بیماری خود ایمنی چیست و نام انواع آن

در

خود ایمنی

انواع بیماری خود ایمنی یکی از پیچیده ترین و دشوارترین، برای درمان بیماری های ناشی از نقص سیستم ایمنی بدن است. آنها هنگامی رخ می دهند که سیستم ایمنی بدن به سلولهای سالم بدن حمله کند.

 

مشخصات عمومی بیماری خود ایمنی

سیستم ایمنی بدن مجموعه ای از بافت ها ، اندام ها و سلول ها است. وظیفه آن محافظت از بدن در برابر عوامل بیماری زا در قالب عفونت ها ، باکتری ها ، قارچ ها و بدن های خارجی است. اما گاهی اوقات سیستم تشخیص "دوستان" و "غریبه ها" از بین می رود. سپس سیستم ایمنی بدن سلولهای سالم بدن را دشمن می داند و با کمک آنتی بادی ها شروع به حمله به آنها می کند ، به عبارتی آنتی بادی را علیه "خود" آنها ایجاد می کند.

 

متخصصان دانش کافی ندارند که دقیقاً بگویند که چرا بیماری های خود ایمنی رخ می دهد. علاوه بر این ، تشخیص و درمان آنها بسیار دشوار است. با این حال ، بیماری های خود ایمنی بسیار شایع است. براساس برآوردهای اولیه توسط کارشناسان آمریکایی ، فقط در ایالات متحده آمریکا ، حدود 24 میلیون نفر از حداقل یک بیماری از این گروه رنج می برند. این بیماری ها می توانند یا بر روی یک اندام و یا یک بافت قرار بگیرند ، یا سیستمیک - بر قسمتهای مختلف بدن تأثیر می گذارد.

 

با این وجود ، حتی بیماری های موضعی نیز اغلب باعث ایجاد عوارض می شوند و سایر اعضای بدن را نیز تحت تأثیر قرار می دهند. جالب اینجاست که تقریباً یک چهارم از مبتلایان به بیماری های خود ایمنی تمایل به ایجاد بیماری های دیگر از این گروه دارند. اگر بیمار سه یا چند فرآیند خود ایمنی داشته باشد ، در مورد ایجاد سندرم خود ایمنی چندگانه (MAS) صحبت می کند.

 

 

انواع بیماریهای خود ایمنی

انواع مختلفی از بیماری های خود ایمنی وجود دارد که می تواند بر روی اندام ها و سیستم های مختلف بدن تأثیر بگذارد. امروزه متخصصان از نزدیک به 80 نوع بیماری خود ایمنی آگاه هستند. برخی از آنها ، مانند تیروئیدیت خود ایمنی (تیروئیدیت هاشیموتو) ، اغلب تشخیص داده می شوند ، در حالی که برخی دیگر شایع نیستند. در زیر معروف ترین بیماری های خود ایمنی را در نظر می گیریم.

 

 

سیستمیک (روی چندین عضو به طور همزمان تأثیر می گذارد)

لوپوس اریتماتوی سیستمیک این یک بیماری التهابی مزمن است که بیشتر در خانم ها رخ می دهد. عوامل اصلی تشدید بیماری: اشعه ماوراء بنفش ، عفونت های ویروسی ، استرس. در پس زمینه بیماری ، مشکلاتی در مورد پوست ، مفاصل ، کلیه ها ، قلب ، مغز ایجاد می شود و روند تشکیل خون نیز مختل می شود.

اختلالات خود ایمنی ناشی از ویروس نقص ایمنی بدن انسان . عفونت HIV باعث از بین رفتن کامل سیستم ایمنی بدن می شود که منجر به آسیب بیشتر سیستم ها ، ارگان ها و بافت های بدن می شود.

سایر انواع متداول بیماری های خود ایمنی سیستمیک:

درماتومیوزیت - بر روی پوست و ماهیچه ها تأثیر می گذارد.

آرتریت روماتوئید - مفاصل ، ریه ها ، پوست ، چشم رنج می برند.

اسکلرودرما - پوست ، روده ، ریه ، کلیه آسیب دیده است.

سندرم Sjogren - غدد بزاقی و اشکی ، مفاصل تحت تأثیر قرار می گیرند.

 

بیماری خود ایمنی که بر چشم تاثیر می گذارد

یووئیت حاد قدامی این شایعترین بیماری التهابی عنبیه است. معمولاً با حضور آنتی ژن HLA-B27 در بدن همراه است.

سندرم سوژرن. این بیماری است که در آن سیستم ایمنی بدن به غدد درون ریز (مسئول تولید اشک و بزاق) حمله می کند.

 

 

بیماری خود ایمنی که بر دستگاه گوارش تأثیر می گذارد

هپاتیت خود ایمنی بر سلولهای کبدی تأثیر می گذارد. هپاتیت خود ایمنی در 1-2 نفر از 100 هزار نفر رخ می دهد ، و زنان بسیار بیشتر از مردان (7 نفر از 10 بیمار زن هستند). دانشمندان تمایل ژنتیکی به این بیماری نشان داده اند.

بیماری سلیاک. شرایطی که روده ها به طور ناکافی به محصولات حاوی گلوتن پاسخ می دهند. در این اختلال ، غده مخاطی روده کوچک هر بار بعد از خوردن غذای حاوی یک پروتئین خاص ملتهب می شود.

بیماری التهابی روده. این یک نام عمومی برای چندین بیماری است که باعث ایجاد التهاب مزمن در دستگاه گوارش می شود. شایع ترین بیماری های این گروه بیماری کرون و کولیت اولسراتیو است.

سیروز صفراوی اولیه. با این نقض سیستم ایمنی بدن به آرامی مجاری صفراوی کبد را از بین می برد.

 

 

بیماری خود ایمنی که بر تشکیل خون و رگهای خونی تأثیر دارد

1- پلی آرتریت

بیماری جدی که در آن شریان های کوچک و متوسط ​​ملتهب می شوند و به آن مبتلا می شوند. خطر ابتلا به این بیماری با هپاتیت B و C افزایش می یابد. 2- سندرم آنتی بادی ضد فسفولیپید

منجر به آسیب عروق خونی می شود.

3- کم خونی همولیتیک

این نوع کم خونی زمانی رخ می دهد که سلولهای ایمنی به سلولهای خونی حمله کنند.

4- پورپورا ترومبوسیتوپنی ایدیوپاتیک

باعث از بین رفتن پلاکت می شود.

 

 

بیماری خود ایمنی که به پوست آسیب می زند

1- اسکلرودرما

این اختلال خود ایمنی بر بافتهای همبند پوست و رگهای خونی و همچنین عضلات و اندامهای داخلی تأثیر می گذارد. این بیماری بیشتر در زنان 30 تا 50 سال تشخیص داده می شود.

2- درماتومیوزیت

این حالت منجر به التهاب ماهیچه ها می شود و همراه با بثورات پوستی است . اغلب در افرادی که تومورهای بدخیم در ریه ها یا شکم دارند ظاهر می شود.

3- پسوریازیس

یک بیماری خود ایمنی شایع است که باعث تشکیل لکه ها و لکه های خشک و خارش دار بر روی پوست می شود. اغلب این بیماری با درد مفاصل همراه است. محرک اصلی این بیماری: استرس ، بوم شناسی ضعیف ، بیماری های عفونی.

4- ویتیلیگو 

در این شرایط تخریب سلول های حاوی رنگدانه های پوستی رخ می دهد ، به همین دلیل لکه های سفید روی بدن ظاهر می شود. بیشتر اوقات افراد مبتلا به پوست تیره را مبتلا می کنند.

5- آلوپسی

کانونی هنگامی که سیستم ایمنی بدن به غده های مو حمله می کند ، توسعه می یابد.

 

 

بیماری خود ایمنی وابسته به هورمون

1- دیابت نوع 1

این بیماری به این دلیل رخ می دهد که آنتی بادی ها به سلولهای لوزالمعده ، که وظیفه تولید انسولین هستند ، آلوده می کنند. در نتیجه ، کمبود انسولین وجود دارد که باعث افزایش سطح گلوکز خون و ادرار می شود.

2- پانکراتیت خود ایمنی و هپاتیت

این التهاب لوزالمعده و کبد ناشی از فعالیت بیماری زا سلول های ایمنی است.

3- کمبود هیدروکسیلاز

این بیماری بر غدد آدرنال تأثیر می گذارد و منجر به تولید بیش از حد هورمون های آندروژن مردانه می شود.

4- تیروئیدیت خود ایمنی

در طی این تخلف سلول های غده تیروئید از بین می رود که منجر به عدم فعالیت آن می شود. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد ، اما در بین خانم های میانسال شیوع بیشتری دارد.

5- بیماری Bazedova (پرکاری تیروئید ، بیماری گریوز)

این اختلال خود ایمنی باعث پرکاری تیروئید می شود.

 

 

بیماری خود ایمنی که بر سیستم عصبی تأثیر می گذارد

1- اسکلروز چندگانه

در روند بیماری ، سلولهای مغز و سیستم عصبی تحت حمله ایمنی قرار می گیرند. سلولهای خود ایمنی به غلافهای میلین آسیب می رسانند ، که به عنوان پوشش محافظ سلولهای عصبی عمل می کند. میاستنی گراویس با این نقض سیستم ایمنی به انتهای عصب و ماهیچه ها حمله می کند که منجر به ضعف شدید می شود.

2- آرتروز

3- اسپوندیلیت آنکیلوزان (اسپوندیلیت آنکیلوزان)

این یک نوع معمول ورم مفاصل مزمن است که در اثر آسیب شناسی خود ایمنی ایجاد می شود. این بیماری به مفاصل ستون فقرات و لگن (مفاصل ساکروایلیاک) و بافت نرم پاراورتبرال آسیب می رساند. پیشرفت بیماری منجر به درد شدید ، ناهنجاری اسکلتی و ناتوانی می شود.

4- سندرم رویترز.

این التهابی است که بر مفاصل تأثیر می گذارد ، که اغلب به عنوان عارضه برخی بیماری های عفونی (نازوفارنکس ، دستگاه تناسلی ، روده) ایجاد می شود.

این بیماری ، به طور معمول ، بر روی مفاصل بزرگ (زانوها و کمر) تأثیر می گذارد ، اما در عین حال باعث التهاب چشم ها ( ملتحمه ، یووییت) ، در آقایان - مجاری ادراری (التهاب مجرای ادرار) ، در زنان - سرویکیت (التهاب دهانه رحم) می شود.

5- روماتیسم مفصلی. این یکی از شایع ترین بیماری های خود ایمنی است. در نتیجه این بیماری ، بافت های مفصلی رنج می برند. این بیماری منجر به التهاب و آسیب جدی غضروف می شود. در طول پیشرفت بیماری ، ممکن است ریه ها ، پلور ، اسکلر چشم آسیب دیده یا ممکن است پریکاردیت شروع شود.

 

عوامل خطر بیماری خود ایمنی

اختلالات خود ایمنی می تواند تقریباً در هر فرد تأثیر بگذارد. اما محققان تصدیق می كنند كه بعضی از گروه های مردم از خطر ابتلا به بیماری بیشتر برخوردار هستند. عوامل خطر اصلی:

ژنتیک

مطالعات نشان می دهد کودکانی که والدین آنها از اختلالات خود ایمنی رنج می برند نیز در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند. به عنوان مثال ، مولتیپل اسکلروزیس و لوپوس اغلب توسط ارث منتقل می شوند.

 

جنس 

خانمها معمولاً مستعد ابتلا به اختلالات خود ایمنی هستند. شاید دلیل این امر در هورمون ها یا در واقعیت این باشد که زنان از نظر ایمنی ، به طور معمول ، قوی تر از مردان هستند. علاوه بر این ، دانشمندان دریافته اند که زنان در سن باروری بیشتر به بیماری مبتلا می شوند.

سن

بیشتر اوقات ، بیماریهای این گروه در سنین جوانی و میانسالی بروز می کنند.

قومیت

کارشناسان آمریکایی دریافتند که اختلالات خود ایمنی در بومیان آمریکایی ، لاتین و سیاهپوست بسیار بیشتر از اروپایی ها و آسیایی ها است.اگر درمورد آماری در مورد انواع بیماری ها صحبت کنیم ، دیابت نوع 1 بیشتر در افراد سفید پوست صورت مشاهده می شود ، و مثلاً لوپوس اریتماتوز در نمایندگان نژاد نگروید و ساکنان بومی کشورهای اسپانیایی (23 کشور آمریکای لاتین ، آفریقا و حوضه اقیانوس آرام). دانشمندان تأثیر این عامل را با وجود ژنهای رایج در بین نمایندگان یک گروه قومی و همچنین با تأثیر محیطی که در آن زندگی می کنند از جمله فعالیت های خورشیدی توضیح می دهند.

عفونت

اگر فردی که مستعد ژنتیکی باشد از عفونت های ویروسی یا باکتریایی خاصی رنج می برد ، این خطر که در آینده وی ممکن است به یک بیماری خود ایمنی مبتلا شود حتی بیشتر می شود.

 

 

روشهای تشخیصی بیماری خود ایمنی

از آنجا که بسیاری از بیماری های خود ایمنی علائم مشابهی دارند ، تشخیص آنها اغلب دشوار است. به عنوان مثال ، لوپوس با همان اصل آرتریت روماتوئید بر مفاصل تأثیر می گذارد ، اگرچه علائم آن شدیدتر است. سفتی و التهاب مفاصل ، مانند RA ، باعث بیماری لایم نیز می شود ، اگرچه این بیماری متعلق به بیماری خود ایمنی نیست (عامل ایجاد کننده آن یک باکتری ناشی از کنه است). بیماری التهابی روده اغلب دارای علائمی شبیه به بیماری سلیاک است. تنها تفاوت این است که در حالت اول ، مشکلات گوارشی باعث فاقد گلوتن می شود.

 

شناسایی بیماری تیروئید بسیار ساده تر است. به عنوان یک قاعده ، برای تشخیص ، کافی است که سطح هورمونهای تولید شده توسط غده را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و برخی از آزمایشات خاص دیگر را انجام دهید. تشخیص بیماریهای خود ایمنی در هر مورد ممکن است به روشهای خاص خود نیاز داشته باشد. به عنوان مثال ، برای تشخیص ، بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید باید معاینه جسمی را انجام دهد ، خون را برای تجزیه و تحلیل اهدا کند و از اشعه ایکس استفاده کند. این مطالعات به تعیین نوع آرتریت و شدت آن کمک خواهد کرد. تجزیه و تحلیل اصلی برای تعیین هر بیماری خود ایمنی ، آزمایش وجود یک اتوآنتی بادی خاص است. شمارش کامل خون نیز مهم است ، زیرا وقتی سیستم ایمنی بدن با چیزی دست و پنجه نرم می کند ، تعداد گلبول های قرمز و گلبول های سفید همیشه از هنجار انحراف می یابد.

 

آزمایش خون برای میزان رسوب گلبولهای قرمز و پروتئین واکنشی C به تعیین حضور یک فرآیند التهابی در بدن که همراه با انواع اختلالات خود ایمنی است کمک می کند. خطرناک ترین مسئله این است که گاهی اوقات ممکن است سالها طول بکشد تا بیمار مبتلا به اختلالات خود ایمنی تشخیص دقیقی داشته باشد ، زیرا در مراحل اولیه بسیاری از بیماری ها مشابه یکدیگر هستند.

 

 

درمان های سنتی و مدرن بیماری خود ایمنی

یک سوال نسبتاً متداول این است: کدام پزشک بیماری های خود ایمنی را درمان می کند؟ در حقیقت ، هیچ پزشک وجود ندارد که بتواند انواع بیماری های خود ایمنی را درمان کند. بسته به نوع بیماری ، انواع مختلفی از متخصصان می توانند با درمان چنین بیمار مقابله کنند. بنابراین ، اگر بیمار مبتلا به لوپوس باشد ، کلیه ها به آن مبتلا می شوند ، سپس یک نفرولوژیست او را مشاهده می کند . با مالتیپل اسکلروز و میاستنی گراویس ، یک متخصص مغز و اعصاب ارجاع می شود . با آرتریت و اسکلرودرما - به یک روماتولوژیست . اگر یک وضعیت خود ایمنی باعث عدم تعادل هورمونی شود ، بیمار باید با یک متخصص غدد درون ریز مشورت کند .

 

یک متخصص پوست ، بیماری های پوستی مانند پسوریازیس را درمان می کند ، و متخصص گوارش معالجه التهاب در دستگاه گوارش را درمان می کند . همچنین ، هیچ روش جهانی برای درمان بیماری های خود ایمنی وجود ندارد. در عمل پزشکی ، انواع مختلفی از داروها قابل استفاده هستند. در حالی که برخی از روش های درمانی با هدف کاهش علائم بیماری (تسکین درد و التهاب) انجام می شود ، برخی دیگر مستقیماً بر روند بیماری تأثیر می گذارند.

در دارو درمانی معمولاً از چندین گروه دارو استفاده می شود:

1- داروهایی که علائم بیماری را به صورت درد و التهاب تسکین می دهند. اینها معمولاً داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی یا مسکن های متداول هستند.

2- کورتیکواستروئیدها. داروهای این گروه ایمنی را سرکوب کرده و از واکنشهای التهابی جلوگیری می کنند.این روش درمانی معمولاً برای آرتریت خود ایمنی و پسوریازیس استفاده می شود.

3- عوامل ترمیم هورمون کمبود. با اختلالات خود ایمنی مانند دیابت یا تیروئیدیت ، تولید اجزای حیاتی در بدن مختل می شود. بنابراین ، در این حالت ، هدف از درمان جبران هورمون های از دست رفته است. در دیابت ، این انسولین است ، با فعالیت کافی تیروئید - هورمونهای موجود در غده. سرکوب کننده های سیستم ایمنی این گروهی از داروها است که برای سرکوب افزایش فعالیت سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار می گیرد.

 

4- مهار کننده های TNF. برای درمان پسوریازیس و آرتریت خود ایمنی استفاده می شود. علاوه بر دارو درمانی ، برای برخی از انواع اختلالات خود ایمنی ، تمرینات فیزیوتراپی مفید است ، که به حفظ تحرک بهینه مفصل کمک می کند. در برخی موارد ، روش های جراحی به بهبود وضعیت بیمار کمک می کند. در صورت انسداد روده ناشی از بیماری کرون و همچنین در صورت لزوم تعویض مفصل آسیب دیده ، درمان جراحی معمولاً انجام می شود.

 

اکتشافات علمی انجام شده در سالهای اخیر به متخصصان این امکان را می دهد تا روشهای جدیدی را برای درمان بیماری های خود ایمنی ایجاد کنند. به عنوان مثال ، طب مدرن به استفاده از تعدیل کننده سیستم ایمنی ، روش های سلولی درمان و همچنین به اصطلاح مهندسی بافت متوسل شده است. پیوند سلول های بنیادی یکی از امیدوار کننده ترین راهکارهای درمانی محسوب می شود. این روش با هدف بازیابی عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن انجام می شود. دانشمندان همچنین در حال کار بر روی ایجاد آنتی ژن های خاص هستند که به درمان مولتیپل اسکلروزیس ، آرتریت روماتوئید ، اسکلرودرما ، لوپوس اریتماتوز سیستمیک کمک می کند.

 

علاوه بر توسعه روشهای جدید درمانی ، تحقیقات نیز برای توسعه نشانگرهای زیستی جدید در دست اقدام است. آنها می توانند برای تعیین مرحله ، فعالیت و پیشرفت بیماری مفید باشند ، بیماریهای خود ایمنی امروزه غیرقابل درمان هستند. با استفاده از یک برنامه خوب طراحی شده ، می توانید پیشرفت بیماری را کند کرده و وضعیت بیمار را در دوره های تشدید کاهش دهید. اما هنوز درمان کامل بیمار غیرممکن است. علاوه بر دارو درمانی ، مبتلایان به بیماریهای خود ایمنی نیز باید از سبک زندگی خاصی پیروی کنند. برای چنین بیمارانی خوردن غذاهای متعادل و سالم ، حفظ وزن سالم بدن ، مشارکت در انواع مناسب فعالیت بدنی ، جلوگیری از موقعیتهای استرس زا بسیار مهم است و استراحت سالم را فراموش نکنید.

نظرات

۱۴۰۰/۹/۱۶پسوریازیس یک بیماری موذی است. به کندی ایجاد می شود و عملاً بدون علامت است، فوراً شعله ور می شود و زمان زیادی طول می کشد و درمان آن دشوار است و نیازی به صحبت در مورد درمان کامل نیست، بلکه در مورد بهبودی. ماهیت شروع این بیماری به طور کامل شناخته نشده است. مطمئناً مشخص است که یک فرد بیمار مکانیسم مختلی برای تقسیم سلول های پوست دارد. چگونه نوسازی پوست در سطوح طبیعی اتفاق می افتد؟ سلول های اپیدرم از اعماق اپیدرم به سمت سطح آن حرکت می کنند و لایه شاخی را تشکیل می دهند. سپس لایه برداری می کنند. با پسوریازیس، این روند بارها تسریع می شود، بدن نمی تواند با ذرات کراتینه شده مقابله کند، زیرا تعداد آنها بسیار زیاد است. این منجر به تشکیل مهر و موم و فلس می شود. بدن به همه اینها با خارش، قرمزی و التهاب واکنش نشان می دهد. عوامل تحریک کننده پسوریازیس: وراثت اگر یکی از والدین مبتلا به پسوریازیس باشد، احتمال بیمار شدن کودک 25 درصد افزایش می یابد و اگر مادر و پدر هر دو بیمار باشند، بیش از 50 درصد افزایش می یابد. استرس مداوم روان تنی بدن با چنین واکنشی به عدم تمایل شخص به تماس با یک فرد خاص و جهان اطراف خود پاسخ می دهد. عفونت ها و آسیب های مزمن افرادی که پوست خشکی دارند و دائماً آسیب می بینند در معرض خطر هستند.

در ادامه بخوانید...

آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی چیست

در

در حال حاضر آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی به طور گسترده‌ای برای شرح انواع گوناگون آرتریت‌های مزمن کودکان استفاده می شود. در حالت کلی، علائم آرتریت نوجوانی شامل درد مفاصل، تورم، حساسیت به لمس، گرما، و سفتی است که بیش از 6 هفته مداوم به طول می‌انجامد. این خود به هفت زیرگروه با علائم مشخصه جداگانه تقسیم می‌شود:


1. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی سیستمیک (که قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید نوجوانی سیستمیک شناخته می‌شد). بیماری که در آن آرتریت همراه با تب است و یا پیش علائمی به صورت تب دارد و به مدت حداقل دو هفته به طول می‌انجامد. معمولا دارای تب مداوم است که به مدت حداقل 3 روز طول می‌کشد و بایستی حداقل یک یا چند مورد از علائم زیر را داشته باشد:
• تعمیم بزرگی غدد لنفاوی
• بزرگ شدن کبد یا طحال.
• التهاب پوشش داخلی قلب یا ریه‌ها (پریکاردیت یا پلوریت).
• بثورات روماتوئید مشخصه که پهن، کم رنگ، صورتی و معمولا بدون خارش هستند. خالهای بثورات معمولا به اندازه یک چهارم یا کوچکتر هستند. به مدت چند دقیقه تا چند ساعت دیده می‌شوند و بعد از آن بدون هیچ‌گونه تغییر در پوست ناپدید می‌گردند. این بثورات از یک بخش بدن به بخش دیگر حرکت می کنند.
• بیماری‌.


2. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی اولیگو آرتیکولر (که قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید نوجوانی پاسی ارتیکولر شناخته می شد). بیماری است که در آن آرتریت یک تا چهار مفصل را در طول 6 هفته اول بیماری تحت تاثیر قرار می‌دهد. دو زیر گروه از آن به صورت زیر می‌باشد: (سیارک)
* oligoarthritis مداوم که به معنی عدم درگیری بیش از چهار مفصل کودک در طول دوره بیماری است.


3. oligoarthritis توسعه یافته که به معنی درگیری بیش از چهار مفصل پس از 6 ماه اول آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی چند مفصلی- فاکتور منفی روماتوئید می باشد (قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید نوجوانی چندمفصلی- فاکتور روماتوئید منفی شناخته می شد). بیماری که در آن، پنج یا بیش از پنج مفصل در طول 6 ماه اول بیماری درگیر است و تمامی آزمایش‌ها برای فاکتو روماتوئید (پروتئین تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن که می تواند به بافت‌های سالم حمله کند، و معمولا در آرتریت روماتوئید و آرتریت نوجوانی دیده می‌شود) منفی هستند.


4. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی چند مفصلی- فاکتور روماتوئید منفی (که قبلا با عنوان آرتریت روماتوئید چند مفصلی- فاکتور روماتوئید مثبت شناخته می‌شد). بیماری که در آن پنج یا بیش از پنج مفصل در 6 ماه اول بیماری، درگیر ارتریت هستند. همچنین حداقل دو آزمایش برای فاکتور روماتوئید بمدت حداقل سه ماه دیگر، مثبت هستند.


5. آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی ورمی. بیماران، یا ارتریت و پسوریازیس (یک بیماری پوستی) هر دو را دارند، یا ورم مفاصل داشته و حداقل دو مورد از موارد زیر را دارند:
• التهاب و تورم کل دستها و پاها (که داکتیلیت نامیده می شود)
• حفره یا فتق ناخن
• ارتباط بسیار قوی با پسوریازیس.


6. ارتریت ایدیوپاتیک نوجوانی مرتبط با انتزیت. نقطه اتصالی که رباط، تاندون یا کپسول مفصلی به استخوان متصل می‌شود. اگر این نقطه ملتهب شود، می تواند متورم و دردناک گردد. نقطه مشترک در اطراف زانو و تانون آشیل در پشت مچ پا می‌باشد. بیمارانی که در آنها این گروه از آرتریت ایدیوپاتیک نوجوانی تشخیص داده می‌شود، هم آرتریت و هم التهاب انتزیت سایت دارند یا انتزیت با حداقل دو مورد از موارد زیر در آنها مشاهده می شود:
* التهاب مفاصل ساکروایلیاک (در قسمت تحتانی پشت) یا درد و سفتی در منطقه لومبوساکرال (در قسمت پایین‌تر پشت) (سیارک)
* آزمایش مثبت خون برای آنتی ژن لکوسیت انسانی ژن (HLA) B27
* شروع آرتریت در مردان پس از سن 6 سالگی
* خویشاوندی درجه یک با افراد مبتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزان، آرتریت مرتبط با انتزیت، یا التهاب مفصل ساکروایلیاک مرتبط با بیماری التهاب روده یا التهاب حاد چشم.


7. آرتریت نامشخص. گفته می‌شود کودکی دارای چنین نوع از ارتریت ایدیوپاتیک نوجوانی است که در آن ظهور ورم مفاصل هیچیک از شش نشانه‌ قبلی را نداشته یا علائم بیش از یک دسته در آنها آشکار می‌شود.
چه چیزهایی سبب آرتریت نوجوانی می‌شود؟
بیشتر حالات آرتریت نوجوانی اختلالات در خود ایمنی است، و آن بدین معنی که سیستم ایمنی بدن که معمولا به مبارزه با باکتری‌ها یا ویروس ها کمک می کند، به طور اشتباه به برخی از سلول‌ها و بافت‌های سالم خود حمله می کند. نتیجه آن التهاب است که به صورت قرمزی، گرما، درد و تورم ظاهر می گردد. این التهاب می‌تواند سبب آسیب به مفاصل گردد. دکترها علت حمله سیستم ایمنی بدن به بافت‌های سالم در کودکان را که موجب آرتریت نوجوانی می شود، نمی‌دانند. محققان گمان می‌کنند که فرایند دو مرحله‌ای باشد. اول چیزی در ساختار ژنتیکی کودک که تمایل به ایجاد آرتریت نوجوانی دارد، سپس عامل محیطی مانند ویروس که باعث توسعه این بیماری می شود.
با این حال تمامی موارد از آرتریت نوجوانی، ناشی از خود ایمنی نیستند. تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی از افراد از جمله بیشتر افرادی که آرتریت سیستمیک دارند، چیزی دارند که حالت autoinflammatory نامیده می‌شود. گرچه فرایندهای بیماری خود ایمنی و اختلالات autoinflammatory دو اصطلاح شبیه به هم هستند اما در اصل متفاوت می‌باشند. (سیارک)
زمانی که سیستم ایمنی درست کار کند، مهمانان خارجی از جمله باکتری‌ها و ویروس ها بدن را جهت تولید پروتئینی به نام آنتی بادی تحریک می‌کند. آنتی‌بادی‌ها به این مهاجمان حمله می‌کنند به طوری که آنها تشخیص داده شده و نابود گردند. در یک واکنش خود ایمنی، آنتی‌بادی‌ها به بافت های سالم بدن به صورت اشتباه حمله می‌کنند و به بدن هشدار می دهد تا به آنها حمله کند. از آنجایی که آنها خود را مورد هدف قرار داده‌اند، این پروتئین ها اتوآنتی بادی نامیده می‌شوند.
بهمانند اختلالات خود ایمنی، حالت autoinflammatory نیز باعث التهاب می‌شود. و مانند اختلالات خود ایمنی، آنها هم سیستم ایمنی بدن را بیش از حد فعال می‌سازند. با این حال، اوتواینفلامیشن توسط آنتی بادی ایجاد نمی‌شود. بلکه اوتو اینفلامیشن بخش ابتدایی تری از سیستم ایمنی بدن است که در افراد سالم بهمراه سلول های سفید خون سبب از بین رفتن مواد مضر می گردند. وقتی این سیستم مختل گردد، بدلایل نامعلوم موجب اختلال خواهد شد. علاوه بر التهاب، بیماری های اوتو اینفلامنتوری سبب تب و جوش خواهد گردید. (سیارک)

 این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. 

ترجمه توسط itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

حقیقتی در مورد مردان و شوره سر

در

احتمال بیشتری دارد که مردان شوره سر داشته باشند. در اینجا چگونگی درمان شوره سر آورده شده است.
برای همه ما اتفاق می افتد. شما جلسه ی بسیار خوبی با رئیس خود داشته اید یا فقط ارائه ای جذاب داشته اید. شما با دوستانتان برای جشن بیرون می روید. وقتی شما کت ورزشی سرمه ای خود را درمی آورید، بخاطر دانه های سفید روی شانه تان وحشت خواهید کرد، درحالیکه بیرون برفی نمی آید.

به خودتان آسیب نزنید. شوره سر طبیعی است. همه آن را تا حدی دارند، و تقریبا همه یک مورد تمام عیار از آن را حداقل یک بار در طول عمر خود تجربه می کنند. متاسفانه، مردان بیشتر از زنان، شوره سر می گیرند. (سیارک
سلول های پوست (از جمله سلول های پوست سرتان) به طور مداوم می ریزند و با سلول های جدید جایگزین می-شوند. برای افراد مبتلا به شوره سر، این حجم سلول پوست از حد خارج شده و در نتیجه پوست مرده بیشتری می ریزد. نتیجه ی آن دانه های سفید کوچک در موهایتان است. علاوه بر پوست سرتان، امکان دارد ابروها، مژه ها، ریش، و داخل گوشتان، دچار شوره شود و تعدادی نیز ممکن است روی موهای قفسه سینه شان شوره داشته باشند.
قبل از اینکه شامپوی ضد شوره سر بخرید، مشخص کنید که آیا دانه ها در واقع شوره سر هستند یا نه. بسادگی در بسیاری از موارد، محصولات مو هستند که خشک شده و شروع به پوسته پوسته شدن کرده اند. توجه کنید که، آیا دانه ها را در بعد از ظهر مشاهده کرده اید یا در شب که زمان کافی برای خشک شدن آنها وجود داشته است؟ اگر چنین است، احتمالا شوره سر نیست. بطور کلی، ژل های مو نسبت به پمادهای کرمی، بیشتر مستعد خشک شدن و پوسته پوسته شدن هستند.
هرچند شوره سر ناخوشایند است، اما خطرناک نیست. شما را بیمار نخواهد کرد. مسری نیست. و باعث طاسی نمی شود. با این وجود، هرگز کسی را ندیده ام که بخواهد شوره سر خود را حفظ کند. (سیارک
بنابراین، در اینجا چگونگی درمان شوره سر و راحت شدن از دست دانه ها آورده شده است:
1. شامپوهای دارویی OTC، بویژه شامپوهای مخصوص شوره سر با مواد تشکیل دهنده ای نظیر کتوکونازول (شامپوی Nizoral)، سولفید سلنیوم (شامپوهای Selson Blue و Shoulders Head and)، زینک پیریتوئین %1 (در Clear Men Scalp Therapy) و تار (در T/Gel (Neutrogena را امتحان کنید. بله، قطران زغال سنگ (coal tar). که هم التهاب و هم پوسته پوسته شدن را کاهش می دهد. اگر شما بوی دارویی این شامپوها را دوست ندارید، Clear Men Scalp Therapy را امتحان کنید، که بوی بسیار خوش آیندتری دارد.
2. موهایتان را هر روز با شامپوی دارویی بشویید. اینکه شامپو باعث بدتر شدن شوره سر می شود تنها یک داستان است. شوره سر، پوست خشک شده ی سر نیست. هر چه بیشتر سرتان را بشویید، مخمر بیشتری را پاک می کنید، در نتیجه شوره سر کمتر می شود.(سیارک
3. شما می توانید از شامپوی دارویی در هر نقطه از بدن که شوره دارید از جمله ریش، ابرو، و قفسه سینه استفاده کنید. فقط زمانی که اطراف چشمانتان را شستشو می دهید کاملا مراقب باشید.
4. برای قرمزی و خارش، کرم هیدروکورتیزون %1 را امتحان کنید، که در داروخانه ها بسادگی یافت می شود.
5. برای کسانی که به دنبال درمان کاملا طبیعی هستند، این روش را امتحان کنید: 1 قسمت سرکه سفید با 3 تا 4 قسمت آب را مخلوط کنید و هنگام دوش گرفتن آنرا را به پوست سر خود بمالید. می توانید اینکار را 1 تا 3 بار در روز انجام دهید. همچنین می توانید آن را به پوست سر خود بمالید و اجازه دهید که در طول شب روی سر بماند (اگر بوی آن همسر شما را از اتاق فراری ندهد). سرکه، با وجود اینکه طبیعی است به اندازه ی شامپوهای دارویی موثر نیست.
در موارد شدید که در آن شوره سرتان به هیچ درمانی پاسخ نمی دهد، متخصص پوست خود را ببینید. ممکن است پسوریازیس، و یا دیگر عارضه ها که نیاز به توجه پزشکی دارند، را داشته باشید.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک)  

مترجم  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

خواص تخم کتان

در

ازالیاف گیاه کتان برای یافتن پارچه کتان که برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسبی بشمار می آید ، استفاده می شود.کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و بکار میرفته است . حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است .

نحوه استفاده : از الیاف آن در دوزندگی و از تخم و روغن آن در داروها استفاده میشود که در ذیل به طور کامل اشاره خواهد شد :
خواص داروئی تخم کتان:
روغن تخم کتان علاوه بر داشتن Omega-3 دارای ویتامین E نیز می باشد و حتی اگر بمقدار بیش از احتیاج ( یک قاشق چایخوری در روز ) مصرف شود عوارض جانبی نخواهد داشت .
خاصیت مهم دیگر روغن کتان اثر ضد تورم آن می باشد . میگرنهای دردناک را شفا داده و عادات ماهانه دردناک را از بین می برد .
مطالعات جدید نشان داده است که روغن تخم کتان حتی می تواند مصونیت بدن را در مقابل بیماریها بالا ببرد . استفاده از این روغن از سرطان جلوگیری می کند . (سیارک
تخم کتان بعلت داشتن موسیلاژ زیاد نرم کننده بسیار خوبی است و در رفع یبوست می توان از آن استفاده کرد . بدین منظور باید تخم کتان را روی زبان ریخت و با مقدری آب آنرا بدون جویدن بلعید و یا می توان تخم کتان را در آب خیس کرده و صبح ناشتا خورد .
دم کرده تخم کتان نیز معجزه گر است . دم کرده آن علاج بیماریهای مجاری ادرار ، زخم معده و وروم روده ، یبوست ، ورم مثانه ، سنگ کلیه ، سرفه ، دردهای پریود و حتی مرض قند می باشد .
می توان تخم کتان را با مقداری آب جوشانید و سپس جوشانده آنرا در داخل وان حمام ریخت و در آن دراز کشید . خارش پوست را فورا از بین می برد .

- تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین می‌تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
-  تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.

- تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می‌شود.

تخم کتان و روغن آن

- سبب بهبود سیستم گوارش بدن می‌گردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک می‌نماید.

- ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.روغن  ala موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌گردد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که تخم کتان می‌تواند سبب کاهش برخی ناهنجاری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد.

راههای درمان پسوریازیس
-  جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان می‌دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های مهمی همچون لیگنان‌ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۹برای لاغری هم خوبه.شکم رو تخت و صاف می کنه

۱۳۹۵/۱۰/۲۸برای پوست خیلی خوبه شفاف می کنه

۱۳۹۵/۱۰/۲۸من از بازار تهران خریدم روزی یک قاشق مرباخوری می خورم

در ادامه بخوانید...

چرا بدن زن در برابر عفونت مقاوم تر از مرد عمل می کند

در
سیستم ایمنی

بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، سیستم ایمنی بدن مردان به اندازه زنان قوی نیست. هورمون استروژن در زنان به آنها قدرت بیشتری برای مقابله با عفونت داده است.هورمون استروژن با آنزیم ( Caspase-12 ) که به روند تورم و عفونت کمک می نماید در تقابل می باشد.به این ترتیب بدن زنان قادرند در مقابل ویروس و باکتری مقاوم تر عمل نمایند. هورمون استروژن که به صورت طبیعی در بدن زنان تولید می گردد، مانع از فعالیت ژن تولید کننده این آنزیم ( Caspase-12 ) می گردد.

آنها همچنین جایگاه تلاقی استروژن با این ژن را پیدا کرده و به این نتیجه رسیده اند که این هورمون چگونه فعالیت ژن را کم می کند درنتیجه زنان عکس العمل شدیدتری در برابر عفونت،  از مردان نشان می دهند.

به گفته محققان ، سیستم دفاعی زنان به دلیل نقش مهمی که در تولید مثل و پرورش کودکان ایفا می کنند، از سیر تکاملی بهتری برخوردار می باشند.شواهد زیادی موجود است که سیستم دفاعی زنان به مراتب از مردان قوی تر عمل می کند و زنان در صورت ابتلا به بیماری های عفونی، سریعتر بهبود می یابند.

در این تحقیقات ، امکان بهبود بخشیدن به سیستم ایمنی بدن از طریق دستکاری ژنتیکی فراهم شده است .اما آیا مردان حاضرند با هورمونی کاملا زنانه مسیر بهبودی بیماری را در بدن خود کوتاهتر کرده و سریعتر معالجه شوند؟

 این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. 

نظرات

در ادامه بخوانید...

پسوریازیس

در


بیماری پسوریازیس که به آن سوریازیس یا صدف هم گفته می شود، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های پوستی است که از سال‌های قدیم شناخته شده است. این بیماری مسری نیست و علایم آن شامل ضایعات پوستی ضخیم و قرمز با پوسته های سفید نقره ای است که معمولا پلاک پسوریازیس گفته می شود و می تواند هر قسمتی از بدن را درگیر کند. ولی بیشتر در سر، آرنج، زانو و کمر دیده می شود و در بزرگسالان شایعتر است.

متاسفانه در کشور ما آمار دقیقی از شیوع این بیماری وجود ندارد، اما حدود ۲ تا ۵ درصد از جوامع مختلف درگیر این بیماری هستند. جهت آشنایی با علایم، حالات مختلف این بیماری، تشخیص و درمان های موجود ادامه مطلب را از دست ندهید.

علائم پسوریازیس:

در شروع پسوریازیس ابتدا یک برجستگی قرمز روی پوست مشاهده می کنید که به مرور بزرگتر و ضخیم تر می شود و سپس پوسته پوسته می شود. این ضایعات ممکن است بهم برسند و سطح بزرگتری از پوست را گرفتارکنند.

این ضایعات ممکن است خارش دار و اذیت کننده باشند و با خاراندن و کندن خونریزی کنند.

پسوریازیس ناخن:

نیمی از افراد با پلاک پسوریازیس، پسوریازیس ناخن هم دارند. رنگ ناخن‌ها به زرد مایل به قرمز تغییر می کنند. ناخنها شکننده می شوند و سوراخ، فرورفتگی و یا شیار در سطح‌شان دیده می شود. تقریبا هر کسی که پسوریازیس ناخن داشته باشد درگیری پوست هم دارد.

آرتریت پسوریازیس:

در بعضی افراد مبتلا به پسوریازیس (بیشتر در سنین 30 تا 50 سال) آرتریت رخ می دهد. یعنی ورم و التهاب و محدودیت حرکت در مفاصل اتفاق می افتد. ( سیارک)

علت پسوریازیس چیست؟

محققین هنوز علت اصلی این بیماری را نمی دانند، ولی آن را نوعی اختلال در سیستم ایمنی می دانند. به این معنی که در فرد مبتلا به پسوریازیس سیستم ایمنی بدن او به سلولهای پوست حمله می کند و بدن طی چند روز شروع به ساخت پوست جدید می کند. درحالیکه در حالت طبیعی این عمل تقریبا 4 هفته طول می کشد و این پوست جدید در واقع همان بثورات پسوریازیس هستند.

چه عواملی باعث شعله ور شدن پسوریازیس می شود؟

- آسیبها و عفونتهای پوستی
- استرسهای روحی
- بعضی از داروها
- سیگار
- الکل

تشخیص پسوریازیس:

با معاینه پوست، مو، ناخن و پوست سر می توان پسوریازیس را تشخیص داد. ولی ممکن است نمونه برداری هم برای تایید تشخیص انجام شود. اگر تورم و درد مفاصل هم وجود داشته باشد عکس برداری از مفاصل و آزمایش خون نیز ممکن است درخواست شود.

درمان:

اگر پسوریازیس خفیف تا متوسط داشته باشید، استفاده از کرم و پماد باعث کم شدن التهاب، خارش و رشد سلول می شوند.

بعضی ازین کرمها شامل استروئید، مرطوب کننده ها، سالیسیلیک اسید، رتینوئید، کلسیپوترین (فرمی از ویتامین دی) و تار (coal tar) می باشد. شامپوهای تار برای پسوریازیس سر کاربرد دارند.

فوتو تراپی:

اگر پسوریازیس متوسط تا شدید باشد، فتوتراپی UVB کمک کننده است. در این درمان پوست مبتلا در معرض نور فرابنفش قرار می گیرد.

پووا PUVA فرمی از فتوتراپی است که در آن داروی پسورالن و نور UVA استفاده می شود. فوتو تراپی UVB و PUVA به درمان پسوریازیس کمک می کنند. عوارض فوتوتراپی شامل سردرد، تهوع، خستگی و سرطان پوست است.

درمان با لیزر:

لیزرها تحول جدیدی در فتوتراپی هستند. با کمک آنها نور به ضایعات تابانده می شود و پوست سالم آسیب نمی بیند و عوارض و ریسک سرطانزایی کمتری نسبت به فتوتراپی دارند.

درمان دارویی:

ممکن است درمانهای خوراکی که هدفشان سیستم ایمنی بدن است توسط پزشک تجویز شود. مثل متوترکسات و سیکلوسپورین. هردو عوارض مهمی دارند. پس حتما نظارت پزشک در زمان مصرف این داروها باید وجود داشته باشد.

داروی دیگری که می توان در پسوریازیس شدید استفاده کرد رتینوئید خوراکی است که جدیدترین آن به اسم اتزلا Otezla و (apremilast) می باشد. این دارو نیز عوارضی دارد ولی پیگیری کمتری لازم دارد.

داروهای بیولوژیک:

روش درمانی جدیدی که با استفاده از سلولهای زنده مسیر سیستم ایمنی بدن را تغییر می دهند. این داروها بصورت قرص یا آمپول می باشند و سیستم ایمنی بدن را مهار می کنند. پس می توانند ریسک عفونتها را زیاد کنند.

درمانهای طبیعی:

آفتاب گرفتن به میزان خیلی کم در محل ضایعات کمک کننده است. ولی میزان زیاد و یا آفتاب سوختگی پسوریازیس را بدتر می کند و ریسک سرطان پوست را افزایش می دهد. آلوئه ورا، روغن درخت چای و حمام جو دوسر خارش را کم می کنند. در حال حاضر رژیم غذایی تایید شده ای که به درمان پسوریازیس کمک کند وجود ندارد.

استرس ها را رها کنید:

استرس باعث بدتر شدن پسوریازیس می شود. پس هرچه که باعث آرام شدن شما و رهایی از استرس می شود باعث بهتر شدن علائمتان می شود. کارهایی مثل یوگا، تنفس عمیق، پیاده روی و...

زندگی با پسوریازیس:

معمولا پسوریازیس زندگی اجتماعی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد و اعتماد به نفس را کم می کند. اما نباید باعث شود که از فعالیتهای اجتماعی و یا قرار ملاقاتها و مصاحبه های کاری فرار کنید.

شاید بعضی اوقات خودتان را در خانه حبس کنید. ولی توصیه می کنیم به روابط و فعالیتهایی که دوست دارید بپردازید. گوشه گیری باعث استرس و افسردگی می شود که بیماریتان را بدتر می کند. از حمایتهای خانواده و دوستانتان بهره بگیرید. اگر احساس افسردگی می کنید، با پزشک یا مشاورتان در این مورد صحبت کنید. ( سیارک)

نظرات

در ادامه بخوانید...

تقویت سیستم ایمنی بدن هفت روش

در

(سیارک) سیستم ایمنی بدن انسان به طور طبیعی در برابر بیماریها از بدن محافظت می کند. اما این کافی نیست و با فراهم کردن آنچه سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، و کنار گذاشتن فعالیتهایی که موجب ضعف این سیستم می شود، می توانید اقدام به تقویت سیستم ایمنی بدن خود کنید و در برابر بیماریها مقاوم باشید. تحقیقاتی که طی چند سال اخیر توسط دانشمندان صورت گرفته می تواند یارای رسیدن شما به این هدف باشد. در این مطلب قصد داریم به توضیح و بررسی چند مورد از نتایج این تحقیقات بپردازیم:

فواید ورزش کردن؛ تقویت سیستم ایمنی بدن

بسیاری از مردم از فواید ورزش کردن و تأثیرات خوبی که روی سیستم قلبی عروقی، ماهیچه ها و استخوان ها دارد مطلع هستند. اما کمتر کسی می داند که ورزش کردن در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز نقش کلیدی دارد، بخصوص هرچه سنمان بالاتر می رود این نقش پررنگ تر می شود. هرچه سن ما بالاتر می رود عملکرد سیستم ایمنی بدن ضعیف تر می شود، بدین صورت که گلبولهای سفید، در زمانی تشخیص عوامل بیماری زا، فعالیت کمتری نسبت به سنین پایین تر انجام داده و اثر کمتری در دفاع از ایمنی بدن خواهند داشت. حال تحقیقاتی توسط جمعی از دانشمندان روی دوچرخه سوارانی که بین 55 تا 79 سال سن داشتند صورت گرفته، و نتایج بدست آمده از این تحقیقات نشان می دهد که سیستم ایمنی بدن این افراد نسبت به سایر هم سن و سالانشان، عملکرد بهتری دارد و با کمی اغراق می توان گفت که تولید گلبولهای سفید سیستم ایمنی بدن آنها برابر همان تعدادی است که در بدن یک فرد بالغ تولید می شود. علاوه براین این تحقیقات نشان داده که ورزش کردن بیماریهای عفونی مربوط به سیستم تنفسی را نیز به شدت کاهش می دهد؛ سرماخوردگی یکی از این بیماریهاست.

اهمیت خواب در تجدید گلبولهای سفید

یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر تقویت و تجدید سیستم ایمنی بدن، خواب مناسب است. بنا به تحقیقات صورت گرفته روی جمعی از افراد که 65 سال به بالا سن داشته اند، مشخص شده است که کسانی که کمتر از شش ساعت در روز استراحت می کنند، به نسبت سایرین بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری هستند، چراکه خواب کافی برای تجدید گلبولهای سفید خود ندارند و در نتیجه آن سیستم ایمنی بدنشان آنگونه که باید کارکرد ندارد. لازم به ذکر است که عدم خواب کافی خطر ابتلا به بیماریهایی چون سرماخوردگی و آنفولانزا را نیز افزایش می دهد.

داشتن رژیم غذایی مناسب

شاید کمی عجیب به نظرتان بیاید اما میکروبها و باکتریهایی که در روده های کوچک و بزرگ ما هستند نقشی کلیدی در کارکرد سیستم ایمنی بدن دارند. برای مثال این باکتریها اقدام به تحریک گلبولهای سفید سیستم ایمنی بدن کرده و بدین صورت با فعالیت بیشتر این گلبولها، سیستم ایمنی بدن نیز قوی تر خواهد شد. حال اگر قصد دارید تعداد این باکتریها را بیشتر کنید باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. بهترین رژیم غذایی برای افزایش این باکتریها شامل غذاهای کم چرب و با فیبر بالا، به علاوه انواع سبزیجات می شود. ناگفته نماند که بهتر است رژیم غذایی شما متنوع باشد تا با وارد کردن باکتریهای مختلف به بدن، فعالیت گلبولهای سفید را بیشتر کرده که در نتیجه اینها سیستم ایمنی بدن به طور کلی تقویت خواهد شد و در برابر بیماریها مصون خواهید بود.

استفاده از باکتریهای مؤثر در تقویت سیستم ایمنی بدن

محصولات پروبیوتیک شامل باکتریهای زنده یا مخمرهایی می شوند که (برای مثال این باکتریها یا مخمرهارا به محصولاتی چون ماست اضافه می کنند) می تواند به عنوان مکمل استفاده شود. این باکتریها سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماری های گوارشی که بر اثر استعمال آنتی بیوتیکها به وجود می آید مقاوم می کند و نیز از مشکلاتی چون زخم معده جلوگیری می کند. البته تحقیقات انجام شده هنوز به طور کامل فواید استفاده از این محصولات را تأیید نکرده است و به همین خاطر اگر در این رابطه تردید دارید می توانید به جای محصولات پروبیوتیک از سایر فرآورده های آن استفاده کنید (شامل قرصهای مکمل و ...) که تأثیری مشابه خواهد داشت و با وارد کردن باکتریهای مفید به بدن شما در تقویت سیستم ایمنی بدن نقشی مؤثر خواهد داشت. محققان براین باورند که هنوز تأثیرات این گونه محصولات بر سلامتی بدن در مراحل اولیه آزمون و خطای خود به سر می برد و به کمی زمان نیاز است تا مشکلات احتمالی برطرف شود.

ضرر استفاده از مشروبات الکلی

استعمال بیش از اندازه مشروبات الکلی می تواند تأثیراتی زیان بار بر سیستم ایمنی بدن بگذارد. بنا به تحقیقات صورت گرفته، تا پنج ساعت بعد از استعمال بیش از حد مشروبات الکلی، درکار آن دسته از گلبولهای سفید که از بدن شما در برابر بیماریهای عفونی و بیماریهای دیگری چون سرطان مقاوم می کند، وقفه ایجاد می شود و این مسئله در بلند مدت می تواند برای شما مشکل ساز شود.

استعمال دخانیات

کسانی که دخانیات مصرف می کنند بیشتر در معرض بیماریهای التهابی و عفونی مانند ذات الریه و آنفولانزا قرار دارند. تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که این مسئله بیشتر ناشی از تأثیر نیکوتین موجود در دخانیات است. نیکوتین در کارکرد گلبولهای سفید اختلال ایجاد می کند و باعث می شود آنها نتوانند به درستی از پس میکروبهای خطرناک برای سلامتی بدن بربیایند. همین مسئله شمارا در معرض اینگونه بیماریها قرار خواهد داد. علاوه براین باکتریهایی که برای بدن مفید هستند و در بخشهای قبلی اشاره ای به آنها کردیم، در بدن کسانی که مصرف دخانیات دارند کمتر است. بیماریهای مربوط به قسمتهای بالایی گلو و نیز حنجره، به علاوه بیماریهای عفونی و پوستی از سایر زیانهاییست که متوجه این افراد خواهد بود.

تأثیرات مثبت نور خورشید

همانگونه که می دانید زمانی که پوست بدن در معرض نور خورشید قرار می گیرد، ویتامین دی تولید می شود. این ویتامین نیز در تقویت سیستم ایمنی نقش مؤثری دارد و به کارکرد گلبولهای سفید کمک می کند تا آنها بدن را در مقابل بیماریهای التهابی مقاوم کنند.

بنا به آنچه گفته شد امروزه با توجه به مسائل مربوط به آلودگی هوا و کمبود مواد ارگانیک لازم برای بدن میانگین سن انسان از همیشه کمتر شده است. بهتر است در برنامه روزانه خود جایی برای ورزش کردن کنار بگذارید. اگر شاغل هستید، می توانید صبح ها کمی زودتر بیدار شده و کمی فعالیت ورزشی داشته باشید. فراموش نکنید که در کنار ورزش کردن یک رژیم غذایی مناسب می تواند ایده آل باشد. با اضافه کردن باکتریهای مفید برای بدن کارکرد سیستم ایمنی خود بهبود داده و در برابر بسیاری بیماریها مقاوم می شوید.(سیارک)

نظرات

در ادامه بخوانید...