این عکس که برای اولین ‌بار منتشر می‌شود، ماجرای جالبی دارد

در

مسابقه داستان نویسی


ماجرای اولین داستان صمد بهرنگی است که در مسابقه‌ ی داستان نویسی با داوری احمد شاملو رتبه‌ای بالاتر از داستان نویسنده ، محمدعلی سپانلو کسب کرد.
صمد بهرنگی هنوز 18 سالش نشده بود که «عادت»، نخستین داستانش را نوشت. برخلاف آنچه در تماميِ منابع آمده، صمد «عادت» را در ١٣٣٩ ننوشته بود. در سال ١٣٣٨ چهارمين دوره‌ی مسابقات داستان‌نويسی کشوری (اطلاعات جوانان) برگزار شد و هيأت داوران علی‌اصغر صدر حاج سيدجوادی، رضا سيدحسينی، ايرج قريب و احمد شاملو بودند.


نام‌های برگزيده‌ها هم مثل هيات داوران جالب است. «اطلاعات جوانان» در يکي از شماره‌هاي خود در سال ١٣٣٨ کل ماجرا را اين طور شرح مي دهد: «آقای شاملو که از داستان‌نويسان برجسته و باتجربه‌ی امروزند خواهش ما را برای شرکت در اين داوری قبول نمود و به اين ترتيب هيأت پنج‌نفری داوران ما در اين دوره تشکيل يافت. امتيازات:

سطح نمرات در اين دوره نسبت به دوره‌هاي قبل کمي بالا بود. بعد از جمع امتيازات خسرو آريا دانش‌آموز شيرازی که «زنک دوم» (زنگ دوم؟) را نوشته بود با مجموع ٧٤ امتياز رتبه اول را بدست آورد. نصرالله فخاريان جوان آباداني که براي اول شدن نيز شانس زيادي داشت با مجموع ٧١ امتياز دوم شد. محمود طياري از رشت با ٥/٦٩ امتياز سوم شد. فخاريان «ديوار» و طياري «نقش» را نوشته بود.» گزارش به پايان نرسيده.

 

قرار است دو نام ديگر هم به برگزيده‌ها اضافه شود. دو نويسنده‌ ی آماتور که نامشان را هیچکس تا آن روز نشنیده است. عکس برگزيده‌ها را هم بالاي گزارش چاپ کرده‌اند. دومي از سمت چپ جوانی را نشان می‌دهد، با استخوان‌هايی درشت در فک و گونه و دماغي بدقواره که انگار جز اين صورتِ تخت، بر هيچ صورت ديگری نمي‌نشيند. نام او صمد بهرنگي است که «از تبريز با ٦٦ امتياز چهارم شد. او «عادت» را نوشته بود. «مرگ خورشيد» نوشته محمدعلی سپانلو ٦٥ امتياز آورد و در رديف پنجم قرار گرفت».

نظرات

در ادامه بخوانید...

آخرین عکس احمد شاملو که 20 روز پیش از مرگ او گرفته شده است

در

 احمد شاملو

عکس احمد شاملو   در 75 سالگی   و 20 روز پیش از مرگ او گرفته شده است

فخرالدین فخرالدینی: 

تیر 1379 بود که در تماسی تلفنی، آیدا (همسر شاملو) از من خواست تا به فردیس کرج بروم و عکس پرتره این شاعر نامی را بگیرم.با این که می‌دانستم شاملو بعد از جراحی و قطع پایش و اوج گیری بیماری دیابت، مدتی است درمنزل بستری است و شرایط جسمانی و روحی خوبی ندارد، اما وقتی به خانه او وارد شدم، انتظار نداشتم او را در آن حالت و شرایط نامناسب ببینم.

بیماری احمد شاملو

علت مرگ شاملو  : با شدت گرفتن بیماری دیابت، و پس از آن که در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۷۶، در بیمارستان ایرانمهر تهران، پای راست او را از زانو قطع کردند، روزها و شب‌های دردناکی را پشت سر گذاشت

شاملو روی ویلچر نشسته بود، رنگ صورتش مثل گچ سفید بود، سرش را بلند نمی‌کرد، نسبت به حرکت‌ها و سر و صدای محیط به سختی واکنش نشان می‌داد و به هیچ وجه حرف نمی‌زد.

به ناچار دوربین بزرگ عکاسی را روی زمین کاشتم و زاویه‌ای رو به بالا را انتخاب کردم. از کمترین نور ممکن استفاده نمودم تا اذیتی ایجاد نکنم. آن وقت منتظر ماندم تا شاملو کمی سرش را بالا بیاورد.

به غیر از من و آیدا، محمود دولت آبادی و محمد علی سپانلو نیز در اتاق بودند. آن دو با به حرف گرفتن شاملو سعی داشتند تا او را متوجه خود سازند. بر اثر تلاش آنان بود که بالاخره این شاعر بزرگ معاصر کمی سرش را بالا آورد و نگاهی کوتاه، خسته و بیمار به اطرافش انداخت. این همان لحظه کوتاه بود که من نیاز داشتم و به سرعت آن را روی فیلم حساس عکاسی ثبت کردم.

 

اظهار نظرهای جنجالی شاملو  در باره بزرگان شعر و ادب فارسی و تاریخ ایران، نقد ها، مقالات فرهنگی و سیاسی اش، نثر بسیار سر زنده ترجمه‌ و سروده‌هایش همه نشان از مبارزه طلبی، بر خلاف جریان آب شنا کردن و سر پر شور او داشتند؛ خصوصیتی که در این   عکس شاملو   به هیچ وجه دیده نمی‌شود.

همیشه گفته‌ام که عکس‌هایم به نوعی بازتاب دهنده شخصیت درونی آدم‌ها هستند؛ ادعایی که در مورد این  عکس از شاملو   به هیچ وجه ندارم. این حزن انگیز‌ترین پرتره چاپ شده در کتاب من است.

مرگ احمد شاملو

احمد شاملو 20 روز پس از گرفته شدن این عکس،ساعت 21 شامگاه یکشنبه، 2 مرداد 1379 در خانه خود درگذشت و در امامزاده طاهر کرج به خاک سپرده شد.

681823.jpg

احمد شاملو متخلص به الف. بامداد و الف. صبح، شاعر، فیلم‌ساز، روزنامه‌نگار، پژوهشگر، مترجم، فرهنگ‌نویس و از دبیران کانون نویسندگان ایران بود

 

احمد شاملو در ۲۱ آذر ۱۳۰۴ در تهران متولد شد و اولین مجموعه خود "آهنگهای فراموش شده" را در 22 سالگی منتشر کرد. این کتاب عمدتاً شامل ابیاتی به سبک بنیانگذار شعر نو ایرانی ، نیما یوشیج ، و اشعار به اصطلاح آزاد بود که برخلاف شعر سفید ، اندازه ای ندارند. ده سال بعد ، در سال 1957 ، مجموعه "هوای تازه" منتشر شد که محبوبیت زیادی برای احمد شامل به ارمغان آورد. این کتاب است که ابتدا خواننده ایرانی را با شعر سفید آشنا می کند.
 
یک فرد با استعداد در همه چیز با استعداد است - شاملو همچنین یک مترجم فوق العاده بود. او آثار نویسندگان اروپایی مانند مور یوکای (مجارستان) ، زکریا استانکو (رومانی) ، روبرت مرل (فرانسه) و غیره را به فارسی ترجمه کرد ، اما دامنه علاقه های ترجمه ای او فقط به اروپا محدود نشد . رمان روسی "دن آرام" نوشته میخائیل شولوخوف.
 
احمد شاملو یک متخصص واقعی در ادبیات جهان بود: او فدریکو گارسیا لورکا اسپانیایی و ولادیمیر مایاکوفسکی روسی را تحسین می کرد ، در شعر کلاسیک فارسی بسیار ماهر بود و به طور فعال آثار معاصران خود را مطالعه می کرد. او یک مبتکر واقعی بود و با الهام از نیما یوشیج سلف خود ، در جستجوی خلاقانه خود متوقف نشد و دائماً به دنبال راههای جدیدی برای بیان فردیت شاعرانه بود.
 
شاملو
بنابراین ، اساس شعر شاملو موسیقیایی است ، هماهنگی درونی شعر. او نه تنها بنیانگذار سبک جدیدی در شعر ایران ، بلکه مایه افتخار همه هنرهای ایرانی شد.
 

ترانه تاریک 

بر زمینه‌ی سُربی‌ صبح
سوار
     خاموش ایستاده است
 
و یالِ بلندِ اسبش در باد
                             پریشان می‌شود.
خدایا خدایا
سواران نباید ایستاده باشند
هنگامی که
حادثه اخطار می‌شود.
 
کنارِ پرچینِ سوخته
دختر
     خاموش ایستاده است
و دامنِ نازکش در باد
                         تکان می‌خورد.
 
خدایا خدایا
دختران نباید خاموش بمانند
هنگامی که مردان
نومید و خسته
                 پیر می‌شوند.

 

تصاویر احمد شاملو

nody-جملات-ناب-احمد-شاملو-1626347074.jpg

تصویر احمد شاملو

 

8386b64bb19ac50000.jpg

عکس شاملو شاعر

 

8386b64bb19ac50001.jpg

عکس از احمد شاملو

نظرات

در ادامه بخوانید...

راهنمای کامل عکاسی با آیفون

در
راهنمای کامل عکاسی با آیفون

به یک مقدمۀ مختصر برای جهان عکاسی آیفون خوش آمدید. این راهنمای سریع شامل یک مجموعه از توصیه ها است که از متخصصان، دوستان و تجربۀ شخصی به دست آمده است. چه بخواهید که عکس های با کیفیت DSLR بگیرید یا فقط بازی اینستاگرام را عمل بیاورید، این راهنمای کامل تمام ابعاد توسعۀ عکس های آیفون را پوشش می دهد.

حساب اینستاگرام بسازید، برای اشتراک گذاری عکس ها و دنبال کردن عکاس های دیگر

 بیشتر عکاسان یک سبک اثر دارند و در لفظ هزاران راه مختلف برای شکل دادن کارتان وجود دارد.مانند عکاسی غذا، مد، سبک زندگی، منظره، طبیعت، شهری، چهره ها، سیاه و سفید، ...

شروع کنید از هر چیزی که فکر می کنید عکس گرفتن،  یک عکس خوب بگیرید، لازم نیست حتماً عالی باشد. این فقط شروع کار است.

تعدیلات محیطی

بسیاری از عکاسان بهترین زمان را برای عکس انداختن در طول زمان طلایی می دانند. زمان طلایی دورۀ کوتاهی بعد از طلوع یا قبل از غروب خورشید است که درطول آن نور روز نرم تر از وقتی است که خورشید در آسمان بالاتر است. اما قبل از آن که زمان بندی تمام عکس هایتان را در طول ساعت طلایی آغاز کنید، عکس انداختن تحت تمام انواع نور را تمرین کنید. نور از طریق لنز دوربین آیفون وارد می شود و یک تصویر در متوسط حساسیت نور ضبط شده است. نور خیلی زیاد یا خیلی کم می تواند عکستان را خیلی درخشنده یا تیره کند و باعث شود وضوح، رنگ ها و آهنگ ها را از دست دهید. در اینجا چند راه برای تعدیل جایگاهتان برای نور طبیعی وجود دارد:

• در طول ساعت طلایی می توانید اساساً در هر جهتی عکس بندازید. می توانید به سمت خورشید، دور از خورشید، یا با خورشید در کنارتان عکس بندازید.

• در طول روز تلاش کنید که مخالف خورشید عکس بندازید. سخت است که بدون خراب کردن قاب تصویر، در زاویه ای عکس بندازید که با خورشید مواجه نشوید. (سیارک)

• در شب نور کم است و عکس ها تیره می شوند. از فلش تلفن همراه استفاده نکنید و یک منبع نور خارجی بیابید.

تعدیلات فنی

آنچه آیفون را محبوب می کند آن است که طراحی فنی جهانی و کاربر دوست است. در اینجا برخی نکات وجود دارد که همه می توانند به کار ببرند که فوراً عکاسی آیفونشان را بهبود دهند.

• در بخش تنظیمات، به سمت تب "عکس ها و دوربین" بروید، حالت شبکه ای را انتخاب کنید بنابراین می توانید عکس هایتان را در حالی بیندازید که دقیقاً نسبت طلایی مارپیچ فیبوناچی آکا را به کار ببرید یا قاعدۀ سومی ها را استفاده کنید.

• فلش را خاموش کنید، همیشه یک منبع نور خارجی یا طبیعی داشته باشید.

• در موقعیت های کم نور، ضربه زدن به قسمت های تاریک تر صفحه نمایشتان پرتودهی و تمرکز را افزایش می دهد.

• از زوم استفاده نکنید، دوربین آیفون واقعاً زوم نمی کند، فقط تصویر را بزرگتر میکند.

• روی جهت تمرکز کنید، برای مثال افق و سوژۀ شما.

• برای داشتن گزینه های بیشتر همیشه عکس افقی و عمودی بیندازید.

• جای راحت پیدا کنید. دست شما باید ثابت باشد. روی میز یا نیمکت بگذارید.

• پایین بروید، روی یک زانو قرار بگیرید. عکس انداختن از یک زاویه ی پایین تر می تواند یک چشم انداز متفاوت نسبت به سطح چشم بدهد. عکس از زاویۀ پایین می تواند سوژه را مسلط جلوه دهد، عکس از یک زاویۀ بالا می سوژه را ضعیف جلوه دهد.

راهنمای کامل عکاسی با آیفون

• لنز آیفون بخرید. در اینجا یک لنز گران وجود دارد که من اخیراً خریدم. گزینه هایتان را قبل از آن که هر نوع از لنز یا هر لنز گرانی را بخرید بررسی کنید. این همیشه یک ایدۀ خوب است که با یک تجهیز بودجه ی پایین شروع کنید.

ویرایش یا فتوشاپ

یک محصول نهایی 30% گرفتن عکس و 70% ویرایش است. اپلیکیشن های زیادی وجود دارند که ویرایش عکس ها را مستقیماً روی آیفون پشتیبانی می کنند. من یک تن اپلیکیشن ویرایش عکس روی تلفنم دارم، گاهی اقوات از بیش از 6 اپلیکیشن برای ویرایش یک عکس استفاده می کنم! 2 اپلیکیشن رایگان که من توصیه می کنم VSCO و Priime هستند.

این دو اپلیکیشن مؤثر و راحن برای مبتدیان هستند.

• قبل از هر ویرایشی، روشنایی صفحه نمایش تلفنتان را به 100% افزایش دهید. اگر ممکن است، سعی کنید در یک اتاق تاریک ویرایش کنید و سپس تحت نورهای متفاوت نقد کنید.

• افزایش چند بعد نظیر نور، تیزی، و سایه ها می تواند کیفیت هر عکسی را افزایش دهد.

• تعدیلات کوچک را با آرام و زیرک کار کردن انجام دهید. به یاد داشته باشید که شما می خواهید بهترین کیفیت های عکس را با استفاده ی عناصر در عکس به وجود بیاورید نه با خلق عکس مصنوعی.

• ویرایش مشابهی را برای هر عکسی دنبال نکنید، هر عکس به ویرایش یکتای خود نیاز دارد. 

• از نظر دیگران استفاده کنید و عکس ویرایش شده را به 2 یا 3 نفر نشان دهید.

• کارتان را با عکس ها و عکاسان مورد علاقه تان مقایسه کنید. تشابهات را پیدا کنید. شاید عکس شما بهتر باشد. 

نظرات نهایی دربارۀ عکاسی آیفون

اگر شما یک طرفدار بزرگ آیفون نیستید، در اینجا برخی جایگزین های عالی وجود دارد.

• گالاکسی S7 دوربین 12 مگاپیکسل با عملکرد نور پایین عالی دارد.

• LG G5 دوربین بزرگ 16 مگاپیکسل و لنز زاویۀ باز 135 میلی متری دارد.

همچنان که تلفن های هوشمند به توسعه ی فنآوری دوربینشان ادامه می دهند، پیش بینی می کنم در آیندۀ نزدیک جامعه خیلی به عکاسی و فیلم DIY علاقمندتر می شود. گرفتن عکس های باکیفیت در آیفون یا هر تلفن هوشمند یک کار سختی نیست. 

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۸عکاسی هم دیگه از اون حالت حرفه ایش دراومده با این گوشی ها

در ادامه بخوانید...

معجزه عکاسی و تصاویر فراموش‌نشدنی در تاریخ

در

معجزه عکاسی، عکس ماندگار و تصاویر فراموش‌نشدنی در تاریخ

عکاسی از تصاویر تأثربرانگیز  ماندگار از گوشه و کنار جهان با توضیحی کوتاه در زیر هر عکس 

 

مردی  در حال سقوط از ساختمان مرکز تجارت جهانی در روز حادثه 11 سپتامبر

 مردی فرانسوی که هنگام اشغال پاریس بوسیله نیروهای نازی در جنگ جهانی دوم در حال گریستن

 پسر 12 ساله برزیلی که در مراسم تدفین معلم خود با گریه ویولون می‌نوازد. معلم این کودک به او کمک کرد از طریق یادگیری و نواختن این ساز از فقر و خشونت نجات یابد.

کودکانی که در سال 1948 در شیکاگو به فروش گذاشته شده‌اند.

سگی که در کنار مزار صاحبش نشسته است. صاحب این سگ بر اثر رانش زمین در ریو دو ژانیرو در سال 2011 جان باخت.


پسر خردسال «جان اف کندی» در مراسم تدفین پدر به تابوت او ادای احترام می‌کند. جان اف کندی 35امین رئیس‌جمهور آمریکا بود که در سال 1963 ترور شد.



پیرمردی از کره جنوبی در حال گریه به دلیل خداحافظی از خویشاوند خود که در کره شمالی زندگی می‌کند. این دو پس از 60 سال در سال 2010 اجازه یافتند به مدت سه روزه نزدیک مرز کنار یکدیگر باشند.


یک راهب در اعتراض به آزار و اذیت بودایی‌ها بوسیله دولت ویتنام خود را آتش زده است.



یک کودک خردسال که در حال تلاش برای سرپاکردن پدر الکلی خود است.


 پس از فرو ریختن یک کارخانه در بنگلادش زن و شوهری در آغوش هم زیر آوار جان دادند.



در سال 1958 دختر آفریقایی در باغ‌وحشی در بلژیک به نمایش گذاشته شد.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۸چقدر تاثر برانگیز ؟

در ادامه بخوانید...

برندگان مسابقه‌ عکاسی حیات وحش ۲۰۱۶

در

مسابقه‌ی سالانه عکاسی حیات وحش را باید یکی از معتبرترین مسابقات عکاسی جهان دانست که توسط موزه‌ی تاریخ طبیعی لندن برگزار می‌شود.

مسابقه‌ی عکاسی حیات وحش در شاخه‌های گوناگونی همچون پستانداران، پرندگان، عکاسی زیر آب، خزندگان- ماهیان و دوزیستان، بی‌مهرگان، در آسمان، روی زمین و.... پذیرای منتخبی از بهترین‌های دنیای عکاسی است.

سال گذشته مسابقه‌ی سالانه عکاسی حیات وحش با درخشش عکاسانی از اقصی نقاط جهان همراه بود که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

عکاس آمریکایی «تیم لامن» (Tim Laman) به عنوان برنده‌ی مسابقه عکاسی حیات وحش سال گذشته‌ی میلادی انتخاب شد، تصویر ثبت شده توسط این عکاس وضعیت اورانگوتان‌های در معرض خطری که در جنگل‌های بارانی کشور اندونزی ساکن هستند را به تصویر کشیده است. این جایزه در اصل به داستانی داده شد که در قالب ۶ عکس این معضل را پوشش داده بود، البته هر کدام از این تصاویر حتی در قابی جداگانه نیز به همان اندازه، قدرتمند و جالب توجه بودند.

تصاویر برگزیده‌ی مسابقه‌ی عکاسی سال گذشته قبل از نمایش بین‌المللی، مدتی در موزه تاریخ طبیعی لندن در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفتند. در ادامه از شما دعوت می‌کنیم در مرور این تصاویر برتر این رقابت همراه ما باشید.
گودال مورچه‌خوار

«پاول هیلتون» (Paul Hilton) از بریتانیا به عنوان برنده‌ی بخش انفرادی عکاسی خبری حیات وحش انتخاب شد. تصویری که این عکاس اقدام به ثبت آن کرده بود، بی‌تردید تصویری است دلخراش از آنچه این روزها دیگر ساکنان این کره ناگزیر از تحمل آن هستند و اگرچه این عکس به صورت مشخص به یک گونه خاص اشاره دارد، اما واقعیت این است که این رفتار قهرآلود و ظالمانه‌ی انسان در واقع حیات تمامی گیاهان و جانواران این کره را در معرض خطراتی جدی قرار داده است و جه بسی دیر یا زود باعث انقراض نسل آنها شود.

اما در این تصویر شاهد چهار هزار یا معادل ۵ تن مورچه خوار فلس دار آمریکایی هستیم که در واقع یکی از بزرگ‌ترین مبادلات جانوری است که تا کنون به ثبت رسیده است. حیواناتی بی‌گناه که کشته شده و به کشورهای همچون چین و ویتنام صادر می‌شوند، چرا که هم گوشت‌شان از لحاظ تجاری مورد پسند است و هم از نظر طب سنتی کاربرد دارند، در واقع حق حیات این مخلوقات خداوند خیلی ساده برای حرص و طمع انسانی زیر پا گذاشته می‌شود. از سوی دیگر هر هشت گونه‌ی این حیوانات هدف سوداگران تجارت حیوانات قرار داشته و در نتیجه در معرض خطرات جدی قرار گرفته‌اند.

ماه و کلاغ

عکاس گیدئون نایت (Gideon Knight) از کشور انگلستان برنده‌ی بخش عکاس جوان حیات وحش سال گذشته میلادی شد. تصویر یک کلاغ که روی شاخه‌ی درختی در یک پارک نشسته، تصویری است تکراری که بی‌شک بسیاری هر روز شاهد آن بوده و هستند. این همان تصویری است که این عکاس جوان به کرّات در پارک نزدیک محل اقامت خود در شهر لندن مشاهده می‌کرد. اما با درخشش نور آبی در شبی با حضور ماه کامل، این صحنه‌ی تکراری به زیبایی دگرگون شده و بیش از هر زمان دیگری، توجهات را به سمت خود جذب می‌کند.

زندگی‌های در معرض خطر

«تام لامن» از کشور آمریکا به عنوان عکاس برتر این دوره انتخاب شد. تصویر ثبت شده توسط این عکاس را پیش‌تر نیز به شما عزیزان معرفی کردیم. تصویری از یک اورانگوتان برنئی که در حال بالا رفتن از یک درخت ۳۰ متری که در پارک ملّی در برنئوی اندونزی قرار گرفته است. این عکاس برای ثبت این تصویر سه روز زمان صرف کرد تا از درختان بالا رفته و بهترین مکان را برای دوربین‌های گوپرو پیدا کند که از راه دور کنترل می‌شوند و این تصویر ماحصل این تلاش است که نگاهی به این موجودات ساکن جنگل‌های بارانی دارد.
در سال ۲۰۱۵ وقوع پدیده‌ی آب و هوایی ال‌نینو در کشورهایی همچون برنئو و سوماترا و در فصول خشک سال، باعث خشکسالی‌های گسترده و در ادامه وقوع آتش سوزی‌های خارج از کنترلی شد که باعث ایجاد دود و گرمای زیادی در این منطقه شد. زیستگاه اورانگوتان‌ها از جمله مکان‌های حفاظت شده است، اما در خلال این آتش سوزی که تمامی این مناطق را درگیر خود کرده بود، در حدود ۲۱ هزار کیلومتر مربع از جنگل‌های بارانی و از جمله زیستگاه اورانگوتان‌ها سوخت و خاکستر شد. لامان در این مدت با استفاده از یک پهپاد این جنگل‌ها را تحت نظر داشته و اوضاع را از دور رصد می‌کرد و این داستان تلخ را در قالب تصاویری چند بازگو کرد.


در کناره رود دو اورانگوتان جوان را می‌بینیم که ظاهرا از آتش سوزی جنگل جان سالم به در برده‌اند. تیم آنها را از میان لایه‌ متراکم دود و از داخل یک قایق شناور روی رودخانه‌ای در مرکزی «کالیمانتان» (Kalimantan) اندونزی مشاهده کرده و از آنها عکسبرداری کرد. این آتش سوزی‌های گسترده تأثیر زیبادی بری این کشور داشته و خسارات و ویرانی‌های بسیاری به بار آورد و از سوی دیگر با نابود کردن زیستگاه اورانگوتان‌ها، آنها را نیز در معرض خطر قرار داد. در این میان حتی جمعیت ۶.۶۰۰ اورانگوتان‌های نادر سوماترایی نیز بی‌نصیب نمانده و آنها نیز متحمل آسیب شدند.

 مراکز امدادی همچون این مرکز در غرب کالیمانتان، نقشی مؤثر در جمع آوری اورانگوتان‌های یتیمی داشتند که به واسطه‌ی آتش سوزی سال ۲۰۱۵، والدین خود را از دست داده بودند. مراقبت از این موجودات کار قابل توجهی است و در این تصویر افراد شاغل در این مرکز را در حال جایجا کردن اورانگوتان‌های جوان دو ساله می‌بینیم. آنها بچه‌ها را به جنگل می‌برند تا هم کمی بازی کنند و هم در خلال این بازی‌ها، مهارت‌های لازم برای زنده ماندن در جنگل را نیز به تدریج بیاموزند.

تلاشی برای دور کردن

«گانش اچ شانکار» (Ganesh H. Shankar) از هند، برنده‌ی بخش پرندگان این مسابقه شد. در این تصویر طوطی زیبای هندی را می‌بینید که به آشیانه‌اش که بر فراز درختی واقع در پارک ملّی «Keoladeo»، بازگشته است. طوطی خیلی زود متوجه حضور یک مارمولک بنگالی می‌شود که در حال وارسی اقامتگاه اوست. پرنده نیز به سرعت دست به کار شده و شروع به دور کردن متجاوز از قلمروی خود می‌کند و نخستین جایی که توجهش را به خود جلب کرده، دم آویزان شده مارمولک است. ظاهرا این مجادله مدتی به طول انجامیده و در نهایت هر دو را به قدری خسته کرد که کشمکش را کنار گذاشته و هر کدام به دنبال کار خود رفتند.

هنر باد

«والتر بینوتو» (Valter Binotto) از کشور ایتالیا در بخش گیاهان و قارچ‌ها به عنوان نخست دست یافت، آن هم به لطف ثبت این تصویر دیدنی از درخت فندقی که در نزدیکی خانه‌اش در شمال این کشور واقع شده است. درخت فندق از جله گیاهانی است که هم گل‌های نر و هم ماده دارد و از نظر این عکاس سخت‌ترین بخش کار هم به نمایش گذاشتن این گل‌های زیبا به صورت ساکن بوده آن هم در حالی که با وزش باد مرتبا در حال جایجا شدن بودند.

او در ادامه می‌گوید که برای پیدا کردن چشم‌انداز مورد نظر خود به سراغ شاخه کوتاه‌تری رفته است که ظاهرا ایستایی بهتری داشته و کمتر تکان می‌خورده است. این عکاس با استفاده از تکنیک نوردهی بالا، تصویری دیدنی از این گل‌ها را به ثبت رسانده است که در حال گرده افشانی به این سو و آن سو تاب می‌خوردند. انعکاسی چشم‌نواز از هنر باد که سرانجام ترکیب بندی مناسب و درست را برای او به وجود آورد.

گربه در کوچه، «نایان خانولکار» (Nayan Khanolkar)، هند

این عکس برنده‌ی بخش شهری این رقابت شد. شب هنگام در یک محله در حومه‌ی شهر بمبئی که در کنار پارک ملّی «سانجای گاندی» واقع شده است، یک پلنگ فرصت را غنیمت شمرده و در حال عبور از میان کوچه‌های خلوت، در جستسجوی غذا به این سو و آن سو می‌رود. علیرغم مواجه‌های نزدیک و موارد نادر حمله، حضور این گربه سانان بزرگ از لحاظ فرهنگی توسط ساکنان این محلات مورد قبول واقع شده‌اند. نایان با ثبت این تصاویر تلاش کرده است تا نشان دهد چگونه رویدادهای شاید نه چندان مرسوم به لطف هنر تعامل و بردباری قابل تحمل شده و بدون مشکل اتفاق می‌افتند. نایان چهار ماه تلاش کرد تا سرانجام موفق شد با ثبت این تصویر به آن ترکیب بندی ذهنی و مورد نظر خود دست پیدا کند.

فاتحه‌ای برای یک جغد

«متز اندرسون» (Mats Andersson) از کشور سوئد در بخش تصاویر سیاه و سفید با این عکس زیبا از جغدی اندوهگین، گوی سبقت را از رقبایش ربود و برنده عنوان نخست شد.

در اوایل فصل بهار هر روز آقای اندرسون در میان جنگل‌های نزدیک خانه‌اش در منطقه‌ «باشولت» (Bashult) در جنوب کشور سوئد پیاده روی می‌کند، در خلال همین گشت و گذار که او از تماشای مشارکت یک جفت جغد کوچک اوراسیایی لذت برده و سرگرم می‌شود. تا اینکه شبی او یکی از آنها را در مرده بر کف جنگل پیدا کرد.

و این تصویر آن جغد تنها مانده است که گویی سر بر گریبان، در اندوه یار و همدم خود سوگوار است و علت ثبت این تصویر به صورت سیاه و سفید هم بازتاب دادن این حس غم و ناراحتی به بهترین شکل ممکن بوده است. تصویر از جغدی تنها که بر شاخه‌ای عریان نشسته است و در پس زمینه‌ی تصویر، نخستین شعاع‌های نور که خبر از طلوع خورشید می‌دهند، قابل مشاهده است.

مهمانی اسنپرها (Snapper)


«تونی وو» (Tony Wu) از کشور آمریکا برنده‌ی عکاسی زیر آب سال گذشته مسابقه عکاسی حیات وحش است که نمایشی جالب و مهیج از دسته‌ای ماهی اسنپر را به نمایش گذاشته است.هر ماه برای چندین روز هزاران ماهی اسنپر در اطراف منطقه‌ی پالائو (Palau) در غرب اقیانوس آرام دور هم جمع می‌شوند. در این مراسم که در واقع با فعالیت‌های تولیدمثلی این ماهی‌ها ارتباط دارد و به تخم ریزی آنها منتهی می‌شود، شکارچیان نیز به سرعت خود را می‌رسانند تا از این خوان نعمت بی نصیب باقی نمانند. اما در این تصویر خاص حلقه‌ی ماهی‌ها به گونه‌ای به نمایش درآمده که گویی در حال حرکت به سمت عکاس است، در واقع عکاس به درستی مسیر حرکت و بهترین نقطه برای ثبت این تصویر را پیش بینی کرده است که در عین نمایش پویای حضور ماهیان، جزئیات نیز از قلم نیفتاده و قابل مشاهده باشند.

بازی با ستاره‌ی دریایی

«لویس خاویر سندووال» (Luis Javier Sandoval) از کشور مکزیک در بخش تصاویر احساسی به سراغ یک شیر دریای جوان رفته است که در خلیجی در کالیفرینا در حال برطرف کردن حس کنجکاوی خود است. او حین شنایی ملایم متوجه یک ستاره دریایی می‌شود و سعی می‌کند که از نزدیک این مخلوق عجیب را مورد بررسی قرار دهد.به گفته عکاس این بچه شیر دریای بسیار نزدیک به خط شکست امواج در حال شنا کردن بود و او فرصت اندکی داشت تا بهترین مکان و لحظه‌ی مناسب برای ثبت این عکس را پیدا کند. او دوربین خود را سمت شعاع‌های نور برگرداند و تصویر دیدنی و سراسر احساس از یک شیر دریایی را به ثبت رساند که از قضا از طبیعتی بازیگوش و کنجکاو برخوردار است. منبع: THEGUARDIAN/ZOOMIT

پست های مرتبط:

معجزه عکاسی و تصاویر فراموش‌نشدنی در تاریخ

راهنمای کامل عکاسی با آیفون

با معرفی این تصویر به پایان این مطلب رسیدیم. امیدوارم از مشاهده این تصاویر زیبا لذت برده باشید. تصویر مورد علاقه‌ی شما کدام یک بود؟ لطفا در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید. (سیارک

نظرات

در ادامه بخوانید...

رنگ کردن تخم مرغ های سال نو در پارک ملت

در

گردهمایی گروهی از هنرمندان در پارک ملت تهران برای رنگ کردن تخم مرغ های سال نو 

 این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

نظرات

در ادامه بخوانید...

آموزش عکاسی

در

همیشه عکاسی با دوربین های مکانیکی برایم  کاری دشوار بود. از تنظیم نور در روز و شب  گرفته تا کادر بندی عکس و تار نشدن عکس  به تخصصی در عکاسی نیازبود اما امروزه ، خوشبختانه با بروز شدن فناوری تلفن همراه ها ، من که سهل است ، مادر بزرگم هم می تواند عکس با کیفیت بگیرد.در این مقاله نکاتی ساده برای عکاسی با تلفن همراه آورده شده است:

 

لنز دوربین 

 یادم می آید هر زمان دوربین پدرم را برمی داشتم اولین تذکرش این بود : به لنز دوربین دست نزنی ! اما الان که تلفن همراه  همراه ما داخل کیف یا جیب کت و مانتو و یا در دست می باشد لنز دوربین دائما کثیف می شود پس برای عکاسی بهتر ، اول از همه لنز را تمیز کنید.

زاویه‌ ی مناسب 

سعی کنید عکس را از دید مستقیم به حالت نما نگیرید(2 بعد) ، زاویه مناسب برای عکاسی انتخاب کنید ، سوژه در3 بعد قرا بگیرد کمی حالت پرسپکتیو به عکس بدهید.

 فلاش تلفن همراه مناسب برای عکاسی نیست

بله، فلاش تلفن همراه باعث نور نورانی تر شدن یک  نقطه از عکس می شود بهتر است از نورهای محیط و یا از چراغ قوه تلفن همراه هنگام عکاسی استفاده کنید.

منتطر اتفاق جالب باشید

برای گرفتن عکس خوب صبر و تحمل لازم است ، دوربین‌تلفن همراه را آماده و به سمت سوژه نگه دارید. مطمئنا در لحظه‌ای خاص ، عکسی به یاد ماندنی را ثبت می کنید.

پیاپی عکس بگیرید


دوره نگرانی درمورد هزینه و چاپ فیلم  با فناوری های جدید به سر آمده پس از سوژه تعداد زیادی عکس بگیرید تا حق انتخاب داشته باشید. شاید یک عکس بد ، بهتر از نداشتن آن لحظه ثبت شده در عکس باشد.

 زوم کردن با تلفن همراه؟ هرگز!


کیفیت عکسی که با تلفن همراه زوم می کنیم پایین می آید پس بهتر است از سوزه مورد نظر عکس بگیریم و به در فرصت مناسب ادیت و کات کنیم.

دوربین را ثابت نگه دارید



در صورتی که تلفن همراه همراه شما قابلیت استفاده از تایمر سه ثانیه‌ای یا ده ثانیه‌ای را دارد  برای از بین بردن احتمال لرزش استفاده نمایید. وسایلی مثل عکس بالا برای ثابت نگه داشتن دوربین  و تلفن همراه در هنگام عکاسی موجود است که از لرزش و در نتجه مات شدن عکس جلوگیری می کند.از لینک زیر هممی توانید استفاده کنید.

4 دستگاهی که لرزش دستگاه ویدئوی شما را خواهند گرفت

خلاقیت داشته باشید.


 برای گرفتن عکس خوب کمیت و کیفیت  تلفن همراه زیاد مهم نیست . سوژه انتخابی مهم تر است و این که با امکاناتی که دارید بهترین را ارائه کنید.

با سوژه ارتباط برقرار کنید

ترس و خجالت را کنار بگذارید مثل یک خبر نگار جلو بروید و با سوژه مورد نظر صحبت کنید و علت عکس گرفتن را برایش توضیح دهید شما با یک تیر دو نشان را می زنید هم عکس خوب می گیرید و هم با مردم و جامعه ارتباط برقرار می کنید. 

 ویرایش کنید

 حالا زمان ویرایش عکس و حذف یک سری از عکس ها می باشد در حذف عکس ها عجله نکنید با دقت و حوصله  بررسی و بعد حذف کنید عکس هایی که نیاز به بریدن دارند را کادر بندی کنید و حواشی را حذف نمایید. (سیارک)

راهنمای کامل عکاسی با آیفون

معجزه عکاسی و تصاویر فراموش‌نشدنی در تاریخ

برندگان مسابقه‌ عکاسی حیات وحش ۲۰۱۶

انواع مختلف عکاسی

نظرات

در ادامه بخوانید...