مطالعات نشان می دهد برخی از بیمارانی که به این نوع coronavirus مبتلا شده اند می توانند ظرف یک سال مجدداً به این عفونت مبتلا شوند.
(سیارک) : سازمان بهداشت جهانی (WHO) در واکنش به روند رو به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی در جهان اولین لیست از ابرباکتریهای مقاوم به دارو که زندگی بشر را تهدید میکنند، منتشر ساختهاست.
این لیست متشکل از 12 خانواده از باکتریهای مرگباری است که نسبت به داروهای موجود که برای درمان عفونتهای رایج مورد استفاده قرار میگیرند، مقاوم شدهاند. مقاومت آنتیبیوتیکی سالانه جان 700 هزار نفر را میگیرد و در صورتی که این پدیده مهار نشود، این آمار به گفته متخصصان میتواند تا سال 2050 به 10 میلیون نفر در سال برسد.
به گفته ماری پل کینی، دستیار مدیرکل سیستم های بهداشتی و نوآوری، مقاومت آنتیبیوتیکی به سرعت درحال رشد است درحالی که گزینههای موجود برای درمان آن رو به اتمام گذاشته است و در صورتی که اقدامی صورت نگیرد، آنتیبیوتیکهای جدیدی که شاید به آنها نیاز فوری باشد، به موقع در دسترس قرار نگیرند.
این لیست به سه بخش ضروری تقسیم شدهاست: بحرانی، شدید و متوسط. هریک نشاندهنده شدت و وخامت وضعیت و نیاز به آنتیبیوتیک برای مقابله با باکتریها است.
بخش بحرانی شامل سه باکتری است: آسینوباکتر بومانی، سودوماس آئروژینوزا و انتروباکتریاسیا که نسبت به داروهای متعددی مقاوم هستند و میتوانند بیماریهای متعددی ازجمله عفونتهای خونی و ذاتالریه را ایجاد کنند. این گونههای باکتری همگی نمونههای باکتریهایی هستند که به باکتریهای گِرَم منفی شهرت دارند، باکتریهایی که معمولا دو غشای سلول ایجاد میکنند و به این شکل نفوذ ملوکولهای دارو را دشوارتر میسازند.
پژوهشگر آنتی بیوتیک کارولین شور از سازمان Pew Charitable Trusts به کلی کرو در اخبار CBC توضیح می دهد: "بنابراین اگر ملوکول های دارو نتوانند نفوذ کنند، نمی توانند عمل کرده و باکتریها را بکشند".
۹ باکتری مهم دیگر که در دستهبندی شدید و متوسط قرار گرفتهاند باکتریهایی هستند که عامل ابتلا به بیماریهای رایجتری مانند مسمومیت غذایی یا سوزاک هستند که در صورت افزایش مقاومت دارویی میتوانند مرگبار شوند. در این بخش باکتریهای استافیلوکوکوس اروئوس یا MRSA،سالمونلا و هموفیلوس آنفلوآنزا جا گرفتهاند.
سازمان بهداشت جهانی با انتشار این لیست به این نکته تاکید دارد که تلاشهای کنونی برای ساخت آنتیبیوتیکهای جدید برای مهار خطرهایی که این باکتریها برای بشریت به دنبال دارند کافی نیست.
دانشمندان از باکتری ها برای کشتن ویروس های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرده اند
کینی در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو، سوئیس، روز دوشنبه گفت: این لیست "برای ترساندن مردم نسبت به این باکتری های جدید نیست، بلکه برای مطلع ساختن محققان و شرکت های داروسازی در مورد اولویت هایشان است".
به عقیده ی کینی، یکی از مشکلاتی که این تلاشها را با کندی مواجه ساخته، سودآور نبودن این داروها برای شرکتهای داروسازی است زیرا اگرچه زمان و سرمایه زیادی برای ساخت و تولید این داروها صرف میشود، اما بیماران آنها را برای مدتی کوتاه استفاده میکنند و این به آن معنی است که میزان کمی از داروها به فروش میرسند.
یک راه حل این است که شرکت ها و موسسات تحقیقاتی غیر از کسب سودی که از طریق فروش محصولات دارند، در پاداش های مالی ای که برای توسعه ی آنتی بیوتیک های جدید به آنها داده می شود، تغییراتی داده شود.
اما برای اینکه چنین سیستمی در سراسر جهان کار کند، نیاز به همکاری بالای دولتی دارد.
متخصص ضدمیکروبی، پترا گاستمیر از دانشگاه چاریته، آلمان به ساینس گفت: این مشکلی نیست که ما بتوانیم در سطح ملی آنرا حل کنیم، بلکه موردی است که کشورهای با درآمد کم و متوسط را به کشورهای پر درآمد مرتبط می کند.(سیارک)
در اینجا امید است که این لیست جدید ارائه شده توسط WHO، بتواند به کشورها در تمرکز روی راه های درست برای مبارزه با این عوامل بیماری زا و مرگبار کمک کند.
کینی برآورد می کند که تا ساخت داروهای جدید یک دهه فاصله وجود دارد، که درصورتی که زودتر به این مسئله بپردازیم این روند تسریع می یابد.
لیست کامل منتشر شده از باکتریهای مقاوم به دارو توسط سازمان بهداشت جهانی از این قرار است:
اولویت اول: بحرانی
۱. آسینوباکتر بومانی،مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کارباپنم
۲. سودوماس آئروژینوزا،مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کاراباپنم
۳. انتروباکتریاسیا، مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کاراباپنم
اولویت دوم: شدید
۱. انتروکوک فاسیوم، مقاوم نسبت به وانکومایسین
۲. استافیلوکوکوس اروئوس،مقاوم نسبت به متیسیلی و وانکومایسین
۳. هلیوباکتر پیلوری،مقاوم نسبت به کلاریترومایسین
۴. کامپیلوباکتر، مقاوم نسبت به فلوروکوینولون
۵. سالمونلا، مقاوم نسبت به فلوروکوینولون
۶. نایسریا گونورهآ،مقاوم نسبت به سفالوسپورین و فلوروکوینولون
اولویت سوم: متوسط
۱. استرپتوکوک پنومونیه،غیرحساس به پنیسیلین
۲. هموفیلوس آنفلوآنزا، مقاوم نسبت به آمپیسیلین
۳. شیگلا،مقاوم نسبت به فلوروکوینولون
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.
ترجمه itrans.ir
به چین خوش آمدید. این ملت باستانی امروزه بیشتر از هر کشور دیگری در دنیا جمعیت دارد. از هر پنج نفر در دنیا یک نفر در چین زندگی می کند. جمعیت این کشور1.3 میلیارد نفر است. این جمعیت حدود یک میلیارد نفر از آمریکا بیشتر است. کشور چین در قاره ی آسیا واقع شده است. این کشور یکی از بزرگترین کشورهای جهان است. مساحت آن 9.6 میلیون کیلومتر است. نام محلی چین Zhōngguó [jung-gwo], به معنی پادشاهی میانی است. بیشتر مردم چین یا در منطقه ی پرجمعیت خاورمیانه یا در نزدیکی رود یانگ تسه زندگی [yang-see]می کنند. رود یانگ تسه و دریای زرد از وسط چین عبور می کنند و هردو به اقیانوس شرقی می ریزند. بقیه ی این سرزمین نیز با دشت ها، کوه ها و زمین های مرتفع پوشیده شده است. کوه گوبی شمال را پوشانده است. در غرب کوه های بسیاری وجود دارد که مشهور ترین آن ها مرتفع ترین کوه جهان اورست است. غربی ترین قسمت چین با رشته کوه ها با منظره ای بسیار دیدنی پوشیده شده است.(سیارک)
مردم بیشتر از هر زبان دیگری با زبان چینی صحبت می کنند. چینی رایج که بیشتر مردم با آن صحبت می کنند ماندری نام دارد اما در قسمت های مختلف مردم لهجه های متفاوتی نیز می توانند داشته باشند. معنی یک کلمه ی چینی به این بستگی دارد که چگونه تلفظ شود. در مانداری، واژه شوو اگر با یک تن صدای کوتاه و تیز تلفظ شود معنی درخت دارد. اما همین واژه اگر کشده شود و با صدایی نرم تلفظ شود، مانند شوووو به معنی کتاب خواهد بود. برای نوشتن زبان چینی از الفبای کاراکتری استفاده می کنند. این کارکتر ها اگر با یکدیگر ترکیب شوند، لغات جدیدی را می سازند. این زبان هزاران کاراکتردارد. برای یک نوشتن و خواندن ساده، حدود 2000 کاراکتر لازم است.(سیارک)
تاریخچه چین
هر سلسله تغییرات مورد نظر خود را برکشور اعمال کرد. در طول حکومت سلسله شن، شن شی هوانگ کسی که به عنوان اولین امپراتور چین شناخته شده است، تمام ایالت های چین را متحد کرد. بعد از به قدرت رسیدن امپراتور شن شی هوانگ، او برای محافظت از بخش های شمالی امپراتوری اش، ساخت دیوار مشهور چین را آغاز کرد. هم چنین هزاران سرباز سفالی که به تراکوتا مشهور هستند، برای محافظت از آرامگاه امپراتور ساخته شد.
ارتش سفالی تراکوتا
در طول سلطه سلسله ی هان جاده ی ابریشم به مهمترین راه برای تبادل اطلاعات و کالا بین کشور های شرق و غرب شد. در سلسله هان کاغذ اختراع و در طول سلسه سانگ چاپ و نشر کتاب پیشرفت کرد. اولین کتاب های چاپی متعلق به این سلسله هستند. در طول سلسه ی مینگ، شهر بیژینگ( پکن) به پایتخت چین مبدل شد. برای خانواده ی سلطنتی شهرکی درون شهر بیژینگ ساخته شد که به شهر ممنوعه مشهور شد، مکانی که مردم عادی حق ورود به آن را نداشتند.در سال 1911 انقلابی مردمی سلسله ی چن را سرنگون کرد و به حکومت پادشاهی خاتمه داد. درسال 1994، حزب کمونیست، به رهبری مائو تسه تونگ کشور چین را به جمهوری خلق چین تبدیل کرد. کمونیست به مردم قول داد که همه در یک سطح خواهند بودو اما مائو بدون این که به منفعت مردم فکر کند یک سری قوانین وضع کرد. میلیون ها نفر دچار گرسنگی شدند. مائو و ارتش سرخش هر کس که جرات مخالفت با او و قوانینش را داشت، به سختی مجازات می کرد. این قوانین چین را به یک کشور منزوی و دور از جهان تبدیل کرد. مائو در سال 1976در گذشت. با درگذشت او، چین وارد عصر جدیدی از پیشرفت شد و دوباره به عرصه ی جهانی بازگشت.
زندگی در چین
به دلیل جمعیت بالای چین منابع کافی برای تمام مردم وجود ندارد. دولت برای کنترل جمعیت فقط اجازه به دنیا آوردن یک فرزند و در برخی موارد خاص فقط دو فرزند را صادر کرده است. در چین به کودکان امپراتور کوچک گفته می شود. زیرا آن ها بسیار گرانبها هستند. اما این کودکان فشار بسیار زیادی را تحمل می کنند تا مایه ی افتخار خانواده هایشان باشند.
کودکان اغلب در شش سالگی وارد مدرسه می شوند. زبان رایج در مدرسه و برای تدریس، زبان ماندارین است. اما برخی از مدرسه ها زبان انگلیسی را نیز به عنوان زبان دوم تدریس می کنند. در 14 سالگی کودکان چینی باید یک امتحان مهم را پشت سر بگذارند که در تضمین آینده ای روشن و موفق نقش به سزایی دارد. یک گفته ی قدیمی چینی می گوید: یادگیری چیزی است که باید در تمام زمان ها توسط افراد دنبال شود. به طور معمول در چین کودکان همراه با پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگ خود زندگی می کنند. خانه های امروزه مردم به خصوص در شهر های پرجمعیت کوچک تر شده است. خانواده و فرزندان اغلب برای وعده های غذایی دور هم جمع می شوند. وعده های غذایی یک خانواده چینی در ظرف های مختلفی صرف می شود که همه ی افراد حاضر بر سر سفره از آن به صورت مشترک می خورند. مواد غذایی شامل: سوپ، ماهی بخارپز، و مقداری برنج می شود. مردم با چوب های بلندی به نام چاپستیک غذا می خوردند.
غذاهای مخصوص در روز های خاص درست می شوند برای مثال یک ظرف بزرگ از نودل برای رو تولد درست می شود که نشان دهنده ی عمر طولانی برای کسی است که تولدش است.
مرکز هر شهری در چین، محل سوپرمارکت های شلوغ است. مردم می توانند در آن جا غذا، مواد مورد نیاز برای منزل، لباس و دیگرکالاهای مورد نیاز خود را تهیه کنند. اگر درمیان ازدحام جمعیت این بازارهای محلی عبور کنید، شاهد چانه زدن خریداران و بازارگرمی فروشندگان در سرتاسر بازار خواهید بود. در پارک، مردم به استراحت می پردازندو بعضی از آن ها تایی چی تمرین می کنند. حرکاتی که برای رلکسیشن بدن انجام می شود. بقیه ی مردم نیز یا بادبادک هوا می کنند یا مشغول بازی های تخته ای مانند: شطرنج چینی و ماهجونگ هستند و دیگران نیز دور آن ها جمع می شوند. یکی از تفریحات سالمی که اغلب چینی ها آن را دنبال می کنند، ورزشی باستانی برگرفته از نیروی چی و تقسیم آن بین بدن و ذهن است. این ورزش محبوب کنگ فو نام دارد. البته مردم به ورزش های دیگری مانند ژیمناستیک و فوتبال نیز می پردازند. اما کنگ فو همواره در اولویت بوده است.(سیارک)
چین همواره ارتباط قوی با هنر و موسیقی داشته است. مردم زیادی حتی امروزه خوش نویسی با قلم مو های مخصوصی را برای نوشتن کاراکتر ها، تمرین می کنند. همچنین در چین تاتر های موزیکال که داستان هایی به قدمت تاریخ چین را روایت می کنند، بسیار متداول و پرطرفدار است. اما در دنیای مدرن چین موسیقی پاپ به خصوص در میان جوان تر ها بسیار مرسوم شده است.
تنها ده درصد از زمین های چین برای کشاورزی مناسب است. خشک سالی و پرآبی کشت زمین های مناسب را نیز مشکل می کند. میزان برنجی که در چین تولید می شود، بیشتر از هر قسمت دیگری در دنیاست. از دیگر محصولات این کشور می توان به دانه سویا، سیب زمینی شیرین و انواع مختلفی از میوه ها اشاره کرد. با تمام این اوصاف بیش از نیمی از مردم چین هنوز بروی مزارع کشاورزی کار می کنند. اما امروزه مردم حومه شهر و روستاها محل زندگیشان ترک و به شهر مهاجرت می کنند. زیرا در شهر نسبت به روستا درآمد بیشتری دارند. فرزندان بزرگ برخی از خانواده ها به شهر رفته و برای خانواده هایشان در روستا پول می فرستند.
مهاجرت به شهر به معنی ترک خانه و برگشتن و ملاقات خانواده شاید سالی یک بار است. در برخی از خانواده ها هم مادر و هم پدر خانواده در شهر کار می کنند و پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها هستند که از فرزندان مراقبت می کند.(سیارک)
شهرهای بزرگ
شهر های چین پرجمعیت و دارای ساختمان های بلند و ترافیک سنگین است. بزرگترین شهر، شانگهای بالای 17 میلیون نفر جمعیت دارد. جمعیت پکن، پایتخت چین 14 میلیون نفر است. هر روزه مردم بیشتری برای کسب درآمد و پول بیشتر به شهر ها مهاجرت می کنند. اما این باعث شده است که برای همه ی مردم کار و مسکن و خوراک کافی موجود نباشد. با وجود این که بیشتر مردم چین با دوچرخه هایشان دیده می شوند اما هر ساله میلیون ها ماشین جدید به خیابان ها وارد می شوند که یکی از دلایل عمده ی ترافیک های سنگین است. مردم در چین 6 روز در هفته کار می کنند. بیشتر مردم در کارخانه هایی کار می کنند که محصولاتشان به سراسر دنیا صادر می شود. برخی از این کارگر ها در اتاق هایی نزدیک کارخانه زندگی می کنند.
به جرات می توان گفت که کشور چین یکی از کشور های است که پله های طرقی را به سرعت طی می کند. هر روزه شاهد پیشرفت فناوری های آن هستیم. همچنین در سال 2008 که چین میزبان بازی های المپیک بود با ساخت مکان هایی با بالاترین تکنولوژی روز و پارک و ها و سیستم حمل و نقل پیشرفته تر، دیدگاه جدیدی در پیش روی جهانیان برای خود خلق کرد.(سیارک)
استادیوم المپیک چین که به لانه ی پرنده مشهور است.
تم آغاز بازی های المپیک عروسک هایی بودند که اگر کنار هم قرار می گرفتند، جمله (به چین خوش آمدید) را تشکیل می دادند.ترجمه itrans.ir
چه غذاهایی را نباید خام استفاده کنیم ؟در این مطلب 10 غذا که هرگز نباید به صورت خام مصرف شود آورده شده است بعضی از غذاها را برای سلامتی ، بهتر است به صورت کاملا پخته مصرف کنیم زیرا درزمان پختن باکتری های بالقوه مضر آنها از بین می روند.
- خوردن سیب زمینی خام می تواند باعث نفخ و اثرات نامطلوب گوارشی شود، زیرا سیب زمینی حاوی نشاسته ای است که دیر هضم است.
- باعث ناراحتی های ناخوشایند گوارشی و با نشانه هایی شبیه به مسمومیت غذایی همراه است.
- سوسیس می تواند با باکتری لیستریا مونوسیتوژنز آلوده باشد، این باکتری فقط با پخته شدن از بین می رود.
- جوانه ها بخصوص یونجه و تربچه می توانند حاوی باکتری های مضر مزمن مانند سالمونلا Salmonella اشریشیا کولای (E. coli) ، و لیستریا مونوسیتوژنز Listeria باشد.
- آرد ممکن است با پاتوژن هایی مانند اشریشیا کولای E. coli آلوده شود که تنها با پخت و پز از بین می رود.
- بادمجان خام حاوی سم سولانیل است که در سیب زمینی خام هم وجود دارد.
- تخم مرغ خام دارای باکتری سالمونلا است و فقط با پختن کامل از بین می رود.
- گوشت خوک دارای دو انگل ، کرم کدوی خوک (Taena Solium) و تريشينلا اسپيراليس Trichinella spiralis است که فقط با پخت کامل گوشت از بین می رود.
- شیر خام می تواندباعث بیماریهای زیادی شود که تب مالت یکی از آنهاست .با جوشاندن شیر به مدت 15 تا 20 دقیقه شیر خام قابل خوردن می شود. باکتری هایی مانند سالمونلا، E. coli و لیستریا با پاستوریزه و هموژنیزه کردن شیر از بین می روند و ارزش تغذیه ای شیر کم نمی شود.
-بسته به میزان مصرف آن در بزرگسالان با علایمی مثل سرگیجه، سردرد، استفراغ و تشنج همراه است.