عرق کردن زیاد اغلب اولین علامت یک بیماری جدی است. در پزشکی ، این اصطلاح تحت عنوان "هایپرهیدروز" شناخته می شود ، و با اختلال در عملکرد سیستم عرق کردن مشخص می شود. اختلالات هورمونی ، غدد درون ریز و بیماری های عفونی اغلب با افزایش عرق کردن همراه است. لازم است به یک دکتر مراجعه کنید و دریابید که چه بیماری منبع عرق کردن بیش از حد است.سوال مربوط است به عرق کردن زیاد ... یا حداقل اینقدر عرق نکردن . و پاسخ آن به عنوان یک کل در اطلاعات داده شده در این مقاله موجود است.
در بعضی موارد ، عرق کردن هیچ خطری برای زندگی و سلامتی انسان ایجاد نمی کند ، زیرا این یک امر عادی است. این برای شرایط زیر معمول است:
هنگامی که بدن مجبور به صرف مقدار زیادی انرژی می شود ، دمای بدن افزایش می یابد. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد ، قطرات عرق از طریق منافذ پوست خارج می شوند. بنابراین ، سطح بدن خنک می شود ، دما در سطح طبیعی باقی می ماند.
همه می دانند که در تابستان ، در گرما یا در حمام ، شخص عرق زیادی می کند. این به دلیل فعالیت فعال غدد عرق است ، با یک هدف - جلوگیری از گرم شدن بیش از حد بدن.
در زمستان باید زیر پتو گرم ، در تابستان - زیر یک ملحفه نازک بخوابید. موادی که پارچه از آن ساخته می شود باید طبیعی باشد. در غیر این صورت ، بدن قادر به نفس کشیدن در هنگام خواب نخواهد بود. بنابراین ، بالش و ملحفه با عرق کردن مرطوب خواهد شد.
با هیجان بیش از حد ، اضطراب ، فرد شروع به عرق کردن شدید می کند. چنین لحظاتی ممکن است غالباً اتفاق نیفتد. اگر بیش از حد عاطفی ، همراه با هیپرهیدروز ، برای مدت زمان طولانی (به عنوان مثال ، چندین هفته) طول بکشد ، این دلیل می شود که با یک متخصص مشورت کنید.
آنها با متابولیسم تسریع شده ، افزایش فعالیت بدنی مشخص می شوند. کار غدد عرق نیز از این قاعده مستثنی نیست. خشکی پوست بیشتر در افراد مسن دیده می شود.
اگر با هیجان شدید ، ترس یا افسردگی ، نواحی محلی از بدن شروع به عرق کردن شدید می کنند (کف دست ، زیر بغل ، مثلث نازولابیال روی صورت ، پاها ، پشت) ، دلیل آن سیستم عصبی بسیار تحریک پذیر است. زمان هایی وجود دارد که کف دست ها فقط از فکر آینده شروع به عرق کردن می کنند.
چه کاری باید انجام دهید: یک روان درمانگر و یک متخصص مغز و اعصاب به شما کمک می کنند. ابتدا متخصصان به عوامل تحریک کننده پی خواهند برد ، سپس داروهای آرامبخش و گیاهی تجویز می کنند و جلسات روان درمانی را انجام می دهند. به عنوان کمکی می توانید از لوسیون های مخصوص خشک کن و پودر تالک مایع استفاده کنید
هرچه وزن هر شخص بیشتر باشد ، انرژی بیشتری را باید برای انجام هر عملی صرف کند. انرژی آزاد شده به گرما تبدیل می شود. یک وظیفه مهم بدن خنک کردن بدن است. بنابراین ، عرق کردن همراه با هر نوع حرکت یک فرد بزرگ است. علاوه بر این ، چین های چربی زیر پوستی قادر به ذخیره گرما برای مدت طولانی است ، بنابراین افرادی که چاق هستند حتی در حالت استراحت می توانند عرق کنند.
غالباً فرد نمی فهمد که هایپرهیدروز با چه مواردی همراه است. به نظر می رسد که او از چاقی رنج نمی برد و حالت عاطفی او طبیعی است ، محیط نیز مساعد است. پاسخ ممکن است در وراثت نهفته باشد. کافی است به یاد داشته باشید که کدام یک از والدین یا سایر بستگان نزدیک با مشکلات مشابهی روبرو شده اند.
در برخی شرایط ، عرق کردن زیاد می تواند نشان دهنده سوء عملکرد در سیستم های داخلی بدن باشد. هایپرهیدروزیس ، که توسط یک بیماری خاص ایجاد می شود ، ثانویه نامیده می شود. با توجه به ماهیت قطره های عرق ، حتی می توان در ابتدا ناحیه ای از بدن را که مشکلات در آن آغاز شده است ، تصور کرد. با این حال ، تعیین تشخیص نهایی از اختیارات یک متخصص پزشکی است.
عرق کردن در بیماری التهابی کلیه همراه با تب یا درد اتفاق می افتد:
- ورم سنگ در حین تشدید ؛
- پیلونفریت (عفونت کلیه)
- برای نارسایی مزمن کلیه ، گلومرولونفریت ، برعکس ، خشکی پوست مشخص است.
سیستم به دلایل مختلف می تواند از کار بیفتد. بسته به علائم همزمان ، اختلالات در کار اندام های غدد درون ریز وجود دارد:
- اختلال عملکرد تیروئید - پرکاری تیروئید. هورمون های بیش از حد تولید می شود. آنها فرآیندهای متابولیکی را تسریع می کنند ، باعث آزاد شدن گرمای بیش از حد می شوند که منجر به بروز هایپریدروز می شود.
- افزایش قند خون - دیابت. مشخصه آن خشکی پوست است. عرق کردن ناگهانی در دیابتی نشانه افت قند خون است. این یک افت شدید در سطح قند خون است که با توسعه کما همراه است. عرق کردن در حین کاهش قند خون ، ریختن عرق. هنگامی که چنین علامتی در بیمار دیابتی ظاهر می شود ، پزشک بلافاصله محلول گلوکز را به او تزریق می کند.
- بی نظمی در فرآیندهای متابولیکی ، تغییر در کار غدد غالباً در افراد چاق ردیابی می شود. در این حالت ، نه تنها با سوء تغذیه ، بلکه با آسیب های غدد درون ریز نیز در ارتباط است.
عرق کردن زیاد برای افرادی که بیماری های عفونی دارند ، بسیار معمول است. وارد شدن ویروس ها و باکتری های سرماخوردگی ، بیماری زا باعث التهاب و تب می شود. دمای بدن انسان به سرعت افزایش می یابد. برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد ، غدد عرق شروع به فعالیت فعال می کنند. بنابراین ، فرد می تواند همزمان بیمار شود و عرق کند.
بیماری هایی که باعث هایپرهیدروز(عرق کردن) می شوند عبارتند از:
ARVI ، انواع مختلف آنفلوانزا ؛
برونشیت ، حنجره ، ذات الریه
هپاتیت ویروسی؛
سل - عرق کردن بیش از حد عمدتا در شب رخ می دهد.
تب مالت - عرق به دلیل تب طولانی مدت رخ می دهد.
مالاریا
سپتی سمی - عفونت خون با باکتری هایی مانند استافیلوکوک ، استرپتوکوک ؛
سیفلیس
اشکال مختلف نئوپلاسم ها غالباً با هایپر هیدروز همراه است. این عامل در نتیجه مبارزه بدن با بیماری ، ترشح هورمون در تومورهای سیستم غدد درون ریز در نظر گرفته می شود. از جمله بیماری هایی که باعث عرق کردن بیش از حد می شوند ، ذکر شده است:
آکرومگالی یک نئوپلاسم خوش خیم در ناحیه مغز است. این بیماری با رشد بافت استخوانی و فیبرهای عضلانی مشخص می شود. فعالیت طبیعی غدد عرق مختل می شود ، آنها با سرعت بیشتری شروع به تولید رطوبت می کنند.
لنفوگرانولوماتوز ضایعه بدخیم غدد لنفاوی است. با هایپرهیدروز شبانه همراه است.
انواع مختلف لنفوم. عرق کردن در شب بدتر است.
Pheochromocytoma - آسیب به غدد فوق کلیوی. بیماران به طور دوره ای افزایش فشار خون ، کاهش وزن ، هایپرهیدروز را دارند.
کارسینوئید یک نئوپلاسم عصبی و غدد درون ریز است. سرطان می تواند بر ریه ها ، معده و کبد تأثیر بگذارد. بیماران از سردردهای مداوم شکایت دارند ، به سرعت خسته می شوند ، به طور مداوم عرق می کنند.
در طول درمان ، عرق کردن ممکن است حتی بیشتر شود. دلیل آن این است که بدن در تلاش است تا به سرعت سلولهای سرطانی را از بین ببرد. عرق کردن همچنین به دلیل عارضه جانبی شیمی درمانی است.
با آسیب شناسی های قلبی ، علائم مکرر آن فشار خون پایین یا بالا ، ضربان قلب سریع ، کمبود هوا ، ضعف است. در نتیجه ، تشنج بیمار با ترس غیر قابل توضیح ، تنگی نفس ، سرگیجه و افزایش عرق کردن همراه است.
آسیب شناسی های سیستم قلبی عروقی ، که با افزایش عرق کردن همراه است:
فشار خون؛
تاکی کاردی ؛
سکته قلبی ؛
ترومبوفلبیت ؛
روماتیسم
آنژین سینه ای.
همه این بیماری ها ، علاوه بر علائم اصلی ، با هایپرهیدروز مشخص می شوند.
در صورت مسمومیت ناشی از محصولات خاص ، عناصر شیمیایی مضر یا گزش حشرات سمی ، مسمومیت در بدن ایجاد می شود. همین امر در علائم ترک و هنگامی اتفاق می افتد که فرد بیش از حد از الکل یا مواد مخدر استفاده می کند . عرق کردن معمولاً هنگام صبح بدتر است ، به عبارت دیگر ، با خماری. غدد عرق کار اضافی دارند. این امر به منظور دفع سموم از بدن در اسرع وقت و ضروری است.
عرق کردن ناگهانی به دلایل مختلفی رخ می دهد که غالباً ماهیتی بیمارگونه دارند. اگر عرق به تمام بدن ریخته شود ، ممکن است اختلالات غدد درون ریز در بدن انسان باشد. دلیل عرق کردن شدیدممکن است در دیابت شیرین و سایر بیماری های سیستم غدد درون ریز باشد:
تیروتوکسیکوز بیمار به طور فعال از طریق غدد عرق آب را ترک می کند ، عصبی ، کاهش شدید وزن ، ضعف وجود دارد.
افت قند خون. عرق کردن شدید و مداوم در هنگام کاهش قند خون همراه با غش ، ضربان قلب مکرر و لرزش اندام و کل بدن است.
سندرم کارسینوئید فرد به شدت عرق می کند ، تومورها روی پوست ایجاد می شوند ، به رنگ نقره ای رنگ می شوند. تاول صورت ، گردن و کف دست را تحت تأثیر قرار می دهد.
شناخته شده است که افراد دارای اضافه وزن ، بیشتر عرق می کنند. توده بدنی بزرگ تر گرمای زیاد تری تولید می کند و یک لایه ضخیم چربی اجازه نمی دهد گرما از بین برود ، این بدان معنی است که تنها راه برای خنک شدن - عرق کردن است.
چه کاری باید انجام شود: کاهش وزن ، اما تا زمانی که این اتفاق نیفتد ، حداقل دو بار در روز دوش بگیرید و از ضد عرق کردن ها و داروهای محلی (جوشانده بلوط و توسکا) استفاده کنید.
به این بیماری تیروتوکسیکوز گفته می شود و اولین علائم آن عرق کردن شدید و احساس گرما حتی در هوای سرد است. سپس بی خوابی ، تحریک پذیری شدید ، ضعف عمومی و علائم دیگر به هم می پیوندند.
چه کاری باید انجام دهید؟ به متخصص غدد مراجعه کنید و تحت درمان قرار بگیرید.
چرا در صورت عدم آسیب شناسی عرق می کنید؟
ژن ها زندگی و گاه وجود ما را تعیین می کنند.
عرق کردن شدید نیز اغلب در افراد سالم ، عمدتاً در مردان دیده می شود. دوره آندروپوز ، که طی آن تولید تستوسترون کاهش می یابد ، می تواند بر ایجاد عرق کردن شدید در مردان تأثیر بگذارد. اگر بیمار توجه داشته باشد که عرق در شب جریان دارد ، ممکن است منبع عرق کردن زیاد ، درجه حرارت اشتباه در اتاق یا ملحفه های غیر طبیعی باشد.
این دو دوره با تغییر در سطح هورمونی مشخص می شود. به همین دلیل ، مغز یک سیگنال نادرست در مورد وضعیت محیط و بدن منتقل می کند ، حتی در هوای گرم ، رگ های خونی را گشاد می کند تا گرم شود.
چه باید کرد: یک زن در یائسگی نیاز به مصرف داروهایی دارد که علائم یائسگی را کاهش می دهد.
در صورت نقض این طبیعت ، بیمار عرق زیادی را خارج می کند که بوی و رنگ آن متفاوت است: مایل به آبی ، مایل به قرمز ، مایل به زرد ، که همچنین می تواند نشان دهنده بیماری خاصی باشد. بیمار مبتلا به عرق کردن فراوان به طور مداوم احساس لرز ، ضعف و سرگیجه دارد.
برای جلوگیری از عرق کردن چه باید کرد
از بین بردن عرق فراوان به تنهایی و بدون یافتن منبع آن بسیار دشوار است. با یک مشکل ، آنها به یک پزشک مراجعه می کنند ، که پس از اقدامات تشخیصی ، درمان لازم برای عرق کردن زیاد را تجویز می کند. ارزش تماس با یک درمانگر ، نفرولوژیست ، متخصص غدد ، انکولوژیست ، قلب و سایر پزشکان را دارد. در این جدول روش های تشخیصی مشخص شده است که علت عرق کردن زیاد را مشخص می کند.
- بررسی اندام های داخلی توسط سونوگرافی
- عکسبرداری از سینه
- نوار قلب
- سی تی و ام آر آی
- معاینه آزمایشگاهی عمومی خون و ادرار
- اهدای خون برای بیوشیمی
- آزمایش هورمون ها و گلوکز
- کشت باکتری شناسی برای تعیین عفونت
شما قادر به خلاص شدن از شر عرق نخواهید بود: به هر حال حداقل نیم لیتر بصورت طبیعی باید هر روز از پوست شما تبخیر شود. با گرما ، فعالیت بدنی فعال ، بیماری های عفونی ، میزان رطوبت به طور طبیعی رشد می کند: تبخیر عرق باعث می شود بدن شما در یک رژیم دمایی طبیعی کار کند. تنها چیزی که مصرف آن در این شرایط مهم است نوشیدن آب بیشتر برای هیدراته ماندن است.
در غیر این صورت ، مدیریت عرق کردن ، اول از همه ، اصلاح شیوه زندگی و عادات روزانه است:
- لباسی که بدن تنفس کند را بپوشید که گرم نشود.
- از استرس و واکنشهای عاطفی بیش از حد خودداری کنید.
- غذاها و نوشیدنی هایی را که باعث فعالیت غدد عرق می شوند از رژیم غذایی حذف کنید.
- سیگار کشیدن را ترک کنید.
- اگر عرق کردن شمابعلت داروها یا شرایط پزشکی موجود است ، در مورد سایر روش های درمانی با پزشک خود صحبت کنید.
- از ضد عرق ها استفاده کنید و آن را درست انجام دهید.
و به یاد داشته باشید ، عرق کردن دوست شما است ، نه دشمن شما. این ویژگی فیزیولوژیکی را با دقت و سپاسگزاری درمان کنید.
برای درمان باید به توصیه های دکتر پایبند باشید.
پس از نتایج معاینات تشخیصی ، پزشک ابزار لازم را برای کمک به از بین بردن عرق کردن زیاد تجویز می کند. آنها براساس بیماری زمینه ای تعیین می شوند. اگر بیمار اختلال هورمونی داشته باشد ، یک دوره مصرف داروهای هورمونی مورد نیاز است که وضعیت را تثبیت می کند. علاوه بر این ، چنین داروهایی برای عرق کردن شدید تجویز می شود:
عوامل آرامش بخش. داروهای این گروه برای بیماران با اختلالات روانی لازم است. علاوه بر این برای افراد مبتلا به بیماری های عصبی توصیه می شود.
ضد ویروس. اگر عرق کردن ناشی از ویروس ها ، قارچ ها و سایر بیماری های عفونی باشد ، مورد نیاز است.
ویتامین ها این داروها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند ، در نتیجه وضعیت بیمار بهتر می شود و عرق کردن سریعتر از بین می رود.
اگر اختلالات پاتولوژیک وجود نداشته باشد ، و مشکل همچنان بیمار را آزار دهد ، در این صورت پزشک یک دئودورانت مخصوص برای عرق کردن شدید تجویز می کند. مهم است که به طور مداوم از قوانین بهداشتی پیروی کنید و بیشتر با استفاده از محصولات خاص شستشو دهید. لازم است مرتباً ملافه ها را عوض کنید و از چیزهای ساخته شده از مواد طبیعی استفاده کنید که جریان هوا را تبادل می کنند و آلرژی ایجاد نمی کنند.
در طول سه ماهه اول بارداری ، بدن فقط "با پس زمینه هورمونی تغییر یافته" سازگار می شود و این ممکن است با عرق کردن بیش از حد همراه باشد. اما در سه ماهه دوم و سوم ، حجم خون در گردش خون به طور مداوم افزایش می یابد (30-40) ، که با چسبیدن به پوست ، می تواند باعث عرق کردن نیز شود ، اگرچه نه چندان زیاد.
چه باید کرد: این یک پدیده کاملاً ایمن است و نیازی به درمان ندارد. اقدامات بهداشتی معمول کافی است. یک درمان بسیار ساده اما موثر می تواند توصیه شود: یک قاشق غذاخوری سرکه 9٪ و نمک را به 0.5 لیتر آب جوشیده سرد اضافه کنید. مانند لوسیون به مناطق عرق اسپری کرده و پاک کنید. محلول آماده شده را در یخچال نگهداری کنید.
و باز هم
عرق کردن نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر گرما دارد. غدد عرق در کل سطح بدن قرار دارند ، کار آنها با تقسیم سمپاتیک سیستم عصبی خودمختار تنظیم می شود. میزان ترشح طبیعی مایعات توسط غدد عرق در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین ، فقط در مورد عرق کردن زیاد (هایپرهیدروز) صحبت می شود که عرق کردن شدید باعث ناراحتی مداوم شود ، که به طور قابل توجهی کیفیت زندگی را کاهش می دهد.
امروز ما در مورد آن شرایطی که باعث هایپرهیدروز می شوند صحبت خواهیم کرد.
هایپرهیدروز اغلب یکی از تظاهرات سندرم اوضاع است.زن به طور دوره ای گرگرفتگی در صورت ، گردن و بالای قفسه سینه را تجربه می کند که همراه با افزایش ضربان قلب و عرق کردن است. این می تواند در هر زمان از شبانه روز اتفاق بیفتد. اگر حملات بیش از 20 بار در روز رخ ندهد ، وضعیت طبیعی تلقی می شود و نیازی به مداخله پزشکی ندارد. هنگامی که سایر علائم ناخوشایند به هایپرهیدروز (درد در ناحیه سر یا ناحیه قفسه سینه ، افزایش فشار خون ، بی حسی دست ، بی اختیاری ادرار ، خشک شدن غشای مخاطی و غیره) پیوست ، زن باید در مورد درمان جبرانی با یک متخصص زنان مشورت کند.
عرق کردن بیش از حد کل بدن در دو سه ماهه اول بارداری معمول است. این در برابر تغییرات هورمونی رخ می دهد و طبیعی به نظر می رسد. هایپرهیدروز در سه ماهه سوم با تسریع در متابولیسم ، تجمع مقدار زیادی مایعات در بدن یا افزایش وزن همراه است. علائم نگران کننده ممکن است بوی عرقی آمونیاک و علائم سفید روی لباس باشد ، که نشان دهنده مشکلات کلیوی است.
هایپرهیدروز یکی از علائم تولید غیر طبیعی زیاد هورمون های تیروئید (پرکاری تیروئید) است. این بیماری با بیماری های زیر رخ می دهد:
- گواتر سمی ندولار؛
بیماری گریوز (گواتر منتشر) ؛
تیروئیدیت تحت حاد
عرق کردن زیاد ناشی از سوء عملکرد غده تیروئید ، گاهی با تومورهای هیپوفیز خود را نشان می دهد. اگر هایپرهیدروز همراه با کاهش شدید وزن در برابر افزایش اشتها ، لرزش دست ، اختلالات ریتم قلب ، تحریک پذیری و اضطراب باشد ، لازم است فورا با یک متخصص غدد داخلی مشورت کنید.
عرق کردن زیاد اغلب با دیابت شیرین اتفاق می افتد. در این حالت ، با نقض تنظیم حرارت همراه است. دیابت از هر نوع منجر به تخریب انتهای عصب می شود ، در نتیجه انتقال کافی سیگنال ها به غدد عرق غیر ممکن می شود. در بیماران دیابتی ، هایپرهیدروز بیشتر در نیمه بالایی بدن تأثیر می گذارد: صورت ، گردن ، قفسه سینه و شکم. با افزایش ترشح مایعات در شب مشخص می شود.
هایپرهیدروز ممکن است نشان دهنده ناکافی بودن گلوکز خون (هیپوگلیسمی) باشد. در بیماران مبتلا به دیابت شیرین ، علت این مشکل معمولاً نقض رژیم غذایی یا مصرف بیش از حد داروهای افت قند خون است. افراد سالم گاهی اوقات پس از ورزش سنگین فاقد گلوکز هستند. در افت قند خون ، عرق سرد و خنک به طور عمده در پشت سر و پشت گردن ظاهر می شود. این حمله ممکن است با سرگیجه ، حالت تهوع ، لرزش و تاری دید همراه باشد. برای خلاص شدن سریع از بیماری ، باید چیزی شیرین (موز ، آب نبات و غیره) بخورید.
تقریباً همه بیماری های سیستم قلبی عروقی تا حدودی با هایپریدروز همراه است. افزایش عرق کردن ذاتی در آسیب شناسی های زیر است:
بیماری هیپرتونیک ؛
تصلب شرایین
نابودی آندرتریت ؛
آنژین سینه؛
حمله ایسکمی گذرا؛
ترومبوز عروقی
علاوه بر این ، غدد عرق با افزایش استرس در افراد مبتلا به پریکاردیت یا میوکاردیت کار می کند.
در یک موقعیت استرس زا ، متابولیسم تسریع می شود - بدن اینگونه بسیج می شود. با احساسات شدید (مثبت و منفی) ، دوزهای شوک هورمونهای نوراپی نفرین و آدرنالین در خون ترشح می شوند. عرق کردن زیاد یکی از پیامدهای این فرآیندها است.
هایپرهیدروز احساسی یا استرس زا در درجه اول غدد عرق واقع در پا ، کف دست ، صورت و زیر بغل را تحت تأثیر قرار می دهد. دانشمندان بر این باورند که عرق کردن پا و کف دست تحت فشار ، مظهر مکانیسم بیولوژیکی اجداد دور ما است.
در بسیاری از افراد ، هایپرهیدروز هنگامی ایجاد می شود که درد شدید باشد و کل بدن با عرق سرد پوشانده شود.
در افرادی که مشکلات جدی بهداشتی ندارند ، عرق کردن زیاد نتیجه خوردن برخی غذاها است. هایپرهیدروز می تواند ناشی از قهوه ، شکلات ، ادویه های گرم ، سیر ، نوشابه ، الکل و غذاهای حاوی چربی های همگن باشد. شدت عرق کردن در افراد سیگاری نیز افزایش می یابد.
عرق کردن را می توان با مصرف برخی از داروها ایجاد کرد: داروهای ضد استفراغ ، تب بر ، تسکین دهنده های درد ، آنتی هیستامین ها ، آرام بخش ها ، داروهای ضد تشنج و فشار خون و همچنین داروهای کلسیم. واکنش بدن به داروها فردی است ، این امر همچنین در مورد بروز عارضه جانبی مانند عرق کردن نیز صدق می کند.
هایپرهیدروز می تواند نشانه ای از مشکلات سلامتی باشد. اگر عرق کردن زیاد به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی تأثیر می گذارد یا با علائم ناخوشایند دیگری همراه است ، باید به پزشک مراجعه کنید.
اگر عرق کردن در بیماری های مختلف مشاهده شود ، پزشکان در مورد هایپرهیدروز ثانویه صحبت می کنند. برای از بین بردن آن ، لازم است مستقیماً بر بیماری زمینه ای تأثیر بگذاریم. عرق کردن در برابر پس زمینه عفونت های عفونی ، سل ، آسیب های غدد درون ریز رخ می دهد. همچنین عرق کردن زیاد می تواند به دلیل دارو درمانی رخ دهد که در این صورت نیاز به جایگزینی دارو است.
- عرق کردن زیاد اولین علامت ابتلا به سرطان در انواع مختلف و مکان ها است.
- بیماری های غدد درون ریز که باعث عرق کردن شدید می شوند
- در بیشتر مواقع ، عرق کردن شدید به دلیل اختلال در عملکرد سیستم غدد درون ریز ایجاد می شود. دیابت شایع ترین منبع عرق کردن در طول شبانه روز است. در دیابت نوع 1 و 2 ، به 3 شکل خود را نشان می دهد که در جدول ارائه شده است:
بی دلیل عرق کردن با هیچ گونه تظاهرات پاتولوژیک همراه نیست
با تب همراه نیست
پس از مصرف یک محصول خود را نشان می دهد
عرق کردن استثنایی در صورت و گردن مشاهده می شود
عرق کردن در شب تحریک شده بهعلت کاهش سطح انسولین در شب
بیشتر اوقات ، هایپرهیدروز به عنوان علامت یک بیماری جدی رخ می دهد.
سایر بیماری های سیستم غدد درون ریز نیز می توانند بر افزایش عرق کردن تأثیر بگذارند:
- آکرومگالی این بیماری با تشکیل یک تشکیل خوش خیم در غده هیپوفیز در مغز مشخص می شود. در فرد مبتلا به آکرومگالی علاوه بر افزایش تولید عرق ، علائم رشد نامتناسب عضلات و استخوان ها نیز مشاهده می شود.
- دوره یائسگی در زنان ، یائسگی اغلب با افزایش عرق کردن رخ می دهد. بیش از نیمی از زنان یائسه از این علامت رنج می برند. این مشکل به دلیل اختلال در سطح استروژن در بدن ایجاد می شود.
- تیروتوکسیکوز با این بیماری ، تولید هورمونهای تیروئید افزایش می یابد. علائم اضافی در مراحل بعدی بیماری بارزتر است.
کم خونی این بیماری با کاهش هموگلوبین در مایع خون مشخص می شود. در کم خونی ، عرق کردن بیش از حد و تنگی نفس پس از ورزش یا کار سخت وجود دارد.
- هپاتیت غالباً ، هپاتیت ویروسی با افزایش عملکرد غدد عرق همراه است.
- بیماری های عفونی منبع اصلی عرق کردن هستند
این علامت اغلب نشان دهنده نفوذ عفونت در بدن انسان است. تولید بیشتر عرق ناشی از بیماریهایی با منشأ عفونی است:
- بیماری سل. علاوه بر افزایش عرق کردن ، سرفه کردن خون ، تب شدید ، درد در جناغ نیز بیمار را آزار خواهد داد. عرق کردن به ویژه در خواب شبانه بروز می کند.
- ARVI عفونت های حاد ویروسی تنفسی ، همراه با تب ، اغلب باعث عرق کردن بیش از حد در بیمار می شوند.عفونت ویروسی با عرق کردن زیاد شبانه آغاز می شود. این می تواند با درجه حرارت بالا همراه باشد یا بدون آن ادامه یابد. در این حالت ، همه علائم فوق وجود دارد ، اما سردرد و بدن درد اضافه می شود
- التهاب نایژه ها. با برونشیت ، فرد دائماً درجه حرارت بالایی دارد ، که این امر منبع افزایش عرق کردن می شود.
- آلودگی مالاریا. با این بیماری ، علائمی مانند تب ، عرق سرد ، لرز ظاهر می شود.
- فرآیندهای چرکی ، از جمله سیفلیس. با سیفلیس ، فیبرهای عصبی آسیب می بینند ، که عملکرد مختل شده در سیستم عرق را تحریک می کند.
- سپتی سمی این خاصیت برای نفوذ استافیلوکوک ها و استرپتوکوک ها در خون است. علاوه بر افزایش عرق کردن ، علائمی مانند لرز ، جهش دما نیز نگران کننده است.
- تب مالت این بیماری را می توان از طریق حیوان مبتلا شد. با تب مالت ، فرد با یک حالت تب دار ، عرق کردن بیشتر آشفته می شود.
- عرق کردن اولین علامت تومور است
- عرق کردن یک عملکرد محافظتی در بدن است که با دفع سموم مرتبط است.
- بعضی اوقات عرق کردن زیاد اولین علامت نئوپلاسم بدخیم یا خوش خیم در بدن است. بیشتر اوقات ، عرق مداوم به مقدار زیاد سیگنال چنین نئوپلاسم هایی را می دهد:
- فئوکروموسیتوم. این یک تشکیل پاتولوژیک در غدد فوق کلیوی است که در حضور آن تولید آدرنالین افزایش می یابد و عرق کردن افزایش می یابد. علائم اضافی: افزایش ضربان قلب ، ادم ، فشار خون بالا.
- تومورهای سیستم عصبی. نئوپلاسم های خوش خیم و بدخیم تشکیل شده در رشته های عصبی منجر به افزایش تولید آدرنالین و ظهور عرق می شود.
- سندرم کارسینوئید با چنین بیماری ، توموری در فرد ایجاد می شود که موادی را ایجاد می کند که رگ ها را تحت تأثیر قرار می دهد. در صورت نقض ، علائمی مانند قرمزی قسمتهای خاصی از بدن ، عرق کردن ، کاهش شاخص های فشار خون و بدتر شدن وضعیت رفاه ظاهر می شود.
- تومورهای سرطانی. لنفوم ، لوسمی ، مزوتریوما ، انکولوژی کلیه ، کبد و سایر سرطان ها باعث افزایش عرق کردن می شوند. تا پایان ، پزشکان نتوانسته اند ماهیت چنین علامتی را در سرطان تشخیص دهند.
- در بیماری های عصبی ، هایپرهیدروز ثانویه است.
همچنین در صورت مشاهده بیماری های عصبی ، فرد عرق زیادی می کند. در این حالت ، افزایش تحریک اعصاب سمپاتیک اتفاق می افتد. یک علامت مشابه در افرادی که بیماری های عصبی زیر دارند ، عرق کردن زیاد خود را نشان می دهد:
- پارکینسون یا بیماری پارکینسون. با این بیماری ، عملکرد برخی از قسمت های مغز آسیب می بیند ، در نتیجه روند عرق کردن افزایش می یابد.
- نقض حاد گردش خون مغزی. با سکته ، عروق مغز باریک می شوند ، به همین دلیل کار برخی از سیستم های بدن ، از جمله سیستم عرق کرده ، مختل می شود. با جریان ناکافی خون در قسمت های خاصی از مغز ، هایپرهیدروز مداوم مشاهده می شود.
- سندرم رایلی دی. این بیماری ارثی است
- عرق کردن زیاد گاهی با سندرم دیانسفالیک نوزادی ایجاد می شود که در آن تومورهایی در مغز ایجاد می شوند. علاوه بر افزایش عملکرد غدد عرق ، تخلیه کل بدن و اختلال در عملکرد بینایی وجود دارد.
- مسمومیت حاد بدن
اگر مسمومیت شدید با شیمی یا مواد سمی تشخیص داده شود ، با علائم زیر بیمار ناراحت می شود:
تورم؛
فشار خون بالا؛
افزایش ضربان قلب
عرق کردن بیش از حد.
این وضعیت در بیماران با مصرف بیش از حد کافئین ، سوء استفاده از کوکائین ، الکل و برخی داروها مشاهده می شود. برخی از داروها سیستم عصبی سمپاتیک را تحریک می کنند و در نتیجه عرق کردن زیاد بیشتری ایجاد می شود. بیمار مبتلا به عرق کردن زیاد بیش از حد به دلیل مسمومیت به کمک فوری نیاز دارد.
در بیشتر موارد ، افزایش عرق کردن زیاد مضر نیست. اگر علائم جانبی دیگری ندارید و این در فعالیت های عادی روزمره شما تداخل ایجاد نمی کند ، پس با انتخاب یک پارچه قابل تنفس و ضد عرق کردن زیاد می توانید مشکل را حل کنید.
با این حال ، در موارد نادر ، می تواند نشانه ای از یک بیماری جدی باشد. علائم مختلفی وجود دارد که عرق کردن زیاد نشان دهنده یک مشکل در سلامتی است.
1. شما به طور ناگهانی و غیرمنتظره ای زیاد عرق کردید
عرق کردن زیاد ناگهانی می تواند نشانه آن باشد که شما دچار استرس یا اضطراب شده اید. این نوع عرق با آنچه که بدن شما سعی در خنک شدن دارد ، متفاوت است زیرا در اثر هجوم آدرنالین ایجاد می شود.
عرق کردن زیاد ناگهانی همچنین می تواند اولین علامت حمله قلبی یا مشکلات قلبی باشد. اگر به حمله قلبی مشکوک هستید ، باید فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید.
در عین حال ، عرق کردن زیاد ناگهانی همیشه دلیل وحشت نیست. این امر اغلب با شرایط خاصی مانند تب ، غذای پرادویه ، ورزش یا استرس در ارتباط است.
2. احساس سرگیجه و سبکی سر می کنید.
هنگامی که عرق کردن زیاد همراه با سرگیجه یا ضعف است ، ممکن است سیگنالی از بدن شما باشد که نشانگر افت قند خون است که ممکن است در اثر افت فشار خون ایجاد شود.
اگرچه این شرایط به خودی خود تهدید کننده زندگی نیستند ، اما باید مطمئن شوید که هیچ جای نگرانی وجود ندارد باید به پزشک مراجعه کنید.
3. عرق کردن زیاد همراه با بی خوابی ، گرگرفتگی صورت ، درد قفسه سینه ، خستگی ، تشنگی شدید و تکرر ادرار است.
همیشه به سلامت کلی خود نگاه کنید تا ببینید آیا عرق کردن زیاد بخشی از یک بیماری جدی تر است یا خیر.
به عنوان مثال ، بی خوابی همراه با عرق کردن زیاد ممکن است نشان دهنده پرکاری تیروئید باشد.
عرق کردن زیاد همراه با گرگرفتگی صورت و قفسه سینه ، می تواند نشانگر سندرم کارسینوئید باشد ، توموری نادر که در آن مواد خاصی در جریان خون آزاد می شود.
اگر عرق می کنید و درد قفسه سینه دارید ، این می تواند نشانه یک مشکل جدی قلبی باشد و شما باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
خستگی همراه با عرق کردن زیاد می تواند عفونت یا فشار خون پایین را نشان دهد.
سرانجام ، تشنگی و ادرار شدید اغلب با دیابت و سطح قند خون همراه است. در این حالت ، فرد در صورت افت قند خون عرق می کند و این نشان دهنده استرس یا تنش است.
4- علائم شبیه آنفولانزا مانند تب و سرفه دارید
در بعضی موارد ، عرق کردن زیاد همراه با تب شدید ممکن است نشانه ای از عفونت باکتریایی یا ویروسی باشد ، مانند مالاریا یا سل.
دما نتیجه تغییر دمای بدن است. مغز شما برای مقابله با عفونت به طور خودکار دما را افزایش می دهد ، که باعث می شود احساس تب کنید و گرما ایجاد کنید. به همین دلیل مهم است که دما را پایین بیاورید و عرق خوبی بخورید.
5. شما بثورات پوستی دارید
اگر عرق روی پوست شما بماند ، ممکن است دچار خارش یا تحریک پوستی شوید که به محض قطع عرق کردن زیاد و تغییر لباس خشک و تمیز ، از بین می رود. با این حال ، مشکلاتی مانند بثورات پوستی یا کهیر می تواند نشان دهنده عفونت قارچی پوستی یا بیماری دیگر باشد.
اختلالات پوستی وجود دارد که با افزایش عرق کردن زیاد همراه است. به عنوان مثال ، کهیر ناشی از استرس کولینرژیک ، که در آن هنگام بدن بیش از حد گرم یا عرق می کند ، بثورات ظاهر می شود. در صورت عرق کردن زیاد در محیط گرم یا مرطوب ، بثورات پوستی می تواند ایجاد شود ، باعث ایجاد بثورات گرمایی یا گرمای خارش دار شود.
6. شما دچار استرس شدید یا حملات وحشت هستید
بسیاری از افراد در شرایط استرس زا مانند سخنرانی در جمع عرق می کنند. اما ، اگر عرق کردن زیاد همراه با علائم دیگر وحشت یا اضطراب باشد ، این ممکن است نشان دهنده یک مشکل روانی باشد.
عرق کردن زیاد مربوط به اضطراب می تواند به یک حلقه معیوب تبدیل شود که در آن شما فقط از انتظار برای عرق کردن شروع به عرق کردن زیاد می کنید. با یادگیری نحوه کنار آمدن با اضطراب می توانید این چرخه نامحلول را بشکنید. اگر نمی توانید اضطراب خود را به تنهایی مدیریت کنید ، از متخصص کمک بگیرید.
7. سریع شروع به لاغر شدن کردید
کاهش سریع وزن و عرق کردن زیاد شدید ممکن است نشان دهنده پرکاری تیروئید باشد. چنین علائمی همچنین مشخصه سل و مونونوکلئوز و همچنین برخی از انواع سرطان است.
اگر زیاد عرق می کنید و وزن شما به سرعت در حال کاهش است ، ممکن است منطقی باشد که به پزشک مراجعه کنید.
8- شما در تمام بدن خود عرق می کنید ، نه در مکان های خاص
هایپرهیدروز دو نوع است.
هایپرهیدروز اولیه عرق کردن زیاد در بعضی مناطق خاص مانند زیر بغل ، صورت یا کف دست است.
در همان زمان ، افزایش عرق کردن زیاد در بدن با انواع مختلف هایپرهیدروز ثانویه اتفاق می افتد .
با این نوع عرق کردن زیاد ، علت آن اغلب مصرف برخی داروها یا بیماری دیگری است. چاقی ، نقرس ، یائسگی ، تورم ، دیابت ، مسمومیت با جیوه ، دیابت و هایپرهیدروز می تواند منجر به عرق کردن زیاد و شدید شود.
گرچه در بیشتر اوقات ، عرق کردن زیاد در تمام بدن پاسخ طبیعی به گرما ، استرس و ورزش است.
9. شما فقط شب ها عرق می کنید
بسیاری از افراد وقتی بیرون از خانه گرم است یا دمای اتاق زیاد می شود ، عرق شبانه را تجربه می کنند. اما ، اگر خانه خود را خنک نگه دارید ، از پارچه ها و تختخواب های قابل تنفس استفاده کنید و همچنان از شما عرق بریزید ، سلامتی شما در معرض خطر است.
عرق کردن زیاد شبانه با عفونت هایی مانند سل یا آنفولانزا شایع است و گاهی اوقات می تواند نشانه نوعی سرطان مانند لنفوم باشد.
همچنین ممکن است شب ها به دلیل تغییرات هورمونی در دوران یائسگی یا به دلیل داروهای خاص ، بیشتر اوقات عرق کنید.
10. فقط در یک طرف بدن خود عرق می کنید.
اگر متوجه شدید که عرق فقط در یک طرف بدن شما ظاهر شده است ، ممکن است لازم باشد به پزشک مراجعه کنید.
عرق کردن زیاد ناهموار می تواند یک اختلال نادر سیستم عصبی به نام سندرم هارلکین و همچنین اختلالات مانند تومور مغزی ، آبسه یا سکته را نشان دهد. در موارد نادر ، علت می تواند سرطان ریه و اختلال در سیستم عصبی - سندرم هورنر باشد.
اگرچه عرق کردن زیاد باعث ناراحتی زیادی می شود ، اما به یاد داشته باشید که عرق کردن زیاد برای فرد کاملاً طبیعی است.
بدون دلیل عرق می کنید
اگر همه بیماری های احتمالی و دلایل دیگر ، مانند غذای پرادویه یا فعالیت بدنی را رد کرده باشید ، به احتمال زیاد عرق کردن زیاد فعال به دلیل غدد عرق فعال است.
برخی از افراد غدد عرق بیش از حد فعال دارند که در آنها حتی کوچکترین محرک باعث عرق کردن زیاد آنها می شود و این مسئله مشکلی را نشان نمی دهد.