پیچخوردگی ها و کشیدگیها چگونه درمان میشوند
طاهره مصطفویدر۱۴۰۳/۲/۱۸کاهش تورم و درد
درمان پیچ خوردگی و کشیدگی ها شبیه بوده و می توانند شامل دو مرحله باشند. هدف مرحله اول، کاهش تورم و درد می باشد. در این مرحله، متخصص مراقبت های بهداشتی معمولا بیماران را به پیروی از این فرمول توصیه می کنند: استراحت، یخ، کمپرس کردن، و بالا نگه داشتن (RICE) برای اولین 24 ساعت تا 48 ساعت بعد از آسیب (کادر زیر را ببینید). متخصص مراقبت های بهداشتی همچنین ممکن است برای کمک به کاهش درد و التهاب، داروهای آزاد یا نسخه ای را توصیه نمایند.
(تمامی داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند. برخی از داروها و عوارض جانبی آنها در این نشریه ذکر شده است. برخی از آنها امکان دارد عوارض جانبی و شدت بیشتری داشته باشند. شما بایستی پاکتی را که همراه با داروهایتان می باشد مشاهده کرده و در صورتی که هرگونه سوالی درباره امکان عوارض جانبی آن داشته باشید، از متخصص مراقبت های بهداشتی خود یا داروخانه بپرسید. (سیارک) )
برای افرادی که دچار پیچخوردگی متوسط یا شدید شدهاند به ویژه از مچ پا، یک کست سخت می تواند به کار برده شود. اغلب زمانی استفاده می شود که تورم اولیه فروکش کرده باشد. پیچخوردگی ها و کشیدگی های شدید ممکن است نیازمند عمل جراحی باشند تا رباط، ماهیچه یا تاندون ترمیم یابد. جراحی معمولا توسط یک عمل جراحی ارتوپدی انجام می شود.
اینکه کشیدگیها و پیچخوردگی های متوسط و شدید توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی معاینه شده و به آغاز درمان مناسب و به موقع اجازه داده شود، مهم می باشد. این کادر برخی از نشانه هایی را که بایستی در مشورت با متخصص مراقبت های بهداشتی خود در مورد آنها مشورت نمایید را لیست می کند. با این حال فردی که هرگونه نگرانی درباره جدیت پیچ خوردگی یا کشیدگی خود دارد بایستی همیشه با یک متخصص مراقبت های بهداشتی جهت مشاوره در تماس باشد.
درمان RICE
• استراحت
ورزش یا فعالیت های روزانه ضروریتان را کاهش دهید. متخصص مراقبت های بهداشتی شما ممکن است به شما در مورد نحوه قرار دادن وزن خود روی ناحیه آسیب دیده به مدت 48 ساعت توصیه هایی داشته باشد. در صورتی که نمی توانید وزن خود را روی مچ پا یا زانوی خود قرار دهید، احتمالا از عصا استفاده کنید. در صورتی که از یک عصا یا چوب زیر بغل برای آسیب دیدگی مچ پا استفاده می کنید، آن را روی طرف آسیب ندیده خود استفاده کنید تا تکیه کردن و انداختن وزن خود روی مچ آسیب دیده را کاهش دهید. (سیارک)
• یخ
کیسه یخ را برای ناحیه آسیب دیده به مدت 20 دقیقه یک بار و برای چهار الی هشت بار در روز اعمال نمایید. کیسه سرد، کیسه یخ، یا کیسه پلاستیک پر از یخ خرد شده یا پیچیده شده در یک حوله می تواند استفاده شود. برای جلوگیری از آسیب دیدن از سرما و یخزدگی، یخ را برای بیش از 20 دقیقه اعمال نفرمایید.
• کمپرس کردن
کمپرس کردن مچ پا، زانو یا مچ دست مجروح می تواند تورم را کاهش دهد. نمونه هایی از نوارهای کمپرس سازی عبارتند از: نوارهای مخصوص، چکمههای مخصوص، کست های هوا، و اسپلینت ها میباشند. از متخصص مراقبت های بهداشتی در مورد توصیه هایی که فرد باید به کار گیرد و چگونگی صحیح بسته شدن نوارها، بپرسید.
• در ارتفاع نگه داشتن
در صورت امکان، مچ پا، زانو، آرنج یا مچ دست آسیب دیده خود را روی یک بالش در سطحی بالا قرار دهید، روی سطحی بالاتر از قلبتان تا به کاهش تورم کمک نمایید. (سیارک)
شروع توانبخشی
مرحله دوم از درمان پیچخوردگی یا کشیدگی توانبخشی با هدف کلی بهبود شرایط ناحیه صدمه دیده و بازگرداندن عملکرد آن می باشد. متخصص مراقبت های بهداشتی برنامه ورزشی طراحی شده ای را برای جلوگیری از سفتی، بهبود تدریجی حرکت، و بازیابی انعطاف پذیری نرمال مفصل و کشیدگی تجویز می کند. برخی از بیماران امکان دارد نیازمند فیزیوتراپی در طول این مرحله باشند. زمانی که احساس درد حاد و تورم کاهش یافته است، متخصص مراقبت های بهداشتی بیمار را به انجام یک سری تمرینات سوق خواهد داد که چندین بار در روز بایستی انجام شوند. اینها بسیار مهم می باشند چرا که به کاهش تورم، جلوگیری از سفتی، و بازگرداندن به حالت عادی، حرکت تدریجی بدون درد کمک می کنند. متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند بسیاری از دیگر انواع ورزش ها را بسته به آسیب دیدگی توصیه نماید. بیماری که از زانو یا پا صدمه دیده است روی ورزش های تحمل وزن و حفظ تعادل کار خواهد کرد. مدت این برنامه بستگی به مقدار آسیب دیدگی دارد اما معمولا این رژیم به مدت چند هفته طول می کشد.
هدف دیگر از توانبخشی افزایش قدرت و انعطاف پذیری مجدد می باشد. بسته به سرعت بیمار در روند بهبود، این جریان در حدود هفته دوم بعد از آسیب دیدگی شروع می شود. متخصص مراقبت های بهداشتی بیمار را به انجام یک سری از تمرینات طراحی شده جهت رسیدن به این اهداف سوق خواهد داد. در طول این مرحله از توانبخشی، بیماران ورزش های خود را برای کاهش درد و بهبود عملکرد توسعه می دهند. (سیارک)
هدف نهایی، بازگشت به فعالیت های روزانه از جمله ورزش های مناسب می باشد. بیماران بایستی با متخصص مراقبت های بهداشتی خود یا فیزیوتراپیست خود برای تعیین آمادگی خود جهت بازگشت به فعالیت های کامل، از نزدیک همکاری کنند. گاهی اوقات افراد علیرغم وجود درد یا رنج عضلانی، به از سرگیری فعالیت کامل و یا ورزش وسوسه می شوند. بازگشت به فعالیت کامل قبل از بدست آوردن محدوده نرمال حرکتی، انعطاف پذیری و کشیدگی،شانس صدمه دیدن را افزایش داده و ممکن است منجر به مشکلات مزمن شود.
مقدار توانبخشی و زمان مورد نیاز برای بهبود کامل پس از پیچ خوردگی یا کشیدگی بسته به شدت آسیب و سرعت شفا یافتن افراد دارد. برای مثال، پیچ خوردگی خفیف مچ پا می تواند نیازمند ۳ تا ۶ هفته از توانبخشی باشد. پیچ خوردگی خفیف می تواند نیازمند ۲ تا ۳ ماه باشد. در پیچ خوردگی شدید ممکن است 8 تا 12 ماه طول بکشد تا به فعالیت های کامل بازگردد. بایستی برای اجتناب از صدمات مراقبت بیشتری مد نظر قرار گیرد. (سیارک)
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.
مترجم itrans.ir