چرا اورانوس عجیب ترین سیاره منظومه شمسی است
طاهره مصطفویدر۱۴۰۳/۳/۴
علی رغم اینکه همه سیارات منظومه شمسی شناخته شده اند ، این بدان معنا نیست که دانشمندان همه چیز را در مورد آنها می دانند. علاوه بر این ، به لطف داده های بدست آمده از ماهواره ها و کاوشگرهای مختلف ، کارشناسان تقریباً هر روز به کشف جدیددست پیدا می کنند . ما به شما می گوییم دانشمندان از اورانوس چه می دانند و اینکه این سیاره چرا نام عجیب ترین سیاره منظومه شمسی را بدست آورده است.
- از اورانوس چه می دانیم؟
- واقعیت عجیب و غریب در مورد اورانوس
- طوفان های غیرمعمول در اورانوس
- اورانوس حلقه دارد
- اورانوس 27 قمر دارد
- اورانوس دورترین سیاره نیست ، اما سردترین سیاره است
از اورانوس چه می دانیم؟
اورانوس هفتمین سیاره از خورشید و اولین سیاره کشف شده توسط دانشمندان است. گرچه با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است ، اما مدتهاست که اشتباهاً تصور می شود ستاره است به دلیل تاریکی و کندی سیاره. این سیاره همچنین دارای شیب شدیدی است که به دلیل آن ، محور آن تقریباً مستقیم به خورشید هدایت می شود.(کجی محور چرخش آن از ۹۰ درجه بیشتر و برابر ۹۸ درجه)
منجم بریتانیایی ویلیام هرشل در 13 مارس 1781 اورانوس را با تلسکوپ خود کشف کرد و تمام ستاره ها را به اندازه 10 برابر کم نورتر از آنچه با چشم غیر مسلح دیده می شود ، مطالعه کرد. به نظر می رسید که یک ستاره دیگر است و یک سال بعد هرشل فهمید که این ستاره در مدار سیاره در حال حرکت است.
اورانوس (همانطور که معمولاً پس از 1850 نامیده می شد) به نام خدای آسمانی یونان ، اورانوس ، اولین فرمانروای آسمان ها نامگذاری شده است. این تنها سیاره ای است که به نام یک خدای یونانی ، نه یک رومی ، نامگذاری شده است. قبل از تصویب این نام ، نامهای زیادی برای این سیاره جدید مطرح شده بود ، از جمله Hypercronius ("بیش از زحل") ، Minerva (الهه رومی الهه) و هرشل کاشف آن. هرشل برای تملق و تملق پادشاه جورج سوم انگلیس ، نام "جورجیوم سیدوس" را مطرح كرد ، اما این ایده در خارج از انگلیس و زادگاه پادشاه جورج ، هانوفر ، آلمان محبوب نبود.
ستاره شناس آلمانی ، یوهان بود ، که به طور مفصل مدار اورانوس را توصیف کرد ، نام نهایی را به این سیاره داد. استدلال کرد که چون زحل پدر مشتری بود ، نام این سیاره جدید باید به نام پدر کیوان باشد.
واقعیت عجیب و غریب در مورد اورانوس
اورانوس چرخش و شیب عجیبی دارد. این جهت گیری غیرمعمول می تواند با برخورد با جسمی به اندازه یک سیاره یا چندین جسم کوچک ، بلافاصله پس از شکل گیری آن همراه باشد.
این شیب غیرمعمول باعث به وجود آمدن فصلی طولانی می شود که حدود 20 سال به طول می انجامد. این بدان معناست که تقریباً برای یک چهارم سال اوریان ، برابر با 84 سال زمینی ، خورشید مستقیماً بر روی هر قطب می تابد و نیمه دیگر را برای زنده ماندن در یک زمستان طولانی ، تاریک و سرد ترک می کند.
طوفان های غیرمعمول در اورانوس
شیب شدید محور اورانوس می تواند باعث ایجاد آب و هوای غیرمعمول شود. طبق گفته ناسا ، وقتی نور خورشید برای اولین بار پس از سالها به مناطق خاصی می رسد ، باعث گرم شدن جو می شود و باعث طوفان های عظیم بهاری می شود.
با این حال ، هنگامی که ویجر 2 برای اولین بار از اورانوس در سال 1986 در اوج تابستان در جنوب آن عکس گرفت ، این فضاپیما سیاره ای با حدود 10 ابر را مشاهده کرد . چند دهه بعد ، تلسکوپ های پیشرفته ای مانند هابل وارد بازی شدند و فصول طولانی در اورانوس پیش از این که دانشمندان شاهد هوای شدید در اورانوس باشند ، دنبال می شود.
در سال 2014 ، ستاره شناسان برای اولین بار طوفان های تابستانی در اورانوس را مشاهده کردند. از قضا ، این طوفان های عظیم هفت سال پس از نزدیک شدن این سیاره به خورشید رخ داده است و این یک راز باقی مانده است که چرا پس از حداکثر گرم شدن سیاره ، طوفان های عظیم رخ داده است.
دیگر هوای غیرمعمول اورانوس شامل باران الماسی است که گمان می رود هزاران مایل در زیر سطح سیارات غول پیکر یخی مانند اورانوس و نپتون غرق شود. اعتقاد بر این است که کربن و هیدروژن توسط دما و فشار شدید در عمق جو این سیارات فشرده می شوند و الماس تشکیل می دهند.
اورانوس حلقه دارد
حلقه های اورانوس اولین حلقه هایی بودند که بعد از حلقه های زحل مشاهده شدند. بنابراین ستاره شناسان دریافتند که حلقه ها از ویژگیهای مشترک سیارات هستند و فقط از ویژگیهای زحل نیستند.
اورانوس دارای دو مجموعه حلقه است. سیستم داخلی عمدتا از حلقه های تاریک باریک تشکیل شده است ، در حالی که سیستم بیرونی دو حلقه دور دیگر که توسط تلسکوپ فضایی هابل شناسایی شده است دارای رنگ روشن است: یکی قرمز ، دیگری آبی. دانشمندان 13 حلقه شناخته شده در اطراف اورانوس را شناسایی کرده اند.
یک مطالعه در سال 2016 نشان داد که حلقه های اورانوس ، زحل و نپتون ممکن است بقایای سیارات کوتوله مشابه پلوتو باشند که مدتها پیش بسیار به جهان های غول پیکر نزدیک شده بودند. این سیارات کوتوله به دلیل گرانش بسیار زیاد از هم گسیخته و امروزه به صورت حلقه ای حفظ می شوند.
اورانوس 27 قمر دارد
اورانوس 27 قمر شناخته شده دارد. چهار قمر اول آن به جای آنکه از روی اسطوره های یونان یا روم نامگذاری شود ، از ادبیات انگلیس نامگذاری شده است .
اوبرون و تیتانیا بزرگترین قمرهای اورانوس هستند و اولین قمر ها هستند که توسط هرشل در سال 1787 کشف شد. ویلیام لاسل ، که اولین کسی بود که ماه را به دور نپتون می دید ، دو قمر بعدی اورانوس ، آریل و آمبریل را کشف کرد. تقریباً یک قرن می گذرد تا ستاره شناس هلندی-آمریکایی جرارد کوئیپر ، معروف در کمربند کویپر ، میراندا را در سال 1948 پیدا کرد.
در سال 1986 ، ویجر 2 از اورانوس بازدید کرد و 10 قمر دیگر را کشف کرد که قطر آنها 26 تا 154 کیلومتر است: ژولیت ، پاک ، کوردلیا ، اوفلیا ، بیانکا ، دزدمونا ، پورتیا ، روزالیند ، کرسیدا و بلیندا. هر یک از این قمرها تقریباً نیمی از یخ آب و نیمی از سنگ است.
از آن زمان ، منجمان با استفاده از هابل و رصدخانه های زمینی تعداد ماهواره های شناخته شده را به 27 مورد افزایش داده اند و یافتن آنها آسان نبوده است.
بین کوردلیا ، اوفلیا و میراندا دسته ای از هشت ماهواره کوچک وجود دارد که به هم نزدیک شده اند. ستاره شناسان هنوز نمی فهمند که چگونه ماهواره های کوچک موفق به جلوگیری از برخورد با یکدیگر شدند. ناهنجاری های موجود در حلقه های اورانوس ، دانشمندان را به این احتمال سوق می دهد که ممکن است قمرهای بیشتری وجود داشته باشد.
علاوه بر ماهواره ها ، اورانوس ممکن است مجموعه ای از سیارک های تروا ، در یک منطقه خاص معروف به نقطه لاگرانژ ، اجرامی در مدار مشابه سیاره را نیز داشته باشد . اولین مورد در سال 2013 کشف شد ، علی رغم اینکه نقطه لاگرانژ این سیاره برای جای دادن چنین اجسامی بسیار ناپایدار است.
اورانوس دورترین سیاره نیست ، اما سردترین سیاره است
همانطور که بسیاری از دانش آموزان می دانند ، اورانوس سیاره بیرونی منظومه شمسی است. نپتون سیاره شناخته شده بعدی است که فراتر از دسترس آن است و شاید حتی در آن دورتر ممکن است یک سیاره بزرگ دیگر وجود داشته باشد (منجمان پیشنهادی وجود آن را "سیاره نهم" نامیده اند). با کمال تعجب دانشمندان سیاره ای ، معلوم شد که نپتون سردترین سیاره شناخته شده در منظومه شمسی نیست. این اورانوس است. این بدان دلیل است که اورانوس منبع گرمای داخلی برای تکمیل گرمای خورشید ندارد.
حتی در زمینه منظومه شمسی ، شکل گیری اورانوس و نپتون یک معما باقی مانده است. دانشمندان دانشگاه های زوریخ و کمبریج وابسته به NCCR PlanetS سوئیس توضیح جالبی ارائه داده اند که با شبیه سازی های جامع پشتیبانی می شود. نتایج آنها در مجله علمی Nature Astronomy منتشر شده است .
علی رغم اینکه همه سیارات منظومه شمسی شناخته شده اند ، این بدان معنا نیست که دانشمندان همه چیز را در مورد آنها می دانند. علاوه بر این ، به لطف داده های بدست آمده از ماهواره ها و کاوشگرهای مختلف ، کارشناسان تقریباً هر روز به کشف خود ادامه می دهند.
در سال 1977 ، ناسا کاوشگر فضایی ویجر 2 را برای کاوش در سیارات دور منظومه شمسی پرتاب کرد. در سال 1986 ، ویجر 2 به اورانوس رسید و دانشمندان داده های باورنکردنی در مورد این سیاره بدست آوردند. علاوه بر این ، مطالعه این داده ها حتی امروز به ستاره شناسان اجازه می دهد تا کشف های جدیدی انجام دهند.
یکی از جدیدترین مطالعات ستاره شناسان در جورجیا نشان داد که میدان مغناطیسی اورانوس با آن می چرخد. به زبان ساده ، هر روز قطب مغناطیسی در کره زمین تغییر می کند. اگر فرض کنیم که تغییر قطب ها روی زمین رخ دهد ، کره زمین در معرض سقوط کامل قرار دارد. در اورانوس ، چنین فاجعه ای هر روز رخ می دهد.
دانشمندان ناسا برای مطالعه دقیق این و سایر ویژگی های غیرمعمول ترین سیاره منظومه شمسی قصد دارند پروژه ای را درباره سازمان مأموریت بدون سرنشین به اورانوس توسعه دهند.
نظرات
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴تحقیق در مورد سیاره ها برای کودکان.......در زمان های قدیم، مردم فقط پنج سیاره را می شناختند: عطارد، زهره، مریخ، مشتری و زحل، فقط آنها را می توان با چشم غیر مسلح دید. اورانوس، نپتون و پلوتون با تلسکوپ در سال های 1781، 1846 و 1930 کشف شدند. برای مدت طولانی، ستاره شناسان با مشاهده سیارات از زمین، آنها را مورد مطالعه قرار دادند. آنها تعیین کردند که همه سیارات به جز پلوتون در مدارهای دایره ای در یک صفحه و در یک جهت حرکت می کنند، اندازه سیارات و فاصله آنها از خورشید را محاسبه کردند، ایده خود را از ساختار سیارات تشکیل دادند. حتی پیشنهاد کرد که زهره و مریخ می توانند شبیه زمین باشند و ممکن است روی آنها حیات وجود داشته باشد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴پرتاب ایستگاههای فضایی خودکار به سیارات امکان گسترش چشمگیر و از بسیاری جهات تجدید نظر در ایدههای مربوط به سیارات را فراهم کرد: دیدن عکسهایی از سطح، کاوش در خاک و جو سیارات امکانپذیر شد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴تحقیق در مورد سیاره ها برای کودکان....... سیاره تیر....... عطارد سیاره کوچکی است که کمی بزرگتر از ماه است. سطح آن نیز پر از دهانه های برخوردی شهاب سنگ است. هیچ فرآیند زمین شناسی این فرورفتگی ها را از چهره عطارد پاک نکرده است. درون عطارد سرد است. به دور خورشید، سریعتر از سایر سیارات و به دور محور خود بسیار کند حرکت می کند. عطارد با دو بار دور زدن دور خورشید، فقط سه بار فرصت دارد تا به دور محور خود بچرخد. به همین دلیل، درجه حرارت در سمت آفتابی سیاره از 300 درجه فراتر می رود و در سمت بدون روشنایی، تاریکی و سرمای شدید حاکم می شود. عطارد تقریبا هیچ جوی ندارد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴تحقیق در مورد سیاره ها برای کودکان.......سیاره زهره...... کاوش در زهره آسان نیست. در لایه ضخیمی از ابرها احاطه شده است و در زیر این لایه ضخیمی آرام یک جهنم واقعی پنهان شده است، فشار صد برابر بیشتر از زمین است، دمای روی سطح حدود 500 درجه است که ناشی از "اثر گلخانه ای" است. ایستگاه خودکار شوروی "Venera - 9" برای اولین بار موفق شد تصاویری از سطحی پر از گدازه و پوشیده از سنگ را به زمین منتقل کند. در شرایط سیاره زهره، دستگاهی که به سطح سیاره پایین میآید به سرعت از کار میافتد، بنابراین دانشمندان آمریکایی تصمیم گرفتند تا دادههایی را در مورد نقش برجسته این سیاره به روشی متفاوت به دست آورند.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴ایستگاه خودکار "ماژلان" که بارها در اطراف سیاره زهره پرواز می کرد، سیاره زهره را با رادار کاوش کرد و در نتیجه تصویر جامعی از سطح سیاره زهره به دست آمد. در برخی از نقاط، نقش برجسته زهره شبیه به زمین است، اما، به طور کلی، مناظر عجیب هستند: مناطق کوهستانی مرتفع که توسط رشته کوه هایی به عرض 250-300 کیلومتر احاطه شده اند، کل منطقه ای که در آن اشغال شده است. توسط آتشفشان ها؛ دیگر تشکیلات آتشفشانی شبیه کیک هایی با لبه های شیب دار و تاجی صاف است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴سطح سیاره زهره با کانال هایی کنده شده است که توسط گدازه تراشیده شده است. آثاری از فعالیت های آتشفشانی فعال در همه جای سیاره زهره قابل مشاهده است. دهانههای شهابسنگ در سطح زهره به طور مساوی توزیع میشوند، به این معنی که سطح آن در همان زمان شکل گرفته است. دانشمندان نمی توانند توضیح دهند که چگونه این اتفاق می افتد، به نظر می رسد سیاره زهره در حال جوشیدن است و غرق در گدازه است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴اتمسفر سیاره زهره اصلا شبیه جو زمین نیست، عمدتاً از دی اکسید کربن تشکیل شده است. ضخامت پوسته گازی سیاره زهره، در مقایسه با زمین، بسیار بزرگ است. لایه ابرها در سیاره زهره به 20 کیلومتر می رسد. آنها وجود محلول آبی غلیظ اسید سولفوریک را پیدا کردند.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴نور خورشید به سطح سیاره زهره نمی رسد، گرگ و میش در آنجا حاکم است، باران گوگرد می بارد، منظره دائماً توسط رعد و برق روشن می شود. در بالای اتمسفر سیاره زهره، بادهای دائمی در جریان است که ابرها را با سرعت زیادی به حرکت در می آورند، لایه بالایی جو سیاره زهره در عرض چهار روز زمینی یک انقلاب کامل در اطراف سیاره ایجاد می کند. بدنه جامد زهره، برعکس، به آرامی و در جهتی متفاوت از تمام سیارات دیگر به دور محور خود می چرخد. زهره ماهواره ندارد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴مریخ.... در قرن بیستم، سیاره مریخ توسط نویسندگان برای داستان های علمی تخیلی انتخاب شد؛ در داستان های آنها، تمدن مریخ به طور غیرقابل مقایسه ای بالاتر از تمدن زمینی بود. مریخ غیرقابل دسترس اسرارآمیز زمانی شروع به افشای اسرار خود کرد که فضاپیمای خودکار شوروی و آمریکایی برای مطالعه آن آغاز شد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴ایستگاه Mariner-9، که به دور مریخ می چرخد، از تمام نقاط سیاره عکس گرفت، که امکان ایجاد یک نقشه دقیق از توپوگرافی سطح سیاره مریخ را فراهم کرد. محققان آثاری از فرآیندهای زمینشناسی فعال را در سیاره مریخ کشف کردهاند: آتشفشانهای عظیم، بزرگترین آنها، المپوس، به ارتفاع 25 کیلومتر، و یک گسل عظیم در پوسته مریخ، به نام دره مارینر، که از یک هشتم سیاره عبور میکند.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴ساختارهای غول پیکر برای میلیاردها سال در یک مکان در سیاره مریخ رشد کردند، برخلاف زمین با قاره های در حال حرکت، سطح مریخ حرکت نکرد. ساختارهای زمین شناسی زمین در مقایسه با مریخی ها کوتوله هستند. آیا اکنون آتشفشان ها در مریخ فعال هستند؟ دانشمندان بر این باورند که فعالیت های زمین شناسی در این سیاره آشکارا متعلق به گذشته است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴مناظر مریخ تحت سلطه بیابان های صخره ای مایل به قرمز است. ابرهای شفاف روشن بالای سرشان در آسمان صورتی شناورند. آسمان در غروب آفتاب آبی می شود. جو مریخ بسیار کمیاب است. هر چند سال یکبار طوفان های گرد و غباری رخ می دهد که تقریباً تمام سطح سیاره را در بر می گیرد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴ یک روز در مریخ 24 ساعت و 37 دقیقه طول می کشد، میل محور چرخش مریخ به صفحه مدار تقریباً مشابه زمین است، بنابراین تغییر فصل در مریخ کاملاً مطابق با تغییر است. فصول روی زمین این سیاره توسط خورشید ضعیف گرم می شود، بنابراین دمای سطح آن، حتی در یک روز تابستان، از 0 درجه تجاوز نمی کند، و در زمستان، دی اکسید کربن یخ زده از سرمای شدید روی سنگ ها می نشیند، و کلاهک های قطبی نیز عمدتاً از آن تشکیل شود. هنوز هیچ اثری از زندگی پیدا نشده است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴از روی زمین، مریخ به عنوان یک ستاره مایل به قرمز دیده می شود، احتمالاً به همین دلیل است که مریخ نام خدای جنگ، را یدک می کشد. دو ماهواره او فوبوس و دیموس نام داشتند که در یونانی باستان به معنای "ترس" و "وحشت" است. ماهواره های مریخ "سنگ های" فضایی با شکل نامنظم هستند. فوبوس 18 کیلومتر در 22 کیلومتر و دیموس 10 در 16 کیلومتر است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴مشتری در سال 1977، دانشمندان و مهندسان آمریکایی یک ایستگاه بین سیاره ای خودکار را به سمت مشتری به عنوان بخشی از برنامه ویجر راه اندازی کردند. هر 175 سال یک بار، مشتری، زحل، نپتون و پلوتون به گونه ای نسبت به زمین قرار می گیرند که یک فضاپیمای پرتاب شده می تواند همه این سیارات را در یک پرواز بررسی کند.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴مشتری بزرگترین سیاره منظومه شمسی است. سطح جامد ندارد و عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است. به دلیل سرعت بالای چرخش حول محور خود، به طور محسوسی در قطب ها فشرده می شود. مشتری میدان مغناطیسی بزرگی دارد، اگر قابل مشاهده باشد، از روی زمین به اندازه قرص خورشید به نظر می رسد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴در این عکس ها، دانشمندان توانستند تنها ابرهایی را در جو سیاره ببینند که نوارهایی موازی با خط استوا ایجاد می کنند. اما آنها با سرعت زیادی حرکت کردند و به طرز خیالی خطوط خود را تغییر دادند. گردبادهای متعدد، شفق های قطبی و رعد و برق در پوشش ابر مشتری ثبت شده است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴سرعت باد در سیاره مشتری به صد کیلومتر در ساعت می رسد. شگفت انگیزترین شکل گیری در جو مشتری یک لکه قرمز بزرگ به اندازه 3 برابر زمین است. ستاره شناسان از قرن هفدهم آن را رصد کرده اند. این امکان وجود دارد که این نوک یک گردباد عظیم باشد. مشتری بیش از آنچه از خورشید دریافت می کند، انرژی آزاد می کند. دانشمندان بر این باورند که در مرکز سیاره مشتری، گازها به حالت مایع فلزی فشرده می شوند. این هسته داغ نیروگاهی است که باد و میدان مغناطیسی هیولایی تولید می کند.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴اما شگفتی های اصلی برای دانشمندان نه توسط خود مشتری، بلکه توسط ماهواره های آن ارائه شد. ۷۹ قمر شناخته شده برای سیاره غولآسای مشتری وجود دارد. بزرگترین آنها آیو، اروپا، کالیستو و گانیمد توسط گالیله کشف شد، آنها حتی با دوربین های دوچشمی قوی قابل مشاهده هستند. اعتقاد بر این بود که ماهواره های تمام سیارات مانند ماه هستند - آنها سرد و بی جان هستند. اما قمرهای مشتری باعث شگفتی محققان شد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴آیو به اندازه ماه است، اما اولین جرم آسمانی غیر از زمین است که دارای آتشفشان های فعال است. آیو پوشیده از آتشفشان است. سطح آن توسط جریان های گدازه ای چند رنگ شسته می شود، آتشفشان ها گوگرد منتشر می کنند. اما دلیل فعالیت آتشفشانی فعال چنین جرم کیهانی کوچکی چیست؟ آیو با چرخش به دور مشتری عظیم، یا به آن نزدیک می شود یا دور می شود.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴تحت تأثیر افزایش یا کاهش نیروی گرانشی، Io یا منقبض یا منبسط می شود. نیروهای اصطکاک لایه های داخلی آن را تا دمای بسیار زیادی گرم کردند. فعالیت آتشفشانی آیو باورنکردنی است، سطح آن در برابر چشمان ما در حال تغییر است. آیو در میدان مغناطیسی قدرتمند مشتری حرکت می کند، بنابراین بار الکتریکی عظیمی ایجاد می کند که در جریان مداوم رعد و برق به مشتری تخلیه می شود و باعث ایجاد طوفان در سیاره مشتری می شود.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴قمر اروپا سطح نسبتاً صافی دارد . با لایه ای از یخ پوشیده شده است، به احتمال زیاد اقیانوس در زیر آن پنهان شده است. در اینجا به جای سنگ های مذاب، آب از شکاف ها بیرون می زند. این یک نوع کاملاً جدید از فعالیت های زمین شناسی است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴قمر گانیمد بزرگترین قمر منظومه شمسی است. ابعاد آن تقریباً به اندازه عطارد است. کالیستو تاریک و سرد است، سطح آن با دهانههای شهابسنگ برای میلیاردها سال تغییر نکرده است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴سیاره زحل..... زحل، مانند مشتری، سطح جامد ندارد - یک سیاره غول پیکر گازی است. همچنین از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است، اما سردتر است، زیرا خود گرمای کمتری تولید می کند و کمتر از خورشید دریافت می کند. اما در زحل بادها سریعتر از مشتری هستند. راه ها، گرداب ها و تشکیلات دیگر در جو زحل مشاهده می شود، اما آنها کوتاه مدت و نامنظم هستند.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴طبیعتاً توجه دانشمندان به حلقه هایی معطوف شد که استوای سیاره زحل را احاطه کرده اند. آنها توسط ستاره شناسان در قرن هفدهم کشف شدند، از آن زمان دانشمندان در تلاش برای درک چیستی آنها بوده اند. عکسهایی از حلقهها که توسط ایستگاه فضایی خودکار به زمین منتقل شدهاند، محققان را شگفتزده کرد. آنها موفق شدند صدها حلقه تو در تو را شناسایی کنند، برخی از آنها با یکدیگر در هم تنیده شده بودند، نوارهای تیره روی حلقه ها پیدا شد که ظاهر و ناپدید شدند. دانشمندان توانستند حلقه های زحل را از فاصله نسبتاً نزدیک ببینند، اما سؤالات بدون پاسخ آنها بیشتر شد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴علاوه بر حلقه ها، ماهواره ها در اطراف زحل حرکت می کنند. بزرگترین آنها - تیتان کمی کوچکتر از عطارد است. جو متراکم تیتان بسیار ضخیم تر از زمین است و تقریباً به طور کامل از نیتروژن تشکیل شده است، اجازه دیدن سطح ماهواره را نمی دهد، اما دانشمندان پیشنهاد می کنند که ساختار داخلی تیتان شبیه ساختار زمین است. دمای سطح آن زیر منفی 200 درجه است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴اورانوس با تمام سیارات دیگر از این جهت متفاوت است که محور چرخش آن تقریباً در صفحه مدارش قرار دارد، همه سیارات شبیه به یک اسباببازی به نظر میرسند و اورانوس بهگونهای میچرخد که گویی «به پهلو خوابیده است». وویجر موفق شد کمی در جو اورانوس "دیدن" کند، این سیاره از نظر ظاهری بسیار یکنواخت است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴وویجر 12 سال طول کشید تا به نپتون برسد. وقتی دانشمندان سیاره ای بسیار شبیه به زمین را در حومه منظومه شمسی دیدند، چقدر شگفت زده شدند. رنگ آن آبی عمیق بود، ابرهای سفید در جهات مختلف در جو حرکت می کردند. بادهای روی نپتون بسیار قوی تر از سیارات دیگر می وزند.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴ دانشمندان سیستمی از حلقه ها را در اطراف نپتون کشف کرده اند، اما آنها ناقص هستند و کمان هستند، هنوز توضیحی برای این موضوع وجود ندارد. نپتون و اورانوس نیز سیارات غول پیکری هستند، اما نه گازی، بلکه سیارات یخی.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴نپتون 3 ماهواره دارد. یکی از آنها - تریتون در جهت مخالف چرخش خود نپتون می چرخد. شاید در منطقه گرانشی نپتون شکل نگرفته باشد، اما زمانی که به سیاره نزدیک شد و به منطقه جاذبه آن افتاد، جذب آن شد. تریتون سردترین جسم منظومه شمسی است که دمای سطح آن کمی بالاتر از صفر مطلق (منفی 273 درجه) است. اما آبفشان های نیتروژنی روی تریتون کشف شده است که نشان دهنده فعالیت زمین شناسی آن است.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴پلوتون اکنون دیگر به طور رسمی یک سیاره نیست. اکنون باید آن را یک "سیاره کوتوله"، یکی از سه سیاره منظومه شمسی در نظر گرفت. سرنوشت پلوتون در سال 2006 با رای اعضای انجمن بین المللی نجوم در پراگ تعیین شد.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴تصمیم برای در نظر گرفتن پلوتو یک سیاره کوتوله پس از کشف حدود 50 سیاره دیگر در منظومه شمسی توسط ستاره شناسان گرفته شد که اندازه آنها با اندازه پلوتون قابل مقایسه بود.
JamesEluro 464۱۴۰۱/۲/۴برای جلوگیری از سردرگمی و به هم ریختن نقشههای منظومه شمسی، اتحادیه بینالمللی نجوم دستور داده است که اجرام آسمانی به اندازه کافی بزرگ که در بین هشت سیاره شناسایی شده قبلی نیستند، به عنوان سیارات کوتوله طبقهبندی شوند. به طور خاص، پلوتون، شارون (قمر سابق پلوتون)، سیارک سرس که بین مدارهای مریخ و مشتری در گردش است، و همچنین اجرام به اصطلاح کمربند کویپر Zena (Xena، شی UB313) و سدنا (شیء 90377) ) وضعیت جدیدی دریافت کرد.
در ادامه بخوانید...