اصول تبلیغات موفق بخش اول
مصطفی صحراپیمادر۱۴۰۳/۲/۱۸صاحب حرفهای هستید؟ کسب و کاری دارید که عدهای برای شما کار میکنند؟ کوتاه یا طولانی؟ مدرن یا سنتی؟ پر رفت و آمد یا خلوت؟ اینترنتی یا مستقیم؟ خدماتی یا تولیدی؟ فرقی ندارد. هر چیزی که نام کسب و کار را بتوان بر روی آن گذاشت، نیازمند تبلیغات مؤثر است. تبلیغات گاهی از نان شب هم برای یک کسب و کار موفق واجبتر است.
من امروز تصمیم دارم تا در چندین بخش، اصول اساسی تبلیغات موفق را در اختیار شما قرار دهم. ممکن است بسیاری از شما از این روشها سالها است حتی به صورت ناخودآگاه و تجربی استفاده میکنید و خواندن این سطور برای شما ملال آور باشد، پس اگر این چنین است، لطفا مطالعهی آن را به آنهایی که دوست دارید موفقیت آنها را ببینید توصیه کنید.(سیارک)
1- مطالعه و تحقیق کنیم!
بسیاری از ما عادت داریم که سریعترین و راحتترین راههای موجود برای تبلیغات را برای بار اول امتحان کنیم. شاید عطش بالا برای دیده شدن محصولات و یا برند ما باعث می شود که بی دلیل و حساب کتاب پول صرف تبلیغات کنیم و با این جملهی کلیدی و معروف که تبلیغات هزینه نیست، این خرج کردنها را برای خود و سازمانی که به آن تعلق داریم توجیه کنیم. کمی دست نگه دارید!!لطفا اولین گام را به این سرعت در مسیر اشتباه برندارید. فرصت چندانی برلی اشتباه در اختیار شما نیست.
بله این جمله کاملا صحیح است که تبلیغ هزینه نیست! اما آیا هر تبلیغی؟ به هر شکلی؟ آیا همه هزینه ها به این شکل میباشد؟ بدون هیچ گونه مطالعه و برآوردی؟ اگر اینگونه بود پس چرا بسیاری از کسب و کارها در عین تبلیغات وسیع و رنگارنگی که در ابتدای کار ارائه میدهند توفیق چندانی کسب نمیکنند؟
10 مورد که امروزه در تبلیغات باید بدانید
تبلیغات یک علم است و صد البته یک هنر. بهتر است بگویم که هنر و تجربه در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند. اگر هنر نادیده گرفته شود، شاید تجربه مرگ برای یک کسب و کار رقم بخورد. پس مطالعه کنید. راز موفقیت بزرگان تبلیغات را خودتان دریابید نه آنطوری که صاحبان صنعت تبلیغات دوست دارند به شما ارائه دهند. اگر شما در زمینهی تبلیغات اطلاعات کافی داشته باشید، مجبور نخواهید بود که صرفا محتاج دستان تبلیغ گرانی باشید که برای شما قرار است برنامه ریزی کنند. اگر بعضی از افراد به جای اینکه صرفا به دنبال برنامه رمز شکن وای فای برای اندروید بودند، کمی برنامهریزی را سرلوحهی کار خود قرار میدادند، الان وضع بهتری داشتند. برنامه ریزی کنید و به کسب و کار خود در درجهی اول سر و سامانی بدهید. برنامهای شبیه برنامه کلاسی، با این تفاوت که اینجا به جای کلاس، شما با کسب و کار درگیر هستید.
2- پول همیشه نیست!
میزان پولی که شما برای تبلیغات در اختیار دارید، در بسیاری از موارد چندان زیاد نیست. خصوصا اگر به تازگی کسب و کار و بیزنسی را به راه انداختهاید و در مراحل ابتدایی کار قرار دارید، باید بیشتر مراقب دخل و خرج خود باشید. تبلیغات بسیار عالی تر از عالی است، اما نیازی نیست که شما برای تبلیغات تا سر حد ورشکستکی پول خرج کنید! هر چیزی ارزش خاص خود را دارد. ارزش علم، ارزش پول، ارزش تبلیغات و هر ارزشی باید به اندازهی خودش و محدودهای که برایش تعیین می شود باشد. افراط و تفریط ممنوع! پس یاد بگیریم که از ابتدا برای منابع خود، خرج های ناحدود و نامعقول نتراشیم. هرچیزی را سر جای خودش بگذاریم.
3- اولویتها را تعیین کنید.
همیشه تعیین اولویتها در یک کسب و کار موفق، دغدغهی اصلی مدیران موفق بوده است. مدیری موفق است که همه جانبه و فراگیر، اولویتها را تشخیص دهد و براساس آن برنامه ریزی کند. برخی از اولویتها واقعا ممکن است در صدر الویت های حیاتی یک شرکت جایی نداشته باشند، پس شما هم بیش از اندازه به آنها بها ندهید و در عین حال آنها را به دست فراموشی نیز نسپارید. تبلیغات جزو اولویتهای حیاتی تلقی می شوند. شما می توانید دوباره تبلیغات را به زیر اولویتهایی تجزیه کنید.(سیارک)
تلگرام، اینستاگرام، تلویزیون، رادیو، ایمیل، مجله و روزنامه و یا تراکت؟ کدام یک واقعا بیشترین راندمان در فروش و تأثیر مثبت پایدار را بر روی ذهن جستوگر و بسیار حساس مشتری برای شما به ارمغان خواهد آورد؟ شاید هم فکر می کنید که بیلبوردهای تبلیغاتی ایدهی مناسب تری برای گسترش کسب و کارتان است. تصمیم با شما است. اما توصیه من به شما این است که پیش از انتخاب، سری هم به اصل اول بزنید، یعنی اصل مطالعه و تحقیق. تصور کنید شما محدودیت در انتخاب زیرساخت تبلیغاتی دارید. چگونه عمل میکردید؟ چگونه اولویتها را برای خود ترسیم می کردید؟ اینجا هم الویت بندی کنید. برای مثال شما می توانید در تلگرام و هم در اینستاگرام به تبلیغ محصولات خود بپردازید. اما آیا شما محدودیتی در بکارگیری افرادی که بتوانند این کار را برای شما انجام دهند دارید؟ بی شک اگر شما به دنبال این هستید که محصولات یا خدمات خود را به صورت حرفهای معرفی کنید، نیاز دارید که حرفهای ها را به خدمت بگیرید. حرفهای ها هم رایگان برای کسی خدمت نمیکنند. اگر در ابتدا توان صرف هزینه برای این کار را ندارید و ترجیح میدهید که خودتان مدیریت تبلیغات خودتان را برعهده بگیرید، زمان لازم را به خوبی تقسیم کنید. برای مثال شما زمان محدودی برای سر زدن به کانال و صفحهی تبلیغاتی خود در تلگرام و اینستاگرام دارید. ممکن است اگر شما مجبور باشید زمان خود را برای سر و سامان دادن به هر دوی اینها هزینه کنید، کم بیاورید و نتیجهی آن عدم رضایت مشتری و نتیجهی معکوس تبلیغاتی باشد.(سیارک)
پس شاید بهتر باشد تمرکز خود را صرفا بر روی یکی متمرکز کرده و اصطلاحا حق مطلب را به خوبی ادا کنید. فراموش نکنید که آن تبلیغی عملکرد مناسبی را به دنبال خواهد داشت، که مشتری را پس از تماس با شرکت شما، نا امید نکند و به این فکر کند که شاید در مراتب بعدی بهتر باشد که دوباره به شما رجوع کند. پس اگر در ابتدای کار هستید و توان پاسخگویی بالایی ندارید، از تبلیغ محدود و گام به گام، اما حساب شده و مبتنی بر اصول استفاده کنید. ترجمه itrans.ir
ادامه دارد...