10 سریع ترین خودرو 1900 تا 2018

در

سریع ترین خودرو 1900 تا 2018

 

سریع ترین خودرو از 1900 تا 2018

سال جاری مصادف با نودمین سالگرد تأسیس نخستین سازمان رسمی تست و آزمایش خودروهای عرضه شده به بازار است. در این گونه سازمان ها بیش از هر چیز دیگری هدف این است که خودروهای روز را مورد آزمایش ها و بررسی های گوناگون قرار داده و کارکرد آن را از تمامی جنبه ها مد نظر قرار دهند. بیشترین سرعتی که با خودرو می توان به آن دست یافت، یکی از آزمایش های اصلی ای است که برای هر خودرو در نظر گرفته می شود.

در سال 1928 بود که برای نخستین بار سرعت خودرو 207 متر بر ساعت به نام خودرویی به ثبت رسید و از این حیث رکورددار شد و این سرعت، بدل به بیشترین سرعتی شد که از زمان شکل گیری صنعت ساخت خودرو، توسط بشر قابل دسترسی بوده است.

البته از آن زمان تا کنون صنعت ساخت خودرو با پیشرفت چشم گیری روبه رو بوده است و اگر از توان مالی کافی برخوردار باشید، کافی است وارد یک فروشگاه و یا نمایشگاه اتومبیل شده و اقدام به خرید یکی از خودروهای اسپورت مدل جدید کنید. برای نمونه می توان از مدل کانتیننتال جی تی دبلیو 12 یاد کرد که بدون دردسر چندان زیادی به سرعت یاد شده خواهد رسید.

اخیرا نگاه دقیقی به رکوردهای موجود از سریع ترین خودرو ثبت شده در هر دهه شده است و از هر دهه سریع ترین خودرو که در بازار قابل دسترسی بوده است، انتخاب شده است. در این مقاله هم مطلب اصلی در مورد همین سریع ترین خودروهای هر دهه است و قصد داریم شما را با آن ها آشنا کنیم.
نخستین خودرویی که در مقاله عنوان شده است مربوط به دهه 1900 می شود و از آن زمان به بعد، دهه به دهه پیش می رویم تا به سریع ترین خودرو  در 2018  خودرو کونیگزگ آگرا RS که گرانترین خودرو هم هست، برسیم. با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیقتری در این باره در اختیارتان قرار دهیم.

 

1900: مرسدس سیمپلکس 60 اچ پی

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 73 متر بر ساعت (معادل با 117 کیلومتر بر ساعت)/ Mercedes Simplex 60 HP
نخستین خودروهایی که برای ساختشان از موتورهای درون سوز (با نام احتراق داخلی هم شناخته می شوند، به انگلیسی: internal combustion engines، به اختصار ICE) نه، چندان قدرتمند بوده و نه، چندان قابل اتکا. به همین خاطر از سال 1885 که مدل پتنت موتورواگن بنز روانه بازار شد تا چندین سال آینده شرکت های خودرو سازی آن زمان برای تأمین قدرت مورد نیاز مدل های مختلف خود به جای نفت، از قدرت بخار استفاده می کردند. در دهه 1890، سریع ترین سرعت ثبت شده توسط یک خودرو به مدل استنلی تعلق داشت که در ماساچوست ساخته می شد و همانگونه که پیشتر عنوان شد، برای تأمین قدرت آن از بخار استفاده می شد. سرعت به دست رسیده توسط این خودرو سی و پنج متر بر ساعت بود (حال آن که خودروی دوم در لیست سریع ترین ها بنز بود که سرعت حداکثرش تنها ده متر بر ساعت بود).

اما طولی نکشید که موتورهای درون سوز پیشرفت چشم گیری پیدا کردند و در سال 1903 بود که مدل مرسدس سیمپلکس 60 اچ پی روانه بازار شد و موتور 60 اچ پی خود توانسته به سرعت قابل توجه هفتاد و سه متر بر ساعت دست یابد. برای ساخت این موتور جدید، موتور چهار سیلندری به کار گرفته شده بر روی مدل 9293 سی سی برداشته شد و تغییراتی بر روی آن صورت گرفت و حاصل این تغییرات، موتور قدرتمند 60 اچ پی بود. در سال 1904 نیز بهبودهای تازه ای برای این مدل در نظر گفته شد و با این بهبودها حداکثر سرعت قابل دسترسی با آن به نود و هفت متر بر ساعت افزایش یافت.

 

1910: آسترو دیملر پریسن هنری

 سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 85 متر بر ساعت (معادل با 137 کیلومتر بر ساعت)، Austro Daimler Prince Henry
موتوری که بر روی مدل آسترو دیملر به کار گرفته شد 5714 سی سی نام داشت که موتوری بود چهار سیلندری با قدرتی معادل با نود و پنج اسب بخار. نام فردی که این موتور را طراحی کرد، فردیناند پورش بود و به واسطه سرعت قابل ملاحظه ای که در آن زمان توانست برای آسترو دیملر به ارمغان بیاورد، به سرعت محبوبیت و شهرت قابل توجهی در میان سازندگان و دیگر فعالان صنعت خودروسازی پیدا کرد.

 

 

1920: دوئسنبرگ مدل جی

 سرعت ثبت شده توسط این خودرو: صد و نوزده متر بر ساعت (معادل با 192 کیلومتر بر ساعت)/ Duesenberg Model J
به هنگام پیشبرد فرایندهای مربوط به طراحی و تولید این خودرو، بنا بر آن شد که در آن از موتور تازه طراحی شده 6900 سی سی استفاده شود که قدرت قابل توجهی معادل با 265 اسب بخار داشت. علاوه بر حداکثر سرعت صد و نوزده متر بر ثانیه ای که به سرعت شهرت و محبوبیت ویژه ای برای دوئسنبرگ مدلی جی به همراه آورد، برای ساخت این خودرو از تکنولوژی های دیگری هم استفاده شده بود، از جمله: دو پدال مجزا برای کنترل کلاچ خودرو، پمپ های سوخت الکتریکی و مکانیکی، و سیستم هیدرولیکی که برای ترمز خودرو در نظر گرفته شده بود و این گونه نوآوری ها در کنار هم سبب شدند دوئسنبرگ نام و نشانی برای خود به هم بزند. در کل طول مدت زمانی که این خودرو روانه بازار می شود و فرایند طراحی و تولید آن ادامه داشت، روی هم رفته چیزی حدود چهارصد و سی عدد از آن تولید شد.

 

 

1930: دوئسنبرگ مدل اس جی

 سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 140 متر بر ساعت (معادل با 225 کیلومتر بر ساعت)/ Duesenberg Model SJ
این دهه مصادف بود با زمانی که از لحاظ اقتصادی فشار نسبتا زیادی متوجه صنایع گوناگون شده بود و در کنار این مسئله، شرکت خودرو سازی دوئسنبرگ، به واسطه عرضه خودروهای نسبتا خوبی که یکی از آن ها در مورد پیش عنوان شدند، دیگر نیاز چندانی به تحمل ریسک در این دوران بد اقتصادی نبود، با این حال، این گونه مسائل نتوانستند سد راه مسئولان این شرکت شوند و در سال 1932 بود که یک نسخه کاملا بهبود یافته از مدل جی خود را با نام مدل اس جی روانه بازار کردند. موتور جدید به کار گرفته شده بر روی مدل اس جی، قدرتی معادل با سیصد و بیست اسب بخار داشت و دنده دوم خودرو برای رساندن سرعت آن به 104 متر بر ساعت کفایت می کرد. البته این مشهورترین خودروی آمریکایی ساخته شده در میانه دو جنگ جهانی، شاید لیاقت سرنوشت بهتری را داشت، چرا که تنها دو ماه پس از عرضه رسمی مدل اس جی به بازار بود که مدیر مسئول و صاحب اصلی این شرکت ساخت خودرو، آقای فرد دوئسنبرگ، در یک حادثه رانندگی جان خود را از دست داد و در نهایت هم، افسردگی حاصل از این اتفاق ناخوشایند سبب شد تا در سال 1937 به طور کلی فعالیت های این شرکت خودرو سازی پایان گیرد.

تنها سی و شش عدد از مدل اس جی ساخته و روانه بازار شد. یک مدل کوتاه تر و بسیار کمیاب نیز از این خودرو وجود داشت که با نام اس اس جی شناخته می شد و گری کوپر، بازیگر مشهور سینما صاحب آن بود. او در سال 2018 این خودروی خود را با قیمتی معادل با هجده میلیون دلار آمریکا به فروش رساند و از حیث گران ترین خودروی به فروش رسیده تا کنون رکورددار شد.

 

 

1940:جگوار اکس کا 120

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 133 متر بر ساعت (معادل با 214 کیلومتر بر ساعت)/ Jaguar XK 120
جگوار اکس کا، برای نخستین بار در سال 1948 و در نمایشگاه خودروی لندن در معرض نمایش عموم قرار گرفت و با سرعتی باور نکردنی محبوبیت یافت. در این خودرو از موتوری با قدرت 162 اسب بخار بهره گرفته شده بود و اکس کا، نخستین مدلی بود که توسط شرکت خودرو سازی جگوار و پس از جنگ روانه بازار می شد. موتوری به نام 3441 سی سی برای ساخت مدل های پیشین شرکت خودرو سازی جگوار به کار گرفته می شد و مسئولان این شرکت اقدام به بهبود و به روز کردن اساسی این موتور کرده و در نهایت از موتور جدید خود در مدل اکس کا بهره گرفتند. در سال 1949 و در اوستند بود که رکورد صد و سی و سه متر بر ساعت با مدل اکس کا به ثبت رسید. تا سال 1953 که فرایند طراحی و تولید این خودرو ادامه داشت، 12045 عدد از آن روانه بازار شده و به فروش رسیدند.

 

1950: مرسدس بنز 300 اس ال

 سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 152 متر بر ساعت (245 کیلومتر بر ساعت)/ Mercedes Benz 300 SL
بر خلاف باور رایج در میان عامه مردم، مدل 300 اس الی نخستین خودرویی نبود که در آن به طور کلی برای تأمین قدرت از سوخت استفاده شد و این رکورد متعلق به مدل گولیاث جی پی هفتصد کمتر شناخته شده ای است که پیش از مدل 300 اس ال روانه بازار شد. 300 اس ال، به خاطر طراحی منحصر به فرد و باله مانند درهایش به سرعت بدل به خودرویی بسیاری محبوب در میان ستارگان سینما شد و این مسئله شهرت چشم گیری برای خودرو به ارمغان آورد.  علاوه بر این طراحی منحصر به فرد بدنه خودرو، در کنار حالت جواهر مانند سپرهای آن و دیگر مشخصه های این چنینی هم کم از طراحی درهای خودرو نداشتند. به طور کلی، پس از آن که کشورهای قاره اروپا، به خصوص آلمان، به واسطه تأثیر پذیری از جنگ جهانی در شرایط بسیار بدی به سر می بردند، به گونه ای عرضه این مدل سبب بازیابی توان و امید مردم این کشورها شد.

 

 

1960: لامبورگینی میورا

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 175 متر بر ساعت (معادل با 282 کیلومتر بر ساعت)/ Lamborghini Miura
ارتفاع نسبتا کم خودرو از زمین، پهنای قابل توجه آن، طراحی منحصر به فرد خودرو و در نهایت قدرت بسیار زیاد آن همگی دست به دست هم داده تا لامبورگینی میورا را بدل به خودرویی ماندگار کنند؛ خودرویی که پس از گذشت بالغ بر پنجاه سال از نخستین سال عرضه آن، هنوز هم نفس ها را در سینه حبس می کند. در حقیقت میورا یک فوق خودروی طراحی شده توسط لامبورگینی بود که بیش از هر چیز دیگری برای ساخت آن از سیستم های ایرودینامیک بهره گرفته شده بود. موتور به کار گرفته شده بر روی این مدل هم وی 12 نام داشت که توان تولید قدرتی معادل با 345 اسب بخار داشت.

 

 

1970: فراری 512 برلینتا باکسر

فراری 512 برلینتا باکسر

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 188 متر بر ساعت (303 کیلومتر بر ساعت)/ Ferrari 512 Berlinetta Boxer
موفقیت و شهرتی که مدل میورا برای شرکت خودرو سازی لامبورگینی به ارمغان آورد، مسئولان شرکت فراری را مجاب کرد که باید تغییری در روند کاری خود پدید آورده و رقیبی برای چنین خودروهایی طراحی کنند. اولین تلاش فراری برای ساخت چنین خودرویی 365 جی تی 4 بود که آن گونه که باید و شاید انتظار مسئولان این شرکت را برآورده نکرد. پس از آن نوبت به مدل 512 شد که در سال 1976 برای نخستین بار از آن رونمایی شد و در آن از یک موتور قدرتمند دوازده سیلندری به نام 4943 سی سی بهره گرفته شده بود (با قدرتی معادل با 335 اسب بخار).

البته با وجود آن که در نهایت حداکثر سرعت قابل دسترسی با این خودرو، 188 متر بر ساعت عنوان شد، آزمایش ها و بررسی های انجام شده بر خودرو حاکی از آن بود که عملا سرعت خودرو فراتر از 163 متر بر ساعت نمی رفت، با این حال، این مسئله چیزی از شهرت و محبوبیت مدل 512 فراری کم نکرد.

 

1980: فراری اف 40

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 201 متر بر ساعت (معادل با 323 کیلومتر بر ساعت)/ Ferrari F40
اگر تنها طراحی بیرونی و ظاهری این خودروی محبوب دهه 1980 را هم در نظر بگیریم، باید عنوان کنیم که بسیار زیبا و چشم نواز ساخته شده است، با این حال، مسئله ای که بیش از هر چیز دیگری فراری اف 40 را بر سر زبان ها انداخت، قدرت قابل ملاحظه و کارآمدی آن بود. موتور به کار گرفته شده بر روی این مدل، 2936 سی سی نام داشت، یک موتور دی هشت بسیار قدرتمند توربوشارژ که توان تولید قدرتی معادل با 471 اسب بخار داشت.

 

 

1990: مک لارن اف 1

مک لارن اف

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 201 متر بر ساعت (معادل با 323 کیلومتر بر ساعت)/ Ferrari F40
زمانی که قرار است قیمت نهایی خودرویی (البته به همراه مالیات و سایر خرج های اضافه ای که به گردن خریدار آن است) 530000 یورو باشد (معادل با 689000 دلار آمریکا) مطمئنا باید حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد. البته مدل اف 1 ساخت شرکت خودرو سازی مک لارن به خوبی از پس انجام این کار بر آمد و با استفاده از فیبر کربنی که برای ساخت بدنه خودرو مورد استفاده قرار گرفت، تمامی تلاش سازندگان و طراحان مک لارن بر آن بود که فوق خودروی بسیار سریع، به هنگام رسیدن به حداکثر سرعت قابل دسترسی خود، یعنی 240 متر بر ساعت، از زمین جدا نشود و علاوه بر آن، سیستم خنک کننده خودرو به گونه ای باشد که این سرعت قابل توجه سبب داغ کردن دیگر قسمت های آن نشود. با استفاده از موتور 6064 سی سی وی دوازده بود که دست یابی به این مهم برای مسئولان مک لارن محقق شد؛ موتوری که معادل با 618 اسب بخار قدرت داشت.

اخبار به دست رسیده حاکی از آن است که در همین یکی دو ساله مسئولان شرکت مک لارن قصد دارند از خودروی جدیدی پرده برداری کنند که الهام گرفته از همین مدل است و قرار است بسیار سریع باشد.

 

 

2000 تا 2009: شلبی اولتیمیت آئرو تی تی

شلبی اولتیمیت

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 256 متر بر ساعت (معادل با 412 کیلومتر بر ساعت)/ Shelby Ultimate Aero TT
در موارد پیشین راجع به دو خودروی معروف ساخت شرکت خودرو سازی دوئسنبرگ صحبت شد؛ داستان این دو خودرو، در میان سازندگان و فعالان صنعت خودرو سازی اروپا بارها دهان به دهان گشته است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. البته شرکت خودرو سازی شلبی در قرن حاضر، با رونمایی از مدل اولتیمیت آئرو تی تی جدید خود تا حدودی آن داستان را کمرنگ کرد و توجهات را به خود جلب کرد. طراحان و سازندگان شرکت شلبی برای ساخت این مدل جدید خود از موتوری به نام 6345 سی سی استفاده کردند؛ یک موتور فوق قدرتمند (قدرت تولیدی توسط این موتور معادل با 1183 اسب بخار است) وی هشت که پیش از آن بر مدل کوروت سی فایو از آن استفاده شده بود. البته به هنگام رانندگی با این خودرو باید جانب احتیاط را تا حدود زیادی نگه می داشتید، چرا که سیستم ترمز ای بی اس برای آن در نظر گرفته نشده بود.

زمانی که برای نخستین بار از این خودرو رونمایی شد، قیمتی معادل با 550000 دلار آمریکا (335000 یورو) برای آن در نظر گرفته شده بود. در حال حاضر هم اگر کسی قادر به پیدا کردن آن در بازارها و نمایشگاه ها باشد، قیمت آن کمتر از پانصد هزار دلار آمریکا نخواهد بود.

 

 

2018: کونیگزگ آگرا RS

 کونیگزگ آگرا RS

سرعت ثبت شده توسط این خودرو: 278 متر بر ساعت (معادل با 447 کیلومتر بر ساعت)/ Koenigsegg Agera RS
معرفی مدل اولتیمیت آئرو تی تی توسط شرکت خودرو سازی شلبی در سال 2005 و جا به جا کردن رکورد بیشترین سرعت قابل دسترسی به وسیله خودرو، سبب شد تا مسئولان شرکت لامبورگینی دوباره به عرصه رقابت بازگردند و با یک مدل بهبود یافته از ویرون 16.4 سوپر اسپورت این کار را کردند: در این مدل جدید از موتوری به نام 7993 سی سی بهره گرفته شده بود؛ یک دبلیو شانزده با قدرتی معادل با 1200 اسب بخار و در نهایت سرعت قابل دسترسی با این خودرو 268 متر بر ساعت ثبت شد و رکورد را از آن خود کرد.

اما کمی بعد، رقیب غیر منتظره ای برای این فوق خودروی لامبورگینی پیدا شد و آن کونیگزگ آگرا RS ساخت کشور سوئد بود:

 

 

مشخصات فنی کونیگزگ آگرا RS

برای ساخت این خودرو از یک موتور توربو شارژ وی هشت به نام 5000 سی سی بهره گرفته شد که قدرتی معادل با 1360 اسب بخار دارد و در حال حاضر رکورد دار بیشترین سرعت خودرو قابل دسترسی توسط یک خودرو به نام کونیگزگ آگرا RS به ثبت رسیده است. البته اخبار به دست رسیده حاکی از آن است که شرکت خودرو سازی نه چندان مطرح آمریکایی «هنسی» قصد دارد در آینده ای نه چندان دور و با عرضه مدل ونوم اف فایو (Venom F5) به بازار این رکورد را به نام خود ثبت کند. باید منتظر ماند و دید این ادعا تا چه اندازه رنگ واقعیت به خود خواهد گرفت.

نظرات

در ادامه بخوانید...

نبرد چراغ‌ های هدلایت:چراغ‌ های ال‌ای‌دی LED

در

(سیارک) : مطمئنا صنعت خودرو به میزان زیادی تکامل یافته است و به همراه این تکامل ، چراغ‌ های جلوی خودرو نیز به سطح بالاتری رسیده‌اند، خودرو سازان تاثیر چراغ‌ های هالوژن یا HID را بر روی مدل‌های خود تجزیه و تحلیل کرده‌ و به یک گزینه جدید رسیده‌اند: چراغ های LED. حداقل روی کاغذ به نظر می‌رسد که LED‌ ها راه‌حلی برای تولید انبوه خودرو ها باشند اما چندین نقطه ضعف هم وجود دارد که می‌تواند چشم‌انداز جهانی در مورد این نوع تکنولوژی را تغییر دهد.

چراغ‌ های ال‌ای‌دی LED

 توصیف اصول نحوه عملکرد چراغ‌ های ال‌ای‌دی بسیار سخت است اما به شکل خلاصه می‌توان گفت که آنها به حرکت الکترون‌های منفی به سمت "حفره‌های" مثبت در سرتاسر یک نیمه‌هادی متکی هستند. زمانی که یک الکترون ازاد در یک حفره می‌افتد که در سطح انرژی پایین تری قرار دارد، انرژی خود را از دست می‌دهد که باعث آزاد شدن یک فوتون (کوچکترین ذره تشکیل دهندۀ نور) می‌شود، این فرآیند الکترولومینانس  (برق‌درخشی) نامیده می‌شود.(سیارک)

اگر این فرآیند هزاران بار در ثانیه تکرار شود شاهد یک نور روشن مداوم خواهید بود که از سطحی حدود 2 میلی‌متر ساطع می‌شود دیود ساطع‌کننده نور (LED‌).

مهمترین نکته  در مورد چراغ‌ های LED این است که در مقایسه با لامپ‌های هالوژن کلاسیک به توان بسیار پایینی نیاز دارند. به عنوان مثال LED‌هادر تویوتا پریوس و چندین نوع خودرهای هیبریدی که در آنها برق نقش کلیدی ایفا می‌کند مورد استفاده قرار گرفته‌اند لزوما نه برای چراغ‌ های جلو. اولین واحدهای LED در خودروی آئودی R8 مدل 2004 مورد استفاده قرار گرفتند.

به طور کلی چراغ‌ های LED از نظر میزان تابندگی بین لامپ‌های هالوژن و HID قرار می‌گیرند اما پرتوهای متمرکزتری تولید می‌کنند و همچنین در اشکال مختلف تولید می‌شوند.

همچنین  LED‌ها به لطف اندازه کوچک خود امکان دستکاری زیادی دارند، تولید کنندگان قادرند انواع اشکال و مجموعه‌های مختلف را تولید کنند به نحوی که کاملا با مدل‌های خودرو های آنها تطابق داشته باشد و نیاز به رفلکتورهای زشت نیست.

 

چراغ‌ های ال‌ای‌دی LED

 

چراغ‌ های ال‌ای‌دی LED

اما نیاز است که چند مسئله را روشن کنیم. به عنوان مثال اگرچه LED‌ها هنگام روشن شدن همانند لامپ‌های هالوژن حرارت منتشر نمی‌کنند، اما زمانی که جریان برق از آن عبور می‌کند مقدار زیادی گرما در پایین امیتر (عمدتا چیپ یا تراشه) تولید می‌شود و در نتیجه خطر بالقوه‌ای برای قطعات و کابل‌های اتصال مجاور به همراه دارد. به همین دلیل است که چراغ‌ های LED به سیستم‌های خنک‌کننده مانند هیت‌سینک یا فن نیاز دارند تا از ذوب شدن آنها جلوگیری شود.

فراموش نکنید که این سیستم‌های خنک‌کننده در محفظه موتور قرار دارند که محیط خنکی برای سایر سیستم‌ها به منظور حفظ درجه حرارت مناسب و معقول نیست. به همین دلیل طراحی و پیاده‌سازی چراغ‌ های LED برای خودرو ها دشوارتر است و بنابراین گران‌تر از HIDها خواهند بود.(سیارک)

چرا در LED‌های روشن در روز یا چراغ عقب از هیت‌سینک استفاده نمی‌شود؟ ساده است چرا که هیچ کس برای حرکت در تاریکی به آنها متکی نیست. بنابراین نیاز نیست که همانند چراغ‌ های جلو قدرتمند باشند و این بدین معنی است که جریان عبوری از این چیپ‌ها آنقدر نیست که باعث ایجاد مشکلات حرارتی شود.

به طور خلاصه در مورد LED‌ها می‌توانیم بگوییم که:

مزایا:

اندازه کوچک، امکان سفارشی‌سازی در شکل‌های مختلف را فراهم می‌کند.

مصرف انرژی بسیار پایین

روشن‌تر از چراغ‌ های هالوژنی و ارائه نور گرم‌تر نسبت به HIDها

معایب:

هزینه تولید بالا

ایجاد حرارت بالا در اطراف قطعات مجاور

طراحی دشوارتر و کنار آمدن با دمای بالای محفظه موتور

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک)  

مترجم  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

نبرد چراغ‌های هدلایت: هالوژن ، زنون ، ال‌ای‌دی ، لیزر و کیت‌های تبدیل در مقابله با هم

در

(سیارک) : آنچه که اکنون برای ما چیزهای رایج و معمولی است زمانی دستاوردهای عمدۀ تکنولوژی و فناوری بودند. زمانی بود که اضافه کردن یک پیچ ساده و یا تغییر شکل اجزای خاص منجر به نوآوری‌های قابل  توجهی می‌شد که سالها بعد این نوآوری‌ها خودشان پایه‌ای برای پروژه‌های پیشرفته‌تر شدند.بیایید در این پست نگاهی به چراغ‌ های جلو خودرو بیندازیم.

هالوژن ، زنون ، ال‌ای‌دی ، لیزر و کیت‌های تبدیل

اگرچه کل صنعت خودرو سازی از ال‌ای‌دی استفاده می‌کند اما تعداد کمی از مردم می‌دانند که چگونه آنها از لامپ‌های ساده استیلنی در دهه 1880 تکامل یافته و بردهای ال‌ای‌دی بسیار پیچیده امروزی تبدیل شدند. علاوه بر این محققان دائما بر روی ایده "چراغ جلو" کار می‌کنند و تلاش می‌کنند که به پیشرفت‌های جدیدی دست یابند که به وضوح باعث برتری محصولات آنها نسبت به رقبا شود. چراغهای لیزری نیز از همین نمونه هستند اما قبل از بحث در مورد آنها باید سیستم‌های رایج که به وفور استفاده می‌شوند را نیز بررسی کنیم.

قصد نداریم که در مورد تاریخچه چراغ جلو صحبت کنیم چرا که قبلا این کار را انجام داده‌ایم، در عوض تلاش می‌کنیم بر روی چهار نوع تنظیمات عمده که امروزه به کار می‌روند تمرکز کنیم و ببینیم آنها چه هستند. بنابراین سعی می‌کنیم در مورد مزایا و معایب هر یک از آنها صحبت کنیم، اگرچه مردم به طور کلی اعتقاد دارند که همیشه جدیدتر بهتر هم است، که اغلب هم همین طور است. ممکن است برخی از شما با این ایده موافق باشید و برخی نیز مخالف باشید، بهر حال هر یک از این چهار نوع چراغ جلو خصوصیات مثبت و منفی خاص خودش را دارد. پس بیایید نگاهی به آنها بیندازیم.

چراغ‌ های جلو هالوژنی

چراغ‌ های هالوژنی در حال حاضر در جهان خودرو ها بیشترین کاربرد را دارند و همانطور که می‌دانید این بخاطر مزیت اصلی آنها است: نصب آسان و ارزان.(سیارک)

 

هالوژن ، زنون ، ال‌ای‌دی ، لیزر و کیت‌های تبدیل

اساسا یک لامپ هالوژن در شرایط عالی عمری حدود 1000 ساعت دارد و هزینه جایگزینی آن در مقایسه با سایر انواع دیگر بسیار پایین است (حدود  دلار30 برای یک مجموعه مناسب). با این حال لامپ‌های هالوژن کم کم در حال تبدیل شدن به گزینه دوم برای شرکت‌های خودرویی در سرتاسر جهان هستند. اما چرا؟ هالوژن دقیقا هم‌معنی با بهره‌وری نیست و برای درک بهتر توضیح خواهیم داد که یک لامپ هالوژن چگونه کار می‌کند.

اول اینکه از یک شیشه ساخته شده است که در مقابل دماهای بسیار بالا مقاوم است، بعلاوه یک گاز که معمولا ترکیبی از آرگون و نیتروژن است و یک عدد رشته تنگستن. به منظور تولید نور، رشته تنگستن از طریق باتری خودرو جریان برق دریافت کرده و تا دمایی حدود 2500 درجه سلسیوس گرم می‌شود و شروع به درخشش می‌کند (فرآیند تابش یا دماشیدگی).

زمانی که لامپ هالوژن به اواخر عمر خود نزدیک می‌شود تنگستن بخار می‌شود و بر روی شیشه آن رسوب می‌گیرد و باعث پارگی رشته تنگستن می‌شود و قابلیت عملکرد آن از بین می‌رود .

 

هالوژن ، زنون ، ال‌ای‌دی ، لیزر و کیت‌های تبدیل

 

هالوژن ، زنون ، ال‌ای‌دی ، لیزر و کیت‌های تبدیل

هالوژن ، زنون ، ال‌ای‌دی ، لیزر و کیت‌های تبدیل

اما این زیاد مسئله مهمی نیست، بزرگترین مشکل این است که در حین تولید نور، این لامپ همچنین مقدار زیادی گرما تولید می‌کند که اساسا به صورت انرژی هدر می‌رود.(سیارک)

یک مشکل بزرگ دیگر که اغلب لامپ‌های هالوژن دارند نحوه واکنش آنها با مواد مختلف است. به عنوان مثال زمانی که لامپ معیوب را تعویض می‌کنید، مراقب باشید که به شیشه لامپ جدید دست نزنید! روغن و چربی روی انگشتان دست شما به شیشه کوارتز می‌چسبد و باعث می‌شود که گرما به طور یکنواخت پخش نشود و عمر لامپ به شدت کاهش می‌یابد.

با این حال لامپ‌های هالوژنی مزایایی دارند که باعث می‌شود تبدیل به گزینه اول برای اکثر خودرو سازان شوند: با حداقل میزان هزینه نور مناسبی تولید می‌کنند، در اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند که بدین معنی است که می‌توان این لامپ‌ها را در مدل‌های مختلف خودرو نصب کرد، همچنین خودروسازان می‌توانند نسخه‌های چندتایی از انها بسته به نوع و ابعاد بدنه خودرو تولید کنند.

اگر بخواهیم به طور خلاصه صحبت کنیم می‌توانیم جوانب مثبت و منفی لامپ‌های هالوژن را به شکل زیر بیان کنیم:

مزایا:

- تعویض آسان

- تولید ساده

- ابعاد مختلف

- مقرون به صرفه

معایب:

- به هدر رفتن انرژی

- نیاز به مراقبت اضافی

ادامه در پست  های آینده

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.

نظرات

در ادامه بخوانید...

نبرد چراغ‌ های هدلایت :چراغ‌ های HID (زنون)

در

زنون یا هدلایت ؟زنون بهتر است یا هدلایت ؟در این مقاله سعی داریم با مقایسه تکنولوژی چراغ‌ های هدلایت ، چراغ های زنون و هدلایت به این سوال ها پاسخ دهیم . 
چراغ های زنون یا لامپ‌های زنون که به شکل رسمی به عنوان چراغ‌ های تخلیه با شدت بالا چراغ های HIDS خوانده می‌شوند، معمولا به عنوان یک گزینه کارآمدتر برای چراغ های خودرو شناخته می‌شوند که عمدتا به خاطر گرمای رنگ و حجم نور تولید شده توسط انها است. 



 

چراغ های زنون

 

 

اولین نسل از چراغ‌ های زنون

اولین نسل از چراغ‌ های زنون در خودروی BMW سری 7 در سال 1991 ظهور یافتند و به آرامی تبدیل به گزینه شماره یک برای بسیاری از کمپانی‌های خودرو سازی شدند، اگرچه از اعلام آن به عنوان یک تجهیزات استاندارد اجتناب شده است.چراغ‌ های HID بسیار شبیه لامپ‌های نئون هستند. یک لوله محصور پر از گاز که در هر انتهای آن یک الکترود برای عبور جریان الکتریکی وجود دارد.

در زمینه‌های کاربرد در خودرو، لامپ HID، با استفاده از یک کوارتز شفاف، الکترودهای تنگستن و مخلوطی از گازها که توسط ولتاژ بالای جریان الکتریکی عبوری بین دو الکترود تحریک می‌شوند.علیرغم نام معمول مورد استفاده برای آنها، HIDها از یک مخلوط متال-هالید استفاده می‌کنند و در حین راه‌اندازی فقط متکی به زنون هستند. دلیل آن این است که یکی از مشکلات اصلی در لامپ‌های HID مقدار زمان لازم برای گازهای موجود برای رسیدن به دمای عملیاتی و ارائه نور قوی است.

فرآیند تابش نور در لامپ‌های HID در سه مرحله رخ می‌دهد: ابتدا فاز احتراق، یک پالس ولتاژ بالا تولید یک جرقه می‌کند که گاز زنون را یونیزه کرده و یک تونل از جریان بین الکترودها ایجاد می‌شود، سپس درجه حرارت لامپ به سرعت بالا می‌رود که باعث تبخیر نمک‌های فلزی می‌شود که باعث کاهش مقاومت بین دو الکترود می‌شود؛ در نهایت بالاست به عملیات مداوم سوئیچ کرده و میزانی توان مداوم ارائه می‌کند به نحوی که قوس الکتریکی سوسو نمی‌زند.در ادامه مقاله به تفاوت هدلایت و زنون از نطر مزایا و معایب هدلایت می پردازیم.

 

 

مزایا

اول اینکه چراغ‌ های زنون از نظر حجم نور تولیدی در مقایسه با چراغ‌ های هالوژن کارآیی بیشتری دارند. البته اگر زاویه نور به درستی تنظیم نشود می‌تواند به عنوان یک شکست بخصوص از نقطه نظر ترافیک ورودی بزرگ در نظر گرفته شود، (اغلب زمانی که کیت‌های موجود در بازار به شکل اشتباه نصب شوند یا از کاسه‌ چراغ‌ هایی استفاده شود که برای HIDها طراحی نشده‌اند).

طبق آمار رسمی، یک لامپ زنون 3000 لومن و mcd/m2 90 تولید می‌کند، در حالی که یک لامپ هالوژن 1400 لومن و mcd/m2 30 تولید می‌کند.البته لامپ‌های زنون کم کم در اندازه‌ها و نسخه‌های مختلف در دسترس قرار گرفته‌اند، به خصوص به منظور استفاده در مدلهای مختلف خودرو.

 یکی دیگر از نکات مثبت چراغ‌ های زنون این است که عمر نسبتا طولانی دارند که بسیار بیشتر از لامپ‌های قبلی یعنی لامپ‌های هالوژن هستند: تخمین زده می‌شود که در شرایط عادی عمر عملیاتی آنها حدود 2000 ساعت است.

بهره‌وری می‌تواند یکی دیگر از مزایا در هنگام انتخاب HID به جای چراغ‌ های هالوژن باشد. اگرچه این چراغ‌ ها به توان بیشتری در شروع نوردهی نیاز دارند اما پس از آنکه به دمای عملیاتی رسیدند، بسیار کم‌مصرف‌تر از لامپ‌های استاندارد هستند؛ که این به معنی تحمیل بار کمتر به دینام و همچنین گشتاور کمتر موتور جهت تامین برق است. با این حال به سختی می‌توانید تفاوتی در مصرف سوخت مشاهده کنید (شاید یک اونس سوخت در هر ساعت)، اما اگر طرفدار محیط زیست هستید آگاهی از این موضوع نیز می‌تواند برای شما جالب باشد.

 

چراغ های زنون

 

چراغ های زنون

چراغ های زنون

 

 

معایب

 خوب بدیهی است که هزینه بیشتری نسبت به لامپهای هالوژن (شامل نگهداری) دارند و همچنین پیچیده‌تر نیز هستند، چرا که به دستگاهی به نام بالاست نیاز دارند که یک در واقع یک خازن است که ولتاژ بالای مورد نیاز برای عملکرد HIDها را ایجاد و تنظیم می‌کند.

فراموش نکنید که این چراغ‌ ها به چند ثانیه زمان برای رسیدن به روشنایی کامل نیاز دارند، و به همین دلیل است که به عنوان نور بالای جداگانه مناسب نیستند. در برخی از خودروها از HID به عنوان نور پایین و لامپ‌های استاندارد جداگانه برای نور بالا استفاده می‌شود. در مدل‌های بالاتر واحد HID به هر دو شکل کار می‌کند (که به اشتباه زنون خوانده می‌شود) و از یک سایه مکانیکی درون رفلکتور به منظور تغییر جهت پرتوی نور استفاده می‌شود.

برخی‌ از چراغ‌ های زنون می‌توانند اثرات سوئی بر سلامت انسان داشته باشند، چرا که برخی از آنها حاوی مواد سمی مانند جیوه فلزی هستند. برخی از کشورها اقدامات ویژه‌ای برای منع استفاده از آنها اعمال کرده‌اند، اما این فقط منجر به هزینه‌های تولید و تعمیر بالاتر خواهد شد.

نهایتا اینکه میزان تابش خیره‌کننده تولید شده توسط چراغ جلو ممکن است برای سایر رانندگان حاضر در مسیر آزار دهنده باشد (بخصوص ترافیک روبرو)، بنابراین باعث افزایش تعداد تصادفات و مرگ و میر جدای از سرعت زیاد و مشکلات فنی می‌شود.(سیارک)

 

 

مزایا و معایب چراغ‌های زنون

مزایا:

- طول عمر بیشتر نسبت به چراغ‌ های هالوژن

- کارآمدتر از چراغ‌ های هالوژن هستند زیرا توان کمتری مصرف کرده و نور بیشتری تولید می‌کنند.

- دید بهتر برای راننده

معایب هدلایت 

- تابش خیره‌کننده بیش از حد و در نتیجه ایجاد مشکلات بالقوه برای ترافیک روبرو

- هزینه‌ بالا

- سیستم پیچیده نسبت به لامپ‌های هالوژن

- مواد مضر که در آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد

- به منظور رسیدن به روشنایی کامل به چند ثانیه زمان نیاز دارند

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.

نظرات

در ادامه بخوانید...

BMW و آئودی به سختی در تلاشند تا چراغ‌ های لیزری را گسترش دهند

در
چراغ‌ های لیزری خودرو

 

چراغ‌ لیزری خودرو چیست

BMW و آئودی به سختی در حال تلاش هستند که چراغ‌ های لیزری را گسترش دهند، فناوری جدید که 1000 برابر بهتر از چراغ‌ های LED است و در عین حال بسیار جمع و جورتر است. احتمالا می‌دانید که لیزر چیز بسیار خطرناکی است و فقط می‌توانند منطقه‌ای به اندازه عرض یک سکه را روشن کنند. پس چراغ‌ های لیزری چگونه می‌توانند تبدیل به یک ایده مناسب جهت پیاده‌سازی در خودرو ها شوند؟

همانند چراغ‌ های زنون که قبلا به آن اشاره شد، تکنولوژی جدید در اینجا نیز از لیزر فقط به عنوی بخشی از فرآیند تولید نور استفاده می‌کند. در واقع شما زمانی که از نور بالای خودرو استفاده می‌کنید یک مجموعه لیزری با قدرت بالا و لنزهایی در مقابل آن نخواهید داشت که همه چیز را در مقابل خود می‌سوزاند!

طبق توضیحات BMW، سستم آنها از سه لیزر آبی استفاده می‌کند که در پشت مجموعه چراغ جلو تعبیه شده است و به مجموعه کوچکی از آینه‌ها می‌تابد که انرژی آنها بر روی لنزهای کوچک حاوی گاز فسفر زردرنگ متمرکز شده است. این ماده در تماس با پرتوهای لیزر نور سفید بسیار روشن تولید می‌کند که نور حاصل از آن به سمت چراغ جلو منعکس می‌شود. پس اساسا شما به نور تولید شده توسط فسفر نگاه می‌کنید نه خود لیزر، که باعث می‌شود بتوان از این سیستم در جاده استفاده کرد.

حال اگر چراغ جلو آسیب ببیند یا از فوکوس خارج شود چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ به گفته شرکت BMW این سیستم به صورت خودکار خاموش خواهد شد.

چراغ‌ های لیزری خودرو

نور تولید شده در این پروسه می‌تواند تا 1000 برابر بیشتر از LED‌ها باشد در حالیکه از دوسوم توان آنها (یا حتی نصف) استفاده می‌شود. و به لطف وجود فسفر، درجه رنگ نور (5.500 تا 6.000 کلوین) کاملا به نور طبیعی روز (حدود 6.500 کلوین) نزدیک است.(سیارک)

چراغ‌ های لیزری جدا از قدرت بیشتر نسبت به نور LED‌، می‌توانند فاصله‌ای حدود دو برابر را روشن سازند و به اندازه کافی کوچک هستند که امکان بسته‌بندی و طراحی ظاهری آنها با انعطاف بیشتری همراه است.

 

چراغ‌ های لیزری خودرو

نقطه ضعفی که BMW به آن اشاره کرده است  این است که فناوری‌های آنها فقط بر روی پرتوهای بالا کار می‌کند و همان‌طور که به نظر می‌رسد این به هزینه زیاد همراه است. وجود 6 لیزر با فناوری بالا در هر چراغ (در کل 12 عدد) هزینه‌ای حدود 10000$ (7.800 €) در بر خواهد داشت. این قیمت باید شامل فناوری‌های کاهنده خودکار نیز باشد چرا که هیچ یک از رانندگان مقابل نمی‌خواهند به این خورشیدهای کوچک از فاصله 600 متری (1968 فوت) خیره شود.

فناوری لیزر شرکت آئودی نیز به شیوه‌ای کاملا مشابه عمل می‌کند، فقط در هر چراغ چهار لیزر دارد. اگر بخواهیم جمع‌بندی کنیم می‌توانیم مزایا و معایب چراغ‌ های لیزری را به شرح زیر خلاصه کنیم:

 

مزایا چراغ‌ های لیزری

- بسیار کارآمد از نظر مصرف انرژی

- بسته‌بندی بسیار کوچک

- 1000 بار روشن‌تر از چراغ‌ های LED با محدودۀ دو برابر

 

معایب چراغ‌ های لیزری

- بسیار گران قیمت

- در حال حاضر نمی‌توان از آن هم برای نور پایین و هم نور بالا استفاده کرد، و نیاز به یک سیستم LED یا HID دارند

- نیاز به خنک کننده دارند چرا که حرارت ایجاد شده توسط آنها بسیار بیشتر از سیستم‌های LED است.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک)  

مترجم  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

آخرین فناوری‌ های پیشرفته در خدمت خودرو های قدیمی تر :کیت‌ تبدیل چراغ‌ خودرو

در

 

 

 

کیت تبدیل چراغ خودرو چیست

ممکن است عده‌ای هنوز هم خودرو قدیمی‌تر داشته باشند که بدیهی است آخرین تکنولوژی های پیشرفته بر روی آنها نصب نشده است، از جمله چراغ‌های مدرن. از آنجا که همه توانایی یا تمایل به خرید خودرو ی جدید ندارند، بازار لوازم یدکی به کمک آنها آمده و کیت تبدیل چراغ خودرو برای آنها فراهم کرده است.

مسلما اجماع عمومی در مورد چراغ‌های جلوی موجود در بازار لوازم یدکی در جهان متمدن این است که معمولا توسط افرادی مورد استفاده قرار می‌گیرند که تنها هدف آنها در زندگی این است که زندگی سایر استفاده‌کنندگان از جاده را تیره و سیاه کنند! اگرچه ممکن است این ادعا بخصوص در مورد چراغ‌های (زنون یا LED‌) تا حدی صحت داشته باشد اما همیشه چنین است، با این حال استفاده از آنها در بسیاری از کشورها غیرقانونی می‌باشد.(سیارک)

این بدین معنی نیست که تمامی آنها بد هستند، هر چند اگر بخواهید خودروی خود را از طریق بروزرسانی ایمن‌تر سازید، گزینه‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید برای داشتن یک جفت چراغ جلوی بهتر آن فناوری‌ را انتخاب کنید.

رایج‌ترین کیت تبدیل موجود کیت زنون/HID هستند. توجه داشته باشید که اگر پروژکتور نداشته باشند نه تنها غیرقانونی هستند بلکه خطرناک نیز هستند (هم برای خودتان و هم برای افراد حاضر در جاده)؛ چرا که نور آنها نه تنها درخشنده‌تر از نور خورشید است بلکه به شکل دانه دانه نیز پراکنده می‌شود.

اگر می‌خواهید این مسیر را انتخاب کنید بسیار مراقب باشید و فقط دنبال کیت بروید که شامل لامپ‌هایی واقعی، بالاست، هرنسس و پروژکتور باشند. همچنین فقط در صورتی که در منطقه شما قانونی هستند از آنها استفاده کنید (همه آنها قانونی نیستند حتی اگر یک تولید کننده معتبر آنها را تولید کرده باشد) و نصب آن را به متخصص بسپارید.

نصب برخی از کیتها بسیار ساده است اما بسیاری از آنها نیاز به تغییرات گسترده در چراغ‌های جلو دارند و ترجیحا پس از شستشو و تمیز کردن چراغ‌های جلو نصب می‌شوند. وجود هر گونه ناخالصی بر روی چراغ‌های جلو می‌تواند به شدت باعث اختلال در نحوه ساطع شدن نور زنون شود و در نتیجه ایمنی بیشتر را به خطر شدید تبدیل می‌کند.

اخیرا، تعداد زیادی کیت نورپردازی LED نیز به بازار آمده است و مزایایی در مقایسه با لامپ‌های هالوژن قدیمی و لامپ‌های زنون/HID دارند.

نخست

اینکه در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌شود و احتمالا باعث کاهش مقدار کمی مصرف سوخت می‌شود (البته نه زیاد).

دوم

اینکه آنها معمولا با دوام‌تر از سایر چراغ‌های جلو هستند (حتی اگر فابریک کارخانه نباشند)، البته باید در نظر داشت که هر چه کیفیت بالاتر باشد هزینه نیز بالاتر است.

سوم

اینکه نیاز به سرهم‌بندی یا مونتاژ زیاد با چراغ‌های استاندارد ندارند، اما نصب آنها باید توسط یک متخصص انجام شود بخصوص به این خاطر که در هنگام روشن شدن حرارت زیادی از آنها پراکنده می‌شود.(سیارک)

تا کنون هیچ کس یک سیستم چراغ جلوی لیزری غیرفابریک برای نصب و استفاده در خودرو های قدیمی نساخته است، اما با توجه به نرخ پیشرفت فناوری و کاهش هزینه‌ها بعید نیست که در چند سال آینده تولید شوند.

پس از گفتن تمامی این موارد مجددا تکرار می‌کنیم که انتخاب مسیر چیزی است که بستگی به شما دارد. اگر تصمیم به بروزرسانی اتومبیل کهنه یا قدیمی خود دارید تا آن را به چراغ‌های LED یا زنون مجهز کنید ابتدا باید ببینید که آیا در منطقه شما قانونی است یا خیر. سپس احتمالا باید به کتابچه راهنمای مالک خودرو مراجعه کنید و ببینید که آیا سیستم برق آن به شما این امکان را می‌دهد که بدون زحمت لوازم اضافی به آن بیفزایید یا خیر. اگر همه چیز مناسب بود به دنبال ارزانترین کیتی که در بازار موجود است ، نروید و حتما برای خرید کیت با یک متخصص مشورت کنید.

 

مزایا کیت تبدیل چراغ خودرو

- هزینه آنها بسیار کمتر از هزینه درخواستی از سوی خودرو سازان به منظور نصب آنها به صورت یک آپشن روی خودرو است

- به طور قابل توجهی دید شما را در شب در مقایسه با چراغ‌های هالوژن ضعیف و معمولی افزایش می‌دهند.

- نیاز نیست که یک خودروی جدید خریداری کنید فقط کافی است چراغ‌های جلو را بهتر کنید.

 

معایب کیت تبدیل چراغ خودرو

- ممکن است در برخی از مناطق و ایالت‌ها ممنوع باشد

- اگر به شکل درست نصب نشوند یا اگر کیفیت آنها پایین باشد یا کیت آنها کامل نباشد، می‌توانند بسیار خطرناک باشند.

این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک)  

مترجم  itrans.ir

نظرات

۱۴۰۳/۴/۳باسلام الان دوسال ماشین خود را گرفتم ولی هر موقع زنگ می زنم برای مابتفاوت پول خود هنوز توی نوبت هستم همش جواب دروغ می دهند چرا دروغ از اول بگید نمی دهیم دیگه دروغ نگید

در ادامه بخوانید...

مراحل فروش خودرو دست دوم

در

خودرو های دست‌دوم غالبا توسط دلال‌ها معامله شده و معامله با دلال‌ها دارای ایرادی بزرگ می باشد: خرید و فروش خودرو به این شیوه، وکالتی می باشد. بنابراین، اگر برای خرید از دلال‌ ها نکات پی آمده را درنظر نداشته باشید، ممکن است کلاه بزرگی سرتان بگذارند.

روند معامله خودرو دست‌ دوم به گونه‌ای می باشد که برای یک معامله قانونی و قابل اعتماد باید تمام آن‌ها را مرحله به مرحله انجام بدهید.

- اولین گام  برگه تأیید سلامت فنی از کار‌شناسان مستقر در مراکز خرید و فروش خودرو دست‌دوم می باشد.. پس از آن باید حتما برای معامله‌تان یک قولنامه کتبی نوشته و بخشی از هزینه خودرو را به فروشنده پرداخت نمایید تا سایر مراحل تعویض پلاک و انتقال سند انجام گیرد.

- در مرحله بعدی که انتقال قطعی سند صورت می گیرد، باید فروشنده یک سری مدارک را به شما تحویل بدهد و با او تسویه نمایید. در این‌جا برخی از نکات مهم در خرید خودرو دست‌دوم آورده شده است.

1- قولنامه :
تحت هیچ شرایطی قبول نکنید که پولی را بدون قولنامه کتبی به  حساب فروشنده واریز نمایید حتی اگر فروشنده به شما قول وکالت محضری بدهد،باز هم  این کار را نکنید زیرا وکالت محضری از نظر قانونی پرداخت وجه خرید را تضمین نمی نماید و فروشنده قادر خواهد بود ادعا کندکه شما به او پولی نداده اید. علاوه بر این اگر وکالتنامه به صورت بلاعزل تنظیم نگردد، فروشنده قادربه پس گرفتن وکالت می باشد. و از نظر قانون او مالک خودرو می باشد.(سیارک)

2-مشخصات را چک کنید:
هنگام تنظیم قولنامه شماره شاسی خودرو و مدارک آن را با اطلاعات مندرج در قولنامه چک نمایید. بعضی از فروشندگان خودروی دیگری را به نمایش می گذارند و هنگام تنظیم قولنامه مشخصات یک خودرو معیوب یا مشکل‌دار را در قولنامه وارد می کنند.

3-کمترین ودیعه را پرداخت نمایید:
اگر تا پای قرارداد رفته‌اید و هنوز مردد هستید یا درباره سلامت فنی خودرو شک دارید  کمترین مبلغ ممکن را پرداخت نمایید. این موضوع باعث می شودد تا در صورت فسخ معامله، خسارت کمتری دیده یا در صورت مواجه  با دردسر، ضرر کمتری ببینید.

4-مدارک لازم برای تعویض پلاک:
مدارکی که باید هنگام تعویض پلاک به همراه خود ببرید  شامل این موارد می شود: اصل اسناد هویت مانند شناسنامه و کارت‌ملی، کارت خودرو، برگ تسویه‌حساب جرایم راهنمایی و رانندگی که فروشنده باید آن را تسویه نماید و به خریدار بدهد، نشانی دقیق پستی و کدپستی خریدار، اگر متولد شهری به جز محل سکونت می باشید، باید مدرک اثبات سکونت در شهری راکه در آن معامله صورت می گیرد، به همراه ببرید. مدارک مورد قبول دفترچه بیمه‌درمانی یا سند ملکی یا اجاره‌نامه می باشد.

5-سند را انتقال دهید:
بعد از آن‌که تعویض پلاک  را انجام دادید، برگ‌سبز خودرو به شما تحویل می گردد اما این برگ به معنای مالکیت قطعی شما بر خودرو نمی باشد و باید هرچه زود‌تر برای تنظیم سند قطعی به محضر مراجعه کنید. در محضر، برگ‌سبز خودرو، اسناد هویتی مانند شناسنامه و کارت‌ملی، برگ تسویه عوارض شهرداری (که پرداخت آن به عهده فروشنده می باشد )و قولنامه خودرو را ، همراه داشته باشید.. در محضر فروشنده از شما باقیمانده پول خرید خودرو را می گیرد و در ازای آن برگ تسویه عوارض و کارت‌سوخت را به خریدار تسلیم و برگه انتقال سند به خریدار را امضا می‌نماید. این مرحله آخرین مرحله معامله قانونی خودرو می باشد و سند خودرو به صورت رسمی به نام شما در آمده است.
بعضی از هزینه‌های تشریفات قانونی مانند کارمزد محضردار یا هزینه تنظیم قولنامه به عهده فروشنده می باشدو هزینه‌های تعویض پلاک به عهده خریدار می باشد. البته طی سال‌های اخیر میان راهنمایی و رانندگی و سازمان ثبت اسناد درباره تنظیم سند خودرو اختلاف‌نظر پیش آمده است. بنابراین پلیس معتقد است که برگ‌سبز خودرو سند نهایی خودرو می باشد و دیگر نیازی به محضرنمی باشد ولی سازمان ثبت تأکید دارد که سند خودرو باید در محضر تنظیم گردد.

 این پست را چگونه می‌بینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید.  (سیارک

نظرات

در ادامه بخوانید...