قصد انتشار مقاله علمی دارید، قبل از زدن کلید submit حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید.
به عنوان پژوهشگر، در تمامی موارد جستجو می کنیم، در ابتدا یک manuscript (دست نوشته) تهیه و برای ناشر می فرستیم. برای بیشتر افراد این بخش سخت ترین کار پژوهش است.
نوشتن مقالات علمی برای مجلات کار رقابتی است. قبل از ارسال باید بدانید موارد زیادی در رد شدن مقاله موثر است.
پیشگیری بهتر از درمان است، قبل از رد شدن مقاله حتما مراقب باشید. دست نوشته خود را چندین بار مطالعه کنید، شاید بهتر باشد دست نوشته خود را برای بررسی به همکاران خود بدهید و نظر آن ها را جویا شوید. فراموش نکنید موارد مهم را هایلایت کنید.
با انتخاب انتشارات مناسب شانس پذیرفتن و چاپ مقاله به شدت افزایش پیدا می کند. برای پیداکردن انتشارات مناسب می توانید از لینک http://journalfinder.elsevier.com استفاده کنید.
بعد از اینکه چندین بار دست نوشته خود را خواندید و بازهم خواندید، بعد از دریافت نظرات همکاران و انتخاب مجله مورد نظر، مرحله بعدی بررسی اهداف و محدوده کاری مجله مورد نظر است. درصورتی مقاله شما شرایط ذکر شده در مجله را نداشته باشد به هیچ وجه پذیرفته نخواهد شد.
در این مرحله موارد خواسته شده در مجله که مولف آن ها را تهیه کرده دانلود کنید و مقاله خود را مطابق آن ها بنویسید. این شرایط ممکن است شامل اشکال، جداول، منابع و قالب مقاله باشد.
مقاله شما ممکن است به هر دلیلی رد شود. پس دقت لازم را داشته باشید. اگر مقاله شما مناسب چاپ در مجله مورد نظر نباشد بدون درخواست تجدیدنظر (review) آن را رد می کنند. مقالاتی که به این شکل رد می شوند ممکن است باعث دلسردی نویسنده شوند.
موضوع و چکیده تاثیر خیلی زیادی در اولین بررسی دارند. تقریبا همه انتشاراتی ها در این مورد هم نظر هستند.
موضوع یا title: جمع بندی از مقاله و منعکس کننده تئوری شما
چکیده یا abstract: چکیده باید به دقت نوشته شود، چکیده باید مشکلات کلیدی را مطرح کند. روش های استفاده شده، نتایج، محدودیت ها و ...
مهمترین کار در این مرحله انجام یک ویراستاری حرفه ای روی مقاله است. اگر خودتان نمی توانید از ویراستار حرفه ای کمک بگیرید. بین 30% تا 50% مقالات رد شده، ویراستاری مناسبی نداشتند! شانس خود را برای پذیرفتن بیشتر کنید.
اگر امکان نوشتن مقاله به انگلیسی را ندارید حتما مترجم متخصص در رشته ای که مد نظر دارید را پیدا کنید و مطمئن شوید ترجمه کیفیت لازم را داشته باشد. تقریبا تمام انتشاراتی ها می دانند زبان اصلی شما انگلیسی نیست و هیچ مقاله ای بخاطر ترجمه ضعیف رد نمی شود. اگر موضوع مقاله برای آن ها خوب باشد درخواست نسخه تجدیدنظر شده را می دهند و مواردی که از نظر ترجمه مشکل دارد را به شما اطلاع می دهند. بعد از اصلاح می توانید دوباره مقاله را بفرستید.