ترک سیگار بخش دوم

#سلامتی#ترک#سیگار#ترک سیگار#مضرات سیگار#آسیب به بدن#سیگار الکتریکی

سیگارهای الکتریکی

برخی برای ترک سیگار از سیگار های الکتریکی استفاده می‌کنند که اثراتی تقریبا مشابه با استفاده از محصولات نیکوتین‌ دار دارد. بسته به اینکه چه مارکی از این محصول را خریداری کنید، دوز نیکوتین وارد شده در بدن بوسیله سیگار الکتریکی متفاوت خواهد بود و به شما کمک می‌کند به مرور زمان نیکوتینی که بدن شما به آن احساس نیاز می‌کند را کاهش دهد. با استفاده از این سیگار الکتریکی، بدن خودرا در معرض هفت هزار ماده سمی و شیمیایی که توسط سیگار معمولی تولید می‌شود، نخواهید گذاشت. سیستم این سیگار الکتریکی بدین گونه است که مایعی که در آن موجود است، حرارت دیده و تولید بخار می‌کند. یکی از مزایای استفاده از سیگار الکتریکی (به نسبت محصولات نیکوتین‌دار) این است که درواقع شما سیگار می‌کشید، اما نه آن سیگار قبلی را و این کمتر شمارا وسوسه می‌کند که به سمت کشیدن سیگار برگردید. در حقیقت به این خاطر یکی از عادت‌های گذشته را به همراه خواهید داشت و فرایند ترک کردن سیگار از اضطراب و تنش کمتری برخوردار خواهد بود.

درمان رفتار شناختی

این روش درمانی کوتاه‌ مدت است و تمرکز آن برروی مشکلات زندگی شخصی شما است. بوسیله این روش می‌توان ذهنیات غلط فرد سیگاری را اصلاح کرد و با کاهش تمایل او به تجربه دوباره سیگار کشیدن، در ترک این عادت رفتاری، یاری‌رسان او بود. همچنین با استفاده از این روش می‌توان شیوه‌های جدیدی به فرد، برای مقابله با استرس‌ها و تنش‌های زندگی شخصی‌اش، آموزش داد. تجربه استفاده از این روش نشان داده که می‌توان روی آن حساب کرد و بکار بستن آن در کنار روش‌های دیگر ترک سیگار (همانند مصرف دارو)، شانس دست‌یابی به نتیجه‌ای قاطع را افزایش می‌دهد. ناگفته نماند که پیدا کردن شخص متخصص برای اینکار، هزینه‌بر و دشوار است.

هر انسانی متفاوت از دیگران است و به همین خاطر انتخاب بهترین روش برای هر فرد بسته به شرایط زندگی‌اش دارد؛ شخصیت فرد، شرایط زندگی و حتی خصوصیات ژنتیکی. اگر احساس می‌کنید از بکار بستن یکی از این روش‌ها نتیجه‌ای عایدتان نخواهد شد، بهتر است از روش دیگری استفاده کنید که سازگاری بیشتری با شما داشته باشد. هرآنچه که برای شما طبیعی‌تر به نظر بیاید، قطعا نتیجه بهتری در پی خواهد داشت. درآخر این نکته را هم باید اضافه کرد که تلاش و اراده شما نقش مهمتری از روشی که برمی‌گزینید بازی می‌کند.

حال بیایید نگاهی به مؤثرترین راه‌ها برای ترک سیگار بیندازیم. با وجود اینکه راه‌های زیادی برای ترک این عادت رفتاری پیشنهاد شده است، همه آنها به یک اندازه نتیجه‌بخش نیستند. از اینجای مقاله به بعد قصد داریم مؤثرترین راه‌های ترک سیگار را، بر اساس تجربیات افرادی که آن را کنار گذاشته‌اند، مطرح کنیم. تنها این را در نظر داشته باشید که زندگی شخصی هر فرد نقش مهمی در این فرایند بازی می‌کند و نتیجه این روش‌ها صرفا برای همه یکسان نخواهد بود. در نهایت مهمترین عوامل تأثیرگذار بر این فرایند، تصمیم شما برای کنار گذاشتن سیگار، اراده شما و عوامل دیگری است که در زندگی شخصی شما تأثیرگذارند. با اینحال اگر قصد دارید شانس موفقیت خودرا بالاتر ببرید می‌توانید نگاهی به این روش‌ها بیندازید:

جایگزین کردن نیکوتین سیگار

راجع به این مورد در قسمت قبلی (ترک سیگار بخش اول )هم کمی صحبت شد. در اینجا به عنوان کردن نکات تکمیلی می‌پردازیم. اساساً شانس موفقیت در افرادی که از محصولات نیکوتین‌دار استفاده می‌کنند به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند. صرف نظر از اینکه از کدام محصول حاوی نیکوتین استفاده می‌کنید (چسب زخم، آدامس و...) نتایج خوبی خواهید گرفت. با مطالعه عوارض هریک از این محصولات، آنچه را که بیشتر با شما سازگاری دارد انتخاب کنید.

هدف استفاده از این محصولات این است که به مرور زمان، دوز نیکوتین مورد نیاز بدن را کاهش دهیم. برای رسیدن به این مهم، هرروز از مقدار کمتری از محصول حاوی نیکوتین استفاده می‌کنیم (به نسبت روز قبلی‌اش). درنهایت این کار تاجایی پیش خواهد رفت که به طور کلی بی‌نیاز از نیکوتین می‌شوید. بدین وسیله شانس اینکه پس از اتمام دوران ترک، به سمت سیگار بازنگردید هم افزایش پیدا می‌کند، چراکه بدن دیگر نیازی به نیکوتین نخواهد داشت. استفاده از این محصولات ضرری که نیکوتین برای بدن دارد را متوجه شما می‌کند، اما باید این را بخاطر داشته باشید که اولاً این ضرر موقتی است و در ثانی از سایر ضررهای بیشماری که مصرف دخانیات متوجه بدن خواهد کرد، درامان خواهید بود. این روش سالم‌ترین روش پیشنهادی نیست، اما امکان کسب موفقیت بوسیله آن، به نسبت سایر روش‌ها، بیشتر است.

 برای هرکسی که سیگار می‌کشد، موقعیت‌هایی وجود دارد که درآنها، بیشتر از سایر موقعیت‌ها احساس نیاز به سیگار کشیدن پیدا می‌کند. برای برخی این موقعیت، می‌تواند موقعیتی پر استرس باشد. برخی هم زمان و مکان مشخصی برای سیگار کشیدن خود در نظر گرفته‌اند؛ برای مثال در مدت زمان کوتاهی که برای استراحت کاری پیدا می‌کنند و یا زمانی که با تلفن صحبت می‌کنند.

این را بخاطر داشته باشید که زمانی که درحال ترک این عادت رفتاری هستید، این موقعیت‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شوند و در صورت وقوع هریک از این موقعیت‌ها، اشتیاق بیشتری نسبت به حالت عادی برای مصرف سیگار پیدا خواهید کرد. بهتر است برای اینکه از این بابت مشکلی برایتان پیش نیاید، تا حد امکان از این موقعیت‌ها دوری کنید. این را هم بخاطر داشته باشید که اگر در طول برنامه روزانه خود، برای کشیدن سیگار، مکان و زمان مشخصی در نظر گرفته بوده‌اید، از آن مکان دوری کنید و زمانش که فرا می‌رسد، سر خودرا با چیز دیگری گرم کنید و خودرا به آن مشغول کنید. برای مثال اگر عادت کرده‌اید هنگام صحبت با تلفن سیگار بکشید، می‌توانید از این به بعد یک کاغذ و خودکار بردارید و هنگام صحبت چیزی روی کاغذ بکشید.

ترک یکباره اعتیاد

در باره این روش هم پیش از این توضیحاتی داده شده و اینجا فقط به ذکر نکات تکمیلی بسنده می‌کنیم. شاید کمی به نظرتان عجیب بیاید، اما بسیاری از کسانی که موفق به ترک سیگار شده‌اند از این روش استفاده کرده‌اند. آنها تصمیم گرفتند که دیگر سیگار نکشند و به همین ترتیب پای تصمیم خود ایستاده و در نهایت موفق به کنار گذاشتن آن شدند. اینکه افراد با استفاده از این روش در مقایسه با سایر روش‌ها موفق‌تر بوده باشند ممکن است کمی منطقی نباشد، چراکه همانگونه که عنوان شد، ترک یکباره سیگار کار بسیار سختی است و حتی متخصصان نیز هیچ‌گاه این روش را برای استفاده پیشنهاد نمی‌کنند. اما اگر نگاهی به آمار بیندازیم کمی تغییر نظر خواهیم داد. بنا به این آمار بیش از هشتاد درصد کسانی که موفق به ترک سیگار بوده‌اند از این روش استفاده کرده‌اند (در آمریکا). البته این را هم بخاطر داشته باشید که ترک کردن سیگار به همین سادگی نیست که تصمیمی گرفته و دیگر سمت آن نروید. کسانی هم که از این روش استفاده کرده‌اند مورد حمایت کامل اطرافیان خود بوده‌اند و در رسیدن به این مهم از آنها کمک گرفته‌اند.

این افراد سعی کردند که بیشتر درکنار عزیزانشان باشند. کسانی که برایشان سرنوشت و موفقیت فرد بسیار مهم است. ترک کردن اینگونه سیگار به اراده‌ای آهنین نیاز دارد، در ضمن، مرتبا باید به خاطر آورد که هدف از ترک این عادت رفتاری چیست. تهیه لیست دلایل فراموش نشود.

آخرین کاری که باید مد نظر قرار بگیرد مراجعه به مکان‌ها و کلینیک‌هایی است به منظور کمک به افراد سیگاری راه‌اندازی شده‌اند. بنا به مکان جغرافیایی که درآن زندگی می‌کند این کلینیک‌ها متفاوت خواهند بود.

چگونه برای مصرف دوباره دخانیات وسوسه نشویم؟

پس از اینکه کشیدن سیگار را کنار می‌گذارید، به دو تا سه هفته زمان نیاز خواهید داشت تا بدنتان دیگر از لحاظ فیزیکی به سیگار نیازی پیدا نکند. اگر این مدت زمان را دوام بیاورید، نیمی از راه ترک سیگار را پیموده‌اید. تنها مشکلی که وجود دارد و باید از آن آگاهی داشته باشید، تأثیر شدیدی است که سیگار از لحاظ روانی بر مغز شما می‌گذارد. درواقع احساس نیاز به سیگار توسط مغز و از لحاظ روانی، ممکن است تا ماه‌ها و حتی سال‌ها پس از ترک سیگار با شما بماند. به همین خاطر باید همیشه انگیزه داشته باشید و آماده مقابله با هرگونه فشاری باشید تا زحمات شما به باد نرود. حتما این را در نظر داشته باشید که شما در هنگام ترک این عادت رفتاری تنها نخواهید بود؛ راهنماها، کتاب‌های کمکی و گروه‌های پشتیبانی بسیاری هستند که می‌توانند در این امر به شما کمک کنند. اگر در طی مراحل ترک با مشکل مواجه شده‌اید، حتما از این مواردی که عنوان شد کمک بگیرید. فرقی نمی‌کند که تازه شروع به ترک سیگار کرده باشید یا اینکه ماه‌ها از این قضیه گذشته باشد.(سیارک)

در سیارک بخوانیم:

ترک سیگار بخش اول

13 نکته در مورد ترک سیگار

مشکلات جسمی ناشی از سیگار کشیدن 

مضرات انواع سیگار و مقدار آسیب رساندن به بدن

 

 

 

شما نظری نداری؟

برای ثبت نظر لطفا وارد شوید