مغزها و دانه‌های سرشار از پروتئین

در


مغزها و دانه‌ها، خوراکی‌هایی برای تندرستی قلب هستند. مخصوصاً ثابت شده است که مغز بادام کلسترول کمتری دارد. مغزها علاوه بر این که منبع خوبی برای فیبرها و چربی‌ها هستند، می‌توانند منبع خوبی برای پروتئین نیز باشند. فهرست زیر بر اساس نسبت پروتئین به کالری مرتب شده است. به عبارت دیگر، این فهرست به شما می‌گوید که کدام مغزها یا دانه‌ها بیشترین پروتئین را در هر کالری مصرف شده‌تان دارند. مغزها و دانه‌های سرشار از پروتئین عبارت‌اند از تخمه کدوتنبل، بادام زمینی، پسته، بادام، تخمه آفتابگردان، دانه کنجد و تخم کتان. برای مطالعه بیشتر، فهرست کامل مغزها و دانه‌های غنی از پروتئین را ببینید.

شماره 1: تخمه کدوتنبل و کدو مسما

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

29.8 گرم

8.5 گرم

1 گرم پروتئین در هر 19.3 کالری

 

شماره 2: بادام زمینی (برشته شده خشک)

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

24.4 گرم

6.9 گرم

1 گرم پروتئین در هر 24.1 کالری

* بادام زمینی جزو گیاهان خوردنی است، اما مغزها از نظر پخت، جزو مغزها هستند.

 

شماره 3: پسته (برشته شده خشک)

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (49 دانه) (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

21 گرم

5.9 گرم

1 گرم پروتئین در هر 27 کالری

 

شماره 4: مغز بادام

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (23 دانه کامل) (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

21.2 گرم

6 گرم

1 گرم پروتئین در هر 27.3 کالری

 

شماره 5: تخمه آفتابگردان (برشته شده خشک)

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

19.3 گرم

5.5 گرم

1 گرم پروتئین در هر 28.3 کالری

 

شماره 6: دانه کنجد (برشته شده و سرخ شده)

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

17 گرم

4.8 گرم

1 گرم پروتئین در هر 33.2 کالری

 

شماره 7: تخم کتان

پروتئین در 100 گرم

1 قاشق سوپ‌خوری، زمینی (7 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

18.3 گرم

1.3 گرم

1 گرم پروتئین در هر 29.2 کالری

 

شماره 8: دانه‌های چیا

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

16.5 گرم

4.7 گرم

1 گرم پروتئین در هر 29.5 کالری

 

شماره 9: بادام هندی (خشک برشته شده)

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

15.3 گرم

4.3 گرم

1 گرم پروتئین در هر 37.5 کالری

 

شماره 10: گردو

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (14 عدد نصفه) (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

15.2 گرم

4.3 گرم

1 گرم پروتئین در هر 43 کالری

 

شماره 11: فندق (خشک برشته شده)

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

15 گرم

4.3 گرم

1 گرم پروتئین در هر 43.1 کالری

 

شماره 12: دانه کاج

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (167 دانه) (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

13.7 گرم

3.9 گرم

1 گرم پروتئین در هر 49.1 کالری

 

شماره 13: شاه‌بلوط (برشته شده)

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

4.5 گرم

1.3 گرم

1 گرم پروتئین در هر 53.1 کالری

 

شماره 14: گردوی آمریکایی

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

9.2 گرم

2.6 گرم

1 گرم پروتئین در هر 75.1 کالری

 

شماره 15: مغز ماکادمیا

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (12-10 هسته) (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

7.9 گرم

2.2 گرم

1 گرم پروتئین در هر 90.9 کالری

 

شماره 16: نارگیل خشک شده

پروتئین در 100 گرم

1 اونس (28 گرم)

نسبت پروتئین به کالری

6.9 گرم

2 گرم

1 گرم پروتئین در هر 95.7 کالری

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

طرز تهیه نان مغزدار

در

مواد لازم جهت تهیه نان مغزدار 
- آرد 3 لیوان
- نمک 1 قاشق غذا خوری

-شکر 1 قاشق غذا خوری
- پودر خمیر ترش 3 قاشق چای خوری
- روغن مایع 3 قاشق غذا خوری
- آب 1 لیوان
- تخمه کدو به میزان لازم
- تخمه آفتابگردان به میزان لازم

طرز تهیه نان مغزدار  :

1- در ابتدا  شکر و پودرخمیر ترش رادر 1/4 آب ولرم ریخته و حدود 7 تا 10 دقیقه صبر میکنیم تا کف کند.
2- آرد را الک می کنیم و داخل ظرفی ریخته نمک را اضافه می کنیم.

3-  خمیر ترش آماده شده را داخل آرد می ریزیم. 3/4 آب باقی مانده را کم کم به آرد اضافه می کنیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد. همه این مواد را ورز می دهیم یا ۱۰ دقیقه ضربه میزنیم و حدود یک ساعت استراحت می دهیم. بعد از ور آمدن خمیر ، مغز ها را با خمیر مخلوط کرده با وردنه خمیر را صاف می کنیم و به شکل  دلخواه  قالب می زنیم . خمیر های قالب زده را در تابه ای که کمی چرب شده می توانید بپزید (هر طرف حدود 4 دقیقه ) و یا در فر که از قبل حسابی داغ شده هر طرف را حدود 6 دقیقه با ۲۰۰ درجه سانتی گراد بپزید. این نان برای  صبحانه  و عصرانه بسیار خوشمزه است. 

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک)  

نظرات

در ادامه بخوانید...

خواص تخم کتان

در

ازالیاف گیاه کتان برای یافتن پارچه کتان که برای البسه مخصوصا در تابستان نوعی مناسبی بشمار می آید ، استفاده می شود.کتان گیاهی است که از قدیم الایام شناخته شده و بکار میرفته است . حتی پرورش آن در مصر در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح معمول بوده است .

نحوه استفاده : از الیاف آن در دوزندگی و از تخم و روغن آن در داروها استفاده میشود که در ذیل به طور کامل اشاره خواهد شد :
خواص داروئی تخم کتان:
روغن تخم کتان علاوه بر داشتن Omega-3 دارای ویتامین E نیز می باشد و حتی اگر بمقدار بیش از احتیاج ( یک قاشق چایخوری در روز ) مصرف شود عوارض جانبی نخواهد داشت .
خاصیت مهم دیگر روغن کتان اثر ضد تورم آن می باشد . میگرنهای دردناک را شفا داده و عادات ماهانه دردناک را از بین می برد .
مطالعات جدید نشان داده است که روغن تخم کتان حتی می تواند مصونیت بدن را در مقابل بیماریها بالا ببرد . استفاده از این روغن از سرطان جلوگیری می کند . (سیارک
تخم کتان بعلت داشتن موسیلاژ زیاد نرم کننده بسیار خوبی است و در رفع یبوست می توان از آن استفاده کرد . بدین منظور باید تخم کتان را روی زبان ریخت و با مقدری آب آنرا بدون جویدن بلعید و یا می توان تخم کتان را در آب خیس کرده و صبح ناشتا خورد .
دم کرده تخم کتان نیز معجزه گر است . دم کرده آن علاج بیماریهای مجاری ادرار ، زخم معده و وروم روده ، یبوست ، ورم مثانه ، سنگ کلیه ، سرفه ، دردهای پریود و حتی مرض قند می باشد .
می توان تخم کتان را با مقداری آب جوشانید و سپس جوشانده آنرا در داخل وان حمام ریخت و در آن دراز کشید . خارش پوست را فورا از بین می برد .

- تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول خون و همچنین پایین آمدن قند خون گردد. فیبر محلول موجود در تخم کتان می‌تواند سبب کاهش کلسترول گردد و از افزایش پلاک در خون جلوگیری کند و در نتیجه از تنگ شدن دیواره عروق خونی که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون و در نهایت سکته و حملات قلبی گردد، جلوگیری و پیشگیری نماید. فیبر موجود در تخم کتان همچنین می‌تواند از افزایش قند خون در بیماران دیابتی جلوگیری کند.
-  تخم کتان از پوکی استخوان و تحلیل رفتن بافت استخوانی جلوگیری می‌کند. تحقیقاتی که بر روی موش‌های آزمایشگاهی انجام شد، حاکی از به تأخیر افتادن تحلیل استخوانی در موش‌های آزمایشگاهی بود که با تخم کتان تغذیه شده بودند و این امر به سبب وجود اسیدهای چرب امگا-3 موجود در تخم کتان می‌باشد.

- تخم کتان برای افرادی که تمایل به کاهش وزن و کنترل وزن دارند بسیار مناسب می‌باشد. خوردن تخم کتان 30 دقیقه قبل از خوردن وعده غذایی سبب پر شدن معده و احساس سیری در افراد شده و در نتیجه موجب کنترل اشتها و کم خوری می‌شود.

تخم کتان و روغن آن

- سبب بهبود سیستم گوارش بدن می‌گردد. فیبر موجود در تخم کتان از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و سبب هضم و دفع به موقع گردیده و به سلامت سیستم گوارش کمک می‌نماید.

- ایمنی بدن را افزایش می‌دهد.روغن  ala موجود در تخم کتان سبب کاهش التهابات و در نتیجه عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن می‌گردد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که تخم کتان می‌تواند سبب کاهش برخی ناهنجاری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس و پسوریازیس گردد.

راههای درمان پسوریازیس
-  جلوگیری کننده از سرطان است. تحقیقات نشان می‌دهند تخم کتان نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده و سینه دارد. این گیاه به علت دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های مهمی همچون لیگنان‌ها که نقش مهمی در مبارزه با سرطان دارند، می‌تواند با پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی، با سرطان مبارزه کند.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

نظرات

۱۳۹۵/۱۰/۲۹برای لاغری هم خوبه.شکم رو تخت و صاف می کنه

۱۳۹۵/۱۰/۲۸برای پوست خیلی خوبه شفاف می کنه

۱۳۹۵/۱۰/۲۸من از بازار تهران خریدم روزی یک قاشق مرباخوری می خورم

در ادامه بخوانید...

بهترین خوراکی ها برای بهبود کارکرد مغز انسان بخش دوم

در

کیمچی

غذا ها و خوراکی های تخمیر شده به هنگام هضم و وارد شدن در دستگاه گوارشی ممکن است احساس ناخوشایندی برای فرد رقم بزنند، با این وجود، نکته ای که در خصوص این گونه خوراکی ها وجود دارد، خواص بسیار زیاد آن ها برای مغز  و کارکرد آن است. از آن جایی که مغز و روده ارتباط بسیار نزدیک و مستقیمی با یکدیگر دارند، پس از مصرف کیمچی که نوعی کلم به خصوص متعلق به کره است، سلامت مغز و کارکرد آن به طور قابل ملاحظه ای بهبود یافته و از شدت یافتن اختلالاتی چون اضطراب و افسردگی جلوگیری می شود.

تمشک

این مورد از جمله جایگزین هایی است که می توان به جای توت فرنگی برگزید و کسانی که چندان علاقه ای به توت فرنگی ندارند، می توانند همان فواید را با خوردن تمشک به دست آورند. تمشک نیز همانند توت فرنگی از منابع غنی فلاونوئید ها به شمار می رود و ایجاد اختلال در مهارت های شناختی مربوط به مغز را (اختلالی که به واسطه کهولت سن رخ می دهد) به تعویق می اندازند. تمشک و مواد خوراکی شبیه به آن، باید مد نظر کسانی قرار بگیرد که وارد دهه ششم یا هفتم زندگی خود می شوند، چرا که در آن زمان، مهارت های ذهنی و سلامت مغز به طور جدی تری به خطر می افتد و با خوردن خوراکی هایی این چنینی می توان از بسیاری از این اختلالات پیش گیری کرد.

هویج

هویج از جمله سبزیجاتی است که تقریبا همه از تأثیر آن بر چشم و افزایش سلامت آن آگاهی دارند، اما جالب است بدانید که خوردن هویج بر کارکرد مغز نیز تأثیر گذاشته و برای آن مفید است. تحقیقاتی در سال 2010 در خصوص این ماده خوراکی صورت گرفته و نتایج حاکی از آن است که هویج، حاوی مقادیر زیادی لوتئولین است که می تواند التهابات موجود در مغز را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده و کارکرد حافظه فرد را نیز بهبود بخشد. علاوه بر این، هویج هم از جمله خوراکی هایی است که خطر ابتلا به اختلالات ناشی از کهولت سن را به طور قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.

تخمه آفتابگردان

حتما نباید عاشق فعالیت های ورزشی و یا تماشای آن ها باشید تا از خوردن تخمه آفتابگردان لذت ببرید. تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین  E ( ای) است و مصرف مداوم آن می تواند تأثیر بسزایی بر سلامت مغز داشته باشد و از افول مهارت های شناختی جلوگیری می کند. علاوه بر این ها، خوردن تخمه آفتابگردان به بهبود کارکرد مغز نیز کمک می کند.

بادام زمینی

یکی از مواردی که در بخش پیشین مقاله اشاره ای به خواص آن برای مغز شد، عدس بود؛ بادام زمینی نیز همانند عدس سرشار از فولات (یا فولیک اسید) است و مصرف مداوم آن می تواند باعث بهبود کارکرد حافظه و پردازش اطلاعات در مغز شود. علاوه بر این ها، تحقیقاتی که در سال 2015 در این خصوص صورت گرفته است، نشان می دهد خوردن بادام زمینی در کاهش خطر ابتلا به افسردگی و یا کم کردن اختلالات ناشی از افسردگی نیز مؤثر است. می توان برای عصرانه مقداری بادام زمینی همراه خود برد و به هنگام فراغت مصرف کرد و یا این که صبح خود را با خوردن کمی کره بادام زمینی آغاز کنیم.

کلم

کلم نیز از دیگر خوراکی هایی است که به واسطه طعم به خصوص اش، خیلی کسی از آن با اشتیاق سخن نمی گوید و معمولا در رژیم غذایی افراد جایی ندارد؛ جایی که به واسطه خصوصیات منحصر به فرد کلم برای سلامتی، کاملا لایق آن است. تحقیقاتی در سال 2012 در این خصوص صورت گرفته است و نتایج نشان می دهد کلم نیز از جمله خوراکی هایی است که سرشار از زآگزانتین و لوتئولین می باشد؛ این دو ترکیب شیمیایی منحصر به فرد موجود در کلم، می توانند کاهش عملکرد مغز به واسطه کهولت سن را به طور قابل ملاحظه ای به تعویق بیندازند و نیز خطر رخ دادن سکته های مغزی را کاهش می دهند.

خیار شور

همانند آن چه در خصوص کیمچی عنوان شد، خیار شور هم از جمله خوراکی هایی به شمار می رود که در ساخت آن از فرایند تخمیر استفاده شده است. خیار شور از جمله مواد خوراکی ای است که میزان کالری موجود در آن بسیار کم بوده و سرشار از پروبیوتیک ها است و تحقیقاتی که در سال 2014 در این خصوص انجام گرفته است، نشان می دهد خوردن چند دانه خیار شور در طول روز می تواند تأثیر بسزایی بر سلامت مغز داشته باشد. طعم خوب خیار شور این کار را به مراتب راحت تر می کند.(کسانی که فشار خون بالا دارند به خاطر نمک زیاد مصرف نکنند)

روغن زیتون

دفعه بعدی که هوس خوردن کمی سبزیجات پخته شده کردید، بهتر است کمی روغن زیتون بر روی آن بریزید و به ترکیب خود بیفزایید. اخیرا تحقیقاتی در خصوص این ماده خوراکی صورت گرفته و نتایج نشان می دهد که مصرف مداوم روغن زیتون می تواند به بهبود کارکرد حافظه و نیز عملکرد فرد در فرایند یادگیری کمک شایانی کند. علاوه بر این ها، مصرف روغن زیتون می تواند از شکل گیری اختلالات عصبی ای که در نهایت منجر به بروز بیماری هایی چون آلزایمر می شوند، جلوگیری کند.

خواص روغن زیتون 

مارچوبه

مارچوبه نیز از جمله خوراکی هایی است که سرشار از فولات (یا فولیک اسید) است و مصرف مداوم آن ثمرات بسیار زیادی برای سلامت مغز دارد. تحقیقاتی که در سال 2007 در این خصوص صورت گرفته است نشان می دهد ویتامین های موجود در مارچوبه می تواند به طور قابل ملاحظه ای از ضعف عملکرد های مربوط به مهارت های شناختی در افراد مسن تر بکاهد.

گینکو

ممکن است در حال قدم زدن در پیاده رو باشید و توت هایی روی زمین ببینید که تقریبا به رنگ هلو هستند؛ این توت ها به احتمال زیاد میوه درخت گینکو هستند. نام دیگری که برای این توت به خصوص در نظر گرفته اند «داروی مغز» است و به واسطه خواص بسیار زیادی که برای سلامت مغز دارد این نام را برای آن در نظر گرفته اند. تحقیقاتی در مرکز سلامت دانشگاه مریلند در این خصوص صورت گرفته و نتایج حاکی از آن است که مصرف مداوم گینکو می تواند خون رسانی به مغز را افزایش داده و برای سلامت آن بسیار مفید باشد.

کلم بروکسل

کلم معمولی تنها سبزیجاتی نیست که بسیاری از خوردن آن پرهیز می کنند و در عین حال از منابع غنی زآگزانتین و لوتئولین به شمار می رود و در حقیقت کلم بروکسل نیز ساختاری بسیار همانند با کلم معمولی دارد و این دو ترکیب شیمیایی را در خود دارد که پیش از این در خصوص فواید آن برای مغز توضیحاتی داده شد. علاوه بر این، کلم بروکسل حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان نیز هست که می توانند در جلوگیری از بروز اختلالات مربوط به مهارت های شناختی مرتبط با مغز کمک رسان باشند.

مریم گلی

اضافه کردن مقدار اندکی از این سبزی معطر به مواد اولیه غذایی که در حال طبخ آن هستید، می تواند تأثیرات مثبتی بر سلامت مغز و قدرت تفکر تان داشته باشد. در سال 2003 تحقیقاتی در این خصوص صورت گرفت و به افرادی پیش از آنکه آزمونی برای سنجش مهارت های شناختی شان از آن ها گرفته شود، مقداری مریم گلی داده شد و این افراد در نهایت عملکرد بهتری نسبت به آن هایی داشتند که خوراک معمول خود را مصرف کرده بودند.

تخمه کدو

زینک و قوای ذهنی و مغزی انسان ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند و تخمه کدو از منابع غنی زینک به شمار می رود. تحقیقات انجام گرفته در سال 2006 در این خصوص نشانگر این مطلب است که مصرف مداوم زینک می تواند تأثیر شگرفی بر کارکرد حافظه انسان داشته باشد و نیز از بروز اختلالات ناشی از کهولت سن در مغز جلوگیری کند. در فصلی که کدو قابل دسترسی باشد، می توان دانه های آن را خشک کرده و مصرف کرد و اگر زمان کافی برای این کار در اختیار ندارید، می توانید از تخمه های آماده کدو که در مغازه ها هست استفاده کنید.

چای سبز

شروع کردن روز با یک فنجان چای سبز، علاوه بر آن که انرژی قابل ملاحظه ای برای انجام کار های روزانه در اختیارتان می گذارد، ثمرات بسیار زیادی نیز برای سلامت مغز تان خواهد داشت. در سال 2006 تحقیقاتی در این خصوص صورت گرفت و نتایج حاکی از آن بود که مصرف مداوم چای سبز باعث کاهش اختلالات مرتبط با عدم کارکرد صحیح مهارت های شناختی است و برای سلامت مغز می تواند بسیار مفید باشد. نکته جالب توجه تر در خصوص تحقیقات انجام شده این بود که مردم نقاطی از کره زمین که مصرف چای سبز در آن ها رایج تر است (ژاپن و کشور های آسیای شرقی برای نمونه)، کمتر در معرض زوال عقل و افول کارکرد آن قرار می گیرند و از این حیث، در مقایسه با مردم قاره اروپا و آمریکا، قوای ذهنی و سلامت مغزی بهتری دارند.

انگور قرمز

آنتی اکسیدان های موجود در انگور قرمز، دلیل اصلی قرار گرفتن این میوه در میان مواردی است که تا کنون عنوان شده اند. کافی است دو بار در طول روز اقدام به خوردن انگور قرمز کنید تا از فواید آن برای سلامت مغز خود بهره مند شوید. علاوه بر بهبود کارکرد حافظه، خوردن انگور قرمز می تواند سبب افزایش تمرکز نیز بشود.

فلفل

صرف نظر از این که غذای خود را با چاشنی تند تر دوست داشته باشید یا خیر، فلفل نیز از جلمه خوراکی هایی است که می تواند کارکرد و سلامت مغز را بهبود بخشد. فلفل نیز همانند کرفس حاوی مقادیر زیادی لوتئولین است که می تواند التهابات مغز را کاهش داده و از بروز اختلال در عملکرد حافظه به واسطه کهولت سن تا حدود زیادی جلوگیری کند. البته مصرف فلفل به تنهایی برای هر کسی خوشایند نیست و به جای این کار می توان اقدام به شناسایی آن دسته از غذاهایی کرد که از فلفل به عنوان مواد اولیه در آن ها استفاده می شود.

آب

البته آب نوشیدنی است و با خوراکی هایی که تا کنون عنوان شده اند متفاوت است، با این وجود عنوان کردن آن بی دلیل نیست و همانند تمامی مواردی که تا کنون عنوان شده اند، آب نیز می تواند بر سلامت مغز تأثیر گذار باشد. تحقیقاتی در سال 2013 در این خصوص صورت گرفته است و نتایج آن نشان می دهد که کم آبی بدن، حتی برای مدت زمانی بسیار کوتاه، می تواند تأثیر شگرفی در چگونگی کارکرد مغز داشته باشد و به هیچ عنوان با سلامت آن سازگار نیست. بنا بر این نوشیدن آب کافی در طول روز را فراموش نکنید (هشت لیوان در طول روز) و از ثمرات آن برای کارکرد مغز خود بهره مند شوید.

آویشن

آویشن نیز از جمله ادویه هایی است که علاوه بر طعم و بوی خوشایندی که دارد، برای سلامت و بهبود کارکرد مغزی نیز مفید است. تحقیقاتی که در سال 2015 در این خصوص صورت گرفته حاکی از آن است که ترکیبات موجود در آویشن کمک می کنند رشته های عصبی منتهی به مغز، نظم و حالت اصلی خود را حفظ کنند.

دانه های چیا (نوعی گیاه)

البته دانه های چیا بسیار کوچک هستند و با این حال، برای سلامت مغز بسیار مفید اند. این دانه های سرشار از امگا سه بوده و اضافه کردن مقداری از آن ها به نوشیدنی ای که صبح هنگام مصرف می کنید می تواند تأثیرات بسیار خوبی بر سلامت و بهبود کارکرد مغز داشته باشد.

دانه های چیا یا دانه های قدرت 

چای بابونه

نوشیدن یک فنجان چای بابونه علاوه بر این که باعث آرامش می شود، برای سلامت و بهبود کارکرد مغز نیز مفید خواهد بود. تحقیقاتی که در این خصوص صورت گرفته حاکی از آن است که ترکیبات موجود در چای بابونه قابلیت جلوگیری از شکل گرفتن اختلالاتی چون آلزایمر و افسردگی را دارند و مغز را قوی و سالم نگاه می دارند.

جعفری

جعفری نیز از دیگر سبزیجاتی است که حتما باید جایی برای آن در رژیم غذایی روزانه خود داشته باشید. ظاهر به خصوص این سبزی باعث شده است تا معمولا از آن برای تزئین کردن غذا و یا طعم دار کردن آن استفاده شود، با این وجود تحقیقاتی که در این خصوص صورت گرفته است، حاکی از آن است که مصرف مداوم جعفری ارتباط بین سلولی در مغز را به طور قابل ملاحظه ای بهبود می بخشد.

تخم کتان

هزاران سال است که کتان به واسطه خواص بیشمار آن به شکل خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد، اما اگر بخواهیم به طور جزئی تر آن را مورد بررسی قرار دهیم باید عنوان کنیم که خواص بیشماری برای سلامت مغز نیز دارند. تخم کتان سرشار از چربی های مفید برای سلامتی است و علاوه بر این که کارکرد حافظه را بهبود می بخشند، برای مهارت های رفتاری مرتبط با مغز نیز حائز اهمیت هستند.

خواص تخم کتان 

گوجه فرنگی

صرف نظر از این که از گوجه تازه استفاده کنید و یا این که ترجیح دهید از سس های کچاپ حاوی گوجه فرنگی و این گونه محصولات استفاده کنید، گوجه فرنگی نیز همانند چند مورد دیگری (مواردی چون کرفس) که تا کنون عنوان شدند، حاوی مقادیر زیادی لوتئولین است و پیش از این در خصوص فواید آن برای سلامت مغز صحبت شد.

لیکوپن چیست؟خواص و منابع

بهترین خوراکی ها برای بهبود کارکرد مغز انسان بخش اول 

نظرات

در ادامه بخوانید...

پزشکان: تخم کتان می تواند بدن را مسموم کند

در
تخم کتان می تواند بدن را مسموم کند
پزشکان: تخم کتان می تواند بدن را مسموم کند

 

نکات احتیاطی در مصرف تخم کتان

تخم کتان در بین هواداران یک رژیم غذایی سالم، بسیار محبوب است. با این حال ، کارشناسان اداره ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA) هشدار می دهند که مصرف بیش از حد دانه کتان در تغذیه روزانه می تواند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد.
 
دانه کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 ، فیبر و عناصر کمیاب است. لعاب کتان، معده را پوشانده و از جذب سموم مضر جلوگیری می کند. فیبر تخم کتان  بدن را تمیز کرده و سرعت عبور مواد غذایی را افزایش می دهد. و اسیدهای چرب بیشتری در روغن کتان نسبت به ماهی و گوشت سنتی وجود دارد. 
با این حال ، دانه ها همچنین حاوی یک ترکیب طبیعی به نام آمیگدالین هستند - این یک گلیکوزید سیانوژنیک است ، که در هسته دانه ها و دانه های بسیاری از گیاهان یافت می شود. هنگامی که وارد بدن می شود ، سیانیدها را آزاد می کند و می تواند منجر به مسمومیت شود. 

 

مسمومیت با تخم کتان

به گفته کارشناسان ، مصرف بزرگسالان سه قاشق چایخوری (10.9 گرم) از پودر دانه کتان  در یک زمان می تواند باعث مسمومیت با سیانید شود. فقط یک سوم قاشق چایخوری (1.3 گرم) از پودر دانه کتان برای مسمومیت کودک کافی است.
علائم مسمومیت: سردرد ، سردرگمی ، آشفتگی ، نقص عملکرد قلب ، مشکل در تنفس. در موارد شدید ، مرگ ممکن است. 

 

مصرف تخم کتان در دوران بارداری

در مورد زنان در دوران بارداری نیز پزشکان توصیه می کنند از مصرف این دانه خودداری کنند. این به این دلیل است که کتان دارای خواصی مانند استروژن است که می تواند به رشد پاتولوژیک جنین یا تولد زودرس منجر شود. 
مقامات سوئد قبلاً به خریداران توصیه كرده اند كه از خوردن پودر دانه های كتان زمین جلوگیری كنند. به گفته آنها ، مصرف دانه های کامل خطر مسمومیت را کاهش می دهد. 

نظرات

در ادامه بخوانید...