نشانه های عمده ی ابتلا به پارکینسون
طاهره مصطفویدر۱۴۰۳/۲/۱۸(سیارک) : در واقع، لرزش دست یکی از اولین نشانههای بیماری پارکینسون می باشد، اما علل دیگری نیز در این امر دخالت دارند. برای تشخیص بیماری پارکینسون باید به دنبال علائم مشخصی غیر از لرزش دست در بیمار بود. در بیماران مختلف امکان علائم متفاوت وجود دارد که تشخیص را برای پزشک دشوار می کند .پزشک باید تمام علائم بیمار را معاینه نماید؛ البته این امکان هم هست که علیرغم تمام علائم فوق بیمار به پارکینسون مبتلا نباشد.
علائم شایع بیماری پارکینسون
بیثباتی:
افراد مبتلا به بیماری پارکینسون نمیتوانند تعادلشان را حفظ نمایند و تنها یک فشار کوچک آنها را به زمین می اندازد.
تغییر حالت گفتاری:
لحن صدا در افراد مبتلا به بیماری پارکینسون معمولا دچار تغییرمیشود. این تغییر به طور معمول با گذشت زمان کمرنگ گشته و برای بیمار یکنواخت و عادی می گردد. امکان دارد خود بیمار متوجه تغییر لحن خود نشده ولی اعضای خانواده یا دوستان زودتر متوجه این تغییر حالت گفتاری می شوند.(سیارک)
تغییر شکل دست خط:
با شیوع این عارضه، حرکات دست آرام و کند گشته و دست خط بیمار کوچک و ناخوانا می شود . بیمارامکان دارد،در حال مبتلا شدن به مایکروگرافیا باشد.. همچنین امکان دارد که دست خط بیمار دائم از خط بیرون زده و به مرور کوچکتر و کوچکتر و ناخواناتر شود.
خرامان رفتن:
برخی از بیماران مشکلی را تجربه مینمایند که پزشکان آن را «انجماد» میگویند. در حالت انجماد فرد بیمار در جای خود خشک شده و در این شرایط، بیمار دیگر قادر به حرکت نمی باشد ، قدم از قدم برداشتن برایش دشوار می شود.برای برداشتن قدم بعدی احساس به تمرکز دارد در این حالت، برای آنکه بتواند دوباره حرکت کند به یک نشانه صوتی، لامسه یا بصری (مانند یک خط لیزری) نیاز دارد. اگربیمار برای راه رفتن مشکل دارد یا خرامان راه میرود، امکان دارد به پارکینسون مبتلا شده باشد.
عدم برخورداری از حالت صورت:
در واقع، بسیاری از بیماران مبتلا به پارکینسون به اشتباه افسره تشخیص داده می شوند و برای افسردگی تحت درمان قرار میگیرند. البته، افسردگی و اضطراب با بیماری پارکینسون ارتباط تنگاتنگی دارد. از این رو، باید کاملا جدی گرفته شود اما اگر صرفا افسردگی بیمار تحت درمان قرار بگیرد، ممکن است از پتانسل لازم برای درمان پارکینسون بهرهمند نگردد.دوستان و اعضای خانواده معمولا اول از همه متوجه این نشانه شده و مثلا امکان دارد به شخص مشکوک به پارکینسون بگویند که همیشه چهرهای غمزده و افسرده دارد. این حالت به دلیل از دست دادن حرکت در عضلاتکوچک صورت اتفاق می افتد.
از دست دادن حس بویایی:
اگر فکر میکنید حس بویاییتان مثل قبل نمی باشد ، باید سریعا به پزشک مراجعه نمایید. این علامت یکی از نشانههایی می باشدکه باید به دقت بررسی شود. البته این بدان معنا نیست که اگر حس بویاییتان را از دست داده اید، حتما پارکینسون دارید. اما تضعیف حس بویایی یک هشدار از خطر بزرگ می باشد.
مشکلات خواب:
سندرم پای بیقرار یکی از عوارض پارکینسون می باشد که با درد و ناراحتی وصف ناپذیر و یا احساس بی قراری در پاها همراه است. این احساس در حالت استراحت بیشتر اتفاق می افتد. مثلا زمانی که به تختخواب می روید، با دردی که خواب را از چشمان شما میگیرد مواجه می شوید. همچنین برخی از بیماران دچار کابوس شده در نتیجه، در حین خواب فریاد می زنند، لگد پراکنی و مشت می زنند.بسیاری از بیماران مبتلا به پارکینسون با اختلالات خواب مواجه هستند.
تشخیص درست
با تست خون بیماری پارکینسون تشخیص داده نمی شود. در حال حاضر، تنها آزمایش موجود برای تشخیص بیماری پارکینسون یک نوع اسکن مغزی به نام دیتااسکن می باشد.دیتااسکنبر خلاف سیتی اسکن یا آمآرآی که ساختار دقیق مغز را نشان میدهد، به طور خاص سیستم دوپامین مغز را ارزیابی می کند. با اینکه دیتااسکن به تشخیص بیماری پارکینسون کمک مینماید، باز هم راه دقیقی برای تشخیص این بیماری نمی باشد.
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. (سیارک)
نظرات
ویدا ویدا۱۳۹۷/۷/۱۲مادرم پارکینسون داره داروهاش خیلی گرونه پیدا هم نمیشه
dorsa 87۱۳۹۵/۱۰/۲۸مادر بزرگم مبتلا شده می تونه ارثی هم باشه؟؟
در ادامه بخوانید...