نان سنگک که می توانست بهترین نان باشد

در

متخصص تغذیه موسی صالحی گفت: آرد سفید که در تنور نان سنگک با دمای 400 درجه و بالاتر پخته شده فقط قند را وارد بدن می کند.قند بدون ویتامین نمی تواند تبدیل به انرژی شود و تبدیل به چربی می شود و موجب می شود شکم و پهلو را بزرگ کند، افزایش این فرایند می تواند موجب ناراحتی و بیماری کبدی شود و فرد را به کبد چرب مبتلا کند.

وی اضافه کرد:نان سنگک ریگی باید با ریگ داغ پخته شود و نان روی ریگ داغ بپزد درحالی که در نانوایی ها اکنون شعله های داغ بالای سرنان است و بعد از نان به سطح فلزی یا ریگ می رسد حرارتی که به نان می رسد حدود 400 درجه است. نان سنگک که می توانست بهترین نان باشد امروز بدترین نان ایران است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دلایل نامرغوب بودن نان سنگ را برشمرد و گفت:سفید کردن آرد تا 18 درصد، دمای بالای تنور تا 400 درجه، استفاده از بدنه فلزی و دمای مستقیم به جای استفاده از ریگ و دمای غیر مستقیم موجب شده تا نان سنگک مرغوبیت و خاصیت خود را از دست بدهد.

صالحی افزود: انسان باید از خودش سئوال کند چرا باید مواد بی فایده بخورد که از فرط چاقی، چربی خون، فشارخون، دیابت و کبد چرب بمیرد؟

متخصص تغذیه در مورد مضرات قندهای بدون ویتامین گفت: این قندها مثل قند و شکرمعمولی با چای و شربت و قند حاصل از نان سفید و نان سنگک و بربری و لواش و برنج سفید در نهایت به سندرم متابولیک تبدیل می شود. (سیارک)

صالحی با بیان اینکه نان سفید منجر به سرطان های پروستات، سینه، خون و صفرا می شود اضافه کرد:با مصرف نان سفید و برنج سفید و البته کیک و کلوچه و شیرینی قنادی و بیسکویت و ماکارونی و قند و شکر، آنچه وارد خون می شود قند بدون ویتامین های گروه B است.


او ادامه داد:‌قند گلوکز از طریق خون وارد بافت ها و سپس وارد سلول و در نهایت وارد میتو کندری می شود. نخست گلوکز به استیل کوآنزیم آ تبدیل می شود و سپس به کمک ویتامین های گروه B به انرژی تبدیل می شود در صورتی که اکسیژن هم باشد.

اکسیژن توسط هموگلوبین از طریق خون به میتوکندری آورده شده و در صورت وجود ویتامین های گروه B با استیل کوآنزیم آ ترکیب شده و سوخت لازم برای عملکرد سلول ها یعنی انرژی تولید می کند.


وی ادامه داد : در صورتی که گندم سفید شده باشد یعنی با مصرف نان سفید مثل نان سنگک و نان بربری و نان تافتون و نان لواش که همه این ها با آرد سفید 18 درصد سبوس گرفته شده تولید می شوند ویتامین های گروه B در کارخانه های آرد از بین می روند و متاسفانه لقمه ایرانی از نظر ویتامین های گروه B بسیار فقیر است.


صالحی اضافه کرد: قند ناشی از نان سفید به انرژی تبدیل نمی شود و همه به چربی خون تبدیل می شودو چربی را بالا می برد و بعد منجر به چاقی می شود و کبد چرب تولید می کند. (سیارک)


وی همچنین گفت:اکسیژن که توسط هموگلوبین به میتوکندری سلول آورده شده چون نتوانسته باعث سوخت گلوکز شود و انرژی تولید کند به رادیکال های آزاد تبدیل می شود این ها مهمترین و گسترده ترین عوامل تولید سرطان در بدن انسان است.این متخصص تغذیه اضافه کرد : بنابراین متوجه می شویم که سفید کردن گندم برای تولید نان سفید باعث چاقی، چربی خون، فشارخون، دیابت و کبد چرب می شود و در ضمن اکسیژن بخاطر نبود ویتامین B به رادیکال های آزاد یعنی مهمترین عوامل سرطان زا تبدیل می شود.منبع: فارس انلاین

نظرات

در ادامه بخوانید...

علائم کبد چرب

در

در این پست علاوه بر اشاره به علائم «کبد چرب»، دستور رژیم غذایی برای درمان کبد چرب داده می شود.

علائم ابتلا به بیماری کبد و در صورت ابتلا به کبد چرب، دستور رژیم غذایی مناسب برای کنترل بیماری چه می باشد؟ 

 

علائم ابتلا به کبد چرب

 درد درناحیه مرکز شکم 

سفیدرنگ شدن زبان 

 عرق کردن زیاد 

سیاه شدن اطراف چشم در بعضی مواقع با  خارش و سوزش همراه است.

 

پیشگیری و درمان کبد چرب

برای پیشگیری و درمان کبد چرب این اقدامات را انجام دهید:

از مصرف روغن صنعتی و نباتی به‌ شدت پرهیز نمایید و به‌جای آن از روغن‌های گیاهی مانند زیتون، کنجد، روغن ارده کنجد، استفاده کنید.

از مصرف آب سرد و نوشیدنی سرد و گازدار خودداری نمایید مخصوصاً بعد از ورزش و عرق کردن زیادو  ناشتا قبل از غذا و حین غذا و بعد از غذا تا یک ساعت (پایان هضم اول: عبور غذا از معده)  آب ننوشید. (سیارک

برای کاهش تشنگی،  عرق کاسنی یا عرق شاتره یا عرق خارشتر یا عرق بید و نیز لیمو، آبلیمو، میوه و سبزیجات ترش و گس مانند خیار، کاهو، هویج، سیب ترش، هندوانه، طالبی، کیوی، انار ترش، زرشک، سماق بیشتر میل نمایید.

ازمصرف غذاهای سرخ شده، تف‌ داده شده، بودادنی، سیر داغ، پیازداغ، تنقلات شور و غذاهای نمک‌سود مانند ماهی‌شور، چیپس، پفک، یخمک، ترشیجات و سس خودداری نمایید.

گوشت ها را بصورت آب‌ پز و کبابی مصرف نمایید.

گوشت گوساله، مرغ، گوشت فریزری، سوسیس، کالباس، و کنسرو مصرف نکنید.

گوشت‌های لطیف و گرم ماننده بره، بوقلمون، شتر، کبوتر، خروس، و بز استفاده نمایید.

ناشتا یک عدد سیب (ترش نباشد) بخورید.

در وعده صبحانه  زیتون مصرف نمایید.

عصرانه  شربت سکنجبین بنوشید.

 زعفران با عسل را با آب جوشیده مخلوط و مصرف کنید.

روی ماست کمی  زنجبیل بپاشید و میل کنید.

شبه ها بادام  را آهسته مثل آدامس  چند دقیقه بجوید.

سعی کنید غذا را زیاد بجوید تا بزاق دهانی بیشتری به معده بفرستید.

اگر ناهار نخورید، سریع‌تر درمان می‌شوید.

برای عدم‌تمایل به غذا در طول روز، صبحانه مقوی  بخورید و اگر در طول روز ضعف کردید، یک مشت تنقلات گرم و طبیعی مانند نخودچی، کشمش، بادام، فندق و پسته بخورید. (سیارک

نظرات

در ادامه بخوانید...

بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب

در


دکتر پیام فرح‌بخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی اظهار کرد: «سبک زندگی اشتباه امروزی، عامل ابتلا به کبد چرب است و معمولا این بیماری ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد و فرد در قسمت راست شکم، احساس سنگینی و درد خفیف کند. درنتیجه آن را خیلی جدی نگیرد و در پی اقدامات پزشکی نرود. به این ترتیب چون کبد چرب علامت مهمی ندارد ممکن است ناشناخته هم باقی بماند.»(سیارک)  

وی در ادامه با اشاره به اینکه کبد چرب در عین حال که یک بیماری بی‌سروصداست ولی می‌تواند به مرور زمان پیشرفت کند، عنوان کرد:

تجمع چربی‌ در کبد به مرور زمان باعث ایجاد التهاب و تشکیل باندهای فیبروز می‌شود و آنزیم‌های کبدی بالا می‌رود، در صورت عدم درمان و بهبودی کبد چرب می‌تواند به سمت نارسایی کبد و سیروز کبدی پیشروی کند.

نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد حتی بعد از مدت زمان کوتاهی مثلا طی هفت یا هشت سال هم دیده شده که کبد چرب به سیروز کبدی ختم شود.»

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مهم‌ترین اقدام درمانی برای کبد چرب، در صورت اضافه وزن، رژیم کاهش وزن است که باید براساس الگوی درست خوردن طراحی شده باشد، گفت: «سرعت کاهش وزن در مبتلایان به کبد چرب حتما باید حساب شده و دقیق باشد تا به کبد آسیب بیشتری نرساند. بنابراین این رژیم غذایی کاهش وزن حتما باید تحت‌نظر متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی ارائه شود چراکه این نوع رژیم بسیار تخصصی است و هر روز فرد باید از همه گروه‌های اصلی غذایی در حجم کم اما وعده‌های متعدد استفاده کند تا وزنش پایین بیاید و این بیماری درمان شود. کاهش کالری دریافتی روزانه به صورت اصولی می‌تواند به کاهش وزن و بهبود وضعیت کبد کمک کند.»(سیارک)  

دکتر فرح‌بخش در نهایت خاطرنشان کرد: «بیماران مبتلا به کبد چرب در کنار تغذیه اصولی، باید روزانه فعالیت ورزشی داشته باشند زیرا مطالعات نشان می‌دهد انجام فعالیت ورزشی‌ای که حتی منجر به کاهش وزن هم نشده باشد، در درمان کبد چرب مفید و موثر است. بنابراین از تاثیر ورزش و تحرک بدنی نیز در درمان کبد چرب نباید غافل شد.»

نظرات

در ادامه بخوانید...

درمان کبد چرب با اصلاح رژیم‌ غذایی

در

درمان کبد چرب بدون اصلاح رژیم‌ غذایی ممکن نیست. معمولا به مبتلایان به بیماری کبد چرب توصیه می‌شود از کالری مصرفی خود در تغذیه روزانه و رژیم غذایی بکاهند و در عوض به مصرف موادغذایی پرفیبر و حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده روی بیاورند.مصرف موادغذایی کاهنده التهاب و ترمیم‌کننده سلول‌های بدن نیز در درمان این بیماری توصیه ‌شده است.
علاوه‌بر این توصیه‌های کلی، برخی مواد غذایی که به‌طور خاص در درمان کبد چرب مؤثر است، عبارتند از:

سیر

سیر ازجمله موادغذایی اصلی در بسیاری از رژیم‌های غذایی است و به نظر می‌رسد در بهبود مبتلایان به کبد چرب نیز بی‌تأثیر نباشد. نتایج یک پژوهش نشان داده مکمل‌ پودر سیر در برخی مبتلایان به این بیماری موجب کاهش وزن بدن و چربی‌ کبد می‌شود.

اسیدهای چرب امگا 3

نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که اسیدهای چرب امگا 3 موجب اصلاح میزان چربی کبد و کلسترول HDL در مبتلایان به کبد چرب می‌شود. البته، اثبات کامل این نتایج هنوز نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است. با این‌حال، پژوهشگران تأکید دارند مصرف موادغذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند سالمون، ساردین، گردو و تخم کتان به کاهش چربی‌ کبد کمک می‌کند.

قهوه

قهوه حاوی کلروژنیک اسید است. این ترکیب خاص را سرشار از خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی می‌دانند که بویژه در کاهش کلسترول و تنظیم فشارخون نیز مفید است. قهوه همچنین از بدن در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی محافظت می‌کند.

چای

مصرف چای به‌منظور درمان بیماری‌ها به هزاران سال پیش برمی‌گردد. در نتایج یک پژوهش مشاهده شد چای سبز موجب کاهش درصد چربی بدن و چربی خون می‌شود. هرچه میزان آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبز بیشتر باشد، بر تاثیر درمانی این گیاه افزوده خواهد شد.

گردو

گردو سرشار از امگا 3 است. شواهد از این قرارند مصرف منظم گردو موجب بهبود عملکرد کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی می‌شود.

آووکادو

آووکادو سرشار از چربی‌های مفید، مواد مغذی ضدالتهابی و فیبرهای محلول است و در کاهش قندخون و استرس اکسیداتیو در بدن مؤثر است.

بروکلی

مطالعات نشان داده مصرف بلندمدت بروکلی از انباشتگی چربی در کبد موش‌های آزمایشگاهی جلوگیری کرد.این مطالعات هنوز ادامه دارد، اما هنوز وارد فاز آزمایش بالینی روی انسان‌ها نشده است.منبع: جام‌جم

نظرات

در ادامه بخوانید...

10 نشانه که کبد شما مریض است

در

10 نشانه که کبد شما مریض است

علائم هشدار دهنده که نشان می دهد کبد شما پر از سموم است!!
اگر چربی های کبدی بیش از حد زیادی داشته باشید یا شروع به ایجاد بیماری حاد کبدی کنید، یکی از اولین نشانه هایی که شما در بیماری کبد، کبد چرب،  تجربه می کنید، از دست دادن اشتها و یا افزایش  سطح کلسترول است که نشاندهنده کبد بسیار سمی میباشد.

1.درد در کبد 

درد کبد

-درد اولین نشانه مستقیم که نشان می دهد کبد شما از یک بیماری رنج می برد و نمی تواند به درستی کار کند.کبد شما پر از سموم است.

  2. ورم در مچ پا و پاها

 

کبد چرب ورم در مچ پا و پاها

- تورم بدون درد از نشانه های مستقیم کبدی است که بیش از حد با سموم پر شده است .

3.افزایش وزن

کبد چرب افزایش وزن

- هنگامی که کبد قادر به دفع سموم نیست ، سلول های چربی غیر اشباع را ذخیره میکند.

  4.حساسیت/ آلرژی

- اگر کبد شما سالم باشد، خطر بالقوه هر آلرژی موجودی را از بین می برد.

 5.زرد شدن چشم و پوست

کبد چرب و آلرژی

- هنگامی که کبد قادر به خلاص شدن از بیلی روبین نیست چشم و پوست شما زرد می شود.

 6.خستگی مزمن

کبد چرب و خستگی مزمن

- کبد سمی به آرامی گلوکز تولید میکند در نتیجه بدن انرژی ندارد و دائما خسته است.

  7. رنگ ادرار

کبد چرب و رنگ ادرار

- رنگ ادار می تواند نشانه ای باشد که کبد شما پر از سموم است و حتی می تواند نشانه ای از بیماری کبدی شما باشد.

  8. تهوع و استفراغ

کبد چرب و تهوع و استفراغ

- ممکن است تهوع و استفراغ را تجربه کنید زیرا کبد قادر به دفع سموم نمی شود.

  9. بی اشتهایی

کبد پرب و بی اشتهایی

- اگر سموم بیش از حد در کبد شما جمع شده باشد یا با شروع  یک بیماری حاد کبدی روبرو باشید، یکی از اولین نشانه هایی که شما تجربه می کنید، از دست دادن اشتها است.

10.سطح بالای کلسترول

کبد چرب و کلسترول بالا

- هنگامی که سطح کلسترول شما شروع به افزایش می کند، یکی از دلایل آن این است که کبد شما بسیار سمی است.

11.آکنه

کبد چرب و آکنه

- تمام سمومی که در کبد شما جمع شده اند، باعث اختلالات هورمونی می شوند. این عدم تعادل، به نوبه خود، منجر به مشکلات پوستی مانند آکنه می شود.

نظرات

در ادامه بخوانید...