با انجام مراحل زیر فایل docx خراب خود را بازیابی کنید. توجه داشته باشید این روش فقط برای فایل های docx قابل انجام است.
وقتی فایل word خراب است معمولا یکی از خطاهای زیر در هنگام بازکردن فایل نمایش داده می شود.
We're sorry. We can't open document name because we found a problem with its contents.
یا
Details: No error details available.
راه حل
ما در اینجا تصمیم داریم محتویات فایل خراب را به یک فایل سالم انتقال دهیم.
ابتدا نرم افزار word را باز کنید و یک فایل خالی ذخیره کنید. سپس به محل فایل رفته و پسوند فایل را از .docx به .zip تغییر دهید. همین کار را برای فایل خراب هم انجام دهید. حالا روی فایل خراب 2 بار کلیک کنید تا فایل باز شود. فایل document.xml را به فایل سالم انتقال دهید. حالا پسوند فایل سالم را به .docx تغییر داده و در word باز کنید.
تایپ کاراکتر های ویژه در برنامه آموزش ورد، آموزش word
- کلید Num Lock در سمت راست کیبورد روشن باشد اعداد از این قسمت باید تایپ شوند. - همزمان کلید Alt سمت چپ را فشار داده ، پایین نگهدارید و کدهای زیر را وارد کنید ، نتیجه را ببینید.
نکته: برای نوشتن این نمادها باید کیبوردی مجهز به بخش اعداد (Number Pad) باشد.
شما میتوانید هر کد دیگری را که تمایل دارید با کلید Alt ترکیب کنید تا به حرف یا نمادی که به آن کد اختصاص یافته دسترسی پیدا کنید.
نرم افزار ورد (به انگلیسی: Microsoft word) یکی از نرم افزارهای مجموعه ی نرم افزاری آفیس است که توسط شرکت مایکروسافت منتشر شده و به روز می شود.
€ علامت چیست
€ علامت یورو است برای اطلاعات بیشتر به علامت یورو مراجعه کنید.
کاراکتر ویژه در کیبورد را با استفاده از جعبه گفتگوی Symbol وارد کنید
با استفاده از کادر محاوره ای Symbol می توان همه بیست و هفت نویسه خاص را وارد کرد.
1- مکان نما را در جایی قرار دهید که کاراکتر ویژه در متن شما درج شود.
2. زبانه Insert را در نوار انتخاب کنید.
مرحله 2 نحوه وارد کردن نویسه های خاص در Microsoft Word با استفاده از Symbol Dialog Box
شکل 1. قرار دادن برگه
3. Symbols را در گروه Symbols انتخاب کنید .
مرحله 3 نحوه وارد کردن نویسه های خاص در Microsoft Word با استفاده از جعبه گفتگوی Symbol
شکل 2. گروه نمادها
4- More Symbols را از فهرست گشودنی انتخاب کنید.
مرحله 4 نحوه وارد کردن نویسه های خاص در Microsoft Word با استفاده از Symbol Dialog Box
شکل 3. گزینه Symbols بیشتر
5- در کادر محاوره ای Symbol ، تب Special Character را انتخاب کنید.
مرحله 5 نحوه وارد کردن نویسه های خاص در Microsoft Word با استفاده از جعبه گفتگوی Symbol
شکل 4. برگه نویسه های ویژه در کادر محاوره ای Symbol
6. کاراکتر ویژه مورد نیاز خود را از فهرست Character انتخاب کنید.
مرحله 6 نحوه وارد کردن نویسه های خاص در Microsoft Word با استفاده از جعبه گفتگوی Symbol
شکل 5. منوی کاراکتر
7. دکمه Insert را برای درج کاراکتر خاص انتخاب کنید .
مرحله 7 در نحوه وارد کردن نویسه های خاص در Microsoft Word با استفاده از جعبه گفتگوی Symbol
شکل 6. دکمه درج
8- دکمه بستن را انتخاب کنید تا کادر محاوره ای Symbol بسته شود.
مرحله 8 در نحوه وارد کردن نویسه های خاص در Microsoft Word با استفاده از Symbol Dialog Box
شکل 7. دکمه بستن
نکته حرفه ای: اگر کادر محاوره ای Symbol دید شما را از شخصیت ویژه وارد شده شما مسدود می کند ، بر روی فلش ماوس خود در بالاترین قسمت کادر گفتگو کلیک راست کرده تا آن را بگیرید و سپس آن را به مکان دیگری از صفحه خود منتقل کنید.
شکل 8. منطقه سربرگ جعبه گفتگوی Symbol
تایپ کاراکتر ویژه در کیبورد با استفاده از میانبرهای صفحه کلید وارد کنید
سیزده نویسه خاص را می توان با میانبرهای صفحه کلید از پیش تعیین شده وارد کرد.
لطفاً توجه داشته باشید که میانبرهای نشان داده شده در زیر برای نقل قول Double Opening و Double Closing Quote متفاوت از آنچه در جعبه محاوره نماد Word نشان داده شده است (که ممکن است غلط نویسی باشد زیرا عملکرد آنها در حد مورد نظر نیست).
1. مکان نما را در جایی قرار دهید که کاراکتر ویژه در آن درج شود.
2. ترکیب کلید مناسب را روی صفحه کلید خود انتخاب کنید.
Em Dash: Alt + Ctrl + Num – (Alt plus Ctrl plus the minus sign on the number pad)
En Dash: Ctrl + Num – (Ctrl plus the minus sign on the number pad)
Nonbreaking Hyphen: Ctrl + Shift + _ (Ctrl plus Shift plus underscore)
Optional Hyphen: Ctrl + – (Ctrl plus hyphen)
Nonbreaking Space: Ctrl + Shift + Spacebar
Copyright: Alt + Ctrl + C
Registered: Alt + Ctrl + R
Trademark: Alt + Ctrl + T
Ellipsis: Alt + Ctrl + . (Alt plus Ctrl plus period)
Single Opening Quote: Ctrl + `,` (Ctrl plus two grave accents)
Single Closing Quote: Ctrl + ‘,’ (Ctrl plus two single quotation marks)
Double Opening Quote: Ctrl + ` , Shift + ‘ (Ctrl plus one grave accent followed by Shift plus one single quotation mark)
Double Closing Quote: Ctrl + ‘, Shift + ‘ (Ctrl plus one single quotation mark followed by Shift plus one single quotation mark)
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.
در بسیاری از مواقع برای افزایش سرعت در کار بهجای کلیک با ماوس میتوان از میانبرهای صفحه کلید استفاده نمود. افراد حرفه ای برای تمام کارهای تایپ خود در برنامه های آفیس از کلیدهای ترکیبی یا همان میانبرهای صفحه کلید استفاده مینمایند، چرا که با استفاده از میانبرهای صفحه کلید نه تنها سرعت عمل را بالا می رود بلکه اقداماتی مانند هایلایت کردن بخشی از متن یا انتخاب یک سلول در برنامههای صفحه گسترده مانند اکسل را می توان دقیقتر انجام داد.
آشنایی خیلی از کاربران کامپیوتر با میانبرهای صفحه کلید در حد CTRL+X برای برش یا Cut، ترکیب CTRL+V برای چسباندن یا Paste و دیگر کلیدهای مشابه می باشد. در ادامه این پست ۲۲ کلید ترکیبی که جزو کاربردی ترین میانبرهای صفحه کلید می باشند را معرفی می کنیم.
F5 یا CTRL + R
برای رفرش کردن صفحهی وب ، با فشردن F5 یا CTRL+R در هر مرورگری صفحهی جاری را رفرش نمایید.
CTRL + A
اگر میخواهید را انتخاب کنید، کافی است از کلیدهای ترکیبی CTRL+A برای انتخاب تمام محتوای موجود در یک پنجره استفاده می شود . بعد از انتخاب قادر به Copy ،Paste و دیگر درخواستهای قالببندی می شوید.
ترکیب ALT و فلشهای راست و چپ
برای عملیات بازگشت از فشردن کلیدهای ALT و فلش سمت چپ استفاده کنید. ترکیب ALT و فلش سمت راست هم کار صفحهی بعدی را انجام می دهد.
ترکیب Windows و کلیدهای جهتدار
برای استفاده از ویژگی اسنپ (تقسیم صفحه نمایش به ۲ تا ۴ اپلیکیشن در ویندوز ۱۰ ) باید پنجرهها را با ماوس به راست یا چپ صفحه نمایش بکشیم (درگ کنیم).در صورتیکه راه آسانتری استفاده از کلید Windows و فلش سمت چپ (یا راست) است . اگر بخواهید که پنجرهی مربوط به برنامهی مورد نظر بهاندازهی یکچهارم صفحهی نمایش شود میتوانید از ترکیب کلیدهای Windows و فلشهای بالا و پایین استفاده کنید.
CTRL + Shift + V
خیلی مواقع بعد از انتخاب متن و درگ کردن با ماوس، هایلایت و سپس کپی پیست ، فونتها بهمریخته می شوند. راهکار ساده برای حل این مشکل در مرورگرهای کروم و فایرفاکس استفاده کلیدهای CTRL+Shift +V می باشد.
ALT + F4
معمولا برای بستن برنامهها از کار نسبتا وقتگیر کلیک ماوس روی دکمهی ضربدر بالای صفحه استفاده می شود. مخصوصا اگر قرار باشدچندین پنجره را با هم ببندیم. با استفاده ازکلیدهای ترکیبی ALT + F4 در ویندوزهای ۷، ۸ و ۱۰ می توانیم پنجرهها را ببندیم . میانبر CTRL+W هم همین کار را انجام می دهد . برای مثال اگر چند سایت در مرورگر باز باشند، با فشردن این کلیدها، بهجای بسته شدن کل مرورگر تنها صفحه جاری بسته می شود.
Shift + F7
گاهی اوقات در نوشتن یک مقاله (به زبان انگلیسی) در word نیاز به واژهی جدید و مترادفی داریم. چنانچه در حال نوشتن متن در مایکروسافت ورد باشیم، نیازی به مراجعه به برنامهی لغتنامه یا جستجوی آنلاین نداریم. کافی است برای پیدا کردن مترادف کلمهی مورد نظربعد از هایلایتکردن آن از کلید های Shift+F7 استفاده کنید . نرمافزار Word فهرستی از واژگان مربوط را در پنلی در سمت راست صفحه نمایش می دهد.
CTRL + W
در حالتی که با استفاده از CTRL+W صفحات را یکییکی بسته اید ولی متوجه میشوید که یکی از صفح ها را اشتباهی بسته و به آن نیاز دارید ، برای بازیابی مجدد از کلیدهای ترکیبی CTRL+ SHIFT+T در هر مرورگری استفاده کنید.
Windows + L
هنگامی کهدلیلی برای قفل کردن کامپیوتر در منزل یا محل کار ندارید . تمام کاری که لازم است انجام دهید فشردن کلیدهای Windows+L است و هیچ کلیک دیگری لازم نمی باشد. چنانچه برنامههای Windows Hello facial recognition یا fingerprint login را هم راهاندازی کرده باشید، نیازی به وارد کردن پسورد هم ندارید.
Windows + M
بعضی مواقع تعداد پنجرههای باز در صفحه نمایش به حدی زیاد استکه قادر به رویت فایلهای روی دسکتاپ نیستیم. در این حالت با استفاده از میانبر Windows + M تمام پنجرههای باز را مینی مایز کنید تا صفحهی دسکتاپ کاملا دیده شود.
Shift + Space
زمانی کهدر حال ویرایش یک برنامهی صفحه گسترده مانند اکسل، Google Docs یا هر مجموعهی دیگری می باشید، سلولها را با درگ ماوس هایلایت می کنید. در حالی که با فشردن کلیدهای Shift+Space قادرید یک ردیف کامل از هر برنامه را در حالت انتخاب قرارداده و به این ترتیب پس از انتخاب هر ردیف، میتوانید با فشردن کلیدهای «- +CTRL» ردیف مورد نظر را پاک نمایید. دیگر ردیفهای بالا یا پایین ردیف انتخابشده را هم میتوانید با کلیدهای CTRL+Shift به همراه فلشهای بالا یا پایین هایلایت نمایید.
CTRL + D
چنانچه تمایل به افزودن وبسایتی به فهرست علاقهمندیهای خود می باشید، لازم یست که روی علامت ستاره برای انتقال آن به منوی Favorites کلیک نمایید. این کار را با فشردن کلیدهای CTRL+D در مرورگرهای کروم، فایرفاکس و اج (یا اینترنت اکسپلورر) انجام دهید و با باز کردن یک پنجره گفتگو، می توانید که صفحهی فعلی را نشانهگذاری، نام آن را ویرایش و حتی پوشهی ذخیرهسازی آن را مشخصنمایید.
CTRL + Shift + O
فشردن کلیدهای CTRL+Shift +O در کروم باعث نمایش تمام صفحهی فهرست علاقهمندیها می شود. کلیدهای CTRL+Shift+B هم فهرست علاقهمندیها در مرورگرهای کروم، اینترنت اکسپلورر و فایرفاکس را نمایش می دهد.
ALT + S و CTRL + Enter
چنانچه میخواهید محتوای ایمیلی را بهسرعت هر چه بیشتر ارسال کنید، نیازی به کلیک ماوس روی دکمهی Send در پایین صفحه نمی باشد. پس از تایپ پیام خود بدون اتلاف وقت، کلیدهای ALT+S را در اوت لوک یا دیگر برنامههای دسکتاپ و CTRL+Enter را در جیمیل بزنید.
CTRL + R
برای پاسخ به یک پیام، لزومی به کلیک روی آیکون Reply نمی باشد. در برنامههای ایمیل مانند اوت لوک، فشردن CTRL+R بخش پاسخدهی را باز مینماید. در سرویسهای اینترنتی نظیر جیمیل و Outlook.com هم فشار دادن حرف R کافی است. البته در جیمیل باید ابتدا کلیدهای میانبر را در بخش تنظیمات فعال نمایید.
F2
برای تغییر نام یک فایل انتخاب آن در Windows Explorer و فشردن کلید F2 است.برای تغییر همزمان نام چند فایل تمام فایلهای مورد نظر را هایلایت کرده و کلید F2 را فشار دهید و نام جدید را تایپ کنید ، کلید Enter را بزنید. تمام فایلها به همان نام جدید تغییر نام پیدا می کنند با این تفاوت که شمارهای متفاوت در داخل پرانتز روبهروی اسم هر فایل گذاشته می شود.
CTRL + P
برای پرینت از CTRL+P استفاده نمایید.
Windows + P
برای درست کردن دسکتاپ دومی برای خود در ویندوزهای ۸ و ۱۰ از کلیدهای Windows+P استفاده کنید.
Windows + E
برای دسترسی به درایوهای خود به جای کلیک روی آیکن Computer از کلیدهای میانبر Windows + E استفاده نمایید.
ترکیب Shift و کلیدهای جهتدار
برای هایلایت متن با استفاده از صفحه کلید، کلید Shift را نگهداشته و با کلیدهای جهتدار متن را بهصورت بخش بخش هایلایت نمایید. با نگهداشتن کلید CTRL میتوانید کل کلمه را بهجای هر کاراکتر با کلیدهای جهتدار انتخاب نمایید. در ضمن در اکثر برنامههای متنی برای ضخیم کردن متن یا ایتالیک کردن آن قادر هستید به ترتیب از کلیدهای ترکیبی CTRL+B و CTRL+I هم استفاده نمایید.
ترکیب Shift و کلیک
ممکن است بخواهید چند ردیف را در یک برنامهی صفحه گسترده انتخاب کنید یا به دنبال از ترکیب Shift و کلیک برای انتخاب و هایلایت بخشهایی از متن در مایکروسافت ورد یابرنامهی فایل اکسپلورر استفاده می شود. مثلا اگر میخواهید ردیف ۱۰ تا ۳۰ در یک صفحهی اکسل را انتخاب نمایید. میتوان اولین ستون را با کلیک انتخاب کنید و سپس با فشردن Shift آخرین ردیف را انتخاب کرده در نتیجه تمام ردیفهای میانی هم انتخاب می شوند.
چنانچه گزینههای مورد نظر شما پشت سر هم قرار ندارند ، بهجای Shift از کلید CTRL استفاده کنید.
CTRL + F
فشردن کلیدهای CTRL+F در هر برنامهی خواندنی و همچنین تمام مرورگرها، واژهپردازها، برنامههای گسترده و ابزارهای توسعهدهنده قابل اجراست و شما می توانید که کلمهی مورد نظر خود را در یک متن خاص پیدا نمایید.
چنانچه کلمه را در متن برنامه پیدا کردید، با فشردن کلیدهای جهتدار میتوانید تکرار کلمه را در باقی قسمتهای متن پیداکنید. بعضی برنامهها مانند کروم تمام تکرارها را با هم هایلایت مینماید. در این حالت برای پرش به تکرارها میتوانید از کلید F3 استفاده کنید.
این پست را چگونه میبینید؟برای شما مفید بود؟لطفا با نوشتن کامنت درقسمت نظرات ما را مطلع کنید.
نرم افزار ورد (به انگلیسی: Microsoft word) یکی از نرم افزارهای مجموعه ی نرم افزاری آفیس است که توسط شرکت مایکروسافت منتشر شده و به روز می شود.
در مقاله قبلی با نام آموزش ورد نصب و معرفی نرم افزار ورد که در سایت سیارک منتشر کردم، مطالبی را در باره شرکت سازنده نرم افزار ورد word یعنی مایکروسافت، دانلود، نصب، مراحل اجرا و کلا مسیر راه اندازی این نرم افزار را تا ورود به محیط کار توضیح دادم. پس اگر آن را نخوانده اید توصیه می کنم ابتدا آن را بخوانید و سپس این مقاله و سایر مقالات را که در آینده منتشر می شود دنبال کنید.
در مقاله قبلی مباحث بیشتر جنبه تئوری داشتند اما در این جلسه قصد دارم مباحث عملی تر و کاربردی تر باشند. کاربر گرامی امیدوارم شما با مفاهیم پایه کار با ویندوز آشنا باشید و مطمئنا هستید ولی جهت اطمینان برخی از مفاهیم را که ممکن است در این موضوع زیاد تکرار شوند در ابتدای کار توضیح می دهم. در مقاله قبلی نوار عنوان، سربرگ ها، ریبون، محیط کار و ... را توضیح دادم.
کلیک : به عملیات فشار دادن و رها کردن کلید سمت چپ موس یا موش واره کلیک گفته می شود. دقت کنید که کلیک چپ یا کلیک یکی هستند اما استفاده از کلیک رایج تر است.
کلیک راست: به عملیات فشار دادن و رها کردن کلید سمت راست موس یا موش واره کلیک راست گفته می شود.
انتخاب کردن متن: وقتی در ابتدای متنی کلید سمت چپ را فشار دهید و بدون آنکه رها کنید آن را تا جایی دلخواه بکشید و سپس رها کنید به این عملیات انتخاب متن گفته می شود.
انتخاب یک ابزار در ریبون: با کلیک کردن بر روی یک ابزار در ریبون آن ابزار در دسترس قرار می گیرد که به این عمل انتخاب ابزار می گویند.
کشیدن و رها کردن: همانند انتخاب متن است با این تفاوت که شما یک شیئ مانند یک عکس یا بر روی گوشه ای از یک کادر کلید چپ موس را فشار می دهید و بدون اینکه رها کنید تا جایی دلخواه می کشید و سپس رها می کنید.
مکان نما: به علامتی که در صفحه کار به صورت یک خط عمود است و ظاهر و پنهان می شود مکان نما گفته می شود.
Pointer یا اشاره گر: وقتی که موس را به حرکت در می آوریم در ویندوز یک علامت به شکل فلش وجود دارد که در دسکتاپ حرکت می کند که به آن اشاره گر گفته می شود. این علامت درورد word ممکن است به صورت ɪ باشد.
به نظر می رسد این تعاریف برای این جلسه کافی باشد، همان گونه که مشاهده می کنید بسیار ساده هستند و در کل کار با نرم افزار ورد word بسیار آسان است و زود یاد می گیرید. لازم است بدانید چون قرار است یک متن بنویسید پس زبان سیستم شما مهم است. در سمت چپ نوار وظیفه می توانید زبان سیستم را ببینید که یا EN نوشته شده، به معنای انگلیسی یا فا به معنای فارسی یا هر علامت و زبان دیگری که به صورت پیش فرض برای نوشتن انتخاب شده یا خودتان انتخاب کرده اید.
با فشار دادن کلید های alt و shift زبان سیستم عوض می شود همچنین با کلیک بر روی نوار وظیفه زبان های موجود برای انتخاب کردن برای شما نمایش داده می شود. نکته مهم این است که اگر با این دو روش نتوانستید زبان مورد نظر خود را بیابید ممکن است به این دلیل باشد که آن زبان در تنظیمات کامپیوتر شما تنظیم و انتخاب نشده است پس به کنترل پنل ( control panel ) بروید در آنجا language را انتخاب کنید سپس در صفحه باز شده add a language را انتخاب کنید، در اینجا انواع مختلف زبان ها در اختیارتان قرار می گیرد، زبان مورد نظر خود را از میان آنها انتخاب کنید و بر روی گزینه add کلیک کنید. سپس تنظیمات را ببندید. زبان مورد نظر شما به زبان های سیستم اضافه شد.
در اینجا فرض می کنیم شما تمام مشکلات احتمالی را برطرف کرده و وارد ورد word شده اید یهتر است از بحث اصلی دور نشویم و بر روی نرم افزار ورد word کار کنیم. در ورود به ورد word وارد محیطی می شویم که برای نوشتن به زبان انگلیسی مناسب است. به عکس زیر توجه کنید:
در این عکس مهم ترین قسمت ها که قبل از شروع به کار نیاز است با توجه به زبان مورد نظرتان برای نوشتن حتما تغییر دهید با فلش قرمز و عدد مشخص شده است.
1- شماره 1 مربوط به پاراگراف بندی است. یعنی پاراگراف ها و کلا متن ما از کدام سمت شروع به نوشتن بکند. راست یا چپ؟ همان طور که می دانید برخی از زبان ها مانند انگلیسی از چپ نوشته می شوند، اعداد فارسی نیز همین طور است. پس حالت موجود در عکس بالا در قسمت پاراگراف بندی برای انگلیسی مناسب است اما برای نوشتن متن فارسی باید بر روی آیکن کنار آن در داخل دایره کلیک کنیم تا به پاراگراف بندی راست چین تبدیل شود.
2- پس از طراز بندی پاراگراف سراغ طراز بندی متن می رویم در این قسمت بیضی شکل ما چهار مورد را می بینیم. فرض کنید می خواهید یک نامه اداری بنویسید. می خواهید عنوان در وسط صفحه در بالا باشد متن راست چین و در پایان نام و امضای خودتان در سمت چپ صفحه. ما برای این کار دو راه حل داریم ابتدا نامه را به صورت کامل بنویسیم و بعد تنظیمات را بر روی آن اعمال کنیم یا تنظیمات را در حین نوشتن بر روی متن اعمال کنیم. قبل از شروع به نوشتن عنوان مورد دوم از سمت چپ را انتخاب می کنیم. مکان نما از نظر افقی به وسط صفحه منتقل می شود. سپس کلید اینتر صفحه کلید را می زنیم تا به خط و پاراگراف جدید برویم. دقت کنید با هر بار زدن اینتر یک پاراگراف جدید آغاز می شود که این نکته از نظر نگارشی مهم است. در خط جدید باید متن نامه را از راست به چپ بنویسیم پس مورد دوم از راست را انتخاب می کنیم و در نهایت برای نوشتن نام خودمان در پایان و تشکر اینتر می زنیم و مورد اول از چپ را انتخاب می کنیم و متن را می نویسیم. در پایان، نامه به صورت زیر خواهد بود:
به نام خدا
در خواست (...............) از رئیس اداره (...............)
ریاست محترم اداره (................) شهرستان (.................)
احترامه اینجانب (........................) فرزند (.....................) به شماره شناسنامه (........................) خواستارا انجام (این کار.....................) می باشم. لطفا در این راستا اقدام نمایید.
با تشکر
همان طور که در متن نامه بالا می بینیم خط ها در متن وسط از سمت راست همه در یک راستا هستند ولی اگر به چپ نگاه کنیم در یک راستا نیستند اگر دوست داشتید دو طرف حاشیه چپ و راست خط ها همه در یک راستا قرار بگیرند از ابزار justify استفاده کنید. همان ابزار که در بیضی شماره 2 مورد اول از سمت چپ است.
3- در این قسمت اندازه متن با عدد مشخص شده است شما می توانید در داخل کادر که درون آن عدد 11 قرار دارد کلیک کنید، می بینید که عدد 11 انتخاب می شود. حال می توانید عدد مورد نظر خود را وارد کنید یا بر روی فلش رو به پایین در جلوعدد 11 کلیک کنید تا لیستی از اعداد ظاهر شود و از میان آنها متن مورد نظر خود را انتخاب کنید.
4- این مورد فونت یا نوع قلم است. این مورد نیز مانند اندازه متن می تواند از طریق فلش داخل کادر مستطیلی یا از طریق کلیک داخل کادر تغییر داده شود. مثلا می توانید برای متون فارسی B Nazanin یا B zar یا هر فونت دیگری را انتخاب کنید.
فلش قرمز وسط صفحه که بدون شماره است جهت متن را نشان می دهد که با توجه به پاراگراف بندی در عکس آن را قرار داده ام. در نوار پایین صفحه سمت راست ابزار بزرگ نمایی قرار دارد. این ابزار می تواند اندازه صفحه را تغییر دهد. با کلیک بر روی علامت – یعنی شماره 5 بزرگنمایی کم می شود یا می توان گفت صفحه یا محیط کار کوچکتر می شود. مستطیل عمود یعنی شماره 6 وسیله پیمایش به راست و چپ است.
اگر آن را بر روی آن کلیک کنید و به سمت راست بکشید و رها کنید بزرگنمایی زیاد و اگر به سمت چپ بکشید و رها کنید بزرگنمایی کم می شود. اگر بر روی علامت + یا شماره 7 کلیک کنیم بزرگنمایی زیاد می شود. با کلیک بر روی شماره 9 که درصد بزرگنمایی را نشان می دهد، پنجره ای باز می شود که دارای موارد بیشتری برای بزرگنمایی است تا بتوانید بزرگنمایی را به دلخواه تغییر دهید. حال می توانید با توجه به توضیحات، این موارد را برای نوشتن متن فارسی تنظیم کنیم و شروع به نوشتن متن فارسی کنیم.
در عکس زیر می توانید تغییر تنظیمات برای متن فارسی را در نرم افزار ورد word ببینید و آن را با هنگامی که به برنامه وارد می شوید مقایسه کنید.
در نرم افزار ورد word تمام این تنظیمات در سربرگ HOME بودند هر چند که همه ی ابزار ها نبودند. و این در صورتی است که سربرگ های زیادی درورد word داریم. در هر حال تاکنون شما یاد گرفتید یک محیطورد word را آماده نوشتن متن فارسی یا انگلیسی کنید و متن خود را در آن بنویسید شما می توانید سایز و نوع فونت را تنظیم کنید. متن خود را نسبت به حاشیه چپ یا راست تراز بندی کنید و در نهایت با استفاده ازورد word یک متن ساده بنویسید. در آخر توصیه می کنم که اگر دوست دارید در کامپیوتر یا نوشتن توسط کامپیوتر مهارت پیدا کنید، تایپ ده انگشتی را یاد بگیرید. شما همچنین می توانید با آزمون و خطا سایر ابزار ها را امتحان کنید و کاربرد آنها را بیابید یا مقالات دیگر را دنبال کنید و مهارت بیشتری کسب کنید.(سیارک)
نرم افزار ورد (به انگلیسی: Microsoft word) یکی از نرم افزارهای مجموعه ی نرم افزاری آفیس است که توسط شرکت مایکروسافت منتشر شده و به روز می شود.
در مقالات و آموزش ورد جلسات قبل به معرفی و توضیح نصب و راه اندازی ورد word و استفاده از آن پرداختیم. تا کنون در آموزش word، سربرگ های home، اینسرت و دزاین توضیح داده شده است. پس اگر نحوه کار با این سربرگ ها را نمی دانید لطفا ابتدا به آنها مراجعه کنید و آنها را بخوانید سپس به مطالعه این مقاله بپردازید. زیرا نکاتی که در آنها ذکر شده است، برای جلوگیری از تکرار مطالب در این مقاله تکرار نخواهد شد. و احتمالا اصطلاحاتی در مقلات قبلی توضیح داده شده است که لازم است بدانید و دوباره توضیح داده نمی شود. در این مقاله آموزش ورد word به بررسی، توضیح وکاربرد سربرگ Layout (صفحه آرایی، طرح بندی) پرداخته خواهد شد.
و در نهایت فرا می گیریم که از این سربرگ و ابزار های موجود در آن چگونه استفاده کنیم تا بتوانیم به بهترین شکل ممکن کار خود را با ورد word ورد word انجام دهیم. همان گونه که قبلا هم گفته شده است هدف از ارائه این مقالات آموزش ورد word استفاده عموم یادگیرندگان است. پس ممکن است نکاتی ذکر شود که به نظر برخی از یادگیرندگان ساده باشد و یا نکاتی دیگر کاربردی تر باشد و مسلماً همه ی نکات در این مقاله ذکر نخواهد شد زیرا که مقاله طولانی و خسته کننده می شود پس مقالات بعدی آموزش ورد word را نیز دنبال کنید.
اگر به عکس توجه کنید می بینید بعد از سربرگ Design سربرگ Layout (صفحه آرایی، طرح بندی) قرار دارد. این سربرگ ها در ورد word عمدتا برای صفحه آرایی کاربرد دارد و از نام آنها نیز مشخص است. در ادامه کار با ابزار های سربرگ Layout (صفحه آرایی، طرح بندی) بیشتر آشنا می شویم و خواهیم دید که هر چند این سربرگ برای صفحه آرایی در ورد word است اما در برخی موارد لازم است در ابتدای کار و قبل از نوشتن متن در ورد word برای تنظیمات صفحه به این سربرگ مراجعه کنیم.
در عکس بالا این سربرگ با رنگ صورتی مشخص شده است. کل ابزار ها و گروه ها در درون کادری مستطیل شکل زرد رنگ قرار دارد و نام گروه ها در داخل بیضی های نارنجی قرار گرفته است. ابزارهای مربوط به هر گروه نیز در داخل کادر های مستطیل شکل آّبی قرار دارد. در سربرگ Layout (صفحه آرایی، طرح بندی) سه گروه با نام های Page Setup ،Paragraph و Arrange وجود دارد. در این سربرگ ابتدا به بررسی گروه Page Setup می پردازیم.
در گروه Page Setup اگر از سمت چپ به راست به بررسی ابزار ها بپردازیم ابتدا به Margins یا حاشیه ها می رسیم. بر روی Margins یا حاشیه ها کلیک کنید تا لیستی از فرمت های مختلف حاشیه ها در اختیار شما قرار بگیرد. در هر مورد از این لیست نام فرمت حاشیه بندی به عنوان مثال: نرمال یا پهن یا ... و همچنین مقدار فاصله از بالا، پایین، چپ و راست نوشته شده است که می توانید آن را مطالعه کرده و بر اساس نیاز خود یک مورد را انتخاب کنید. البته قبل از هر تغییری این را در نظر داشته باشید که این تغییر بر روی متن شما تاثیر مستقیم دارد و ممکن است آن را به حاشیه های کاغذ نزدیک کند یا آن را دورتر کند.
اگر می خواهید کار در ورد word خود را چاپ کنید حتماً قبل از چاپ پیش نمایش آن را ببینید تا نحوه چاپ کار بر روی کاغذ را مشاهده کرده و از صفحه آرایی آن مطمئن شوید. گزینه Margins یا حاشیه ها نیز در چاپ ورد word تاثیر دارد و باید یک مورد مناسب را انتخاب کنید. اگر هیچ کدام از اندازه های موجود در لیست برای کار شما مناسب نیست می توانید به گزینه پایین لیست با نام Custom Margins بروید. در این قسمت می توانید فاصله حاشیه ها را در ورد word خودتان تنظیم کنید و حتی فرمت جدیدی را که ساخته اید به عنوان پیش فرض قرار دهید.
گزینه بعدی در این گروه Orientation یا جهت صفحه است. این مورد بسیار ساده است زیرا فقط دو مورد در زیر مجموعه آن در ورد word قرار دارد. جهت صفحه می تواند عمودی یا افقی باشد. با توجه به کاری که انجام می دهید قبل از نوشتن هر متنی به سربرگ Layout (صفحه آرایی، طرح بندی) بیایید و جهت صفحه را Portrait عمودی یا Landscape افقی تنظیم کنید. گاهی اوقات مهم نیست جهت صفحه کار شما افقی باشد یا عمودی. ولی در برخی موارد این امر مهم است. به عنوان مثال: می خواهید یک برنامه کاری یا برنامه مدرسه فرزندتان را بنویسید یا نمودار یا یک چارت سازمانی رسم کنید در این موارد بهتر است جهت صفحه کار در ورد word افقی باشد اما اگر بخواهید یک مقاله یا گزارش کاری یا نامه ای بنویسید اگر جهت صفحه عمودی باشد بهتر است.
گزینه بعدی در این گروه Size یا اندازه صفحه در ورد word می باشد. همان طور که می دانید صفحات کاغذ اندازه های مختلفی دارند و اگر در نظر دارید کار خود را در صفحه ای غیر از A4 طراحی کنید و بنویسید در این جا می توانید اندازه صفحه را تغییر دهید و به دلخواه خود تنظیم کنید. بر روی گزینه Size کلیک کنید تا لیستی از سایز های مختلف نمایش داده شود.
در این میان می توانید هر سایزی را از موارد نمایش داده شده انتخاب کنید. نکته مهم در این مورد این است که اگر اندازه مورد نظر شما در این لیست وجود ندارد به آخر لیست بروید و در آنجا گزینه More Paper Size (اندازه های بیشتر ) را انتخاب کنید. پنجره ای باز می شود که سه سربرگ دارد. سربرگ اول از سمت چپ Margins است که از طریق گزینه Custom Margins در Margins نیز به این پنجره و سربرگ هدایت می شوید. سربرگ دوم در پنجره باز شده Paper است. این قسمتی است که ما از More Paper Size به آن هدایت می شویم. در این قسمت می توانید تنظیمات مربوط به کاغذ یا صفحات کار خود مانند طول و عرض و ... را انجام دهید. همچنین می توانید پیش نمایش آن را ببینید و یا آن را به صورت پیش فرض قرار دهید. گزینه مهم دیگر در این پنجره در سربرگ Paper گزنیه Print Options است. در این قسمت می توانید تنظیمات مربوط به پرینت را در ورد word انجام دهید.
سربرگ دیگر در این پنجره سربرگ Layout است که خود شامل سه قسمت با نام های سکشن یا بخش یا قسمت، هدر و فوتر و پیج یا صفحه است. راهی وجود دارد که مستقیم شما را به این سربرگ در این پنجره هدایت خواهد کرد. اگر به عکس گروه Page Setup در سربرگ Layout نگاه کنید آیکنی را در گوشه راست، پایین خواهید دید که با یک کادر قرمز رنگ مشخص شده است. این آیکن همان راهی است که شما با کلیک بر روی آن به سربرگ Layout خواهید رفت. در قسمت پیش نمایش در سربرگ Layout دو گزینه مهم وجود دارد که یکی از آنها Borders است. کاربرد این گزینه در مقالات ورد word دیگر توضیح داده شده است پس دوباره آن را توضیح نمی دهم و برای آشنایی با کابرد پنجره ای که از طریق این گزینه در ورد word باز می شود به مقاله آموزش ورد word معرفی ابزار های سربرگ Home مراجعه کنید. در مقاله مربوط به ابزار های سربرگ طراحی یا Design نیز در این مورد توضیح داده شده است. مورد بعدی شماره خط ها یا Line Numbers است که در ادامه توضیح داده خواهد شد.
ابزار دیگر در این گروه Columns (ستون ها) است. با استفاده از این ابزار در ورد word می توانید متن را به دو یا سه ستون در هر صفحه تقسیم کنید. شما می توانید خودتان تعداد ستون ها و فاصله بین آنها را تعیین کنید یا اینکه از یکی از فرمت های آماده استفاده کنید. بر روی Columns کلیک کنید در این قسمت می توانید یکی از موارد یک، دو،سه ستونی را انتخاب کنید یا از موارد راست یا چپ استفاده کنید. در زیر این موارد گزینه ای با نام More Columns وجود دارد که با انتخاب آن پنجره ای باط می شود. در این پنجره می توانید تعداد ستون ها و فاصله بین آنها و همچنین عرض هر ستون و ... را خودتان انتخاب کنید و تنظیم نمایید.
مورد دیگر در این گروه Breaks می باشد. کاربرد بریک این است که متن را در این موقعیت کنونی قطع می کند و به انتخاب شما از صفحه یا بخش یا ستون جدید در ورد word ادامه می دهد. اگر بر روی این گزینه کلیک کنیم لیستی را به ما نشان می دهد که در کل شامل دو مورد است که هر مورد چند زیر مجموعه دارد. Page Break و Section Break. در این قسمت شما می توانید یکی از موارد موجود در لیست را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. مثلاً از صفحه یا ستون جدید آغاز به نوشتن کنید یا از بخش جدید یا ادامه در صفحه فرد یا زوج بعدی و ...
گزینه ای با نام Line Number در این گروه وجود دارد. نام این مورد به معنی شماره خط ها در ورد word است و مشخص است که شماره خط ها را به ما نشان می دهد. اگر بر روی این گزینه کلیک کنیم می بینیم گزینه ای به نام None تیک خورده است که یه این معنی است که فعلا شماره خط ها نشان داده نمی شود. گزینه زیر آن Continuous به معنی ادامه دار است. با انتخاب این گزینه شماره ها از ابتدا متن آغاز شده و تا پایان متن ادامه دارد. در زیر این مورد نیز گزینه هایی برای انتخاب موجود است که شمارش را از ابتدای هر صفحه دوباره از عدد 1 آغاز می کند یعنی تعداد خط های هر صفحه را جدا از صفحات دیگر شمارش می کند و یا هر بخش را جدا از بخش های دیگر شمارش می کند و در آخر این لیست هم گزینه ای با نام Line Numbering Options وجود دارد که شما را به پنجره ای جدید می برد که در آن سربرگ Layout وجود دارد که در همین مقاله درباره این سربرگ توضیح داده شده است.
آخرین گزینه در این گروه Hyphenation است. کاربرد این گزینه بیشتر برای نوشتن کتاب و مجلات و مقالات در ورد word است و فاصله ها را برای شما تنظیم کرده و فضای بیشتری را ذخیره می کند. وقتی متنی را می نویسید Hyphenation به شما کمک می کند تا کلمه ای که در حال نوشتن است اگر از حاشیه ها و کادر ها خارج شود به صورت اتوماتیک به خط بعدی در زیر این خط برود. در مسیر Hyphenation گزینه Hyphenation Options پنجره ای را باز می کند که گزینه های بیشتری را در این مورد در اختیار شما قرار می دهد.
در این قسمت از آموزش ورد word ورد word بخش اول ابزار های سربرگ صفحه آرایی از ورد word ورد word توضیح داده شد. برای این که مقاله طولانی نشود و خوانندگان گرامی از خواندن مقالات خسته نشوند ادامه مقاله در بخش دوم منتشر می شود. ادامه این مقاله را در بخش دوم با نام آموزش ورد word صفحه آرایی بخش دوم دنبال کنید.ترجمه itrans.ir
نرم افزار ورد (به انگلیسی: Microsoft word) یکی از نرم افزارهای مجموعه ی نرم افزاری آفیس است که توسط شرکت مایکروسافت منتشر شده و به روز می شود.
در مقاله قبلی با نام آموزش نرم افزار ورد صفحه آرایی بخش اول به معرفی ابزار های سربرگ Layout پرداختیم. در مقاله قبلی آموزش ورد برای طولانی نشدن مقاله فقط قسمتی از ابزار ها را توضیح دادیم و در این بخش به ادامه توضیحات می پردازیم.
بعد از گروه Page Setup در آموزش ورد به توضیح گروه Paragraph می پردازیم. همان طور که از نام این گروه مشخص است مربوط به تنظیمات پاراگراف ها در ورد word است. در این گروه ابزارهایی وجود دارد تا بتوانید به دلخواه خود فاصله پاراگراف ها در ورد word را از حاشیه ها و یکدیگر تنظیم کنید.
در گروه پاراگراف دو گروه ابزار با نام های Indent و Spacing وجود دارد. در قسمت مربوط به ایندنت دو گزینه با نام های Before و After وجود دارد که در جلو هر کدام دو کادر وجود دارد که می توانید اعداد را درون آنها وارد کنید یا اینکه با فلش ها زیاد و کم کنید. گزینه Before برای تعیین مقدار دورشدن پاراگراف از حاشیه چپ است و گزینه After برای مقدار فاصله یا دور شدن پاراگراف از حاشیه راست است.
البته برای زبان انگلیسی به این صورت است. اگر بخواهید در ورد word فارسی بنویسید این گزینه ها برعکس عمل می کنند یعنی در فارسی گزینه Before برای تعیین مقدار دورشدن پاراگراف از حاشیه راست است و گزینه After برای مقدار فاصله یا دور شدن پاراگراف از حاشیه چپ است. در قسمت مربوط به Spacingنیز دو گزینه با نام های Before و After وجود دارد که در جلو هر کدام دو کادر وجود دارد که می توانید اعداد را درون آنها وارد کنید یا اینکه با فلش ها اعداد را زیاد و کم کنید.
در قسمت مربوط به Spacing در ورد word کاربرد گزینه Before برای تعیین مقدار فاصله پاراگراف های انتخاب شده از بالا است و گزینه After برای مقدار فاصله یا دور شدن پاراگراف از سمت پایین است. آخرین ابزار این گروه آیکن سمت راست، گوشه پایین است که با رنگ قرمز دور آن خط کشیده شده است. اگر بر روی این آیکن کلیک کنیم پنجره ای باز می شود که در آن می توان تنظیمات بیشتری را که مربوط به این گروه است انجام داد. در این پنجره دو سربرگ وجود دارد که سربرگ اول مربوط به ایندنت و فاصله ها است. این سربرگ در ورد word تقریبا شبیه به موارد توضیح داده شده است که اندکی امکانات بیشتر در اختیار شما قرار می دهد. سربرگ دوم مربوط به خط ها و پیج بریک است و امکانات و گزینه های بیشتری را برای تنظیم خط ها و پیج بریک در اختیار شما قرار می دهد.
گروه دیگر در سربرگ Layout گروه Arrange (مرتب کردن، چیدن) می باشد. این گروه بیشتر مربوط به رابطه بین اشیاء موجود در متن و متن است.
برخی از ابزار های این گروه در حالت عادی غیر فعال هستند. وقتی که شما یک شیء مانند یک عکس را انتخاب کنید این ابزار ها به حالت فعال در می آیند زیرا کاربرد آنها نیز در تنظیم نحوه نمایش اشیاء موجود در متن مانند عکس ها و ... است. برای انتخاب یک عکس کافی است بر روی عکس مورد نظر کلیک کنید تا هم سربرگ وابسته مربوط به آن فعال شود و هم برخی از ابزار ها در سربرگ های مختلف مربوط به آن فعال شوند.
اولین ابزار این گروه در ورد word در سمت چپ Position (موقعیت) است. این ابزار موقعیت شیء نسبت به صفحه را تنظیم می کند. وقتی بر روی این گزینه کلیک کنید گزینه هایی را در اختیار شما قرار می دهد که با توجه به تصویر می توانید ببینید با انتخاب هر گزینه تصویر یا هر شیئی که انتخاب کرده اید نسبت به صفحه در چه موقعیتی قرار خواهد گرفت و به دلخواه و با توجه به نیاز خود می توانید یک مورد را انتخاب کنید. تنها نکته درباره ابزار موقعیت این است که باید در نظر داشته باشید که شیء خود را می توانید طوری قرار دهید که در بین خط ها قرار بگیرد و در سمت چپ یا راست آن هیچ متنی نباشد و یا در حالت دیگر می توانید شیء را طوری قرار دهید که در اطراف آن در تمام فضاهای خالی متن قرار بگیرد. اگر حالت دوم را انتخاب کنید متن به صورت خودکار در اطراف شیء قرار خواهد گرفت.
البته این در صورتی است که در سمت راست و چپ شیء فضای خالی برای پر شدن توسط متن وجود داشته باشد و شیء به حاشیه های چپ و راست نچسبیده باشد. با انتخاب گزینه More Layout Options پنجره ای باز می شود که سه سربرگ دارد. سربرگ های این پنجره Position و Text Wrapping و Size هستند. گزینه Position مربوط به موقعیت شیء است و در سه گروه عمودی، افقی و تنیمات بیشتر می توانید تنظیمات بیشتری را بر روی موقعیت شیء مورد نظر اعمال کنید. گزینه Text Wrapping مربوط به متن در اطراف شیء است. در Position هر چند این امکان وجود دارد که تعیین کنید آیا متن در اطراف شیء قرار بگیرد یا نه اما Position بیشتر برای موقعیت شیء نسبت به صفحه است و نحوه قرار گیری متن در اطراف شیء مانند: مقدار نزدیک بودن متن به شیء یا پس زمینه بودن شیء و ... از طریق ابزار Text Wrapping قابل کنترل است. سربرگ Text Wrapping در این پنجره تنظیمات بیشتری را نسبت به ابزار موجود در گروه در اختیارتان قرار می دهد و می توان گفت می توانید از طریق این سربرگ تنظیمات را شخصی سازی کنید. سربرگ Size نیز همان گونه که از نامش پیداست مربوط به اندازه ها می باشد.
ابزار Wrap Text که در گروه Arrange (مرتب کردن، چیدن) قرار دارد با انتخاب یک شیء مانند: عکس یا شکل فعال می شود. همان گونه که قبلا هم گفتم این ابزار برای انتخاب نحوه قرار گیری متن در اطراف شیء است. با انتخاب این ابزار لیستی از فرمت های پیش فرض برای نحوه قرار گیری متن در اطراف شیء دیده می شود که می توانید هر کدام از آنها را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. در زیر این موارد گزینه های دیگری وجود دارد. مانند: More Layout Options که قبلا توضیح داده شد. گزینه Set as Default این تنظیمات را به عنوان پیش فرض ذخیره خواهد کرد.
ابزار Bring Forward در گروه Arrange (مرتب کردن، چیدن) برای مواردی است که چند شیء بر روی هم قرار گرفته اند. در این حالت قاعدتا شیئی در جلو و بقیه در پشت آن قرار دارند. فرض کنید چند شکل را از قسمت Shapes بر روی صفحه قرار داده اید. حال بر روی شکلی که در پشت سایر شکل ها قرار دارد کلیک کنید و گزینه Bring Forward را انتخاب نمایید. خواهید دید لیستی شامل سه گزینه باز می شود. گزینه اول در این لیست Bring Forward است. اگر شما چند شکل داشته باشید و آخرین شکل را که در پشت بقیه شکل ها قرار دارد انتخاب کنید و گزینه Bring Forward را بزنید آن را فقط نسبت به شکلی که در جلو آن قرار دارد جلو می آورد و باز هم در پشت سایر شکل ها است. اما اگر گزینه دوم موجود در لیست در ورد word یعنی Bring to Front را انتخاب کنید شکل مورد نظر شما را در جلوی سایر شکل های دیگر قرار خواهد داد و در صفحه نمایش اولین شکل خواهد بود. گزینه سوم لیست Bring in Front of Text است. در صورتی که شکل یا هر شیئی در پشت یا پس زمینه متن وجود دارد اگر آن را انتخاب کنید و گزینه Bring in Front of Text را بزنید آن را در جلو متن قرار می دهد.
ابزار Send Backward در گروه Arrange (مرتب کردن، چیدن) بسیار شبیه به ابزار Bring Forward در گروه Arrange (مرتب کردن، چیدن) عمل می کند با این تفاوت که اشیاء را به عقب و پشت شیء های دیگر می برد. این ابزار نیز سه گزینه دارد. فرض کنید چند شکل در ورد word دارید و شکلی را که در جلو سایر شکل ها قرار گرفته است انتخاب می کنید. در این حالت Send Backward فعال می شود اگر بر روی آن کلیک کنید سه گزینه دیده می شود که اولین آنها Send Backward است. با انتخاب Send Backward شکل مورد نظر شما یک واحد عقب می رود یعنی در پشت شکلی قرار می گیرد که قبلا در جلو آن بود و شکل پشت آن به جلو می آید. گزینه دوم Send to Back است. با انتخاب این گزینه شکل مورد نظر شما در پشت تمام شکل ها قرار می گیرد. گزینه سوم Send Behind Text می باشد. با انتخاب شکل مورد نظر و انتخاب گزینه Send Behind Text شکل به پس زمینه متن منتقل می شود.
ابزار Selection Pane تمام اشیا موجود در صفحه را به شما نشان می دهد. با انتخاب این ابزار در ورد word در سمت راست صفحه پنجره ای باز می شود که در داخل آن تمام شکل ها یا هر شیء دیگری را خواهید دید در بالا ی پنجره دو کلید وجود دارد که یکی از آنها Hide All نام دارد و با انتخاب آن تمام اشیا موجود در صفحه پنهان می شوند. مورد بعدی Show All است و با انتخاب آن تمام اشیا دوباره ظاهر می شوند. در این پنجره لیست تمام اشیا وجود دارد در هر مورد از لیست نام شیئ و یک آیکن به شکل چشم در جلو آن وجود دارد. با دوبار کلیک بر روی نام هر شیئ به حالت اصلاح در می آید و می توانید به دلخواه خود نامی را برای آن انتخاب کرده و بنویسید. با کلیک بر روی آیکن جلو نام که به شکل چشم است ابزار به حالت پنهان در می آید و با کلیک دوباره به حالت نمایش تغییر حالت می دهد و با این گزینه ها می توانید هر شکلی را پنهان کنید یا نمایش دهید.
در ورد word ابزار Align در گروه Arrange (مرتب کردن، چیدن) مکان اشیا را در صفحه تغییر می دهد. شیئ خود را نتخاب کنید و بر روی ابزار Align کلیک کنید. تقریباً در وسط لیست دو گزینه وجود دارد که مهم است یکی از آنها را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. مورد اول Align to Page است که اگر این مورد را انتخاب کنید شیء مورد نظر شما حاشیه ها را در نظر نمی گیرد و اگر حالت چپ یا راست را انتخاب کنید دقیقا به انتهای صفحه از سمت چپ یا راست می چسبد. مورد دوم Align to Margin است. با انتخاب این گزینه شیء از حاشیه ها فراتر نمی رود و همیشه به اندازه ی حاشیه ها فاصله خود را با انتهای صفحه حفظ می کند. حال در ورد word به گزینه هایی می رویم که در بالای این دو مورد قرار دارند که هر کدام از آنها بسته به این که کدام مورد را انتخاب کرده باشید مکان شیء را تغییر می دهد. اولین مورد رفتن به چپ است. در زیر آن گزینه رفتن به مرکز وجود دارد و در زیر آن حرکت به راست قرار دارد. علاوه بر این موارد موارد دیگری مانند: چیدن در بالا، پایین و مرکز و یا از نظر افقی و عمودی تنظیم کردن نیز وجود دارد. گزینه View Gridlines صفحه را با تقسیم بندی و شبکه ای از خطوط یا مربع های کوچک نمایش می دهد و گزینه Grid Setting نیز تنظیمات بیشتری را در اختیارتان قرار می دهد.
فرض کنید در ورد word مجموعه ای از شکل ها را دارید که می خواهید در کنار هم قرار دهید تا یک شکل واحد و پیچیده تر را بسازید. اکنون که شکل خود را ساخته اید می فهمید که باید جای آن را عوض کنید زیرا اینجا برایش مناسب نیست. نگران کننده است، این همه شکل را که با زحمت فراوان و دقت زیاد در کنار هم چیده بودید تک تک جابه جا کنید و دوباره در کنار هم بچینید. نگران نباشید! سازندگان نرم افزار ورد برای این مشکل راه حلی طراحی کرده اند. آنها ابزار Group یا گروه بندی را در سربرگ Layout قرار داده اند تا بتوانید با آن مشکل خود را برطرف کنید. احتمالا حدس زده اید که رفع این مشکل به چه صورت است. ابتدا تمام شکل ها را انتخاب می کنید. برای انتخاب شکل ها ابتدا یکی را انتخاب کنید و سپس کلید ctrl از صفحه کلید را فشار داده و با موس بر روی شکل دوم کلیک کنید و این کار را برای تمام شکل ها تکرار کنید.
خواهید دید که تمام شکل ها با هم انتخاب شده اند. حال بر روی ابزار گروه بندی کلیک کنید تا شکل ها به یک شکل تبدیل شوند. اکنون اگر بخواهید شکل را حرکت دهید همه آنها با هم حرکت می کنند و در کل مانند این است که فقط یک شکل باشد. هر زمان خواستید شکل مورد نظر را از گروه بندی خارج کیند، گروه مورد نظر را انتخاب کنید بر روی Group کلیک کنید و گزینه Ungroup را انتخاب کنید. اکنون شکل ها از هم جدا شده اند و تک تک می توانید آنها را تغییر دهید.
آخرین گزینه این گروه Rotate یا چرخش است. این گزینه در ورد word چند زیر مجموعه دارد. ابتدا عکس یا شکل یا هر شیء دیگر را انتخاب کنید سپس به Rotate بروید گزینه اول چرخش به راست و گزینه دوم چرخش به چپ است. گزینه سوم چرخش آینه ای به صورت عمودی و گزینه چهارم چرخش آینه ای به صورت افقی است. گزینه آخر More Rotation Options است که گزینه ها و تنظیمات بیشتری را در باره چرخش شیء به شما می دهد.
در این مقاله آموزش ورد تمام ابزارهای موجود در سربرگ Layout را در ورد word معرفی کردیم و به طور کاربردی نحوه استفاده از آنها توضیح داده شد. سعی کنید بیشتر با این ابزار ها تمرین کنید تا در استفاده از آنها مهارت پیدا کنید.
حتما برای شما هم پیش آمده است که گاهی وقتها متنی را در نرم افزار ورد word تایپ میکنید و بعد از ذخیره سازی فایل دوست ندارید که کسی به غیر از خودتان به این فایل دسترسی داشته باشد. راههای زیادی وجود دارد که از فایلهای نرم افزار ورد word یا همان اسناد متنی خودتان محافظت کنید.
سادهترین و شایعترین روشی که برای محافظت از کلیه دیتاها به ذهن افراد میرسد این است که از روش پسورد ورود به ویندوز یا به اصطلاحلاگین استفاده کنید این روش دسترسی دیگران را به کلیه محتویات رایانه شما محدود میکند که برای رایانه های شخصی مناسب است هر چند در یک فرصت مناسب در مورد درجه امنیت انواع پسورد گذاری روی رایانه ها صحبت خواهیم کرد ولی ایراد این روش این است که اگر از یک سیستم اشتراکی ( به عنوان مثال در محیط کار) استفاده میکنید ناچار این پسورد باید در اختیار همه همکاران شما قرار بگیرد.
روش دیگر این است که با استفاده از نرم افزارهای جانبی روی فولدر حاوی فایلهای مد نظرتان پسورد بگذارید که باز هم مشکلات خاص خودش را دارد و یا با استفاده از نرم افزارهای فشرده سازی نظیر winrar فایل مربوطه را فشرده کنید و برای فایلپسورد بگذارید که در این صورت هم هربار بخواهید ویرایشی روی فایل مورد نظرتان ایجاد کنید باید فایل را extract کنید و بعد مجددا فشرده کنید . اما هدف ما از این آموزش ورد ، نحوه پسورد گذاری مستقیم روی فایلهای نرم افزار ورد word از طریق خود نرم افزار و بدون استفاده از هر نرم افزار جانبی است. پس با ما در سیارک با این آموزش ورد همراه باشید.
به عنوان مثال ما یک فایل نرم افزار ورد word با متن ذیل ایجاد می کنیم و آن را ذخیره می کنیم
ذکر این نکته ضروری است که ما این آموزش ها را روی نسخه آفیس 2010 منتشر میکنیم که قابل تعمیم به نسخه های دیگر هم هست.
مرحله 1
بعد از اینکه فایل متنی مورد نظرتان را نرم افزار ورد word تایپ کردید و فایل مربوطه را در محل دلخواهتان ذخیره کردید مجددا فایل را باز می کنید به منوی File میروید ( البته تمام این مراحل را قبل از ذخیره کردن فایل هم می توانید انجام دهید ) و در قسمت میانی صفحه و زیر منوی Information about گزینه Permissions می توانید روی کلید Protect Document کلیک کنید.
مرحله 2
بعد از کلیک روی گزینه Protect Document در نرم افزار ورد word یک منوی کشویی باز می شود که شما با گزینه دوم این منو یعنی Encrypt with Passنرم افزار ورد word سر و کار دارید که با کلیک روی این گزینه یک پنجره باز میشود.
مرحله 3
ساده ترین کار ممکن یعنی تخصیص یک پسورد که محدودیت کاراکتر ندارد، این مرحله است البته در همین پنجره به شما تاکید می شود که حتما در اختصاص پسورد دقت کنید و لیستی از پسوردها و نام فایلهایتان را در یک جای مطمئن نگهداری کنید چرا که غیر قابل بازیابی است در هر صورت پسورد مورد نظرتان را در پنجره باز شده رد نرم افزار ورد word تایپ کنید و روی ok کلیک کنید.
مرحله 4
مانند تمام شرایط دیگری که یک پسورد تعریف می کنید در مرحله بعد باید پسورد را تایید کنید تا در از وقوع اشتباه جلوگیری شود لذا بعد از ok کردن در مرحله قبل پنجره تایید پسورد یا Confirm باز می شود که دقیقا عین پنجره قبلی است و شما باید مجددا پسورد را عیناً تایپ کنید و بعد ok کنید.
مرحله 5
بعد ازتایید پسورد کار تمام می شود و لذا از شما سوال می شود که فایل ذخیره شود یا خیر؟ که با ذخیره کردن، فایل بسته می شود و به همین سادگی شما روی فایل مورد نظر رمز ورود گذاشتهاید. و اگر کسی قصد بازکردن این فایل را در نرم افزار ورد word داشته باشد با این صفحه مواجه می شود که درخواست پسورد برای باز کردن فایل است و اگر پسورد اشتباه وارد شود به هیچ عنوان به محتویات فایل متنی دسترسی پیدا نمی کند.
با همین روش می توان روی سایر نرم افزارهای گروه آفیس نظیر اکسل و پاورپوینت هم رمزگذاری کرد و مراحل انجام کار دقیقا مشابه آنچه است که در بالا ذکر شد . همانطور که مشاهده کردید ایجاد پسورد برای فایلهای آفیس کار بسیار ساده و راحتی است و به راحتی قابل انجام است.
همانطور که گفته شد و در محیط نرم افزار ورد نرم افزار ورد word هم هنگامی که پنجره تخصیص پسورد باز می شود به شما توصیه میشود که حتما در انتخاب پسورد دقت کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید بهتر است که از پسوردهایی که مطمئن هستید فراموششان نمی کنید استفاده کنید اما باز هم در صورت فراموش کردن پسورد راهکارهایی هم برای بازکردن این فایلها وجود داردبه عنوان مثال میشود از برنامه های خاصی استفاده کرد که احتمالا در یک آموزش جداگانه نحوه کار با چندتایی از این نرم افزارها را هم عنوان خواهیم کرد ولی به هر حال بهتر است کار به آنجا نکشد لذا توصیه آفیس را جدی بگیرد. هر چند این نوع رمگذاری برای فایلهای فوق سری و امنیتی بیشتر شبیه یک شوخی است ولی برای کاربران عادی و محیطهای اداری روش بسیار موثری است .
آیا این آموزش ورد نرم افزار ورد word برای شما مفید بود ؟ این روش را مفیدتر میدانید یا آموزش از طریق فایلهای ویدئویی ؟
نظر شما راجع به اینگونه آموزشهای تصویری چیست ؟ آیا مایلید که یک بخش کامل به آموزش نرم افزارهای آفیس خصوصا نرم افزار ورد word اختصاص داده شود ؟ لطفا ذیل همین مطلب ما را از نظرات خود آگاه کنید !
نظرات
طاهره مصطفوی۱۳۹۸/۱۰/۲۲سلام. ممنون از شما که با گذاشتن نظر از ما پشتیبانی کردید.
صدیقه جعفری۱۳۹۸/۱۰/۲۲سلام وخسته نباشید آموزشها همراه با تصویر عاااااااااالی هستند اجرتون با خدا