ذخیره نامناسب ویتامین ها می تواند خاصیت درمانی آنها را کاهش داده و حتی دارو را خراب کند. برای جلوگیری از این امر به دنبال چه چیزی بگردید.مطالعات نشان داده است که بیشتر افراد ویتامین هایی را که می خورند به درستی در خانه ذخیره نمی کنند. کسانی هستند که جدا از مکمل های غذایی به عنوان دارو حتی تصوری از قوانین ندارند.
اغلب اوقات ، حتی قرص های گران قیمت نیز در کابینت های آشپزخانه یا در حمام نگهداری می شوند ؛ مکان مورد علاقه دیگر قفسه درب یخچال است. اما این برای همه داروها مناسب نیست.
هنگام خرید ویتامین ها یا مکمل های غذایی ، اول از همه اطلاعات تولید کننده را با دقت بخوانید. همه چیز آنجاست. و این کار را با هر دارویی انجام دهید. پس از همه ، به عنوان مثال ، مهم است که پروبیوتیک ها را در یخچال نگه دارید ، در غیر این صورت باکتری های مفید می میرند ، و اثر درمانی چنین دارویی صفر است. همچنین مهم است که قبل از خرید به تاریخ انقضا نگاه کنید ؛ ویتامین ها و مکمل های منقضی شده نباید مصرف شوند.
اشعه مستقیم خورشید (و در بعضی موارد به طور کلی خورشید) ، رطوبت یا درجه حرارت بالا می تواند قرص های مفید را از بین ببرد. به عنوان مثال ، ویتامین های محلول در آب (گروه B ، C و تعدادی دیگر) از رطوبت اضافی می توانند خواص مفید خود را از دست بدهند. بنابراین ، آنها در حمام جایی ندارند.
ویتامین ها و مکمل ها نیز نباید در کمد آشپزخانه نگهداری شوند ، برای آنها خیلی گرم است. اگر دارویی مانند "روغن ماهی" به سرما نیاز ندارد ، آن را در یخچال قرار ندهید . به هر حال ، تراکم اضافی در آنجا می تواند مجموعه ویتامین های شما را خراب کند.
بسیاری از افراد ترجیح می دهند قرص های خود را در کیف یا کوله پشتی و حتی در برخی موارد حتی در قسمت داشبورد خودرو خود داشته باشند. داروسازان در این مورد توصیه می کنند. بهتر است همه داروها ، ویتامین ها و مکمل های غذایی را در کابینت داروهای مخصوص داخل کمد نگه دارید ، البته اگر نیازی به محیط سرد ندارند.
متخصصان گذاشتن قرص و کپسول در هوا را غیر قابل قبول می دانند ، این می تواند باعث واکنش ناخواسته و خراب شدن دارو شود. همیشه بررسی کنید که ظرف دارو محکم بسته شده است. این خیلی مهم است!
به نظر می رسد که هر فرد بالغ قانون دور نگه داشتن دارو از دسترس کودکان را می داند. اما آمارها نشان می دهد مسمومیت با قرص در کودکان خردسال امری غیرمعمول نیست. بله ، ویتامین ها و مکمل ها نمی توانند از جمله مسکن ، آنتی بیوتیک ، داروهای ضد افسردگی به کودک آسیب برسانند ، اما هنوز هم مضراتی خواهند داشت. بنابراین لازم است همه ویتامین ها و مکمل های غذایی به گونه ای ذخیره شوند که بچه های کنجکاو آنها را پیدا نکنند و نخورند.
لازم است حداقل شش ماه یک بار و ترجیحاً بیشتر اوقات ، محتویات جعبه کمک های اولیه را بررسی کنید. به این ترتیب می توانید کنترل کنید که کدام داروها دیگر مناسب نیستند و باید مجددا خریداری شوند. همچنین کمک می کند تا از استفاده تصادفی قرص های تاریخ مصرف گذشته جلوگیری شود.
با ویتامین ها ، مکمل های غذایی یا دارو ها ی خراب شده ، چکار کنیم؟
بسیاری از مردم در توالت می ریزند. دوستداران محیط زیست اصرار دارند که این کار را نکنند ، زیرا این احتمال وجود دارد که محصولات صنایع دارویی وارد آب شوند و به موجودات آسیب برسانند.
به هر حال ، لازم نیست فقط آن را به سطل آشغال بیندازید. کودکان یا حیوانات کوچک می توانند از داخل سطل آنها را بردارند. بهتر است دارو را در یک ظرف پلاستیکی قرار داده و در کیسه ای بپیچید. سپس آن را به سطل زباله بیندازید.