خشکی دهان یا وضعیتی که با اصطلاح پزشکی زروستومی، xerostomia مشخص شده است ،نبودن مقدار کافی بزاق در حفره دهان برای مرطوب کردن است.
اگر حتی در صورت مصرف آب کافی باز هم دهان خشک شود ، این می تواند نشانه بیماری های خطرناک باشد. به عنوان مثال ، دیابت و تیروتوکسیکوز (آسیب شناسی غده تیروئید) می توانند خود را از این طریق بروز دهند.
به طور خاص ، احساس خشکی دهان با افزایش سطح گلوکز در خون همراه است ، که ممکن است ناشی از پیش دیابت و دیابت باشد.
عوارض جانبی دارو ها می تواند باعث خشکی دهان باشد. حدود 400 دارو وجود دارد که عملکرد غدد بزاقی را تضعیف می کند ، از جمله آنتی هیستامین ها ، ضد احتقان ها و مسکن ها و همچنین داروهای مدر (ادرار آور) ، داروهای تسکین فشار و ضد افسردگی ها.
تغییرات در سطح هورمونی بر ترشح غدد بزاقی تأثیر منفی می گذارد و باعث ایجاد خشکی دهان در زنان در دوران یائسگی می شود.
بسیاری از افراد سیگاری از خشکی دهان شکایت دارند.به گفته پزشکان ، دهان همه افراد خشک می شود، به خصوص اگر فردی عصبی ، ناراحت یا استرس داشته باشد.
با این حال ، اگر به طور مداوم خشکی دهان را تجربه می کنید ، این نه تنها باعث ایجاد احساس ناخوشایند می شود بلکه می تواند منجر به مشکلات سلامتی نیز شود. این واقعیت که عملکرد بزاق بسیار بیشتر از حفظ سطح رطوبت در دهان است. همچنین به هضم غذا کمک می کند ، دندان ها را از پوسیدگی محافظت می کند و از بروز عفونت جلوگیری می کند.