درد قفسه سینه

در

خس خس سینه: مشکلات تنفسی باید فورا درمان شوند. اگر شما خس خس سینه را به همراه شنیدن صدای سوت در سینه هنگام تنفس تجربه می کنید، فورا به پزشک تان اطلاع دهید. این علائم می تواند نشانه ای از ابتلا به آسم یا بیماری ریوی، و یا آلرژی شدید در اثر قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی باشد. خس خس سینه البته می تواند با ذات الریه یا برونشیت و در موارد شدید با پنومونی در ارتباط باشد.

درد در قفسه سینه: هر گونه درد در قفسه سینه بخصوص اگر همراه با عرق کردن، فشار، تنگی نفس، یا تهوع باشد، نیاز به مراجعه سریع به پزشک دارد. درد قفسه سینه می تواند نشانه ای از بیماری های قلبی یا حمله قلبی باشد بخصوص اگر شما این احساس را بعد از یک فعالیت بدنی شدید داشته باشید. همچنین این علائم می تواند نشانه ای از حرکت یک لخته خون به سمت ریه باشد. اگر در قفسه سینه خود احساس فشار و سنگینی می کنید، یا اگر درد این ناحیه از بدن برای بیش از چند دقیقه طول می کشد و یا از بین می رود و دوباره شروع می شود، سعی نکنید آن را نادیده بگیرید.
حساسیت به لمس و درد در پشت ساق پا: این علامت می تواند نشانه ای از بروز یک لخته خون در پا باشد که از آن به نام ترومبوز ورید عمقی یاDVTیاد می شود. این علامت بعد از مدت زمان طولانی نشستن در هواپیما یا بی تحرکی طولانی در اثر بیماری رخ دهد. اگر لخته خون رخ داده باشد، شما ممکن است درد بیشتری در زمان ایستادن یا راه رفتن احساس کنید. تورم نیز ممکن است همراه با لخته رخ دهد. حساسیت به لمس بعد از ورزش طبیعی است اما اگر همراه با قرمزی یا احساس گرما و تورم باشد، باید حتما فورا با پزشک تماس گرفت. چون اگر لخته وارد جریان خون شود، با عوارض جدی همراه خواهد بود. (سیارک

ضعف در پاها و بازوها: احساس ضعف و بی حسی در بازو، ساق پا و یا صورت می تواند نشانه ای از یک سکته مغزی باشد بخصوص اگر این احساس در یک طرف بدن باشد. عدم حفظ تعادل، احساس سرگیجه یا مشکل در راه رفتن نیز می تواند نشانه ای از سکته مغزی باشد. شما باید همچنین اطرافیان خود را مطلع کنید اگر: نمی توانید به خوبی ببینید، احساس سردرد شدید، گیجی و یا مشکل در صحبت کردن یا درک دارید. اگر این علائم مرتبط با سکته مغزی باشد، باید حداقل ظرف 4.5 که زمان طلایی محسوب می شود، برای جلوگیری از خطر ابتلا به ناتوانی های طولانی مدت ناشی از این سکته، اقدامات درمانی صورت گیرد.

وجود خون در ادرار: اگر این علامت را همراه با احساس درد در یک سمت از بدن خود داشتید، با پزشک تان فورا تماس بگیرید چون شاید نشانه ای از ابتلا به سنگ کلیه باشد. سنگ کلیه یک کریستال کوچک ساخته شده توسط مواد معدنی و نمک در کلیه است در لوله های ادرار در حال حرکت است. پزشک شما ممکن است برای مشاهده سنگ تصویربرداری با اشعه ایکس یا سونوگرافی را تجویز کند.
بسیاری از سنگ های کلیه خود به خود دفع می شوند اما گاهی نیاز به مداخلات پزشکی است. در عین حال اگر شما خون در ادرار مشاهده کردید و نیاز فوری و مکرر به دفع ادرار به همراه سوزش داشتید، ممکن است به عفونت شدید کلیه یا مثانه مبتلا شده باشید. وجود خون در ادرار بدون احساس درد نیز نشانه ای از ابتلا به سرطان کلیه یا مثانه است و نیاز فوری به مراجعه به پزشک دارد. (سیارک

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.

نظرات

در ادامه بخوانید...

6 مشکل تنفسی که نباید نادیده بگیرید

در

 (سیارک): اگر با تنفس مشکل دارید می‌توانید به سادگی آن را به شوخی بگیرید یا به سن خود نسبت دهید، اما مشکلات تنفسی نباید نادیده گرفته شوند. گاهی اوقات آنها نشانه مشکلات بهداشتی جدی هستند.

در این پست برخی از علائمی که پزشک شما می‌خواهد درباره آنها بداند و معنای آنها آورده شده است.

سرفه

یک سرفه مرطوب و زمخت می‌تواند به معنای سرماخوردگی یا آنفلوآنزا باشد. اما اگر احساس تنگی نفس نیز می‌کنید، می‌‌تواند نشانۀ شرایط دیگری باشد، مانند بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD).

کسانی که مبتلا به COPD می‌شوند، مسیرهای هوایی آنها ملتهب می‌شود سرفه آنها همراه با خلط است و مانند گذشته عمل نمی‌کند. سیگار کشیدن بزرگترین علت این بیماری است، اما تنفس دود سیگار، هوای آلوده و یا مواد شیمیایی سمی نیز می‌توانند به راه‌ها و مسیرهای هوایی آسیب برسانند.

سرفه صبحگاهی می‌تواند از نشانه‌های اولیه copd باشد. در برخی از موارد نیز فرد با کاهش وزن یا تورم در پاها و مچ پا مواجه می‌شود.

خس‌خس سینه

صدای شبیه سوت در هنگام داخل و خارج دادن نفس بدین معنی است که راه‌های هوایی باریک شده‌اند. این می‌تواند بخاطر آسم باشد، همچنین می‌تواند بخاطر یک عفونت و یا واکنش‌های آلرژیک باشد. خس خس سینه همچنین می‌تواند نشانه این باشد که چیزی را به اشتباه استنشاق کرده‌اید و در مسیر هوایی گیر کرده است.

تنفس سریع و سطحی

اگر شما دچار استرس یا مضطرب باشید، نفس‌های تندتر و کوتاه‌تر از حالت نرمال خواهید داشت. این بخشی از واکنش "دفاعی یا مبارزه" بدن است، اما اگر بیش از حد طولانی شود می‌تواند منجر به ژرف‌دمی یا تنفس بیش از حد شود. این حالت باعث می‌شود که شما احساس کنید هوا به اندازه کافی نیست.
اگر استرس یا اضطراب تنفس شما را تحت تاثیر قرار می‌‌دهد لازم است که با پزشک خود صحبت کنید. می‌توانید برای درمان اضطراب خود تلاش کنید یا راه‌های سالم برای کنترل استرس خود را یاد بگیرید تا باعث ایجاد تنگی نفس در شما نشود. (سیارک)

از نفس افتادن سریع در زمان فعالیت

این می‌تواند نشانه‌ای از کم‌خونی باشد، کم‌خونی زمانی رخ می‌دهد که بدن به اندازه کافی آهن نداشته باشد. بدن به آهن نیاز دارد تا بتواند اکسیژن را از طریق خون در سرتاسر بدن حمل کند. اگر به اندازه کافی آهن وجود نداشته باشد شما در هنگام ورزش احساس تنگی نفس یا درد در قفسه سینه خواهید داشت. همچنین ممکن است احساس ضعف و خستگی کنید و یا صدایی تپش مانند را در گوش خود بشنوید.

کمبود آهن بخصوص در بین بانوان و گیاه‌خواران بسیار شایع است. درمان این مشکل معمولا آسان است ــ می‌توانید غذاهای سرشار از آهن (مانند گوشت بدون چربی، حبوبات و یا برگ سبزیجات تیره) یا مکمل آهن مصرف کنید. پزشک می‌‌تواند به شما برای پیدا کردن بهترین راه‌حل کمک کند.

تنگی نفس ناگهانی

طبیعی است که در زمان فعالیت تنفس شما بیشتر از حد معمول باشد. اما اگر بدون دلیل و یا کاملا تصادفی حالت نفس نفس زدن دارید، نباید نادیده بگیرید چرا که می‌‌تواند نشانه‌ای از وجود یک مشکل در دستگاه تنفسی یا قلب باشد.به عنوان مثال یک حمله آسم می‌تواند منجر شود که رسیدن هوای کافی به ریه با مشکل دچار شود. تنگی نفس نیز می‌تواند نشانه‌ای از وجود مشکل در تپش قلب یا پمپاژ خون باشد. اگر این اتفاق برای شما رخ می‌دهد، هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

درد قفسه سینه

اگر در هنگام نفس کشیدن در قفسه سینه احساس درد می‌کنید همیشه به این معنی نیست که دچار کشیدگی عضله شده‌اید. گاهی اوقات نشانه‌ای از یک بیماری عفونی است، مانند ذات‌الریه. همچنین می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل قلبی باشد.

درد قفسه سینه پس از ورزش یا حوادث استرس‌زا می‌تواند به دلیل آنژین صدری (قولنج) باشد، یعنی خون کافی به عضلات قلب نمی‌رسد. باید پزشک خود را از این مسائل آگاه سازید تا وی بتواند بررسی کند که آیا این مشکل منجر به بیماری‌های دیگر مانند حملات قلبی می‌شود یا خیر.

اگر درد قفسه سینه بیشتر از 15 دقیقه طول بکشد یا به سایر نقاط بدن گسترش یابد، یا اگر حالت تهوع، تعریق و یا سرفه‌های خونی دارید احتمالا دچار حمله قلبی شده‌اید، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک)  

مترجم  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

سرطان ریه؛ علت، علائم و راه های درمان - علائم بیماری

در

 

سرطان ریه معمولا با رشد غیر طبیعی سلولی در بافت ریه شناخته می‌شود. از علائم سرطان ریه می‌توان به درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرفه خونی و ... اشاره کرد. راه‌های درمان سرطان ریه شامل عمل جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی است.

به رشد غیر طبیعی سلولی در بافت‌های ریه سرطان ریه گفته می‌شود. درصورت عدم درمان بموقع، این رشد سلولی می‌تواند به بیرون از ریه گسترش پیدا کند و به بافت‌های اطراف یا سایر اعضای بدن همچون مغز، استخوان، ریه کناری، کبد و کلیه‌ها منتقل شود. (به سرطانی که از یک عضو به عضو دیگر منتقل شود سرطان دگردیس گفته می‌شود، برای مثال سرطانی که از سینه به ریه انتقال یافته است سرطان سینه دگردیس نامیده می‌شود.) اکثر سرطان‌هایی که از ریه شروع می‌شوند (سرطان‌های ابتدایی ریه) کارسینوماهایی هستند که از بافت پوششی نشات می‌گیرند. کارسینوم‌ها شامل سرطان‌هایی می‌شوند که سازنده پوست (مثل سرطان پوست) یا پوشاننده لایه داخلی اعضا (مثل سرطان ریه) و یا سازنده غدد (مثل سرطان سینه) هستند. این سرطان در سراسر دنیاشایع‌ترین سرطان از لحاظ شیوع و مرگ و میر به شمار می‌رود.

 انواع سرطان ریه

این بیماری بر اساس نوع وابسته به بافت‌شناسی تقسیم بندی می‌شود. این رده‌بندی برای تعیین نوع مدیریت بیماری و پیش‌بینی نتایج بیماری حائز اهمیت است. اکثریت قریب به اتفاق سرطان‌های ریه کارسینوماها هستند، بدخیمی‌هایی که در نتیجه بافت پوششی پدید می‌آیند. کارسینوم‌های ریه بر اساس اندازه و شکل سلول‌های بدخیم دیده شده توسط یک متخصص هیستوپاتولوژی در زیر یک میکروسکوپ رده‌بندی می‌شوند. دو رده گسترده آنها کارسینوم ریه سلول-غیرکوچک (NSCLC: Non Small Cell Lung Cancer) و کارسینوم ریه سلول-کوچک (SCLC: Small Cell Lung Cancer) می‌باشد.( سیارک)

علائم سرطان ریه چیست؟

در مراحل ابتدای بیماری اغلب هیچ علائمی وجود ندارد و متاسفانه اغلب آنهایی که علامت دار می‌شوند سرطان‌شان در مراحل پیشرفته است. شایع ترین علائم عبارتند از سرفه (همراه با خلط خونی) و تنگی نفس. سایر نشانه‌ها و علائمی که ممکن است نشان دهنده این سرطان باشند عبارتند از:

علائم سیستمیک: کاهش وزن، کم اشتهایی، تب، چماقی شدن ناخن‌های انگشت، خشکی دهان، خشن شدن صدا، ضعف عضلات به دلیل بیماری خودایمنی
علائم ناشی از فشار موضعی: درد قفسه سینه که اغلب با نفس عمیق، سرفه و خندیدن تشدید می‌شود. درد استخوان که به هنگام انتشار سرطان به اعضاء دور دست بدن بروز می‌کند، مشکل در بلعیدن
تغییر رنگ خلط سینه
مشاهده خون در خلط سینه
خس خس کردن سینه

علت پدیدار شدن سرطان ریه

استعمال دخانیات: شایع‌ترین علت این سرطان قرار گرفتن در معرض دود دخانیات برای یک مدت طولانی است که دلیل ۹۰٪ از سرطان‌های ریه است. استعمال دخانیات احتمال ابتلا به این سرطان را تا 20 برابر افزایش می‌دهد. درصد ابتلا در افرادی که سیگار نمی‌کشند ۱۵٪ است و در اغلب این موارد عواملی همچون ژنتیک، گاز رادون، آزبست و آلودگی هوا (آلودگی هوا خطر ابتلا به این بیماری را 2 برابر افزایش می‌دهد) از جمله دود سیگار فرد ثالث باعث این بیماری می‌شود.

آسیب‌های ژنتیکی: آسیب‌های ژنتیکی وارد شده بر دی‌ان‌ای می‌تواند باعث گسترش این سرطان شود. آسیب ژنتیکی تاثیر مستقیمی بر عملکرد طبیعی سلول از جمله تکثیر سلولی، مرگ سلولی برنامه‌ریزی شده (آپوپتوز) و ترمیم دی‌ان‌ای می‌گذارد. هر چقدر آسیب بیشتر می‌شود، خطر ابتلا به سرطان نیز افزایش می‌یابد.

مصرف داروهای خواب آور: تحقیقات نشان داده است که داروهای خواب آور خطر ابتلا به این سرطان را سه برابر افزایش می‌دهد.

جنسیت: از لحاظ آماری ثابت شده است که خانم‌ها نسبت به آقایان کم‌تر سیگار می‌کشند، ولی وقتی سیگاری شدند بیشتر از آقایان سیگار می‌کشند و در نتیجه استعدادشان نسبت به این سرطان بیشتر می‌شود. به عنوان مثال وقتی که یک آقا و یک خانم به تعداد مساوی سیگار می‌کشند و حتی تعداد سال‌هایی که سیگار می‌کشند برابر است، خانم‌ در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان ریه است و این به علت استعداد وابسته به جنس می‌باشد.

راه‌های تشخیص سرطان ریه
سی‌تی اسکن: این سرطان در رادیوگرافی قفسه سینه و مقطع‌نگاری رایانه‌ای (سی‌تی اسکن) قابل تشخیص است. این تشخیص با یک بافت‌برداری که اغلب از طریق برونکوسکوپی یا راهنمای سی‌تی انجام می‌شود، قابل تایید است.( سیارک)

آزمایش خون: تومورهای سرطانی آنتی ژن و آنزیم‌های مشخصی تولید می‌کنند که ممکن است از طریق آزمایش خون کشف شوند. اندازه‌گیری آنتی‌ژن کارسینو امبریونیک و آنزیم NSE از آزمایش‌های غربالگر این بیماری است. افزایش میزان سطح این پروتئین‌ها بیانگر نشانه‌های سرطان و کاهش میزان آنها در حین درمان نشانه مهار کردن رشد سرطانی سلول‌های بیمار است.

 

راه‌های درمان سرطان ریه چیست؟

درمان و نتایج طولانی مدت به نوع سرطان، مرحله (شدت گسترش) و سلامت کلی فرد که از طریق وضعیت عملکرد سنجیده می‌شود، بستگی دارد.

درمان‌های رایج عبارتند از جراحی، شیمی‌درمانی، و پرتودرمانی.

جراحی: در صورتی که بررسی‌ها، سرطان سلول‌های غیر کوچک ریه را تایید کنند، مرحله بندی سرطان مورد ارزیابی قرار می‌گیرد تا مشخص شود این بیماری به وسیله جراحی قابل درمان است یا پیشروی آن به حدی است که نمی‌توان به وسیله جراحی آن را درمان کرد. سی تی اسکن و برش‌نگاری با گسیل پوزیترون به منظور تعیین این امر مورد استفاده قرار می‌گیرند. جراحی در صورتی صورت نمی‌گیرد که در آزمون عملکرد ریه مشخص شود بیمار دارای ظرفیت تنفسی پایین است. در سرطان سلول کوچک ریه، به طور معمول از شیمی درمانی و یا پرتو درمانی استفاده می‌شود. با این وجود، نقش جراحی در سرطان سلول کوچک ریه در نظر گرفته می‌شود. جراحی ممکن است به همراه شیمی درمانی و پرتودرمانی در مراحل اولیه درمان سرطان سلول کوچک ریه بهبود قابل توجهی در وضعیت بیمار ایجاد کند.( سیارک)

 پرتو درمانی: پرتودرمانی در بیشتر موارد با شیمی درمانی همراه است و ممکن است به قصد درمان در مورد افرادی که مبتلا به سرطان سلول‌های غیر کوچک ریه هستند و شرایط جراحی را نداشته باشند به کار رود. این نوع پرتودرمانی را پرتودرمانی رادیکال می‌نامند. نوع جدید این شیوه پرتودرمانی تسریع شده و بیش تفکیک شده مداوم (CHART) نام دارد که در آن پرتودرمانی زیاد در یک بازه زمانی کوتاه صورت می‌گیرد.

پرتودرمانی سینه‌ای پس از عمل نباید بعد از جراحی سرطان سلول‌های غیر کوچک ریه به کار رود. این احتمال وجود دارد که پرتودرمانی بعد از عمل در بعضی از بیمارانی که دارای درگیری غده لنفاوی میان سینه‌ای هستند مفید واقع شود. اگر رشد سرطان بخش کوچکی از نایژه را مسدود کند، براکی‌تراپی (پرتودرمانی موضعی) در داخل لوله تنفسی صورت می‌گیرد تا این راه را باز کند. برایکی تراپی در مقایسه با پرتودرمانی بیرونی باعث کاهش زمان درمان و نیز کاهش در معرض اشعه قرار گرفتن کارکنان مراکز درمانی می‌شود. پیشرفت‌های اخیر در هدف درمانی و عکس برداری منجر به پیشرفت پرتودرمانی استریوتاکتیک در درمان سرطان ریه شده است.

در این نوع پرتودرمانی، با استفاده از هدف درمانی، پرتو زیادی در جلسه‌های کوتاه بر روی بیمار صورت می‌گیرد. استفاده از این روش در مرحله اول برای بیمارانی است که به علت همایندی مرضی شرایط جراحی را ندارند. در بیمارانی که دچار سرطان ریه با یاخته‌های کوچک یا با یاخته‌های بزرگ تر هستند، انجام میزان کمی پرتو به سینه می‌تواند برای کنترل نشانه مراقبت تسکینی مورد استفاده قرار گیرد.

 شیمی‌درمانی: چگونگی شیمی‌درمانی به نوع تومور بستگی دارد. در سرطان ریه با یاخته‌های کوچک، سیس پلاتین و اتیپوساید بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. ترکیب کربوپلاتین، جمسیتابین، پاکلیتاکسل، وینورلبین، توپوتکان و ایرینوتکان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. در سرطان ریه با یاخته‌های بزرگتر پیشرفته (NSCLC)، شیمی درمانی باعث بهبود بیمار می‌شود و به عنوان اولین درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، به این شرط که بیمار شرایط درمان را داشته باشد.

سایر درمان‌های این سرطان شامل موارد زیر نیز می‌گردد:

سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر: در بعضی موارد ضایعه بدخیم این سرطان منجر به مسدود شدن حنجره می‌شود. در چنین موردی پزشک با سوزاندن ضایعه بدخیم با اشعه لیزر راه عبور هوا را برای بیمار باز می‌کند. این روش به طور کامل نمی‌تواند منجر به ازبین بردن ضایعه بدخیم شود اما کمکی است جهت سهولت تنفس در بیمار.

درمان فوتودینامیک: استفاده از رنگ و نور است.

در این شیوه رنگ به داخل یک ورید تزریق و سپس در تمام بدن منتشر می‌شود. بعد از چند روز، این رنگ فقط در سلول‌های بدخیم باقی می‌ماند. سپس نور قرمز رنگ لیزری به سلول تابانده می‌شود و رنگ درون سلول سرطانی این نور را جذب می‌کند. این امر منجر به عکس العمل فوتوشیمیایی که مخرب سلول‌هاست می‌شود. سایت ستاره

در سیارک بخوانیم:

همه چیز درباره بیماری ویلسون

وقتی کبد با مشکلی بزرگ مواجه است

بیماری آنوریسم مغزی (علل، پیشگیری و درمان)

چه کسانی حتما باید بر علیه هپاتیت B واکسینه شوند

علایم بیماری بهجت چیست

چه چیزی باعث بیماری بهجت میشود

علائم و نشانه‌های انواع آرتریت نوجوانی چیست

 

نظرات

در ادامه بخوانید...