(سیارک) شیشه یک ماده جالب توجه است اما زمانی که فراوری شده یا برای ایجاد قابلیت های درونی اضافی تغییر داده می شود، عملکرد آن به طور قابل توجهی افزایش می یابد. عملکرد کلی عناصر شیشه در یک ساختمان، هنگامی که به عنوان بخشی از یک سیستم نمای کامل طراحی شود می تواند بیشتر افزایش داده شود. در نهایت، سیستم نما زمانی که تبدیل به یک عنصر اصلی یک طراحی ساختمان یکپارچه می شود بزرگترین عملکرد را به صاحب ساختمان و ساکنان آن ارائه می دهد. این کار، علاقه رو به رشد در مورد استفاده از عناصر براق پیشرفته در سیستم های جامع تر نما و ساختمان را به شیوه ای که راحتی، بهره وری و سازگاری را برای ساکنان افزایش دهد، هزینه های عملیاتی را برای صاحبان ساختمان کاهش دهد، و به بهبود سلامت این سیاره با کاهش کل مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی کمک کند، مورد بررسی قرار می دهد. ما به نقش سیستم های براق در نماهای پویا و گیرا که قابلیت های زیر را ارائه می دهند می پردازیم:
• حفاظت بیشتر در برابر آفتاب و کنترل بیشتر بار سرمایش در حالی که آسایش حرارتی بهبود یافته و بیشتر نور مورد نیاز را با نور طبیعی روز تامین می کند.
• افزایش کیفیت هوا و کاهش بارهای سرمایش با استفاده از طرح های تهویه طبیعی با به کار گیری نما به عنوان یک عنصر فعال کنترل هوا.
• کاهش هزینه های عملیاتی با به حداقل رساندن مصرف روشنایی، انرژی سرمایشی و گرمایشی با بهینه سازی استفاده از روشنایی روز و تبادلات حرارتی؛
• بهبود محیط های داخلی که منجر به افزایش سلامتی ساکنان، راحتی و کارایی می شود.
در پرداختن به این مسائل، راه حل های سیستم نما بایستی محدودیت های عرض جغرافیایی، موقعیت مکانی، جهت گیری های خورشید، صوت شناسی، زلزله و ایمنی در برابر آتش، و غیره مد نظر قرار گیرند. از آنجایی که آب و هوا و نیازهای ساکنان، متغیرهای پویایی هستند، در یک ساختمان با کارایی بالا، راه حل نما باید ظرفیت پاسخ و سازگاری با این شرایط بیرونی متغیر و نیازهای در حال تغییر ساکنان را داشته باشد. این قابلیت عملکردی پاسخگو همچنین می تواند راه حل هایی را برای صاحبان ساختمان در مواردی که دسترسی مطمئن به شبکه برق یک چالش است، هم در کشورهای کمتر توسعه یافته و هم در کشورهای صنعتی که در آن ظرفیت تولید برق همگام با رشد صنعتی نیست، ارائه دهد. ما دریافتیم که نماهای پیشرفته در صورت طراحی و اجرای صحیح به عنوان بخشی از راه حل کامل ساختمان، امروزه می توانند راه حل های بسیاری برای این چالش ها در طراحی ساختمان فراهم کنند.
نمای دو لایه یک پدیده معماری در اتحادیه اروپا (EU) است که بر اساس میل زیبایی شناختی برای یک نمای تمام شیشه ای و میل عملی برای داشتن تهویه طبیعی جهت بهبود کیفیت هوای داخل ساختمان بدون محدودیت های آکوستیک و امنیتی نماهای تک لایة با تهویه طبیعی طراحی شده است. بهترین مزیت ذکر شده توسط مهندسین طراح اتحادیه اروپا برای نمای دو لایه، آکوستیک است. لایه دوم شیشه واقع در جلوی یک نمای معمولی، سطوح صدا را در مکان های بخصوصِ پر سر وصدا، مانند فرودگاه ها و یا مناطق شهری با ترافیک بالا کاهش می دهد. پنجره های قابل باز شدن در پشت این لایة تمام شیشه ای، سازگار با این مزیت اکوستیک هستند، به خصوص اگر روزنه ها در لایه بیرونی به اندازه کافی بزرگ باشند تا اجازه تهویه طبیعی کافی را بدهند. یکی دیگر از مزایای ذکر شده این است که نمای دو لایه اجازه نوسازی ساختمان های تاریخی یا نوسازی ساختمان ها در مناطقی را می دهد که در آن منطقه، قوانین منطقه بندی جدید بدلیل محدودیتهای سختگیرانه ارتفاع یا حجم، اجازه جایگزینی یک ساختمان قدیمی توسط یک ساختمان جدید با همان اندازه نمی دهند. لایه دوم شیشه امکان بازیابی حرارت در طول زمستان های سرد اتحادیه اروپا و دفع گرما در طول تابستان فراهم می کند. سیستم های سایه انداز قرار داده شده در حفره بینابینی از آب و هوا محافظت می شوند. در مقایسه با سیستم های پنجره های معمولی، آسایش حرارتی در این نوع پنجره ها با این فضای حائل بهبود می یابد. پیچیدگی و تنوعات طرح نماهای دو جداره بزرگ هستند، و نیازمند تخصص مهندسی قابل توجه برای طراحی خوب هستند.
پنجره های هوشمند و سیستم های سایه انداز دارای خواص نوری و حرارتی هستند که می تواند به صورت پویا متناسب با آب و هوا، ترجیحات ساکنان و الزامات سیستم کنترل مدیریت انرژی ساختمان (EMCS) تغییر یابند. این خدمات عبارتند از سایبانهای موتوری، پوششهای پنجره الکتروکروم یا گازوکروم (تغییر بنگ بصورت الکتریکی یا با گاز) با قابلیت تغییر، و سیستم های پنجره-دیوار دو پوششی ماکروسکوپی. "پنجره های هوشمند" می توانند بارهای الکتریکی اوجی را تا 20-30٪ در بسیاری از ساختمان های تجاری کاهش دهند و مزایای روشنایی روز را در سراسر ایالات متحده افزایش دهند و همچنین راحتی را بهبود دهند و بهره وری را به طور بالقوه در منازل و دفاتر ما افزایش دهند.
این فن آوری ها حداکثر انعطاف پذیری را در تقاضای مدیریتی رو به رشد شدید و استفاده از انرژی در ساختمان ها در محیط سودمندی مقررات زدایی در حال ظهور فراهم می کنند و جامعه ساختمان سازی را بسمت هدف احداث ساختمان های پیشرفته با حداقل تاثیر بر منابع انرژی ملی سوق می دهند. اگر آن ها نسبت به بارهای روشنایی و بارهای سرمایشی پوششی پویا انعطاف پذیری داشته باشند انتخاب و گزینه های مشتری افزایش خواهند یافت.ترجمه itrans.ir