علت ریزش مو

در


مو در همه‌جای بدن انسان بجز کف دست و کف پا رشد می‌کند اما بسیاری از آنها آنقدر نازک هستند که تقریبا نامرئی هستند. مو از پروتئینی به نام کراتین ساخته شده است که در فولیکول‌های مو در لایه بیرونی پوست تولید می‌شوند. زمانی که فولیکول‌ها سلول‌های جدید مو را تولید می‌کنند، سلول‌های قدیمی از طریق سطح پوست با نرخ حدود شش اینچ در سال خارج می‌شوند. پس تار مویی که ما می‌بینیم در واقع یک رشته از سلول‌های کراتین مرده است. هر فرد بالغ به طور متوسط 100.000 تا 150.000 تار مود دارد و روزانه حدود 100تای آن ریزش می‌کند؛ پیدا کردن چند تار مو در بروس موی سر خود الزاما نگران‌کننده نیست.
در هر زمان حدود 90% از موی روی پوست سر فرد در حال رشد است. هر فولیکول چرخه حیات خودش را دارد که می‌تواند تحت تاثیر سن، بیماری و طیف گسترده‌ای از عوامل دیگر قرار گیرد. این چرخه حیات به سه مرحله تقسیم می‌شود:
• آناژن -- رشد فعال مو که بین 2 تا 6 سال به طول می‌انجامد
• کاتاژن -- رشد انتقال مو که 2 تا 3 هفته طول می‌کشد
• تلوژن -- فاز استراحت که حدود دو تا سه ماه طول می‌کشد؛ در پایان فاز استراحت مو می‌افتد و یک موی جدید جایگزین آن می‌شود و چرخه عمر رشد مو دوباره آغاز می‌شود.
با افزایش سن نرخ رشد مو کند می‌شود.
انواع مختلفی از ریزش مو که آلوپسی نیز نامیده می‌شود وجود دارد:
• آلوپسی انولوسیون یک بیماری طبیعی است که مو به تدریج با افزایش سن نازک می‌شود. فولیکول‌های بیشتری وارد فاز استراحت می‌شوند و تعداد مو‌های باقی‌مانده کمتر شده و موها کوتاهتر می‌شوند.

در سیارک بخوانیم: ۱۲ماسک خانگی تقویت کننده مو

روش های جلوگیری از بوجود آمدن موخوره

باورهایی اشتباه در مورد ریزش مو و واقعیاتی که باید در این باره بدانید

• آلوپسی آندروژنیک یک بیماری ژنتیکی است که هم مردان و هم زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. مردان مبتلا به این بیماری که به نام طاسی الگوی مردانه شناخته می‌شود از ریزش مو در نوجوانی یا اوایل 20 سالگی رنج می‌برند. مشخصه‌های آن عقب رفتن خط مو و ناپدید شدن تدریجی مو از فرق سر و تاج پیشانی است. زنان مبتلا به این بیماری که به نام طاسی الگوی زنانه شناخته می‌شود تا قبل از 40 سالگی نازک شدن قابل توجهی در موهای خود تجربه نمی‌کنند. زنان نازک شدن مو در کل سر را تجربه می‌کنند و شدت ریزش مو در پیشانی بیشتر است.
آلوپسی آره‌آتا (طاسی منطقه‌ای) اغلب به شکل ناگهانی شروع می‌شود و منجر به کچلی تکه‌ای در کودکان و نوجوانان می‌شود. این وضعیت ممکن است به طاسی کامل (آلوپسی توتال) منجر شود. اما در حدود 90% از افراد مبتلا به این بیماری در عرض چند سال شاهد بازگشت موهای خود خواهند بود.
• آلوپسی یونیورسال (طاسی سرتاسری) منجر به ریزش تمامی موهای بدن شامل ابرو، مژه و موهای ناحیه تناسلی می‌شود.
• تریکوتیلومانیا (اختلال کندن مو)، اغلب در کودکان دیده می‌شود و یک اختلال روانی است که فرد موهای خودش را می‌کشد.
• تلوژن افوویوم (پوسته سر) یک نوع نازک شدن مو در پوست سر است که بخاطر تغییرات در چرخه رشد مو رخ می‌دهد. تعداد زیادی از موها همزمان وارد فاز استراحت می‌شوند که باعث ریزش مو و نازک‌شدن متعاقب آن شود.
آلوپسی اسکاری (ریزش مو در اثر زخم) منجر به ریزش دائمی مو می‌شود. بیماریهای التهابی پوست (سلولیت، فولیکولیت، آکنه)، و سایر اختلالات پوستی (مانند برخی از انواع لوپوس و لیکن‌پلانوس) اغلب منجر به ایجاد زخم‌هایی می‌شوند که باعث می‌شود توانایی بازسازی مو از بین برود. شانه‌ داغ و موهای بیش از حد محکم بافته شده و کشیده شده نیز می‌تواند منجر به ریزش دائمی مو شود.

در سیارک بخوانیم: فواید انگور برای مو 

۸ روش برای مراقبت از موهای رنگ شده

چه چیزی باعث ریزش مو می‌شود؟

پزشک‌ها نمی‌دانند که چرا برخی از فولیکول‌های دوره رشد کوتاه‌تری نسبت به سایر فولیکول‌ها دارند. با این حال چندین علت که می‌توانند ریزش مو را تحت تاثیر قرار دهند عبارتند از:
• هورمون‌ها، مانند سطوح غیرطبیعی آندروژن (هورمون‌های مردانه که به طور معمول در بدن زن و مرد تولید می‌شود)
• ژن‌ها، ژن‌های والدین (هم پدر و هم مادر) می‌تواند بر مستعد بودن فرد برای ابتلا به طاسی الگوی مردانه یا زنانه تاثیرگذار باشد.
• استرس، بیماری و زایمان می‌تواند منجر به ریزش موقت مو شود. عفونت قارچی نیز می‌تواند باعث ریزش مو شود.
• داروها، داروهایی مانند داروهای شیمی‌درمانی که جهت درمان سرطان مورد استفاده قرار می‌گیرند، رقیق‌کننده‌های خون، مسدود‌کننده‌های آدرنرژیک بتا که برای کنترل فشار خون استفاده می‌شوند و قرص‌های ضدبارداری می‌توانند منجر به ریزش موقت مو شوند.
• سوختگی، جراحت و اشعه ایکس نیز می‌تواند منجر به ریزش موقت مو شود. در چنین مواردی معمولا پس از بهبودی جراحت یا سوختگی رشد طبیعی مو از سر گرفته می‌شود مگر اینکه یک اسکار (جای زخم) ایجاد شود. در این صورت مو دیگر هرگز مجددا رشد نخواهد کرد.
• بیماری خودایمنی نیز می‌تواند منجر به آلوپسی آره‌آتا شود. در آلوپسی آره‌آتا سیستم ایمنی به دلایل نامعلومی فعال شده و فولیکول‌های مو را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در اکثر افراد مبتلا به آلوپسی آره‌آتا مو مجددا رشد می‌کند، اگرچه ممکن است به طور موقت بسیار نازک و روشن‌ باشد و پس از مدتی به ضخامت و رنگ اولیه برمی‌گردد.
• شیوه‌های آرایشی، مانند استفاده بیش از حد از شامپو، پرم (فر شش ماهه)، رنگ مو و سشوار می‌تواند منجر به ضعیف شدند و شکنندگی مو شود و در نتیجه موها بسیار نازک می‌شوند. استفاده از گل‌تومویی‌های سفت، بیگودی، و فر کردن مو نیز می‌تواند منجر به آسیب و شکستن مو شود. با این حال این موارد منجر به طاسی نمی‌شوند. در بسیاری از موارد اگر منبع مشکل از بین برود رشد مو به حالت طبیعی خود باز می‌گردد. البته آسیب شدید به مو یا پوست سر گاهی اوقات باعث طاسی منطقه‌ای دائمی می‌شود.
• مشکلات پزشکی. بیماری‌های تیروئید، لوپوس، دیابت، کمبود آهن، اختلالات خوردن و کم‌خونی می‌توانند منجر به ریزش مو شوند. در بیشتر مواقع زمانی که بیماری درمان شود رشد مو به حالت طبیعی برمی‌گردد مگر اینکه اسکارهایی به شکل برخی از انواع لوپوس، لیکن‌پلان یا اختلالات فولیکولی باقی بماند.
• رژیم غذایی. رژیم غذایی با پروتئین کم و یا رژیم‌های با محدودیت شدید کالری نیز می‌توانند منجر به ریزش موقت مو شوند.

در سیارک بخوانیم: 

درمان شوره سر در فصل زمستان

خواص روغن آرگان برای پوست و مو

مراقبت‌های لازم بعد از کاشت مو

نظرات

در ادامه بخوانید...

آلوپسی آره آتا چیست

در

آلوپسی آره آتا بعنوان یک بیماری خود ایمنی در نظر گرفته می شود، که در آن سیستم ایمنی بدن که برای محافظت از بدن در برابر مهاجمان خارجی از جمله ویروس ها و باکتری ها طراحی شده است، به اشتباه به فولیکول های مو، ساختاری که موها را رشد می دهد حمله می نمایند. این می تواند منجر به ریزش موی سر و قسمتهای دیگر بدن شود.

در اغلب موارد، موی بخش های کوچکی می ریزد، یعنی به اندازه یک چهارم موی سر به صورت تکه های گرد. در بسیاری از موارد، بیماری فراتر از چند تکه نیست. در برخی از افراد، ریزش مو گسترده نمی شود. گرچه غیرمعول است اما این بیماری می تواند موجب از دست دادن کل موی سر ( آلوپسی آره آتای توتالیز ) یا ریزش کامل موی سر، صورت و بدن (آلوپسی آره آتای universalis) شود.(سیارک

علت این بیماری چیست؟

چه کسانی بیشترین احتمال دچار شدن به این بیماری را دارند؟

آیا ریزش موی من نشانه یک بیماری جدی را دارد؟

آیا امکان دارد به کودکانم انتقال دهم؟

آیا موی من دوباره رشد خواهد کرد؟

من منتظر وقوع چه چیزهایی باشم؟

چگونه درمان می شود؟

چگونه آلوپسی آره آتا زندگی من را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

چگونه می توانم با اثرات این بیماری کنار بیایم؟

چه تحقیقاتی در زمینه آلوپسی آره آتا انجام می شود؟

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

مترجم  itrans.ir  

نظرات

۱۴۰۱/۱/۳۱بیماری جیدا پینکت، همسر ویل اسمیت چیست؟ واقعیت این است که بیماری جیدا پینکت، همسر ویل اسمیت آلوپسی است و مدت زیادی است که از ریزش مو رنج می برد و کوتاه کردن موی کوتاه برای مد و تلاشی برای شوکه کردن مردم نیست، بلکه یک ضرورت است. ویل اسمیت که می‌دانست همسرش چقدر بیماری آلوپسی مشکل به همراه دارد، نمی‌توانست از او دفاع نکند. البته او بعداً به خاطر خلق و خوی خود عذرخواهی کرد.وقتی کریس راک، جیدا پینکت را با "جین سرباز" از فیلمی به همین نام مقایسه کرد، بازیگر به روی صحنه رفت، به کمدین دستور داد دهانش را ببندد و سیلی محکمی به صورتش زد.

در ادامه بخوانید...

چه کسانی بیشترین احتمال ابتلا به آلوپسی آره آتا را دارند

در

آلوپسی آره آتا نزدیک به 2 درصد از آمریکایی ها از هر دو جنس و در تمامی سنین و زمینه های نژادی را مبتلا ساخته است. اغلب در دوران کودکی آغاز می شود.

اگر شما عضو خانواده ای هستید که از اعضای آن فردی مبتلا می باشد، خطر ابتلا به آن کمی بیشتر خواهد بود. اگر عضوی از خانواده شما اولین پچ موی خود را در سن کمتر از 30 سالگی از دست بدهد، خطر دیگر اعضای خانواده بیشتر میباشد. به طور کلی، یک پنجم افراد مبتلا به این بیماری، عضوی از خانواده را دارند که مبتلا به بیماری است. 

پست های مرتبط:

آلوپسی آره آتا چیست؟

علت این بیماری چیست؟

چه کسانی بیشترین احتمال دچار شدن به این بیماری را دارند؟

آیا ریزش موی من نشانه یک بیماری جدی را دارد؟

آیا امکان دارد به کودکانم انتقال دهم؟

آیا موی من دوباره رشد خواهد کرد؟

من منتظر وقوع چه چیزهایی باشم؟

چگونه درمان می شود؟

چگونه آلوپسی آره آتا زندگی من را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

چگونه می توانم با اثرات این بیماری کنار بیایم؟

چه تحقیقاتی در زمینه آلوپسی آره آتا انجام می شود؟

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

مترجم  itrans.ir  

نظرات

در ادامه بخوانید...

آیا ریزش موی من در آلوپسی آره آتا نشانه ای از یک بیماری جدی می باشد

در

آلوپسی آره آتا بیماریی نیست که حیات انسان را تهدید نماید. موجب هیچ گونه دردی نمی شود و افراد در حالت کلی سالم می باشند. اما برای بیشتر افراد، بیماری که به صورت غیرقابل پیش بینی ظاهر آن ها را  تحت تاثیر قرار می دهد و راهی که موجب بروز چنین بیماری می شود، موضوع مهمی خواهد بود.

تاثیر آلوپسی آره آتا در وهله اول نگرانی اجتماعی و روانی می باشد. با این حال در آلوپسی universal، ریزش مژه و ابروها و موی بینی و گوش می تواند موجب شود
تا گرد و غبار و ذرات خارجی از طریق چشم و بینی و گوش به فرد آسیب برسانند. (سیارک

آلوپسی آره آتا اغلب در افرادی بروز می دهد که اعضای خانواده آنها بیماری خود ایمنی منجمله دیابت نوع 1، آرتریت روماتوئید، و یا بیماری آدیسون دارند. افرادی که مبتلا به بیماری آلوپسی آره آتا هستند معمولا بیماری های خود ایمنی دیگری ندارند، اما احتمال وقوع بیماری تیروئید، اگزمای آتوپیک، آلرژی بینی و آسم دارند.

آیا امکان دارد این بیماری را به کودکانم انتقال دهم؟

امکان دارد آلوپسی آره آتا به ارث برده شود. با این حال بسیاری از کودکان مبتلا به آلوپسی آره آتا والدین مبتلا به این بیماری ندارند و اکثریت قریب به اتفاق والدین مبتلا به آلوپسی آره آتا، آن را به کودکان خود انتقال نمی دهند.

آلوپسی آره آتا شبیه به برخی از بیماری های ژنتیکی نیست که در آن کودک با داشتن یکی از والدین مبتلا، احتمال 50-50 برای ابتلا به این بیماری را دارد. دانشمندان بر این باورند که ممکن است تعدادی از ژن ها وجود داشته باشد که افراد خاصی را مستعد ابتلا به چنین بیماری نماید. بسیار بعید می باشد که کودک همه ی ژن های مورد نیاز برای ابتلا به این بیماری را داشته باشد.

حتی با ترکیب صحیح (اشتباه) از ژن ها، از احتمال وقوع آلوپسی آره آتا نمی توان اطمینان داشت. در دوقلوهای همسان که تمامی ژن های مشابه را به اشتراک می گذارند، نرخ تطابق تنها 55 درصد می باشد. به عبارت دیگر، اگر یکی از دوقلوها بیماری داشته باشد تنها احتمال 55 درصد وجود دارد که دیگر دوقلو مبتلا به این بیماری شود. این نشان می دهد که علاوه بر عوامل ژنتیکی، عوامل دیگری برای مبتلا شدن به این بیماری نیاز می باشد. (سیارک

پست های مرتبط:

آلوپسی آره آتا چیست؟

علت این بیماری چیست؟

چه کسانی بیشترین احتمال دچار شدن به این بیماری را دارند؟

آیا ریزش موی من نشانه یک بیماری جدی را دارد؟

آیا امکان دارد به کودکانم انتقال دهم؟

آیا موی من دوباره رشد خواهد کرد؟

من منتظر وقوع چه چیزهایی باشم؟

چگونه درمان می شود؟

چگونه آلوپسی آره آتا زندگی من را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

چگونه می توانم با اثرات این بیماری کنار بیایم؟

چه تحقیقاتی در زمینه آلوپسی آره آتا انجام می شود؟

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

مترجم  itrans.ir  

نظرات

در ادامه بخوانید...

آیا موهای من دوباره رشد خواهد کرد

در

شانس این که موهای شما با یا بدون درمان دوباره رشد کند وجود دارد اما امکان دارد دوباره ریزش نیز داشته باشند. هیچ فردی نمی تواند زمان رشد دوباره یا ریزش آن را پیش گویی نماید. دوره این بیماری از فردی به فرد دیگر تغییر می کند. برخی از افراد تنها چند پچ از موهای خود را از دست می دهند، سپس موها دوباره رشد می کنند و این شرایط دوباره تکرار نمی شود.

افراد دیگری هستند که ریزش مو در آنها ادامه می یابد و تا سالهای زیادی رشد دوباره ندارد. افراد کمی نیز تمامی موی سر خود را از دست می دهند، برخی همه موی سر، صورت و بدن را از دست می دهد. حتی در آنهایی که تمامی موی خود را از دست می دهند، امکان رشد مجدد کامل وجود دارد.

در برخی از افراد، ابتدا موها با رنگ سفید شروع به رشد دوباره می نمایند و به صورت تدریجی رنگ موها باز می گردد. اغلب، رشد دوباره مو در نهایت همان رنگ قبلی و بافت اصلی مو را خواهد داشت.

من منتظر وقوع چه چیزهایی باشم؟

دوره آلوپسی آره آتا بسیار غیرقابل پیش بینی است و عدم اطمینان از آنچه که اتفاق خواهد افتاد دشوارترین و خسته کننده ترین جنبه از این بیماری است. امکان دارد ریزش مو در شما ادامه داشته باشد یا ریزش موی شما متوقف گردد. مویی که می ریزد امکان دارد دوباره رشد کند و یا نکند، و امکان دارد پچ های بی مو ادامه داشته یا نداشته باشند. (سیارک

پست های مرتبط:

آلوپسی آره آتا چیست؟

علت این بیماری چیست؟

چه کسانی بیشترین احتمال دچار شدن به این بیماری را دارند؟

آیا ریزش موی من نشانه یک بیماری جدی را دارد؟

آیا امکان دارد به کودکانم انتقال دهم؟

آیا موی من دوباره رشد خواهد کرد؟

من منتظر وقوع چه چیزهایی باشم؟

چگونه درمان می شود؟

چگونه آلوپسی آره آتا زندگی من را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

چگونه می توانم با اثرات این بیماری کنار بیایم؟

چه تحقیقاتی در زمینه آلوپسی آره آتا انجام می شود؟

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

مترجم  itrans.ir  

نظرات

در ادامه بخوانید...

آلوپسی آره آتا چگونه درمان می شود

در

گرچه هیچ درمان یا داروی تایید شده ای برای درمان بیماری آلوپسی آره آتا وجود ندارد اما برخی از افراد درمی یابند که داروهای مورد تایید برای مقاصد دیگر می توانند به طور موقت به رشد دوباره مو کمک نمایند.

به خاطر داشته باشید که گرچه این درمانها امکان دارد رشد موها را افزایش دهد، اما هیچیک از آنها از پچ های جدید پیشگیری نمی کنند یا در واقع بیماری را بهبود نمی دهند. با مراقب سلامتی خود درباره بهترین گزینه ها برای خودتان مشورت نمایید. ترکیبی از درمانها ممکن است کارآمد باشد. بپرسید که چه مدت درمان ممکن است طول بکشد، چه مدت طول می کشد تا نتایج درمان مشاهده شود و چه عوارض جانبی احتمالی وجود دارد.

علاوه بر این در درمان جهت رشد موها، اقداماتی وجود دارد که می تواند انجام شود تا اثرات  قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید یا ناراحتی های ریزش مو را به حداقل برساند.

ضد آفتابها برای موی سر، صورت یا تمامی مناطق در معرض خطر مهم می باشد.

عینک (یا عینک آفتابی) از چشم ها در برابر نور بیش از حد آفتاب و گرد و غبار بهنگام از دست دادن مژه ها و ابروها محافظت می کند.

کلاه گیس، کلاه، شال گردن از پوست سر در برابر خورشید محافظت کرده و آن را گرم نگه می دارد.

پماد داخل سوراخهای بینی آن را مرطوب نگه می دارد و به محافظت در برابر هجوم موجودات به بینی زمانی که موهای بینی ریخته است، کمک می کند. (سیارک

پست های مرتبط:

آلوپسی آره آتا چیست؟

علت این بیماری چیست؟

چه کسانی بیشترین احتمال دچار شدن به این بیماری را دارند؟

آیا ریزش موی من نشانه یک بیماری جدی را دارد؟

آیا امکان دارد به کودکانم انتقال دهم؟

آیا موی من دوباره رشد خواهد کرد؟

من منتظر وقوع چه چیزهایی باشم؟

چگونه درمان می شود؟

چگونه آلوپسی آره آتا زندگی من را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

چگونه می توانم با اثرات این بیماری کنار بیایم؟

چه تحقیقاتی در زمینه آلوپسی آره آتا انجام می شود؟

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

مترجم  itrans.ir  

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۸استرس و اضطراب هم تاثیر داره؟

در ادامه بخوانید...

آلوپسی آره آتا چگونه زندگی من را تحت تاثیر قرار خواهد داد

در

این سوالی رایج است به خصوص برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان که در حال آغاز برای شکل‌گیری اهداف مادام العمر هستند و نیز برای آنهایی که با تاثیرات آلوپسی آرو آتا برای سالهای زیاد زندگی خواهند کرد. مورد آرامش دهنده این است که آلوپسی آرواتا بیماری دردناکی نیست و  فرد جسما احساس بیماری نمی کند. مسری نمی باشد و افرادی که این بیماری را دارند معمولا سالم می باشند. طول عمر را کاهش نمی دهد و نباید در مورد رفتن به مدرسه، انجام حرکات ورزشی، موقعیت شغلی، کار، ازدواج و تشکیل خانواده نگران بود.  

با این حال جوانب روحی زندگی همراه با ریزش مو، می تواند چالش برانگیز باشد. بسیاری از افراد با آموزش به همان اندازه با بیماری مقابله می کنند که با صحبت کردن با افراد دیگر درباره مواجهه با مشکل یکسانی مقابله می کنند و در صورت ضرورت، به دنبال مشاوره برای کمک به ساخت تصویر مثبت از خود هستند. (سیارک

پست های مرتبط:

آلوپسی آره آتا چیست؟

علت این بیماری چیست؟

چه کسانی بیشترین احتمال دچار شدن به این بیماری را دارند؟

آیا ریزش موی من نشانه یک بیماری جدی را دارد؟

آیا امکان دارد به کودکانم انتقال دهم؟

آیا موی من دوباره رشد خواهد کرد؟

من منتظر وقوع چه چیزهایی باشم؟

چگونه درمان می شود؟

چگونه آلوپسی آره آتا زندگی من را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟

چگونه می توانم با اثرات این بیماری کنار بیایم؟

چه تحقیقاتی در زمینه آلوپسی آره آتا انجام می شود؟

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  

مترجم  itrans.ir  

نظرات

در ادامه بخوانید...