طبق یک مطالعه جدید از دانشگاه کالیفرنیا ، ریورساید ، اگر مشتری مدار خود را به دور خورشید تغییر نمی داد ، امروز زهره یک سیاره بی آب و علف نبود. دانشمندان یافته های خود را در The Planetary Science Journal منتشر کردند.
جرم مشتری دو و نیم برابر جرم سایر سیارات منظومه شمسی است. اندازه غول پیکر آن می تواند به راحتی بر مدار سیارات دیگر و بر قابلیت سکونت آنها تأثیر بگذارد.
در ابتدای شکل گیری مشتری به عنوان یک سیاره ، به خورشید نزدیکتر شد و سپس به دلیل برهم کنش دیسک سیاره و دیگر سیارات غول منظومه شمسی از خورشید دور شد. این جنبش ، به نوبه خود ، روی سیاره ناهید ( زهره یا ونوس) تأثیر گذاشت.مشاهدات سایر سیستمهای سیاره ای نشان داده است که چنین مهاجرتهایی از سیارات غول پیکر پس از تشکیل ممکن است نسبتاً شایع باشد.
دانشمندان بر این باورند که سیارات فاقد آب مایع نمی توانند حیاتی را که ما می شناسیم پشتیبانی کنند. در حالی که ونوس ممکن است به دلایل دیگری مقداری آب در اوایل تشکیل خود از دست داده باشد و احتمالاً به هر حال این کار را ادامه می داد ، استیون کین متخصص نجوم UCR اظهار داشت که این حرکت مشتری است که احتمالاً ناهید را به سمت وضعیت نامناسب فعلی سوق می دهد.
کین ، رهبر این مطالعه ، توضیح می دهد: "یکی از نکات جالب در مورد زهره امروز این است که مدار آن تقریباً کاملاً دایره ای است." "در این پروژه ، من می خواستم بفهمم که آیا همیشه چنین مدار دایره ای دارد یا خیر ، و اگر چنین نیست ، عواقب این چیست؟"
برای پاسخ به این سوالات ، کین مدلی ایجاد کرد که از منظومه شمسی تقلید می کند و مکان همه سیارات را در هر زمان مشخص و چگونگی کشیدن مدارهای یکدیگر در جهات مختلف را محاسبه می کند.
این دانشمند دریافت که همزمان با مهاجرت مشتری و تحت تأثیر قرار گرفتن مدار زهره ، این سیاره دچار تغییرات آب و هوایی فاجعه باری می شود ، گرم می شود و سپس آب سرد و خنک می شود.
در نهایت ، کین می گوید ، مهم است که بفهمیم چه اتفاقی برای سیاره زهره افتاده است ، سیاره ای که روزی احتمالاً قابل سکونت بود و اکنون دمای سطح آن تا 427 درجه سانتیگراد است.
وی نتیجه گیری می کند: "من بر تفاوت بین سیاره زهره و زمین و آنچه در سیاره زهره رخ داده است تمرکز می کنم تا بتوانیم بفهمیم زمین چقدر قابل سکونت است(تا چه زمانی) و برای مراقبت بهتر از این سیاره چه کاری می توانیم انجام دهیم."