اگر طبیعت خارج از خانه در تابستان با صدای آزاردهنده وزوز پشهها بهم میخورد، این اتفاق میتواند یک بدشانسی باشد. گزش آنها نه تنها موجب ورم قرمز خارشدار بر روی پوست میشود؛ همچنین خطر ابتلا به بیماری را نیز ایجاد میکند. دانشمندان موسسه ملی بهداشت (NIH) در حال تحقیق جهت یافتن راههایی بهتر برای تشخیص، درمان و جلوگیری از بیماریهای پشه- حامل هستند. و همه ما میتوانیم گامهای سادهای را برای جلوگیری از گزش حشرات گزنده انجام دهیم.(سیارک)
گزش بسیاری از پشهها نسبتا بیضرر است. ورم و خارش اغلب فقط یک یا دو روز بعد از گزیدن وجود داشته و پوست شما را سوراخ میکند. اما اگر پشه حامل میکروبهای خاصی باشد، از جمله ویروسها یا انگلها، این عوامل بیماریزا ممکن است در طول گزش وارد خون شما شده و شما را بیمار نمایند.
بیماریهای منتشر شده توسط گزش پشهها میتوانند جدی باشند. برخی از کارشناسان میگویند پشهها کشندهترین حیوانات جهان هستند. بیماریهای مرتبط با پشهها حدود 725.000 نفر را سالانه در سراسر جهان میکشند. در مقایسه، مارها حدود 50.000 نفر، کرم کدو حدود 2.000؛ و کوسهها تنها حدود 10 نفر را سالانه در سراسر جهان میکشند.
بسیاری از مرگها و بیماریهای مرتبط با پشهها خارج از ایالات متحده بویژه در آفریقا اتفاق میافتند. دکتر توماس دبیلیو اسکات کارشناس بیماریهای حشره- حامل در دانشگاه دیویس کالیفرنیا میگوید: «اما همیشه انواعی از پاتوژن پشه- حامل در ایالات متحده وجود دارد. در حال حاضر، بنده میخواهم بگویم که ویروس غرب نیل، بزرگترین مشکل در قاره ایالات متحده آمریکاست».
نیل غرب اشاره به بیماری همهگیر فصلی در ایالات متحده دارد. در اوایل بهار یا اوایل تابستان شدت یافته و در پاییز ادامه مییابد. در سال 2015، بیش از 2.000 مورد از بیماری نیل غرب در سراسر کشور رواج پیدا کرد و این ویروس نزدیک به 120 کشته داشت.
اغلب افراد آلوده به عفونت نیل غرب، هیچ نشانهی خاصی نداشتند. تقریبا یک پنجم افراد آلوده علائم نسبتا خفیف، مثل تب، سر درد، یا تهوع داشتند. نیل غرب میتواند برای حدود یک، صد و پنجاهم افراد آلوده، خطری بسیار جدی یا حتی مرگبار باشد. (سیارک)
ویروس دیگر، تب دانگ نامیده میشود که یکی از رایجترین بیماریهای پشه- حامل در سراسر جهان است. شیوع تب دانگ در هاوایی صدها نفر از مردم را در اواخر سال 2015 تحت تاثیر قرار داده است.
برای درمان بسیاری از بیماریهای انتقال یافته از پشهها، هیچ دارویی وجود ندارد. اما داروهای فعلی میتواند از مالاریا پیشگیری و آن را درمان نمایند، که از طریق انگل کوچک پشه- حامل ایجاد میشود و ویروسی نیست.
دانشمندان NIH در تلاش برای توسعه و آزمایش واکسنهای جدید بالقوه برای دانگها و ویروسهای نیل غرب هستند. یک واکسن تب دانگ آزمایشگاهی نشان میدهد که وعده داده شده در آزمایش بالینی کوچک، هماکنون در حال ارزیابی در جمعیت بزرگتری در برزیل است.
تعدادی از بیماریهای پشه-حامل از جمله تب زرد و آنسفالیت ژاپنی، توسط واکسنها پیشگیری میشوند. اما واکسنها هنوز در برابر بسیاری از بیماریهای مرتبط با پشه از جمله مالاریا و ویروس نیل غرب، محافظت نمیکنند.
زیکا که ویروس پشه- حامل دیگری است، در مرکز و جنوب آمریکا شیوع دارد. از آنجایی که تب دانگ و ویروسهای نیل غرب از نزدیک با ویروس زیکا در ارتباط هستند، محققان NIH در طرحی برای ایجاد واکسیناسیون آزمایشی زیکا با استفاده از روشهایی مشابه با روشهایی هستند که برای واکسنهای دیگر استفاده میشود. آزمایشهای بالینی کوچک ممکن است به زودی آغاز گردد، اما سالها آزمایش نیاز خواهد بود تا به طور کامل واکسنهای بالقوه زیکا ارزیابی گردد.
در حالی که واکسنهای پیشگیرنده هنوز در حال توسعه هستند، اسکات میگوید «چیزهای زیادی وجود دارد که در حال حاضر میتوان انجام داد تا از بیماریهای پشه- حامل جلوگیری کرد». محفظه انتخاب عاقلانه برای راهنمایی پیشگیری از پشه را ببینید.
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. خیلی دوست داریم که از شما این را بشنویم.(سیارک)
ترجمه توسط itrans.ir
(سیارک) : سازمان بهداشت جهانی (WHO) در واکنش به روند رو به افزایش مقاومت آنتیبیوتیکی در جهان اولین لیست از ابرباکتریهای مقاوم به دارو که زندگی بشر را تهدید میکنند، منتشر ساختهاست.
این لیست متشکل از 12 خانواده از باکتریهای مرگباری است که نسبت به داروهای موجود که برای درمان عفونتهای رایج مورد استفاده قرار میگیرند، مقاوم شدهاند. مقاومت آنتیبیوتیکی سالانه جان 700 هزار نفر را میگیرد و در صورتی که این پدیده مهار نشود، این آمار به گفته متخصصان میتواند تا سال 2050 به 10 میلیون نفر در سال برسد.
به گفته ماری پل کینی، دستیار مدیرکل سیستم های بهداشتی و نوآوری، مقاومت آنتیبیوتیکی به سرعت درحال رشد است درحالی که گزینههای موجود برای درمان آن رو به اتمام گذاشته است و در صورتی که اقدامی صورت نگیرد، آنتیبیوتیکهای جدیدی که شاید به آنها نیاز فوری باشد، به موقع در دسترس قرار نگیرند.
این لیست به سه بخش ضروری تقسیم شدهاست: بحرانی، شدید و متوسط. هریک نشاندهنده شدت و وخامت وضعیت و نیاز به آنتیبیوتیک برای مقابله با باکتریها است.
بخش بحرانی شامل سه باکتری است: آسینوباکتر بومانی، سودوماس آئروژینوزا و انتروباکتریاسیا که نسبت به داروهای متعددی مقاوم هستند و میتوانند بیماریهای متعددی ازجمله عفونتهای خونی و ذاتالریه را ایجاد کنند. این گونههای باکتری همگی نمونههای باکتریهایی هستند که به باکتریهای گِرَم منفی شهرت دارند، باکتریهایی که معمولا دو غشای سلول ایجاد میکنند و به این شکل نفوذ ملوکولهای دارو را دشوارتر میسازند.
پژوهشگر آنتی بیوتیک کارولین شور از سازمان Pew Charitable Trusts به کلی کرو در اخبار CBC توضیح می دهد: "بنابراین اگر ملوکول های دارو نتوانند نفوذ کنند، نمی توانند عمل کرده و باکتریها را بکشند".
۹ باکتری مهم دیگر که در دستهبندی شدید و متوسط قرار گرفتهاند باکتریهایی هستند که عامل ابتلا به بیماریهای رایجتری مانند مسمومیت غذایی یا سوزاک هستند که در صورت افزایش مقاومت دارویی میتوانند مرگبار شوند. در این بخش باکتریهای استافیلوکوکوس اروئوس یا MRSA،سالمونلا و هموفیلوس آنفلوآنزا جا گرفتهاند.
سازمان بهداشت جهانی با انتشار این لیست به این نکته تاکید دارد که تلاشهای کنونی برای ساخت آنتیبیوتیکهای جدید برای مهار خطرهایی که این باکتریها برای بشریت به دنبال دارند کافی نیست.
دانشمندان از باکتری ها برای کشتن ویروس های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده کرده اند
کینی در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو، سوئیس، روز دوشنبه گفت: این لیست "برای ترساندن مردم نسبت به این باکتری های جدید نیست، بلکه برای مطلع ساختن محققان و شرکت های داروسازی در مورد اولویت هایشان است".
به عقیده ی کینی، یکی از مشکلاتی که این تلاشها را با کندی مواجه ساخته، سودآور نبودن این داروها برای شرکتهای داروسازی است زیرا اگرچه زمان و سرمایه زیادی برای ساخت و تولید این داروها صرف میشود، اما بیماران آنها را برای مدتی کوتاه استفاده میکنند و این به آن معنی است که میزان کمی از داروها به فروش میرسند.
یک راه حل این است که شرکت ها و موسسات تحقیقاتی غیر از کسب سودی که از طریق فروش محصولات دارند، در پاداش های مالی ای که برای توسعه ی آنتی بیوتیک های جدید به آنها داده می شود، تغییراتی داده شود.
اما برای اینکه چنین سیستمی در سراسر جهان کار کند، نیاز به همکاری بالای دولتی دارد.
متخصص ضدمیکروبی، پترا گاستمیر از دانشگاه چاریته، آلمان به ساینس گفت: این مشکلی نیست که ما بتوانیم در سطح ملی آنرا حل کنیم، بلکه موردی است که کشورهای با درآمد کم و متوسط را به کشورهای پر درآمد مرتبط می کند.(سیارک)
در اینجا امید است که این لیست جدید ارائه شده توسط WHO، بتواند به کشورها در تمرکز روی راه های درست برای مبارزه با این عوامل بیماری زا و مرگبار کمک کند.
کینی برآورد می کند که تا ساخت داروهای جدید یک دهه فاصله وجود دارد، که درصورتی که زودتر به این مسئله بپردازیم این روند تسریع می یابد.
لیست کامل منتشر شده از باکتریهای مقاوم به دارو توسط سازمان بهداشت جهانی از این قرار است:
اولویت اول: بحرانی
۱. آسینوباکتر بومانی،مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کارباپنم
۲. سودوماس آئروژینوزا،مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کاراباپنم
۳. انتروباکتریاسیا، مقاوم نسبت به آنتیبیوتیک کاراباپنم
اولویت دوم: شدید
۱. انتروکوک فاسیوم، مقاوم نسبت به وانکومایسین
۲. استافیلوکوکوس اروئوس،مقاوم نسبت به متیسیلی و وانکومایسین
۳. هلیوباکتر پیلوری،مقاوم نسبت به کلاریترومایسین
۴. کامپیلوباکتر، مقاوم نسبت به فلوروکوینولون
۵. سالمونلا، مقاوم نسبت به فلوروکوینولون
۶. نایسریا گونورهآ،مقاوم نسبت به سفالوسپورین و فلوروکوینولون
اولویت سوم: متوسط
۱. استرپتوکوک پنومونیه،غیرحساس به پنیسیلین
۲. هموفیلوس آنفلوآنزا، مقاوم نسبت به آمپیسیلین
۳. شیگلا،مقاوم نسبت به فلوروکوینولون
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.
ترجمه itrans.ir
چه غذاهایی را نباید خام استفاده کنیم ؟در این مطلب 10 غذا که هرگز نباید به صورت خام مصرف شود آورده شده است بعضی از غذاها را برای سلامتی ، بهتر است به صورت کاملا پخته مصرف کنیم زیرا درزمان پختن باکتری های بالقوه مضر آنها از بین می روند.
- خوردن سیب زمینی خام می تواند باعث نفخ و اثرات نامطلوب گوارشی شود، زیرا سیب زمینی حاوی نشاسته ای است که دیر هضم است.
- باعث ناراحتی های ناخوشایند گوارشی و با نشانه هایی شبیه به مسمومیت غذایی همراه است.
- سوسیس می تواند با باکتری لیستریا مونوسیتوژنز آلوده باشد، این باکتری فقط با پخته شدن از بین می رود.
- جوانه ها بخصوص یونجه و تربچه می توانند حاوی باکتری های مضر مزمن مانند سالمونلا Salmonella اشریشیا کولای (E. coli) ، و لیستریا مونوسیتوژنز Listeria باشد.
- آرد ممکن است با پاتوژن هایی مانند اشریشیا کولای E. coli آلوده شود که تنها با پخت و پز از بین می رود.
- بادمجان خام حاوی سم سولانیل است که در سیب زمینی خام هم وجود دارد.
- تخم مرغ خام دارای باکتری سالمونلا است و فقط با پختن کامل از بین می رود.
- گوشت خوک دارای دو انگل ، کرم کدوی خوک (Taena Solium) و تريشينلا اسپيراليس Trichinella spiralis است که فقط با پخت کامل گوشت از بین می رود.
- شیر خام می تواندباعث بیماریهای زیادی شود که تب مالت یکی از آنهاست .با جوشاندن شیر به مدت 15 تا 20 دقیقه شیر خام قابل خوردن می شود. باکتری هایی مانند سالمونلا، E. coli و لیستریا با پاستوریزه و هموژنیزه کردن شیر از بین می روند و ارزش تغذیه ای شیر کم نمی شود.
-بسته به میزان مصرف آن در بزرگسالان با علایمی مثل سرگیجه، سردرد، استفراغ و تشنج همراه است.
کاملاً واضح است که همه ما خانه خود را به عنوان مکانی می شناسیم که در آن احساس امنیت و آرامش کرده و آن را به عنوان سرپناه خود می شناسیم. با این وجود در هر خانه خطراتی وجود دارد که به طور معمول از چشم ما پنهان مانده و این امنیت را تهدید می کنند. در این مقاله قصد داریم شما را با خطرات بالقوه ای آشنا کنیم که معمولاً در تمامی خانه ها یافت می شوند و این امکان را به وجود می آورند که سلامت شما و یا عزیزانتان در معرض خطر قرار بگیرد. با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیق تری در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم.
البته در حال حاضر تنها راهکار برای رهایی از جرم ها و میکروب هایی که سلامت خانه و خانواده را تهدید می کنند استفاده از این گونه محصولات تمیز کننده است، اما نکته ای که در خصوص استفاده از این محصولات حائز اهیمت است این است که خطراتی هم متوجه سلامت انسان می کنند و به همین خاطر در استفاده و نگه داری آن ها باید دقت نظر بیشتری به خرج دهیم. محصولات تمیز کننده حاوی فرمول ها و ترکیبات شیمیایی بسیار زیادی هستند و قرار گرفتن بیش از اندازه در معرض این گونه ترکیبات شیمیایی می تواند اختلالات زیادی را متوجه سلامت انسان کند که از آن جمله می توان به مشکلات مربوط به دستگاه گوارشی بدن اشاره کرد. نکته مهم تری که در خصوص این گونه مواد و محصولات تمیز کننده وجود دارد این است که به هیچ عنوان نباید آن ها را با یکدیگر ترکیب کرد و یا این که از چند ماده تمیز کننده در آنِ واحد استفاده کرد و خطرناک ترین محصول تمیز کننده ای که می توان با دیگر محصولات ترکیب کرد، سفید کننده و یا وایتکس است. این کار در نهایت می تواند مشکلات و اختلالاتی بسیار جدی متوجه دستگاه تنفسی، کلیه ها، کبد و بسیاری دیگر از قسمت های بدن کند و حتی این اختلالات تا جایی پیش می رود که امکان ابتلا به سرطان نیز در فرد به وجود می آید. البته این مطالبی که گفته شد به این معنا نیست که از این گونه محصولات استفاده نکنید و تنها نکته ای که باید مد نظر قرار داشته باشید این است که به هنگام استفاده از آن ها، تا جایی که امکان دارد از ماسک و دیگر وسایلی که خطرات ناشی از محصولات تمیز کننده را به حداقل برساند، بهره بگیرید و نیز این گونه محصولات را در دسترس کودکان خود قرار ندهید. اگر هم بتوانید به طور کلی به جای استفاده از این گونه محصولات شیمیایی خودداری کرده و به جای آن از تمیز کننده هایی طبیعی (مانند سرکه) استفاده کنید، دیگر نیازی به اتخاذ این تدابیر نخواهد بود.
کپک و باکتری از جمله آلودگی هایی هستند که به طور ویژه در هوای مرطوب امکان رشد و تکثیر پیدا می کنند. نکته ای که در خصوص دستگاه ها و وسایلی که برای مرطوب کردن هوا از آن ها بهره گرفته می شود این است که باید به طور مکرر اقدام به تمیز کردن دریچه ها و دیگر قسمت های آن ها کنیم، در غیر این صورت امکان شکل گیری و رشد باکتری و کپک در آن ها افزایش پیدا کرده و این گونه آلودگی ها می تواند سلامت افراد خانواده را تهدید کند. آسم و بیماری ها و اختلالات مربوط به دستگاه تنفسی، از شایع ترین مشکلاتی است که با نادیده گرفتن وضعیت دریچه های دستگاه های مرطوب کننده، متوجه سلامت افراد خانواده می کنیم، به همین خاطر است که به طور مرتب باید این گونه وسایل را تمیز کنیم. این نکته را هم باید در نظر داشت که برای تمیز کردن این گونه وسایل مرطوب کننده، استفاده از صابون معمولی و آب کفایت می کند و استفاده از محصولات شیمیایی پاک کننده قوی تر، خود می تواند سبب انتشار ترکیبات شیمیایی خطرناک تری در هوا شود.
در لوله کشی ساختمان ها یکی از مهمترین عواملی که مد نظر قرار می گیرد، لطمه نزدن به زیبایی ظاهری منزل است و به همین خاطر لوله های حامل آب همیشه در فضا های داخلی دیوار ها و نیز قسمت های زیرین سینک های ظرف شویی و دست شویی کار گذاشته می شوند. همین مسئله باعث می شود که نشتی در این گونه لوله ها به طور آنی قابل تشخیص نباشد و تا زمانی که این نشتی نشانه بیرونی پیدا نکند (مانند از بین رفتن دیوار ها به واسطه مرطوب شدن) کسی متوجه این شکستگی و نشتی در لوله های حامل آب نمی شود. البته برای ترمیم این لوله ها، هزینه های زیادی باید پرداخته شود (بعضاً خراب کردن قسمتی از دیوار و این گونه تدابیر)، اما این نکته را باید به خاطر داشت که پرداخت این هزینه بسیار حیاتی است و پای سلامت افراد خانواده در میان است. همان طور که در مورد قبلی نیز عنوان شد، بهترین مکان برای رشد باکتری و کپک، همین فضاهای مرطوب است و اگر این نشتی ها تداوم پیدا کند، عوامل آلوده زای بسیاری در دیوار ها و زیر سینک ها به وجود آمده و به مرور راهی به فضای داخلی منزل پیدا می کنند و یا سبب جمع شدن حشرات و جانوران موذی می شود. البته راهکارهایی وجود دارد که به وسیله آن قادر خواهید بود پیش از آن که هزینه زیادی برای ترمیم لوله ها لازم باشد، اقدام به شناسایی محل نشتی کنید و پرداخت هزینه های اضافی لزومی نداشته باشد. می توان فشار آب منزل را به طور مرتب بررسی کرد و در صورت مشاهده هر گونه نا هماهنگی، یک فرد متخصص را برای پیدا کردن محل نشتی احتمالی به خانه آورد.
بسیاری از افراد خانه دار بر این باور اند که تمیز نگاه داشتن منزل و مرتب کردن وسایل برای جلوگیری از رشد قارچ و کپک و این گونه عوامل بیماری زا کافی است، با این وجود باید عنوان کرد که این باور اشتباهی است، چرا که این گونه عوامل بیماری زا (قارچ و کپک) برای شکل گیری و رشد و تکثیر به فضای چندان به خصوصی احتیاج ندارند و وجود کمی اکسیژن، رطوبت و مواد غذایی برای زندگی این گونه عوامل بیماری زا کافی است. زیر زمین، دستگاه های حرارت زای منازل، لوله های حامل آب و کاغذ های دیواری تنها چند مورد از فضاهایی هستند که این گونه عوامل بیماری زا به راحتی قادر به رشد و تکثیر در آن ها خواهند بود. قرار گرفتن این گونه عوامل در منازل، نه تنها باعث می شود جانوران و حشرات موذی به مرور راهی به منازل پیدا کنند، بلکه خود به تنهایی اختلالات بسیاری را متوجه سلامت افراد خانواده می کنند که گلو درد و اختلالات مرتبط با دستگاه تنفسی از شایع ترین این اختلالات و مسائل است.
جالب است بدانید که غالباً بوی خوشی که عطر ها و مواد و محصولات تمیز کننده تولید می کنند، حاوی ترکیبات شیمیایی و خطرناکی هستند که می توانند برای سلامتی مضر باشند. ترکیبات و مواد شیمیایی ای وجود دارند که با نام اختصاری VOC ها شناخته می شوند و فتالات (نوعی ترکیب شیمیایی سرطان زا) و ترکیباتی فرّار، بخش اعظم این مجموعه مواد شیمیایی را تشکیل می دهند. بیشتر مواد و محصولات خشبو و معطر، حاوی این ترکیبات (VOCها) هستند و می توانند در بلند مدت برای سلامتی انسان مضر باشند. البته مدت زیادی از تشخیص این ترکیبات شیمیایی نمی گذرد و به تحقیقات جامع تری در این خصوص نیاز است، با این وجود، تا کنون این مسئله به طور قطعی تشخیص داده شده است که قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این گونه مواد معطر و خشبو می تواند خطراتی بسیار جدی را متوجه سلامت انسان کند. جالب است بدانید که VOCهای موجود در محصولات تمیز کننده تقریباً همان خطری را متوجه سلامت انسان می کنند که با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و ترکیبات شیمیایی خارج شده از اگزوز خودرو ها متوجه سلامت می شود.
زمانی که از افراد در این خصوص سؤال می شود که به نظرشان آلوده ترین مکانی که در خانه وجود دارد کدام است، غالباً پاسخی که به این سؤال می دهند سرویس های بهداشتی است، با این وجود، جالب است بدانید که این باوری است که به طور اشتباه در میان مردم رایج شده است و با وجود قرار گرفتن سرویس های بهداشتی در معرض مستقیم باکتری های بیماری زا، این آشپزخانه است که امکان رشد و تکثیر عوامل و ترکیبات مختلف شیمیایی در آن بیشتر از هر مکان دیگری در خانه است. پارچه هایی که به وسیله آن ها بشقاب ها و سایر ظروف را خشک می کنیم و نیز سینک ظرف شویی، به واسطه رطوبت دائمی ای که متوجه شان است، قابلیت رشد و تکثیر قارچ ها و باکتری های بسیاری را در خود دارند. دستگاه های قهوه ساز و نیز اسکاچ هایی که با آن ها ظروف را می شوییم نیز همین حالت را دارند. فراموش نکنید که مهمترین عامل ایجاد باکتری و قارچ و این گونه مواد و ترکیبات بیماری زا، رطوبت است و تا حد امکان این گونه فضا ها و وسایل را باید خشک نگاه داریم.
جالب است بدانید که تا سال 1978، برای ساخت رنگ هایی ساختمانی، از سرب در ترکیب آن ها استفاده می شده است و تحقیقات جامعی که در این خصوص صورت گرفت، نشان از خطرات بی شماری داشت که سرب متوجه سلامتی انسان می کرد و به همین خاطر بود که در نهایت در همان سال (1978) استفاده از سرب در ساخت این رنگ ها به طور کلی ممنوع اعلام شد. از همان سال بود که به مرور همگان شروع به رنگ کردن مجدد دیواره های منازل خود کردند تا سرب موجود در رنگ های قدیمی برای شان تهدیدی به شمار نرود، با این حال سرب موجود در لایه های قدیمی تر رنگ دیواره های منازل قدیمی، ممکن است راهی به بیرون پیدا کند و به همین خاطر باید در این گونه منازل به دقت شکاف دیوار ها که راه را برای خروج ترکیبات لایه های قدیمی تر رنگ باز می کنند، ترمیم شوند. جالب است بدانید که کود موجود بر چمن زمین های بازی و نیز فضای سبز روبه روی برخی منازل، حاوی مقادیر زیادی سرب است و به همین خاطر توصیه ای که در این خصوص می شود این است که پس از وارد شدن به خانه (در صورت وارد شدن به فضای سبز) کفش های خود را دم در ورودی بگذارید و آن را به خوبی تمیز کنید، چرا که سرب موجود در کود ها و رنگ های شیمیایی نیز همانند سایر ذرات و گرد های موجود در هوا این قابلیت را دارند که به سطوح مختلف چسبیده و به مرور به صورت گرد و غبار در هوا منتشر شوند.
ترسناک ترین و البته خطرناک ترین تهدید هایی که در خانه وجود دارند، آن هایی هستند که قابلیت تشخیص آن ها وجود ندارد (شکل، طعم و یا بوی به خصوصی ندارند) و کربن مونو اکسید یکی از آن ها است. این گاز بسیار خطرناک بو، طعم و رنگ به خصوصی ندارد و احتراق سوخت هایی به خصوص سبب شکل گرفتن و انتشار این گاز در هواه می شود. از مهمترین اختلالاتی که کربن مونو اکسید متوجه افراد می کند می توان به این مسئله اشاره کرد که قابلیت جذب اکسیژن را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد و به همین خاطر است که قرار گرفتن در معرض مقدار زیادی از این گاز در نهایت می تواند باعث ایجاد اختلالاتی جدی در خصوص تنفس افراد شود. راهکاری که برای مقابله و تشخیص وجود این گاز در خانه توصیه می شود، استفاده از دستگاه های جدیدی است که به منظور تشخیص وجود کربن مونو اکسید در هوا ساخته شده اند.
البته حیوانات خانگی می توانند به دوستان و همراهان بسیار خوبی برای افراد خانواده بدل شده و لحظات شاد و شیرینی برای آن ها به ارمغان بیاورند، با این وجود این نکته را هم باید به خاطر داشت که همین حیوانات خانگی می توانند حاملان میکروب ها و انگل های خطرناکی باشند که قرار گرفتن در معرض آن ها خطرات جدی ای را متوجه سلامت افراد خانواده خواهد کرد. بیماری هایی هستند که به واسطه رشد و تکثیر باکتری ها در بدن فرد شکل می گیرند؛ لپتوسپيروز (بيماري لپتوسپيروز یا تب شالیزار يكي از گسترش يافته ترين بيماريهاي مشترك بين انسان و حيوانات است) یکی از آن بیماری ها است و به وسیله حیوانات خانگی به بدن افراد منتقل می شوند و متأسفانه زمانی که حیوان به این بیماری مبتلا می شود، هیچ نشانه ظاهری ای در او به وجود نمی آید و از این طریق قابل تشخیص نیست. نکته ای که در این خصوص حائز اهیمت است، این است که این گونه بیماری هایی که از طریق حیوانات خانگی به بدن فرد منتقل می شوند، جدی تر از آنی هستند که بسیاری فکر می کنند و قابلیت گسترش پیدا کردن و بدل شدن به بیماری هایی را دارند که حتی در مواردی کشنده نیز خواهند بود و به همین خاطر اتخاذ تدابیری در این خصوص از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ حیوانات خانگی خود را به طور مرتب استحمام کنید و زدن واکسن و چک آپ های سلامتی آن ها را نیز به هیچ عنوان فراموش نکنید و تنها در این صورت است که قادر خواهید بود از شکل گیری و انتقال این بیماری ها جلوگیری کنید.
البته این گونه مواد حساسیت زا، خود به تنهایی تهدیدی برای سلامت فرد به شمار نمی روند و تنها به گونه ای آزار دهنده هستند و این گونه ملکول های آلرژی زا در خانه و قرار گرفتن فرد در معرض آن ها در نهایت باعث می شود پیامی به سیستم دفاعی بدن منتقل شود مبنی بر این که او دچار بیماری شده است، در حالی که این مسئله به هیچ عنوان صحت ندارد. این گونه ملکول های آلرژی زا به طور معمول توسط ذرات گرد و غبار، شوره موجود در بدن حیوانات و نیز حشرات موذی به بدن فرد منتقل می شود و پس از ورود این گونه ملکول ها به بدن، فرد احساسی پیدا می کند مبنی بر این که برای نمونه سرما خورده است و این درحالی است که تنها پیامی مبنی بر سرما خوردگی به سیستم ایمنی او ارسال شده و این بیماری در بدن او به طور جدی شکل نگرفته است. راهکارهایی برای جلوگیری از انتشار این گونه ملکول ها در خانه وجود دارد: برای نمونه می توان از لایه های پارچه های پلی اورتان (نوعی پلیمر با کاربرد های بسیار زیاد) برای محافظت از تشک رخت خواب و این گونه وسایل استفاده کرد، راهکار دیگر هم خشک کردن لباس ها با حرارت بالا است که هر گونه باکتری و حشره موجود در آن ها را از بین خواهد برد.
در سیارک بخوانیم:
گونه جدیدی از باکتری طاعون Yersinia pestasis در استخوان 4900 ساله در یک محل دفن عصر نوسنگی در سوئد شناسایی شده است.کشف جدید، شیوع طاعون در اروپا را در زمان های بسیار گذشته پیش بینی کرده است. این قدیمی ترین گونه ای است که تا کنون شناسایی شده است و با اطلاعاتی که بدست آمده از این گونه می توانیم به منبع ژنتیکی باکتری برسیم.
باکتری Yersinia pestasis طاعون در سراسر تاریخ بشریت بشر بوده است و بارها و بارها جمعیت گسترده ای از جوامع بشری را از بین برده است.
بیماری طاعون جوسستانیان (541-542 میلادی) و در نهایت باعث مرگ و میر 25 تا 50 میلیون نفر شده است .یکی از مشخصه های طاعون جوسستانیان، نكروز دست بود.
در قرن 14thطاعون که به مرگ سیاه مشهور شده بود 75 تا 200 میلیون نفر را در سراسر اوراسیا از بین برد. و سومین مرگ ومیر با طاعون که در سال 1855 آغاز شد 12 میلیون نفر را در هند و چین کشته است.
ژنرال سیمون رستمسن از دانشکده فنی دانمارک و دانشگاه کپنهاگ گفت: "طاعون شاید یکی از کشنده ترین باکتری ها است که تا کنون برای انسان وجود داشته است."
"نوع تجزیه و تحلیل هایی که در اینجا انجام می دهیم، نشان می دهدکه این باکتری چگونه دارای چنین تاثیرمرگبار عظیمی بر ما بوده است."
کشف Y. pestis در استخوان یک زن 20 ساله نوسنگی نشان می دهد که طاعون در سراسر اروپا بسیار پیشتر از آنچه که قبلا تصور می شد، در سراسر اروپا گسترش پیدا کرده است.
تنها چند ماه پیش بود که یک گروه دیگر از محققان اعلام کردند که تا به امروز، قدیمی ترین شواهد بی نظیر این طاعون را پیدا کرده اند، در استخوانهای افرادی که در دوره استعمار اوراسیا 3،800 سال پیش زندگی میکردند.
تحقیقات دیگری در اوایل سال جاری نیز یک مسیر مهاجرت برای طاعون یوستانیانینی را که منشاء آن مغولستان را نشان میداد، کشف شد.اما اگر باکتری در سراسر اروپا بسیار بیشتر از آنچه که قبلا تصور می شد، در سراسر اروپا گسترش پیدا کرده است،می تواند به توضیح ناپدید شدن کشاورزان اولیه اروپایی، کمک کند.
کشاورزان اولیه اروپایی افرادی بودند که حدود 9000 سال پیش، از خاورمیانه مهاجرت کرده بودند و در شهرک هایی با جمعیت 20،000 نفر ساکن بودند. این افراد به نام Trypillia Culture به فن آوری های توسعه یافته مانند سفالگری، ساختن چرخ و نگهداری از دام و .... مشغول بودند.
اما حدود 5400 سال پیش، آنها ناگهان ناپدید شدند. شهرک های آنها متروک و تغییر ژنوم آنها در حدود 4500 سال پیش رخ داد که موجب هجوم جدیدی از مردم استپ شد که در نهایت جایگزین فرهنگ Trypillia شد.
چه اتفاقی برای Trypillians افتاد؟ این یک راز و رمز وحشتناک با بسیاری از توضیحات بالقوه است که به شدت مورد بحث قرار گرفته است. شاید آنها فقط به سایر فرهنگ های ورودی جذب شدند. شاید آنها مغلوب فاتحان خود شده بودند. شاید مجبور شدند کوچ کنند.
اما راسموسن و تیمش معتقدند که علت ناپدید شدن ژنوم Trypillians می تواند چیز دیگری باشد. گونه باکتری Y. pestis که در سوئد یافت شده، از سایر گونه های حدود 5،700 سال پیش، قبل از هجوم جمعیت های استپ، متفاوت است.
این شهرک های بزرگ Trypillian، بدون بهداشت مناسب و با انسان هایی که در مناطقی نزدیک به حیوانات زندگی میکردند، می تواند زمینه های مساعدی برای رشد باکتری Y. pestis باشد و طاعون می توانسته در این شهرک های اروپاییشیوع پیدا کند.
راسموسن گفت: "ما فکر می کنیم که اطلاعات مادرست است. اگر طاعون در این شهرک های بزرگ شیوع پیدا کرده ، این شهرک ها در زمانی که مردم بر اثر طاعون می مردند ، خالی از سکنه و نابود شده اند."
اما در این لحظه، این فرضیه ها هنوز قطعی نیستند، به ویژه به این دلیل که Y. pestis هنوز در هیچ یک از اقامتگاه ها و یا محل سکونت Trypillian شناسایی نشده است. این گام بعدی در تحقیق است.
راسموسن گفت: "ما واقعا دوست داریم که این کار را انجام دهیم، زیرا اگر در این شهرک ها بتوانیم باکتری طاعون را پیدا کنیم،علت نابودی Trypillian مشخص می شود.