سیارک

خواص گل راعی، درمان افسردگی

  • #گل راعی
  • #گیاه دارویی
  • #خواص
  • #دمنوش
  • #ضد افسردگی

گل راعی چیست؟

گل راعی، هوفاریقون ، گل شهناز و علف چای  با نام علمی  یک گیاه دارویی چند ساله  و خودرو است گل راعی  به شکل  پنج پر، منظم، زرد و طلایی است و از ماه ژوئن تا اوت شکوفه می کند، میوه ها در سپتامبر تا اکتبر می رسد.

گل راعی در مراتع  و جنگل ها و در میان درختان و زمین های کشاورزی به صورت خودرو رشد می کند.

خواص گل راعی

درمان با گل راعی برای افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند، غیرقابل توجیه است و  توصیه نمی شود.با این حال گل راعی همچنان به نام گیاه دارویی برای درمان نود و نه بیماری در نظر گرفته می شود.

از خواص گل راعی معمولا برای تمام بیماری های معده، اختلالات عصبی، و دردهای  گردن ، پشت و دردهای قاعدگی در زنان به صورت دمنوش استفاده می شود. اثر بخشی پودر خشک شده این گیاه دارویی برای سوختگی  و زخم توصیه می شود.

خواص ضد افسردگی گل راعی 

 

گل راعی به علت تنظیم سروتونین در مغز داروی ضد افسردگی واقعا مناسب و گیاهی به حساب می آید که مانند داروهای شیمیایی در مقابله با افسردگی خفیف تا متوسط کاربرد دارد. گل راعی به علت مهار سروتونین، نه تنها خلق و خو را بهبود می بخشد ، بلکه باعث بهبود خواب می شود، مصرف آن اغلب برای افرادی که دارای حالت عصبی هستند، تاثیر گذار است و به صورت دمنوش مصرف می شود.
 

خواص شفادهنده گل راعی چیست؟

مطالعات  درترکیب این گیاه نشان داده که  گل راعی حاوی 55 گرم پروتئین کاروتن، 50 میلی گرم ویتامین C، فلاونوئیدهای فعال P، اسید نیکوتینیک، ویتامین PP، اسانس، ساپونین و سایر مواد است.
در پزشکی از عصاره گل راعی در قطره هایپیران و قرص پرفوران استفاده می شود و در طب سنتی به عنوان یک مرطوب کننده، ضد عفونی کننده، ضد باکتری و تونیک استفاده می شود و از آن برای بهبود زخم استفاده می شود.
علف های تازه برای زخم ها، کبودی ها، درد مفاصل استفاده می شود. 
گل راعی برای سرفه، عفونت روده و سایر بیماری های دستگاه گوارش تجویز می شود.
داروهای گلنیک در درمان بیماری های قلب، کبد، مثانه تجویز می شود.
گل راعی در درمان زگیل تناسلی استفاده شده است.
برای درمان زخم ها، از عصاره گل راعی استفاده می شود.
برای مقاصد تغذیه، از گل راعی  برای استفاده در نوشیدنی های به عنوان طعم دهنده تندی استفاده می شود.
چای گل راعی یا هوفاریقون  اثر بسیار تونیک بر بدن انسان دارد؛ و اثر آن  با مخلوط مشترک با گل رز، گیلاس و گیاهان دیگر افزایش می یابد.
نوشیدنی ها و دمنوش گل راعی  به بهبود اشتها کمک می کنند.
گل راعی برای درمان آرتریت استفاده می شود. این گیاه دارای خواص ضد التهابی، ضد اسپاسم، ضد درد، خواص ضد عفونی کننده، تحریک تجدید و بازسازی بافت است.
گل راعی برای بیماری های دستگاه گوارش، بیماری های عصبی، بی خوابی، سردرد، و همچنین دیورتیک برای بیماری های کلیه توصیه می شود.
گل راعی برای میوکاردیت ( عفونت ویروسی با فرایند التهابی تأثیرگذار بر میوکارد) و اندوکاردیت تجویز می شود.
غرغره عصاره گل راعی در دهان باعث تقویت لثه ها با استوماتیت(التهاب فراگیر دهان ، لب‌ها، زبان و کام‌) و گینویویت یا التهاب لثه می شود.
شربت گل راعی برای درمان دیابت، زخم و فرسایش غشای مخاطی و پوست استفاده می شود.
مطالعات تجربی نشان داده است که عصاره آب گل راعی سیستم ایمنی  بدن را تقویت می کند و اثرات سم را در مسمومیت های حاد از بین می برد.

جمع آوری و خشک کردن گل راعی

در هنگام جمع آوری و خشک کردن، لازم است که گل با ساقه حدود 15 تا 30 سانتی متر را با برگ و گلجمع کنیم.اما نباید آن را با ریشه بکشید زیرابا ریشه کندن منجر به تخریب سریع منابع طبیعی این گیاه با ارزش می شود. ساقه های جمع شده را بصورت دسته ای در اتاق زیر شیروانی آویزانمی کنیم تا  خشک شود و یا روی یک لایه نازک  پارچه در یک اتاق با تهویه مناسب  پهن و خشک می کنیم. هنگام استفاده از خشک کن های برقی، دما نباید بیش از 40 درجه سانتی گراد باشد.گل های خشک شده باید رنگ زرد روشن خود را حفظ کنند، ساقه ها و برگ های سبز خشن هستند. طعم خشک گل راعی تلخ است. گل راعی خشک برای حداقل سه سال خواص درمانی خودش را حفظ می کند .

مضرات و عوارض گل راعی

هنگام مصرف خوراکی باعث ناراحتی در کبد و احساس تلخی در دهان، یبوست و از دست دادن اشتها می شود.
گل راعی فشار خون را افزایش می دهد، بنابراین بیماران مبتلا به فشار خون بالا، توصیه می شود که شربت گل راعی را با تجویز پزشک استفاده کنند.
 

نحوه استفاده از گل راعی

برای افسردگی می توان آن را (1 قاشق غذاخوری گل راعی دریک 1 فنجان آب جوش) را 3-4 بار در روز با عسل یا شکر به صورت دمنوش برای رفع بد خوابی و افسردگی مصرف کرد.

 

برای از بین بردن درد و التهاب در مفاصل:  1 قاشق غذاخوری. یک قاشق غذا خوری پودر گل راعی را با نصف فنجان آب جوش دم کرده. ⅓ فنجان را قبل از غذا مصرف کنید.
 
برای درد مفاصل زانو : 2-3 قاشق عصاره گل راعی با 2 فنجان آب جوش را بعد از کمی خنک شدن روی مفصل زانو بمالید.
 
روش استفاده از عصاره گل راعی برای درمان زخم:
20 گرم گل تازه (یا 50 گرم با برگ ها) در 200 میلی لیتر روغن آفتابگردان یا روغن سویا تا دو هفته قرار دهید. از روغن به شکل مالیدن به محل مورد نظر اعمال می شود.