از داروهای ضد ویروسی می توان به عنوان مکمل واکسن ها برای درمان افراد در مراحل اولیه COVID-19 استفاده کرد.در حال حاضر چندین درمان ضد ویروسی خوراکی برای COVID-19 در حال مطالعه است.
شرکت مرک Merck پس از آزمایش بالینی نشان داد داروی «مولنوپیراویر» (Molnupiravir) خطر بستری شدن یا مرگ ناشی از COVID-19 را تا 50 درصد کاهش می دهد ، مجوز استفاده اضطراری از قرص روزانه خود را درخواست می کند.طرفداران می گویند این قرص ها راهی آسان و در دسترس برای درمان علائم COVID-19 در اختیار مردم قرار می دهند.
با این حال ، دیگران می گویند توسعه درمان های ضد ویروسی برای بیماری های دیگر مانند آنفولانزا دشوارتر از آنچه پیش بینی می شد ، بوده است.
برای برخی ، درمان COVID-19 می تواند به سادگی مصرف قرص روزانه باشد.
چندین درمان ضد ویروسی خوراکی برای COVID-19 در دست ساخت است ، از جمله یکی از آنها ممکن است به زودی در دسترس قرار گیرد.
مقامات بیوتراپی Merck و Ridgeback قصد دارند پس از آنچه آنها به عنوان کارآزمایی بالینی مرحله 3 موفق معرفی کردند ، از سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای استفاده از داروهای خود که به نام مولنوپیراویر شناخته می شود ، مجوز استفاده اضطراری (EUA) را بگیرند.
مقامات شرکت امروز گفتند که مولنوپیراویر در مقایسه با شرکت کنندگانی که دارونما دریافت کرده بودند ، خطر بستری شدن یا مرگ ناشی از COVID-19 را تا 50 درصد در شرکت کنندگان در آزمایش با علائم خفیف تا متوسط کاهش داد.
روبرت دیویس ، مدیرعامل و رئیس شرکت مرک Merck ، در بیانیه ای گفت: "با این نتایج قانع کننده ، ما خوش بین هستیم که مولنوپیراویر می تواند به عنوان بخشی از تلاش های جهانی برای مبارزه با همه گیری به یک داروی مهم تبدیل شود ."
دکتر مونیکا گاندی ، MPH ، استاد پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا سان فرانسیسکو ، نتایج آزمایش بالینی و اهمیت آنها را توضیح داد.
وی می گوید: "مولنوپیراویر یک ضد ویروس (آنالوگ نوکلئوزیدی) است که در ابتدا با مهار تکثیر ویروس طیف گسترده ای در برابر بسیاری از ویروس ها طراحی شده است." "در لوله آزمایش ، مولنوپیراویر مانع از تکثیر SARS-CoV-2 ، عامل ایجاد کننده COVID-19 می شود ، بنابراین ابتدا در آزمایش مرحله دوم آزمایش شد که نشان داد زمان پاکسازی RNA ویروسی کاهش یافته و نسبت بیشتری از شرکت کنندگان ( 92 درصد) به طور کلی در افرادی که 800 میلی گرم مولنوپیراویر دو بار در روز دریافت کردند ، پاکسازی ویروسی به دست آمد.
"مولنوپیراویر سپس در مرحله 3 آزمایش بیماران سرپایی مبتلا به COVID-19 خفیف تا متوسط که حداقل یک عامل خطر ابتلا به بیماری شدید داشتند ، مورد آزمایش قرار گرفت تا ببیند آیا این دارو برای جلوگیری از بستری شدن یا مرگ و تجزیه و تحلیل موقت کارآزمایی موثر دارد؟
در این یافته مثبت ، "گاندی در پایان گفت: این یک یافته بسیار هیجان انگیز است برای اولین داروی سرپایی که احتمالاً برای درمان COVID-19 خفیف و متوسط تأیید می شود و این شرکت اعلام می کند که برای EUA ارسال خواهد کرد ، در حالی که دولت در حال حاضر خرید 1.7 میلیون دوز را بر اساس آن تأیید کرده است.
Pfizer و Roche همچنین در حال انجام آزمایشات بالینی در مراحل پایانی بر روی داروهای ضد ویروسی هستند که می توانند افراد را در مراحل اولیه COVID-19 درمان کنند.
در صورت تأیید اضطراری مولنوپیراویر ، این درمان ها می تواند تا اوایل سال آینده در دسترس قرار گیرد.
کارشناسان می گویند درمان های ضد ویروسی جبهه مهمی در محدود کردن و پایان دادن به بیماری همه گیر COVID-19 و انتقال آن به یک بیماری بومی است که در بین مردم اما قابل کنترل است.به گفته کارشناسان ، داروهای ضد ویروسی - که قبلاً برای درمان HIV ، هپاتیت C و آنفولانزا استفاده می شد - با مهار تکثیر ویروس ، کاهش بارهای ویروسی و بیماری کمتر در افراد و همچنین احتمال انتقال ویروس به دیگران ، موثر است.
یکی از داروهای ضد ویروسی ، رمدیسیویر ، به عنوان درمان COVID-19 استفاده می شود ، اما برای بیماران بستری در موارد پیشرفته بیماری در نظر گرفته شده است ، در حالی که داروهای ضد ویروسی جدید را می توان بدون دخالت پزشک در داروخانه توزیع کرد.
دکتر کلی مک کی جونیور ، MPH ، مشاور ارشد علمی تیم بالینی برای آزمایش فاز 3 FDA Revive Therapeutics برای بوسیلامامین ، می گوید: "این داروها می توانند نقش مهمی در هدایت همه گیری COVID-19 ایفا کنند ."قرص کووید 19" می تواند مانع از تکثیر ویروس شود تا جایی که دفاع طبیعی بدن می تواند به طور موثر با آن مبارزه کند ، از شدت عفونت بکاهد و از پیشرفت بیماری (یا حداقل کاهش احتمال آن) جلوگیری کند.
وی گفت: "علاوه بر این ، بسته به مشخصات ایمنی یک یا چند مورد از این داروها ، قرص کرونا ممکن است از ایجاد عفونت حتی در افرادی که در معرض خطر زیادی برای عفونت هستند جلوگیری شود."
وی توسعه چنین داروهایی را "اقدام مهمی که مکمل واکسیناسیون و مداخلات غیر پزشکی (به عنوان مثال ، ماسک ، فاصله فیزیکی ، شستشوی مکرر دست ها) برای کاهش شیوع عفونت در جوامع نامید."