوطه ور شده اند ، و همچنین توسعه پریتونیت به دلیل سوراخ شدن لایه عضلانی دیواره و آزاد شدن هلمینت ها در شکم شرح داده شده است. حفره!
 
تحریک توسط هلمینت های دیواره روده منجر به اختلالات رفلکس پریستالیست و فعالیت غدد ترشحی می شود. ایجاد التهاب معده و روده می تواند نتیجه تأثیر منفی کرمک باشد.
 
ذکر شد که کرمک به طور قابل توجهی میکروبیوسنوز روده را تغییر می دهند ، در نتیجه آن دیس بیوزیس (عدم تعادل میکروارگانیسم ها در بدن) در بیشتر افراد آلوده ایجاد می شود.
در بیماران زن ، صرف نظر از سن ، آسیب های التهابی اندام های دستگاه ادراری (سیستیت) و التهاب دستگاه تولید مثل (ولووواژینیت) می تواند به عنوان عوارض انتروبیازیس ایجاد شود.
مهم:  انتروبیازیس از انتقال برخی دیگر از بیماری های انگلی انگلی - هایمنولپیازیس و ژیاردیاز پشتیبانی می کند.
هلمینت ها در فرآیند فعالیت حیاتی مقدار زیادی از محصولات متابولیک سمی را آزاد می کنند که دلیل مسمومیت کلی بدن میزبان می شود. از این نظر ، بیماری انتروبیازیس در کودکان به ویژه دشوار است.
 
در دوران بارداری ، انتروبیازیس می تواند به یکی از دلایل سمیت شدید تبدیل شود.
 
مهم:  مطالعات نشان داده است که کرمک قادر به تأثیر سرکوب کننده سیستم ایمنی بر روی بدن کودک هستند و باعث ایجاد سرکوب ایمنی پس از واکسیناسیون (به ویژه پس از تزریق واکسن ضد دیفتری) می شوند. در 18٪ موارد ، آنتی بادی بعد از DPT تشکیل نمی شود و در 14٪ موارد ، مقدار آنها بسیار کم است.
 

تجزیه و تحلیل برای انتروبیازیس

چگونه می توان از آن برای به دست آوردن اطلاعات قابل اعتماد استفاده کرد؟
برای اهداف تشخیصی ، نمونه برداری از چین های perianal انجام می شود ، که برای آن از یک نوار چسب مخصوص استریل استفاده می شود.
در طی آزمایش خون آزمایشگاهی ، لکوسیتوز متوسط ​​و همچنین ائوزینوفیلی (اوج در روز شانزدهم از ابتدای بیماری می افتد) ثبت می شود.
به عنوان یک دارو ، داروهای ضد التهابی برای بیمار تجویز می شود. موثرترین داروهای این گروه در درمان انتروبیازیس عبارتند از:
مبندازول (ورموکس) - 10 میلی گرم یک بار ؛
Kombantrin (pyrantel pamoat) - به میزان 5-10 میلی گرم در هر 1 کیلوگرم وزن بیمار یک بار بعد از وعده غذایی صبحانه ؛
پیرازین (3 گرم در روز برای 3 دوز ، البته - 5 روز) ؛
آلبندازول (400 میلی گرم) به عنوان یک دوز واحد ؛
کاربنداسیم (10 میلی گرم در روز در 3 دوز تقسیم می شود).
برای جلوگیری از خارش شبانه که خواب طبیعی را مختل می کند ، کرمک را می توان با استفاده از یک تنقیه پاک کننده از روده خارج کرد (0.5 قاشق چایخوری جوش شیرین به ازای هر 200 میلی لیتر آب گرم و جوشانده و خنک شده)
 
به عنوان یک عامل خارجی ، توصیه می شود از پماد بی حس کننده موضعی در ناحیه مقعد (شب) استفاده کنید.
 

درمان و پیشگیری از انتروبیازیس

، تعدادی از قوانین اساسی باید رعایت شود. بیمار باید قطعاً پس از هر بار مراجعه به توالت - با آب گرم و صابون و ترجیحاً با برس - دست های خود را کاملاً بشویید.
 
بهتر است ناخن های انگشت خود را تا جایی که ممکن است کوتاه کنید. لباس زیر فرد آلوده باید حداقل دو بار در روز عوض شود و تختخواب روزانه باید عوض شود. عصر و صبح پس از بیدار شدن از خواب ، ناحیه پریانال باید کاملاً با آب گرم و صابون شسته شود.
 
لباس زیر و ملحفه تختخواب شسته شده باید کاملاً با اتوی داغ اتو شود تا از بین رفتن تخمهای کلمینت اطمینان حاصل شود.
 
تخم کرمک از طریق مبلمان ملحفه ، توالت و حمام قابل انتقال است.
 
در اتاقی که بیمار در آن قرار دارد و همچنین در سراسر آپارتمان ، توصیه می شود روزانه با افزودن صابون و مواد ضد عفونی کننده به آب (به عنوان مثال محلول صابون معمولی و بی کربنات سدیم) تمیزکاری مرطوب انجام شود.
 
رعایت یک رژیم بهداشتی خاص حداقل برای 2-3 هفته پس از تشخیص اولین علائم و شروع درمان ضروری است.
 
به بیمار توصیه می شود از پنبه های مخصوص پنبه که به صورت رکتال قرار داده می شوند استفاده کند و یا زیرپوشهایی با نوارهای الاستیک روی ران بپوشد. این اقدامات باعث از بین رفتن پراکندگی تخمهای کرمک ( کرم نخی یا کرم سنجاقی) می شود.
حتی اگر فقط یک عضو در خانواده دارای علائم انتروبیازیس باشد ، همه باید تحت درمان قرار گیرند.
 
در صورت شیوع بیماری انتروبیازیس در یک کودکستان ، همه کودکان و همچنین کارکنان تحت درمان قرار می گیرند.
15 روز پس از اتمام دوره درمان ، نظارت بر اثربخشی آن ضروری است.
درمان کرمک

تشخیص کرمک در آزمایشگاه

استفاده از سواب پنبه
متخصص ظرفی را با یک درپوش پیچ تهیه می کند که یک چوب بلند درون آن قرار می گیرد. در انتهای میله ،  پنبه آغشته به گلیسیرین یا نمک زخم می شود. برای تکمیل مراحل ، دستور زیر لازم است:


دهانه ظرف با دقت و با دستکش باز می شود.
بیمار به جلو خم می شود ، و باسن را به طرفین گسترش می دهد.
متخصص میله را برداشته ، با کمک آن حرکات دایره ای اطراف مقعد ایجاد می شود.
پس از گرفتن مواد ، چوب دوباره درون ظرف قرار می گیرد و درب محکم بسته می شود.
ظرف بلافاصله برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال می شود ، زیرا مواد 8 ساعت اعتبار دارد.
علاوه بر این ، ممکن است برای یک نتیجه مطمئن مطالعه مدفوع یا خون بیمار لازم باشد.
با نوار چسب
روش دیگر شامل استفاده از نوار چسب مخصوص است که از شیشه جدا شده است. گرفتن مواد با روش قبلی تفاوتی ندارد:

بیمار باسن را باز کرده و با بدن به جلو خم می شود.
تکنسین نوار را محکم به سطح مقعد فشار می دهد.
پس از اتمام مراحل ، نوار چسب دوباره روی لیوان چسبانده شده و به آزمایشگاه ارسال می شود.
برای به دست آوردن داده های دقیق ، تجزیه و تحلیل محتوای نونه در همان روز انجام می شود. بیشتر اوقات ، اسمیر در صبح انجام می شود ، به این دلیل که کرم های ماده شب تخم می گذارند.
انتروبیازیس را می توان با روش های دیگری که همراه با اسمیر استفاده می شود ، تشخیص داد. در صورت تردید ناشی از نتیجه منفی برای انتروبیازیس ، از این روش ها استفاده می شود.

از تحلیل های زیر استفاده می شود:

تجزیه و تحلیل مدفوع برای تخم های کرم. دقت این روش کمتر از نمونه برداری است ، با این حال ، انگل های مختلف روده و همچنین لاروها و تخمهای آنها را تشخیص می دهد. معاینه نیازی به آماده سازی اضافی ندارد و مجموعه مدفوع در یک مخزن مخصوص با درپوش پیچی است. مواد حاصله نباید بیش از چند ساعت نگهداری شود.
سنجش جذب کننده سیستم ایمنی خون مرتبط با آنزیم یک روش نسبتاً گران قیمت اما موثر است که دقت بالایی را نشان می دهد. تجزیه و تحلیل نه تنها مرحله عفونت ، نوع انگل  ، بلکه تعداد آنها را در بدن تعیین می کند. خون از ورید گرفته می شود ، نتیجه در مدت زمان کوتاهی آماده می شود.

درمان انتروبیازیس در کودکان

کرم سفید کوچک در دستشویی

انتروبیازیس نوعی بیماری عفونی حاد است که کودکان خردسال بخصوص به آن حساس هستند و در جمعی از کودکان که با روشهای تماس با خانه آلوده می شوند بسیار شیوع دارد.
 
عوامل بیماری زای آن کرم  نخی سفید ، کرم های سفید کوچک مربوط به نماتدها و اندازه نرها تا 3 میلی متر و ماده ها تا 12 میلی متر است. از ویژگی های این کرم ها این است که ماده در محل زندگی خود تخم نمی گذارد (روده بزرگ و کوچک) ، بلکه از طریق مقعد به بیرون می خزد و در چین های اطراف مقعد تخم می گذارد.
 

علائم و نشانه ها در کودکان

علائم کرمک و علائم کرمک واژن

غالباً ، با بیماری انتروبیازیس ، هیچ علائم مشخصی مشاهده نمی شود و فقط با نمونه برداری بعدی تشخیص داده می شود. مشخصه ترین علامت انتروبیازیس خارش در ناحیه مقعد است ، جایی که ماده تخمگذاری می کند ، به همین دلیل کودک دائما خارش دارد. در دختران ، به دلیل نفوذ تخم  کرم به پرینه ، خارش نیز اغلب در این مکان رخ می دهد.
علاوه بر خارش ، علائم دیگری نیز مشاهده می شود:
 
ظهور علائم روی پوست از خراش مداوم ؛
کودک عصبی و بی قرار می شود.
خواب او آشفته است
کاهش اشتها ؛
کودک از درد شکم شکایت دارد.
مدفوع مایع می شود.
دختران ممکن است به علت التهاب دهانه واژن (کرمک در واژن) به دلیل خراش مداوم ، دچار ولووواژینیت شوند.
ظاهر بثورات آلرژیک به دلیل مسمومیت بدن کودک با مواد زائد سمی کرم ها امکان پذیر است.

درمان کرمک

درمان کرمک واژن
کرمک شرم آور و ترسناک نیستند. تخم های آنها حتی در حین حفاری در مصر باستان پیدا شده ، یعنی همیشه "با یک شخص" بوده اند!
تنها روش تشخیصی کافی نمونه برداری از مقعد است ، تجزیه و تحلیل مدفوع بسیار کم است ، زیرا کرم ماده نه در روده بلکه در خارج ، در چین و چروک پوست نزدیک مقعد تخمگذاری می کند ، زیرا تخمک ها برای تکامل به هوا نیاز دارند. هر تخمگذاری حدود 15 هزار تخم است ، در حالی که ماده پس از آن می میرد.
در مورد تشخیص انتروبیازیس ، دکتر معتقد است که تنها تجزیه و تحلیل قابل اعتماد نمونه برداری از مقعد است و تجزیه و تحلیل مدفوع و خون در این زمینه عملا هیچ چیزی نمی دهد. نمونه برداری از مقعد آسان است که خودتان با نوار چسب انجام دهید. تخم کرمک در زیر میکروسکوپ قابل مشاهده خواهد بود.
 
تخمها به سرعت در سراسر منطقه اطراف پخش می شوند. آنها حداقل در مدت 2 ماه قادر به زنده ماندن در شرایط عادی هستند.
 
بنابراین ، همانطور که دکتر خاطرنشان کرد ، کرمک یک فاجعه بهداشتی در زندگی یک زن است که باید با مواد شوینده نظافت کامل خانه را انجام دهد ، زیرا تخم کرم را می توان در همه جا یافت: روی تخت ، لباس ، کفش ، اسباب بازی و مبلمان ، کف ، دیوار ، پرده و غیره
شما باید روزانه لباس زیر و ملحفه کودک خود را عوض کرده و در دمای 85-90 درجه سانتیگراد بشویید و بهتر است آن را در زیر آفتاب یا در سرما خشک کنید.
دکتر توجه ویژه ای به بهداشت شخصی و ناخن ها داشت که کودکان باید تا آنجا که ممکن است کوتاه کنند. مطالعات نشان داده است که حداکثر 300 تخم کرم  می تواند در زیر ناخن جمع شود.
فقط افراد مبتلا به کرم هستند ، آنها همچنین منبع اصلی انتشار تخم کرم هستند - حیوانات منبع عفونت نیستند. با این حال ، همانطور که توسط نتایج مطالعات در سال 2004 نشان داده شده است ، کرمک می توانند در سوسک زندگی کنند!
 
دکتر مطمئن است که درمان انتروبیازیس در کودکان با داروهای ضد التهابی ، که در مورد سمیت آن بسیار صحبت شده است ، با دوز صحیح تجویز شده توسط پزشک بی خطر خواهد بود ، اما درمان های مردمی در مبارزه با کرمک کاملاً بی فایده است .
 
به گفته دکتر ، والدین نباید کودک خود را شرمنده و سرزنش کنند ، در صورتی که کودک کوچک آنها از بیماری انتروبیازیس رنج می برد ، بلکه باید با پزشک مشورت کرده و درمان های تجویز شده را انجام دهند. لازم به یادآوری است که اگر ایمنی در برابر کرمک ( کرم نخی یا کرم سنجاقی) ایجاد نشده باشد ، بنابراین کودک ممکن است دوباره به آنها آلوده شود.
 

آیا لازم است دوباره دارو مصرف کنم

به عنوان یک قاعده ، اکثر داروهای ضد التهابی پس از مدتی خاص به طور مکرر مصرف می شوند ، زیرا آنها معمولاً به طور موثر بر روی کرم های بزرگسال کار می کنند ، اما نه روی تخمها و لاروها.
 
در طی مدت زمان مصرف اول ، انگلهای بالغ از تخم و لارو ایجاد می شوند که باید از بین بروند. همانطور که می دانید کرمک ( کرم نخی یا کرم سنجاقی) ها تخمها را بیرون می گذارند ، بنابراین چرخه زندگی آنها کمی متفاوت است. به همین دلیل است که مسئله پذیرش مکرر باید با پزشک توافق شود.
 
درمان کرمک

چگونه یک شکل پیچیده از بیماری را درمان کنیم

شکل پیچیده بیماری با انتروبیازیس معمولاً به دلیل بی توجهی به بیماری رخ می دهد و می تواند عواقب بسیار ناخوشایندی را به دنبال داشته باشد:
عفونت های سیستم ادراری تناسلی ، به ویژه در دختران ، با ایجاد در واژن ، مجرای ادراری و غیره.
اختلال در عملکرد دستگاه گوارش تا ورم معده ، ورم معده ، التهاب روده و غیره.
دیس بیوز روده ؛
بدتر شدن رفاه عمومی به دلیل مسمومیت  بدن با کلمینت.
در این حالت ، رژیم درمانی فقط به مصرف داروهای ضد التهابی محدود نمی شود ، جاذب ها ، آنتی هیستامین ها نیز برای خراش استفاده می شوند - پماد ضد باکتری ، تعدیل کننده سیستم ایمنی ، وسیله ای برای عادی سازی میکرو فلور روده.
 
اغلب ، مشاوره با سایر متخصصان باریک تجویز می شود: متخصص زنان ، آلرژی ، متخصص پوست ، ایمونولوژیست ، متخصص گوارش ، اورولوژیست.
 
تنقیه

درمان کرمک با داروهای خانگی

موثرترین و در عین حال روش ملایم داروهای خانگی تنقیه است:
جوش شیرین - 0.5 قاشق چایخوری  با یک لیوان آب رقیق می شود.
سیر - یک سیرکامل تمیز شده را در شیر در حال جوش قرار می دهند ، سپس اجازه می دهند تا دم بکشد و فیلتر شود.
از گل کاسنی (tansy )و افسنطین - 6 گرم مخلوط گیاهان خشک با یک لیوان آب جوش ریخته می شود ،دم کشیده و خنک شده
هنگام تهیه تنقیه ، باید به یاد داشته باشید که باید خنک باشد ، گرم نباشد ، در غیر این صورت مایع همراه با تمام محصولات پوسیدگی داخل روده جذب می شود.
 
یکی دیگر از داروهای خوب که به کاهش خارش و جلوگیری از گسترش کرمک کمک می کند ، یک سواب پنبه ای است که با وازلین یا روغن آفتابگردان معمولی آغشته می شود و در مقعد قرار می گیرد.
 

پیشگیری از کرمک

پیشگیری از عفونت کرمک شامل رعایت مواردی است که در بالا نشان داده شد ، و بیش از همه ، بهداشت شخصی است. به دلایل واضح ، کودکان کوچک هنوز به تنهایی قادر به انجام این کار نیستند ، بنابراین والدین باید مرتباً از تمیز بودن کودک و ناخن های کوتاه کوتاه مطمئن شوند.
 

تصویر بالینی انتروبیازیس

فعالیت کرمک بر سیستم عصبی تأثیر می گذارد ، بنابراین رفتار و رشد فکری کودک تغییر خواهد کرد. شدت علائم انتروبیازیس به میزان حمله و درک فردی کرم ها توسط بدن بستگی دارد.
علائم زیر به شک به انتروبیازیس در کودکان کمک می کند:
 
شکایت از شکم درد و سردرد
مدفوع مکرر ، اما به شکل شل
اختلال خواب همراه با خارش شدید مقعد ؛
هوی و هوس ، اشک ریزش ، تحریک پذیری بیشتر کودک ؛
عدم دستشویی رفتن از ناراحتی در مقعد ؛
خراش و قرمزی به دلیل این واقعیت است که مقعد کودک به طور مداوم خارش می یابد.
علائم انتروبیازیس در کودکان زیر 1 سال با تغییر در رفتار و بثورات آلرژیک غیر منطقی بیان می شود. کودک دائماً در حال چرخش است ، بی قرار می خوابد و به محض اینکه برهنه بماند ، بازوها را به سمت عوض عقب می کشد. ناراحتی در ناحیه صمیمی او را مجبور به خراش پوست می کند.
 

ویژگی های درمان برای انتروبیازیس کودکان

در نوزادان و کودکان زیر 5 سال ، انتروبیازیس بدون قرص قابل درمان است ، فقط اقدامات بهداشتی انجام می شود. درمان غیر دارویی برای کودکانی که از عدم تحمل داروهای ضد هلمینیت رنج می برند موثر است. کرمک مدت طولانی تری دفع می شوند ، اما بدن داروی شیمیایی دریافت نمی کند.
اصول اصلی رویکرد محافظه کارانه عبارتند از:
 
استحمام و شستشوی روزانه کودک با صابون 2 بار در روز
ایجاد عادت شستن دستها پس از توالت و مکانهای عمومی ، خیابان ها ؛
سرکوب تلاش برای مکیدن انگشتان و جویدن ناخن ها.
تعویض روزانه ملحفه و تختخواب (عملیات بخار با وسایل اتو مورد نیاز است) ؛
تنظیم تنقیه جوش شیرین در شب. محلول از یک لیوان آب و 0.5 قاشق چایخوری تهیه می شود. سدیم بیکربنات. به روش دیگر با استفاده از پنبه آغشته به ژل وازلین به مقعد ، از خارش جلوگیری می شود. این ماده از شیوع کرم ها جلوگیری می کند.
 
درمان کرمک

نمونه گیری تخم کرمک در کودکان

نمونه گیری انتروبیازیس در کودکان
روش تجزیه و تحلیل برای انتروبیازیس در کودکان هیچ تفاوتی با بزرگسالان ندارد. قبل از شروع روش ، پزشک لزوم استفاده از اسمیر و روش انجام آن را توضیح می دهد. همچنین دو روش برای انجام آزمایش وجود دارد: استفاده از پنبه یا نوار چسب.


کودکان کوچک را باید در کنار خود قرار داد.
متخصص دستکش می پوشد ، یک پنبه را با گلیسیرین مرطوب می کند یا نوار چسب را از شیشه جدا می کند.
بعد ، باسن کودک از هم باز شده و یک نمونه با دقت در نزدیکی مقعد گرفته می شود.
پس از اتمام مراحل ، تامپون را در یک ظرف قرار داده و نوار را روی لیوان می چسبانند.
پس از استفاده از نمونه ، مواد در همان روز به آزمایشگاه ارسال می شود.
کودکان بزرگتر می توانند به تنهایی خم شوند و باسن خود را پهن کنند.


آمادگی برای تجزیه و تحلیل
باید درک شود که نتایج صحیح تجزیه و تحلیل برای بیماری انتروبیازیس به آماده سازی صحیح برای نمونه بستگی دارد. بنابراین ، قبل از انجام این روش ، لازم است که درمان بهداشتی مقعد را حذف کنید: به این ترتیب می توانید تخمهای کلمینت را بشویید.
همچنین ، قبل از نمونه گیری ، نباید به توالت بروید "برای شمار 2". لازم است صبح به آزمایشگاه بیایید ، زیرا تخمهای کلمینت توسط  کرم های ماده در شب تخمگذاری می شود. روز قبل از نمونه گیری از داروهای ملین استفاده نکنید.

قبل از اهدای خون برای هلمینتیاز ، لازم است از خوردن غذا تا تجزیه و تحلیل ، و همچنین نوشیدن داروهایی که به طور قابل توجهی بر سلامتی ، نوشیدنی های الکلی ، غذاهای چرب و سرخ شده تأثیر می گذارند ، خودداری شود.

مواد به دست آمده در اثر نمونه گیری ، حداکثر 8 ساعت پس از آزمایش در یک ظرف تمیز قرار می گیرد و به یک موسسه پزشکی ارسال می شود.

 

نمونه گیری تخم کرمک در کودکان در خانه

به دلیل برخی شرایط ،نمونه گیری برای تشخیص انتروبیازیس می تواند به طور مستقل ، در خانه ، به عنوان مثال ، هنگام معاینه کودکان انجام شود.

نمونه گیری در صبح انجام می شود ، بدون شستشوی اولیه مقعدی.

برای انجام نمونه گیری، باید یک پنبه تمیز آغشته به گلیسیرین یا آب  و لیوان که با الکل ضدعفونی شده باشد ، تهیه کنید.
با یک حرکت دایره ای یک سواب پنبه ، چین های اطراف مجرای مقعدی پردازش می شوند ، در یک ظرف قرار می گیرند. یک قطعه نوار به چین های اطراف محیط کشیده می شود ، روی یک لیوان شفاف قرار می گیرد. ظرف 8 ساعت اول ، مواد باید به آزمایشگاه ارسال شود.

به طور معمول ، تجزیه و تحلیل نباید حاوی هیچ اثری از انگل  باشد. با توجه به این واقعیت که کرمک اغلب تغییر می کنند و با فرکانس مشخص تخم گذاری می کنند ، برای بدست آوردن داده های صحیح ، لازم است که آنالیز را 3 بار و با فاصله 1-3 روز انجام دهید. اغلب ، یک تجزیه و تحلیل مثبت به شرح زیر ذکر شده است:


درجه ضعیف تهاجم. هنگامی که لاروهای کرم منفرد شناسایی می شوند ، نتیجه با علامت + نشان داده می شود.
در یک درجه متوسط ​​عفونت ، چندین تخم انگل در نمونه گیری وجود دارد. این نتیجه با ++ مشخص شده است.
درجه بالایی از تهاجم هنگامی ایجاد می شود که تعداد زیادی کرم شناسایی شده و با +++ مشخص شده باشد.
یک نتیجه مثبت نیاز به درمان اجباری دارد که اغلب نتیجه مطلوبی دارد.

تجزیه و تحلیل منفی برای تشخیص انگل روده می تواند در صورت عدم وجود کرم باشد. یک نتیجه منفی کاذب با یک نمونه برداری از ماده بیولوژیکی ظاهر می شود و در حدود 50٪ موارد رخ می دهد.

بعضی اوقات سیستم ایمنی بدن فعالیت حیاتی کرم ها را سرکوب می کند و وجود آنها را فقط می توان با علائم محلی ایجاد شده قضاوت کرد. در چنین مواردی ، پزشک می تواند به طور مستقل در مورد تعیین درمان مناسب تصمیم بگیرد.

نتایج قابل اعتماد با نمونه گیری برای 6 بار پشت سر هم نشان داده می شود.

 

درمان کرمک

درمان انتروبیازیس با قرص

حذف کرم ها با دارو احتمال مرگ سریع انگل  ها را افزایش می دهد. متخصصان اطفال و متخصصان بیماری های عفونی به کودکان چنین داروهایی را برای کرمک تجویز می کنند:
آلبندازول برای نوزادان.
نموزول - برای کودکان 2 سال اول زندگی ، تعلیق یک بار در روز به مقدار 10 میلی لیتر تجویز می شود. از سال 3 زندگی ، دارو در یک دوز 20 میلی لیتری تجویز می شود.
Pirantel - دوز با استفاده از فرمول 10 میلی گرم / 1 کیلوگرم وزن محاسبه می شود. این دارو به صورت قرص و مایع (شربت) موجود است.
ورموکس - برای  زیر 2 سال هیچ دارویی تجویز نمی شود. به کودکان بزرگتر یک بار 1 قرص داده می شود.
درمان در 2 دوره با فاصله 14 روز انجام می شود. داروهای ضد هلمینیت انگل  ها را "از بین می برد" اما آنها در روده ها باقی می مانند. برای تسریع در از بین بردن آنها ، به کودکان همچنین Smecta ، Polyphepan ، Lactofiltrum تجویز می شود.
 
درمان پیچیده کودکان از بیماری انتروبیازیس به صورت شماتیک انجام می شود:
 
3 روز اول - جاذب لاکتوفیلتروم ؛
در روز 4 - یک تنقیه پاک کننده ؛
در روز 5 - ماده ضد التهابی نموزول ؛
روز 6 - دوباره تنقیه پاک کننده.
درمان مجدد پس از 2 هفته انجام می شود. پس از 7 روز دیگر ، یک اسمیر کنترل برای بیماری روده گرفته می شود.
 
درمان کرمک

طب سنتی و درمان کرمک

برخی از متخصصان توصیه نمی کنند که کودکان مبتلا به انتروبیازیس را با داروهای طب سنتی درمان کنند ، زیرا آنها را در رابطه با کرمک بی اثر می دانند.
با این وجود ، قبل از اختراع داروهای مدرن ، مردم با استفاده از مواد غذایی و گیاهان موفق به مقابله با انگل ها شدند. چه عواملی در صورت عفونت با کرمک کودک شما موثرتر خواهد بود ، تصمیم گیری در این باره به عهده پزشک است.
اگر پزشک ضروری بداند ، استفاده از دستور العمل های محلی را به عنوان یک درمان کمکی تجویز می کند.
انما (اماله یا تنقیه) سیر. از 2 حبه و 250 میلی لیتر آب گرم تهیه می شود. انما قبل از خواب به مدت یک هفته تجویز می شود.
 
جوشانده دانه کدو تنبل. از 100 گرم محصول خرد شده با جوشاندن 20 دقیقه در نیم لیتر آب تهیه می شود. این مایع صبح با معده خالی به کودک داده می شود. درمان جوشانده به مدت 7 روز متوالی انجام می شود.
مخلوطی از دانه کدو تنبل و روغن زیتون. این دارو از مواد اولیه پوست کنده و خرد شده (100 گرم) و 100 میلی لیتر روغن تهیه می شود. کودک صبح ها به مقدار کم و با معده خالی تغذیه می شود. غذای معمولی بعد از 3 ساعت داده می شود. درمان به مدت 3 روز انجام می شود.
تزریق افسنطین. 1 قاشق چایخوری گیاهان تلخ در 0.5 لیتر آب در دمای اتاق اصرار دارند. بعد از 4 ساعت ، عامل فیلتر شده و سه بار در روز قبل از غذا با دوز 15 میلی لیتر داده می شود.
درمان کودکان در ارتباط با انتروبیازیس به صورت محافظه کارانه و پزشکی انجام می شود. داروهای کرمک به مدت 2 هفته تجویز می شود. پس از 14 روز دیگر ، درمان تکرار شده و یک نمونه گیری از دور مقعد انجام می شود.
 
کرم نواری
کرم نواری

کرم نواری چیست 

آلودگی به انگل کرم نواری بخصوص در خانوارهایی که حیوانات خانگی دارند بسیار گسترده است. کرم های نواری با طیف گسترده ای از گونه ها متمایز می شوند. آنها همچنین خطرناک ترین موجوداتی هستند که بدن انسان را انگلی می کنند.
 
نتیجه فعالیت حیاتی کرم های نواری می تواند ظهور بیماری های جدی باشد که گاهی منجر به مرگ می شود. درمان حمله هلمینتیک نیاز به یک رویکرد صبر و حوصله دارد.
 
هنگام انتخاب دارو برای کرم های نواری در انسان ، کمک به خلاص شدن از شر انگل کرم  نواری ، داشتن ایده در مورد انواع کرم ها ، فرایندهای زندگی ضروری است.
 
باید در نظر داشت که تقریباً تمام داروهای ضد التهابی بسیار سمی هستند و می توانند عوارض جانبی ناخواسته ایجاد کنند.
 

انواع کرم نواری

با علائم خارجی ، کرم های این خانواده به راحتی از کرم های گرد ، کرمک و انواع دیگر انگلی که در بدن انسان ساکن هستند ، قابل تشخیص هستند. بدنه کرم نواری شبیه نوار طولانی و چند بخشی است.
 
روی سر کوچکی که در انتهای آن قرار دارد ، مکنده ها و شاخک هایی وجود دارد که برای اتصال کرم به دیواره های اندام های داخلی طراحی شده است. اسکولکس مهمترین قسمت است که باید در طی درمان از بین برود.
 
تولید مثل انگلی بطور مداوم در رحم موجود در هر بخش اتفاق می افتد که قادر به تشکیل تعداد زیادی تخمک است.(در هر بند هم دستگاه تناسلی نر و هم دستگاه تناسلی ماده وجود دارد)
 
از میان بسیاری از اعضای خانواده کرم نواری ، بیشترین موارد تشخیص داده می شود:
 
کرم گاوی. در اندازه غول پیکر متفاوت است - طول بعضی  می تواند به 10 متر برسد! افراد با خوردن گوشت و ماهی که تحت فرآیند با کیفیت بالا قرار نگرفته اند ، آلوده می شوند. فرآورده های دامی خام ممکن است حاوی لارو کرم گاوی باشند. چشیدن گوشت چرخ کرده در فرآیند پخت و پز می تواند منجر به بیماری کرم روده شود.
کرم گوشت خوک به همین ترتیب وارد بدن انسان می شود. بیشترین خطر سلامتی را به همراه دارد.
کرم کوتاه با توجیه نام خود ، کمترین اندازه را در مقایسه با سایر کرم های نواری دارد - حداکثر طول یک بزرگسال 6 سانتی متر است.
کرم  نواری عریض لارو از طریق ماهی و غذاهای دریایی منتقل می شود.
مکان اصلی محلی سازی انگلی ، روده کوچک است ، اما به دلیل توانایی مهاجرت ، می توانند در هر ارگانی مستقر شوند.
 
کرم نواری

علائم  کرم نواری

وجود تعدادی از کلمینت ها در بدن را می توان با تعدادی ویژگی مشخص کرد. سلامت عمومی بدتر می شود - اسپاسم عضلانی مشاهده می شود ، حالت تهوع ، استفراغ ، واکنش های آلرژیک ظاهر می شود ، وزن بدن کاهش می یابد.
 
هر نوع کرم نواری قادر به ایجاد بیماری خاصی است که همراه با فرآیندهای آسیب شناختی خاصی است.

 تنیوز 

آلودگی کرم ناشی از کرم گوشت خوک(تریشین). علائم مشخصه اختلالات عملکرد دستگاه گوارش است. عدم درمان می تواند منجر به عواقب جبران ناپذیری در شکل کیستیسرکوز مغز شود.
 

تنیارینوز 

علائم این بیماری شبیه تنیازیس است. این بیماری با عفونت کرم گاوی همراه است. در کرم هایی که روی روده فوقانی تأثیر می گذارند متفاوت است. یک علامت مشخصه یک واکنش آلرژیک شدید است.
 

هایمنولپازیس

به زنجیر کوتوله صدا می شود. در نتیجه عفونت ، عوارض شدیدی در اندام های دستگاه گوارش ایجاد می شود. عامل بیماری زا از طریق تماس مستقیم با حامل عفونت انگلی منتقل می شود.
 

دیفیلوبوتریازیس

منبع این بیماری کرم پهن است. بیمار دارای اختلالات سیستم گوارشی است ، که می تواند منجر به انسداد روده شود ، که نیاز به مداخله جراحی دارد.خلاص شدن از شر انگلهای نواری در مرحله لارو بسیار راحت تر است.
 
هنگامی که علائمی مانند اختلالات مداوم روده ، طعم تلخ در دهان ، اختلالات مدفوع ، ضعف عمومی ظاهر می شود ، لازم است که وجود کرم ها مورد بررسی قرار گیرد تا درمان در اسرع وقت آغاز شود.
در یک مرحله پیشرفته ، این بیماری منجر به آسیب جدی به اندام های داخلی می شود .
 

درمان کرم نواری 

از لحظه عفونت تا زمان ظهور اولین علائم ، دوره خاصی می گذرد ، در نتیجه تشخیص بیماری به موقع عملاً غیرممکن است.
 
به محض مشکوک به کرم نواری باید سریعاً با پزشک مشورت کنید. پس از معاینه ، که به ایجاد تشخیص کمک می کند ، درمان مناسب تجویز می شود.همه انواع انگلی به اثر داروهای ضد التهاب حساس نیستند.به دلیل مقاومت بالای کرم ها در برابر برخی داروها ، درمان ممکن است موثر نباشد. در چنین مواردی ، جراحی تجویز می شود. خصوصاً غالباً از روش جراحی علیه انگلی های زیر جلدی استفاده می شود.
 

مکانیسم اثر داروها بر کرم نواری

انتخاب زیادی از داروهای ضد التهابی وجود دارد. هر یک از آنها با در نظر گرفتن نوع کرم ها ، تأثیر خاصی بر انگل انتخاب می شود:
ماده فعال موجود در ترکیب دارو بر روی عضلات کرم تأثیر می گذارد و باعث فلج می شود ، در نتیجه آن هلمینت می میرد.
با مهار تولید تابولین سلولی ، دارو روند تغذیه انگلی را مختل می کند.
با جلوگیری از استفاده از گلوکز ، مواد فعال در عملکرد طبیعی سلولهای کانال روده کرم ها اختلال ایجاد می کنند که منجر به مرگ انگلی می شود.
این دارو کوتیکول کرم را مختل کرده و حساسیت آن را در برابر نفوذ کلسیم افزایش می دهد. به دلیل عدم مقاومت در برابر محیط نامناسب روده ، انگلها به طور کامل در بدن هضم می شوند.
یک داروی ضد التهابی خوب انتخاب شده به سرعت کرم ها را از بین می برد و پس از آن بدون تغییر یا هضم از مدفوع دفع می شود.
 

عوارض جانبی ، موارد منع مصرف داروهای کرم های نواری 

به دلیل سمی بودن زیاد ، تقریباً همه داروهای کرم های نواری در انسان می توانند عوارض جانبی مختلفی ایجاد کنند. آنها خود را به صورت علائم سمیت ، اختلالات عملکرد دستگاه گوارش و کاهش ایمنی نشان می دهند.
بیمار واکنشهای آلرژیک ، اختلالات خواب ، ضعف عمومی دارد. بیشتر از همه ، اثر منفی یک ماده سمی توسط کبد و سلول های خونی تجربه می شود.
برای کاهش خطر اثرات منفی هنگام مصرف دارو ، باید دوزهای تجویز شده توسط پزشک را کاملاً دنبال کنید.
بیشتر داروهای ضد التهابی در برخی از دسته بیماران منع مصرف دارند - در دوران بارداری ، شیردهی ، در حضور عفونت های روده ای و بیماری های ویروسی.
 
کرم نواری

داروهای موثر علیه کرم های نواری

موقعیت های پیشرو در لیست قرص های ضد هلمینتیک که علیه انگل های نواری عمل می کنند توسط:

پرازیکوانتل

با کاهش عضلات تنفسی کرم ، باعث فلج و سپس مرگ می شود و پس از آن بقایای بدن کرم با مدفوع بدن را ترک می کند. حداکثر غلظت دارو در خون ظرف یک ساعت پس از تجویز حاصل می شود. حداکثر 90 درصد از ترکیب دارو در یک روز دفع می شود.
Praziquantel متعلق به عوامل مصنوعی با طیف وسیعی از عملکرد است ، بنابراین بسته به نوع کلمینتیاز دوزها توسط پزشک تجویز می شود.
یک رژیم درمانی که به اشتباه تنظیم شده باشد می تواند عوارض جانبی را تحریک کرده و به انتقال بیماری به مرحله مزمن کمک کند.
 

آلبندازول

مکانیسم عملکرد ایجاد اختلال در فرآیندهای بیوشیمیایی ، سرکوب استفاده از گلوکز است که در نتیجه آن کرم ها می میرند. بیشترین غلظت در خون به 2 ساعت پس از مصرف می رسد.
این در سراسر بدن گسترش می یابد ، به کبد ، ادرار ، مایع مغزی نخاعی وارد می شود. عمدتا از طریق صفرا دفع می شود.
به منظور افزایش جذب دارو از دستگاه گوارش ، مصرف آن همراه با غذاهای چرب توصیه می شود.

نیتوزوکسانید

با جذب آنزیم های لازم برای عملکرد طبیعی کلمینت ها ، در مرگ آنها نقش دارد. عوارض جانبی ممکن است - درد شکم ، اسهال ، استفراغ.
این وجوه را می توان جهانی نامید - به دلیل طیف وسیعی از عملکرد ، در برابر بسیاری از انگلی ها موثر هستند. ضروری است هنگامی که فرد به طور همزمان تحت تأثیر چندین نوع از کلمینت قرار گیرد.
گروه داروهای جهانی همچنین شامل Dekaris ، Vormil ، Pirantel ، Nemozol است. هر یک از آنها باید فقط طبق دستور پزشک و مطابق با دوز مشخص شده توسط وی استفاده شود.
 

درمان کرم های نواری در کودکان

سمیت داروهای ضد التهابی برای درمان عفونت های انگلی در کودکان نیاز به استفاده بسیار دقیق دارد. به نوزادانی که از شش ماهگی شروع می شوند توصیه می شود که به آنها پیپرازین ، نموسید ، آلدازول بدهند. بعد از یک سال می توانید از Praziquantel ، Pirantel استفاده کنید. آلبندازول از دو سالگی ، Vormil - بعد از سه سالگی و دی اتیل کابامازین برای کودکان بالای شش سال تجویز می شود.
 
هرگونه درمان برای کودکان زیر 4 سال بهتر است به صورت تعلیق در نظر گرفته شود. دوز دارو با در نظر گرفتن سن کودک و میزان حمله توسط پزشک محاسبه می شود. برای درمان ، دستورالعمل های طب سنتی مفید است. کودکان بعد از یک سال ، به کودکان آب هویج می دهند - یک قاشق غذاخوری با معده خالی به مدت چند روز.
 
یک داروی موثر و خوش طعم در مبارزه با انگل ها:  نصف لیوان شکر ، 200 گرم عسل ، 2 قاشق غذاخوری karkade (چای ترش) در یک لیتر آب هم زده می شوند. زنجبیل ، دارچین ، میخک به عنوان ادویه مناسب است. مخلوط را روی حرارت کم قرار دهید و پس از جوش آمدن آن را بردارید.قبل از استفاده ، سبیتن در نصف قاشق غذاخوری در 100 میلی لیتر آب رقیق می شود. قبل از غذا 2 بار در روز به کودک نوشیدنی بدهید.(گل جامائیکا یا Sorrel، و شمال آفریقا به نام چای سودانی و در مصر به نام کرکده Karkade مشهور است)
 

داروهای ضد کرم  در دوران بارداری

داروهای ضد کرم بسیار سمی هستند و روی جنین تأثیر منفی دارند. تقریباً تمام قرص ها در دوران بارداری ممنوع است.
در موارد استثنایی ، وقتی پزشک متقاعد می شود که منافع مورد انتظار برای بدن مادر به طور قابل توجهی بیشتر از آسیب احتمالی به جنین خواهد بود ، پیرانتل تجویز می شود.برای درمان هلمینتیاز (بیماری در نتیجه فعالیت انگل )، زنان باردار باید به داروهای سنتی ایمن توجه کنند.
 

پیشگیری از کرم نواری   

روند خلاص شدن از انگل های نواری بسیار طولانی است. برای پاکسازی کامل بدن ، شما باید دوره خاصی از درمان را طی کنید ، که علاوه بر مصرف داروها ، پایبندی به رژیم غذایی خاص را نیز شامل می شود ، غذاهای خاصی را از رژیم حذف می کند. جلوگیری از عفونت با هلمینتیاز بسیار آسانتر است. برای انجام این کار ، کافی است اقدامات پیشگیرانه ساده را دنبال کنید:
گوشت و ماهی را فقط پس از عملیات حرارتی با کیفیت بخورید.
آب جوشانده یا آبی که درجه تصفیه لازم را پشت سر گذاشته است بنوشید.
قبل از غذا خوردن ، پس از استفاده از توالت دست ها را بشویید.
سبزیجات و میوه ها را کاملاً بشویید و روی آنها آب جوش بریزید.
در آبهای مشکوک شنا نکنید.
سالانه از نظر کرم خود را بررسی کنید.
از بین داروهایی که می توانند به عنوان پیشگیری کننده در برابر کرم های نواری استفاده شوند ، اکثر پزشکان آلبندازول را توصیه می کنند.

 

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. (سیارک)  

مترجم  itrans.ir 

 

نظرات

۱۴۰۰/۴/۲التهاب لابیا (ولویت) و لابیا با واژن (ولووواژینیت) - در وهله دوم در میان بیماری های زنان و زایمان کودکان. اغلب آنها در مقابل کاهش ایمنی موضعی در یک دختر اتفاق می افتد. میکروب های اصلی که مسئول ایجاد التهاب هستند ، معمولاً استرپتوکوک ، انتروکوک ، استافیلوکوک و اشریشیا کلی - یعنی فلور بیماری زا کودک است. ولووواژینیت بر وضعیت جسمی و عاطفی کودک تأثیر می گذارد ، با درمان نادرست یا عدم وجود آن ، می تواند سیر مداوم و مزمن را طی کند ، که می تواند انتقال به اندام های داخلی دستگاه تناسلی را تهدید کند.(کرمک در واژن ) و کرم رحم دلایل عواملی که مقاومت بدن را کاهش می دهند - بیماری های مکرر گلو و بینی ، عفونت های دوران کودکی و سایر عوامل. میکروارگانیسم ها را می توان با مدفوع با شستشوی نامناسب ، دستهای کثیف ، لباس شخص دیگری ، آب از مخازن باز به بدن آورد. عفونتهای مقاربتی (تریکوموناس ، کلامیدیا). اغلب ، عوامل بیماری زا از مادر می آیند - در رحم یا هنگام زایمان ؛ برخی از آنها می توانند در زندگی روزمره منتقل شوند - از طریق پارچه های دستشویی ، حوله های مشترک. کرم های سوزنی کرم های کوچکی هستند که باعث انتروبیازیس می شوند. در نتیجه خزیدن کرم های ماده به شکاف دستگاه تناسلی یا خراشیدن ناحیه پریانال توسط خود کودک ، آسیب مخاط و التهاب ایجاد می شود. استرس های زیاد و کاهش ایمنی محلی (حضور در مهد کودک یا دبستان). همه عوامل شرایط مساعدی را برای سرکوب محافظت از واژن و ولو و تولید مثل میکروب در آنها ایجاد می کنند. علائم تورم پوست اندام های دستگاه تناسلی خارجی و قرمزی آنها. خارش ، لایه برداری از پوست. تخلیه با شدت و رنگ متفاوت ، با یا بدون بو. در تماس ادرار با پوست ، خارش و سوزش در اثر تحریک تشدید می شود. اشتهای ضعیف ، تحریک پذیری ، خواب بی قرار. برای تشخیص پزشک معاینه پزشک لازم است. اگر سو ظن به عفونت وجود داشته باشد در صورت لزوم ، کشت با حساسیت آنتی بیوتیکی نیز می تواند انجام شود. علاوه بر این ، یک مطالعه از خراشیدن perianal به منظور جلوگیری از انتروبیازیس (کرم پین) انجام می شود ، سطح گلوکز در خون تعیین می شود و آزمایش ادرار عمومی تجویز می شود. اگر ولوو واژینیت عود کند ، این دلیل می شود که توسط یک متخصص گوش و حلق و بینی ، متخصص آلرژی ، متخصص پوست ، معاینه شود تا کانون عفونت مزمن و آلرژی از بین برود. پیشگیری لباس زیر را اغلب عوض کنید ، کودک را هر روز بشویید. فقط از جلو به عقب بشویید ، در صورت امکان بدون استفاده از صابون بشویید. اگر دختری از پوشک های یکبار مصرف استفاده می کند ، باید مرتباً عوض شود و در صورت لزوم از آنها استفاده نشود. وسائل دختر باید (حوله ، پارچه دستشویی ، ملافه ) جدا از وسایل بزرگسالان شسته شود. تعادل سالم میکرو فلور روده را حفظ کنید. استفاده از آماده سازی های مولتی ویتامین و روش های مقاوم شدن. از بین بردن کانون های عفونت مزمن - لوزه ، آدنوئید ، پوسیدگی. مشاوره به موقع با متخصص زنان در کودکان.

۱۴۰۰/۴/۲شایعترین علامت کرمک در کودک ، خارش ناحیه پریانال است. آنجاست که کرم ها تخم های خود را می گذارند. فرد این محل را خراشیده و سپس می تواند تخمها را روی پوست دست و زیر ناخن به دهان رسانده و این باعث عفونت مجدد می شود. کرمک بالغ پس از مدفوع در مدفوع کودک یافت می شود. اینها کرمهای سفید کوچکی هستند که به طور مشخص یکی از انتهای آنها مشخص است. به طور معمول طول آنها بیش از 5-6 میلی متر نیست. مثل نخ سفید هستند

۱۴۰۰/۴/۲درمان کرمک واژن دارو های ضد کرم - برای از بین بردن انگلی و مواد زائد آنها از بدن تجویز می شود. پروبیوتیک ها - برای اختلالات عملکردی روده ناشی از کرم ها توصیه می شود. آنتی هیستامین - اگر انتروبیازیس یا همان کرمک همراه با واکنش های آلرژیک باشد ، تجویز می شود.

۱۴۰۰/۴/۲وجود کرم سفید در مدفوع بزرگسالان و کرمک ها در کجا زندگی می کنند؟ کرمک ها یکی از رایج ترین کرم های روده ای است. کرمک ها نماتدهای انگلی کمی (2 تا 14 میلی متر) هستند که در روده ها زندگی می کنند و روی پوست اطراف مقعد تخمگذاری می کنند. عفونت کرمک ها به نام انتروبیازیس نیز شناخته می شود.

۱۴۰۰/۴/۲برای درمان کرمک مبندازول، آلبندازول، یا پیرانتل ارزان ترین و موثرترین دارو Vormin یا Vermox (مبندازول ) است. برای یک بزرگسال کافی است فقط یک قرص بخورد (برای کودکان ، مقدار مصرف متفاوت است: به کودکان زیر سه سال یک چهارم قرص و از 3 تا 6 سال - نصف قرص ورمین یا ورموکس). هر دارویی با تجویز پزشک مصرف شود.اگر فرزندتان زیر دو سال سن دارد و یا اگر خود شما باردار هستید درباره سایر درمانهای موجود با پزشک صحبت نمایید.

۱۴۰۰/۴/۲کرمک چیست کرمک یا کرم های نخی یا سنجاقی کرم های حفره اولیه هستند که اندازه آنها از 2 تا 12 میلی متر است و اغلب در روده های کودک زندگی می کنند و آسیب قابل توجهی به بدن کودک وارد می کنند. تشخیص و درمان این بیماری توسط متخصص اطفال ، متخصص گوارش و متخصص بیماری های عفونی انجام می شود .شکست بدن انسان با کرمک یا کرم های نخی یا سنجاقی انتروبیازیس نامیده می شود. این شایعترین بیماری انگلی در دوران کودکی است. با نفوذ به داخل بدن ، کرم ها در قسمت های تحتانی کوچک ، سکوم و روده بزرگ قرار دارند. ماده های بالغ که به سن بلوغ رسیده اند می توانند از طریق مقعد خارج شده و بین چین های پوست اطراف مقعد تخم بگذارند. کرمک از خصوصیات متمایز ساختار خارجی برخوردارند. ماده ها "دم" دارند ، یعنی انتهای نوک تیز (از این رو نام کرم ها - کرم های سوزنی) است. این ماده می تواند به مخاط روده آسیب برساند و باعث خارش شدید در ناحیه پریانال شود. نرها کوچکتر از ماده ها هستند ، "دم" آنها به صورت مارپیچ خم می شود. این بیماری ناراحتی قابل توجهی به کودک می دهد. خارش مداوم (در شب و شب شدت می یابد) فرصتی برای خواب آرام نمی دهد ، مواد زائد کرم های سوزنی بدن را مسموم می کند و دستگاه گوارش را مختل می کند. کودک اشتهای خود را از دست می دهد ، کاهش شدید وزن بدن شروع می شود. اگر شک دارید که کودکی به بیماری انتروبیازیس مبتلا است ، والدین باید سریعاً با یک متخصص گوارش یا متخصص بیماری های عفونی مشورت کنند. متخصصان ذیصلاح قادر به تعیین وجود کرمک در کودک هستند و به مقابله سریع و موثر با درمان کرمک واژن (در صورتی که کودک دختر باشد کرمک وارد واژن می شود) کمک می کنند.

۱۴۰۰/۴/۲علائم کرمک و علائم کرمک واژن تصویر بالینی بیماری 10-14 روز پس از عفونت با عفونت انگلی ظاهر می شود. شکایت اصلی بیمار خارش شدید در مقعد است که در شب تشدید می شود. احساسات ناخوشایند در اثر خروج ماده به راست روده برای تخمگذاری ایجاد می شود. پس از چند روز ، ممکن است علائم متوقف شود و پس از 3-4 هفته ممکن است دوباره ظاهر شود (مربوط به دوره های خاصی از دوره عفونت است چرخه تبدیل تخم ها به کرم بالغ ). علاوه بر خارش ، هنگام بررسی ناحیه پریانال در کودک ، می توانید قرمزی پوست ، بروز تحریک و خراش شدید را پیدا کنید. در برخی موارد ، درماتیت یا اگزما به دلیل ضربه مداوم به پوست اطراف حلقه مقعد رخ می دهد. سایر تظاهرات انتروبیازیس: خواب ناآرام؛ تحریک ، گریه ؛ احساسات دردناک در حفره شکم نقض قوام مدفوع ؛ حالت تهوع و / یا استفراغ ؛ نفخ شکم اصرار کاذب برای مدفوع شب ادراری شبانه کاهش اشتها ؛ کاهش وزن؛ سردرد ضعف عمومی ، خستگی کاهش تمرکز توجه. به دلیل خراش مداوم ناحیه مقعد ، یک عفونت ثانویه می تواند بوجود بیاید ، به عنوان مثال ، ولوو واژینیت (در دختران) ، اسفنکتریت ، پاراپروکتیت یا درماتیت. علاوه بر این ، واکنش های آلرژیک نیز ممکن است رخ دهد.

۱۴۰۰/۴/۳علل کرمک دلیل اصلی وقوع بیماری انتروبیازیس شیوع گسترده لارو و تخم کرمک در محیط کودک و عدم رعایت قوانین بهداشت شخصی است. عفونت انگلی از طریق مدفوع و دهان منتقل می شود. کودکان به نواحی خارش دار آسیب می زنند و طی آن تخمهای کرمها روی دستها و زیر ناخن می روند. در صورت عدم اقدامات بعدی بهداشتی ، کلیه اشیایی که بیمار با آنها تماس دارد در معرض عفونت قرار می گیرند. در همان زمان ، تخم های کرمک بسیار کوچک و تقریباً با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند ، که به آنها امکان می دهد روی اسباب بازی ها ، لباس ها ، ملافه ها و سایر وسایل روزمره پراکنده و مستقر شوند. کودکان مبتلا به انتروبیازیس مستعد خود عفونی هستند. این وضعیت هنگام خاراندن خارش پوست اطراف مقعد ایجاد می شود. بنابراین عفونت روی پوست دست ها قرار می گیرد و از طریق دهان دوباره وارد روده می شود. عواملی وجود دارد که خطرات انتروبیازیس را افزایش می دهد: بازدید از مکان های شلوغ (عفونت اغلب در کودکستان ها ، مدارس ، زمین های بازی و غیره رخ می دهد) ؛ عدم رعایت قوانین بهداشت شخصی ؛ داشتن عادت هایی مثل جویدن ناخن با دندان یا مکیدن انگشتان. عدم تمیزی در خانه و موسسات کودکان ؛ خوردن سبزیجات و میوه های شسته نشده

۱۴۰۰/۴/۳روش تشخیص کرمک برای تأیید وجود کرمک یا عفونت انتروبیازیس ، کودک باید تشخیص های خاصی را انجام دهد. از آنجا که تخم های کرمک در چینهای مقعد قرار دارند ، روش اصلی برای مطالعه بیماری نمونه برداری دور مقعد است که متعاقباً با دقت در زیر میکروسکوپ مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد. لازم به ذکر است که برای دستیابی به یک تشخیص قابل اعتماد ، مطالعه باید چندین بار و با فاصله 3-5 روز انجام شود. روش نوار چسب نیز انجام می شود. در حین معاینه ، یک نوار مخصوص به ناحیه پریانال اعمال می شود و پس از آن نوار تحت بزرگنمایی نوری بررسی می شود. روشهای دیگری برای مطالعه تهاجم کرمک وجود دارد: شمارش کامل خون . افزایش سطح ائوزینوفیل ها ممکن است وجود کرمک را در بدن نشان دهد. تجزیه و تحلیل Scatological - مطالعه مدفوع می تواند به شناسایی کرم ها و تعیین نوع آنها کمک کند ، با این حال ، این روش همیشه قابل اعتماد نیست (کرمک در موقعیت ثابت نیستند ، اما آزادانه از طریق روده حرکت می کنند ، که روند تشخیص را پیچیده می کند).

۱۴۰۰/۴/۳هنگامی که کرمک در بدن یافت می شود ، پزشک با توجه به ویژگی های فردی کودک ، سن ، وزن بدن و همچنین حجم و محلی سازی ضایعه ، درمان کرمک و درمان کرمک واژن را انتخاب می کند. هدف از این روش درمانی باید مبارزه با انگلی در تمام مراحل رشد (تخم ، لارو ، بزرگسالان) ، از بین بردن عواقب کرمک و همچنین تسکین خارش و سایر علائم ناخوشایند بیماری باشد. برای این ، اول از همه ، داروهای ضد التهابی انتخاب می شوند. داروها می توانند انواع مختلفی داشته باشند (قرص ، سوسپانسیون ، شیاف) ، که به آنها امکان می دهد برای درمان کودکان در هر سنی استفاده شوند. متخصصان کلینیک برای کودکان و نوجوانان به شدت توصیه می کنند بدون مشورت با یک متخصص ، داروی ضد التهاب را انتخاب نکنید. این می تواند منجر به سمیت و سایر عوارض جانبی شود. مصرف یک ماده ضد انگل به تنهایی کافی نیست. برای از بین بردن عواقب موجود در بدن از کرمک ، به گروه های دارویی زیر نیاز است: ماده ضد انگل - برای از بین بردن انگلی و مواد زائد آنها از بدن تجویز می شود. پروبیوتیک ها - برای اختلالات عملکردی روده ناشی از کرم ها توصیه می شود. آنتی هیستامین - اگر انتروبیازیس همراه با واکنش های آلرژیک باشد ، تجویز می شود. لازم به یادآوری است که برای جلوگیری از عفونت مجدد ، همه اعضای خانواده بیمار باید تحت درمان قرار گیرند. تعدادی از اقدامات بهداشتی نیز لازم است: تغییر ملحفه و شستشو و پردازش با اتوی داغ. عملیات حرارتی با اسباب بازی ها و سایر اشیایی که کودک با آنها تماس گرفته است. نظافت منظم اتاق. برای تأیید واقعیت بهبودی کودک ، لازم است 2 هفته پس از درمان مجدداً از نظر وجود کرمک بررسی شود.

۱۴۰۰/۴/۳اقدامات پیشگیرانه علیه کرمک کاهش خطر ابتلا به عفونت ثانویه توسط کرمک اجازه پیشگیری ساده را می دهد. این کار با شستن کامل دستان خود با صابون قبل از غذا خوردن و بعد از استفاده از توالت شروع می شود. والدین باید کودک را از کشیدن اشیا و دستهای مختلف به دهان وی ، جویدن ناخن های او جدا کنند (بشقاب ها باید به موقع شسته شوند). شورت کودک باید صبح و قبل از خواب عوض شود. شستشوی پیشگیرانه پارچه در آب گرم انجام می شود. درمان با اتو کردن کامل می شود. این پودر تخم های کلمینت را از بین نمی برد و دستگاه اتو قادر به انجام این کار است. برای سلامتی کودکان و بزرگسالان توصیه می شود هر روز اتاق ها را با مواد ضد عفونی کننده تمیز کنید. در پایان کار ، پارچه ها باید جوشانده شوند. در حالی که کودک تحت معالجه است ، والدین همچنین باید از داروهای ضد کرم استفاده کنند. بی توجهی به این اقدامات ، درمان انتروبیازیس را بی فایده می کند. خطر توسعه مجدد انتروبیازیس همیشه زیاد است. عوارض انتروبیازیس معمولاً موثر نیست ، اما کرمک می توانند به دستگاه تناسلی دختران منتقل شده و ناراحتی جدیدی ایجاد کنند. مادران می توانند با ترشحات روی شورت مشکوک باشند که مشکلی پیش آمده است. نیاز فوری به خلاص شدن از شر کرمک به این دلیل است که کرم ها تحرک و ترشح روده را مختل می کنند. تهاجم باعث التهاب اندام های گوارشی ، ورم معده ، انتریت ، ورم معده و روده می شود. مهاجرت انگلی به داخل ریه ها ، بینی ، چشم ها ، کبد و مجاری صفراوی یک اتفاق نادر تلقی می شود. اما چنین خطری وجود دارد ، بنابراین شما باید در اسرع وقت بیماری کرمک را درمان کنید. انتروبیازیس یک بیماری است و باید درمان شود

۱۴۰۰/۴/۳تجزیه و تحلیل ، نمونه برداری برای انتروبیازیس انتروبیازیس یک حمله هلمینتیک به تخمهای کرمک است ، کرمهایی که انتهای آنها نوک تیز است و نام خود را از این رو دریافت کرده اند. آسیب شناسی بیماری دستان کثیف است که به دلیل بی توجهی به قوانین بهداشت شخصی رخ می دهد. کودکان زیر 12 سال بیشتر در معرض عفونت هستند. فعالیت حیاتی هلمینت ها در بدن انسان می تواند روند هضم را بدتر کند ، سیستم ایمنی بدن را کاهش دهد ، بنابراین ، در اولین علائم بیماری ، لازم است با یک دکتر مشورت کنید و تحت درمان مناسب قرار بگیرید. وجود کرم سفید در مدفوع بزرگسالان و کودکان پس از اجابت مزاج و همچنین شب هنگام بیرون آمدن از مقعد دیده می شوند. همچنین می توان ردپای کرم ها را روی لباس زیر و تخت تشخیص داد. این ماده فقط برای 8 ساعت برای تجزیه و تحلیل مناسب است. نمونه برداری روشی برای مصرف ماده بیولوژیکی در اطراف مقعد است. این تجزیه و تحلیل به شما امکان می دهد وجود انگل ها در راست روده را با دقت 99٪ تشخیص دهید.  غالباً ، این روش طبق روش گراهام ، به مدت 3 روز متوالی انجام می شود. به این ترتیب می توانید کرم های مختلف را به راحتی تشخیص دهید: کرمک اسکاریس؛ کرم های شلاقی کرم های نواری گسترده کرم های خوک و گاو ؛ شیستوزوما برای انجام این روش ، از چین های perianal یک نمونه استفاده می شود: گوش پاک کن؛ چسب نواری؛ کاردک چوبی برای بدست آوردن نتایج قابل اعتماد ، بیمار باید از قوانین خاصی برای عمل پیروی کند. در چه مواردی اختصاص داده شده است شکایت بیمار از ناراحتی در مقعد اغلب این موارد است. : خارش ، تحریک التهاب و قرمزی کاندیدیازیس در زنان ؛ مجرای ادراری ولوو واژینیت در دختران ؛ نفخ شکم نقض مدفوع. بعضی اوقات حمله طولانی مدت هلمینتیک می تواند آسیب های جدی در بدن ایجاد کند که عبارتند از: در افزایش تولید گاز ؛ در تغییر میکرو فلور روده ؛ در وخامت سیستم گوارشی ؛ در هضم ضعیف غذا ؛ در بثورات پوستی در اختلالات روده ؛ در سردردهای طولانی مدت در وخامت وضعیت عمومی بهداشت ؛ در اختلال خواب. در بیشتر مواقع ، کودکانی که تحت تأثیر کرم ها قرار دارند ، به سختی به خواب می روند ، آنها اغلب شیطان هستند. تجزیه و تحلیل انتروبیازیس با استفاده از اسمیر یک روش اجباری برای کودکانی است که برای اولین بار در موسسات کودکان - مدرسه یا مهد کودک حضور می یابند. همچنین ، نمونه برداری از افرادی که وارد بیمارستان می شوند ، هنگام مراجعه به استخر ، درخواست کار در مراقبت از کودکان ، پذیرایی و تجارت استفاده می شود. کودکان قبل از رفتن به اردوگاه معاینات سالانه را انجام می دهند.

۱۴۰۰/۴/۳اگر بیمار نتیجه منفی در برابر علائم بالینی دریافت کند ، باید چندین بار دیگر دوباره تشخیص داده شود. با تجزیه و تحلیل سه برابر انجام شده با فاصله 1 روز ، قابلیت اطمینان به 99 می رسد. هنگام عبور از تجزیه و تحلیل ، تنها زمانی که نتیجه می تواند در حدود 50٪ موارد مثبت باشد. در صورت نتیجه منفی و علائم ، پزشک ممکن است بدون تایید آزمایشگاهی ، درمانی را تجویز کند. کرم سفید کوچک در دستشویی معاینه مدفوع برای وجود تخمهای کلمینت نیز دارای دقت کمی در نتیجه است ، بنابراین ، بلکه یک روش کمکی برای شناسایی انگل ها است که همراه با نمونه گیری انجام می شود. با استفاده از آزمایش جاذب سیستم ایمنی خون متصل به آنزیم ، اطمینان از تجزیه و تحلیل تقریبا 100 است. آنالیز انتروبیازیس به مدت 10 روز معتبر است. برای اینکه نیازی به گرفتن نمونه گیریاز مقعد برای وجود انگل ها نباشید ، باید اقدامات اساسی بهداشتی را دنبال کنید ، دستان خود را بیشتر بشویید ، خود را بشویید ، سبزیجات و میوه ها را با آب روان بشویید.

در ادامه بخوانید...

چگونه لکه قهوه ای، سیاه یا قرمز با عملکرد کبد در ارتباط است

در

بیش از حد قرار گرفتن در معرض آفتاب، سبب ایجاد لکه های خورشیدی می شود و می توان آنرا به بهترین نحو با سرمادرمانی و لیزر از بین برد.

اخیرا، وقتی که من در پراویدنس رودآیلند بودم، پدر زنم با سراسیمگی به لکه های قهوه ای بر روی پوست در پشت دست خود اشاره کرد، و پرسید"آیا این لکه ها با بیماری کبد در ارتباط هستند؟"
آنها لکه های کبد یا لکه های پیری نیستند. لکه های قهوه ای پشت دست شما، لکه های خورشیدیِ ناشی از بیش از حد قرار گرفتن در معرض نور خورشید هستند، و هیچ ربطی به بیماری ندارند. (سیارک)
آنها معمولا روی پشت دست، صورت، و ساعدتان ظاهر می شوند و اغلب خوش خیم هستند. بهترین پیشگیری در برابر توسعه لکه های خورشیدی، کرم های ضد آفتاب و لباس هستند.
بهترین درمان برای از بین بردن لکه های خورشید سرما درمانی (کرایوتراپی ((یک متخصص پوست آنها را با نیتروژن مایع منجمد می کند) یا درمان با لیزر است. کرم های سفیدکننده و رتین A کمک کمی به حذف لکه های خورشید می کنند، این درحالی است که درمان های خانگی مانند آب لیمو و اسکراب های جوش شیرین هیچ کاری انجام نمی دهند. هنگامی که لکه ها برداشته شوند، شما باید کرم ضد آفتاب بزنید وگرنه آنها دوباره برمی گردند.

 

نظرات

۱۴۰۳/۴/۱۴

در ادامه بخوانید...