مردان ایرانی بیشترین افزایش طول قد را در دنیا در صد سال اخیر داشته‌اند

#قد زنان#قد مردان#افزایش طول قد مردان


(سیارک) : بر اساس تحقیقی که به سرپرستی پروفسور مجید عزتی استاد امپریل کالج لندن انجام و در نشریه ای‌لایف منتشر شده، مردان ایرانی بین سال‌های ۱۹۱۴ تا ۲۰۱۴ به طور متوسط ۱۶.۵ سانتی‌متر افزایش قد داشته‌اند که بیشترین افزایش قد مردان در دنیا محسوب می شود.
در این صد سال متوسط قد مردان ایرانی از ۱۵۷.۱ به ۱۷۳.۶ سانتی‌متر رسیده و رتبه جهانی آنان از ۱۸۱ به ۶۷ ارتقا یافته است.
زنان کره‌جنوبی با ۲۰.۲ سانتی‌متر بیشترین افزایش قد را در دنیا در این صد سال داشته‌اند. در همین مدت، متوسط قد زنان ایرانی از ۱۴۸.۵ به ۱۵۹.۷ سانتی‌متر افزایش یافته و از رتبه ۱۵۹ دنیا به رتبه ۸۸ صعود کرده‌ است.


بر اساس این تحقیق مردان هلندی (با میانگین ۱۸۲.۵ سانتی‌متر) و زنان لتونیایی (با میانگین ۱۷۰ سانتی‌متر) بلندقدترین مردان و زنان دنیا در حال حاضر هستند.
این تحقیق، بزرگترین پژوهش جهانی است که در زمینه قد انسان ها انجام شده است. در جریان آن، هشتصد دانشمند با همکاری سازمان بهداشت جهانی، اطلاعاتی را از منابع مختلف، اعم از اطلاعات سربازگیری، تحقیقات ملی در مورد تغذیه و سلامت و مطالعات جمعیت‌شناسی در سراسر دنیا گردآوری کرده و از این اطلاعات برای مقایسه روند تغییر قد افراد ۱۸ ساله در سال ۱۹۱۴ (یعنی متولد ۱۸۹۶) و سال ۲۰۱۴ (یعنی متولد ۱۹۹۶) استفاده کردند.
پروفسور عزتی می‌گوید: "این مطالعه تصویری از سلامت ملل در قرن گذشته ارائه می‌کند. قد بعضی ملل ممکن است کوتاهتر شده باشد در حالی که افزایش قد ملل دیگری هنوز ادامه دارد. این نشان می‌دهد باید فورا به محیط زیست و تغذیه کودکان و نوجوانان در سطح دنیا رسیدگی کنیم و مطمئن شویم که برای آنها بهترین شروع زندگی را رقم می‌زنیم."


متوسط قد مردان در دنیا در ۱۹۱۴ و ۲۰۱۴


"تحقیق ما نشان می‌دهد کشورهای انگلیسی زبان، بخصوص آمریکا، از دیگر کشورهای ثروتمند اروپا و آسیا و اقیانوسیه عقب افتاده‌اند. با در نظر گرفتن وضعیت بد این کشورها در زمینه چاقی، نیاز به سیاست‌گذاری‌های موثرتر در زمینه تغذیه سالم در طول زندگی مشخص‌تر می‌شود."
تحقیق اخیر نشان می‌دهد طول قد مردان و زنان در آمریکا به ترتیب ۵ و ۶ سانتی‌متر و در بریتانیا حدود ۱۱ سانتی‌متر افزایش یافته است. در مقایسه، این ارقام برای چین به ترتیب ۱۱ و ۱۰ سانتی‌متر بوده است.
اما آمریکا که در سال ۱۹۱۴، از نظر قد مردان سومین کشور و از نظر قد زنان چهارمین کشور دنیا بود، صد سال بعد به ترتیب به رتبه های ۳۷ و ۴۲ تنزل کرده است.
این تحقیق نشان می‌دهد در سی الی چهل سال اخیر افزایش قد در برخی کشورهای دنیا متوقف شده است. آمریکا یکی از اولین کشورهای پردرآمد دنیا است که این فزایش قد در آن متوقف شده و الگوی مشابهی هم در بریتانیا، فنلاند و ژاپن دیده می‌شود، اما در کشورهایی مثل اسپانیا، ایتالیا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین و شرق آسیا افزایش قد همچنان ادامه دارد.(سیارک
در برخی کشورهای دنیا در جنوب صحرای آفریقا، شمال آفریقا و خاورمیانه در سی الی چهل سال اخیر حتی کاهش قد دیده می‌شود.


متوسط قد زنان در دنیا ۱۹۱۴ و ۲۰۱۴


در عین حال، چیزی که در این صد سال تقریبا تغییر نکرده تفاوت قد زنان و مردان است: این تفاوت در سال ۱۹۱۴ معادل ۱۱ سانتی‌متر و در سال ۲۰۱۴ معادل ۱۲ سانتی‌متر بوده است.
به گفته محققان، بلندی قد به میزان زیادی تحت تاثیر تغذیه و عوامل محیطی است، هرچند ژنتیک افراد هم در آن نقش دارد. کودکان و نوجوانانی که تغذیه بهتری دارند و در محیط بهتری بزرگ می‌شوند قد بلندتر می‌شوند. سلامت مادر و تغذیه او در دوران بارداری هم در بلندی قد کودکان موثر است.
برخی محققان معتقدند افراد قد بلندتر به طور متوسط عمر طولانی‌تر، تحصیلات و درآمد بیشتری دارند. با این حال قد بلند ممکن است تاثیر منفی بر سلامتی داشته باشد و احتمال سرطان پروستات و تخمدان را افزایش بدهد.
برخی نکات دیگر این تحقیق:
قد مردان افغان در صد سال اخیر از ۱۶۱.۲ به ۱۶۵.۳ و قد زنان افغان از ۱۴۹.۲ به ۱۵۵.۱ سانتی‌متر افزایش یافته است.
قد مردان تاجیک در صد سال اخیر از ۱۶۱.۴ به ۱۷۱.۱ و قد زنان تاجیک از ۱۵۰.۹ به ۱۵۷.۳ سانتی‌متر افزایش یافته است.
چهار کشور اول دنیا از نظر قد مردان: هلند، بلژیک، استونی، لتونی
چهار کشور اول دنیا از نظر قد زنان: لتونی، هلند، استونی، جمهوری چک
ده کشور اول دنیا از نظر بلندی قد، همگی اروپایی هستند.
کوتاه‌قدترین مردان در سال ۱۹۱۴ مردان لائوسی بودند (متوسط قد ۱۵۳ سانتی‌متر) که معادل قد یک پسر ۱۲ ساله امروزی با تغذیه مناسب است.
کوتاه‌قدترین مردان امروز مردان تیمور شرقی هستند.
کوتاه‌قدترین زنان دنیا چه صد سال پیش چه در حال حاضر زنان گوآتمالایی هستند.

افزایش قد در دنیا در کشورهای مختلف در صد سال اخیر متفاوت بوده است

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

شما نظری نداری؟

برای ثبت نظر لطفا وارد شوید