خداحافظ پرچمدار

در

خداحافظ پرچمدار! به خاطر یک مشت دلار یا همیشه "خیر الأمور أوسطها "

فصل اول : بالا، بالا، بالاتر

حتما شما هم از نوسات قیمت ارز بی اطلاع نیستید! اصلا با این حجم از اخبار و اطلاعات که راجع به قیمت دلار و رکوردشکنیهای متوالی آن در رادیو و تلوزیون و رسانه های مکتوب و فضای مجازی منتشر میشود، بی خبر بودن از وخامت اوضاع عملا غیر ممکن است. البته ما در اینجا قصد نداریم به بررسی علل افزایش قیمت ارز و تاثیر تلگرام و کشورهای حوزه خلیج فارس و اینوریها و آن‌وریها بر این جهش های بلند قیمت ارز بپردازیم چون اصلا تخصصش را نداریم ولی میخواهیم ضمن بررسی خاطرات شیرین گذشته به تاثیر قیمت دلار روی کالایی که همه ما با آن سر و کار داریم بپردازیم. همین کالایی که احتمالا هم اکنون در دستان شما قرار دارد و از طریق آن مشغول مطالعه این مقاله هستید! بله موبایل یابهتر بگویم گوشیهای هوشمند را عرض میکنم!

کافیست کمی به عقب برگردیم به دوران شیرین دلار هزارتومانی! البته در حال حاضر وقتی صحبت از دلار هزار تومانی میشود آنقدر این قیمت دور از دسترس و رویایی است که عده‌ای گمان میکنند دلار هزارتومانی مربوط به دوران پارینه سنگی و یا عصر یخبندان است. خیر! موضوع مربوط به سال 89 و 90 یعنی اواخر دهه 80 و اوایل دهه نود است. دلار 990 تومانی اکنون تبدیل به آرزویی دست نیافتنی شده است اما راستش را بخواهید این رویای شیرین و وصف نشدنی حقیقت داشت. خوب ربطش به گوشی هوشمند و بحث ما چیست. موضوع از این قرار است که در پاییز 2008 یعنی در سال 87 شرکت گوگل پلتفرم متن باز به نام اندروید را معرفی کرد و شرکت htc هم در همان سال اولین گوشی اندرویدی را با نام HTC  DREAM معرفی کرد( چه حسن تصادفی، اسم این گوشی هم رویا بود)

شرکت سامسونگ در سال 2009 مصادف با سال 1388  اولین عضو از خانواده معروف گلگسی galaxy را به بازار عرضه کرد

اولین گوشی سری نوت کمپانی سامسونگ هم در سال 2011 یعنی 1390 معرفی شد.

در این سالهایی که این گوشیها به عنوان بهترین کارهای این شرکتها و به نوعی پرچمداران آنها معرفی میشدند قیمت دلار حول و حوش 1000 تومان رقم میخورد به طور دقیق بین سالهای 87 تا سال 90 قیمت دلار از 966 تومان به 1260 تومان رسید. تمام این محاسبات و واکاوی گذشته به این خاطر است که به شما بگویم در آن سالها خریدن یک موبایل پرچمدار و به اصطلاح بهترین موبایل روز با توجه به درآمد قشر متوسط و نرخ ارز کار سختی نبود( این مثال قابل تعمیم به تمام کالاهای واراداتی است)  در همان سال 2011 گوشی گلگسی نوت که بهترین گوشی آن سالها بود با قیمتی معادل 270 یورو یعنی حدود 360 دلار که معادل 460 تا 470 هزار تومان وجه رایج مملکت خودمان بود معامله میشد که البته این قیمتها بدون احتساب تعرفه واردات و سود فروشنده داخلی است. ولی با همه این تفاسیر همچنان خرید گوشی پرچمدار و جدیدترین محصولات کارخانه های بزرگ رویای دور از دسترسی نبود و اصلا رویا نبود اما با گذر از سال 90 و آغاز سالهای سیاه سقوط ریال در برابر دلار نا‌به‌کار خرید گوشیهای پرچمدار سخت‌تر و سخت‌تر شد تا اینکه در سال گذشته ناگهان خودمان را در وضعیتی دیدیم که نه تنها توانایی مالی خرید گوشیهای جدیدی که معرفی میشوند را نداریم بلکه گاهی اوقات این حس در ما ایجاد میشد که اصلا خرید این گوشیها تبدیل به یک رویای محال شده است و اصلا خریدن آنها با توجه به قیمتهای نجومیشان به نوعی یک اتلاف عظیم سرمایه است. برای اینکه درک بهتری از وضعیت جدید بازار موبایل داشته باشیم برای شما سه مثال معروف میزنیم!

اول از همه اینکه دلار در چند سال گذشته رکوردهای خود را یکی پس از دیگری شکست تا اینکه در چند روز گذشته این واحد پولی بصورت کاملا جدی از مرز 6000 تومان گذشت حال ما  مبنای محاسباتمان را همان دستور اکید معاون محترم رییس جمهور  دلار 4200 تومن قرار میدهیم و نگاهی به بازار موبایل و چند محصول پرچمدار سه شرکت بزرگ تولید کننده گوشیهای هوشمند یعنی سامسونگ و اپل و هوآوی میاندازیم.

فصل دوم : به همین سادگی به همین گرانی!

ابتدا به سراغ شرکت اپل و آخرین گوشی معرفی شده توسط این شرکت یعنی آیفون x میرویم که در شهریور ماه سال گذشته طی یک مراسم به مناسبت ده سالگی اپل رونمایی شد،

اپل معمولا سیاست خاص خودش را در قیمت گذاری محصولاتش دارد و به اصطلاح مو لای درز حساب و کتابش نمیرود و در همین رابطه آیفون x با حافظه داخلی 64 گیگابایت 999 دلار به بازار عرضه شد و نسخه 256 گیگا بایتی هم 1149 دلار قیمت گذاری شد. یک ضرب ساده در دلار 4200 تومانی ما را به قیمت چهار میلیون و دویست هزار تومان برای گوشی 64 گیگی و چهار میلیون و هشتصد و بیست و پنج هزارتومان برای گوشی 256 گیگابایتی میرساند. اما فارغ از این ضرب و تقسیم خودمانی سری به بازار میزنیم تا با ماشین حساب دوستان بازاری قیمت آیفون x  را حساب کنیم. قیمت نسخه 64 گیگا بایتی این گوشی خوش ساخت در بازار خودمان برابر با شش میلیون و دویست هزار تومان است. و قیمت نسخه 256 گیگابایتی گوشی آیفون 10 هم برابر با هفت میلیون تومان است. با احتساب این قیمتها  باید معادل 42 تا 45 درصد قیمت کل را  برای تعرفه وارادات و سود وارد کننده عزیز در نظر بگیریم. البته مجددا تاکید میکنم همه این قیمتها با فرض دلار 4200 تومانی است و خدای ناکرده به هیچ وجه این امکان را که وارد کننده عزیز این گوشیها را با دلار 3700 تومانی قبل از عید وارد کرده باشد در نظر نمیگیریم.

 اما بعد از این به سراغ شرکت سامسونگ میرویم که بیشترین سهم را از بازار گوشی کشورمان در اختیار دارد. سامسونگ دو پرچمدار آخر خود یعنی گلگسی s9 و گلگسی s9 پلاس را در اوایل  اسفند 96 و در جریان کنگره جهانی موبایل در بارسلون معرفی کرد. قیمت پایه گلگسی s9 شصت و چهار گیگابایتی برابر با 720 دلار و قیمت نسخه پلاس همین گوشی با همین مقدار حافظه داخلی هم برابر با 840 دلار در نظر گرفته شد. هر چند سامسونگ در قیمت گذاری این گوشیها واقعا آشفته عمل کرد و ما در سیارک هم به این موضوع پرداختیم   باز هم با همان شیوه قدیمی ضرب ساده به قیمت 3 میلیون و 3.5 میلیون تومان برای این دو گوشی میرسیم. اما در بازار موبایل کشورمان این گوشیها با قیمتهای چهار میلیون و سیصد هزار تومان برای گلگسی اس 9 و چهار میلیون و هفتصد و پنجاه برای گلگسی اس 9 پلاس ( هر دو مدل دو سیم کارت هستند) به فروش میرسند که می توان به ترتیب 43 و 35 درصد تعرفه واردات و سود وارد کننده را برای دو پرچمدار سامسونگ لحاظ کرد.

برای سومین مثالمان به سراغ ابر گوشی شرکت چینی هووای میرویم که عملا گرانترین غیر لاکچری دنیا است ( منظور گوشیهایی که شرایط خاصی دارند مثلا بدنه طلایی یا طراحی توسط افراد خاص و یا تولید محدود که در میان این برندها میتوان کمپانی انگلیسی vertu  را مثال زد که آخرین گوشی ساخت این کمپانی یک گوشی با صفحه یاقوت کبود است که به جز دسترسی به شبکه بی سیم ipass مشخصات سخت افزاری خاصی ندارد  ولی با توجه سیاست این شرکت بریتانیایی که ساخت گوشیهای لوکس دست ساز است در ساخت آن روکش چرم تمساح توسط یک دباغ ایتالیایی و آلومینیوم آنادایز شده و البته سیستم رمزگذاری تماسها و نسخه شخصی سازی شده اندروید 6 استفاده شده است و قیمیتی حدود ده هزار دلار دارد، منظورمان مسلما چنین گوشیهایی نیست  )

سه نسخه هوآوی P20 pro  که همین چند روز پیش معرفی شدند آنچنان قیمت بالایی دارند که احتمالا مدیران اپل و سامسونگ با خودشان گفته‌اند : " لعنتی چرا به فکر ما نرسید"

هرچند خصوصیات منحصر به فرد این پرچمدار کمپانی بزرگ  گوشی چین مثل دوربین سه گانه و حسگر اثر انگشت زیر صفحه نمایش و آن شوآف کنترل ماشین پورشه با نسخه پورشه دیزاین این گوشی، همه را انگشت به دهان کرد  باید بگویم هنوز هم قیمت 2600 دلاری شبیه یک کابوس برای علاقه‌مندان گوشیهای جدید خصوصا در کشور خودمان ایران است. 

بلند پروازی هوآوی با P20 Pro اولین گوشی با دوربین سه‌گانه! 

هوآوی  گوشی p20 را در سه نسخه پرو، پورشه دیزاین 256 گیگا بایتی و پورشه دیزاین 512 گیگا بایتی به بازار عرضه کرد که قیمت این سه نسخه به ترتیب 1116, 2100 و 2600 دلار است.

البته دو نسخه p20  و p20 پلاس هم  جز محصولات این کمپانی و در همین خانواده قرار دارند که موضوع بررسی ما قرار نگرفتند

با همان  دلار 4200 تومانی قیمت خام گوشی p20 پرو حدود چهار میلیون و هفتصد هزار تومان است و نسخه پورشه دیزاین هم هشت میلیون و هشتصد هزار تومان ناقابل قیمت میخورد و دردناک ترین قسمت هم مربوط به گوشی پورشه دیزاین 512 گیگی است که قیمت خامش حدود یازده میلیون تومان ناقابل میشود.هر چند این گوشیها هنوز در بازار کشورمان موجود نیستند یا حداقل بنده از وجودشان بی اطلاع هستم ولی با احتساب همان حدود 40 درصد برای گمرک و ارزش افزوده و سود و... قیمت نسخه pro باید حدود شش میلیون و پانصد هزارتومان باشد، از ذکر قیمت دو نسخه پورشه دیزاین هم به علت عمق فاجعه معذورم و ترجیح میدهم که بنده شخصا حامل این اخبار وحشتناک نباشم.

حتما از خودتان می پرسید. خوب که چی؟ دلیل این همه حساب و کتاب چیست؟ آیا سیارک و نویسندگانش فقط قصد دارند دل ما را بسوزانند؟

نسخه constllation  از کمپانی vertu

 فصل سوم : سود به چه کسی می رسد؟

اولا خیر! ما وقتی مشکلی را مطرح میکنیم تمام تلاشمان این است که یک راه حل هم ارائه کنیم پس لطفا کمی صبر کنید تا اینجا که بد نشده است لااقل می دانیم که چه گوشیهایی را نمی توانیم بخریم.

قبل از اینکه به سراغ راه حل برویم یک موضوع دیگر را هم بررسی کنیم و آن این است که اصولا  وارد کردن یک گوشی چقدر هزینه دارد و آن هزینه ای که به عنوان تعرفه واردات از آن دم زدیم چقدر است!

اول: خرید شخصی

اگر شخصی به صورت مسافرتی و صرفا جهت خرید شخصی بخواهد یک گوشی تلفن همراه را با خودش از خارج کشور به داخل کشور بیاورد باید مطابق قوانین زیر تعرفه پرداخت کند:

بر اساس بخشنامه جدید گمرک ایران واردات گوشی تلفن همراه برای مسافران ( هر مسافر حق وارد کردن حداکثر یک گوشی تلفن را دارد) مشمول 4 درصد حق گمرک و 1 درصد سود بازرگانی که مطابق قانون ضرب در 2 می شود  به علاوه 9 درصد مالیات ارزش افزوده و البته 1 درصد هم عوارض هلال احمر است که جمعا معادل 16 درصد می شود. این مبلغ برای گوشیهایی است که به اصطلح به صورت مسافری وارد کشور میشوند.

دوم : وارد کنندگان تجاری

اما برای وارد کنندگان محترم قانون بدین شکل است که به ازای هر دستگاه گوشی تلفن همراه باید 5 درصد حق ورودی بپردازند 9 درصد ارزش افزوده هم که سر جایش است و همچنین یک مالیات علی الحساب هم به گوشیهای وارداتی تعلق میگرد که 4 درصد است یعنی جمعا 18 درصد عوارض ورود گوشی تلفن هوشمند است.

در قیمتهایی که برای بازار ایران اعلام کردیم 9 درصد ارزش افزوده هم لحاظ شده بود. لذا ما در اینجا مالیات ارزش افزوده را جز هزینه های وارد کننده حساب کردیم در غیر اینصورت میتوانیم بگوییم که یک وارد کننده 9 درصد عوارض پرداخت میکند و مثلا در مورد آیفون (که در محاسبات ما 45 درصد افزایش داشت) با 36 درصد افزایش آن را در اختیار مصرف کننده قرار میدهد که اگر 9 درصد عوارض ورود را کم کنیم با سود 27 درصدی برای فروشنده مواجه میشویم( اگر فروشنده همان وارد کننده باشد که بعید میدانم اینطور باشد وگرنه این گوشیها باید با قیمت کمتری در اختیار مصرف کننده قرار بگیرند ) عموما بین وارد کننده و مصرف کننده تعداد زیادی دلال ایستاده‌اند که قسمت عمده این 27 درصد را  بدون هیچ زحمتی به جیب می زنند

فصل چهارم: راه چاره

واقعیت این است که درآمد قشر اعظم مردم ایران در حد و حدودی که بتوانند سالانه و یا دو سال یکبار چنین هزینه های نجومی را برای تلفن همراه بکنند، نیست (هر چند این مشکل فقط مختص مردم کشورمان نیست ولی به هر حال با توجه به ارزش ریال به عنوان واحد پول کشورمان و جایگاه آن در جدول ارزشگذاری واحدهای پولی، ما در ایران بسیار بیشتر این مشکل رو احساس میکنیم) از طرف دیگر با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و وجود اپلیکیشنهای کاربردی و مفید که البته استفاده کامل و بی دردسر و با سرعت کافی از آنها نیازمند داشتن یک گوشی با مشخصات سخت افزاری و نرم افزاری قابل قبول است باید راه چاره‌ای اندیشید. به خصوص اینکه در سالهای اخیر بسیاری از کارهایی که صرفا با لپ‌تاپ‌ها و تحت سیستم عاملهایی نظیر ویندوز انجام میشدند در حال حاضر با گوشیهای اندرویدی و یا آیفونهای اپل انجام میشوند، مثلا بعید میدانم دیگر کسی برای وبگردی یا چک کردن یک فایل pdf به سراغ لپ‌تاپ 15 اینچی و دو کیلوگرمی خودش برود! 

بهترین راه هم خداحافظی با پرچمداران گران قیمت است ولی آیا بدون داشتن یک گوشی گران قیمت لذت استفاده از تکنولوژی برایمان کمتر خواهد شد؟ احتمالا بله ولی نه آنقدر که فکرش را میکنید.

راستش را بخواهید بعضی از امکاناتی که در این گوشیها با قیمت نجومی تعبیه شده است صرفا برای شوآف است و اصولا کاربرد خاصی ندارد. مثلا قابلیت کنترل و هدایت خودروی پورشه در گوشی هوآوی مدل پورشه دیزاین برای کسی که خودروی پورشه ندارد به چه دردی میخورد؟

صفحه نمایشهای گران قیمت با دقت و تراکم پیکسلی بیش از قدرت درک چشم انسان هم فاقد استفاده کاربردی هستند!. استیو جابز افسانه‌ای حتی به صفحه نمایشهای بزرگتر از 3.4 اینچی اعتقادی نداشت هر چند که اپل بعد از مرگ جابز به سیاست او پایبند نماند و به حق هم  تسلیم خواست بازار در مورد صفحه نمایشهای بزرگ شد. اما رزولوشنهایی در حد  4k آن هم روی یک گوشی 6 اینچی واقعا دور ریختن پول است.

و اما چاره کار چیست : پاسخ بسیار ساده است! پاسخ همان بود که در عنوان مطلب نوشتیم «خیر الأمور أوسطها»

 بله تنها راه چاره  خرید میان رده‌ها است  هرچند که این راه چاره از سر اجبار برگزیده شده است ولی  انصافا  خیر الامور هم در همین میان رده ها است و شاید این اجبار خیلی هم بد نباشد

باور کنید هیچ کاری در دنیای موبایلهای هوشمند نیست که شما با یک پرچمدار بتوانید انجام دهید و با یک گوشی میان رده خوب از پسش برنیایید. (بحث بازی را فاکتور بگیرید)

درست است که بعضی موارد مثل کیفیت عکس هیچگاه در دنیای میان رده ها و پرچمداران قابل مقایسه نیستند ولی مگر عکاسی برای یک انسان معمولی تا چه درجه ای از اهمیت قرار دارد.؟ اگر یک عکاس حرفه‌ای هستید حتی دوربین سه گانه هوآوی p20pro هم شما را راضی نخواهد کرد  و در هر صورت به یک دوربین DSLR و لنزهای قابل تعویض نیاز پیدا خواهید کرد و اگر در حد نیاز روزمره و سرگرمی عکاسی میکنید گوشیهای میان رده با دوربینهای فوق العاده‌ای در بازار موجود است که حتی خواسته‌هایی بالاتر از نیازهای شما را برطرف میسازد.

به همین خاطر تصمیم گرفته ‌ایم که در سیارک طی یک سری مطالب مرتبط  به طور مداوم و حداقل هفتگی  به بررسی گوشیهای میان رده با کیفیت که قیمتهای مناسبی هم دارند و حتی المقدور جز تولیدات جدید کمپانیهای مطرح و یا در حال رشد محسوب میشوند بپردازیم و هفته‌ای یک الی دو محصول جدید را به طور کامل و دقیق بررسی و به شما معرفی کنیم. برای اولین قسمت هم گوشی جدید شرکت هوآوی یعنی NOVA-3e  را درنظر گرفته‌ایم. که در قسمت بعدی همین مطلب که از این پس با عنوان میان رده ها منتشر میشود، به  نقد و بررسی این میان رده خوش‌ساخت خواهیم پرداخت. لطفا با نظرات و پیشنهادات خودتان ما را در این بخش یاری کنید و اگر گوشی و برند خاصی مدنظرتان است ذیل همین مطلب و در بخش نظرات معرفی کنید. مطمئن باشید در اولین فرصت بررسی کاملی از گوشی مد نظرتان را منتشر خواهیم کرد.

پایان مقدمه‌ای بر معرفی میان رده‌ها !

نظرات

در ادامه بخوانید...

میان رده ها : این قسمت موتورولا موتو جی 6(بخش اول)

در

بررسی  کلی  گوشیهای moto G6 plus  و moto G6 play  و بررسی تخصصی moto G6 

(سیارک) هفته گذشته در قسمت قبلی معرفی میان رده‌ها گوشی فوق العاده نوا 3 ایی هوآوی را معرفی کردیم و البته در بخش قیمت هم حدسهایی در مورد قیمت نهایی این محصول در ایران زدیم که روز گذشته این گوشی وارد بازارهای کشورمان شد و با قیمت رقابتی و مناسب یک میلیون و ششصد و شصت هزارتومان و نزدیک به پایین ترین قیمت مد نظر ما برای پیش فروش در سایتهای آنلاین آماده است و احتمالا از فردا پیش فروش آن آغاز خواهد شد . اما در انتهای آن مطلب هم عنوان کردیم که احتمالا در قسمت بعدی به سراغ یکی از محصولات ایسوس و یا شیائومی خواهیم رفت اما امروز اتفاقی افتاد که نظرمان عوض شد و برای قسمت دوم میان رده ها با معرفی یک گوشی بسیار خوب با قیمت اقتصادی از شرکت نام‌اشنای موتورولا با شما عزیزان خواهیم بود .

این شرکت چند ملیتی آمریکایی تاریخچه پر فراز و نشیبی داشته است و شاید اکنون در بازار موبایل دنیا در میان برندهای اپل و سامسونگ و هوآوی و شیائومی و الجی جایگاه بالایی نداشته یاشد ولی این شرکت به عنوان اولین تولید کننده موبایل در جهان همواره محصولات قابل احترامی تولید کرده است . از همکاری با اپل در تولید پردازنده‌های ریسک تا ورشکستگی و تبدیل شدن به دو شرکت سلوشنز و موبیلیتی (لوگوی‌آبی برای سلوشنز و لوگوی قرمز برای موبیلیتی) تا خرید سهام موتورولا موبیلیتی توسط گوگل و فروش آن به لنوو همه و همه نشان از بالا و پایین‌های متعدد شرکت موتورولا است ولی هم اکنون شرکت موتورولا موبیلیتی از دارایی های لنوو محسوب می شود و در زمینه تولید موبایل فعالیت میکند . تولیدات موتورولا بعد از خرید توسط لنوو به دو گروه moto Gو moto E تقسیم شدند و موفقیت این دو سری باعث شد دو سال پیش یعنی در سال 2016 سری دیگری از محصولات موتورولا با نام moto Z به بازار عرضه شود. خیلی قصد واکاوی در گذشته شرکت موتورولا را ندارم ولی شاید ذکر این نکته خالی از لطف نباشد گوشی RAZR V3 را شاید خاطرتان باشد . به جرات می توان گفت این گوشی موفق ترین موبایل تولید برند موتورلا بوده است گوشی تاشویی که دکمه‌های بزرگش هیچگونه برجستگی نداشتند و صفحه کلیدش سطح فلزی صاف و زیبایی را شکل میداد . این گوشی که در سال 2004 تولید شد اولین گوشی جهان بود که برای شارژ از درگاه مینی یو اس بی استفاده میکرد و بیش از 130 میلیون نسخه از آن فروش رفت و برای چندین سال متوالی جز پرفروش ترین گوشیهای جهان بود تا اینکه گوشیهای اندرویدی وارد بازار شدند و دیگر این گوشیها از مدار خارج شدند . در هر صورت در بازار کنونی موبایل موتورولا مجددا در مسیر پیشرفت قرار گرفته است و کارشناسان معتقدند که اگر این شرکت تمرکز خود را روی یک موضوع بگذارد اصلا دور از دسترس نیست تا دوباره با محصولی مثل RAZR بتواند دنیا را مسحور خویش سازد 

با توجه به روند سیارک در معرفی گوشیهای میان رده مسلما کیفیت و البته قیمت مناسب گوشیهای معرفی شده مد نظر ما خواهند بود برای همین در این قسمت محصولات میان رده و البته با کیفیت سری G موتورولا را برای معرفی در نظر گرفته‌ایم هر چند که محصولا ت سری E5 هم معرفی شدند ولی از آنجایی که سری E نسبت به خانواده G گوشیهای چندان قدرتمندی محسوب نمی شوند و بیشتر برای سطوح پایین بازار طراحی می شوند ما در این قسمت با میان رده های خوب و قدرتمند G6 با شما همراه میشویم.

موتورولا سعی کرده است با معرفی سه گوشی مختلف در سری moto G6 تمام خصوصیات مد نظر کاربران را پوشش دهد و بدین ترتیب به طرفداران خود این حق انتخاب را بدهد که هرکدام با توجه به خصوصیت مد نظرشان آن مدلی را که بیشتر با خواسته‌هایشان هماهنگی دارد را انتخاب کنند. البته نمی توان منکر شباهتهای بسیار زیاد این سه برادر از خانواده G6 شد ولی به هر حال تفاوتهای بارزی در بسیاری از قسمتها و خصوصیات دارند. موتورولا سه گوشی خانواده G6 را در حالی معرفی کرد که به عینه می توان شباهتهای زیادی در طراحی این گوشیها با سری G5 و خصوصا G5s و G5s plus دید .

ما در ابتدا یک نگاه اجمالی به هر سه گوشی moto G6 و motoG6 play و moto G6 plus خواهیم انداخت و بعد به طور خاص نگاهی دقیق و کاربردی به گوشی میانی در بین این سه مدل یعنی moto G6 خواهیم انداخت . با توجه به اینکه این گوشی هنوز وارد کشورمان نشده است در این بررسی از دو مقاله سایتهای techardar.com وtrustedreviews.com استفاده کرده‌ایم و تمام تلاشمان را میکنیم که به رسم امانت در ترجمه به اصل مطلب وفادار باشیم.

طراحی و کلیات

در بین این سه گوشی میتوان moto G6 plus را صاحب بالاترین امتیاز دانست و بعد از آن moto G6 در میانه این سه برادر قرار میگیرد و در ردیف سوم هم moto G6 play قرار دارد که یک گوشی مقرون به صرفه است که البته در مقایسه با دو عضو دیگر خانواده امکانات کمتری خواهد داشت این سه گوشی به صفحه نمایش کشیده 18:9 مجهز شده‌اند که در جای خود راجع به محاسن این نسبت در طراحی صحبت خواهیم کرد.

سه گوشی خانواده موتو جی 6 دارای حسگر اثر انگشت هستند که در این بین حسگر اثر انگشت موتو جی 6 پلاس و وموتو جی 6 در جلوی دستگاه و در قسمت حاشیه پایین صفحه نمایش قرار دارد و حسگر اثر انگشت موتو جی 6 پلی هم در پشت دستگاه قرار دارد به شخصه ترجیح میدهم که این حسگر امنیتی در قسمت قابل دسترس تری مثل جلوی دستگاه قرار بگیرد اما چون این موضوع با سیاستهای جدید کمپانیهای تولید گوشی یعنی افزایش ابعاد صفحه نمایش در کنار کاهش ابعاد کلی گوش در تضاد قرار دارد شاید این دو گوشی موتورولا را بتوان آخرینهای نسل خودشان دانست نسلی که هنوز به سنتها پایبند هستند .

.

طراحی سری جدید موتورولا شباهتهای بسیاری به محصولات قبلی این شرکت دارد و جنس بدنه گوشی moto G6 و moto G6 plus از شیشه 3D است در حالیکه قاب پشتی گوشی play از نوعی پلاستیک مقاوم ساخته شده است .

هر سه گوشی در لبه پایینی خود دارای جک 3.5 هدفون و همچنین درگاه شارژ هستند که نوع این درگاه برای دو نسخه پلاس و معمولی از نوع c , و برای نسخه پلی میکرو usb است .وجود انحنا های کناری در بدنه به سمت عقب باعث شده است که این گوشی خیلی راحت در دستان شما جا بگیرد و احساس راحتی داشته باشید .

متاسفانه گوشیهای G6 فاقد هرگونه استاندارد مربوط به مقاومت در برابر آب و گرد و غبار هستند و به همین دلیل به شما توصیه می کنیم اگر صاحب این گوشیها شدید از بردن آن به حمام خودداری کنید. این مقاله ادامه دارد............(سیارک)

میان رده ها : این قسمت موتورولا موتو جی 6(بخش دوم)

نظرات

در ادامه بخوانید...

به استثنای قیمت طلا و پلاتین: 5 فلز گران قیمت و محل استخراج آنها

در
scaled.jpg
 

علاوه بر طلا و پلاتین ، چندین فلز فوق العاده گران قیمت نیز وجود دارد که بسیار با ارزش ترند. در این میان ، یک فلز وجود دارد که از نظر نرخ رشد حتی از بیت کوین در سال 2021 پیشی گرفته است. یکی دیگر 7 برابر از طلا گران تر است و فقط 30 تن در سال استخراج می شود ، در حالی که دیگری - فقط 3 تن در سال استخراج می شود. ما در مورد این و سایر فلزات کمیاب و گران قیمت صحبت می کنیم.

 

ایریدیوم

ایریدیوم یک عنصر شیمیایی با شماره اتمی 77 در جدول تناوبی عناصر شیمیایی است. این فلز یکی از نادرترین فلزات پوسته زمین است که سالانه فقط سه تن تولید می شود. چگالی ایریدیم با اوزیم قابل مقایسه است. علاوه بر این ، مقاوم ترین فلز  در برابر خوردگی  ، مقاوم در برابر هوا ، آب ، نمک ها و اسیدها است.

 

تاریخچه کشف این ماده تا حدودی کشف مهم قرن است. ایریدیم همراه با اوزیم در طی فرآیند تصفیه پلاتین کشف شد. دانشمندی که این کشف را انجام داد ، تنانت ، مجذوب زیبایی تصویر ایجاد شده توسط نمکهای ایریدیوم - "رنگین کمان" بود. به این ترتیب نام این عنصر شیمیایی متولد شد.فلز خالص سمی نیست ، اما می تواند با تشکیل مواد سمی ، به عنوان مثال ، فلوراید IrF6 واکنش نشان دهد.

 

قیمت ایریدیوم نسبت به قیمت طلا و قیمت بیت کوین؟

بلومبرگ گزارش داد ، ایریدیوم - یکی از نادرترین فلزات گرانبها که به عنوان محصول جانبی استخراج پلاتین و پالادیوم یافت می شود - از ابتدای سال جاری 131 درصد افزایش یافته است . این خیلی بیشتر از بیت کوین است که از ژانویه 85٪ افزایش یافته است.

 

قیمت ایریدیوم در حال حاضر سه برابر طلا یعنی 6000 دلار در هر اونس است. ایریدیوم در الکترونیک استفاده می شود. قیمت فلز به دلیل اختلالات عرضه در سال گذشته و تقاضای زیاد در حال افزایش است.

 

ایریدیوم

آژانس گفت ، با توجه به افزایش شدید قیمت ها ، ایریدیم به یک دارایی جذاب برای سرمایه گذاران تبدیل شده است. با این حال ، خرید آن چندان آسان نیست - این فلز در بورس اوراق بهادار یا از طریق صندوق های قابل معامله در بورس معامله نمی شود. سرمایه گذاران باید مستقیماً به تولیدکنندگان مراجعه کرده و شمش ایریدیم را خریداری کرده یا آن را با قیمت بالاتر خریداری کنند.همراه با ایریدیم ، تقاضا برای سایر فلزات نادر از گروه پلاتین افزایش یافته است.

 

مانند سایر PGM ها ، ایریدیم به عنوان محصول جانبی تولید نیکل استخراج می شود. بیشترین ذخایر ایریدیم در آفریقای جنوبی و روسیه است.

 

چگونه از ایریدیم استفاده می شود؟

ایریدیم به دلیل سختی ، به قطعات قابل استفاده تبدیل می شود. با این حال ، این خصوصیات کار با آن را دشوار می کند و آن را به یک افزودنی ارزشمند برای سخت شدن آلیاژها تبدیل می کند. اصلی ترین مورد استفاده ایریدیم به عنوان عامل سخت کننده در آلیاژهای پلاتین است.

 

هنگامی که در طبیعت یافت می شود ، عنصر شیمیایی Ir با ایزوتوپ های طبیعی آن همراه است. اینها 191 و 193 پایدار هستند. با این حال ، یک شبکه کامل از ایزوتوپهای سنتز شده با نیمه عمر کوتاه وجود دارد. از بین این موارد ، قابل توجه ترین ها نسبتاً پایدار است (با 241 سال عمر) ایریدیوم 192 ، دارای ایزومر Ir 192 با نیمه عمر 74 روز است.

 

اولین مورد می تواند به عنوان منبع برق عمل کند. مورد دوم به عنوان شاخص کیفیت جوش استفاده می شود. آشکارسازهای نقص گاما به ایزوتوپ 192 مجهز هستند.

 

از آنجا که مقاومت فلز با Osmium همراه آن قابل مقایسه است ، ماده می تواند تقریباً در همه مناطق جایگزین فلز شود. برای ساخت ترموکوپل ، مخازن سوخت ، ژنراتورهای ترموالکتریک استفاده می شود.

 

آلیاژ پلاتین و Ir ، حتی بدون مس ، به دلیل استحکام بالا شناخته شده است ، صحبت از این است که قبلاً برای ساخت نوک قلم استفاده می شده است - درست است ، اما محصولات مشابه از آلیاژ پلاتین با اوزیم ساخته شده است. برخلاف مورد دوم ، ایریدیم با خوشحالی برای آلیاژهای دارای پلاتین توسط جواهرسازان استفاده می شود. اگرچه نسوز است ، اما با این وجود به شما امکان می دهد به فرم های لازم دست پیدا کنید ، یک کلاله را قرار دهید.

 

رسوبات اولیه ایریدیوم اسمزی عمدتا در سرپانتینیتهای پریدوتیت مناطق تا شده (در آفریقای جنوبی ، کانادا ، روسیه ، ایالات متحده آمریکا ، گینه نو) قرار دارد.

 

رودیم

رودیم برای افراد خارج از متالورژی نسبتاً ناشناخته است.رودیم (Rh) عنصری از گروه نهم است (در سیستم قدیمی - زیرگروه جانبی گروه هشتم) از دوره پنجم سیستم دوره ای عناصر شیمیایی ، عدد اتمی - 45. ماده ساده رودیم یک انتقال جامد است فلز از رنگ سفید نقره ای. فلزی از گروه پلاتین.

 

در سال 1803 در انگلیس توسط ویلیام هاید ولستون هنگام کار با پلاتین بومی کشف شد. در سال 1804 ، ویلیام ولاستون به انجمن سلطنتی گزارش داد که فلزات جدیدی را که قبلاً ناشناخته بودند ، در سنگ پلاتین از آمریکای جنوبی - پالادیوم و رودیم کشف کرده است. وی در تلاش برای تصفیه پلاتین "خام" استخراج شده از سنگ معدن از ناخالصی های طلا و جیوه ، آن را در آبزیان حل کرده و سپس از محلول با آمونیاک رسوب داد. محلول باقیمانده رنگ صورتی داشت ، که با وجود ناخالصی های شناخته شده در آن زمان نمی توان توضیح داد. افزودن روی به این محلول منجر به تشکیل رسوبی سیاه شد که شامل فلزات دیگری مانند مس ، سرب ، پالادیوم و رودیم بود. اسید نیتریک رقیق همه چیز را حل کرد به جز پالادیوم و رودیم.

 

قیمت رودیوم نسبت به قیمت طلا ؟

بخشی از دلیل گرانی این فلز نادر بودن آن است. تولید سالانه رودیم حدود 30 تن است. برای مقایسه ، شرکت های استخراج طلا سالانه از 2500 تا 3000 تن از این فلز گرانبها حفاری می کنند. معدن کاران گروه فلز پلاتین (PGM) با مقررات دقیق آلایندگی در کشورهای بزرگ از جمله چین و هند ، منتظر اوقات خوبی برای رودیم هستند.

 

Rhodium_powder_pressed_melted-scaled.jpg

 

لازم به ذکر است که رودیم بیشترین نوسانات قیمت را در بین فلزات گرانبها دارد - قیمت آن طی نیم قرن گذشته صدها بار تغییر کرده است. در فوریه 2006 ، قیمت رودیم به بالاترین رکورد ، 3500 دلار در هر اونس رسید .  در ژانویه 2008 ، قیمت رودیم رکورد جدید هر اونس 7000 دلار را ثبت کرد. قیمت رودیوم پس از رسیدن به اوج 10 هزار و 100 دلار در هر اونس ، به دلیل بحران خودرو در پایان نوامبر 2008 به 900 دلار کاهش یافت. در 19 نوامبر 2009 ، قیمت هر اونس فلز به 2،600 دلار افزایش یافت.از سپتامبر 2015 ، هر اونس میانگین قیمت رودیم 756.67 دلار است .

 

کمترین قیمت رودیم در سالهای اخیر در آگوست 2016 با 625 دلار در هر اونس مشاهده شد و پس از آن قیمت فلز به طور مداوم در حال رشد است. در پایان ژانویه 2020 ، قیمت هر اونس به رکورد 10155 دلار رسید .  در 20 فوریه 2021 ، قیمت هر اونس از مرز 20 هزار دلار فراتر رفت.در پایان ماه مارس ، رودیم به رکورد 29.8 هزار دلار در هر اونس رسید.

 

از رودیم چگونه استفاده می شود؟

از رودیم در مبدل های کاتالیزوری ، که بخشی از سیستم های اگزوز خودرو هستند ، استفاده می شود. طبق گفته S&P Global Platts ، تقریباً 80٪ تقاضا برای رودیم و پالادیوم از صنعت جهانی خودرو است. 80٪ کل رودیم در آفریقای جنوبی استخراج می شود. رودیم همچنین به عنوان کاتالیزور در واکنشهای مختلف ، به عنوان مثال ، در تولید اسید استیک از متیل الکل استفاده می شود. و آلیاژ رودیم با پلاتین یک کاتالیزور بسیار موثر برای تولید اسید نیتریک توسط اکسیداسیون آمونیاک با هوا است ؛ هیچ جایگزینی مناسب  وجود ندارد.همچنین ، رآکتورهای رودیم در راکتورهای هسته ای برای اندازه گیری شار نوترون استفاده می شود.

 

در ساخت محصولات شیشه ای از آلیاژ پلاتین - رودیم و همچنین صفحه های کریستال مایع استفاده می شود. در ارتباط با رشد تولید دستگاههای کریستال مایع ، مصرف رودیم به سرعت در حال رشد است: در سال 2003 ، 0.81 تن در تولید شیشه ، در سال 2005 - 1.55 تن رودیم مورد استفاده قرار گرفت.

 

رودیم فلزی برای تولید آینه برای سیستم های لیزری با قدرت بالا تحت گرمایش شدید (به عنوان مثال ، لیزرهای هیدروژن فلوراید)  استفاده می شود.از آلیاژهای پلاتین - رودیم در وسایل آزمایشگاهی استفاده می شوند.

 

بزرگترین تولید کننده رودیم جمهوری آفریقای جنوبی است که 80٪ تولید را تشکیل می دهد. همچنین ، این فلز گرانبها در زیمبابوه ، آمریکای شمالی ، روسیه و سایر کشورها استخراج می شود.

 

پالادیوم

پالادیوم یک عنصر شیمیایی با شماره اتمی 46 است. این جزو گروه دهم جدول تناوبی عناصر شیمیایی است (با توجه به فرم کوتاه منسوخ شده سیستم تناوبی ، به یک زیر گروه ثانویه از گروه VIII یا به گروه VIIIB تعلق دارد) ، در دوره پنجم جدول است. جرم اتمی عنصر برابر با 4/106 amu است. e. m توسط نماد Pd مشخص شده است.

 

پالادیوم

 

این عنصر به فلزات انتقالی و به فلزات گروه پلاتین (پلاتینوئیدهای سبک) تعلق دارد. ماده ساده پالادیوم در شرایط عادی یک فلز پلاستیکی سفید نقره ای است.

قیمت  پالادیوم نسبت به قیمت طلا ؟

پالادیوم گرانترین  فلز  از چهار فلز اصلی گرانبها است: طلا ، نقره و پلاتین. کمتر از پلاتین است و در مبدلهای کاتالیزوری به مقدار زیاد استفاده می شود.

شرکت معدنی روسی Norilsk Nickel بزرگترین تولید کننده پالادیوم در جهان است که در سال 2019 86 تن تولید دارد.

 

کاربرد پالادیوم و چگونه استفاده می شود؟

بیشتر از همه ، پالادیوم در صنعت خودرو مورد نیاز است.  از این فلز در مبدلهای کاتالیزوری (کاتالیزورها) که هیدروکربنهای مضر ، اکسیدهای نیتروژن و سایر ترکیبات شیمیایی موجود در گازهای خروجی را به مونوکسیدکربن کربن و بخار آب نسبتاً بی ضرر تبدیل می کنند ، استفاده می شود. در حقیقت ، پالادیوم و پلاتین مانند اسفنج عمل می کنند و هیدروکربن ها را جذب می کنند. پالادیوم توانایی جذب انتشار اگزوز تا 900 برابر وزن خود را دارد.

 

پالادیوم

 

از پلاتین در کاتالیزورهای وسایل نقلیه دیزلی ، پالادیوم در وسایل نقلیه بنزینی استفاده می شود. از دهه 1990 ، تقاضای اصلی در اروپا دیزل - به عنوان سازگار با محیط زیست است.

بر این اساس ، تقاضای اتوکاتالیستهای پلاتین بیشتر از پالادیوم بود که در قیمت بازار فلزات منعکس شد: هزینه هر اونس پلاتین حدود هزار دلار ، پالادیوم - حدود 200 دلار.

 

از پالادیوم و آلیاژهای آن برای ساخت وسایل پزشکی ، قطعات ضربان سازهای قلب و دندان مصنوعی استفاده می شود. در بعضی از کشورها ، مقدار کمی پالادیوم برای بدست آوردن داروهای سیتوستاتیک - به شکل ترکیبات پیچیده ، مشابه سیس پلاتین - استفاده می شود. بلا اکتیو پالادیوم -103 برای براکی تراپی (پرتودرمانی داخلی) در درمان سرطان استفاده می شود.

 

بزرگترین کانسار پالادیوم در روسیه (نوریلسک ، تالناخ) واقع شده است. همچنین معادن در Transvaal (آفریقای جنوبی) ، کانادا ، آلاسکا ، استرالیا ، کلمبیا شناخته شده است. میزان تأمین پالادیوم در جهان در سال 2007 به 267 تن رسیده است (از جمله روسیه - 141 تن ، آفریقای جنوبی - 86 تن ، ایالات متحده آمریکا و كانادا - 31 تن ، سایر كشورها - 9 تن).

 

طلا

طلا عنصری از گروه 11 ، دوره ششم سیستم تناوبی عناصر شیمیایی ، با شماره اتمی 79 است. یک ماده ساده طلا فلزی زرد  است.

 

بخشی از طول عمر ، بخشی از سنت ، طلا یکی از همه کاره ترین کالاها است. در درجه اول در جواهرات استفاده می شود ، اما در صنایع الکترونیک و هوافضا به دلیل قدرت و رسانایی کاربردهای مهمی نیز دارد. به زبان ساده ، طلا در همه جا استفاده می شود.

 

کاربرد طلا وچگونه استفاده می شود؟

در دنیای مدرن ، از طلا نه تنها به عنوان یک فلز گرانبها برای تهیه ارز و ایجاد جواهرات گران قیمت استفاده می شود. طلا همچنین ماده اولیه مهمی است که در بسیاری از بخشهای صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در عین حال ، تقاضا برای طلای صنعتی چند صد تن در سال است.

 

مصرف کننده اصلی طلا صنعت الکترونیک است که از آن در قطعات الکترونیکی رایانه و تلفن های همراه استفاده می کند. و ، طبق پیش بینی ها ، مصرف طلا توسط بخش الکترونیکی فقط رشد خواهد کرد ، این به دلیل رشد صنعت قطعات الکترونیکی است.

 

مصرف بعدی طلا دندانپزشکی است ، بسیاری از پروتزهای مصنوعی و تاج ها حاوی این ماده هستند ، اما اکنون برعکس ، طلای دندان در بازار رو به کاهش است. این امر به این دلیل است که اکنون از مواد معتبرتر و مدرن تری استفاده می شود که کیفیت آنها به محصولات طلا برتری دارد.

 

طلا

 

در مقام سوم از نظر استفاده از طلا صنایع شیمیایی است ، این ماده برای استفاده از پوشش های محافظ بر روی تجهیزات شیمیایی استفاده می شود ، که از تشکیل خوردگی جلوگیری می کند. و همچنین در بسیاری از واکنش های شیمیایی به عنوان کاتالیزور برای مواد استفاده می شود.

 

در وهله آخر استفاده از طلا در صنعت و مصرف خانگی در مقیاس کوچک است: استفاده از پوشش های محافظ ، طلاکاری موارد ساعت ، ساخت پارچه با نخ های طلا ، ایجاد انواع خاصی از شیشه و غیره.

 

استفاده از طلا بسیار گسترده است. از جمله کاربردهای آن می توان موتورهای فضاپیما ، جواهرات طلا ، هرگونه وسایل الکترونیکی ، پارچه ، شیشه ، شیمی ، دارو و موارد دیگر را نام برد. طلا به عنوان یک فلز گرانبها برای چندین هزار سال اهداف سرمایه گذاری ، صنعتی ، جواهرات و پزشکی خود را حفظ کرده است. بعید به نظر می رسد این روند در آینده قطع شود ، دانشمندان از خواص فلز زرد همیشه استفاده می کنند و مرزهای کاربرد مدرن آن را گسترش می دهند.

 

قیمت طلا ؟

البته کلیشه طلا به عنوان یک فلز معتبر و ارزشمند از ابتدا بوجود نیامده   است. وقتی كاشفان اسپانیایی برای اولین بار به "دنیای جدید" - آمریكا رفتند ، آنها با فرهنگ بومی روبرو شدند كه زندگی كاملاً دیگری داشت و به زبانهای مختلف صحبت می كرد. اما هر دو فرهنگ یک چیز مشترک داشتند. برای هر دو طلا بسیار با ارزش بود. تقریباً هر جامعه ای از آن به عنوان ارز و نماد ثروت ، اعتبار یا قدرت استفاده کرده است و دنیای مدرن تفاوتی ندارد. حلقه ازدواج ، جوایز و یا حتی پول باشد ، مواد کمی به اندازه طلا در زندگی ما مهم هستند.

 

تا دهه 1970 ، آفریقای جنوبی تولید کننده غالب طلا بود ، اما از آن زمان تولید کاهش یافته است. در اوج توسعه در سال 1970 ، 32 میلیون اونس طلا در قلمرو آن تولید شد که به دو سوم تولید فلزات جهان می رسید. امروزه چین ، استرالیا و روسیه در میان سه رهبر تولید آن قرار دارند.

 

پلاتین

پلاتین یک عنصر شیمیایی از گروه دهم ، دوره 6 جدول تناوبی عناصر شیمیایی با شماره اتمی 78 است. فلز براق از رنگ سفید و نقره ای.

 

کاربرد پلاتین و چگونه استفاده می شود؟

از پلاتین در درجه اول در مبدل های کاتالیزوری خودروهای دیزلی استفاده می شود - 45 درصد از پلاتین فروخته شده در سال 2014 به صنعت خودرو اختصاص داشت.

 

همه می دانند که از پلاتین برای ساخت جواهرات استفاده می شود ، زیرا این فلز دارای سطح سخت  و شکل پذیری بالایی است. علاوه بر این ، اقلام ساخته شده از پلاتین  با ظاهر زیبا ، رنگ نقره ای و درخشش مشخصه ، جواهرات را در بین خریداران بسیار محبوب می کند.

 

تا اواسط قرن گذشته ، فقط چند درصد از فلزات گرانبها استخراج شده به حوزه پزشکی اختصاص داشت. اما امروز وضعیت تغییر کرده و تقاضا برای پلاتین به طور تصاعدی در حال رشد است. این به احتمال زیاد به دلیل توسعه تحقیقاتی است که مزایای پلاتین را نسبت به سایر فلزات نشان داد.

 

امروز پلاتین در زمینه های زیر زندگی مورد نیاز است:

صنعت فضا ؛

پزشکی ؛

مهندسی برق ؛

صنعت شیشه ؛

تولید هواپیما و کشتی ؛

صنایع شیمیایی .

از پلاتین در بانکداری نیز استفاده شده است. این فلز  موضوع سرمایه گذاری است: شمش از آن ریخته می شود.

پلاتین در تولید اسید نیتریک و سایر مواد شیمیایی مورد نیاز است . در این حالت ، این عنصر به عنوان یک کاتالیزور عمل می کند که واکنش های خیلی کند را تسریع می کند. برای این منظور از پلاتین خالص استفاده نمی شود بلکه از آلیاژ آن با رودیم استفاده می شود. در غیر این صورت ، تولید مواد بسیار گران است.

 

این فلز همچنین در تصفیه نفت نقش کاتالیزور را بازی می کند. با کمک آن ، بنزین از نفت بدست می آید. و اگر از پلاتین به صورت شبکه ای برای ایجاد اسید نیتریک استفاده شود ، سپس از آن پودری تهیه می شود تا در فرآوری نفت استفاده شود. البته ، شما می توانید از کاتالیزورهای دیگر ، به عنوان مثال ، آلومینیوم یا مولیبدن استفاده کنید ، اما پلاتین دوام و کارایی بیشتری دارد.

 

پلاتین

 

استفاده از پلاتین در مهندسی برق به دلیل خصوصیات الکتریکی و مکانیکی پایدار آن است. این ماده جریان را به خوبی هدایت می کند و همچنین دارای هدایت حرارتی مناسبی است. معمولاً از آلیاژهای پلاتین برای ایجاد تماس استفاده می شود و ترکیب پلاتین با کبالت امکان ایجاد آهن ربا های قدرتمند را فراهم می کند.

 

استفاده از پلاتین در صنعت پزشکی به نجات جان هزاران بیمار کمک می کند. واقعیت این است که به سادگی هیچ مشابهی برای این ماده وجود ندارد. محصولات ساخته شده از فلزات دیگر در برابر اکسیداسیون مقاوم نیستند ، بنابراین برای چنین واکنشی مناسب نیستند.

 

از پلاتین اغلب برای ایجاد کاشت برای افراد کم شنوا استفاده می شود. علاوه بر این ، اعتقاد بر این است که این ماده به مبارزه با سرطان کمک می کند. بر اساس این فلز ، بسیاری از داروها ساخته می شوند که به مردم کمک می کنند تا بر آنکولوژی غلبه کنند.

 

 قیمت پلاتین؟

پلاتین به طور سنتی با قیمت بالاتری از طلا فروخته می شود و همراه با کمبود آن در مقایسه با طلا ، پلاتین با سطح بالاتری از اعتبار نسبت به طلا همراه است. علیرغم مشکلات پلاتین و طلا که اکنون در بالای آن معامله می شود ، این شهرت همچنان پابرجاست.

 

در مجموع ، جهان به طور متوسط ​​سالانه حدود 2500 تن طلا تولید می کند. بیشترین مقدار طلا در جهان در آفریقای جنوبی استخراج می شود. به دنبال آن چین ، استرالیا ، ایالات متحده آمریکا ، پرو ، روسیه (رتبه ششم) ، کانادا ، مالی ، ازبکستان ، غنا قرار دارند. در سال 2010 ، بیش از 450 تن طلا برای اهداف فنی در جهان استفاده شد.

 

نظرات

در ادامه بخوانید...