راز تغییر رنگ چشم کودکان چیست و آیا در سنین بالاتر رنگ چشم در فرد تغییر می کند؟
آیا می دانید رنگ چشم نوزادان گاهی اوقات تغییر می کند و در دو سالگی نوزاد چشم آبی می تواند به چشمان قهوه ای تبدیل شود؟ یا شاید شما خودتان با چنین پدیده شگفت انگیزی روبرو شده اید؟ دانشمندان هنوز نمی توانند این معما را به طور کامل حل کنند، اما در سال های اخیر آنها بسیار به پاسخ به این سوال نزدیک شده اند. پس راز تغییر رنگ چشم کودکان چیست و آیا در سنین بالاتر رنگ چشم در فرد تغییر می کند؟
رنگ چشم نوزادان
با وجود علاقه زیاد دانشمندان به این موضوع، هنوز سوالات بدون پاسخی در موضوع تغییر رنگ چشم وجود دارد. اما علم می داند که در اکثریت قریب به اتفاق موارد، چشم نوزاد روشن نمی شود، بلکه تیره می شود. شش سال پیش، در آمریکا، کارشناسان دانشگاه استنفورد مطالعهای را انجام دادند که در آن تقریباً صد و پنجاه کودک شرکت کردند. این نشان می دهد که در یک سوم (!) نوزادان، رنگ چشم ها از بدو تولد تا دو سالگی تغییر کرده است، در حالی که تنها پنج نفر از آنها چشمان روشن و بقیه تیره شده اند.
اغلب چشم ها قبل از دو سالگی تغییر می کند و تیره می شود.
چرا این اتفاق می افتد؟ دانشمندان توضیح ساده ای برای این موضوع دارند. به نظر آنها، تیرگی شدید چشم با تجمع ملانین رنگدانه مولکولی بالا محافظ در عنبیه همراه است. اغلب، در روزهای اول زندگی کودک، چشمان او خاکستری یا سبز روشن است، زیرا هنوز ملانین کمی وجود دارد، اما به تدریج ملانین در بدن شروع به جمع شدن می کند و رنگ آن تغییر می کند.
هر چه ملانین کمتر باشد، رنگ چشم روشن تر است.
حتی قبل از آن، در پایان قرن گذشته، یک مطالعه توسط دانشمندان آمریکایی دیگر، که هدف آن 1300 دوقلو بود، نتایج جالبی نداشت. محققان با مشاهده این کودکان از بدو تولد تا بزرگسالی دریافتند که رنگ چشم آنها می تواند در شش سال اول تغییر کند. علاوه بر این، در برخی موارد (البته بسیار نادر)، تغییراتی هم در دوقلوهای نوجوان و هم در بزرگسالان رخ داده است. در همان زمان، در نتیجه مطالعه، مشخص شد که در دوقلوهای هتروزیگوت متولد شده با همان رنگ عنبیه، متعاقباً می تواند متفاوت شود. به عنوان مثال، در یکی از کودکان رنگ چشم تغییر نمی کند، در حالی که در دیگری تغییر می کند.
همچنین بخوانید: عکس های خواهران دوقلو اینستاگرام را تسخیر کردند
همچنین بخوانید: افرادمشهوری که ناهمرنگی عنبیه دارند
اگر ملانین کمی در چشم ها وجود داشته باشد، آنها آبی می شوند (مشابه پراکندگی نور در جو که در نتیجه ما آسمان را آبی می بینیم). درست است، اینکه چرا برخی از کودکان با افزایش سن ملانین بیشتری تولید می کنند، در حالی که برخی دیگر مقدار کمی از آن دارند، هنوز مشخص نیست. یکی از دلایل ادعایی ژن هایی است که کودک از والدین به ارث برده است، دوم تأثیر عوامل مختلف محیطی است.
چشم دوقلوها ممکن است از نظر رنگ یا سایه متفاوت باشد.
جالب توجه است که به گفته دانشمندان ، در حدود یک سالگی، چشم های نوزاد رنگ تعیین شده توسط ژن ها را به دست می آورند، اما سایه نهایی عنبیه در اکثریت قریب به اتفاق افراد هنوز در سن پنج تا ده سالگی تشکیل می شود. . یعنی تغییر اصلی بلافاصله اتفاق می افتد و سپس رنگ اصلاح می شود.
آیا رنگ چشم را می توان پیش بینی کرد؟
در عین حال، یادآوری می کنیم که ژنتیک یک چیز کاملاً قابل پیش بینی نیست و در مورد رنگ چشم نیز صد در صد نمی توان از قبل آن را دانست. شما فقط می توانید در مورد احتمال کمتر یا بیشتر صحبت کنید. بنابراین، به عنوان مثال، مادران و پدران با چشم روشن اغلب نوزادانی را با همان چشمان روشن به دنیا می آورند و اگر حداقل یکی از والدین چشمان قهوه ای داشته باشد، به احتمال زیاد کودک نیز روشن نخواهد بود، زیرا ژنتیک مسئول رنگ تیره عنبیه غالب است.
تغییر رنگ چشم را می توان پیش بینی کرد، اما نه 100٪.
به هر حال، دانشمندان حتی احتمال چنین تغییراتی را محاسبه کردند. بنابراین، مشخص است که چشمان خاکستری نوزاد اغلب به خاکستری تیره تغییر می کند و نوزادان چشم آبی متعاقباً می توانند یا چشم آبی شوند یا عنبیه آنها خاکستری روشن شود. رنگ سبز دریافت شده در بدو تولد اغلب به قهوه ای روشن، سبز خاکستری یا سبز مایل به آبی تغییر می کند. اما اگر ژنها با چشم قهوهای تنظیم شده باشند، به احتمال زیاد در هنگام تولد عنبیه خاکستری تیره خواهد بود.
در این میان، مواردی وجود دارد که در اثر یک شوک احساسی شدید، رنگ چشم ها تغییر می کند. بنابراین، به عنوان مثال، استرس یا، برعکس، شادی زیاد می تواند به یک محرک تبدیل شود. واقعیت این است که احساسات بسیار شدید پس زمینه هورمونی را تغییر می دهد، در نتیجه غلظت ملانین در عنبیه نیز تغییر می کند.
رنگ چشم می تواند تحت تأثیر احساسات پر رنگ شود.
پزشکان هشدار می دهند که تغییر رنگ چشم در اکثر موارد یک آسیب شناسی چشمی نیست. اما اگر عنبیه کاملاً سیاه یا برعکس سفید شود، چنین تغییری پاتولوژیک نامیده می شود و ممکن است نشان دهنده یک بیماری جدی باشد. به عنوان مثال، آسیب به سیستم عصبی، گلوکوم رنگدانه ای یا ملانوم عنبیه می تواند علت باشد.
درست است ، ما عجله می کنیم تا خواننده را اطمینان دهیم: چنین بیماری هایی به ندرت اتفاق می افتد ، علاوه بر این ، در مورد آسیب شناسی ها ، تغییرات اغلب نه در هر دو چشم بلکه فقط در یک چشم رخ می دهد. بنابراین اگر رنگ چشمان شما در بزرگسالی تغییر کرد، فوراً وحشت نکنید. به احتمال زیاد، هیچ ایرادی در این وجود ندارد.
اگر رنگ چشم ها متفاوت است، ممکن است دلایل مختلفی وجود داشته باشد.
به هر حال، دلیل دیگری برای تغییر رنگ چشم یک فرد وجود دارد: ضربه فیزیکی. در این مورد، هر دو چشم و یکی می توانند سایه را تغییر دهند، همانطور که برای مثال در مورد خواننده مشهور دیوید بویی اتفاق افتاد. او با چشم آبی به دنیا آمد، اما در بزرگسالی یکی از چشمانش قهوه ای شد. دلیلش درگیری با دوستش به خاطر دختری بود که هر دو دوست داشتند. بیشتر بخوانید درباره اینکه چگونه دیوید بویی چشم های رنگی متفاوت خود را پیدا کرد و چرا این اتفاق افتاد.
مقاله را دوست داشتید؟ با گذاشتن نظرات از ما حمایت کنید.