دانشمندان از ایالات متحده مدلی را ایجاد کرده اند که نشان می دهد برخی از سیارات فراخورشیدی ممکن است از الماس ساخته شده باشند. به گفته دانشمندان ، اگر سیارات از جنس الماس واقعاً وجود داشته باشند ، به احتمال زیاد ، آنها شرایط منشأ حیات را ندارند.
در مطالعه جدیدی که در The Planetary Science Journal منتشر شده است ، تیمی از محققان دانشگاه ایالتی آریزونا (ASU) و دانشگاه شیکاگو تشخیص داده اند که برخی از سیارات فراخورشیدی غنی از کربن ، تحت شرایط خاص ، می توانند ترکیبات خود را از الماس و سیلیس تشکیل دهند.
نویسنده اصلی ، هریسون آلن-ساتر ، که در این مطالعه شرکت کرده است ، گفت: "این سیارات فراخورشیدی جایی در منظومه شمسی ما ندارند." وقتی ستارگان و سیارات تشکیل می شوند ، آنها این کار را از همان ابر گازی انجام می دهند ، بنابراین ترکیبات عمده آنها مشابه است.
در یک ستاره با نسبت کربن به اکسیژن پایین ، سیاره هایی مانند زمین از سیلیکات ها و اکسیدهایی با محتوای الماس بسیار کم تشکیل می شوند (محتوای الماس کره زمین در حدود 0.001٪ است). با این حال ، در شرایط دیگر ، نسبت ها می توانند بسیار متفاوت از ترکیبی باشند که محققان به آن عادت کرده اند.
در صورت وجود آب ، این سیارات می توانند به الماس تبدیل شوند. دانشمندان برای آزمایش نظریه خود ، کاربید سیلیکون را در آب غوطه ور کردند و نمونه را تحت فشار زیادی قرار دادند و سپس نمونه را با لیزر در دمای بسیار بالا گرم کردند. همزمان ، آنها اندازه گیری های اشعه ایکس از نمونه را انجام دادند.
همانطور که پیش بینی کردند ، در دما و فشار بالا ، کاربید سیلیکون با آب واکنش نشان داد و به الماس و سیلیس (دی اکسید سیلیسیم) تبدیل شد. به گفته دانشمندان ، اگر سیارات "حاوی الماس" وجود داشته باشند ، به احتمال زیاد فاقد شرایط منشأ حیات هستند.