براساس گزارش ساینس ریپورت، سازمان غذا و داروی امریکا به تازگی اعلام کرده است باید از ورود برخی آنتیبیوتیکهای مضر به بازار پیشگیری کرد. داروی ضد باکتری فلوروکینولون یکی از این داروهاست که عوارض جانبی همچون گیجی، هذیان و اثراتی بر مفاصل، عضلات، سیستم عصبی و اعصاب دارد.
توصیه میشود بیماران مبتلا به برونشیت حاد، عفونتهای دستگاه ادراری و سینوزیت حاد از گزینههای دیگری برای درمان استفاده کنند. بر اساس تحقیقات جدید مصرف آنتیبیوتیک قوی در مبارزه با باکتریهای روده به دلیل ارتباط بین فعالیت سلولهای خونی خاص مغزی، سیستم ایمنی و روده بر عملکرد مغز نیز تاثیر دارد.آنتیبیوتیکهای تجویز شده برای از بین بردن باکتریهای روده بسیار قوی بوده و مانع رشد سلولهای جدید در هیپوکامپ می شود. اطلاعات بدست آمده از آزمایش بر روی موشها نشان داد دریافتکنندگان آنتیبیوتیک دارای سطح کمتری گلبولهای سفید Ly6Chi بوده که در مغز، خون و حتی ستون فقرات قابل مشاهده است. محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: قادریم با جایگزین کردن Ly6Chi تاثیرات آنتیبیوتیک را معکوس کنیم. این نتایج در مورد انسان نیز صادق است. محقق دیگر این تحقیق از مرکز پزشکی مولکولی در برلین اظهار کرد: پروبیوتیک و ورزش موجب تنظیم فعالیت مغزی شده و گزینه درمانی حقیقی در این درمان خواهد بود.
۱۲ خانواده از مرگبارترین باکتری های مقاوم به دارو بصورت رسمی رتبه بندی شدند
طاهره مصطفویدر۱۴۰۳/۲/۱۸
(سیارک) : سازمان بهداشت جهانی (WHO) در واکنش به روند رو به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی در جهان اولین لیست از ابرباکتریهای مقاوم به دارو که زندگی بشر را تهدید میکنند، منتشر ساختهاست. این لیست متشکل از 12 خانواده از باکتریهای مرگباری است که نسبت به داروهای موجود که برای درمان عفونتهای رایج مورد استفاده قرار میگیرند، مقاوم شدهاند. مقاومت آنتیبیوتیکی سالانه جان 700 هزار نفر را میگیرد و در صورتی که این پدیده مهار نشود، این آمار به گفته متخصصان میتواند تا سال 2050 به 10 میلیون نفر در سال برسد.
به گفته ماری پل کینی، دستیار مدیرکل سیستم های بهداشتی و نوآوری، مقاومت آنتیبیوتیکی به سرعت درحال رشد است درحالی که گزینههای موجود برای درمان آن رو به اتمام گذاشته است و در صورتی که اقدامی صورت نگیرد، آنتیبیوتیکهای جدیدی که شاید به آنها نیاز فوری باشد، به موقع در دسترس قرار نگیرند. این لیست به سه بخش ضروری تقسیم شدهاست: بحرانی، شدید و متوسط. هریک نشاندهنده شدت و وخامت وضعیت و نیاز به آنتیبیوتیک برای مقابله با باکتریها است. بخش بحرانی شامل سه باکتری است: آسینوباکتر بومانی، سودوماس آئروژینوزا و انتروباکتریاسیا که نسبت به داروهای متعددی مقاوم هستند و میتوانند بیماریهای متعددی ازجمله عفونتهای خونی و ذاتالریه را ایجاد کنند. این گونههای باکتری همگی نمونههای باکتریهایی هستند که به باکتریهای گِرَم منفی شهرت دارند، باکتریهایی که معمولا دو غشای سلول ایجاد میکنند و به این شکل نفوذ ملوکولهای دارو را دشوارتر میسازند. پژوهشگر آنتی بیوتیک کارولین شور از سازمان Pew Charitable Trusts به کلی کرو در اخبار CBC توضیح می دهد: "بنابراین اگر ملوکول های دارو نتوانند نفوذ کنند، نمی توانند عمل کرده و باکتریها را بکشند". ۹ باکتری مهم دیگر که در دستهبندی شدید و متوسط قرار گرفتهاند باکتریهایی هستند که عامل ابتلا به بیماریهای رایجتری مانند مسمومیت غذایی یا سوزاک هستند که در صورت افزایش مقاومت دارویی میتوانند مرگبار شوند. در این بخش باکتریهای استافیلوکوکوس اروئوس یا MRSA،سالمونلا و هموفیلوس آنفلوآنزا جا گرفتهاند. سازمان بهداشت جهانی با انتشار این لیست به این نکته تاکید دارد که تلاشهای کنونی برای ساخت آنتیبیوتیکهای جدید برای مهار خطرهایی که این باکتریها برای بشریت به دنبال دارند کافی نیست.
دانشمندان از باکتری ها برای کشتن ویروس های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرده اند کینی در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو، سوئیس، روز دوشنبه گفت: این لیست "برای ترساندن مردم نسبت به این باکتری های جدید نیست، بلکه برای مطلع ساختن محققان و شرکت های داروسازی در مورد اولویت هایشان است". به عقیده ی کینی، یکی از مشکلاتی که این تلاشها را با کندی مواجه ساخته، سودآور نبودن این داروها برای شرکتهای داروسازی است زیرا اگرچه زمان و سرمایه زیادی برای ساخت و تولید این داروها صرف میشود، اما بیماران آنها را برای مدتی کوتاه استفاده میکنند و این به آن معنی است که میزان کمی از داروها به فروش میرسند. یک راه حل این است که شرکت ها و موسسات تحقیقاتی غیر از کسب سودی که از طریق فروش محصولات دارند، در پاداش های مالی ای که برای توسعه ی آنتی بیوتیک های جدید به آنها داده می شود، تغییراتی داده شود. اما برای اینکه چنین سیستمی در سراسر جهان کار کند، نیاز به همکاری بالای دولتی دارد. متخصص ضدمیکروبی، پترا گاستمیر از دانشگاه چاریته، آلمان به ساینس گفت: این مشکلی نیست که ما بتوانیم در سطح ملی آنرا حل کنیم، بلکه موردی است که کشورهای با درآمد کم و متوسط را به کشورهای پر درآمد مرتبط می کند.(سیارک) در اینجا امید است که این لیست جدید ارائه شده توسط WHO، بتواند به کشورها در تمرکز روی راه های درست برای مبارزه با این عوامل بیماری زا و مرگبار کمک کند. کینی برآورد می کند که تا ساخت داروهای جدید یک دهه فاصله وجود دارد، که درصورتی که زودتر به این مسئله بپردازیم این روند تسریع می یابد. لیست کامل منتشر شده از باکتریهای مقاوم به دارو توسط سازمان بهداشت جهانی از این قرار است: اولویت اول: بحرانی ۱. آسینوباکتر بومانی،مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کارباپنم ۲. سودوماس آئروژینوزا،مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کاراباپنم ۳. انتروباکتریاسیا، مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کاراباپنم اولویت دوم: شدید ۱. انتروکوک فاسیوم، مقاوم نسبت به وانکومایسین ۲. استافیلوکوکوس اروئوس،مقاوم نسبت به متیسیلی و وانکومایسین ۳. هلیوباکتر پیلوری،مقاوم نسبت به کلاریترومایسین ۴. کامپیلوباکتر، مقاوم نسبت به فلوروکوینولون ۵. سالمونلا، مقاوم نسبت به فلوروکوینولون ۶. نایسریا گونورهآ،مقاوم نسبت به سفالوسپورین و فلوروکوینولون اولویت سوم: متوسط ۱. استرپتوکوک پنومونیه،غیرحساس به پنیسیلین ۲. هموفیلوس آنفلوآنزا، مقاوم نسبت به آمپیسیلین ۳. شیگلا،مقاوم نسبت به فلوروکوینولون
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.