چرا سبک زندگی بی تحرک قلب را آزار می دهد

در

چرا سبک زندگی بی تحرک قلب را آزار می دهد

همه می دانند که یک سبک زندگی بی تحرک مفیدترین روش برای حفظ سلامت نیست. اما در چه مواردی می توان شخص را بی تحرک نامید ، با چه معیارهایی بررسی می شود که آیا او زندگی "سبک زندگی بی تحرک " را تجربه می کند ، و خطر عدم تحرک جسمی برای سلامتی و فعالیت های قلبی چقدر جدی است؟ بیایید این مسائل را با هم جمع کنیم. 

 

 

سبک زندگی بی تحرک چیست؟

هیچ استاندارد عینی طلایی برای تعریف "سبک زندگی بی تحرک" وجود ندارد. به گفته اکثر متخصصان ، فرد باید حداقل 10 هزار قدم در روز برود. در این حالت ، آنها از فعالیت بدنی ایده آل برای جلوگیری از خطرات سلامتی ناشی از عدم فعالیت صحبت می کنند. اما طبق گفته سازمان بهداشت جهانی بین 60 تا 85٪ از جمعیت جهان از این قاعده پیروی نمی کنند. و این دقیقاً همان چیزی است که بسیاری از پزشکان یکی از دلایل اصلی مرگ و میر بالا می نامند.

 

پس از تجزیه و تحلیل داده های آماری ، دانشمندان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که انسان مدرن ، در مقایسه با سال 1950 ، زندگی 2 برابر کمتری را طی می کند. در طول 60 سال گذشته ، تعداد مشاغل "بی تحرک" 83٪ افزایش یافته است. امروزه یک فرد متوسط ​​روزانه 11 ساعت می نشیند و تنها 6.5٪ از افراد حداقل فعالیت های بدنی را رعایت می کنند. و این رقم به طور جدی پزشکان و دانشمندان ترسناک است.

 

 

خطر عدم تحرک جسمی چیست؟

در سال 2005 ، دکتر جیمز ال لوین ، پزشک آمریکایی ، تحقیق گسترده ای در مورد اثرات منفی یک سبک زندگی بی تحرک بر روی بدن انسان انجام داد. نتایج مشاهدات علمی در ژورنال تخصصی Science منتشر شد. دکتر لوین خطرات اصلی یک سبک زندگی بی تحرک را مشخص کرد و از اولین کسانی بود که عدم تحرک را "بیماری اصلی انسان مدرن" خواند.

اندکی بعد ، پزشک آمریکایی دیگر ، جان هاپکینز ، خطرات ناشی از فعالیت بدنی پایین را ساخت. به نظر وی ، عدم تحرک می تواند مشکلات بهداشتی زیر را ایجاد کند: خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان را افزایش می دهد. به افسردگی و اضطراب کمک می کند. ایجاد اختلالات قلبی؛ خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را افزایش دهید. تجمع وزن اضافی را تحریک کرده و منجر به چاقی می شود. تن و وزن عضلات اسکلتی را کاهش دهید. منجر به افزایش فشار خون و اختلال در متابولیسم کلسترول می شود  .

طبق برآوردهای عمومی محققان مختلف ، 6 از 10 مورد بیماری عروق کرونر قلب در پس زمینه زندگی بی تحرک رخ می دهد. هفت مورد از ده مورد دیابت نوع 2 نیز "شایستگی" فعالیت کم تحرکی است. و حتی هر دهمین مورد از سرطان روده بزرگ و سینه ، به گفته کارشناسان ، در افرادی که زندگی کم تحرک دارند رخ می دهد. و براساس آخرین داده ها ، هر ساله تعداد بیشتری از افراد به دلیل عدم فعالیت از سیگار کشیدن می میرند.

 

 

آنچه محققان برای زندگی و قلب بی تحرک کشف کرده اند

دانشمندان می گویند که طی چند سال ، بیماری های قلبی عروقی می تواند باعث مرگ 25 میلیون در سال شود. روند افزایش مرگ و میر ناشی از اختلالات قلبی برای چندین سال ادامه دارد ، اگرچه در کشورهای توسعه یافته تعداد مرگ و میرها اندکی کاهش یافته است. اما این به دلیل بهبود سلامت عمومی یا افزایش فعالیت بدنی نیست بلکه به دلیل داروهای پیشرفته تر است. براساس گزارش WHO در سال 2010 ، حدود 3.2 میلیون نفر هر سال به دلیل یک سبک زندگی بی تحرک می میرند. در نتیجه ، زندگی بی تحرک در رتبه بندی دلایل اصلی مرگ و میر جایگاه چهارم را به خود اختصاص داد. 

 

متخصصان مرکز ملی تحقیقات بیماریهای قلبی و عروقی (مادرید) به همراه همكاران مركز تحقيقات پیری انسان (بوستون ، آمریكا) ، یك كارآزمایی بالینی را انجام دادند و رابطه مستقیمی بین یك زندگی "بی تحرک" و سلامت سیستم قلبی و عروقی یافتند. این مطالعه شامل 929 داوطلب بود. پس از مطالعه دقیق وضعیت سلامتی آنها ، معلوم شد که در اکثر افراد غیرفعال ، شاخص توده بدنی بیش از هنجار است. بیماران کم تحرک فشار خون سیستولیک بیشتری داشتند. دانشمندان چربی های بیشتری را در خون خود یافتند ، از جمله از گروه کلسترول خطرناک. علاوه بر این ، معلوم شد ارگانیسم افرادی که کار آنها به تحرک نیاز ندارد مقاومت به انسولین نشان می دهد ، یعنی در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.

 

و متخصص قلب و عروق از مرکز پزشکی جنوب غربی یوتا دریافتند که یک سبک زندگی بی تحرک منجر به رسوب شدید کلسیم در سرخرگ ها می شود ، که به نوبه خود خطر حمله قلبی را افزایش می دهد. طبق گفته دانشمندان ، هر ساعت اضافه نشستن در حدود 12٪ احتمال کلسیفیکاسیون عروق کرونر را افزایش می دهد. در مقابل ، کاهش زمان نشستن 1-2 ساعت در روز می تواند تأثیر مثبتی بر سیستم قلبی عروقی داشته باشد. براساس مطالعات دیگر ، متخصصان دریافتند افرادی که روزانه بطور متوسط ​​12 ساعت می نشینند ، 14٪ بیشتر از افرادی که روزانه حدود 2.5 ساعت را در نشستن می گذارند در معرض خطر بیماری قلبی هستند. علاوه بر این ، دانشمندان دریافتند که در خون افرادی که روزانه 4 ساعت یا بیشتر در مقابل تلویزیون می نشینند ، مقدار پروتئین واکنش C به شدت بالا می رود (تقریبا 3 برابر بیشتر از حد طبیعی).

 

جالب است که ، شاخصهای پروتئین واکنش C معمولاً در پس زمینه روند التهابی در بدن افزایش می یابد. این دانش باعث شد دانشمندان فکر کنند که التهاب مزمن به طور مداوم در ارگانیسم های افراد غیرفعال رخ می دهد. همچنین ، متخصصان دریافتند که در مقابل زمینه عدم تحرک ، مقدار آنزیم مسئول تخریب سلولهای چربی در خون می تواند به 80-90٪ کاهش یابد. و همچنین می تواند به عنوان یک عامل خطرناک برای عضله قلب در نظر گرفته شود.

 

 

نحوه جبران کمبود فعالیت

بسیار اعتقاد بر این است که یک رژیم غذایی سالم و ورزش هوازی می تواند کمبود فعالیت بدنی را در طول روز جبران کند. این تا حدودی درست است. اما حتی یک تمرین فشرده 30 دقیقه ای در سالن بدنسازی قادر به جایگزینی کامل آن 10 هزار قدمی نیست که یک شخص باید در طول روز طی کند.

 

در سال 2015 ، مجله Annals of Medicine داخلی مروری بر مطالعات بسیاری در مورد تأثیر شیوه زندگی بی تحرک بر سلامت قلب منتشر کرد.معلوم شد که حتی پس از تنظیم فعالیت بدنی ، خطر ابتلا به بیماری های قلبی و همراه با آن سرطان و دیابت نوع 2 ، چندین سال دیگر ادامه دارد. فعالیت بدنی شدید در قالب تمرین در سالن ورزشی در پس زمینه کار بی تحرک می تواند تا حدودی خطرات قلبی را کاهش دهد.

اما نه آهسته دویدن و نه سایر تمرینات هوازی نمی توانند آسیبهایی را که باعث می شود عضله قلب به صورت روزانه به مدت 10 ساعت بنشیند جبران کند. مهم است که عادات خود را تغییر دهید و در طول روز حرکت کنید. دانشمندان به افرادی که کارشان با نشستن است توصیه می کنند هر 20 دقیقه استراحت کنند و حداقل 2 دقیقه پیاده روی کنند.

روشهای زیادی برای افزایش فعالیت بدنی شما در طول روز وجود دارد. یکی از ساده ترین کارها رها کردن آسانسور به نفع پله ها است. علاوه بر این ، در طول تماس های تلفنی ، سعی کنید نشسته نباشید ، بلکه در خانه یا دفتر قدم بزنید. زمان مجاز به تماشای تلویزیون یا نشستن در رایانه را به شدت محدود کنید. این را قانون کنید که حداقل برای چند دقیقه هر روز قدم بزنید.

 

بازسازی در یک روش جدید با دوستان بسیار جالب است. کار اکثر افراد مدرن نیاز به یک سبک زندگی بی تحرک دارد. بسیاری از ما روزانه حداقل 8 ساعت را در رایانه می گذرانیم که این امر اثرات نامطلوبی نه تنها روی ستون فقرات بلکه در کار قلب نیز دارد. زندگی مدرن به سرعت در حال بازسازی فرد در حالت "کم تحرک" است و خطرات سلامتی دیگری ایجاد می کند. اما کمک به خود ، واقعی است. نکته مهم این است که فراموش نکنیم، زندگی حرکت است.

نظرات

در ادامه بخوانید...

8دستور العمل برای داشتن عمری طولانی همراه با سلامتی

در

(سیارک)  : مردم آمریکا این روزها عمر طولانی تری دارند اما از سوی دیگر بیشتر به بیماری های مزمن مانند حمله قلبی و دیابت دچار میشوند که باعث کوتاه شدن عمر و افزایش هزینه های درمانی آنها میشود.بر اساس اطلاعات مرکز کنترل یا پیشگیری از بیماری ها از 133 میلیون فرد بالغ حدود 50 درصد در حال حاضر از یک بیماری مزمن رنج میبرند.


چنین آمار سرسام آوری ممکن است باعث شود فکر کنید که بیماری و رنج جسمی موضوعی متقارن با افزایش سن است،اما افزایش سن همیشه به معنای ناتوانی یا بیماری نیست.در این پست 8 دستورالعمل برای اینکه در این سال های طلایی عمر سالم،شاد و قوی تر بمانیم از جانب افراد متخصص بیان شده است.

هیچوقت دیر نیست!
هیچوقت برای شروع یک روش زندگی سالم تر دیر نیست.حتی کسانی که در دهه 60 یا 70 زندگیشان هستند هم میتوانند برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کاری انجام دهند.
مارگرت مور،آموزش دهنده ی برنامه جامع افزایش سن سالم CDC میگوید: "من فکر میکردم که سنین بعد از 60و65 شبیه یک افسانه است.شما دیگر کار بیشتری نمیتوانید انجام دهید!" اما حقیقت این است که: " کارهای زیادی است که شما میتوانید برای سالم ماندن در سنین بالا انجام دهید".
مور میگوید: "قطعا برای سالم ماندن در سنین بالا تغییراتی لازم است،اما این مبه معنی عدم توانایی یا بیماری نیست".

بیشتر ورزش کنید!
متخصصان میگویند اگر تنها یک راه برای سالم تر شدن و در امان ماندن از بیماری ها وجود داشته باشد،آن ورزش کردن است! وهیچوقت هم برای اینکار دیر نیست.
متخصص سنین بالا کارمل.ب.دایر که طراح بخش کهولت و مسکن در دانشگاه پزشکی تگزاس در هوستون است میگوید: "من افرادی را میشناسم که در دهه70 زندگیشان ورزش را شروع کرده اند و منافع زیادی از آن حاصل نموده اند".
ورزش باعث کنترل وزن بدنتان،کاهش فشار خون و قدرتمندی عضله هایتان میشود که با جلوگیری از زمین خوردنتان باعث میشود آسیب کمتری ببینید.
دایر میگوید که افزایش حجم عضلانی باعث میشود بدنتان داردها را بهتر تجزیه کرده و مانند افراد جوان آن ها را بهتر دفع کند.
فعالیت جسمی همچنین خطر ابتلا به جنون و بیماری هایی نظیر آن را هم کاهش میدهد.
مور میگوید در سنین بالا نیازی به فعالیت های شدی مثل رفتن به باشگاه وجود ندارد بلکه هر فعالیتی که جسم را به کار بیندازد مفید است.

منعطف بمانید
دایر میگوید تمرین کششی روزانه مهم است،عضلات شما در حین فعالیت های روزانه باید کشیده و منقبض شوند و ورزش های کششی انعطاف شما را افزایش میدهد.
او میگوید: "باور نمیکنید که پنج دقیقه حرکت کششی هرصبح تا چه اندازه میتواند در سنین پیری به شما کمک کند،اما واقعا اینطور است".
محققان دانشگاه پزشکی و علم در دانشگاه اورگان میگویند یوگا انعطاف پذیری شما را افزایش میدهد و خطر ابتلا به ورم مفاصل و فیبروما را کاهش میدهد.
جیمز کارسون روانشناس و استاد OHSU میگوید: "یوگا تکنیک هایی مثل تنفس درست و مدیتیشن را آموزش میدهد که باعث قدرت و تعادل بدن خواهد شد".(سیارک)  

وزنتان را کنترل کنید
مطالعات نشان میدهد که کنترل وزن با ورزش و تغذیه صحیح منافع زیادی دارد.
بر اساس CDC اگر بتوانید وزنتان را متعادل نگه دارید خطر ابتلا به دیابت که حدود 23.3 میلیون آمریکایی به آن دچارند و همچنین انواع آرتروز که 19 آمریکایی را رنج میدهد، را در خود کاهش میدهید.
یکی از راه های تغذیه سالم خوردن میوه جات سبزیجات تازه است.
تالماج میگوید: "ما میدانیم افرادی که حداقل پنج وعده میوه و سبزی را در روز میخورند فشار خون کمتر، گرفتگی عروق قلبی کمتر،احتمال ابتلا به سرطان کمتر،ایمنی بدن بهتر و درصد احتمال کمتری برای ابتلا به دیابت و چاقی دارند".

کمی پیشگیری
آزمایشات پیشگیری،مانند تزریق واکسن،نمونه برداری از سینه،رادیوگرافی قلب و تست سرطان برای افزایش سن بی خطر بسیار لازم اند.
مور میگوید که مواظب عوامل بیماری بودن مانند نظارت بر فشار خون و مراحل اولیه دیابت میتواند تفاوت چشمگیری در ابتلا به ناتوانی ها در کهولت سن داشته باشد.
او میگوید: "اکرچه واقعا نمیشود جلوی همه بیماری ها را گرفت اما حداقل میتوان از آن هایی که کم کم سراغمان می آیند پیشگیری کرد".
همچنین راه های برای پیشگیری از پیشرفت بیماری آرتروز،که رایج ترین بیماری در ملت بوده و حدود 46 میلیون فرد بالغ که نصف آن ها پایین 65 سال هستند به آن مبتلا هستند،وجود دارد.با آموزش در این زمینه،محافظت در برابر آسیب های جسمانی و فعالیت جسمی میتوان تاثیرات این بیماری را کاهش داد.
چارلز هلمیک که کمک کار برنامه آرتروز CDC است میگوید: "وقتی آرتروز دارید،فعالیت جسمانی میتواند باعث کاهش درد فیزیکی و علایم بیماری شود،به نظر عجیب میرسد اما طبق اسناد صحت دارد".(سیارک)  

با روحیه و خوشبین بودن
پیوستن به برنامه های مذهبی و داشتن دیدی روشن به آینده با یک زندگی شاد و سالم تر مرتبط است.برای مثال،مطالعه ای در سال 2006 نشان داد که رفت و آمد مرتب به کلیسا میتواند 1.8 تا 3.1 سال به عمر انسان اضافه کند.
دایر میگوید فعالیت های روحیه بخشی مانند مدیتیشن میتواند برای سلامتی مفید باشد.
دسته ای از تحقیقات میگویند که افراد خوشبین بیشتر زندگی میکنند و کمتر به بیماری های حاد مثل حمله قلبی دچار میشوند.
برای مثال تحقیقی در سال 2004 که روی 1000 مرد و زنی که خود را خوشبین میدانستند نشان داد که آن ها 55 درصد احتمال کمتری برای مرگ و 23 درصد احتمال کمتری برای ابتلا به بیماری های سکته قلبی نسبت به افراد بدبین در یک بازه زمانی 9 ساله داشته اند.
دایر میگوید: "من بیش از 20 سال در حال کار ورزشی برای کهن سالان بوده ام.اینگونه فهمیده ام که افرادی که خودشان ا خوشبین توصیف میکردند بهترین اتفاقات را تجربه مینمودند.بنظر میرشد آنها زندگی شادتر و طولانی تری دارند".
"من فکر میکنم که اگر شما خوشبین ومثبت باشید؛عملکرد بهتری خواهید داشت و احساسات زیباتری پیدا خواهید کرد".(سیارک)  

داوطلبی برای کمک به دیگران
در مطالعه ای که در ماه جاری انجام شد،محققان دانشگاه میشیگان نمونه ای ازمایشی از دانش آموزان دبیرستان وینسکانسین را از زمان فارغ التحصیلی،از سال 1957 تا اکنون، دنبال کردند.در سال 2004 داوطلبان اعلام کردند که چه مدت یکبار در این ده سال داوطلب شده اند و دلایل داوطلب شدنشان را توضیح دادند.برخی از شرکت کنندگان دلیلشان را کنک به دیگران بیان کردند در حالی که دلایل دیگران بیشتر خود محورانه بود،مثل:"فرار از مشکلات شخصی".
محققان دلایل آن ها را با اطلاعات سطح سلامتیشان مقایسه کردند و بررسی کردند که چه تعدادی از آن ها تا سال 2008 هنوز زنده اند.
نتایج نشان داد کسانی که بخاطر دیگران داوطلب شده بودند نسبت به کسانی که برای خودشان داوطلب شده بودند یا اصلا داوطلب نشده بودند مرگ و میر کمتری داشتند.
از 2348 نفر که داوطلب نشده بودند 4.3 درصد تا سال 2008 فوت شده بودند و افرادی هم که هدفشان برای داوطلبی خودشان بود آمار مشابهی داشتند: 4 درصد.
بهرحال تنها 1.6 درصد از کسانی که هدفشان برای داوطلبی متمرکز بر دیگران بود درگذشته بودند.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک)  

ترجمه  itrans.ir

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۹باید دغدغه ها و استرس های روزمره کم بشه اما مگه میشه؟

۱۳۹۵/۱۰/۲۸باید بریم روستا زندگی کنیم.

۱۳۹۵/۱۲/۲۷Artă metaforică ÃŽmi place la nebunie cum se joacă cu minÅ£ile noastre! ÃŽnainte să citesc interpretarea, mi se păruse că acea clepsidră e semnul invu#itulii&n8230;cumfa tot legat de timp, dar exact opusul

در ادامه بخوانید...

ضررهایی که مصرف دخانیات متوجه بدن می‌کند بخش اول

در

(سیارک)بر خلاف آنچه میان عامه مردم رایج است، تنها مشکل مصرف دخانیات، اختلال در کارکرد ریه نیست و نیز سرطان تنها بیماری‌ای نیست که افراد را تهدید می‌کند. درحقیقت مصرف دخانیات و تنباکو به بیشتر ارگان‌ها و سیستم‌های بدن انسان آسیب می‌رساند. کسی نیست که مصرف دخانیات را به عنوان کاری سالم تلقی کند، با اینحال باید به طور کامل و دقیق راجع به اختلالات ناشی از مصرف این ماده، اطلاع‌رسانی شود تا همگان درک دقیقتری از ضررهای مصرف دخانیات پیدا کنند. درحقیقت صرف اینکه بگوییم مصرف دخانیات بد است، کافی نیست و باید اطلاعات دقیقتری در اختیار عموم قرار بگیرد. در این مطلب قصد داریم تا شمارا در جریان تمامی اختلالات ناشی از مصرف دخانیات بگذاریم. با سیارک همراه باشید.

اثرات کوتاه‌مدت

به محض شروع به مصرف دخانیات، تأثیرات آن را احساس خواهید کرد. انگشتان دست کمی رو به زردی می‌نهند و نفس و بدن شما بوی دود سیگار خواهد گرفت. جرمی که روی دندان می‌نشیند نیز از اثرات کوتاه‌مدت سیگار کشیدن است. برخی از افراد نیز شروع به سرفه کردن می‌کنند و علائم بیماری‌هایی چون آلرژی و آبریزش بینی درآن‌‌ها پدیدار می‌شود. ممکن است شما با هیچ‌یک از این مسائل، مشکلی نداشته باشید، اما باید بدانید که این تنها شروع ماجرا است. به مرور زمان، ظرفیت ریه بدن انسان کمتر شده و از حجم آن کاسته می‌شود. این موجب می‌شود تا برای فعالیت‌های ورزشی با مشکل مواجه شوید و نیز ممکن است باعث خستگی مفرط شود. افزایش فشار خون و  گلودرد نیز از دیگرا اثراتی است که به مرور زمان تجربه خواهید کرد.

اثرات بلند مدت

هرچه بیشتر زمان می‌گذرد، اختلالاتی که در خطوط بالایی نگاهی گذرا به آن شد، شدت بیشتری پیدا می‌کنند. ابتدا اختلالاتی را مطرح می‌کنیم که از خطر کمتری نسبت به بقیه برخوردارند:

جرمی که ناشی از دود سیگار است و روی دندان و دست شما می‌نشیند به مرور زمان بیشتر می‌شود. اگر برای مدتی سیگار نکشیده باشید، دستان شما شروع به لرزیدن می‌کنند. اگر وقفه‌ای طولانی‌مدت میان سیگار کشیدن بیفتد و برای مثال دسترسی به سیگار نداشته باشید، کلافه خواهید شد و با تمام وجود به دنبال فراهم کردن آن خواهید رفت؛ حال اگر دست شخص دیگری سیگار ببینید و یا بوی آن را استشمام کنید، این احساس نیاز، بیشتر خواهد شد. کاری که برای تفریح و لذت انجام داده بودید، حال دارد تبدیل به عادتی گریزناپذیر می‌شود. ممکن است به مرور احساس کنید در نفس کشیدن با مشکل مواجه شده‌اید. این مسئله بخاطر تشکیل بافت‌هایی با اثرات زخم، در گلو و ریه است. درحقیقت مصرف دخانیات تأثیرات بسیار مخربی برروی سیستم تنفسی انسان بجای می‌گذارد. این بافت‌ها نوید اتفاق شومی را می‌دهد. مصرف دخانیات شمارا در معرض بیماری سرطان قرار می‌دهد. سرطان ریه، گلو و دهان از شایع‌ترین سرطان‌های مرتبط با مصرف دخانیات هستند. ناگفته نماند که تقریبا امیدی به بازگشت و بهبودی در این سه نوع سرطان وجود ندارد و در مدت کوتاهی قربانی خودرا از پای درمی‌آورند. حتی اگر کسی خوش‌شانس باشد و بتواند جان سالم بدر ببرد، ملزم به جدا کردن بخش‌هایی از این اعضا از بدن خود می‌باشد (با عمل جراحی). بجای این اعضا باید از دستگاه‌های مکانیکی استفاده شود که به هیچ‌وجه صورت خوشی ندارند و عادت به استفاده از آنها زمان زیادی می‌برد.

تأثیرات استعمال دخانیات در زندگی اجتماعی

این تنها بخشی از مشکلاتی بود که از مصرف دخانیات ناشی می‌شود. درحقیقت اینها مشکلاتی بود که متوجه بدن انسان می‌شود و این تمام ماجرا نیست و مسائلی دیگر نیز وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. در ایالات متحده آمریکا مصرف دخانیات در تمامی مکان‌های عمومی ممنوع است. به طور دقیق‌تر، رستوران‌ها، مغازه‌های مختلف، مراکز خرید و حتی پارک‌های تفریحی از این قانون طبعیت می‌کنند. تنها مکان‌هایی که در آن قادر به سیگار کشیدن خواهید بود، در کوچه‌های خلوت و سالن‌های استعمال دخانیات است. حال به مشکلی که در ابتدای این بند به آن اشاره شد برمی‌گردیم؛ زمانی که شروع به سیگار کشیدن می‌کنید، ممکن است متوجه شده باشید که دیگران همانند قبل با شما رفتار نمی‌کنند. معمولا کسی دلش نمی‌خواهد فرزندش نزدیک یک آدم سیگاری باشد؛ کسانی هم هستند که خودشان هم از این افراد دوری می‌کنند. همانگونه که می‌دانید افرادی که خود سیگاری نیستند و فقط در معرض دود سیگار دیگران قرار می‌گیرند، در معرض بیماری هستند. به همین خاطر است که افراد معمولا از انسان‌های سیگاری دوری می‌کنند.

حال بیایید نگاهی دقیقتر به بیماری‌هایی بیندازیم که از مصرف دخانیات ناشی می‌شوند. با سرطان شروع می‌کنیم:

سیگار کشیدن یکی از علت‌های اصلی و اجتناب‌ناپذیر ابتلا به سرطان ریه است. از هر پنج موردی که به این سرطان مبتلا می‌شوند، چهار موردشان به خاطر استعمال دخانیات است. مصرف دخانیات، خطر ابتلا به سیزده نوع دیگر سرطان را نیز در پی دارد. از آن جمله‌اند: سرطان پانکراس، سرطان کلیه، سرطان دهان و گلو، سرطان مثانه، سرطان حنجره و ...

تأثیر مصرف دخانیات بر سیستم گردش خون بدن انسان

دودی که با کشیدن سیگار وارد بدن می‌شود، می‌تواند به قلب و سلول‌هایی که در خون انسان هستند نیز لطمه بزند. از بیماری‌هایی که مربوط به این مشکل می‌شوند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

آنوریسم یا رگ برآمدگی: که عبارت است از بزرگ شدن یا بیرون‌زدگی دیواره یک سرخرگ در اثر ضعف دیواره سرخرگ. در صورتی که این دیواره شکاف بردارد، فرد دچار خون‌ریزی داخلی شده که سبب مسدود شدن جریان خون و درنهایت مرگ می‌شود.

آترواسکلروزیس (atherosclerosis) یا سختی سرخرگ‌ها: که تجمع چربی و سایر مواد در سرخرگ‌هاست. این تجمع نیز می‌تواند سبب مسدود شدن جریان خون شود. شکافتگی در این تجمع نیز منجر به مرگ فرد می‌شود.

بیماری سرخرگ تاجی یا بیماری شریان کرونری: که به سرخرگ‌های اصلی مربوط به قلب، آسیب رسانده و سبب تضعیف کارکرد آنها می‌شود.

بالا رفتن فشار خون: که سبب نارسایی‌های قلبی و سکته مغزی می‌شود.

تأثیرات مصرف دخانیات بر سیستم ایمنی بدن انسان

سیگار کشیدن اختلالاتی جدی در دستگاه ایمنی بدن پدید می‌آورد که درنهایت می‌تواند فرد را در معرض بیماری‌هایی چون ذات‌الریه و آنفولانزا قرار می‌دهد. یکی از بیماری‌های دیگر مرتبط با این بخش، بیماری کرون است؛ کرون یکی از بیماریهای التهابی روده است که با التهاب دیواره روده مشخص می‌شود. از علائم این بیماری می‌توان به درد شکم و خستگی مفرط اشاره کرد. روماتیسم مفصلی بیماری دیگری است که فرد در معرض ابتلا به آن قرار می‌گیرد. این بیماری با ورم مفاصل همراه است، بخصوص مفاصل دست و پا. از علائم آن می‌توان به درد مفاصل و ورم کردن آنها اشاره کرد.

تأثیرات مصرف دخانیات بر دستگاه تنفسی

سیگار کشیدن و دودی که وارد بدن فرد می‌شود، به ریه آسیب جدی وارد می‌کند و می‌تواند تأثیرات سوئی بر حنجره و سایر بخش‌های مرتبط بگذارد. کسی به آسم دچار باشد نیز بیماری‌اش مزمن‌تر می‌شود. ازجمله بیماری‌های مرتبط با این بخش عبارت‌اند از:

بیماری مزمن انسدادی ریه: که به مجموعه اختلالاتی مرتبط با ریه اطلاق می‌شود و ورود جریان هوا به ریه را با مشکل مواجه کرده و فرد با مشکلاتی مربوط به تنفس مواجه می‌کند. از علائم این بیماری می‌توان به تنگی نفس، سرفه و عطسه اشاره کرد. همانگونه که اشاره شد، بیماری مزمن انسدادی ریه از مجموع چند بیماری دیگر تشکیل می‌شود. اصلی‌ترین این بیماری‌ها عبارت‌اند از: الف) ذات‌الریه: بیماری عفونی‌ای است که سبب التهاب مجاری تنفسی شده و امکان ورود مایعات به ریه را فراهم می‌کند. از علائم این بیماری می‌توان به سرفه همراه با خلط، تب شدید و مشکلات تنفسی اشاره کرد، ب) آمفیزم: این بیماری حاصل آسیبی است که مواد سمی موجود در دود سیگار، به جداره ریه وارد می‌کنند، پ) سل: بیماری عفونی بسیار خطرناکی است که بوسیله باکتری‌های حامل بیماری منتشر می‌شود. از علائم این بیماری می‌توان به سرفه، کاهش وزن، تب، و خستگی مفرط اشاره کرد.

تأثیرات مصرف دخانیات بر دستگاه اسکلتی-عضلانی

یکی از اثرات سیگار کشیدن، کاهش ضخامت و استحکام استخوان است. سیگار کشیدن، فرد را در معرض پوکی استخوان قرار می‌دهد؛ بیماری که سلول‌های استخوان را از بین می‌برد و سبب کاهش استحکام آن می‌شود. از دیگر اثرات مصرف دخانیات، کاهش توان عضلانی بدن است. کربن مونواکسید موجود در دود سیگار باعث این کاهش شده و نیز رشد عضلات را متوقف می‌کند.

تأثیرات مصرف دخانیات بر قوه بینایی (سوی چشم)

کسانی که سیگار می‌کشند، چهار برابر سایرین امکان نابینا شدن در سنین بالاتر را دارند. از اختلالاتی که به این بخش مرتبط هستند می‌توان به این موارد اشاره کرد:

آب مروارید: که با تار شدن عدسی چشم همراه است. از علائم این بیماری می‌توان به تار شدن دید چشم، حساسیت به نور و کاهش سوی چشم اشاره کرد. سیگار کشیدن خطر ابتلا به این بیماری را تا دوبرابر افزایش می‌دهد.

تباهی لکه زرد یا دژنراسیون ماکولا: بیماری که با آسیب‌رسانی به مرکز چشم همراه است. از علائم این بیماری می‌توان به مشاهده لکه‌های گوناگون، تار شدن دید و منحنی دیدن خطوط صاف اشاره کرد. خطر ابتلا به این بیماری در افرادی که سیگار می‌کشند تا سه برابر افزایش پیدا می‌کند.

یوئیت یا التهاب بافت یوه چشم: این بیماری با ملتهب شدن قسمت میانی چشم همراه است. از علائم آن می‌توان به سرخی و حساسیت بیش از اندازه چشم اشاره کرد.

تأثیرات مصرف دخانیات بر قند خون (دیابت)

تحقیقات نشان می‌دهد که خطر ابتلا به دیابت نوع دو در افرادی که سیگار می‌کشند، بیشتر از سایرین است. این احتمال تا چیزی حدود سی یا چهل درصد نسبت به افراد عادی افزایش پیدا می‌کند. هرچه مدت زمان مصرف دخانیات توسط فرد بیشتر باشد، خطر ابتلا به دیابت نیز همسو با آن افزایش پیدا می‌کند. نکته دیگری که در این مورد وجود دارد این است که سیگار کشیدن کنترل این بیماری را نیز با مشکل مواجه می‌کند. انسولینی که به بدن اینگونه افراد تزریق می‌شود از کارکردی که در بدن یک فرد عادی دارد، محروم است.

تأثیرات مصرف دخانیات در زمان حاملگی

کسانی که در این زمان سیگار می‌کشند، اختلالات خطرناکی را متوجه فرزند خود می‌کنند. ممکن است مصرف بیش از اندازه سبب مرگ جنین شود و نیز اختلال دیگری که احتمال بروز آن وجود دارد، وضع حمل زودتر از نه ماه است.

ناگفته نماند که کسانی که سیگار نمی‌کشند و تنها در معرض دود آن قرار دارند هم، خطری همسان با فرد سیگاری را تجربه می‌کنند.ترجمه  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

ضررهایی که مصرف دخانیات متوجه بدن می‌کند بخش دوم

در

(سیارک) در بخش اول این مقاله نگاهی اجمالی به بیماری‌ها و اختلالاتی انداختیم که مصرف دخانیات، متوجه بدن افراد می‌کند. حال قصد داریم این مسئله از نکات و جنبه‌های دیگر مورد بررسی قرار دهیم و سعی در آگاه‌سازی بیشتر شما، از ضرر و زیان‌هایی داشته باشیم که این عادت برای افراد به همراه دارد. با سیارک همراه باشید.

درحقیقت این ضرر و زیان‌ها بی‌شمار هستند و حتی می‌توان گفت که برخی از آنها هنوز توسط محققین به طور کلی و بوسیله آزمایش‌های گوناگون اثبات نشده است. با اینحال این‌را می‌دانیم که مصرف دخانیات در بلند مدت ضررهای جبران ناپذیری را متوجه افراد می‌کند. جراحی‌هایی که به منظور بهبود کارکرد اعضایی از بدن که به خاطر سیگار کشیدن دچار اختلال شده‌اند، انجام می‌شود، ممکن است در نهایت تا قطع عضو و ناقص شدن افراد نیز پیش برود. موردهایی هم وجود دارد که پس از انجام عمل جراحی، فرد مجبور به استفاده از دستگاه‌هایی مصنوعی برای انجام فرایندهای طبیعی و حیاتی بدن خود می‌شود؛ مخزن‌های اکسیژن برای رفع مشکلات و اختلالات تنفسی و دستگاه‌های شبیه‌سازی صدا که در حنجره کار گذاشته می‌شوند از این قبیل‌اند. بیماری‌هایی چون سرطان حنجره، که از اثرات مستقیم مصرف دخانیات است، ممکن است به ازکار افتادن قدرت تکلم فرد منجر شود. درنهایت آسیبی که به بدن فردی که سیگار می‌کشد، می‌رسد، می‌تواند موجبات مرگ زودرس اورا فراهم کند. به امید روزی که کسی گرفتار اینگونه عادات زیان‌آور نباشد. بیایید نگاهی به سایر اثرات مصرف دخانیات بیندازیم:

قرار گرفتن افراد غیرسیگاری در معرض دود سیگار

افرادی که نزدیک فرد سیگاری قرار می‌گیرند در حقیقت در معرض دو نوع دود قرار دارند؛ اول دودی است که توسط خود سیگار، زمانی که در حال سوختن است، تولید می‌شود و دومی دودی است که از دهان فرد سیگاری خارج می‌شود. متأسفانه کسانی که در معرض دود سیگار دیگران قرار می‌گیرند، به اندازه خود آن‌ها در معرض اختلالاتی که سیگار کشیدن برای افراد بوجود می‌آورد نیز قرار می‌گیرند.

بین دو نوع دودی که این افراد در معرضش قرار می‌گیرند (دو نوعی که در ابتدای این بخش عنوان شد) تفاوت‌هایی اساسی وجود دارد. دودی که از سوختن خود سیگار بوجود می‌آید بسیار خطرناک است. این دود حاوی مواد سمی و سرطان‌زای بیشتری است و به خاطر ذرات کوچک‌ترش نسبت به دودی که از دهان فرد سیگاری خارج می‌شود، راحت‌تر می‌تواند از مجرای تنفسی افراد عبور کرده و به ریه برسد. دودی که از دهان فرد سیگاری خارج می‌شود، به نسبت، کم‌ضررتر است، با اینحال در معرض این دود بودن هم توصیه نمی‌شود، چراکه حجم دود خارج شده بسیار زیاد است و می‌تواند آسیب‌رسان باشد.

قرار گرفتن در معرض دودی که از سوختن سیگار حاصل می‌شود، می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و خطر ابتلا به انواع سرطان را نیز به دنبال دارد. بسیاری براین باور‌اند که سرطان ریه شایع‌ترین نوع سرطان درمیان این افراد است، با اینحال تحقیقات نشان داده که خطر ابتلا به سرطان سینه نیز در این افراد، کمتر از قبلی نیست. خطر ابتلا به سرطان ریه، درمیان افرادی که تنها در معرض دود سیگار دیگران قرار می‌گیرند، تا چیزی حدود سی درصد نسبت به سایرین افزایش پیدا می‌کند. بنا به آخرین آمار بدست آمده، همه ساله چیزی حدود سه هزار انسان، جان خودرا به این خاطر از دست می‌دهند.

سرفه افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند

سرفه مداوم این افراد یکی از عوارض مصرف دخانیات در بلند‌مدت است و می‌تواند اختلالات زیادی در دستگاه تنفسی بوجود بیاورد؛ بیماری مزمن انسدادی ریه یکی از این اختلالات است. این سرفه‌ها همچنین می‌تواند نشانه وجود بیماری‌های عفونی در ریه باشد. سرطان ریه و یا از بین رفتن آن از دیگر نشانه‌ها است.

سرفه‌ای که افراد سیگاری تجربه می‌کنند، کاملا متفاوت است از سرفه‌های مربوط به سرماخوردگی و بیماری‌های آلرژیک. این سرفه بدین معنا است که فرد در تمام طول روز سرفه خواهد کرد و از دست آن خلاصی نخواهد یافت. تفاوت اساسی این سرفه با دیگر سرفه‌ها در این است که با مصرف قطره‌های خوراکی و یا داروهای دیگر نمی‌توان آن را متوقف کرد. در ابتدای دوران مصرف دخانیات (بخصوص اگر خیلی سیگار نکشید) این سرفه‌ها خشک خواهند بود و دردی در قسمت انتهایی گلو احساس نخواهد شد. اما زمان که پیش می‌رود، کم کم سرفه‌های افراد با خود خلط به همراه خواهد داشت. این سرفه‌ها بیشترین شدت را در ابتدای صبح و زمانی که فرد از خواب بیدار می‌شود، دارند. در ریه بدن انسان، قسمت‌هایی وجود دارند که با نام «سیلیا» شناخته شده و شبیه به موی سر هستند. به طور معمول وظیفه این قسمت‌ها خارج کردن مواد سمی از ریه و محافظت از آن است، اما دود سیگار در کارکرد این قسمت‌ها اختلال ایجاد می‌کند. همین مسئله سبب می‌شود که این مواد سمی در ریه فرد جا خوش کنند. بدن هم به طور طبیعی واکنش نشان داده و سعی در خارج کردن این مواد سمی از ریه می‌کند که منجر به سرفه کردن می‌شود. درحقیقت این سرفه کردن تلاش ریه بدن فرد، برای خارج کردن مواد سمی است.

آسیب‌هایی که به ریه وارد می‌شود

بیشترین آسیب کشیدن سیگار متوجه ریه می‌شود. بیایید نگاهی دقیق‌تر به چگونگی این آسیب بیندازیم: بخاطر فعالیت زیاد این ارگان در بدن، ریه افراد سالم حجیم است و رنگی مایل به صورتی دارد. با نگاه کردن به این ریه متوجه سالم و سلامت بودن آن می‌شوید. این درحالیست که با نگاهی جزئی به ریه فرد سیگاری می‌توان تشخیص داد که این فرد دخانیات مصرف می‌کند. ریه این افراد سیاه رنگ می‌شود. دلیل این رنگ سیاه ریه، این است که با هربار وارد کردن دود سیگار به ریه، قطران سیاه‌رنگی در ریه از خود بجای می‌گذارد. زمانی که برای مدتی طولانی در طول روز چند نخ سیگار می‌کشید، این ماده بیشتر و بیشتر شده و در نهایت تمام ریه را فرا می‌گیرد. به همین خاطر است که رنگ ریه در بدن این افراد تغییر می‌کند. آلودگی هوا نیز تأثیری مشابه بر روی ریه می‌گذارد.

مسئله بعدی در باره ریه این افراد، جزئیاتی است که با چشم غیر مسلح قابل شناسایی نخواهد بود. یکی از این جزئیات اختلال در عملکرد «سیلیا» است که در بخش قبلی به آن اشاره شد. اینجا تنها این نکته را اضافه می‌کنیم که این قسمت‌های موجود در ریه، شب‌ها که در حال استراحت هستید، کمی تجدید قوا می‌کنند، اما استمرار مصرف دخانیات آنها را از پا می‌اندازد. مهمترین و ناخوشایندترین نتیجه‌ای که از کشیدن سیگار به احتمال زیاد حاصل می‌شود، ابتلا به سرطان ریه است. عوامل زیادی هستند که سبب ابتلا به سرطان ریه می‌شوند (بودن در معرض تشعشعات خطرناک، آلودگی هوا و ...)، با اینحال تحقیقات نشان داده که بخش اعظم افرادی که گرفتار این بیماری می‌شوند، یا سیگار می‌کشیده‌اند و یا در معرض دود آن بوده‌اند. بنا به آماری که در آمریکا منتشر شده است، چیزی حدود هشتاد و پنج تا نود درصد بیمارانی که در این کشور به سرطان ریه مبتلا هستند، یا مصرف دخانیات دارند و یا اینکه قبلا به این عادت گرفتار بوده‌اند.

تنباکو - قاتل خاموش

حال نگاهی به حقایقی در مورد سیگار و مصرف آن می‌اندازیم که واقعا تکان‌دهنده هستند:

  • همه ساله چیزی حدود چهارصد و هشتاد هزار نفر در آمریکا، جان خودرا به خاطر مصرف دخانیات از دست می‌دهند؛ در واقع از هر پنج نفری که می‌میرند، یک نفر به خاطر مصرف دخانیات بوده است.
  • همه ساله چیزی حدود شش میلیون نفر در سراسر جهان جان خودرا به خاطر مصرف دخانیات از دست می‌دهند. سی درصد این افراد به سرطان مبتلا می‌شوند و سایرین به خاطر دیگر عوارض مصرف دخانیات جان خودرا از دست می‌دهند.
  • تلفات تمامی جنگ‌هایی که تاکنون در آمریکا رخ داده است، با تلفات مصرف دخانیات برابری نمی‌کند و در واقع از آن کمتر است.
  • تعداد کسانی که همه ساله بخاطر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، از مجموع تلفات مسائلی چون، قاچاق و مصرف غیر قانونی مشروبات الکلی، ایدز، تصادفات جاده‌ای و درگیری‌های مسلحانه، بیشتر است.

اکثر مردم فکر می‌کنند که مصرف دخانیات تنها بر کارکرد ریه اختلال ایجاد می‌کند، اما حقیقت این است که تک تک اعضا و ارگان‌های بدن انسان به خاطر این عادت رفتاری، آسیب می‌بینند. خطرناکترین تهدید تنباکو، قطران و بیش از هفت هزار ماده سمی و شیمیایی است، که در هنگام سوختن تولید می‌کند. بیش از هفتاد عدد از این مواد شیمیایی، از عوامل سرطان‌زا هستند. علاوه بر خطر ابتلا به سرطان ریه، مصرف دخانیات در نقاط دیگری از بدن نیز می‌تواند سرطان به وجود بیاورد؛ حنجره، لب، معده، پانکراس، کلیه و کبد از این قبیل‌اند.

در پایان این مقاله به نکته‌ای اشاره می‌کنیم که از اهمیت بخصوصی برخوردار است. برخی براین باور‌اند که سیگارهای سبک‌تر (به اصطلاح «لایت») و سیگارهای طعم‌دار (برای مثال با طعم نعنا یا از این قبیل) ضرر کمتری را متوجه بدن می‌کند. اما آیا واقع اینگونه است؟ درواقع خیر. چیزی به نام سیگاری با ضرر کمتر وجود ندارد، چه برسد به سیگاری که کلاً ضرر نداشته باشد. سیگارهای لایت یا سبک، سیگارهای با قطران پایین، سیگارهای طعم دار و ... فقط وفقط برای بازارگرمی و فروش بیشتر محصولات است و شرکتهای بزرگ تولید سیگار از این استراتژی برای بازاریابی مؤثرتر استفاده می‌کنند. اینکه میزان قطران و نیکوتین سیگار سبک و دیگر انواع سیگار که اشاره شد، کمتر هست یا نه، مشخص نیست، اما تحقیقات ما نشان داده است که ضرری که این انواع سیگار متوجه افراد می‌کنند، هیچ تفاوتی با سیگارهای دیگر ندارد.

درباره سیگارهای طعم‌دار هم ذکر این نکته ضروری است که اینها هم ضرر کمتری ندارند و چنین ادعایی کذب است. این را هم باید دانست که این سیگارها اعتیادآورتر از سایر انواع سیگار هستند، حال اینکه چرا اعتیاد به این نوع سیگار بیشتر است، هنوز مشخص نیست و به تحقیقات بیشتری نیاز است.

حال که از ضررها و زیان‌های مصرف دخانیات آگاه شده‌اید، ممکن است قصد کنار گذاشتن این عادت رفتاری را داشته باشیدپس این مقاله‌ را بخوانید. ترجمه  itrans.ir

در سیارک بخوانیم:

13 نکته در مورد ترک سیگار

مشکلات جسمی ناشی از سیگار کشیدن 

مضرات انواع سیگار و مقدار آسیب رساندن به بدن

نظرات

در ادامه بخوانید...

ترک سیگار بخش اول

در

(سیارک) همانگونه که می‌دانید، مصرف دخانیات یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های مختلف و مرگ زودرس است. بنا به آمار بدست رسیده، چیزی حدود 480000 آمریکایی در سال به خاطر مصرف دخانیات جان خودرا از دست می‌دهند. درسوی دیگر اما چیزی حدود شانزده میلیون انسان، با بیماری‌هایی دست و پنجه نرم می‌کنند که بخاطر مصرف دخانیات بدان مبتلا شده‌اند. هرساله چهل و یک هزار انسان، تنها بخاطر قرار گرفتن در معرض دود سیگار دیگران، جان خودرا از دست می‌دهند. این افراد که خود مصرف دخانیات نداشته‌اند در معرض دودی که از سوختن سیگار حاصل شده و نیز دودی که از دهان فرد خارج می‌شده قرار گرفته‌اند. حال به موضوع اصلی این مقاله برمی‌گردیم:

ترک کردن سیگار می‌تواند کار بسیار دشواری باشد. زمانی که فردی که دخانیات مصرف می‌کند، قصد ترک کردن این عادت را داشته باشد، تنها با مشکل کنار گذاشتن این ماده بسیار اعتیادآور مواجه نخواهد بود. درحقیقت مشکلات دیگری نیز سرراه او قرار خواهد داشت که باید برآنها فائق آید. زندگی روزانه فرد بطور قابل‌ملاحظه‌ای تغییر پیدا می‌کند و باید به زندگی جدید خود عادت کند. با اینحال کسی که بتواند تمام این مشکلات را حل کند، می‌تواند از طول عمر بیشتر و زندگی سالم‌تری برخوردار باشد.

چرا سیگار را کنار بگذاریم؟

تنها دانستن اینکه مصرف دخانیات، چه ضرری را متحمل بدن و سلامتی انسان می‌کند، انگیزه کافی برای ترک این عادت رفتاری را در اختیار فرد نخواهد گذاشت. اعتیاد به سیگار، یکی از قوی‌ترین انواع اعتیاد بوده و برای ترک آن به اراده‌ای آهنین نیاز است. به همین خاطر دراین مقاله سعی ما بر آن بوده است تا برای ترک این عادت رفتاری، انگیزه‌ای به غیر از دانش در مورد ضرر و زیان‌های سیگار در اختیار شما بگذاریم. شاید که در تصمیم شما مبنی بر ترک سیگار، یاری‌رسانتان باشد.

تأثیرات مصرف دخانیات

برخلاف آنچه میان مردم تصور می‌شود، ریه، تنها عضوی از بدن انسان نیست که در معرض خطر قرار می‌گیرد (بوسیله کشیدن سیگار) و نیز سرطان تنها بیماری‌ای نیست که فرد سیگاری، با خطر ابتلا به آن مواجه است. درحقیقت وارد شدن دود سیگار به بدن انسان، به مرور زمان، در کارکرد بیشتر اعضای بدن اختلال ایجاد می‌کند که شرح آن در مقاله گذشته داده شده است. برای اینکه اندیشه ترک کردن سیگار وارد ذهن شما بشود، دانستن این ضرر وزیان‌ها می‌تواند یاری‌رسان باشد و انگیزه ابتدایی برای ترک سیگار را در اختیار شما بگذارد. اما بخاطر داشته باشید که مسیری طولانی در پیش است و این تنها قدم نخستین است.

تهیه لیستی از دلایل شما برای ترک سیگار

یکی از کارهایی که در همان قدم‌های نخستین ملزم به رعایت و انجام دادن آن می‌باشید، این است که لیستی از دلایل خود برای ترک کردن سیگار تهیه کنید. در حقیقت از خود سؤال کنید که چرا قصد دارید یک زندگی بدون مصرف دخانیات را در پیش رو داشته باشید و جواب این سؤال را در لیستی که تهیه می‌کنید بنویسید. ناگفته نماند که برای انتخاب این دلایل بهتر است به زندگی شخصی خود رجوع کنید و اینکه با ترک کردن سیگار چه امکانات جدیدی ممکن است در مقابل شما قرار بگیرد. تهیه کردن این لیست، تقریبا توسط تمام مؤسسه‌های بزرگی که در زمینه ترک سیگار فعالیت می‌کنند استفاده می‌شود. دلایلی که روی کاغذ می‌آورید می‌تواند شمارا در برابر خود مسئول کند و درنهایت انگیزه‌ای مهم برای ترک ابدی سیگار در اختیار شما قرار خواهد داد.

دانستن اینکه در ازای ترک کردن سیگار چه چیزی نصیب شما خواهد شد

مشاهده شده است ، بسیاری از افرادی که سیگار می‌کشند  فکر می‌کنند ضرری که نباید توسط مصرف دخانیات به آنها وارد می‌شده، تاکنون وارد شده است و ترک کردن سیگار جز کاری طاقت‌فرسا و بیهود نخواهد بود. باید گفت که کاملا اشتباه می‌کنند. مهم نیست در کدام دوره از زندگی به سر می‌برید و یا اینکه چند سال است درحال سیگار می‌باشید، در هر زمانی که این عادت رفتاری را کنار بگذارید، ضرر و زیان‌های بسیاری را از خود رانده و بدنی سالم‌تر خواهید داشت. تنها به کمی زمان نیاز است تا مواد سمی که در این چند سال در بدن شما انباشته شده است، خارج شوند.

حال این سؤال مهم پیش می‌آید که چگونه باید سیگار را کنار گذاشت. درحقیقت ترک کردن سیگار برای بسیاری آزمون سنجش اراده آنها بوده است. کار دشواری است. اما باید این را بخاطر داشته باشید که برای محک زدن اراده خود صرفا نباید خودرا از امکاناتی که برای رسیدن به هدفتان، یاری‌رسان شما خواهد بود، محروم کنید. به بیان دیگر محک زدن اراده به این معنا است که به هرچه که می‌توانید چنگ بیندازید تا شمارا در مسیرتان نگه داشته و درنهایت به هدفتان دست پیدا کنید. بیایید نگاهی به این امکانات و روش‌ها بیندازیم:

ترک یکباره اعتیاد (اصطلاحا با نام Cold Turkey شناخته می‌شود)

این روش متداول‌ترین روش ترک اعتیاد به مصرف دخانیات است. چیزی حدود نود درصد افرادی که قصد ترک کردن سیگار را دارند، بدون استفاده از نیکوتین جایگزین و یا سایر مواد دارویی این کار را صورت می‌دهند. ناگفته نماند که امکان به نتیجه رسیدن بوسیله این روش بسیار کم است، چراکه ترک کردن سیگار با استفاده از این روش کار بسیار چالش برانگیزی خواهد بود و به اراده‌ای آهنین نیاز پیدا خواهید کرد. درسوی دیگر اما، با این روش، بسیار سریع‌تر به نتیجه دلخواه خود خواهید رسید و کسانی که به خاطر بیماری‌های اورژانسی باید به سرعت مصرف سیگار را متوقف کنند، می‌توانند از این روش بهره بگیرند. بنا به آماری که در آمریکا منتشر شده است، تنها کمتر از پنج درصد افرادی که از این روش استفاده می‌کنند، به نتیجه دلخواه خواهند رسید.

استفاده از داروها و مواد دیگر

درمان بوسیله استفاده از نیکوتین جایگزین سیگار، برای افرادی استفاده می‌شود که بشدت به نیکوتین وابسته شده‌اند و استفاده از این نیکوتین جایگزین، به مراتب سالم‌تر از مصرف دخانیات به منظور جذب نیکوتین خواهد بود. این روش نسبت به روش قبلی کمی امکان‌پذیرتر است. این نیکوتین جایگزین در محصولاتی همچون آدامس، چسب زخم نیکوتین‌دار و اسپری‌هایی که توسط مجرای بینی استفاده می‌شوند، وجود دارد (و برخی محصولات دیگر بسته به اینکه در کجا زندگی می‌کنید و چه چیزهایی در دسترس شما است). با استفاده از این روش، امکان دستیابی به موفقیت در ترک سیگار، چیزی حدود پنجاه تا هفتاد درصد افزایش پیدا می‌کند. بعد از گذشت یک سال که این روش بکار گرفته شده است، بین شش تا شانزده درصد افرادی که از آن استفاده کرده‌اند، قادر به ترک سیگار بوده‌اند. به نظر می‌رسد استفاده از چسب‌ زخم‌های نیکوتین‌دار نسبت به آدامس نیکوتین، نتیجه‌بخش‌تر بوده است. از عوارض استفاده از این روش می‌توان به سرگیجه، درد معده، تاری دید، خارش پوست (بخاطر استفاده از چسب‌ها) و درنهایت سردرد.

داروهای دیگری نیز وجود دارند که حاوی نیکوتین نبوده و در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از داروهایی که توسط پزشک متخصص تجویز می‌شود می‌تواند در کنار گذاشتن سیگار به شما کمک کند. حتی می‌توان از برخی از این داروها در کنار محصولات نیکوتین‌دار دیگر استفاده کرد تا امکان رسیدن به موفقیت نیز افزایش پیدا کند. این داروها، نیکوتین ندارند، مصرف آنها اعتیادآور نیست و بنظر می‌رسد که کارکرد آنها در ترک سیگار، مؤثرتر از محصولات نیکوتین‌دار است. از تأثیرگذارترین این داروها می‌توان به بوپروپیون (Bupropion) با نام تجاری ولبوترین (Wellbutrin)، و وارنیکلین (Varenicline) اشاره کرد.

بوپروپیون یک داروی ضد افسردگی است که می‌تواند عوارض نبود نیکوتین در بدن را کمی تخفیف دهد. میزان مدتی که باید این دارو را مصرف کنید چیزی بین هفت تا دوازده هفته است و نیز دو هفته پیش از شروع تاریخ ترک سیگار، باید مصرف این دارو را شروع کرده باشید. از عوارض جانبی استفاده از این دارو می‌توان به این موارد اشاره کرد: سردرد، بی‌خوابی، خستگی، اضطراب، آزردگی و خشکی دهان اشاره کرد.

وارنیکلین روی گیرنده‌های نیکوتین در مغز تأثیر مستقیم می‌گذارد. با استفاده از این دارو، از مصرف سیگار، لذت کمتری خواهید برد و اثرات عدم استفاده از سیگار کمتر در شما مشهود خواهد بود. از عوارض جانبی استفاده از این دارو می‌توان به این موارد اشاره کرد: سردرد، حالت تهوع، اختلال در خواب و رؤیاهای بعضاً عجیب در خواب. ادامه در بخش بعدی...(سیارک)

در سیارک بخوانیم:

مضرات انواع سیگار و مقدار آسیب رساندن به بدن

مشکلات جسمی ناشی از سیگار کشیدن

13 نکته در مورد ترک سیگار

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

ترک سیگار بخش دوم

در

سیگارهای الکتریکی

برخی برای ترک سیگار از سیگار های الکتریکی استفاده می‌کنند که اثراتی تقریبا مشابه با استفاده از محصولات نیکوتین‌ دار دارد. بسته به اینکه چه مارکی از این محصول را خریداری کنید، دوز نیکوتین وارد شده در بدن بوسیله سیگار الکتریکی متفاوت خواهد بود و به شما کمک می‌کند به مرور زمان نیکوتینی که بدن شما به آن احساس نیاز می‌کند را کاهش دهد. با استفاده از این سیگار الکتریکی، بدن خودرا در معرض هفت هزار ماده سمی و شیمیایی که توسط سیگار معمولی تولید می‌شود، نخواهید گذاشت. سیستم این سیگار الکتریکی بدین گونه است که مایعی که در آن موجود است، حرارت دیده و تولید بخار می‌کند. یکی از مزایای استفاده از سیگار الکتریکی (به نسبت محصولات نیکوتین‌دار) این است که درواقع شما سیگار می‌کشید، اما نه آن سیگار قبلی را و این کمتر شمارا وسوسه می‌کند که به سمت کشیدن سیگار برگردید. در حقیقت به این خاطر یکی از عادت‌های گذشته را به همراه خواهید داشت و فرایند ترک کردن سیگار از اضطراب و تنش کمتری برخوردار خواهد بود.

درمان رفتار شناختی

این روش درمانی کوتاه‌ مدت است و تمرکز آن برروی مشکلات زندگی شخصی شما است. بوسیله این روش می‌توان ذهنیات غلط فرد سیگاری را اصلاح کرد و با کاهش تمایل او به تجربه دوباره سیگار کشیدن، در ترک این عادت رفتاری، یاری‌رسان او بود. همچنین با استفاده از این روش می‌توان شیوه‌های جدیدی به فرد، برای مقابله با استرس‌ها و تنش‌های زندگی شخصی‌اش، آموزش داد. تجربه استفاده از این روش نشان داده که می‌توان روی آن حساب کرد و بکار بستن آن در کنار روش‌های دیگر ترک سیگار (همانند مصرف دارو)، شانس دست‌یابی به نتیجه‌ای قاطع را افزایش می‌دهد. ناگفته نماند که پیدا کردن شخص متخصص برای اینکار، هزینه‌بر و دشوار است.

هر انسانی متفاوت از دیگران است و به همین خاطر انتخاب بهترین روش برای هر فرد بسته به شرایط زندگی‌اش دارد؛ شخصیت فرد، شرایط زندگی و حتی خصوصیات ژنتیکی. اگر احساس می‌کنید از بکار بستن یکی از این روش‌ها نتیجه‌ای عایدتان نخواهد شد، بهتر است از روش دیگری استفاده کنید که سازگاری بیشتری با شما داشته باشد. هرآنچه که برای شما طبیعی‌تر به نظر بیاید، قطعا نتیجه بهتری در پی خواهد داشت. درآخر این نکته را هم باید اضافه کرد که تلاش و اراده شما نقش مهمتری از روشی که برمی‌گزینید بازی می‌کند.

حال بیایید نگاهی به مؤثرترین راه‌ها برای ترک سیگار بیندازیم. با وجود اینکه راه‌های زیادی برای ترک این عادت رفتاری پیشنهاد شده است، همه آنها به یک اندازه نتیجه‌بخش نیستند. از اینجای مقاله به بعد قصد داریم مؤثرترین راه‌های ترک سیگار را، بر اساس تجربیات افرادی که آن را کنار گذاشته‌اند، مطرح کنیم. تنها این را در نظر داشته باشید که زندگی شخصی هر فرد نقش مهمی در این فرایند بازی می‌کند و نتیجه این روش‌ها صرفا برای همه یکسان نخواهد بود. در نهایت مهمترین عوامل تأثیرگذار بر این فرایند، تصمیم شما برای کنار گذاشتن سیگار، اراده شما و عوامل دیگری است که در زندگی شخصی شما تأثیرگذارند. با اینحال اگر قصد دارید شانس موفقیت خودرا بالاتر ببرید می‌توانید نگاهی به این روش‌ها بیندازید:

جایگزین کردن نیکوتین سیگار

راجع به این مورد در قسمت قبلی (ترک سیگار بخش اول )هم کمی صحبت شد. در اینجا به عنوان کردن نکات تکمیلی می‌پردازیم. اساساً شانس موفقیت در افرادی که از محصولات نیکوتین‌دار استفاده می‌کنند به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا می‌کند. صرف نظر از اینکه از کدام محصول حاوی نیکوتین استفاده می‌کنید (چسب زخم، آدامس و...) نتایج خوبی خواهید گرفت. با مطالعه عوارض هریک از این محصولات، آنچه را که بیشتر با شما سازگاری دارد انتخاب کنید.

هدف استفاده از این محصولات این است که به مرور زمان، دوز نیکوتین مورد نیاز بدن را کاهش دهیم. برای رسیدن به این مهم، هرروز از مقدار کمتری از محصول حاوی نیکوتین استفاده می‌کنیم (به نسبت روز قبلی‌اش). درنهایت این کار تاجایی پیش خواهد رفت که به طور کلی بی‌نیاز از نیکوتین می‌شوید. بدین وسیله شانس اینکه پس از اتمام دوران ترک، به سمت سیگار بازنگردید هم افزایش پیدا می‌کند، چراکه بدن دیگر نیازی به نیکوتین نخواهد داشت. استفاده از این محصولات ضرری که نیکوتین برای بدن دارد را متوجه شما می‌کند، اما باید این را بخاطر داشته باشید که اولاً این ضرر موقتی است و در ثانی از سایر ضررهای بیشماری که مصرف دخانیات متوجه بدن خواهد کرد، درامان خواهید بود. این روش سالم‌ترین روش پیشنهادی نیست، اما امکان کسب موفقیت بوسیله آن، به نسبت سایر روش‌ها، بیشتر است.

 برای هرکسی که سیگار می‌کشد، موقعیت‌هایی وجود دارد که درآنها، بیشتر از سایر موقعیت‌ها احساس نیاز به سیگار کشیدن پیدا می‌کند. برای برخی این موقعیت، می‌تواند موقعیتی پر استرس باشد. برخی هم زمان و مکان مشخصی برای سیگار کشیدن خود در نظر گرفته‌اند؛ برای مثال در مدت زمان کوتاهی که برای استراحت کاری پیدا می‌کنند و یا زمانی که با تلفن صحبت می‌کنند.

این را بخاطر داشته باشید که زمانی که درحال ترک این عادت رفتاری هستید، این موقعیت‌ها از اهمیت بیشتری برخوردار می‌شوند و در صورت وقوع هریک از این موقعیت‌ها، اشتیاق بیشتری نسبت به حالت عادی برای مصرف سیگار پیدا خواهید کرد. بهتر است برای اینکه از این بابت مشکلی برایتان پیش نیاید، تا حد امکان از این موقعیت‌ها دوری کنید. این را هم بخاطر داشته باشید که اگر در طول برنامه روزانه خود، برای کشیدن سیگار، مکان و زمان مشخصی در نظر گرفته بوده‌اید، از آن مکان دوری کنید و زمانش که فرا می‌رسد، سر خودرا با چیز دیگری گرم کنید و خودرا به آن مشغول کنید. برای مثال اگر عادت کرده‌اید هنگام صحبت با تلفن سیگار بکشید، می‌توانید از این به بعد یک کاغذ و خودکار بردارید و هنگام صحبت چیزی روی کاغذ بکشید.

ترک یکباره اعتیاد

در باره این روش هم پیش از این توضیحاتی داده شده و اینجا فقط به ذکر نکات تکمیلی بسنده می‌کنیم. شاید کمی به نظرتان عجیب بیاید، اما بسیاری از کسانی که موفق به ترک سیگار شده‌اند از این روش استفاده کرده‌اند. آنها تصمیم گرفتند که دیگر سیگار نکشند و به همین ترتیب پای تصمیم خود ایستاده و در نهایت موفق به کنار گذاشتن آن شدند. اینکه افراد با استفاده از این روش در مقایسه با سایر روش‌ها موفق‌تر بوده باشند ممکن است کمی منطقی نباشد، چراکه همانگونه که عنوان شد، ترک یکباره سیگار کار بسیار سختی است و حتی متخصصان نیز هیچ‌گاه این روش را برای استفاده پیشنهاد نمی‌کنند. اما اگر نگاهی به آمار بیندازیم کمی تغییر نظر خواهیم داد. بنا به این آمار بیش از هشتاد درصد کسانی که موفق به ترک سیگار بوده‌اند از این روش استفاده کرده‌اند (در آمریکا). البته این را هم بخاطر داشته باشید که ترک کردن سیگار به همین سادگی نیست که تصمیمی گرفته و دیگر سمت آن نروید. کسانی هم که از این روش استفاده کرده‌اند مورد حمایت کامل اطرافیان خود بوده‌اند و در رسیدن به این مهم از آنها کمک گرفته‌اند.

این افراد سعی کردند که بیشتر درکنار عزیزانشان باشند. کسانی که برایشان سرنوشت و موفقیت فرد بسیار مهم است. ترک کردن اینگونه سیگار به اراده‌ای آهنین نیاز دارد، در ضمن، مرتبا باید به خاطر آورد که هدف از ترک این عادت رفتاری چیست. تهیه لیست دلایل فراموش نشود.

آخرین کاری که باید مد نظر قرار بگیرد مراجعه به مکان‌ها و کلینیک‌هایی است به منظور کمک به افراد سیگاری راه‌اندازی شده‌اند. بنا به مکان جغرافیایی که درآن زندگی می‌کند این کلینیک‌ها متفاوت خواهند بود.

چگونه برای مصرف دوباره دخانیات وسوسه نشویم؟

پس از اینکه کشیدن سیگار را کنار می‌گذارید، به دو تا سه هفته زمان نیاز خواهید داشت تا بدنتان دیگر از لحاظ فیزیکی به سیگار نیازی پیدا نکند. اگر این مدت زمان را دوام بیاورید، نیمی از راه ترک سیگار را پیموده‌اید. تنها مشکلی که وجود دارد و باید از آن آگاهی داشته باشید، تأثیر شدیدی است که سیگار از لحاظ روانی بر مغز شما می‌گذارد. درواقع احساس نیاز به سیگار توسط مغز و از لحاظ روانی، ممکن است تا ماه‌ها و حتی سال‌ها پس از ترک سیگار با شما بماند. به همین خاطر باید همیشه انگیزه داشته باشید و آماده مقابله با هرگونه فشاری باشید تا زحمات شما به باد نرود. حتما این را در نظر داشته باشید که شما در هنگام ترک این عادت رفتاری تنها نخواهید بود؛ راهنماها، کتاب‌های کمکی و گروه‌های پشتیبانی بسیاری هستند که می‌توانند در این امر به شما کمک کنند. اگر در طی مراحل ترک با مشکل مواجه شده‌اید، حتما از این مواردی که عنوان شد کمک بگیرید. فرقی نمی‌کند که تازه شروع به ترک سیگار کرده باشید یا اینکه ماه‌ها از این قضیه گذشته باشد.(سیارک)

در سیارک بخوانیم:

ترک سیگار بخش اول

13 نکته در مورد ترک سیگار

مشکلات جسمی ناشی از سیگار کشیدن 

مضرات انواع سیگار و مقدار آسیب رساندن به بدن

 

 

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

متداول ترین عادت هایی که باعث سرطان می شود

در
دانشمندان متداول ترین عادت هایی را که از نظر سلامتی بسیار نامطبوع هستند نام برده اند. خودت را چک کن
همانطور که کارشناسان فهمیدند ، یک سبک زندگی بی تحرک بد بدن ما را تحت تأثیر قرار می دهد . عاشقان یک سبک زندگی بی تحرک ، می دانند که کار بی تحرک در مطب و رانندگی طولانی به طور منظم در پشت فرمان خودرو مقصر دو سوم موارد سرطان روده ، اندامهای تنفسی و غدد پستانی است.
محققان دریافته اند که پروتئین حیوانی اغلب می تواند حاوی مقدار جدی هورمون مضر IGF-1 باشد. اما مدتهاست كه ثابت شده است كه وی مسئول رشد سلولهای سرطانی در انسان است.(گوشت و پنیر)
محققان فراتر رفتند و گفتند كه روش پخت و پز می تواند شوخی ظالمانه ای برای سلامتی داشته باشد. معلوم شد كه دانشمندان از گاز برای برای پخت و پز راضی نبودند. کارشناسان می گویند که این ماده مونوکسید کربن ، دی اکسید نیتروژن و فرمالدئیدهای مضر را برای بدن تأمین می کند. به عبارت دیگر ، تمام آن چیزهای مضر که سیگاری ها با سوء استفاده از سیگار به دست می آورد.
چهارمین عادت بسیار بد ، کمبود خواب نامیده می شد . نویسندگان این مطالعه یادآور می شوند که اگرچه در مکان آخر در لیست قرار دارد ، اما در واقع از ترکیبی از الکل ، سیگار کشیدن و آشامیدنی خطرناک تر است. ثابت شده است که در نتیجه کمبود مداوم خواب ، خطر ابتلا به تومور سرطانی تا حد ممکن افزایش می یابد.

نظرات

در ادامه بخوانید...