خطرناکترین مجرمان جهان سیزده مورد بخش اول
محمد رضا عاشوریدر۱۴۰۳/۲/۱۸کسی نمیتواند منکر این موضوع شود که انسانهای خطرناکی درمیان ما وجود دارند و مانند سایرین کنار ما زندگی میکنند. زمانی که نگاهی به صفحه حوادث روزنامهای میاندازیم و یا مطلبی مربوط به جنایتی که به تازگی رخ داده است را در اینترنت مشاهده میکنیم بیشتر به این موضوع فکر میکنیم. نویسنده این مقاله براین باور است که چیزی تحت عنوان انسانی که ذاتاً بد و خبیث باشد وجود ندارد. به باور او همه انسانها از درون خوب هستند و خوبی را میستایند، حتی اگر این موضوع را نشان ندهند. بسیاری از انسانها به خاطر حادثههایی ناگوار و دلخراش کنترل خود را از دست میدهند و بسیاری دیگر نیز مورد سوءاستفاده قرار میگیرند و نتیجه این رفتارها، تغییراتی است که درآنها بوجود میآید. مواد مخدر یکی از علل اصلی پدیدهای است که در حال حاضر از آن با نام «انسانهای خطرناک» یاد میکنیم.
گذشته از اینکه دلیل جنایت و خطرناک شدن انسان چه باشد (طبیعت یا شیوهای که بزرگ شدهاند) و اینکه چه مسائلی سبب شده است که یک شخص بخصوص رو به رفتاری جنایتکارانه بیاورد، باید در برخورد و قضاوت اینگونه افراد عادلانه برخورد کنیم. گاهی اوقات همهچیز به قدری سریع اتفاق میافتد که فرصتی حتی برای فکر کردن باقی نمیگذارد: کسی رفتار ناشایستی انجام میدهد، بازداشت میشود، با هیئت منصفه و دادگاه مواجه میشود و مجبور میشود باقی عمر خودرا پشت میلههای زندان سپری کند، و یا حتی بدتر از آن، محکوم به مرگ میشود. گاهی هیچ توضیح منطقیای برای یک جنایت یافت نمیشود و حتی فکر کردن به اینکه یک قاتل بیرحم میتواند در محلهای که درآن ساکن هستید، وجود داشته باشد، ترسناک است. ممکن است درراه رفتن به مغازه یا زمانی که کودک خود را به مدرسه میبرید، بدون اینکه متوجه باشید، از کنار یکی از این افراد عبور کرده باشید.
برای شما لیستی تهیه کردهایم از جنایتکارانی که خوشبختانه دستگیر شدهاند و به نظر بسیاری خطرناکترین جنایتکارانیاند که تاکنون شناخته شدهاند. جنایتی که این افراد مرتکب شدهاند، عده زیادی را به زحمت انداخته و ارگانهای قانونی بسیاری برای رسیدگی به این جرائم ترتیب داده شده است. با سیارک همراه باشید تا به طور جزئیتر نگاهی به جرائم این افراد بیندازیم.
دوایت یورک Dwight York
دوایت یورک یکی از آن کسانی است که میان بدترین انسانها، بدترین است. دوایت با نام مالاچی زد نیز شناخته میشود. او هدایت یکی از سازمانهای قاچاق کودکان را در ایالات متحده آمریکا به عهده داشته است. او افراد زیادی را به کار گرفته بود و به وسیله آنها کودکان بسیاری را از نقاطی به نقاط دیگر میبرد، تنها به این منظور که آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده و بدانها تجاوز کند. این پرونده مربوط به یک شیطان واقعی است. او حتی به فرزندان افراد خودش نیز رحم نداشت؛ افرادی که برخی از آنها (باوجود رفتاری که دوایت با آنها کرده بود) هنوز به او ایمان داشتند و میگفتند دوایت از این کارها هدفی بزرگ درسر میپروراند و با اینگونه کارها است که میتوان به یک پایان قطعی نزدیکتر شد. بسیاری البته با فکر کردن به اینکه با آزار کودکان بیگناه میتوان به هدفی بزرگ دست یافت، منزجر میشوند و تنها به حقارت و خشونت کسانی که این گونه کارها را میکنند فکر میکنند. اینگونه کارها است که پاکی و پاکیزگی کودکان را از آنها گرفته و درنهایت سبب میشود تا آخر عمرشان دچار اختلالات روانی بشوند. این هیولا محکوم به تحمل حبس انفرادی برای مدت 135 سال شد.
سامانتا لوثویت ملقب به «بیوه سفید» Samantha Lewthwaite
سامانتا لوثویت که با لقب «بیوه سفید» نیز شناخته میشود خطرناکترین مجرم زنی است که تحت تعقیب پلیس قرار دارد. سامانتا به عنوان یکی از مظنونین مهم و اصلی حملات و فعالیتهای تروریستی در نیمکره غربی کره زمین نیز شناخته میشود. همسر سابق سامانتا، جرامین لیندسی بوده است که او نیز مسئول بمبگذاری 7/7 لندن است. به نظر میرسد سامانتا تاکنون در قتل چیزی حدود چهارصد انسان دست داشته است. بنا به گزارشهای پلیس این مجرم خطرناک تاکنون در حملات تروریستی بسیاری نقش داشته است: حمله به نوشگاهی در مومباسا، چند حمله بوسیله نارنجک به کلیساهای اهل مسیحیت و نیز حمله به مرکز خرید Westgate در سال 2014 از قبیل این حملات تروریستیای هستند که به نظر میرسد سامانتا در پیشبرد فعالیتهای مربوط به آنها دست داشته است. او عضو یک گروه تندروی شبه نظامی اسلامی در سومالی بود، نام این گروه الشباب است. در سال 2014 خبری از رسانهای روسی زبان منتشر شد مبنی براینکه سامانتا در یک تیراندازی کشته شده است. خبری که بعداً مشخص شد منبع موثقی نداشته است و از سوی سازمانهای رسمی مورد تأیید قرار نگرفت (به دلیل نبود شواهد).
رابرت ویلیام فیشر Robert William Fisher
رابرت که مأمور ویژه سابق نیروی دریایی است در لیست ده نفره خطرناکترین افراد تحت تعقیب اف بی آی قرار دارد. برای مدت پانزده سال است که نام او در این لیست قرار گرفته است. جرمی که سبب این اتفاق شده است، اتهامی است که به او وارد شده، مبنی بر کشتن افراد خانوادهاش و سپس منفجر کردن خانه. دهم آپریل سال 2001 بود که رابرت همسرش را با شلیک گلوله به پشت سرش به قتل رساند و سپس گلوی فرزندان خود را برید. درآن زمان فرزندان رابرت ده و دوازده ساله بودند. تحقیقاتی که در صحنه قتل صورت گرفت، کارآگاهان را به یک شیر گاز رساند که عمداً باز شده بود. شمعی که در صحنه جرم یافت شد درنهایت آنهارا مطمئن کرد که این انفجار عمدی بوده است. هماکنون جایزهای صد هزار دلاری برای کسی که بتواند اطلاعاتی از او در اختیار پلیس قرار دهد، تأیین شده است. مأموران اف بی آی عقیده دارند که بخاطر کاری که صورت داده است، امکان اعمال خشونت بی حد و حصری از او میرود و به همین خاطر است که نگران دستگیری هرچه زودتر او میباشند. چیزی که همگان را درمورد رابرت به تعجب وا داشته است این است که چگونه یک مرد میتواند خانواده خودرا به قتل برساند؟
جوانی دبورا چسیمارد Joanne Deborah Chesimard
نفر بعدی که در این لیست قرار میگیرد زنی است که با القاب و نامهای بسیاری شناخته میشود؛ مهمترین این نامها آساتا شکور (Assata Shakur) است. نام حقیقی و شناسنامهای او همانطور که در عنوان این قسمت مشاهده میکنید، جوانی دبورا چسیمارد است. او عضو سابق ارتش سیاه آزادی (Black Liberation Army) است و در لیست تروریستهایی است که توسط اف بی آی تحت تعقیب قرار دارند. در سال 1977 به اتهام قتل درجه اول (قتل عمد) محکوم و به زندان انداخته شد. تنها دوسال از مدت محکومیتش میگذشت که با کمک اعضای ارتش سیاه آزادی توانست از زندان فرار کند. اف بی آی رقم سخاوتمندانه یک میلیون دلار را به عنوان جایزه و برای کسی درنظر گرفته است که اطلاعاتی از محل اختفای این مجرم فراری در اختیارش بگذارد. شواهد حاکی از آن است که جوانی دبورا هماکنون در کوبا به سر میبرد، جایی که در سال 1984 توانست درآن پناهندگی سیاسی بگیرد. او مسلح و بسیار خطرناک است و بخاطر تغییر دادن مدل موهایش، پیدا کردنش بدل به کاری بسیار دشوار شده است.
جمال احمد محمد علی البداوی
جمال احمد یکی دیگر از تروریستهایی است که در لیست تحت تعقیبهای اف بی آی قرار دارد. برای اطلاعاتی مبنی بر محل اختفای جمال، جایزهای پنج میلیون دلاری در نظر گرفته شده است. بنا به اطلاعاتی که اف بی آی بدست آورده نقش او در چند حمله تروریستی کاملا محرض است و به همین خاطر است که باید تدابیر کامل امنیتی در برخورد با این فرد رعایت شود؛ او بسیار خطرناک است. یکی از حملاتی که جمال احمد در انجام آنها نقش داشته است، حمله به یک قایق متعلق به نیروی دریایی آمریکا (قایقی با نام The Suillvans) بوده است. البته حملهای که تدارکبینندگان آن ناکام ماندند، چراکه قایقی که از سوی حملهکنندگان به منظور حمل مواد منفجره تعبیه شده بود، پیش از رسیدن به هدف خود بخاطر اضافهوزن باری که حمل میکرد غرق شد. در سال 2000 اما در یمن شرایط به گونهای دیگر بود. دریک حمله تروریستی در آن سال که جمال احمد از تدارک بینندگان اصلی آن بود، هفده سرباز نیروی دریایی آمریکا که روی کشتیای با نام Cole قرار داشتند، کشته شدند. درسال 2003 جمال احمد دستگیر میشود و محکوم به مرگ میشود. البته مقامات امنیتی نیز در اجرای حکم وی ناکام میمانند، چراکه فرار میکند. در سال 2004 البته دوباره گرفتار نیروهای امنیتی میشود و درسال 2006، برای بار دوم فرار میکند. او هنوز متواری است.
ابراهیم صالح محمد الیعقوب
از دیگر تروریستهایی که تحت پیگرد اف بی آی قرار دارد میتوان به نام ابراهیم صالح اشاره کرد. جایزهای که برای هرگونه اطلاعاتی که به محل اختفای ابراهیم صالح اشارهای داشته باشد، پنج میلیون دلار است. نقش او در جنایات متعددی برای اف بی آی محرض است و شواهدی براین مبنی در اختیار مسئولین امنیتی اف بی آی قرار دارد. درسال 1996، ابراهیم صالح در حمله تروریستی به مجموعه برجهای «خوبر» در عربستان صعودی نقش داشته است. در سال 1993 ابراهیم صالح را به این عنوان انتخاب کرده بودند که آمریکاییهایی که در عربستان صعودی حضور داشتند را زیر نظر بگیرد (مشخصا آنهایی که به برجهایی که مد نظر گروه تروریستی قرار داشتند، نزدیکتر بودند). احمد ابراهیم المحادیل سردسته گروهی بود که ابراهیم صالح درآن فعالیت تروریستی میکرد. حملهای که به برجهای «خوبر» در عربستان صعودی صورت گرفت، چیزی حدود چهارصد نفر را مجروح کرد و سبب مرگ نوزده مقام مسئول در ارتش آمریکا شد که در آن زمان در عربستان صعودی حضور داشتند.
تری نیکولز Terry Nichols
نام تری نیکولز بیشک برای هر آمریکایی آشنا است. او مسئول بمبگذاری سال 1995، در ساختمان آلفرد پی موراه در اوکلاهامای آمریکا است. بنا به اطلاعاتی که از همسایهها و آشنایان تری بدست رسیده، تری از مردم سیاه پوست بیزار بوده و به هیچ وجه از آنها خوشش نمیآمده. دولت و کسانی که در آن کار میکنند نیز نامشان در کنار افراد سیاهپوستی قرار میگیرد که تری از آنها تنفر دارد. زمانی که تری برای بازجویی آورده شد (خود تری نزد پلیس رفت و اعتراف کرد) با اظهارنظری که بازجوی پرونده از او شنید، مطمئن شد که تری دچار اختلال روانی است؛ او (تری) میگفت که هر اقدامی که صورت داده است، کاملاً عادلانه بوده است. او به هیچ وجه از کاری که کرده بود پشیمان نبود. درحقیقت کسانی که تری را میشناختند، همه بخاطر کاری که تری کرده بود، بشدت غافلگیر شده بودند، چراکه کسی به تری مشکوک نشده بوده است. به گفته همین افرادی که از نزدیکان تری بودند، او به نظر مردی کاملا عادی میآمد. تری حالا رکورد گینس طولانیترین مدتزمانی که یک فرد، محکوم به حبس میشود را از آن خود کرده است؛ او به چند دوره حبس ابد محکوم شده است و در زندانی که تدابیر شدید امنیتی در آن رعایت میشود، باید باقیمانده عمر خودرا سپری کند.