آیا برق رایگان شد؟ 100 کیلو وات برق امید

در

برق امید طرح جدید وزارت نیرو است، در طرح برق امید مشترکانی که بتوانند مصرف خود را با الگوهای تعیین شده تطبیق دهند، از تخفیف صد درصدی بهای برق بهره‌مند خواهند شد، اما در صورتی که مصرفشان بالاتر رود، باید هزینه را به صورت کامل بپردازند. جزئیات دقیق و کاملی هنوز از طرح امید اعلام نشده است ولی در گوشه و کنار اشاره هایی شده که سعی کردیم یکجا جمع آوری کنیم.

اول اینکه تخفیف صد در صدی به معنی رایگان است، پس اگر مشترک الگوی مصرف مشخصی را رعایت کند هزینه برق رایگان می شود. حالا الگوی مصرف چیست؟ قبل از پرداختن به جزئیات طرح برق امید بهتر است بدانیم که این طرح مخصوص مشترکین خانگی است، مشترک خانگی در ایران حدود 33% کل برق تولیدی کشور را استفاده می کند، در زمان اوج مصرف یا به اصطلاح پیک مصرف این مقدار تا 50% افزایش میابد. ساعت اوج مصرف برق معمولا 8 شب است و بیشتر سازمان ها، ادارات، شرکت ها و برخی صنایع تعطیل هستند و برقی مصرف نمی کنند.

ed.jpg

 

برق امید چیست؟

برق امید طرح جدید وزارت نیرو برای کاهش مصرف برق مشترکین خانگی می باشد. در طرح برق امید اگر الگوی مصرف مشخص شده را رعایت کنید هزینه برق شما رایگان خواهد بود.

 

الگوی مصرف برق امید چیست؟

به زبان ساده یعنی در زمان مشخصی بیشتر از مقدار مشخصی برق استفاده نکنید. مثلا مصرف مشترک در یک دوره یا یک ماه بیشتر از مقدار مشخصی نباشد. این مقدار هنوز اعلام رسمی نشده است، در برخی مصاحبه ها و برخی منابع غیر رسمی عدد 100 کیلووات ساعت (kwh) در ماه در نظر گرفته شده است. 100 کیلووات ساعت یعنی اولین پله در قبض برق شما، 

1.jpg

معنی 100 کیلو وات 

وات ساعت واحد اندازه گیری مصرف انرژی است، کیلو وات ساعت برابر 1000 وات ساعت است، کیلو وات ساعت به معنی مصرف 1000 وات در یک ساعت می باشد. برای مثال یک لامپ معمولی رشته ای معمولا 100 وات در ساعت برق مصرف می کند.

اگر همین لامپ 10 ساعت روشن باشد یک کیلو وات برق مصرف خواهد کرد. مقدار زیادیست؟ به همین دلیل است که استفاده از لامپ های کم مصرف یا LED توصیه می شود، یک LED معمولا 10 برابر کمتر تقریبا حدود 9 وات در ساعت برق مصرف می کند.

تا اینجا می دانیم که هر وسیله مقداری انرژی مصرف می کند که با واحد وات ساعت یا کیلو وات ساعت قابل اندازه گیری است، از گوشه و کنار شنیده شده که برق امید یا جایزه کم مصرفی برق 100 کیلو وات ساعت در ماه است. با این فرض چطور مصرف کنیم تا برق رایگان داشته باشیم؟

 

برق رایگان

ما می توانیم میزان مصرف برق خود را با یک محاسبه ساده بدست بیاوریم برای مثال فرض کنیم در خانه یک یخچال و 5 لامپ داریم.

 

لامپ 9 وات، از لامپ در ساعات شب و تاریکی استفاده می کنیم، برای مثال حدود 8 ساعت

یخچال 150 وات، یخچال دائم روشن است ولی موتور یخچال دائم کار نمی کند، تقریبا نصف ساعات شبانه روز موتور آن کار می کند، حدود 12 ساعت

 

برای لامپ  9 * 5 * 8 * 30 مساوی 10800حدود 11 کیلو وات ساعت در ماه

برای یخچال 150 * 12 * 30 مساوی 54000 حدود 54 کیلو وات ساعت در ماه

در مجموع 65 کیلو وات ساعت استفاده 5 لامپ و یک یخچال است،

یک تلویزیون LED پنجاه اینچ حدود 100 وات مصرف دارد که اگر روزانه 4 ساعت روشن باشد 4 * 100 * 30 مساوی 12000 حدود 12 کیلو وات

وسایل برقی پر مصرف مانند لباسشویی، ماکروفر، اتو، بخاری برقی، سشوار نیز حدود 2000 وات در ساعت برق مصرف می کنند. البته دقت فرمایید موارد مصرف آن ها محدود است و مثلا هر روز لباسشویی یا اتو استفاده نمی شود، برای مثال ممکن است در هفته 2 بار از لباسشویی به مدت نهایت 1 ساعت استفاده کنید، که در ماه نهایت 16 کیلو وات ساعت خواهد شد. 

کمی امیدوار شدید؟ شاید ما هم بتوانیم برق رایگان بگیریم؟ متاسفانه واقعیت اینگونه نیست، بیشتر مشترکان مصرف بالاتری از این اعداد دارند، الگوی مصرف ماهیانه برای مشترکین خانگی در تهران در فصل تابستان 300 کیلو وات ساعت و در سایر فصول 200 کیلو وات ساعت است.

چرا ما این همه برق مصرف می کنیم؟! شاید باید شارژر موبایل را بعد از شارژ گوشی از دیوار جدا کنیم یا تلویزیون خاموش را از برق بکشیم؟ آیا واقعا این موارد در قبض برق ما تاثیری ایجاد خواهد کرد، پاسخ خیر است.

شارژ موبایل در هنگام قطع اتصال با گوشی تقریبا 1 یا 2 میلی آمپر جریان مصرفی دارد که بسیار ناچیز است ولی تلویزیون ها تقریبا 10 برابر این مقدار در هنگام آماده باش (Stand-by) مصرف دارند در نهایت مجموع این موارد برای شما تاثیری ندارد، ولی اگر این مقدار ناچیز را در جمعیت یک کشور ضرب کنید معنا دار خواهد شد مخصوصا وقتی که این برق صرف هیچ کاری نمی شود و فقط هدر می رود.

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

تولید برق رایگان از سیب زمینی

در

یک باتری سیب زمینی می تواند یک اتاق را برای مدت یک ماه روشن نگه دارد.

تولید برق با سیب زمینی

 

این روز ها همه جا سخن از انرژی و برق رایگان است. البته این سخن فقط مختص این روز ها نیست. اگر به تاریخ نگاهی بیاندازیم، خواهیم دید دانشمند بزرگ تسلا نیز در تقلا برای تامین برق رایگان برای تمام کره ی زمین از طریق خاصیت رسانا بودن کره ی زمین بود.

اما راه حل در کجاست؟ آیا واقعا برق رایگان وجود دارد؟ از چه طریقی می توان به آن دست یافت؟  چگونه از سیب زمینی برق 220 ولت بگیریم ! آیا باید مانند تسلا دانشمندی بزرگ در زمینه ی فیزیک باشیم؟ 

جواب ساده است. خیر

کافی است کمی زبان انگلیسی بدانید تا به جالب ترین و جدیدترین موضوعات عملی دست پیدا کنید و آن را  درست کنیم . اگر هم نمی دانید ما با کمی تاخیر این اطلاعات را به شما می رسانیم.

 

تولید برق با سیب زمینی

تولید برق با سیب زمینی

راهکاری که امروزه می خواهیم به آن بپردازیم تولید برق از سیب زمینی است. یکی از محصولاتی که در سرتاسر دنیا کشت می شود و آماده است تا دنیا را تغذیه کند. در طول این مدت، دانشمندان دریافتند که بخش اساسی و محبوب رژیم غذایی بسیاری از مردم، همچنین امکان دارد پتانسیل تولید انرژی را نیز داشته باشد.

 

دو سال پیش دانشمندان در دانشگاه یافته های  انرژی سیب زمینی  را منتشر کردند که نشان می داد یک سیب زمینی آب پز شده به مدت زمان هشت دقیقه می تواند باتری ایجاد کند که ده برابر منبع خام آن انرژی تولید کند. این باتری ها را می توان از تکه های کوچک سیب زمینی که هرکدام یک چهارم یک سیب زمینی است، ساخت. در این تکه های سیب زمینی یک کاتد مسی و یک آند زینک یا روی قرار می گیرد که با سیم به هم متصل شده اند. پروفسور هایم رابینوویچ دانشمند کشاورزی و تیم او تلاش کردند تا با استفاده از سیب زمینی سیستمی را طراحی کنند تا روشنایی یک اتاق را به مدت چهل روز با استفاده از لامپ های ال ای دی تأمین کند.

ساخت برق با سیب زمینی 

 

برای مناطقی که دور از دسترس و توسعه نیافته و بدون دسترسی به شبکه تأمین برق هستند، اگر در حدود یک دهم از هزینه ی یک باتری AA را هزینه کنند، می توانند برق مورد نیاز برای تلفن همراه و سایر لوازم شخصی الکترونیکی را تامین کنند. 

تولید برق با سیب زمینی

چرا سیب زمینی برق تولید میکند

واضح است که سیب زمینی در درون خود منبع برق ندارد. آنچه که سیب زمینی انجام می دهد این است که به عنوان یک پل نمک بین دو سیب زمینی عمل کرده و جریان الکتریکی را انتقال می دهد که برای ایجاد الکتریسته به الکترون ها اجازه می دهد تا آزادانه از سیم ها عبور کنند.

همچنین چندین میوه ی سرشار از الکترولیت مانند: موز و توت فرنگی نیز می توانند این شکل از عملیات شیمیایی را انجام دهند. آن ها اساسا نسخه های طبیعی باتری های اسیدی هستند.

دانشمند و توسعه دهنده ی شبکه، رابینوویچ گفت: سیب زمینی به این دلیل انتخاب شد که در همه جا در مناطق گرمسیری و غیر گرمسیری در دسترس است.

سیب زمینی یکی از چهار محصول غذایی فراوان در جهان است. مهم تر آنکه سرشار از فسفریک اسید است.

 

سیب زمینی ها به این دلیل برای  تولید برق رایگان   ایده آل هستند که از بافت نشاسته ای محکم تشکیل شده اند که می تواند برای ماه ها ذخیره شود و حشرات از طریق آن جذب نمی شوند. این در صورتی است که موز و توت فرنگی این مزایا را ندارند. علاوه بر این پختن سیب زمینی مقاومت طبیعی که در بافت متراکم سیب زمینی است را می شکند، پس الکترون ها راحت تر می توانند جریان پیدا کنند که به طور کلی الکتریسیته ی خروجی را به طور قابل توجهی افزایش می دهد.

محققان دریافتند که تقسیم کردن سیب زمینی ها به سه یا چهار قسمت آن ها را بسیار کارآمدتر می کند.

سیب زمینی برق

چگونه با سیب زمینی برق تولید کنیم

مواد مورد نیاز برای  تولید برق از سیب زمینی  سیم، گیره سوسماری و سیب زمینی است. برخی از بخش ها مانند کاتد ها و آند ها می توانند با چیزهای دیگری جایگزین شوند. در هر زمانی که قطعه ای از سیب زمینی ها کارایی خود را از دست داد می توانید آن را با قطعه ای جدید جایگزین کنید.

با یک ششم هزینه ای که در دنیا صرف روشنایی می شود، می توان با این روش روشنایی معادل آن را تولید کرد. البته فراموش نکنید که بهتر است از لامپ های ال ای دی استفاده کنید که ولتاژ ورودی مورد نیاز آن ها کمتر از لامپ های عادی است.

 

آیا  پست  چگونه از سیب زمینی برق بگیریم  برای شما مفید بود؟ تجربیات خود را با کاربران به اشتراک بگذارید.

نظرات

در ادامه بخوانید...

صرفه جویی در مصرف برق

در

قبض برق این دوره شما را غافلگیر کرد! بله برق دیگر یک خدمات ارزان قیمت نیست، بهتر است راههای صرفه جویی در مصرف برق را یاد بگیرید تا در آینده شاهد قبض هایی کمتری باشید.

 

نحوه محاسبه قیمت برق

قیمت برق بر اساس مصرف برق بر حسب کیلووات ساعت محاسبه می شود. نحوه محاسبه بسیار ساده است، شرکت برق تعرفه هایی به صورت پلکانی مثلا 0 تا 100 کیلووات ساعت در 30 روز قرار داده است. نرخ تعرفه هر 100 کیلووات ساعت بیشتر می شود. در نهایت بعد از 600 کیلووات ساعت شما مشترک پر مصرف خواهید شد و بیشترین نرخ را پرداخت خواهید کرد.

دقت کنید مقدار مصرف در 30 روز محاسبه و در کل دوره ضرب خواهد شد. قبض های برق تقریبا 60 روزه به دست ما می رسد.

با این محاسبه هرچقدر برق کمتر مصرف کنید در تعرفه ارزان تری هستید و قیمت برق شما کمتر خواهد بود.

 

کیلووات ساعت چیست؟

کیلووات ساعت واحد اندازه گیری انرژی معادل 3.6 مگاژول است. البته این تعریف علمی به کار این مقاله نمی آید پس، واقعا کیلووات ساعت چیست؟

یک کیلووات معادل 1000 وات است، مصرف تمامی وسایلی برقی (از لامپ تا PS4) توسط واحد کیلووات ساعت قابل محاسبه است. برای محاسبه وات واقعی یک دستگاه باید یک مولتی متر را روی اندازه گیری شدت جریان یا آمپر تنظیم کنید سپس مقدار جریان عبوری از یکی از سیم های برق دستگاه را اندازه بگیرید.

کیلووات ساعت توسط فرمول زیر قابل محاسبه است

watts = V * A

 

که در فرمول بالا V ولتاژ یا اختلاف پتانسیل و A آمپر یا شدت جریان است. مثلا در یک یخچال که با برق شهر 220 ولت کار می کند، وقتی این یخچال 1.5 آمپر جریان از شبکه دریافت می کند. توان مصرفی آن 

 

 330 = 220 * 1.5

 

330 وات است. اگر این یخچال 3 ساعت کار کند تقریبا 1 کیلووات ساعت برق مصرف کرده است.

 

 

چگونه قبض برق کمتری داشته باشیم؟

برای قرار گرفتن در پله اول تا 100 کیلووات ساعت شما باید حداکثر 100 کیلووات ساعت برق مصرف کنید. با یک مثال ساده وسایلی که می توانید با این مقدار برق مصرفی روشن کنید را مشخص می کنیم. توجه داشته باشید هر ماه 720 ساعت است.

در محاسبه مصرف برق همیشه از لامپ رشته ای قدیمی مثال می زنیم، مصرف این لامپ ها 100 وات است. اگر لامپ رشته ای شما روزانه 4 ساعت روشن باشد در ماه 12 کیلووات ساعت برق مصرف می کند. هنوز 88 کیلووات ساعت تا ورود به پله بعدی مانده است.

مصرف تعدادی از وسایل برقی مرسوم در خانه در زیر آورده شده است.

 

وسیله برقی

مصرف روزانه کیلووات ساعت ماهیانه

وسایل خانه

   

کولر گازی 12 هزار با مصرف 1400 وات

8 ساعت در روز

341

بخاری برقی 1500 وات

8 ساعت در روز

365

آب گرم کن 4500 وات برقی

3 ساعت در روز

411

سشوار 1000 وات

15 دقیقه در روز

7.6

وسایل آشپزخانه

 

غذاساز 400 وات

1 ساعت در هفته

2

قهوه ساز 894 وات

1 ساعت در روز

27

ظرفشویی 1200 وات

1 ساعت در روز

37

ماکروفر 1450 وات

30 دقیقه در روز

22

فریزر 341 وات

12 ساعت در روز

124

یخچال 440 وات

12 ساعت در روز

161

لباسشویی

   

4900 وات برای خشک کن

6 بار در هفته

90

512 وات برای شستن

6 بار در هفته

9

صوتی و تصویری

 

تلویزیون پلاسما 320 وات (دائم روشن)

تلویزیون LED با مصرف 200 وات (دائم روشن)

35 ساعت در هفته

35 ساعت در هفته

44.8

28

کامپیوتر خانگی 500 وات + مانیتور

4 ساعت در روز

61

روشنایی

   

لامپ 40 وات

لامپ کم مصرف یا مهتابی معادل

4 ساعت در روز

4 ساعت در روز

5
1.375

لامپ 60 وات

لامپ کم مصرف یا مهتابی معادل

4 ساعت در روز
4 ساعت در روز

7
1.625

لامپ 75 وات

لامپ کم مصرف یا مهتابی معادل

4 ساعت در روز
4 ساعت در روز

9
2.5

لامپ 100 وات

لامپ کم مصرف یا مهتابی معادل

4 ساعت در روز
4 ساعت در روز

12
3.25

بیرون از منزل

   

شارژر باتری خودرو 600 وات

هر 2 ساعت

36

 

تمامی وسایل برقی بزرگ دارای برچسبی هستند که میزان مصرف برق کیلووات ساعت، ولتاژ مورد نیاز و حتی حداکثر شدت جریان ورودی دستگاه را مشخص می کند. اگر برچسب نبود در دفترچه راهنما یا اینترنت و در نهایت با مولتی متر می توانید میزان مصرف دقیق برق آن را مشخص کنید.

 

صرفه جویی در مصرف برق

طبق جدول مصرف بالا، مشخص است که مثلا یک لامپ کم مصرف بیشتر از 3 برابر برای شما صرفه جویی دارد یا یک تلویزیون LED نسبت به مدل های پلاسما مصرف برق شما را نصف می کند. پس انتخاب وسایل برقی مناسب تاثیر مستقیم در هزینه برق پرداختی شما دارد. ممکن است این وسایل کمی گرانتر باشد، مثلا یک لامپ LED از کم مصرف یا فلورسنت گرانتر است ولی در دراز مدت با جبران هزینه برق مصرفی این مبلغ برای شما صرفه جویی میشود.

اگر کنتور برق شما دیجیتال است و روی قبوض برق شما 3 تعرفه میان باری، اوج بار و کم بار نوشته شده است می توانید با روشن کردن وسایل برقی پر مصرف مانند لباسشویی یا ظرفشویی در نیمه شب به مقدار زیادی در هزینه برق مصرفی خود صرفه جویی کنید. معمولا این مدل دستگاه ها تایمر شروع کار دارند و به راحتی با زدن یک کلید قابل برنامه ریزی هستند.

 

مصرف برق کولرگازی

یکی از پرمصرف ترین وسایل برقی در منزل کولرگازی است. این کولر ها دقیقا برپایه یخچال ها ساخته شده اند و از همان سیستم بهره می برند. گاز در دستگاه بیرونی فشرده شده و مقدار زیادی گرما ازاد می کند، در این مرحله گاز به حالت مایع در آمده و وارد پنل داخلی می شود. در پنل داخلی مایع با دریافت گرما از داخل منزل به صورت گاز در آمده و این مراحل دائم تکرار می شود.

کمپرسور کولر گازی مصرف برق بالایی دارد، کولرهای گازی در 2 نوع معمولی و اینورتر در بازار موجود هستند. کولرگازی اینورتر مصرف برق کمتر و مدیریت شده ای دارد.

 

کولرگازی اینورتر

کولرگازی اینورتر دار یعنی کمپرسور این کولرها با برق مستقیم DC کار می کند. اینورتر برق متناوب (برق شهر) را به مستقیم تبدیل می کند. ولتاژ برق DC به آسانی قابل تنظیم است و موتورهای DC می توانند با مقدار برق کمی در حد 1 آمپر راه اندازی شوند. سپس متناسب با شرایط جریان را افزایش و تا حداکثر توان مصرفی برسند. نکته مهم اولا بدلیل شروع اهسته این کمپرسورها شوک برقی به وسایل دیگر وارد نمی شود. در مقایسه با یک کولرگازی معمولی که در لحظه استارت 10 آمپر برق از شبکه دریافت می کند، کولرهای اینورتر باعث قطع و وصل برق بقیه وسایل نمی شوند و دقیقا متناسب با میزان نیاز جریان دریافت می کنند.

توجه کنید این کولرها اگر در حداکثر توان کار کنند همچنان جریان زیادی از شبکه می کشند. نکته مهمی درباره اینورتر وجود دارد که تبدیل جریان متناوب به مستقیم هیچ وقت ایده ال نیست و در بهترین حالت 10% اتلاف انرژی وجود دارد. در نهایت اگر واقعا هوا گرم باشد کولرهای اینورتر بیشتر از معمولی برق مصرف می کنند ولی چون در بیشتر مواقع ما کولر را در دمای 24 درجه تنظیم می کنیم کولرهای گازی اینورتر  مصرف بهتری دارند.

 

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

چرا توربین بادی سه پره دارد

در

توربین بادی
توربین های بادی: چرا ساختار توربین بادی دو و چهار پره  ندارد ، بلکه سه پره دارد

 

توربین بادی وسیله ای است که انرژی باد را به برق تبدیل می کند. و این دستگاه ساختار مشخصی دارد. به طور پیش فرض فقط سه پره دارد. اینکه چرا دقیقاً این تعداد پره در ابتدا توسط طراحان تهیه شده است ، برای خیلی ها روشن نیست.

 

توربین بادی
در توربین بادی با سه پره هیچ چیز تعجب آوری وجود ندارد - همه چیز از نظر علمی توضیح داده می شود / عکس

 

توربین بادی

توربین بادی دارای سه پره است / عکس

در حقیقت ، هیچ چیز عجیبی در توربین بادی وجود ندارد ، زیرا این ویژگی یک طراحی استاندارد صنعتی است که از نظر علمی پایه گذاری شده است.

 

توربین بادی

توربین بادی به گونه ای طراحی شده است که با یک گشتاور کوچک سرعت چرخش را به حداکثر برساند / عکس

 

توربین بادی

ساختار تولید برق از داخل در توربین بادی / عکس

 

هرچه تعداد پره های سازه در توربین بادی کمتر باشد سرعت آن بیشتر می شود و گشتاور تولید شده بر روی شافت کاهش می یابد. اگر تعداد آنها بیشتر باشد ، گشتاور بر این اساس افزایش می یابد و سرعت چرخش آنها به دلیل افزایش مقاومت کاهش می یابد.

 

توربین بادی

توربین بادی منبع کارآمد برای تولید برق است / عکس

 

توربین بادی

دو و چهار پره به سرعت منجر به سایش سازه می شود / عکس

 

به عبارت دیگر ، اگر در توربین بادی فقط دو پره وجود داشته باشد ، توربین بادی بسیار سریعتر می چرخد ​​، اما گشتاور آنطور که باید نخواهد بود. علاوه بر این ، یک مشکل اضافی در توربین بادی ظاهر می شود - این سر و صدا و شاخص های ارتعاش افزایش یافته است ، که ساختار را فرسوده می کند. چهار پره افزایش کمی گشتاور را ایجاد می کند ، اما چرخش بسیار کندتر است.

 

توربین بادی

از نظر هزینه ، توربین بادی سه پره بهترین گزینه است / عکس


علاوه بر مسائل فنی ، یک مسئله اقتصادی نیز وجود دارد. یک پره اضافی به هزینه ساخت اضافه می کند. قیمت به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در رابطه با همه موارد فوق ، گزینه طراحی سه پره بهینه شناخته شد. همچنین ، توربین بادی با سه پره  ظاهر جذاب تری دارد.

 

نظرات

در ادامه بخوانید...