ثروتمندترین کشورهای جهان بخش دوم
محمد رضا عاشوریدر۱۴۰۳/۲/۱۸استرالیا
میانگین درآمد سالانه هر شهروند استرالیایی: 43442 دلار، جمعیت کشور: 24.2 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 1.2 تریلیون دلار
درآمد استرالیایی ها به طور میانگین در سال به 43442 دلار می رسد. این رقم از میانگین درآمد کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (کشورهایی چون انگلستان؛ میانگین درآمد این کشورها: 38992) بیشتر است و نیز از میانگین جهانی درآمد سالانه مردم نقاط مختلف جهان بیشتر است و تقریباً سه برابر این میزان است (میانگین جهانی: 14459). یکی از نقاط قوت استرالیا پیشرفت و توسعه فوق العاده این کشور از لحاظ اقتصادی و نیست راه و روش های متفاوت و متنوعی است که برای کسب درآمد از آن ها بهره می گیرد. استرالیا از لحاظ درآمد سالانه کشور به عنوان چهاردهمین کشور دنیا شناخته می شود. یکی از مهمترین منابع درآمد استرالیا مربوط به فعالیت های شرکت های مالی و بیمه و سایر مؤسسه های این چنینی می شود. کار در معدن و کشاورزی نیز از دیگر فعالیت هایی به شمار می روند که بخش عمده از محصولاتی که از استرالیا به سایر نقاط دنیا صادر می شود را فراهم می کنند. یکی از نکاتی که استرالیا را از سایر کشورهای توسعه یافته متمایز می کند، تأثیر کشاورزی در اقتصاد آن ها است، البته باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که این فعالیت ها به هیچ عنوان همانند کشورهای فقیر نشین نیست و در کشورهایی چون استرالیا، از آخرین تکنولوژی ها برای انجام فعالیت های مربوط به کشاورزی بهره گرفته می شود.
درآمد بالای مردم استرالیا در سال یکی از عواملی است که باعث شده کشور از لحاظ سلامت روحی و جسمی مردمش نیز در شرایط خوبی به سر ببرید. در حقیقت به همین خاطر است که میانگین سنی که یک استرالیایی می تواند تا آن زندگی کند، 82.5 سال است که این رقم نزدیک به ده سال از میانگین جهانی این سن و سال بیشتر است.
ثروتمندترین کشورهای جهان بخش اول
اتریش
میانگین درآمد سالانه هر شهروند اتریشی: 44470 دلار، جمعیت کشور: 8.7 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 390.8 میلیارد دلار
اتریش نیز همانند سایر کشورهایی که تا کنون ذکر شده اند، از شرایط اقتصادی بسیار خوبی بهره می برد و استاندارد های زندگی مردم این کشور به واسطه این شرایط خوب اقتصادی بسیار بالا است. درآمد میانگین سالانه مردم این کشور معادل با 44470 دلار است که تقریباً سه برابر میزان جهانی این درآمد است. گردشگری و فعالیت های مربوط به آن از مهمترین عوامل پیشرفت شایان این کشور از لحاظ اقتصادی است و سرمایه گذاری ها و برنامه های زیادی برای پیشرفت این حوزه در اتریش در نظر گرفته شده است. جالب است بدانید که تنها در سال 2016، درآمد اتریش از فعالیت های مربوط به گردشگری به چیزی حدود چهل میلیارد دلار رسیده است. در کنار گردشگری، عامل مهم دیگری که نقش شایانی در درآمدهای اتریش ایفا می کند، صادرات محصولات این کشور به نقاط دیگر دنیا است که 52.3 درصد از کل بودجه و درآمد سالانه این کشور را تأمین می کند. این میزان تقریباً دو برابر درآمدی است که از این طریق نصیب کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی می شود (درآمد این کشورها به طور میانگین از لحاظ صادرات محصول: 27.9 درصد). از سال 1995 که اتحادیه اروپا تشکیل شد، اتریش توانست کشورهای جدیدی برای صادر کردن محصولات خود بیابد و این مسئله کمک زیادی به این کشور از لحاظ اقتصادی کرد. از عمده محصولاتی که از اتریش به کشورهای دیگر دنیا صادر می شود به این موارد می توان اشاره کرد: محصولات پزشکی، قطعات یدکی خودرو، خودرو و در نهایت محصولات مربوط به انتشار اطلاعات (برادکست).
آلمان
میانگین درآمد سالانه هر شهروند آلمانی: 45127 دلار، جمعیت کشور: 82.5 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 3.5 تریلیون دلار
میزان درآمد فوق العاده آلمان در طول سال که معادل به 3.5 تریلیون دلار است، سبب شده تا آلمان در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی در مقام نخست از لحاظ درآمد سالانه باشد و نیز در مقایسه با کشورهای نقاط مختلف جهان از بهترین درآمد ها است. همانند سایر کشورهایی که تا کنون ذکر شده است، آلمان نیز از لحاظ اقتصادی حساب زیادی به روی بازارهای جهانی باز کرده است و فعالیت های گسترده ای در این بخش ها دارد که سبب شده درآمد سالانه مردم و کشور تا این حد بالا باشد. این درآمد بالای مردم کشور باعث شده تا از لحاظ معیشتی در وضعیت بسیار خوبی به سر ببرند. درآمد سالانه مردم این کشور به طور میانگین مبلغی بالغ بر چهل و پنج هزار دلار دارد که تقریباً سه برابر میانگین درآمد جهانی است. صادرات محصول و فعالیت های مربوط به آن از مهمترین عواملی است که سبب شده آلمان از لحاظ اقتصادی چنین شرایط خوبی را تجربه کند. نزدیک به 46.1 درصد از کل درآمد سالانه آلمان از این راه تأمین می شود و این در حالی است که این میزان برای کشورهای دیگر نقاط جهان به طور میانگین 28.6 درصد است. آلمان کشوری است که بسیاری آن را با نام شرکت های مطرح خودرو سازی اش می شناسند؛ شرکت هایی چون بی ام دابلیو، فولکس واگن و بسیاری شرکت های دیگر. فعالیت های این شرکت های بزرگ خودرو سازی نقش عمده ای در اقتصاد آلمان ایفا می کند و نزدیک به چهارده درصد از کل درآمد سالانه این کشور از طریق فروش خودرو و قطعات یدکی آن در نقاط مختلف جهان تأمین می شود. از دیگر محصولاتی که در صادرات آلمان نقش عمده ای دارند به این موارد می توان اشاره کرد: مواد شیمیایی مورد استفاده در آزمایش های زیستی، تجهیزات مکانیکی و مواد معدنی.
هلند
میانگین درآمد سالانه هر شهروند هلندی: 46712 دلار، جمعیت کشور: 17.0 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 777.2 میلیارد دلار
اگر بخواهیم هلند را از لحاظ جمعیت مورد بررسی قرار دهیم باید عنوان کنیم که حتی در میان پنجاه کشور اول دنیا قرار نمی گیرد و کشور پر جمعیتی به شمار نمی رود، با این وجود، درآمد سالانه کشور به نسبت جمعیت کمش بسیار قابل توجه است و سبب شده تا هلند از این لحاظ هجدهمین کشور دنیا باشد. این درآمد بالای هلند سبب شده تا مردم این کشور از لحاظ اقتصادی و معیشتی در شرایط بسیار خوبی به سر ببرند. نکته دیگری که در خصوص زندگی در هلند وجود دارد این است که مردم این کشور هم از لحاظ مالی و هم از لحاظ جانی، امنیت فوق العاده ای دارند و هلند از کشورهایی است که در این زمینه هم بسیار موفق بوده است. درآمد سالانه مردم این کشور به طور میانگین معادل 45.712 دلار می شود که این رقم تقریباً سه برابر درآمد میانگین جهانی است و تنها به هفت هزار دلار دیگر در سال نیاز است تا به کشور قدرتمندی چون آمریکا برسد. کمپانی بزرگی در قرن هفدهم میلادی در این کشور تأسیس شد که با نام کمپانی هند شرقی شناخته می شود و وظیفه اصلی ای که این کمپانی به منظور انجام آن تأسیس شد، صادر کردن محصولات هلند به کشورهای دیگر اروپایی و نیز کشورهای حاضر در قاره آسیا بود. همین مسئله باعث شد به مرور زمان، هلند از لحاظ اقتصادی پیشرفت چشمگیری کند و هنوز که هنوزه، بخش عمده ای از درآمد این کشور حاصل از فعالیت های مربوط به صادرات محصولاتش به نقاط دیگر دنیا است و پیشرفت چشمگیر تکنولوژی طی چند قرن اخیر، باعث شده تا هلند با بهره گرفتن از وسایل جدید، پیشرفت های شایانی در این زمینه داشته باشد. به طور کلی، نزدیک به هشتاد و دو درصد از کل درآمد سالانه این کشور از طریق صادرات محصول به نقاط مختلف دنیا حاصل می شود و این آمار فوق العاده باعث شده است تا هلند به عنوان دهمین کشور بزرگ دنیا از لحاظ این گونه فعالیت ها شناخته شود. در سال 1959 بود که نخستین منابع گاز طبیعی در این کشور پیدا شد و این منبع انرژی به یکی از مهمترین پایه های درآمد هلند در داخل کشور و نیز به عنوان یکی از اصلی ترین مواد صادر شده به نقاط دیگر شناخته شد. در حال حاضر استخراج نفت و گاز و صادر کردن آن به نقاط دیگر دنیا 10.5 درصد از کل درآمد سالانه این کشور از لحاظ صادرات محصول را شامل می شود. از دیگر محصولات عمده ای که از هلند به نقاط مختلف جهان صادر می شود، به این موارد می توان اشاره کرد: محصولات مورد استفاده در کشاورزی، کامپیوترهای شخصی، دستگاه های تلفن هوشمند و تجهیزات مکانیکی دیگر.
دانمارک
میانگین درآمد سالانه هر شهروند دانمارکی: 47160 دلار، جمعیت کشور: 5.7 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 306.9 میلیارد دلار
بنا به اطلاعات و آمار منتشر شده توسط دیده بان حقوق بشر، دانمارک از معدود کشورهایی است که مردم آن به طور کامل به دولت مردان خود اعتماد دارند و شاید تنها بتوان کشورهایی چون نیوزلند را در کنار نام دانمارک از این لحاظ آورد. اعتماد مردم به دولت مردان دانمارکی، باعث شده است تا این اعتماد به تمامی شرکت ها و مؤسسه های عمومی تأسیس شده توسط دولت هم کشیده شده و در نهایت همین عامل باعث شده تا دانمارک فعالیت های متنوعی برای کسب درآمد داشته باشد و نیز همانند کشورهای دیگری که تا کنون عنوان شده اند، تجارت در بازارهای جهانی نیز از عمده فعالیت های این کشور برای کسب درآمد می باشد. در سال 2016، نزدیک به پنجاه و چهار درصد از کل درآمد سالانه دانمارک، وابسته به فعالیت های مربوط به صادرات محصول به دیگر نقاط دنیا بوده است و این میزان تقریباً دو برابر میانگین درآمد کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (با میانگین 27.9 درصد) است. محصولات پزشکی، کامپیوترهای شخصی و مبلمان منزل از عمده محصولاتی هستند که از دانمارک به دیگر نقاط دنیا صادر می شوند. البته محصولات دیگری نیز وجود دارند که دانمارک به واسطه صادر کردن آن ها و فروش آن ها در بازارهای جهانی، به درآمد قابل توجهی دست یافته است. دانمارک به فروش موجودات دامی (خوک) نیز شهرت دارد. میانگین درآمد سالانه مردم این کشور به 47160 دلار می رسد که بسیار فراتر از میانگین درآمد جهانی است (14459 دلار).
سوئد
میانگین درآمد سالانه هر شهروند سوئدی: 47311 دلار، جمعیت کشور: 9.9 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 514.5 میلیارد دلار
درآمد میانگین مردم این کشور معادل با 47311 دلار در سال است که هم از میانگین درآمد جهانی و هم از میانگین درآمد کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی به مراتب بیشتر است (به ترتیب با میانگین های 14459 و 38992 دلار). سوئد در بازارهای جهانی نقش عمده ای ایفا کرده و آزادی عمل زیادی در این خصوص به شرکت های داخلی تجاری خود داده است. در کنار این عامل، چرخش مالی در بانک های سوئد نیز بسیار خوب و نتیجه بخش است. این دو عامل در کنار هم، باعث شده اند تا سوئد از لحاظ اقتصادی در شرایط بسیار خوبی به سر ببرد و مردم این کشور از لحاظ معیشتی، زندگی بسیار خوبی را تجربه می کنند. برنامه های متعددی هم از سمت دولت این کشور در نظر گرفته شده است و هدف اصلی از پیاده سازی این برنامه ها کاملاً کمک به اوضاع معیشتی مردم است و شرایط زندگی آن ها را بیش از پیش بهبود بخشیده است.
از دیگر اثرات مستقیم اوضاع بسیار خوب اقتصادی در این کشور، می توان به اوضاع مردم آن از لحاظ سلامت جسمی و روحی اشاره کرد. میانگین سن و سالی که مردم سوئد می توانند تا آن زنده بمانند، به طور میانگین به 82.2 سال می رسد. این رقم حتی از کشورهای ایالات متحده آمریکا نیز فرا تر می رود (با میانگین 78.7 سال).
عربستان صعودی
میانگین درآمد سالانه هر شهروند عربستان صعودی: 51838 دلار، جمعیت کشور: 32.3 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 646.4 میلیارد دلار
عربستان صعودی دومین کشور از لحاظ غنی بودن از منابع نفت خام به شمار می رود. منابع گاز طبیعی این کشور نیز بسیار زیاد است و از این لحاظ پنجمین کشور دنیا به شمار می رود. در حال حاضر فعالیت های مربوط به استخراج نفت خام و صادر کردن آن به نقاط مختلف دنیا در هیچ کشوری به وسعت عربستان صعودی صورت نمی گیرد و عربستان صعودی از لحاظ اقتصادی به شدت وابسته به این گونه فعالیت های خود است. میزان درآمد سالانه عربستان صعودی معادل با 646.6 میلیارد دلار است و چیزی حدود بیست و شش درصد از این درآمد از فعالیت های مربوط به استخراج و صادر کردن نفت به نقاط مختلف جهان به دست می آید. تنها کشورهای عراق و کویت هستند که از این لحاظ درصد بیشتری از درآمد خود را از این گونه فعالیت ها به دست می آورند.
همانگونه که در عنوان این مورد هم مشاهده می کنید، درآمد سالانه مردم عربستان صعودی به طور میانگین، معادل با 51383 دلار است و عربستان صعودی از این لحاظ دومین کشور عرب زبان و دوازدهمین کشور در سراسر دنیا به شمار می رود، با این وجود وضعیت معیشتی مردم این کشور با درآمدشان همخوانی ندارد و استانداردهای زندگی در این کشور پایین تر از مواردی است که تا کنون عنوان شده اند. مسئله ای که سبب شده تا استانداردهای زندگی مردم در این کشور همانند سایر موارد نباشد، بیشتر مربوط به اختلاف طبقاتی چشم گیری است که در این کشور وجود دارد. بیشتر نیروگاه هایی که به استخراج نفت خام و گاز طبیعی مشغول هستند، توسط شرکت ملی نفت آرماکوی عربستان کنترل می شوند و بیشتر درآمد های حاصل از این گونه فعالیت ها به خانواده های سلطنتی عربستان تعلق می گیرد. از لحاظ سلامت روحی و جسمی نیز عربستان به مانند سایر مواردی که تا کنون عنوان شده اند، نیست و با میانگین 74.6 سالی که مردم عربستان می توانند تا آن زنده بمانند، عربستان صعودی بدل به تنها کشوری می شود که درآمد سالانه مردم آن از سی هزار دلار بیشتر است و میانگین سن و سالی که می توانند تا آن زنده بمانند کمتر از هشتاد سال می باشد.
ایرلند
میانگین درآمد سالانه هر شهروند ایرلندی: 52265 دلار، جمعیت کشور: 4.7 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 304.8 میلیارد دلار
در سال 1973 بود که ایرلند به طور رسمی به کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیوست و از آن زمان تا کنون فعالیت های بسیار گسترده ای در زمینه صادرات محصولات خود انجام داده که به طور چشم گیری به بهبود اوضاع اقتصادی این کشور کمک کرده است. نکته دیگری که سبب این پیشرفت اقتصادی شده است، کاهش وابستگی ایرلند، طی این سال ها، به انگلستان بوده است. مهمترین کشورهایی که محصولات تولید شده در ایرلند به آن ها صادر می شود، این ها هستند: ایالات متحده آمریکا، بلژیک، انگلستان، آلمان و سوئیس. محصولات پزشکی و دارو، عمده محصولات تولید شده در ایرلند هستند که به این کشورها صادر می شوند.
میانگین سالانه درآمد مردم این کشور در حال حاضر معادل با 52265 دلار است و فاصله چندانی از این لحاظ با ایالات متحده آمریکا (با میانگین درآمد 54151 دلار در سال) ندارند. نکته ای که در خصوص ایرلند وجود دارد و آن را متمایز از سایر کشورها می کند پیشرفت چشمگیر 41 درصدی کشور از لحاظ اقتصادی از سال 2010 تا کنون است و هیچ کشور دیگری نتوانسته چنین پیشرفتی طی این چند سال اخیر داشته باشد. البته نکته ای در خصوص این آمار و ارقام وجود دارد که بسیار حائز اهمیت است و می تواند گمراه کننده باشد. در حقیقت، ایرلند کشوری است که دولت مردان آن طی سالیان اخیر و در پی اصلاحاتی که صورت گرفته است، مالیات دریافتی از فعالیت های اقتصادی کشور را به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده اند و همین مسئله باعث شده است تا بسیاری از شرکت های صنعتی بزرگ دنیا، مراکز فعالیت خود را به ایرلند منتقل کرده تا مالیات کمتری پرداخت کنند. بنابراین درآمد حاصل از فعالیت های این کشورها، هرچند به نام ایرلند ثبت می شود، با این وجود، این درآمد ها به کشورهایی تعلق دارد که این شرکت های صنعتی از آن به ایرلند آمده اند.
این مقاله ادامه دارد... ترجمه itrans.ir