نحوه تشخیص بیمارانی که به شدید ترین شکل به کرونا واکنش نشان می دهند

سیتوکین
حتما شما هم متوجه واکنش افراد مختلف به ویروس کرونا شده اید بعضی در حد یک سرماخوردگی! وبعضی تا یک قدمی مرگ می روند . علت چیست؟ چگونه این بیمارانی که به شدید ترین شکل به کرونا واکنش نشان می دهند را تشخیص  دهیم؟ چه آیتمی در خون ، به تشخیص پزشک کمک می کند؟

 

متخصصان دانشگاه ساوت همپتون(University of Southampton) آزمایشی را برای پیش بینی سختی یک بیمار مبتلا به  کرونا COVID-19 تهیه کرده اند. ما در مورد میزان  سیتوکین در خون صحبت می کنیم.

 

سیتوکین چیست

سیتوکین ها مولکول های سیگنالینگ سلولی(Cell signaling) یا پیام رسان سلولی هستند که باعث واکنش در خون با محصول نهایی به شکل سلول های ایمنی محافظ (لنفوسیت ها) می شوند. دانشمندان دریافته اند که در برخی از بیماران با شکل شدید نوع جدید ویروس کرونا ، سیستم ایمنی بدن بیش از حد شدید واکنش نشان می دهد که منجر به  سندرم انتشار سیتوکین یا طوفان سیتوکین می شود.

 

به افزایش بیش از حد سطح سیتوکین در خون سندرم انتشار سیتوکین یا طوفان سیتوکین گفته می شود. این یک واکنش التهابی است که منجر به حمله سیستم ایمنی بدن به سلولها و بافتهای بدن شخص می شود. (مث بیماری های خود ایمنی) نتیجه این امر می تواند از بین رفتن بافت ها و اندام ها و در نتیجه مرگ باشد. 

 

کارشناسان از این سوال که آیا بلافاصله پس از بستری شدن در بیمارستان ، با تجزیه و تحلیل سیتوکین ها ، می توان استعداد یک بیمار خاص را به سندرم انتشار سیتوکین  شناسایی کرد تا بیماران با بیشترین خطر وخامت شناسایی شوند و اقدامات مناسب انجام شود ، آیا این امکان وجود دارد؟

 

معلوم شد که افراد با مقادیر بالای سیتوکین IL-6 ، IL-8 ، TNF ، IL-1β و IL-33 در معرض خطر پاسخ ایمنی بیش از حد هستند. دانشمندان هشدار دادند که بهتر است چنین بیمارانی بلافاصله در بخش مراقبت های ویژه با قابلیت اتصال سریع به دستگاه تنفس قرار گیرند. این کمک می کند تا از واکنشهای برگشت ناپذیر جلوگیری کرده و به معنای واقعی کلمه جان بیمار را نجات دهند.

 

توصیه های کرونایی

1- اعتقاد بر این است که ماسک ها شما را از ویروس کرونا نجات نمی دهند. پزشکان یادآوری می کنند که ماسک قطرات بزاق را که هنگام صحبت ، سرفه ، عطسه آزاد می شود به تأخیر می اندازد. ماسک واقعاً 100٪ در برابر عفونت محافظت نمی کند ، اما به طور قابل توجهی خطر را کاهش می دهد.

 

هم افراد بیمار و هم افراد سالم باید از ماسک استفاده کنند. همچنین لازم به یادآوری است که حدود یک چهارم مبتلایان به هیچ وجه علائمی را تجربه نمی کنند. با این حال ، آنها برای دیگران خطرناک هستند و می توانند کرونا COVID-19 را گسترش دهند.

 

2- در مورد اینکه بیمار برای بار دوم بیمارمی شود یا نه ، اکنون هیچ اطلاعات علمی در مورد دوام مصونیت پس از بهبودی وجود ندارد. اما گزارشات بیشتر و بیشتر از موارد عفونت مجدد وجود دارد و اخیراً مرگ اولین بیماری که برای دومین بار به ویروس کرونا مبتلا شد ، ثبت شده است.بنابراین ، حتی کسانی که قبلاً بیمار بوده اند نیز باید مراقب باشند. به خصوص اگر چندین ماه از لحظه بهبودی آنها گذشته باشد.

نظرات

برای ارسال نظر باید وارد حساب کاربری شوید. ورود یا ثبت نام

بیشتر بخوانید