دکتر پیام فرحبخش، پزشک و متخصص تغذیه و رژیمدرمانی اظهار کرد: «سبک زندگی اشتباه امروزی، عامل ابتلا به کبد چرب است و معمولا این بیماری ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد و فرد در قسمت راست شکم، احساس سنگینی و درد خفیف کند. درنتیجه آن را خیلی جدی نگیرد و در پی اقدامات پزشکی نرود. به این ترتیب چون کبد چرب علامت مهمی ندارد ممکن است ناشناخته هم باقی بماند.»(سیارک)
وی در ادامه با اشاره به اینکه کبد چرب در عین حال که یک بیماری بیسروصداست ولی میتواند به مرور زمان پیشرفت کند، عنوان کرد:
تجمع چربی در کبد به مرور زمان باعث ایجاد التهاب و تشکیل باندهای فیبروز میشود و آنزیمهای کبدی بالا میرود، در صورت عدم درمان و بهبودی کبد چرب میتواند به سمت نارسایی کبد و سیروز کبدی پیشروی کند.
نتایج مطالعات جدید نشان میدهد حتی بعد از مدت زمان کوتاهی مثلا طی هفت یا هشت سال هم دیده شده که کبد چرب به سیروز کبدی ختم شود.»
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مهمترین اقدام درمانی برای کبد چرب، در صورت اضافه وزن، رژیم کاهش وزن است که باید براساس الگوی درست خوردن طراحی شده باشد، گفت: «سرعت کاهش وزن در مبتلایان به کبد چرب حتما باید حساب شده و دقیق باشد تا به کبد آسیب بیشتری نرساند. بنابراین این رژیم غذایی کاهش وزن حتما باید تحتنظر متخصص تغذیه و رژیمدرمانی ارائه شود چراکه این نوع رژیم بسیار تخصصی است و هر روز فرد باید از همه گروههای اصلی غذایی در حجم کم اما وعدههای متعدد استفاده کند تا وزنش پایین بیاید و این بیماری درمان شود. کاهش کالری دریافتی روزانه به صورت اصولی میتواند به کاهش وزن و بهبود وضعیت کبد کمک کند.»(سیارک)
دکتر فرحبخش در نهایت خاطرنشان کرد: «بیماران مبتلا به کبد چرب در کنار تغذیه اصولی، باید روزانه فعالیت ورزشی داشته باشند زیرا مطالعات نشان میدهد انجام فعالیت ورزشیای که حتی منجر به کاهش وزن هم نشده باشد، در درمان کبد چرب مفید و موثر است. بنابراین از تاثیر ورزش و تحرک بدنی نیز در درمان کبد چرب نباید غافل شد.»
درمان کبد چرب بدون اصلاح رژیم غذایی ممکن نیست. معمولا به مبتلایان به بیماری کبد چرب توصیه میشود از کالری مصرفی خود در تغذیه روزانه و رژیم غذایی بکاهند و در عوض به مصرف موادغذایی پرفیبر و حاوی کربوهیدراتهای پیچیده روی بیاورند.مصرف موادغذایی کاهنده التهاب و ترمیمکننده سلولهای بدن نیز در درمان این بیماری توصیه شده است. علاوهبر این توصیههای کلی، برخی مواد غذایی که بهطور خاص در درمان کبد چرب مؤثر است، عبارتند از:
سیر
سیر ازجمله موادغذایی اصلی در بسیاری از رژیمهای غذایی است و به نظر میرسد در بهبود مبتلایان به کبد چرب نیز بیتأثیر نباشد. نتایج یک پژوهش نشان داده مکمل پودر سیر در برخی مبتلایان به این بیماری موجب کاهش وزن بدن و چربی کبد میشود.
اسیدهای چرب امگا 3
نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که اسیدهای چرب امگا 3 موجب اصلاح میزان چربی کبد و کلسترول HDL در مبتلایان به کبد چرب میشود. البته، اثبات کامل این نتایج هنوز نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است. با اینحال، پژوهشگران تأکید دارند مصرف موادغذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند سالمون، ساردین، گردو و تخم کتان به کاهش چربی کبد کمک میکند.
قهوه
قهوه حاوی کلروژنیک اسید است. این ترکیب خاص را سرشار از خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی میدانند که بویژه در کاهش کلسترول و تنظیم فشارخون نیز مفید است. قهوه همچنین از بدن در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی محافظت میکند.
چای
مصرف چای بهمنظور درمان بیماریها به هزاران سال پیش برمیگردد. در نتایج یک پژوهش مشاهده شد چای سبز موجب کاهش درصد چربی بدن و چربی خون میشود. هرچه میزان آنتیاکسیدان موجود در چای سبز بیشتر باشد، بر تاثیر درمانی این گیاه افزوده خواهد شد.
گردو
گردو سرشار از امگا 3 است. شواهد از این قرارند مصرف منظم گردو موجب بهبود عملکرد کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی میشود.
آووکادو
آووکادو سرشار از چربیهای مفید، مواد مغذی ضدالتهابی و فیبرهای محلول است و در کاهش قندخون و استرس اکسیداتیو در بدن مؤثر است.
بروکلی
مطالعات نشان داده مصرف بلندمدت بروکلی از انباشتگی چربی در کبد موشهای آزمایشگاهی جلوگیری کرد.این مطالعات هنوز ادامه دارد، اما هنوز وارد فاز آزمایش بالینی روی انسانها نشده است.منبع: جامجم
علائم ابتلا به بیماری کبد و در صورت ابتلا به کبد چرب، دستور رژیم غذایی مناسب برای کنترل بیماری چه می باشد؟
علائم ابتلا به کبد چرب
درد درناحیه مرکز شکم
سفیدرنگ شدن زبان
عرق کردن زیاد
سیاه شدن اطراف چشم در بعضی مواقع با خارش و سوزش همراه است.
پیشگیری و درمان کبد چرب
برای پیشگیری و درمان کبد چرب این اقدامات را انجام دهید:
از مصرف روغن صنعتی و نباتی به شدت پرهیز نمایید و بهجای آن از روغنهای گیاهی مانند زیتون، کنجد، روغن ارده کنجد، استفاده کنید.
از مصرف آب سرد و نوشیدنی سرد و گازدار خودداری نمایید مخصوصاً بعد از ورزش و عرق کردن زیادو ناشتا قبل از غذا و حین غذا و بعد از غذا تا یک ساعت (پایان هضم اول: عبور غذا از معده) آب ننوشید. (سیارک)
برای کاهش تشنگی، عرق کاسنی یا عرق شاتره یا عرق خارشتر یا عرق بید و نیز لیمو، آبلیمو، میوه و سبزیجات ترش و گس مانند خیار، کاهو، هویج، سیب ترش، هندوانه، طالبی، کیوی، انار ترش، زرشک، سماق بیشتر میل نمایید.
ازمصرف غذاهای سرخ شده، تف داده شده، بودادنی، سیر داغ، پیازداغ، تنقلات شور و غذاهای نمکسود مانند ماهیشور، چیپس، پفک، یخمک، ترشیجات و سس خودداری نمایید.
گوشتهای لطیف و گرم ماننده بره، بوقلمون، شتر، کبوتر، خروس، و بز استفاده نمایید.
ناشتا یک عدد سیب (ترش نباشد) بخورید.
در وعده صبحانه زیتون مصرف نمایید.
عصرانه شربت سکنجبین بنوشید.
زعفران با عسل را با آب جوشیده مخلوط و مصرف کنید.
روی ماست کمی زنجبیل بپاشید و میل کنید.
شبه ها بادام را آهسته مثل آدامس چند دقیقه بجوید.
سعی کنید غذا را زیاد بجوید تا بزاق دهانی بیشتری به معده بفرستید.
اگر ناهار نخورید، سریعتر درمان میشوید.
برای عدمتمایل به غذا در طول روز، صبحانه مقوی بخورید و اگر در طول روز ضعف کردید، یک مشت تنقلات گرم و طبیعی مانند نخودچی، کشمش، بادام، فندق و پسته بخورید. (سیارک)
اسیدهای چرب اشباع نشده با نامهای دیگر PUFA، ویتامین F گروهی از چربیهایی هستند و نمایندگان اصلی این ترکیبات امگا 3 (اسید داکوشاکسانوئیک، آلفا لینولنیک، ایکوزاپنتانوئیک) و امگا 6 (اراکیدونیک، لینولئیک اسید) هستند.
خواص ویتامین F یا ویتامین PUFA
چربی های چرب غیر اشباع ویژگی های رولوژیک خون را بهبود می بخشد، سطح کلسترول را در دیواره عروق خونی کاهش می دهد، لیپید های غشای سلولی را از اکسیداسیون و هیپرانسولینمی واکنش محافظت می کند.
عملکرد اصلی PUFA حفظ عملکرد غشای سلولی، غلاف میلین اندام ها، کانال های یون پروانه ای، بافت همبند است. هنگامی که در بدن، ایکوزاپنتانوئیک و اسید داکوزاگزنئوئیک در لایه سلول فسفولیپید قرار می گیرند، خواص عملکردی آنها (فعالیت آنزیمی، ویسکوزیته پوسته، نفوذپذیری، تحریک پذیری الکتریکی) را بهبود می بخشد.
مهار سنتز لیپوپروتئین ها و تری گلیسیرید در hepatocytes، تنظیم متابولیسم چربی (اقدام به کاهش چربی)
Vitamin F، غشای سلولی را "سیالیت" می دهد، مانع اختلالات ریتم قلب (اثر ضد آرتروژنی)
تنظیم محتوای سروتونین در مغز (اثر ضد افسردگی)
افزایش حساسیت گیرنده های انسولین، جلوگیری از رشد مقاومت به انسولین (دیابت نوع 2)
ویتامین اف، رسوبات خارجی بر روی دیواره های رگ های خونی (اثر هیپوکلسترومی) را حل میکند.
هورمون های طبیعی را بهبود می بخشد، بهبود در روند سندرم پیش از قاعدگی و مشکلات دوران یائسگی (اثر استروژنی)
سنتز مواد (پروستاگلاندین ها) را تقویت می کند که فرآیندهای اتوایمی، آتوپیک و التهابی در بدن (عمل ضد التهابی) را متوقف می کند.
کاهش تجمع پلاکت ها، منجر به بهبود پارامترهای خون شناسی (اثر antiagregatnoe)
شرکت در ساخت غلاف میلین مغز (به عنوان یک عنصر ساختاری)، بهبود توجه، حافظه، هماهنگی روانشناختی
تنظیم تن توده عضلانی مویرگ ها، عادی کردن فشار خون (اثر کم فشار)
جلوگیری از ورود عوامل خارجی به بدن
سنتز واسطه های التهابی را کاهش می دهد (به دلیل جاسازی در لایه فسفولیپید سلول).
ویتامین F توسط میکرو فلور روده ای تولید نمی شود، بنابراین باید آن را هر روز با مواد غذایی و یا بصورت قرص ویتامین و مواد معدنی مصرف شود.
میزان نیاز روزانه به ویتامین F
مصرف روزانه PUFA بین 10 تا 15 گرم است.
با توجه به اینکه چربی های ضروری نسبت به هم در بدن رقابت می کنند، چربی امگا 6 به نوع لیپیدهای نوع امگا 3، 6: 1 است. در غیر اینصورت سنتز تری گلیسیرید ها مختل می شود. نیاز فیزیولوژیک برای امگا 6 ،8 تا 10 گرم در روز است، در امگا 3 از 1 تا 2 گرم تجاوز نمی کند.
مقدار اسیدهای غیر اشباع در رژیم غذایی و تغذیه باید در موارد زیر افزایش یابد:
- در طول فعالیت های ورزشی شدید (کار فیزیکی)
- در دوران بارداری و شیردهی
- در بیماری های خودایمنی، اختلال پانکراس (دیابت)، بثورات پوستی، پروستاتیت
- در سن (55 - 85 سال) و دوران کودکی (0 - 12 سال)
- هنگامی که در مناطق شمالی زندگی می کنند
- در فصل سرد
جالب توجه است، کمبود چربی امگا 6 در انسان بسیار ناچیز است، بر خلاف PUFA هایی نظیر امگا 3. درک چگونگی کمبود چربی های گروه دوم را در نظر بگیرید.
علائم کمبود ویتامین F
علائم کمبود ایکوزاپنتانوئیک و اسید داکوزاگزازنیک در منوی روزانه:
-کمبود طولانی مدت چربی های ضروری منجر به وقوع بیماری های خودایمنی، ترومبوز، اختلالات عصبی، آسیب های قلبی عروقی می شود. در موارد شدید، اسکیزوفرنیا پیشرفت می کند.
با این حال، مصرف بیش از حد از چربی های غیر اشباع شده، به ویژه امگا 6، در مقابل مصرف کم امگا 3، منجر به افزایش فرآیندهای التهابی، کاهش لومن رگ های خونی، افزایش خطر ابتلا به بیماری های سیستمیک، ابتلا به سرطان، دیابت، سکته مغزی، نارسایی کرونری، افسردگی می شود. بنابراین، به شدت میزان مصرف PUFA را در روز کنترل کنید.
منابع طبیعی ویتامین F
چربی های غیر اشباع امگا 6 ترکیبی از ترکیبات طبیعی موجود در تقریبا همه نوع آجیل، دانه ها و روغن های گیاهی است. منابع اصلی امگا 3 عبارتند از ماهی (انواع چرب)، غذاهای دریایی، روغن سویا.
جدول شماره 1 "منابع طبيعي اسيدهاي چرب ضروري"
نام محصول تازه (بدون پردازش)
مقدار Ω-3 در هر 100 گرم ماده، گرم
مقدار Ω-6 در هر 100 گرم ماده، گرم
روغن کنجد
40 - 57
12 - 17
روغن زنجبیل
38 - 45
17 - 25
روغن کنفی
25
55
روغن سدر
17
36
روغن گردو
10
53
روغن کلزا
8 - 9
14 - 15
روغن سویا
6-7
45 تا 50
روغن خردل
5.5
16
روغن ذرت
1.15
53
روغن زیتون
0.7
10
روغن کنجد
0.3
40
روغن آفتابگردان
0.25
9
چربی ماهی قزل آلا
38
1.55
روغن کبد چرب
20
0.95
شاه ماهی چربی
13.5
1.15
خاویار سیاه و سفید قرمز
7
0.08
ماهی خال مخالی
1.7 - 3
0.2
شاه ماهی
1.7 - 2.5
0.13 - 0.19
ماهی قزل آلا
2
0.12 - 0.17
ماهی قزل آلا
0.9
0.17
صدف ها
0.9
0.04
ماهی آزاد صورتی
0.7
0.09
موزه ها
0.5
0.02
ماهی مرکب
0.5
0.002
کتان سیب زمینی
22.5
6
دانه چیا
17.5
5.8
گردو
2.7
33.7
پسته
0.2
13.5
کنجد
0.25
25
دانه کدو تنبل
0.12
20.5
فندق
0.1
7،8
بادام زمینی
0.065
7،8
دانه های آفتابگردان
0.03
24
بادام
0.004
12
بادام زمینی
0.003
16
نعناع (خشک)
2.5
0.45
آووکادو
0.15
0.015
سیب زمینی بروسیا
0.1
0.045
سالاد (برگ)
0.06
0.025
سیر
0.02
0.25
چربی گوشت گوسفند
1.35
3.8
گوشت گاو گوشت گاو
1.05
1.5
اردک چربی
1.04
13
چربی مرغ
1
20
چربی خوک
0.6
12
کره (چربی)
0.3
24.3
پنیر ماتسرلا
0.37
0.4
پنیر فتا
0.3
0.3
تخم مرغ (خام)
0.1
1.6
شاه توت
0.095
0.18
شیر کامل
0.075
0.13
برای افزایش قابلیت زیستی اسیدهای چرب، منوی روزانه با غذاهای حاوی ویتامین E و دی هیدروکورستین (Q 10) غنی شود.
ویتامین F در دوران بارداری
لیپید های غیر اشباع، مواد مغذی ضروری برای مادران باردار هستند، زیرا آنها خطر ابتلا به زایمان زودرس را کاهش می دهند. علاوه بر این، عناصر "مسئول" برای تشکیل سیستم عصبی محیطی در جنین در حال رشد می باشند. با توجه به این که 70 درصد از شبکیه و 30 تا 40 درصد چربی های مغزی از چربی تشکیل می شوند، ویتامین F کنترل آفلاتوکسین و مغز در جنین در حال رشد را کنترل می کند.
در دوران بارداری، مادر به "کودک" 2.5 گرم PUFA می دهد، بنابراین نیاز روزانه به چربی های ضروری 2 برابر می شود. میزان روزانه ویتامین F برای زنان "در موقعیت" 15 گرم (امگا 3 - 2 گرم، امگا 6 - 13 گرم) است.
اثرات دیگر مصرف PUFA در دوران بارداری
افزایش پروستاگلاندین ها و ایکوسانوئید ها، که باعث بهبود وضعیت ایمنی کودک می شود را افزایش می دهد.
در مکانیسم سیستم قلبی عروقی جنین شرکت کنید.
"کنترل" تشکیل مناسب، بلوغ و عملکرد جفت (سوخت و ساز و تامین خون).
طول دوره بارداری را ادامه می دهد مانع از سقط جنین می شود.
ویتامین F مانع توسعه حاملگی سمی در سه ماهه سوم می شوند.
جلوگیری از توسعه اختلالات ترومبوفیلی و در نتیجه نارسایی جفتی.
کاهش 50٪ احتمال افسردگی پس از زایمان.
تحرکات جنین را افزایش می دهد.
برای پر کردن نیاز روزانه به چربی ها، روغن کنجد، آجیل، ماهی، سبزیجات و میوه ها به منوی روزانه معرفی می شود. با این حال، یک رژیم متعادل ، در 90٪ موارد، میزان روزانه این ماده را پوشش نمی دهد. بنابراین مادر آینده باید از ترکیبات فعال زیستی استفاده کند که شامل اسید های امگا 3 است.
مکمل های حاوی چربی های ضروری
روغن ماهی Premium امگا 3 (Madre Labs، ایالات متحده آمریکا). ساختار 1 کپسول حاوی 180 میلیگرم ایکوزاپنتائوئیک اسید، 120 میلیگرم اسید داکوشاکسانوئیک و 1000 میلی گرم روغن ماهی است.
امگا 3 عوامل Rx (عوامل طبیعی، ایالات متحده آمریکا). این داروی حاوی روغن ماهی (1170 میلی گرم در یک قرص) و یک کنسانتره از چربی های غیر اشباع ω-3 (در یک کپسول 600 میلی گرم) است.
نوومگین. این مجموعه بیولوژیک حاوی کنسانتره چربی املاح ممانعت کننده (150 میلی گرم در هر کپسول)، روغن کنجد (200 میلی گرم در هر dragee)، اسید لیپوئیک، ویتامین E ، دی هیدروکورستین، سلنیوم آلی است.
امگا 3 (Solgar، USA). ترکیب مکمل رژیم حاوی یک تمرکز از چربی های غیر اشباع شده استخراج شده از ماهیچه های ماهی سرد دریایی در دریاهای شمال است. 1 کپسول دارویی شامل 900 میلی گرم امگا 3، 1500 میلی گرم روغن ماهی است.
برای عادی کردن زمینه روحی احساسی یک زن در حین بارداری، همراه با مصرف این مکمل ها، توصیه می شود که 15 میلی لیتر چربی شیر در روز استفاده شود.
نکته مهم:
مصرف تمام این مکمل ها باید با تجویز پزشک متخصص زنان صورت بگیرد .
نتیجه گیری
بنابراین، چربی های غیر اشباع شده - مواد مغذی ضروری که از عملکرد غشای سلولی حمایت می کنند، جلوگیری از تشکیل التهاب، تحریک فعالیت سیستم ایمنی بدن، عادی کردن تن رگ های خونی.
با توجه به اینکه امگا 3 موجب کاهش اثر التهابی امگا 6 میشود، نسبت بهینه لیپیدهای اول تا دوم باید 1: 6 باشد.
منابع طبیعی ویتامین F - روغن کتان، دانه، ماهی های چرب، آجیل (خام). علاوه بر خوردن غذاهای غنی از چربی ها، در بعضی موارد توصیه می شود از ترکیبات ویتامین حاوی امگا 3 استفاده کنید. بنابراین مصرف مکمل های چربی قبل از تخمک گذاری، به کمبود PUFA ها در بدن یک زن کمک می کند و احتمال ابتلا به تخمک گذاری را دو برابر می کند. علاوه بر این، برای تشکیل کامل جنین در حال رشد، مهم است که مادر باردار حداقل 1 تا 2 میلی گرم لیپیدهای ضروری اسید امگا 3 در روز مصرف کند.
یک رژیم غذایی دیابتی روشی برای کنترل بیماری است تا مانع پیشرفت عوارض مزمن و حاد بیماری شود. وظیفه اصلی اقدامات برای درمان این است که به منظور کاهش میزان قند خون و رساندن آن به مقدار مجاز، روند طبیعی متابولیسم بدن را کاهش دهد.
پیوستن به رژیم غذایی با مقدار محدودی از کربوهیدرات ها و درمان مناسب انتخاب شده است.
اغلب به علت رعایت نکردن رژیم غذایی دیابتی،مصرف نامرتب دارو ، کم آبی بدن و ورزش بیش از حد، در برابر پس زمینه بیماری های کبدی، کلیوی، نارسایی قلبی، بیماران ممکن است
hyperosmolar (کما بعلت قند خون بسیار بالا،سندرم هیپراسمولار دیابتی)
hypoglycemia(در کومای هیپرگلایسمی، گلوکز به درون ادرار میریزد)
ketoacidosis(کتواسیدوسیس (ketoacidosis) یا انباشتگی کتونی)
یا اسیدوز لاکتیک را تجربه کنند. این حالت ها به سرعت پیشرفت می کنند. بنابراین به عنوان نشانه ای برای بستری شدن فوری در نظر گرفته می شود.
اگر شما به موقع درمان این بیماری را شروع نکنید، دیابت به کلیه ها، سیستم عصبی، عروق خونی، چشم ها و قلب آسیب می رساند.
اتولوژی و پاتوژنز
دیابت Mellitus یک بیماری شناخته شده از یونانیان باستان است. ویژگی اصلی آن در آن زمان (دوران هلنیستی - IV - 146 قبل از میلاد) دفع ادرار فراوان با مزه شیرین است.
امروزه این بیماری 4٪ از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. به گفته سازمان جهانی بهداشت، 8،640 نفر هر روز در سراسر جهان مبتلا به دیابت می شوند و 3 میلیون نفر در سال می میرند. این شاخص چندین برابر میزان مرگ و میر ناشی از هپاتیت و ایدز است. با توجه به فدراسیون بین المللی دیابت، تا سال 2014، تعداد حاملان این بیماری 285 میلیون نفر بوده است. در همان زمان، طبق پیش بینی ها تا سال 2030 تعداد آنها ممکن است به 438 میلیون افزایش یابد.
دیابت نوع یک بیماری مزمن polyhetiological است که با کمبود مطلق و یا نسبی انسولین، اختلالات متابولیکی (پروتئین، چربی، کربوهیدرات با هیپرگلیسمی، گلیسوزوری) همراه است.
در یک فرد سالم، گلوکز خون ناشتا در حدود 3.3-5.5 میلی مول در لیتر متغیر است. اگر در محدوده 5.5-7 میلی مول در گرم باشد، اگر بیش از 7.0 باشد، بیماری در مرحله پیشرفت است.
علت بیماری دیابت
چاقی
استعداد ژنتیکی
عفونت های ویروسی (آنفولانزا، گلودرد)، در نتیجه ضایعه دستگاه غشایی رخ می دهد و دیابت پنهان تشکیل می شود
آسیب های روانی / جسمی
اختلالات خودایمنی
عوامل خارجی که به توسعه دیابت کمک می کنند
استرس ذهنی طولانی، استرس، ترس، ترس
خوردن کربوهیدرات ها، قندهای اشباع بیش از حد در مدت طولانی با داشتن اضافه وزن
علائم دیابت در مردان و زنان
ضعف
polyuria (افزایش میزان ادرار تا 8 لیتر در روز)
کاهش وزن
ریزش مو
خواب آلودگی
ادرار مکرر
تشنگی زیاد
کاهش میل جنسی
خارش پا، کف دست، پروینوم
افزایش اشتها
زخم ها به خوبی بهبود نمی یابند
کاهش دقت بینایی
بوی استون از دهان
اگر نشانه های یک بیماری را تشخیص دهید، باید بلافاصله با پزشک مشورت کنید، زیرا اثر درمان دیابت بستگی به میزان ابتلاء به اولین علائم بیماری پیدا می کند، تشخیص داده می شود و درمان پزشکی انجام می شود. به یاد داشته باشید، در مرحله اولیه، درمان بیماری آسان تر است.
طبقه بندی بیماری و نقش تغذیه
نقش اصلی بعد از درمان دارویی باید به رژیم غذایی بیمار داده شود.
دیابت نوع 1
این یک بیماری اتوایمی شدید است که همراه با اختلال متابولیسم گلوکز است . در این حالت، لوزالمعده انسولین تولید نمی کند و یا تولید انسولین کم می کند، که برای حفظ عملکرد حیاتی بدن ضروری است. بیماران مبتلا به دیابت نوع اول مجبور به تزریق انسولین بخاطر کمبود هورمون پانکراس هستند. و حفظ سطح قند خون بعد از وعده غذایی 6.0 میلی مول در لیتر. رعایت برنامه تغذیه، خطر ابتلا به هیپوگلیسمی، عوارض، عملکرد بهتر و رفاه بیمار را در پی دارد.
دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 شایع ترین نوع بیماری است که در 90٪ موارد در بین بیماران رخ می دهد. با توجه به این واقعیت که 80٪ افراد دیابتی چاق هستند مهم است که توجه ویژه ای به تغذیه ای داشته باشیم که باید کم کالری باشد. پس از از دست دادن وزن (پروتئین یا گندم سیاه) فشار خون و مقاومت به انسولین کاهش می یابد و سطح کلسترول نرمال می شود. تغییر حالت فعالیت بدنی و رژیم درمانی به از بین بردن علائم کمک می کند و برای مدت طولانی پیشرفت بیماری را متوقف می کند. در غیر این صورت، بیماری به تدریج پیشرفت می کند.
دیابت نوع بارداری
این نوع دیابت در 4٪ زنان در دوران بارداری سه ماهه دوم رشد می کند. بر خلاف بیماری دو نوع اول، در اغلب موارد، بلافاصله پس از تولد کودک از بین می رود. برای جلوگیری از پیشرفت بیماری مهم است که وزن بدن را در محدوده طبیعی کنترل کنید . در طول بارداری به طور متوسط افزایش وزن باید 9 تا 14 کیلوگرم باشد (در حال انتظار برای یک کودک) و 16 تا 21 کیلوگرم (دوقلو) .
در صورت اضافه شدن شاخص ها، رژیم درمان دارویی کم کالری برای دیابت کمک خواهد کرد که از وزن اضافی خلاص شوید. رژیم غذایی مادر آینده را متعادل سازد و غذاهای خطرناکی را که قند خون (شیرینی، آرد و سیب زمینی) را افزایش می دهند حذف میکند. پس از زایمان، بهترین روش کاهش خطر ابتلا به دیابت، تغییر در غذا با مقدار محدودی از کربوهیدرات ها و افزایش فعالیت بدنی (ایروبیک،شنا) است. در عین حال توصیه می شود بر روی چربی های سالم طبیعی، غذاهای پروتئینی تمرکز کنید.
و دیابت قندی که در 1٪ جمعیت جهان رخ می دهد کمتر رایج است.
انواع رژیم های غذایی دیابت
مکان مهمی در دستیابی به پویایی مثبت درمان بیماری توسط تزریق انسولین، داروهای کاهش قند و فعالیت بدنی اشغال می شود. با این حال رژیم غذایی مناسب برای درمان ، نقش اساسی در نظر بعضی از پزشکان بازی می کند.
با توجه به این واقعیت که 80 درصد از بیماران دیابتی دارای وزن بیش از حد هستند که تأثیر منفی روی سلامتی آنها و البته بیماری دارد، متخصصان تغذیه در قرن بیستم با مشکلاتی مواجه شده اند:
برنامه غذایی مؤثر و ایمن برای حذف سیستماتیک کربوهیدرات بیش از حد و بهبود کنترل گلیسمی. از آنجا که در نتیجه اختلالات متابولیکی، تمرین روش های کاهش وزن توسط بیماران وابسته به انسولین به شدت ممنوع است.
انواع برنامه های تغذیه
رژیم غذایی بدون کربوهیدرات، یک تکنیک است که بر اساس استفاده از سبزیجات، میوه ها در مقادیر زیاد و حذف محصولات کربوهیدرات از منو است. در همان زمان، اسید لاکتیک و محصولات گوشتی در رژیم غذایی با حجم متوسط وارد شده است.
رژیم پروتئینی در دیابت، DiaproKal نامیده می شود. اساس این رژیم غذایی بر اساس اصل کم کردن مصرف کربوهیدرات ها و چربی ها به علت افزایش پروتئین در رژیم غذایی است. تمرکز اصلی روش DiproKal جایگزینی گوشت با ماهی ، مرغ و محصولات لبنی است. در عین حال، استفاده از پروتئین های گیاهی و حیوانی در مقادیر مساوی مهم است. رژیم غذایی با پروتئین بالا به علت تشکیل مواد زیست فعال در بدن، اشتها را کاهش می دهد. برای 1 هفته مصرف پروتئین، حداکثر کاهش وزن 2 کیلوگرم است.
رژیم کم کربوهیدرات برای ایجاد منوها برای افراد دیابتی نوع 1و 2 استفاده می شود.
رژیم غذایی گندم سیاه . مصرف منظم این محصول دارای اثر مثبت بر بدن است: سطح کلسترول "بد" را کاهش می دهد و آن را با آهن، روتین، کلسیم، منیزیم، فیبر، ید، ویتامین گروه B اشباع می کند.
رژیم گندم سیاه با دیابت موجب کاهش احتمال عوارض و زخم های ماکروواسکولار می شود.
فناوری پخت و پز گندم سیاه:
2 قاشق غذاخوری بصورت پودر درآورید.
آب جوش بر روی پودر گندم سیاه بریزد.
خوردن گندم سیاه باید دو بار در روز 30 دقیقه قبل از غذا - صبح و عصر باشد. مدت زمان این رژیم غذایی 7 روز است، کاهش وزن 2-3 کیلوگرم است.
رژیم پیشگیری از دیابت به منظور کاهش خطر اختلال در پانکراس طراحی شده است.
قواعد کلیدی این روش:
خوردن غذاهای حاوی فیبر (حجم کل آنها در روز باید یک کیلوگرم باشد)
گوشت قرمز را با ماهی یا مرغ جایگزین کنید.
1.5 لیتر آب را در طول روز بنوشید
مصرف کربوهیدرات با جذب سریع را محدود کنید که در انواع شیرینی، شکلات، نوشیدنی ها موجود است.
بیماری "قند" اغلب در افراد مسن رخ می دهد و در نتیجه منجر به کمبود اکسیژن در بافت ها می شود. بنابراین، یک رژیم پیشگیرانه برای دیابت نوع 3 یا بیماری آلزایمر یک راه عالی برای کنترل قند خون است تا از پیشرفت بیماری و شروع عوارض جلوگیری شود.
اگر رژیم غذایی به دنبال نباشد، کمبود اکسیژن و اضافه شدن سموم متابولیسم کربوهیدرات در بافت های اندام تحتانی بیمار رخ می دهد، به همین دلیل اعصاب در پاها آسیب می بینند. اگر دیابت را به موقع درمان نکنید، زخم پا اجتناب ناپذیر است. رژیم غذایی در این مورد شامل استفاده از مواد تشکیل دهنده با شاخص گلیسمی پایین است، مصرف آنتی بیوتیک، ضد التهاب، داروهای آنتی هیستامین و در فرم شدید - مداخله جراحی.
کمک به "تغذیه مناسب" و استفاده به موقع انسولین خطر آسیب شناسی (نوروپاتی، آنژیوپاتی و کتواسیدوز) را کاهش می دهد. آموزش دادن به یک کودک برای سبک زندگی سالم ضروری است. بنابراین، رژیم Bronstein در دیابت نوع 2 یک رژیم غذایی کم کالری برای کمک درتثبیت گلوکز خون بیمار است.
با ظهور تشدید سیستم قلبی و عروق خونی، رژیم غذایی 10 برای دیابت تجویز می شود. خاصیت آن کاهش مصرف نمک ، چربی، و کربوهیدرات است، زیرا این مواد بیش از حد کبد، کلیه ها و سیستم عصبی را تحریک می کنند.
بگذارید به طور دقیق در مورد اینکه چه نوع رژیم غذایی برای دیابت ضروری است، دستورالعمل هایی برای برنامه تغذیه ورژیم مصرفی را مورد توجه قراردهیم.
شمارش کربوهیدرات
هنگام تشخیص دیابت، مهم است که به درستی مصرف کربوهیدرات ها و مواد قندی را کاهش دهید. برای محاسبه کالری محصولات با استفاده از یک پارامتر جهانی که واحد نان نامیده می شود. در همان زمان، 1 XE (10 تا 13 گرم کربوهیدرات خالص) گلوکز را به 2.77 mmol / l افزایش می دهد و "نیاز" 1.4 واحد انسولین برای جذب آن است. از آنجا که تزریق قبل از شروع غذا تجویز می شود، مهم است که قبل از غذا یک بار غذا را پیش بینی کنید.
اشباع کربوهیدرات یک وعده باید 4 تا 6 واحد نان باشد. فرکانس، زمان وعده غذایی به طور مستقیم وابسته به نوع دارو کاهش دهنده قند است.
مقدار محصول که مربوط به 1XE است:
قند - 1 قاشق غذاخوری l
عسل - 1 قاشق غذاخوری l
اسپاگتی - 1.5 قاشق غذاخوری l
آب میوه - 150 میلی لیتر
بستنی - 60 گرم
آب شیرین با گاز - 180 میلی لیتر
نان (چاودار، سفید، سیاه) - 25 گرم
پنکیک - 1 عدد.
خمیر - 25 گرم
فرنی (بلغور جو دوسر، گندم سیاه، گندم) - 2 قاشق غذاخوری. غلات و حبوبات
هات داگ 200
کبد، ریژانکا، شیر 250 میلی لیتر
پودر سیب زمینی پودر - 100 گرم
سیب - 100 گرم.
حبوبات (نخود، لوبیا) - 5 قاشق غذاخوری l
کیوی - 150 گرم
گلابی - 90 گرم.
پرتقال - 100 گرم
انواع توت ها - 150 گرم
آلو - 100 گرم
هلو - 150 گرم
هندوانه - 400 گرم
میوه های خشک (آلو، کشمش، زردآلو خشک) - 20 گرم.
کربوهیدرات اشباع شده رژیم غذایی روزانه یک دیابتی نباید از 17 واحد نان (2000 کیلو کالری) تجاوز کند.
علاوه بر شمارش ساکارید ها، برای بیماران مبتلا به اختلال پانکراس مهم است که مواد غذائی را برای غذا بر اساس مواد ممنوعه و مجاز، انتخاب کنید.
جدول محصولات دیابتی
رده محصول
مجاز به استفاده از
در مقادیر محدود مصرف شود
غذای ممنوعه
محصولات نانوایی
سبوس
گندم، کل گندم، چاودار، شیرینی خام ساخته شده از آرد درجه دوم
خمیر پیتزا، کافئین
گوشت و مرغ
-
انواع گوشت گوسفند، گوشت بره، مرغ، بوقلمون، خرگوش، زبان پخته شده، سوسیس دودی
پس از تبدیل کربوهیدرات به واحدهای نان، تعیین میزان انسولین مورد نیاز برای پرداخت قند خون مهم است. پیاده سازی این توصیه کمک می کند تا از شرایط خطرناک بیش از حد و هیپوگلیسمی برای زندگی جلوگیری شود.
رژیم متعادل انتخاب شده به شما اجازه می دهد تا:
کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی، حمله قلبی
حفظ قند در محدوده طبیعی
بهبود سلامت، افزایش مقاومت بدن به عفونت، سرماخوردگی.
اگر اضافه وزن دارید وزن خود را کاهش دهید
رژیم غذایی دیابت نوع 1 مبتنی بر کنترل شدید غلظت گلوکز خون در علامت (3.5-5.5 mmol / l) است.
ویژگی های غذا را در نظر می گیرد، و اجازه می دهد سطح خود را در مرزهای ثابت نگه دارید.
حداکثر مقدار کالری روزانه غذا (مجموع در روز) 3000 کیلوکالری است.
تغذیه مکرر (حداقل 5 بار).
توزیع دوز اصلی کربوهیدرات برای صبحانه و ناهار.
محدود کردن مصرف کربوهیدراتی که سریع هضم می شود مانند عسل، مربا
به عنوان یک شیرین کننده از شیرین کننده استفاده کنید، به عنوان مثال، فروکتوز.
نظارت بر کیفیت محصولات "طبیعی".
برنامه انسولین درمانی برای وعده های غذایی را تنظیم کنید (یک داروی طولانی مدت قبل از غذا معرفی می شود، یک وعده بعد از غذا).
تعداد واحدهای نان را حساب کنید تا مقدار کربوهیدرات خوراکی در روز بیشتر نباشد.برای یک وعده غذایی ارزش استفاده از بیش از 8 XE است.
در مورد بیماری های دستگاه گوارش (پانکراتیت، زخم، گاستریت)، رژیم غذایی برای دیابت، مصرف مواد (ترشی، گوشت دودی، گوشت غنی، قهوه، نوشابه، الکل، قارچ، غذاهای کنسرو شده) را ممنوع کرده است که ترشح بیش از حد آنزیم ها را تحریک می کند زیرا آنها بر میزان جذب کربوهیدرات ها تأثیر می گذارند.
محصولات را طبق دسته بندی (مجاز و ممنوع) در نظر بگیرید که باید در هنگام آماده سازی منو برای هفته به حساب آورد، به طوری که میزان قند افزایش نمی یابد. در غیر این صورت، ورود به رژیم غذایی مواد تشکیل دهنده "منطقه خطر" می تواند منجر به پیامدهای مخاطره آمیز شود.
یک رژیم سفت و سخت با افزایش دیابت 1 بر اساس استفاده از محصولات با حداقل میزان پردازش آشپزی است. سبزیجات، میوه ها است تازه مصرف شوند، اما مجاز به بخار دادن، جوشاندن، پختن هستند. غذای سرخ شده باید از رژیم غذایی بیمار خارج شود.
در دوره آموزش شدید در منوی ورزشکار، ارزش تنظیمات را دارد، زیرا افزایش فعالیت فیزیکی منجر به افزایش مصرف کربوهیدرات می شود. در نتیجه، با هدف پیشگیری از ایجاد کمای هیپرگلیسمی، برنامه تغذیه ای گیاهی باید شامل محصولات گیاهی که باعث کاهش میزان قند می شود (شاخه های زغال اخته، چای سبز) باشد.
در نظر بگیرید که یک رژیم غذایی سخت برای دیابت چیست؟
این طرح تغذیه، مانند هر دوره درمان، فردی است و توسط یک متخصص غدد درون ریز متخصص بر اساس تصویر بالینی بیماری تنظیم می شود.
مصرف کالری روزانه رژیم غذایی چاق برای این رژیم غذایی انسولین در محدوده 1200-1400 کیلوکالری است. در صورت نداشتن اضافه وزن، بخشی از وعده غذایی می تواند افزایش یابد.
برنامه یک هفته ای برای اضافه وزن با توجه به انسولین رژیم غذایی
شام : ماهی مرکب با پیاز - 150 گرم، کمپوت از میوه های خشک
در زمان خواب - شیر - 200 میلی لیتر.
یک رژیم کم کربوهیدرات برای دیابت، یک رژیم متعادل برای بیمار برای حفظ قند در محدوده طبیعی و کاهش وزن بصورت سیستماتیک است.
رژیم غذایی برای دیابت نوع 2
مبانی تغذیه درمانی رژیم غذایی:
برای جایگزینی کربوهیدرات های تصفیه شده با جایگزین های قند
نسبت BZHU باید 16٪ باشد: 24٪: 60٪
کاهش میزان مصرف چربی حیوانات تا 50٪
مصرف کالری غذای روزانه بستگی به مصرف انرژی و وزن بدن بیمار دارد.
رژیم غذایی دیابت نوع دوم شامل 5 وعده غذایی است، در حالی که تمام ظروف، به شکل عملکرد کبد ضعیف، به طور انحصاری در قالب پخته شده مصرف شود. یکی از نشانه های بیماری - حساسیت بالای کلیه ها، به عنوان یک نتیجه، برای عملکرد طبیعی اندام ها ، مقدار پروتئین در رژیم غذایی بیمار باید به شدت کنترل شود. در این مورد، این منو باید بر روی محصولاتی که باعث بهبود سوخت و ساز چربی بدن می شوند، تمرکز کند: سبوس، گل رز، روغن گیاهی، پنیر، بلغور جو دوسر.
اثربخشی رژیم درمانی ضرورتا توسط اندازه گیری های سیستماتیک قند خون کنترل می شود: در یک معده بدون چربی 2 ساعت بعد از غذا. در صورت انحراف از هنجار، شما باید رژیم غذایی، دوز داروهای کاهش قند خون را تصحیح کنید.
رژیم غذایی دیابت یک برنامه متعادل برای بیماران دیابتی با چاقی متوسط است. در رژیم غذایی، رژیم غذایی شامل: پروتئین (100 گرم)، کربوهیدرات (320 گرم)، چربی ها (80 گرم)، که 30 درصد آنها تری گلیسیرید غیر اشباع هستند.
ماهیت رژیم غذایی دیابت ، کاهش مصرف "کربوهیدرات" ساده، چربی های حیوانی و همچنین کاهش مصرف کالری است. در صورت عدم وجود مشکلات مربوط به وزن اضافی، شکر و شیرینی باید با شیرینی - sorbitol، xylitol، فروکتوز، مالتیتول، در حضور - stevia، aspartame، glycyrrhizin، thaumarin، negesperidin جایگزین شوند.
رژیم غذایی دیابت نوع 2 تقریبا همان برنامه غذایی برای افرادی است که سلامتی خود را کنترل می کنند:
مقدار کل مواد غذایی روزانه را به 5 قسمت تقسیم کنید: 2 میان وعده و 3 وعده غذایی اصلی
صبحانه را فراموش نکنید
حداکثر فاصله بین وعده های غذایی - 4 ساعت
آخرین وعده غذا در شب - 1.5 ساعت قبل از خواب
در فواصل بین وعده های غذایی، توصیه می شود سالاد سبزیجات، میوه ها، آب میوه تازه، عصاره میوه های خشک شده، شیر، چای سبز یا میوه، بیسکویت یا (کراکر)، نان بخورید.
پیوستن به برنامه صحیح تغذیه، بیمار نه تنها وضعیت سلامتی خود را بهبود می بخشد، بلکه از عواقب وحشتناکی از جمله بیماری قلب (آترئوسکلروزیس شریان ها)، آسیب چشم (رتینوپاتی)، کلیه (نفروپاتی)، اعصاب (نروپاتیا) جلوگیری می کند.
در صورت بیماری های دستگاه گوارش، کبد، مثانه، رژیم غذایی 5 برای دیابت استفاده می شود که میزان مصرف نمک را تا 10 گرم در روز بر اساس مصرف سبزیجات، غلات، سوپ نرم، سبزیجات، انواع توت ها، میوه ها، گوشت های غیر گوشتی و محصولات اسید لاکتیک تنظیم می کند .
این روش درمان در ارتباط با داروها، بسته به مرحله عارضه موجب بهبود وضعیت سلامت بیمار و از بین بردن کامل یا جزئی بیماری می شود.
رژیم غذایی روزانه برای دیابت نوع دوم
روز اول
صبحانه : مارچوبه - 100 گرم، تخم مرغ از 3-4 عدد تخم بلدرچین
صبحانه دوم : یک سالاد گردو ، ماهی مرکب، سیب - 200 گرم
ناهار :بادمجان پخته شده با انار، آجیل - 100 گرم، سوپ - 250 گرم
چای بعد از ظهر - آووکادو و بستنی کاکائو - 100 گرم
شام : استیک ماهی با سالاد سبزیجات - 200 گرم.
روز دوم
صبحانه : ماست، جو - 200 گرم سیب - 1 عدد.
صبحانه دوم : یک شیرینی میوه ای با (در 80g در مخلوط کن، گیلاس شیرین، توت فرنگی و یخ خرد شده)
رژیم غذایی چاقی دیابت نوع 2 با هدف کاهش وزن بدن بیمار، کاهش میزان مصرف غذاهایی با شاخص گلیسمی بیش از 60 واحد است. و کالری بیش از 350 کیلوکالری است.
بسته به نوع بیماری، تغییرات ممکن است در منوی بیمار ایجاد شود.
به یاد داشته باشید، رژیم غذایی فوق الذکر یک سیستم تغذیه ی جهانی برای همه افراد مبتلا به دیابت نیست، بنابراین در رعایت آن، مراقبت از رفاه شما مهم است. در صورت راحت نبودن با این رژیم ، می توانید بعضی محصولات را از منو با جدول زیر جایگزین کنید.
فراوانی و شدت حملات سردرد بستگی زیادی به نوع شیوه زندگی افراد مبتلا به میگرن دارد. مطالعات علمی یک رابطه شگفت انگیز بین تکرار حملات میگرنی و مواد غذایی مصرف شده را تأیید کرده است. در حالی که برخی از محصولات می توانند از میگرن جلوگیری و حتی درمان کنند، برخی از محصولات، برعکس عمل کرده و نقش مهمی را بازی می کنند و شرایط بیمار را پیچیده می کنند. رژیم غذایی مناسب برای میگرن نیز همانند داروهای درمان مهم است. درک اینکه از چه غذایی باید اجتناب شود و نقش طب سنتی را بازی کند، می تواند به طور قابل توجهی باعث بهبود سلامت فرد شود.
در سال 1983، محققان بریتانیایی تحت نظارت گروهی از 88 کودک مبتلا به میگرن شدید قرار گرفتند. موضوع مطالعه رژیم غذایی جوانان بود. دانشمندان از رژیم غذایی معمول فرزندان برخی از محصولات که "مشکوک" در توانایی افزایش حملات بودند را، شناسایی کردند.
در نتیجه، 78 نفر از 88 نفر شرایط خود را بهبود بخشیدند، و در برخی دیگر سردرد های میگرنی به طور کامل متوقف شد. هنگامی که دانشمندان محصولات حذف شده را به رژیم غذایی بازگرداندند، بیماری در 80 کودک مبتلا مجدد عود پیدا کرد.
نتیجه آزمایش به دانشمندان اجازه داد تا نتیجه گیری کنند که عوامل رژیم غذایی ممکن است در توسعه میگرن در کودکان و نوجوانان نقش مهمی ایفا کنند.در حالی که در بزرگسالان، اجتناب از بعضی از محصولات، فراوانی و شدت حملات را به میزان 20-50٪ کاهش می دهد.
خطرناک ترین غذا برای میگرن چیست؟
به طور کلی، این محصولات عمدتا حاوی نیتریت، اسید آمینه تیرامین، مونو سدیم گلوتامات غذایی ، هیستامین، کافئین ، مس (در مقادیر زیاد)و قندهای ساده هستند.
نیتریت:
یک عنصر رایج در ژامبون و سوسیس است . در محصولات گوشتی، این افزودنی باعث ایجاد تنگ شدن عروق مغزی می شود.
تیرامین:
در پنیر های کهنه باعث عطر و طعم خاص آن می شود، باعث کمبود سروتونین در بدن (فقدان این هورمون منجر به میگرن)می شود. تیرامین در مقادیر زیادی در آبجو ، شاه ماهی شور ، کبد مرغ، مخمر ، مرکبات یافت می شود . استفاده از شراب قرمز حاوی اتانول، سولفیت و تیرامین همچنین منجر به اسپاسم و کم آبی بدن می شود.
در حالی که سروتونین در افراد میگرنی به شدت کم است، در مقابل آن - هورمون هیستامین بیش از حد یافت می شود و باعث افزایش حملات سردرد می شود. برای افزایش غلظت هیستامین، بیماران باید از بادمجان ، گوجه فرنگی، آووکادو ، پنیر، سوسیس، آبجو، شراب قرمز و کلم پرهیز کنند.
برای محصولات میگرنی با مونو سدیم گلوتامات (E621) کمتر خطرناک نیست. این مکمل غذایی باعث افزایش فعالیت برخی مناطق مغز می شود که باعث حمله میگرنی نیز می شوند.
بی نظیر و دوست داشتنی تر از شکلات هم چیزی وجود دارد؟ در ترکیب آن ها سه عامل تحریک کننده میگرن وجود دارد. اینها عبارتند از فنیل اتیلامین، کافئین و تئوباریم.
محصولات غذایی ممنوع برای میگرن
پنیر های : بری ، روکوفورت ، چدار ، کرم ، خامه ترش
شکلات، کاکائو
گوشت و ماهی (انواع دودی، خشک، انواع چرب)، خاویار قرمز
عسل
سیب ، موز ، مرکبات، آناناس
ذرت ، سیر ، پیاز، کلم، کلزا ، تربچه
نوشابه های کافئین دار ( قهوه ، چای ، کولا)
الکل (شراب قرمز، آبجو).
محدودیت محصول
پس از تشخیص "میگرن"، بیمار باید لیستی از مواد غذایی خود را که موجب سردرد می شود تعیین کند.
برای این مهم است که برای دو هفته به طور کامل از محصولات رژیم غذایی از لیست از داروهای ضد احتقانی حذف شود. سپس منو را با یک نام وارد کنید و وضعیت خود را نظارت کنید. اگر پس از استفاده از هر کدام از آنها سردرد دوباره شروع شد، به این معنی است که به طور قطعی منع مصرف دارد.
اگر عود سردرد اتفاق نیفتد، محصول می تواند در رژیم غذایی باقی بماند. معمولا غذای خطرناک باعث ایجاد سردرد در عرض 3-6 ساعت پس از مصرف می شود.
زنان مبتلا به میگرن باید به رژیم غذایی، توجه ویژه داشته باشند. به دلایل هورمونی، عوامل شخصی آنها اغلب حتی برای یک ماه متفاوت هستند.
برای زنان در طول هر گونه تغییرات هورمونی (دوره قاعدگی، حاملگی، شیردهی، یائسگی)، مهم است که مراقب رژیم غذایی خود باشید و به حداقل رساندن استفاده از محصولاتی که باعث حمله سردرد می شود، باشند.
افراد مبتلا به میگرن نباید از غذا خوردن، خوردن تنقلات و به ویژه گرسنگی استفاده کنند. گرسنگی و سوء تغذیه عامل های مشترک هستند که باعث سردرد شدید می شوند. در دوره حملات، پزشکان به شما توصیه می کنند غذای شور، چرب، ترشی، شیرینی، شراب قرمز را ترک کنید.
همچنین لازم است استفاده از غذاهای نشاسته ای ( سمولینا ، ماکارونی ، نان سفید ) محدود شود، که باعث آزاد شدن انسولین می شود، که به نوبه خود باعث حمله میگرنی نیز می شود. لازم نیست آزمایشات غذایی را در طول تشنج انجام دهید و غذاهای جدید یا عجیب و غریب را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
و یک قانون دیگر. افرادی که از میگرن رنج می برند نمی توانند بستنی بخورند و نوشیدنی های بسیار سرد در آب و هوای گرم مصرف کنند زیرا مغز به شدت به تغییرات دما واکنش نشان می دهد.
نادیده گرفتن این قانون با یک میگرن 2 روزه (اغلب با یک آئین بصری) به پایان می رسد.
توصیه برای میگرنی ها
محققان در رابطه با ارتباط بین مواد غذایی و حملات میگرنی دریافته اند که برخی مواد مغذی غذایی تاثیر مثبتی برای درمان افراد میگرنی دارند. برای مثال، قهوه، برای مقابله با اولین حمله میگرنی، و مواد غذایی غنی از منیزیم ، کلسیم ، ویتامین های A ، B، C ، فیبر.
محققان بلژیکی نتیجه گرفته اند که ویتامین B2 می تواند سردرد را کاهش دهد. به همین دلیل، ساردین ، عدس ، قارچ، غذاهای سالمون . ویتامین B6 به تولید سروتونین کمک می کند، به این معنی که می تواند خطر ابتلا به میگرن را نیز کاهش دهد. این ماده در مارچوبه، سیب زمینی سرخ شده ، دانه آفتابگردان ، سبوس نان یا دانه های کامل یافت می شود .
عنصر مهم دیگر برای میگرن منیزیم است. در طول استرس، ذخایر آن در بدن به شدت کاهش می یابد. برای افزایش محتوای منیزیم، خوردن قهوه ، شاه بلوط و آجیل مفید است.
اگر ما در مورد غذاهای چرب صحبت کنیم، همه مواد حاوی چربی در میگرن ممنوع است. اما غذاهای حاوی اسید امگا 3 ( کدو ، ماهی قزل آلا و ماهی های دریایی دیگر)، برعکس، کمک می کند تا از حملات جلوگیری شود. اعتقاد بر این است که این اسیدهای چرب باعث بهبود وضعیت غشاء سلول های عصبی می شود و آنها را به عوامل ایجاد میگرن مقاوم می سازد.
چربی های گیاهی ، مفید ترین موارد برای سردرد، روغن نباتی، روغن زیتون و روغن سویا است . در ضمن، روغن بذرک، علاوه بر اسیدهای چرب ضروری، پروستاگلاندین که حاوی مواد شبه هورمونی است.صحبت از محصولات سالم ضروری است که به طور جداگانه زنجبیل را ذکر کنید . این ادویه در طب سنتی به عنوان ضد میگرن شناخته شده است. واقعیت این است که ریشه شامل مقدار زیادی از مواد ضد درد است. به کارگران مهاجر توصیه می شود روزانه زنجبیل خرد شده مصرف کنید: 0.5-1 قاشق چایخوری.
یکی دیگر از مولفه های مهم رژیم غذایی، آب است . از لحاظ علمی اثبات شده است که حتی کمبود آب بدن باعث ایجاد پروسه هایی در مغز می شود که موجب حملات میگرنی می گردد. مقدار مطلوب مایع مصرف شده کمتر از 2 لیتر در روز.
اما به قهوه برگردیم. در رژیم غذایی مهاجران، شهرت مبهمی دارد. از یک طرف، کافئین یکی از داروهای ضد میگرن است که توسط طب رسمی مورد استفاده قرار می گیرد و قهوه باعث کاهش بسیاری از دردها می شود. اما در عین حال، برای بعضی از بیماران (معمولا با قهوه قوی)، نوشیدنی باعث میگرن می شود.
همچنین باید به طور جداگانه درباره الکل صحبت کرد.مصرف الکل به شدت برای همه بیماران میگرنی ممنوع است.
با توجه به توصیه های تغذیه ای فوق متخصصان تغذیه یک برنامه غذای یک روزه تهیه کرده اند که با پیوستن به آن می توان شرایط را در ابتدای حمله کاهش داد. حتی در صورتی که ممکن است هر روز در طول یک حمله بر اساس چنین برنامه ای بخورید، در اولین روز این رژیم غذایی بسیار مفید خواهد بود.
رژیم غذایی میگرنی
صحبت کردن در مورد برنامه تغذیه ای که به افراد مبتلا به سردرد شدید کمک می کند تا روند بیماری را کاهش دهد، نمی تواند به رژیم خاصی اشاره کند. باید زمانی که یک حمله سریع رخ می دهد، دنبال شود.
30 دقیقه قبل از صبحانه: آب لیموی تازه
صبحانه: بلغور جو دوسر و میوه (از لیست مجاز)
ناهار: سبزیجات، سالمون، سالاد سبزیجات برگ سبز (از روغن زیتون برای سس استفاده کنید)
شام: سبزیجات بخار پز، 1-2 تکه نان، گوشت، بلغور جو دوسر با شیر بادام
در هنگام خواب: سیب، چای سبز یا چای گیاهی (از جمله نعناع و زنجبیل)، عسل را می توان به عنوان شیرین کننده استفاده کرد .
قوانین مهم در میگرن
تغذیه مناسب برای میگرن، نقطه مهمی برای جلوگیری یا کاهش سردردها است. اما محصولات غذایی، مهم نیست که چقدر مفید هستند، نمی توانند یک برنامه درمان کامل را جایگزین کنند.
اگر حملات اغلب تکرار شود، همراه با سردرد شدید، تهوع، استفراغ، درد حاد بصری، اختلالاتی از سیستم های مختلف و ارگان ها، مهم نیست که زمان با ارزش را از بین ببرید و در اسرع وقت به کمک یک درمانگر یا متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. درمان مداوم تجویز شده در ترکیب با رژیم غذایی مناسب، باعث بهبود کیفیت زندگی میگرنی خواهد شد.
سیستم ایمنی فوق العاده پیچیده است که تحت تأثیر هر دو محرک خارجی و داخلی قرار می گیرد. وراثت، استرس، محیط زیست و، البته، عادت های غذایی انسان بر مقاومت بدن تاثیر می گذارد. واکنش منفی یک ارگانیزم به عامل خاص تحریک کننده می تواند به شیوه های مختلف ظاهر شود. با این حال، اغلب آن را در قالب پدیده های آلرژیک نشان می دهد.
طبق آمار، یک سوم از ساکنان جهان از یک نوع آلرژی رنج می برند. آلرژن ها می توانند هر فاکتوری را که بدن به عنوان خارجی تعیین می کند شامل شوند. شایعترین واکنش به آلرژن ها عبارتند از آلرژی پوست، غشاهای مخاطی، ریه ها و دستگاه گوارش.
از آنجایی که ایمنی انسان نقش حیاتی در زندگی اش دارد، هر گونه علائم آلرژیک دلیلی است برای مشورت با متخصص. علاوه بر این، ضروری است که به یک رژیم غذایی و سیستم تغذیه ای خاصی بپردازیم که تاثیرات آلرژن ها را به حداقل برساند.
علل و علائم آلرژی
دهه های گذشته با افزایش شدید تعداد عوامل پاتوژن بالقوه مشخص شده است. در طول دوره تکامل انسان، بدن قادر به تولید آنتی بادی ها به انواع آلرژن های طبیعی است. با این حال، صنعت به سرعت در حال توسعه است، محصولات غذایی جدید، دارو، مواد و طعم دهنده ها وجود دارند. همه آنها می توانند واکنش منفی سیستم ایمنی را تحریک و باعث بیماری شوند.
همچنین علل آلرژی هنوز می تواند به مواد طبیعی منشا تبدیل شود: گرد و غبار، گرده های درختان و درختچه های گلدار، موهای حیوان خانگی.
علاوه بر این، آلرژی ها می توانند بوسیله برخی از غذاها ایجاد شوند. شیر ، مرکبات، شکلات و تخم مرغ در این فهرست قرار می گیرند.
شايع ترين علائم آلرژی پوست، بثورات قرمز کوچک است. آنها می توانند در برخی مناطق از بدن و یا در کل بدن ظاهر شوند. یک ویژگی مشخص از یک راش آلرژیک این است که به طور ناگهانی رخ می دهد و به سرعت گسترش می یابد. مناطق آسیب دیده با خارش، سوزش و پوسته پوسته شدن همراه است. اگر اقدامات اضطراری انجام ندهید، انواع جدی تر واکنش های آلرژیک می توانند ایجاد شوند: اسهال، اگزما، درماتیت آتوپیک و نورودرمیت.
کهیر
کهیر به شکل ورم ظاهر می شود (مانند رد شلاق روی پوست)، شبیه سوختگی ها و تاول ناشی از تماس با گزنه. آنها به شدت خارش دارند و می توانند با هم ادغام شوند و به پلاک های دردناك تبدیل شوند.
اگزما
لکه های بزرگ خشن، ناخوشایند و خارش دار هستند. آنها اغلب بر روی پوست صورت و دست قرار می گیرند. با گذشت زمان، حالت مرطوب پیدا می کنند.
درماتیت آتوپیک
واکنش آلرژیک به محرک های خارجی است. علامت آن ظاهر شدن لکه های شدید خارش دار در پوست است که شروع به خیس شدن می کنند. همچنین ظاهر ادم در درماتیت آتوپیک ممکن است.
نورودرمیت
Neurodermatitis بثور پاپولایی مشخص می شود. آنها باعث خارش شدید و پوست خشک می شوند.
رژیم غذایی برای آلرژی پوست
رژیم غذایی آلرژی برای پوست به منظور به حداقل رساندن تظاهرات واکنش های آلرژیک طراحی شده است. اصل اساسی این سیستم تغذیه، حذف مواد غذایی با پتانسیل آلرژیک بالا است که می تواند حساسیت سیستم ایمنی بدن را به اثرات هر گونه عوامل آلرژیک تحریک کننده افزایش دهد.
مواد غذایی بسیار آلرژی زا
بنابراین، محصولات بسیار آلرژی زا عسل ، تخم مرغ ، شیر گاو، میوه ها و انواع توت ها و گل های قرمز و نارنجی هستند. غذاهای دریایی، قهوه و کاکائو، انواع شکلات ها می تواند باعث آلرژی شود. پتانسیل آلرژیک بالا نیز در گوشت دودی، ادویه جات هر نوع، آجیل و قارچ یافت می شود.
مواد غذایی آلرژیک متوسط
رده دیگر محصولات با پدیده آلرژیک متوسط است. در برخی موارد، آنها همچنین می توانند آلرژی ها را تحریک کنند و بنابراین محتوای آنها در رژیم غذایی کاهش می یابد. ما در حال صحبت کردن در مورد غلات، گندم سیاه و غلات ذرت ، حبوبات ، موز ، هلو و هندوانه ، و همچنین سیب زمینی هستیم.
بالاخره، محصولاتی وجود دارند که آلرژی زا نیستند. احتمال واکنش های آلرژیک هنگام استفاده از آنها به صفر می رسد. محصولات با توانایی حساسیت پایین نیز فعالیت سیستم ایمنی بدن را کاهش می دهند و به بهبود روند متابولیسم بدن کمک می کنند.
مواد غذایی با آلرژی کم
کم آلرژی شکر، پنیر، ماست و دیگر محصولات لبنی، آب معدنی بدون گاز، گوشت گوساله و گوشت گاو بدون چربی ، سبزیجات، روغن زیتون و کلم در این رده هستند.
بنابراین، جوهر رژیم غذایی برای آلرژی به پوست این است که محصولات بسیار آلرژیک استفاده نشود و حجم مواد آلرژیک به طور متوسط در رژیم غذایی کاهش یابد. در عین حال، منو باید متعادل، متنوع و کامل باقی بماند.
مواد غذایی مجاز برای آلرژی
لیستی از محصولات مجاز برای استفاده در تظاهرات پوستی آلرژی بسیار وسیع است. ترکیب رژیم غذایی ضد آلرژیک شامل:
لیستی از محصولات مجاز برای استفاده در تظاهرات پوستی آلرژی بسیار وسیع است. ترکیب رژیم غذایی ضد آلرژیک شامل:
گوشت
انواع گوشت بدون چربی گاو ، گوسفند ، بوقلمون و خرگوش . مجاز مرغ گوشتی سفید . لازم است بخار پز، آب پز یا پخته شود.
دوره های اول
سوپ گوشت سبزیجات یا گوشت گاو با افزودن سبزیجات مجاز
چربی
روغن زیتون و روغن آفتابگردان ، کره مجاز است اگر آلرژی به لاکتوز وجود نداشته باشد
غلات
جو، برنج، ارزن، جو دوسر، پخته شده توسط آب
محصولات لبنی
پنیر دلمه بسته ، ماست ، کفیر ، ماست . لطفا توجه داشته باشید که هر طعم دهنده یا افزودنی های معطر ممنوع است.
سبزیجات و میوه ها
خیار ، کلم، سبزی برگ، نخود سبز. سیب زمینی در مقادیر محدود، منحصرا در قالب پخته شده. گلابی و سیب. توجه به رنگ میوه داشته باشید. باید از میوه سبز قرمز و شدیدا سبزپرهیز کنید.
نوشیدنی ها
چای سبز ،میوه های خشک شده . کمپوت از سیب های تازه به رنگ زرد
نان
نان سفید خشک، نان پیتا نعناع، نان تهیه شده ازگندم کامل
مواد غذایی ممنوع برای آلرژی
جمع آوری لیستی از محصولات ممنوعه در طول رژیم غذایی برای آلرژی های پوستی با این واقعیت که حتی بزرگسالان اغلب قادر به تعیین دقیقا چه چیزی باعث واکنش های آلرژیک در آنها می شود،بسیار پیچیده است. بنابراین، "لیست سیاه" شامل تنها محصولاتی است که به احتمال زیاد قادر به پاسخ منفی سیستم ایمنی بدن هستند.
- هر محصولی حاوی افزودنی های غذایی: گلوتامات مونون سدیم، شیرین کننده ها، طعم های مصنوعی. نگهدارنده ها و رنگ ها نیز ممنوع هستند.
- الکل هر دو مشروب الکلی و آبجو ممنوع هستند . علاوه بر این، در مورد آلرژی به پوست، رژیم غذایی حتی برای حذف محصولات حاوی الکل نیز تاکید دارد.
- مرکبات: لیمو ، پرتقال ، نارنگی و گریپ فروت . همچنین هر میوه عجیب و غریب که برای محل اقامت شما ( آناناس ، انبه ، کیوی و غیره) معمول نیست ممنوع است .
- غذاهای دریایی عجیب و غریب: خرچنگ ها ، صدف ها و غیره .
- هر نوع آجیل: گردو ، فندق ، پسته ، بادام زمینی و غیره
- ذرت در تمام اشکال، از جمله روغن ذرت، ذرت بو داده، نشاسته ذرت و غیره.
- سویا در هر فرم (سس سویا، پنیر، شیر و گوشت)، و همچنین محصولات حاوی پروتئین سویا (به عنوان مثال، سوسیس).
- تخم مرغ در هر شکل، نه تنها زرده، بلکه سفید.
- شکلات، کاکائو و قهوه.
لازم به ذکر است که لیستی از محصولات ممنوعه و همچنین لیستی از موارد مجاز برای استفاده ممکن است با توجه به خواص فردی متفاوت باشد. بنابراین، برای تهیه نسخه نهایی رژیم غذایی، مشورت با یک متخصص لازم است.
منوی نمونه برای آلرژی پوست
یک رژیم غذایی اساسی برای آلرژی های پوست یک سیستم غذای غیر آلرژیک است. اکثر غذاها با پتانسیل آلرژیک بالا و متوسط از رژیم حذف می شوند. مهم است که رژیم غذایی متعادل باشد.
رژیم غذایی برای آلرژی گزینه اول
شنبه: صبحانه ای با شکر با بلغور جو دوسر با افزودن زردآلو خشک و یک ساندویچ با سوسیس آب پز خانگی . احساس تشنگی با چای سیاه ضعیف بر طرف شود.
برای ناهار - سوپ نخود بدون گوشت دودی و کلم رشته شده با گوشت گاو بدون چرب.
شام: کمپوت میوه خشک و پنیر .
یکشنبه: روز با ماست و کره و مربا آغاز می شود. برای ناهار - سبزیجات خورش و بخار پز شده. برای شام - برنج قهوه ای پخته شده با کره اضافه کنید. مقداری گوشت گوساله.
دوشنبه: ما غلات گندم سیاه را برای شیرینی کامل برای صبحانه خواهیم داشت. رژیم غذایی مجاز نان با مربا و چای سبز.
ناهار سوپ پوره بروکلی ، زبان گوشت گوساله و سالاد سبزیجات تازه. کمپوت سیب و گلابی مجاز است .
برای شام: خوراک گوشت گوساله، خیار، نان از غلات کامل و چای سبز.
چهارشنبه: صبحانه سمولینا بر روی شیر، یک ساندویچ از نان تهیه شده از غلات کامل با پنیر و چای می خورید.
در ظهر، تکه های گوشت گاو بدون چربی، شلغم، پیاز،هویج، برنج را بخورید( پلوف غذای ترکمنستان) و تشنگی خود را با آب سیب برطرف کنید . برای شام وجود خواهد داشت فیله مرغ با سبزیجات و چای .
پنجشنبه: صبحانه، پنیر با کشمش و چای بابونه .
ناهار: رشته فرنگی با گوشت و سبزیجات .
شام پنکیک با پنیر و یک ساندویچ با گوشت گوسفند نوشابه و سالادسبزیجات. چای سبز مجاز است.
جمعه: برای صبحانه - فرنی برنج با شیر و چای.
ناهار فیله مرغ با سس گوجه فرنگی، سالاد کلم و سیب و نان چاودار .
شام: فرنی با نان از غلات کامل. ماست طبیعی
رژیم غذایی برای آلرژی، گزینه دوم
شنبه: برای صبحانه پنیر و چای سیاه شیرین.
ناهار: سوپ سبزیجات را با گندم سیاه و ماهی. کمپوت میوه خشک مجاز است.
شام: فرنی، گوشت مرغ پخته شده و سبزیجات تازه. چای شیرین غذا را کامل می کند
یکشنبه: برای صبحانه، سمولینا با مربای میوه و چای.
سوپ بدون چربی را با گوشت گاو برای ناهار. برای شام - کتلت مرغ پخته با سالاد برنج و سبزیجات.
دوشنبه: صبح زود پنکیک با مربا سیب . چای تلخ مجاز است.
ناهار:سوپ سبزیجات، سوسیس خانگی و کمپوت خشک میوه .
برای شام:پنیر، نان غلات کامل با کشمش.
سه شنبه: یک صبحانه ساده شامل سیب و گلابی و کوکیهای ترش است.
ناهار: برنج پخته شده با فیله مرغ و همچنین سالاد کلم تازه .
شام: کمی برنج با تکه های گوشت گوساله،پیاز، هویج و سبزیجات .
چهار شنبه: برای صبحانه، نخود فرنگی سمولینا (گندم دوروم آسیاب شده) و چای شیرین .
ناهار :سینه مرغ و سالاد سبزیجات تازه.
برای شام : فرنی با کره و چای گیاهی.
پنج شنبه: صبحانه سوسیس خانگی با سالاد سبزیجات.
ناهار: برنج قهوه ای با گوشت گوساله و کمپوت میوه خشک.
شام: پنکیک با سیب .
جمعه: برای صبحانه - پنکیک با مربا.
ناهار:سبزیجات و گوشت گاو . برای شام - هر نوع غلاتی با میوه و چای.
تصورات اشتباه در باره آلرژی
لازم به ذکر است که مقدار مشخصی از تصورات غلط مرتبط با تغذیه برای آلرژی را در این مقاله ذکر کنیم.
اول از همه، هیچ کس نیازی به پیروی از یک رژیم سختگیرانه در طول زندگی ندارد. محدودیت های جدی فقط در دوره های تشدید آلرژی اعمال می شود.بقیه زمان ها، فقط محصولات آلرژیک حذف می شوند.
بعضی ها استدلال می کنند که در طول دوره رعایت رژیم های غذایی، نوشیدنی های الکلی مجازند.این چنین نیست - در واقع، هر نوع الکل ممنوع است.
در نهایت، بر خلاف نظر مردمی، این متخصص پوست و یا متخصص آلرژیست نیست که باید در تهیه یک رژیم غذایی برای آلرژی پوست به شما کمک کند. بلکه متخصص تغذیه است که با نتیجه گیری متخصص پوست از نوع آلرژی شما رژیم غذایی را برای شما برنامه ریزی می کند.