بیمه شخص ثالث جدید

#بیمه شخص ثالث#خودرو#راننده#سرقت#رئیس کل بیمه مرکزی

رئیس کل بیمه مرکزی در تاریخ 25 دی در اظهار نظری اعلام کرده بود قرار است از سال آینده در طرحی آزمایشی بیمه نامه های شخص ثالث به صورت راننده محور باشد.

اولین ابهام به این طرح این بود که اگر شخصی خودرو را امانت بگیرد و به هر نحو ایجاد خسارت کند، این خسارت توسط مالک خودرو پرداخت خواهد شد یا بیمه آن را قبول می کند؟ اصلا اگر خودرو سرقت شد و سارق با عابری برخورد کرد و باعث آسیب به ایشان گردید، نهایا سارق متواری شد خسارت باید توسط چه کسی جبران شود؟

مسئله دیگر اینکه مثلا در یک خانواده 4 نفری همه از یک خودرو استفاده می کنند باید 4 بیمه نامه تهیه کرد؟

رئیس کل بیمه مرکزی گفته بود

برنامه‌ریزی شده از سال آینده بیمه‌نامه به صورت راننده محور صادر شود. به این معنا که این راننده ها هستند که بیمه‌نامه برای آنها صادر می‌شود و از سال آینده بیمه شخص ثالث به جای خودرو به راننده تعلق خواهد گرفت. در این میان دیگر خودرو نیست که برای آن بیمه نامه صادر می‌شود و در راننده محور بودن سن، جنس و سابقه افراد ملاک قرار می‌گیرد که ممکن است در اینجا نرخ بیمه‌نامه‌ها متفاوت باشد.

نکته دیگری که در این اظهار نظر عجیب است جنسیت افراد است، آیا قیمت بیمه نامه آقایون و خانم ها متفاوت خواهد بود.

در پی ایجاد ابهامات زیاد درباره بیمه نامه شخص ثالث جدید، غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی توضیحات جدید ارائه کرده است.

اظهارات پیشین رئیس کل بیمه مرکزی مبنی بر "راننده محور" شدن بیمه‌های شخص ثالث از سال آینده باعث به وجود آمدن ابهامات و گمانه زنی‌هایی در این رابطه شد. در همین باره غلامرضا سلیمانی، رئیس کل بیمه مرکزی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه "راننده محور" شدن صدور بیمه‌نامه‌های شخص ثالث از اواخر سال آینده به صورت پایلوت آغاز خواهد شد، گفت: این طرح به منظور دخالت دادن نحوه رانندگی افراد و خطرساز بودن یا نبودن آنها در صدور بیمه‌نامه است؛ به همین منظور بیمه‌نامه‌ها به نام مالکان خودرو که راننده اصلی خودرو هستند صادر می‌شود. در این صورت می‌توان به رانندگانی که رانندگی بهتری دارند تخفیفاتی هم ارائه کرد.

 

او با تاکید بر اینکه باید تفاوت نحوه رانندگی افراد در صدور بیمه نامه آنها لحاظ شود، درباره جزئیات احتمالی این طرح اظهار کرد: برای هر خودرو یک بیمه‌نامه شخص ثالث را با توجه به ویژگی‌های آن راننده (مالک خودرو) صادر می‌کنیم. در اینجا ممکن است آن مالک خودرو بخواهد علاوه بر خودش افراد دیگری هم از آن وسیله استفاده کنند که در این صورت نام آن افراد را هم اضافه می‌کند.

رئیس کل بیمه مرکزی با تاکید بر اینکه برای تعداد افرادی (جز راننده اصلی) که به این بیمه‌نامه‌ها اضافه می‌شوند هزینه اضافه‌ای دریافت نخواهد شد، گفت: نحوه رانندگی فرد یا افرادی که از خودرو استفاده می‌کنند به عهده نیروی انتظامی است که از این جهت اجرای این طرح نیازمند همکاری نیروی انتظامی است.

با این حال آنچه از کلیات این طرح برمی‌آید این است که فقط افرادی که نام‌شان‌ در بیمه‌نامه شخص ثالث درج شده است حق استفاده از پوشش بیمه‌نامه صادر شده را دارند و اگر بر حسب اتفاق یا ضرورت شخصی غیر از این افراد، خودرو را در اختیار بگیرد و حادثه‌ای رقم بزند، شرکت های بیمه مسئولیتی در برابر آن خسارت ندارند.

اگر در بیمه شخص ثالث جدید شرایط سرقت در نظر گرفته نشود این طرح قابل اجرا نخواهد بود.

 

 

شما نظری نداری؟

برای ثبت نظر لطفا وارد شوید