در این مجموعه مقالات قصد داریم شما را با مفهوم سئو و کارکرد موتور جستجو گر بیشتر آشنا کنیم. با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیق تری در این باره در اختیار تان قرار دهیم.
ﮔﻮﮔﻞ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﮐﺎر ﻣﯽ ﮐﻨﺪ و ﻧﺘﯿﺠﻪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺘﻬﺎي آن ﭼﯿﺴﺖ؟
ﺑﺴﯿﺎري از ﺷﻤﺎ اﺣﺘﻤﺎﻻ ﺑﺎ آﻧﭽﻪ ﻗﺮار اﺳﺖ ﮔﻔﺘﻪ ﺷﻮد آﺷﻨﺎﯾﯽ دارﯾﺪ، اﻣﺎ ﻣﻄﺎﻟﺒﯽ ﮐﻪ ﻗﺼﺪ ﻋﻨﻮان ﮐﺮدن شان را دارﯾﻢ، ﺑﺮاي ﮐﺴﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺗﺎزﮔﯽ ﺑﺎ ﻣﻔﻬﻮم ﺳﺌﻮ آﺷﻨﺎ ﺷﺪه اﻧﺪ ﻣﻔﯿﺪ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. اﺟﺎزه دﻫﯿﺪ ﺑﺎ زﺑﺎﻧﯽ ﺳﺎده و ﻫﻤﻪ ﻓﻬﻢ ﺗﻮﺿﯿﺢ دﻫﻢ ﮐﻪ ﮔﻮﮔﻞ دﻗﯿﻘﺎ ﭼﻪ ﮐﺎري اﻧﺠﺎم ﻣﯽ دﻫﺪ. آﺷﻨﺎﯾﯽ ﺑﺎ روﺷﯽ ﮐﻪ ﮔﻮﮔﻞ از آن اﺳﺘﻔﺎده ﻣﯽﮐﻨﺪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ ﺑﺮاي ﺷﻤﺎ اﻣﮑﺎن اﺳﺘﻔﺎده ﺑﻬﯿﻨﻪ از ﺳﺌﻮ و رﺳﯿﺪن ﺑﻪ ﺑﻬﺘﺮﯾﻦ ﻧﺘﯿﺠﻪ را ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ.
ﮔﻮﮔﻞ ﭼﮕﻮﻧﻪ ﮐﺎر ﻣﯽﮐﻨﺪ؟
ﻣﻮﺗﻮر ﻫﺎي ﺟﺴﺘﺠﻮﮔﺮ ﮐﻪ ﮔﻮﮔﻞ ﻫﻢ ﺟﺰء آﻧﻬﺎ اﺳﺖ درﺣﻘﯿﻘﺖ ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﻟﯿﻨﮑﻬﺎ ﻣﯽﮔﺮدﻧﺪ. آﻧﻬﺎ ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺻﻔﺤﺎت (وب ﭘﯿﺞ) ﻣﺨﺘﻠﻒ اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ را ﺟﺴﺘﺠﻮ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ. ﮔﻮﮔﻞ ﻣﺘﺸﮑﻞ از ﯾﮏ ﮐﺮاوﻟﺮ ﯾﺎ ﺧﺰﻧﺪه (crawler)، ﻓﻬﺮﺳﺖ ﯾﺎ اﯾﻨﺪﮐﺲ (index) و ﯾﮏ اﻟﮕﻮرﯾﺘﻢ ﻣﯽﺷﻮد. ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﻟﯿﻨﮑﻬﺎي ﻣﻮﺟﻮد در ﺻﻔﺤﺎت ﻣﺨﺘﻠﻒ اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﻣﯽﮔﺮدد و ﺑﯿﺴﺖ و ﭼﻬﺎر ﺳﺎﻋﺖ روز در ﺣﺎل ﮔﺸﺘﺰﻧﯽ در اﯾﻨﺘﺮﻧﺖ و ذﺧﯿﺮه ﮐﺮدن ﺻﻔﺤﺎت اﯾﻨﺘﺮﻧﺘﯽ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﯾﻠﻬﺎي HTML در ﯾﮏ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺑﺴﯿﺎر ﺑﺰرگ (اﯾﻨﺪﮐﺲ) اﺳﺖ. اﯾﻦ ﻓﻬﺮﺳﺖ در ﺻﻮرﺗﯽ ﺑﻪ روز ﻣﯽﺷﻮد ﮐﻪ ﺑﺮاي ﻣﺜﺎل ﺷﻤﺎ ﺗﻐﯿﯿﺮات در وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺧﻮد اﯾﺠﺎد ﮐﻨﯿﺪ. در اﯾﻦ ﺻﻮرت ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺗﻐﯿﯿﺮات وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ را ﺑﺮرﺳﯽ ﻣﯽﮐﻨﺪ و ﻧﺴﺨﻪ HTML ﺟﺪﯾﺪي از اﯾﻦ وﺑﺴﺎﯾﺖ در ﻓﻬﺮﺳﺖ ذﺧﯿﺮه ﻣﯽﮐﻨﺪ. ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻪ اﯾﻨﮑﻪ ﭼﻪ ﺣﺠﻤﯽ از داده در وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ در ﻃﻮل روز ﺟﺎﺑﺠﺎ ﺷﻮد و اﯾﻨﮑﻪ ﻣﺤﺘﻮﯾﺎت وﺑﺴﺎﯾﺖ ﭼﻨﺪوﻗﺖ ﯾﮑﺒﺎر ﺗﻐﯿﯿﺮ ﮐﻨﻨﺪ و ﺑﻪ روز ﺷﻮﻧﺪ، ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺗﻌﺪاد دﻓﻌﺎت ﺑﯿﺸﺘﺮ (ﯾﺎ ﮐﻤﺘﺮي) ﺑﻪ ﺳﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ ﺳﺮك ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺸﯿﺪ. ﺑﺮاي اﯾﻨﮑﻪ ﻧﺎم وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ در ﮔﻮﮔﻞ ﺛﺒﺖ ﺷﻮد ﺑﺎﯾﺪ ﻟﯿﻨﮑﯽ از وﺑﺴﺎﯾﺖ ﺧﻮد در ﺳﺎﯾﺘﯽ ﻗﺮار دﻫﯿﺪ ﮐﻪ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﺗﻮﺳﻂ ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ ﺷﺪه و در ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺟﺎﯾﯽ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﺪﯾﻦ ﻃﺮﯾﻖ ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ ﺧﻮاﻫﺪ ﺗﻮاﻧﺴﺖ از ﻃﺮﯾﻖ آن ﺳﺎﯾﺖ، ﻟﯿﻨﮏ ﺳﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎرا ردﯾﺎﺑﯽ ﮐﺮده و ﻧﺎم ﺳﺎﯾﺘﺘﺎن را ﺑﺮاي ﻧﺨﺴﺘﯿﻦ ﺑﺎر وارد ﻓﻬﺮﺳﺖ ﮔﻮﮔﻞ ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد. ﭘﺲ از آن ﻧﺎم ﺳﺎﯾﺖ ﺷﻤﺎ از ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺧﺎرج ﻧﺨﻮاﻫﺪ ﺷﺪ و ﺑﻪ ﻣﺤﺾ اﯾﺠﺎد ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮي ﺧﺰﻧﺪه ﮔﻮﮔﻞ آن ﺗﻐﯿﯿﺮ را ﺛﺒﺖ ﺧﻮاﻫﺪ ﮐﺮد.
سئو مقدماتی: آموزش سئو برای مبتدیان، بهینه سازی نتایج در موتور جستجو
کاوه طاهریدر۱۴۰۳/۴/۹
در این مقاله با موارد زیر آشنا خواهید شد
سئو چیست؟ چرا سئو مهم است؟
هدف گذاری کلمات کلیدی
بهینه سازی صفحات
معماری اطلاعات
نحوه بازاریابی محتوی
مشکلات متداول سئو
روش بررسی نتایج
سئو چیست؟ چرا سئو مهم است؟
اگر تابحال در مورد سئو چیزی نشنیده اید و یا در مورد سئو آموزش ندیده اید، حتما مقاله ویکیپدیا یا ترجمه آن (سئو چیست؟) را مطالعه فرمایید. البته دانستن تعریف سئو seo کمک زیادی به پیاده سازی روش های بهینه سازی سایت ها برای بهتر دیده شدن در نتایج موتورهای جستجو نمی کند. برای شروع به پرسش های زیر توجه فرمایید.
چگونه وب سایت شخصی یا وب سایت شرکت را بهینه سازی کنیم؟
چقدر زمان برای سئو نیاز است؟
چگونه نصیحت های خوب، بد و خطرناک در مورد سئو را تفکیک کنیم؟
چرا به سئو اهمیت دهیم؟
تنها روش پیدا کردن هر چیزی در اینترنت استفاده از موتورهای جستجو است. این جستجو ها علاوه بر ایجاد ترافیک روی سایت شما، کاربرهایی با قصد و هدف مشخصی را به سایت شما هدایت خواهد کرد. شما می توانید با این هدف گذاری اقدام به فروش محصولات خود کنید. فرض کنید فروشنده یک نرم افزار هستید، یک تابلو تبلیغاتی اجاره کرده اید و تمامی افرادی که در محله هستند شما را می بینند(بدون توجه به اینکه علاقه ای به محصول نرم افزار شما داشته باشند)، در اینترنت هر شخصی از هر کجای دنیا ممکن است با جستجوی "محصول نرم افزار" به سایت شما برسد.
چقدر ترافیک از موتورهای جستجو به سایت شما خواهند آمد؟
توجه کنید که گوگل به تنهایی مسئول بیشترین جستجو در اینترنت است. طبق گزارش سایت comscore.com گوگل 64.5% جستجو ها را به خود اختصاص داده است.
7 چیزی که نمیتوانید برای SEO در سال 2017 نادیده بگیرید
طاهره مصطفویدر۱۴۰۳/۲/۱۸
(سیارک) : SEO(سئو)، بهینه سازی موتور جستجو یکی از روشهایی است که در آن سایت شما در بالای موتورهای جستجو مثل گوگل، یاهو، و بینگ نشان داده میشود . شما میتوانید با بهبود ویژگی های داخلی و خارجی سایت بر اساس استانداردهای موتور جستجو، سایت خود را بهینه کنید.
این موتورهای جستجوی معروف صفحات، ویدئو، لیستهای محلی، و دیگر محتوای سایت را با اولویتهای بازدید کننده یا بیشتری جستجوی بازدید کننده رتبه بندی میکنند. در اینجا، در این مقاله، لیستی از قوانین سئو را معرفی میکنم که بازاریابان و ارائه دهندگان خدمات باید از آنها پیروی کنند تا موفق شوند. 1. محتوای منحصر به فرد مهمترین ابزار SEOسئو محتوای منحصر به فرد و با کیفیت در کنار کلمات کلیدی است. محتوا باید اصل بوده و نباید ان را از سایتها و وبلاگهای دیگر کپی کرد. میتوانید از سایتهای دیگر ایده بگیرید و سپس مطلب را با کلمات خودتان بازنویسی کنید، اما با روشی مناسب و کلمات کلیدی مناسب. همیشه میزان منطقی بودن کلمات را هنگام نوشتن محتوا مدیریت کنید. روش استاندارد استفاده از 3 الی 4 درصد تراکم منطقی است. 2. طول کلمات کلیدی سالهاست که برای نوشتن محتوای سایت از کلمات کلیدی استفاده میشود. اما امروزه، استفاده از کلمات طولانی، یا عبارت و یا کلمات کلیدی طولانی یکی از روندهای معروف سئو هستند. برای رسیدن به بالاترین قابلیت دید در موتورهای جستجو، مالکان کسب و کار از محتوای منحصر به فرد و کلمات کلیدی غنی برای صفحات وب خود استفاده میکنند. 3. مشتریان را بر اساس مکان جغرافیایی هدف بندی کنید علاوه بر کلمات کلیدی، SEO از مکان جغرافیایی خاص نیز استفاده میکند که یکی از آخرین روندها برای بهینه سازی موتور جستجو است. زیرا مردم امروزه از جستجوهای خاص و از مشخصات خاص مثل مکان جغرافیایی، موضوع و غیره استفاده میکنند. نهایتا به مالکان تجاری کمک میکند تا محتوای وب خود را با این مشخصات بهینه کنند تا از رتبه بندی بالا در موتور جستجو مطمئن شوند. مشخص کردن مکان جغرافیایی کسب و کار و همچنین متا تگهای جغرافیایی روی وب سایت بسیار مهم است. با این کار میتوانید از بالا رفتن رتبه در موتور جستجو مطمئن شوید. 4. جستجوهای سفارشی را اصلاح کنید این یک حقیقت است که بازدید کنندگان صفحات وب را بر اساس علایق، مطالبی که علاقه ندارند، و الگوهای رفتاری جستجو میکنند. همانند یک مالک کسب و کار، شما نیز ابتدا باید این جستجوی سفارشی و شخصی شده را مشخص کنید تا به رتبه بالایی در موتورهای جستجو برسید. 5. وبلاگ وبلاگ یکی از روندهای اخیر سئو است که از آن برای بالا بردن رتبه جستجو در موتورهای جستجوی معروف استفاده میکنند. وبلاگ نویسی و نوشتن مقالات با کیفیت برای پلتفرمهای وبلاگی مثل وردپرس و بلاگر یکی از بهترین روشها برای بهبود قابلیت دید است. با کمک وبلاگ نویسی، میتوانید طیف وسیعی از خوانندگان را بدست آورید. یک نکته ی دیگر، که در روزهای اولیه ی بازاریابی مورد استفاده قرار میگیرد ایجاد بک لینک (لینک ارجاع) به وبسایتهای دیگر است تا بتوان به ترافیکی بزرگ رسید، اما امروزه سایتها آن را نادیده میگیرند. 6. کلمات تبلیغاتی گوگل ابزار بعدی سئو استفاده از کلمات تبلیغاتی گوگل است. شما باید به سایت گوگول رفته و سپس کلمات تبلیغاتی (Adwords) گوگل را انتخاب کنید، سپس به ابزار کلمات کلیدی بروید. ابزار کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا به اطلاعات دقیق کلمات کلیدی که بازدیدکنندگان تایپ میکنند دست پیدا کنید. استفاده از آن آسان است. وقتی چند کلمه ی کلیدی ساده نوشتید، لیست کاملی از کلمات کلیدی پیشنهادی و مورد استفاده توسط Adwords در اختیار شما قرار میگیرد. در عین حال، هنگام کار با روشهای سئو، ابزار جستجوی کلمه کلیدی گوگل برای رسیدن به ترافیک بالا برای سایت بسیار حیاتی است. 7. یکی از آخرین روندهای سئو، استفاده از فرهنگ لغت تجاری است.
طبق گفته ی متخصصان سئو، لینک دهی با فرهنگ لغتهای تجاری، به صورت محلی و جهانی، میتواند به افزایش قابلیت دید وبسایت شما مخصوصا در موتورهای جستجو کمک کند. برای اینکه روشهای سئو را به بهترین شکل بکار بگیرید، بهتر است از ارائه دهندگان خدمات سئو کمک بگیرید و آنها را استخدام کنید تا در مورد آخرین روندها در صنعت و بهینه سازی سایت شما به شکلی که به رتبه ی بالایی در موتورهای جستجو برسد شما را راهنمایی کنند.
این پست را چگونه میبینید؟ برای شما مفید بود؟ لطفا با نوشتن کامنت در زیر ما را مطلع کنید. (سیارک)
(سیارک)اصطلاحات مختلفی برای توصیف کامپیوترها وجود دارد. بیشتر این کلمات علاوه بر اندازه، به استفاده و توانایی کامپیوتردلالت دارند. در حالیکه اصطلاح کامپیوتر می تواند برای هر وسیله ای که یک میکروپردازشگر داشته باشد به کار رود، بیشتر مردم کامپیوتر را وسیله ای می دانند که اطلاعات را از طریق موس یا کیبورد از کاربر گرفته، به روشی آن را پردازش کرده و نتایج را روی صفحه نمایش می دهد.
1 . کامپیوتر شخصی
کامپیوتر شخصی (pc) کامپیوتری است که برای مصارف عمومی یک فرد طراحی شده است. در حالیکه یک MAC یک PC است، بیشتر مردم این اصطلاح را به سیستمی مربوط می دانند که سیستم اجرا کننده ویندوز را راه اندازی می کند. کامپیوترهای شخصی در ابتدا به عنوان میکروپردازنده ها شناخته شدند زیرا آنها یک کامپیوتر کامل بودند اما در مقیاسی کوچک تر از سیستم هایِ بزرگی که برای بیشتر کارها استفاده می شد، ساخته شده بودند.
2. میز کار (دسکتاپ )
کامپیوتر شخصی که به صورت قابل حمل طراحی نشده باشد، یک کامیپوتر دسکتاپ است. استثنای سیستم های دسکتاپ این است که شما این کامپیوتر را در یک موقعیت دائمی قرار می دهید. بیشتر دسکتاپ ها قدرت بیشتر، قابلیت ذخیره بیشتر و همه کاره بودن با هزینه ای کمتر از برادران قابل حمل خود ارائه می کنند.
3. لپ تاپ
نوت بوک نیز نامیده می شوند، لپ تاپ ها کامپیوترهای قابل حمل هستند که صفحه نمایش، کیبورد، دستگاه اشاره گر یا ترک بال، پردازش کننده، حافظه و هارد دیسک را در یک بسته ای که با باتری کار می کند و کمی از یک کتاب متوسط بزرگ بوده، جمع کرده است.
4. راهنمای شخصی دیجیتال (PDA )
راهنماهای شخصی دیجیتال (PDAs) کامپیوترهای به شدت یکپارچه ای هستند که اغلب برای ذخیره از حافظه های فلش به جای هارد دیسک استفاده می کنند. این کامپیوترها معمولا کیبورد ندارند اما برای ورودی کاربر، متکی به تکنولوژی صفحه نمایش لمسی هستند . PDAs، به طور معمول از یک کتاب رمان، کوچک تر، بسیار سبک و دارای عمر باتری منطقی هستند. ورژن سنگین تر و کمی بزرگ تر از PDA، کامپیوترهای دستی هستند.
5. ایستگاهِ کاری
پنجمین نوع کامپیوتر ایستگاه کاری می باشد. یک ایستگاه کاری به طور ساده یک کامپیوتر میزکار است که پردازشگری قوی تر، حافظه اضافی و کارایی بهتر برای انجام گروه خاصی از وظایف مانند گرافیک سه بعدی یا توسعه بازی ها دارد.
6. سرور
یک سرور کامپیوتری است که برای سرویس دادن به سایر کامپیوترها از طریق شبکه بهینه سازی شده است. سرورها معمولا پردازشگری قدرتمند، حافظه بسیار زیاد و هارد دیسکی بزرگ دارند.
7. پردازنده مرکزی
در روزهای شروع محاسبات، پردازنده های مرکزی کامپیوترهای بسیار بزرگی بودند که می توانستند تمام یک اتاق یا حتی یک طبقه کامل را اشغال کنند. به محض اینکه اندازه کامپیوترها کاهش و همزمان قدرتشان بیشتر شد، اصطلاح پردازنده مرکزی به خاطر سرور شرکت از استفاده افتاد. شما هنوز این اصطلاح را مخصوصا در شرکت های بزرگ می شنوید، که ماشین های عظیمی را توصیف می کند که روزانه میلیون ها تراکنش را پردازش می کند.
8. مینی کامپیوتر
مینی کامپیوترها بین میکروکامپیوترها (کامیپوترهای شخصی، PCs) و پردازنده های مرکزی (سرورهای شرکت) قرار داشتند. مینی کامپیوترها امروزه به سرورهای طبقه میانه اطلاق می شوند.
9. سوپر کامپیوترها
این نوع کامپیوتر معمولا صدها هزار میلیون دلار یا بیشتر قیمت دارند. اگرچه برخی سوپر کامپیوترها یک سیستم تک کامپیوتری هستند اما بیشترشان از چندین کامپیوتر با عملکرد بالا که به صورت موازی به عنوان سیستمی جدا کار می کنند، ترکیب شده اند. بهترین سوپر کامپیوترها توسط سوپرکامپیوترهای Cray ساخته شد.
10. کامپیوترهای پوشیدنی
آخرین روند در محاسبات کامپیوترهای پوشیدنی هستندف ضرورتا، کاربردهای رایج کامپیوتر (ایمیل، پایگاه داده، چند رسانه ای و تقویم/زمانبند) در ساعت ها، موبایل ها، لبه کلاه های آفتابگردان و حتی لباس جمع آوری شده اند.
سایت های اینترنتی وابسته به بازدیدکننده هستند، اگر فروشگاه آنلاین، سایت های تفریحی یا هر مدل سایت دارید نیاز به بازدیدکننده خواهید داشت.
اگر به تازگی سایتی راه اندازی کردید باید سایت خود را به کاربران معرفی کنید، برای معرفی سایت می توانید از روش های زیر استفاده کنید.
- تبلیغات، راحت ترین راه معرفی سایت تبلیغات است، تبلیغات اینترنتی بسیار گران قیمت است. خلاف تصور در بیشتر مواقع بازخورد مناسبی ندارند و به میزانی که انتظار دارید یا شرکت یا سایت تبلیغ کننده تعریف می کند جالب نیست.
- جستجوی گوگل، موتورهای جستجوی زیادی وجود دارد ولی چرا گوگل؟ بیشتر ما اولین سایتی که باز می کنیم گوگل است، افراد خیلی کمی با bing یا yahoo جستجوی خود را شروع می کنند، موتورهای جستجوی قدیمی تر نیز با فارسی مشکل دارند و نتایج خوبی ارائه نمی دهند. استفاده از گوگل رایگان است ولی برای کسب نتایج بهتر نیاز به اصلاح seo سایت دارید. این کار ممکن است هزینه داشته باشد.
- فضای مجازی، تا چند سال قبل این روش وجود نداشت ولی درحال حاضر مهمترین گزینه برای دریافت بازدیدکننده است، شما می توانید بدون هیچ هزینه ای و با راه اندازی یک صفحه مجازی، با شرکت در بحث ها و ارسال نظرات در موارد مشابه با سایت خود به جذب بازدیدکننده بپردازید.
استفاده از یک روش به تنهایی کاری از پیش نخواهد برد، شما باید هر سه بخش را همزمان تقویت کنید.
اولین کار راه اندازی سایت است، ابتدا مطمئن شوید سایت شما به صورت کامل و بدون خطا اجرا می شود. حداقل صفحه اصلی و صفحاتی که از صفحه اصلی لینک شده اند قابل دسترسی هستند.
در گوگل عبارت site:yoursite.com را جستجو کنید، (بجای yoursite.com نشانی سایت خود را بنویسید) سایت شما باید با و بدون www کار کند، مقاله: ارتباط www با seo را مطالعه کنید.
نتایج را بررسی کنید، برای مثال در تصویر بالا سایت سیارک با 11900 مورد پیدا شد، یعنی 11900 صفحه از سایت توسط گوگل برریس و لیست شده است. اگر سایت شما فقط 1 صفحه لیست شده داشته باشد کافی است. در آینده نزدیک گوگل دوباره به شما سر خواهد زد. اگر هیچ صفحه ای در گوگل لیست نشده است باید هرچه سریعتر اقدام کنید. مقاله معرفی سایت به گوگل را بخوانید.
یکی از مهمترین کارهایی که در آینده در رابطه با جستجوی گوگل انجام خواهید داد افزایش تعداد صفحات لیست شده در گوگل است. این نکته را فراموش کنید.
صفحات سایت شما باید از نظر کیفی و کمی بهتر و بیشتر شوند. در مورد تعداد صفحات در بالا توضیحات مختصری داده شد، مابقی را در مقاله "چگونه تعداد صفحات سایت خود را بیشتر کنیم؟" بخوانید.
کیفیت صفحات، مهمترین نکته در بهبود رتبه جستجو سایت شما در گوگل و در نتیجه بهبود عدد الکسا است.
صفحات سایت از متون، تصاویر، فیلم و حتی صدا تشکیل می شوند. تمامی موارد با ترتیب، متن، عکس، فیلم و شاید صدا برای گوگل مهم است و کیفیت هرکدام به شدت در کیفیت صفحه تاثیر دارد.
چند سالی است که گوگل به کیفیت تصاویر اهمیت می دهد و صفحاتی که تصاویر با وضوح بهتری دارند بالاتر نمایش داده می شوند.
متن هر صفحه مهمترین بخش هر صفحه است، متن های تکراری و کپی هیچ ارزشی ندارند. برای هر صفحه متنی منحصر به فرد، خلاقانه و کاربر پسند بنویسید، غلط های املایی یا تایپی در انگلیسی شناسایی می شوند ولی در فارسی اهمیتی ندارد.
متن های تکراری و کپی هیچ ارزشی ندارند.
برای بهبود کیفیت صفحات به ترتیب زیر عمل کنید.
- تصاویر با وضوع مناسب تهیه کنید، عکس بگیرید یا به هر روشی ایجاد کنید (مثلا اگر عکس موز نیاز دارید اولین اشتباه جستجوی موز و استفاده از نتایج خود گوگل است. بهتر است به یخچال مراجعه کنید و حتی با گوشی عکسی از موز بگیرید.)
- محتوای سایت را خودتان بنویسید یا از دوستانتان کمک بگیرید یا حتی نویسنده یا مترجم استخدام کنید. (گوگل به همان سرعتی که جستجو می کند متن های کپی را تشخیص می دهد.)
نکاتی جالب درباره چگونگی کارکرد دقیق اینترنت و انتقال اطلاعات
محمد رضا عاشوریدر۱۴۰۳/۲/۱۸
در هر ثانیه ای که می گذرد، مردم نقاط مختلف دنیا، صرف نظر از دین و نژاد و مذهب خود، میلیون ها ایمیل برای یکدیگر ارسال می کنند، اطلاعاتی که لازم دارند را در موتور های جستجو گر پیدا می کنند و به طور کلی استفاده گسترده ای از اینترنت دارند. به طوری که پدیده اینترنت در حال حاضر و در دنیایی که در آن زندگی می کنیم، از مهمترین (اگر نگوییم مهمترین) تکنولوژی های مورد استفاده بشر است که بدون آن قطعاً معضلات گسترده ای در سراسر دنیا پدید خواهد آمد. با تمام این تفاسیر، بحث اصلی مقاله ما در خصوص مسئله دیگری است که البته کاملاً در ارتباط با اینترنت است. آیا تا کنون به این فکر کرده اید که این اطلاعات (برای نمونه ایمیلی که ارسال می کنید) چگونه به مقصد خود می رسند؟ باور عامه مردم این است که اینترنت در جریان هوا قرار گرفته است و چنین حالتی دارد و برای اثبات این نظریه خود، گوشی های تلفن همراه هوشمند خود را مثال می زنند که عملاً به هیچ جایی از نظر فیزیکی مرتبط نیست. در رابطه با این نظریه باید گفت که تنها چیزی حدود یک درصد از کل اطلاعات ارسالی توسط اینترنت، به واسطه امواج ماهواره ای که در هوا جریان دارد، منتقل می شود و بخش اعظم این اطلاعات به گونه ای ارسال می شود که برای بسیاری عجیب خواهد بود. با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیق تری در این خصوص در اختیار شما بگذاریم.
«اینترنت» که در دنیای مدرن کنونی یکی از مهمترین منابع مورد استفاده بشر است، بسیار آسیب پذیر تر از آن چیزی است که فکر می کنیم. بخش اعظم ادواتی که اطلاعات را منتقل می کند در زیر پای ما و در زیرِ زمین قرار گرفته اند. اول از همه این ادوات شامل کابل هایی می شود که قطری به اندازه یک طناب دارد و در اعماق دریا و زیر زمین کار گذاشته شده است و به یک سری واحد های ذخیره دیتا یا اطلاعات غول پیکر متصل می شود. این واحد ها قابلیت ذخیره سازی هرگونه اطلاعاتی را داشته و نیز این قابلیت را دارد که در زمانی بسیار کوتاه این اطلاعات خود را در اختیار افراد قرار دهد. بیایید به طور جزئی تر نگاهی به این کارکرد و طرز کار کلی ای بیندازیم که در نهایت سبب انتقال اطلاعات به واسطه اینترنت می شود:
اگر بخواهیم به طور اساسی به طرز کار اینترنت نگاه کنیم و تعریفی کلی از آن به دست بدهیم، باید بگوییم که وظیفه اینترنت به صورت خیلی خیلی کلی این است که اطلاعات را از نقطه «A» به نقطه «B» منتقل کرده و برساند. اما این نقاط دقیقاً چه تعریفی دارند؟ آیا مکانی به خصوص هستند؟ یا چیزی دیگر؟ در حقیقت این نقاط همان چیزی هستند که در علم امروز کامپیوتری با نام «آی پی آدرس» شناخته می شوند. این آی پی آدرس، در حقیقت یک کد به خصوص و کاملاً منحصر به فرد برای هر دستگاهی است که (صرف نظر از این که در کدام نقطه از کره زمین باشد) زمانی که به اینترنت متصل می شوید، دستگاه شما به واسطه آن شناسایی می شود. اگر برایتان جالب باشد که بدانید آپی آدرس دستگاه شما چیست، به سادگی می توانید در گوگل جستجو کرده و آن را بیابید. این عبارت را در گوگل تایپ کنید: «My IP Adress(آی پی آدرسِ من)». زمانی که هر فعالیتی توسط هر شخصی در اینترنت صورت بگیرد، اطلاعات از سرور های دیتا یا اطلاعاتی به دیگری منتقل می شود. این سرور ها در سراسر نقاط دنیا کار گذاشته شده اند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سال 2008 آماری در خصوص میزان تخمینی اطلاعاتی که میان سرور های مختلف جا به جا شده بود، منتشر شد و بر اساس این آمار، این رقم به چیزی حدود نه و نیم تریلیون گیگابایت می رسید.
نکته ای که در خصوص این جا به جایی دیتا یا اطلاعات وجود دارد این است که، برای اینکه اطلاعات مشخصی از سروری به سرور دیگر نقل مکان کند، در بیشتر موارد باید از اقیانوس هایی که قاره ها را از یکدیگر جدا کرده است، عبور کند. برای رسیدن به این مهم و انتقال مقرون به صرفه اطلاعات، از کابل هایی استفاده می شود که پیش از این ذکر شد و در خصوص آن توضیحاتی داده شد. دلیل استفاده از کابل به جای امواج ماهواره ای این است که بدین وسیله هم اطلاعات سریع تر منتقل خواهد شد و هم هزینه کمتری صرف این انتقال خواهد شد، اما کار گذاشتن این کابل ها در اعماق اقیانوس ها کار بسیار دشواری است که بیش از دویست سال زمان صرف شده تا به طور کامل انجام شود و به پشت کار بسیار زیادی احتیاج داشته است.
برای این که اینترنتی که در حال حاضر همگی از آن بهره می گیرم، بدل به چیزی شود، که کنون است، افرادی این وظیفه را تقبل کرده اند که چیزی حدود سیصد کابل در اعماق دریا کارگذاری کنند. مجموعاً این کابل ها، طولی معادل با 550000 مایل (یک مایل برابر با 1.609 متر است) را پوشش داده و طی می کند (در تصویر مشاهده می کنید). بنا به آخرین اطلاعات دریافتی از اُرگان های مربوطه، بیش از نود و هفت درصد اطلاعات میان-قاره ای به وسیله همین کابل ها جا به جا می شود. برای این که درک دقیق تری از طول این کابل ها داشته باشید، می توان این مثال را ذکر کرد که اگر تمامی این کابل ها را برداشته و در امتداد یکدیگر قرار دهیم (به هم بچسبانیم تا یک کابل یک تکه داشته باشیم)، طول آن به اندازه ای است که از کره زمین تا کره ماه امتداد پیدا کرده و دوباره بر می گردد و پس از آن می تواند سه بار به طور کامل به دور عریض ترین پهنای کره زمین کشیده شود.
طول بلند ترین این کابل های به 24000 مایل می رسد. این کابل، آلمان را به کره مرتبط می کند و حتی از کره هم فرا تر رفته (به سمت جنوب) و به استرالیا می رسد. در طول مسیر نیز این کابل به سی و نه سرور مختلف متصل می شود (در تصویر قابل مشاهده است). اولین کابلی که از فراز قاره ای عبور کند، در سال 1858 کار گذاشته شد که ایرلند را به کشوری متصل می کرد که در آن زمان تازه پیدا شده بود.
این کابل هایی که در اعماق دریا ها و اقیانوس ها از آن ها استفاده می شود، انواع مختلفی دارد که در تصویر مشاهده می کنید. بسته به نوع استفاده، این کابل ها ضخامتی کمتر یا بیشتر خواهد داشت که نهایتاً از سه اینچ بیشتر نمی شود. کابلی که از کمترین قطر برخوردار است (آخرین کابل در سمت راست تصویر)، برای استفاده در اعماق اقیانوس ها استفاده می شود که عمق بیشتری نسبت به سایر نقاط دارد. در حقیقت این کابل ها، متشکل از قسمت درونی هستند که همان فیبر نوری است و توسط لایه بیرونی متشکل از ژل های ضد آب و فلزات مختلف محافظت می شود. در حقیقت همین فیبرهای نوری هستند که اطلاعات را منتقل می کنند و مهمترین قسمت کابل همان است. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که برای کار گذاشتن هر کدام از این کابل ها در اعماق آب ها به هیچ عنوان کار ساده ای نیست و ماه ها زحمت و میلیون ها دلار هزینه پشت این کار طاقت فرسا و دشوار است. برای کار گذاری این کابل ها به یک کشتی غول پیکر نیاز است که قابلیت جای دادن کابل هایی با طول بسیار زیاد در آن باشد. نکته دیگری که در خصوص این کار وجود دارد این است که برای کار گذاشتن برخی از این کابل ها تا اعماق بیست و پنج هزار پایی دریا باید پایین رفت و این مسئله باعث می شود که به خاطر فشار زیاد آب در آن عمق، کابل به مرور زمین احتیاج به تعمیر پیدا کند. عامل دیگری که سبب این مسئله می شود، حمله موجودات دریایی به کابل ها و پاره شدن احتمالی آن ها است.
برای این منظور (تعمیر کابل) افراد متخصصی در نظر گرفته شده اند که بوسیله کشتی یا قایق به محل اعزام می شوند و کابل را تعمیر می کنند. ممکن است برای این کار لازم باشد کابل را به دو قسمت تقسیم کرده، هر دو قسمت را بالا آورده و تعمیر کنند و دوباره کار بگذارند. بنا به آمار به دست رسیده، همه ساله چیزی حدود پنجاه بار این اتفاق تنها در اقیانوس اطلس می افتد.
در طول مسیر این کابل ها نقاطی در سطح خشکی در نظر گرفته شده است که نقش لنگر گاه کشتی را برای کابل ایفا می کند، پس از اتصال به این نقطه، کابل بقیه مسیر خود را به سمت سرور های دخیره اطلاعاتی که پیش از این توضیحاتی در خصوص آن داده شد، طی می کند. نگه داری و برنامه ریزی برای کار گذاری کابل ها در زیر زمین به مراتب ساده تر از انجام این فرایند در اقیانوس ها است (برای مثال دیگر خطر این که کوسه به کابل حمله کند وجود ندارد)، اما به هر حال چالش های مخصوص به خود را دارد و کار چندان ساده ای نیست. تنها در ایالات متحده آمریکا، 542 کابل زیر زمینی وجود دارد (در تصویر با رنگ زرد مشخص شده است) که در 273 نقطه به یکدیگر متصل می شوند (در تصویر با مربع های آبی نشان داده شده است). حتی فراهم آوردن نقشه ای از چگونگی قرار گرفتن این کابل ها در زیر زمین، تا سال 2015 امکان پذیر نبود. در آن سال، پائول بارفورد، به همراه تیم تحقیقاتی اش، پس از چهار سال فعالیت موفق به فراهم آوردن این نقشه شدند(از 2011 تا 2015). این که کابل ها در کدامین نقاط از یک کشور به خصوص قرار بگیرند، کاملاً بستگی به شرایط جغرافیایی و راه های اصلی آن کشور دارد. برای مثال در ایالات متحده، بیشتر کابل ها در طول راه های اصلی و ریل های قطار قرار گرفته اند. یکی از مشکلات و چالش هایی که در کار گذاری کابل ها در زیر زمین در خشکی سد راه افراد است، مسئله چگونگی و انتخاب جایی است که این کابل ها را کار بگذارند. برای اینکه از بیرون آوردن این کابل ها جلوگیری شود، به طور معمول آن ها را در لوله های قدیمی حامل گاز و نفت قرار می دهند و روی زمین نیز نشانه هایی برای آن می گذارند که مشخص باشد در زیر این نقطه، کابل قرار داده شده است.
همان گونه که کابل هایی که در اعماق دریا کار گذاشته می شوند، به مرور زمان در معرض آسیب طبیعی قرار می گیرند، کابل های زیر زمین نیز از حوادث طبیعی مانند زلزله، دچار آسیب شده و به تعمیر احتیاج پیدا می کنند.
این کابل ها در نهایت به همان مرکز های ذخیره اطلاعاتی می رسند که در ابتدای متن درباره اش توضیحاتی داده شد (یکی از این مراکز را در تصویر مشاهده می کنید). این مراکز اطلاعاتی، به طور معمول در نقشه قرار نمی گیرند و در فاصله بسیار زیادی از شهر، در نقاط دور افتاده و روستایی ساخته می شوند، اما گاهی نیز این مراکز را در شهر های پر جمعیت و شلوغ می سازند (به گونه ای که مشخص نباشد این ساختمان یک مرکز ذخیره اطلاعات است). در تصویر زیر یکی از این مراکز را مشاهده می کنید که در شهر ساخته شده است.
یکی از شلوغ ترین این مراکز (از لحاظ انتقال دیتا یا اطلاعات) در شهر منهتن آمریکا قرار دارد. یک کمپانی تجاری با نام «تلکس» در طبقه نهم ساختمانی در منهتن عهده دار نگهداری و راه اندازی از این مرکز اطلاعاتی شده است که بسیاری از کانال های تلوزیونی از سراسر دنیا، اطلاعات خود را به آن منتقل می کنند.
برای اینکه هر کدام از این مراکز اطلاعاتی بتوانند به فعالیت مستمر خود ادامه دهند، به انرژی فوق العاده زیادی نیاز است. اخیراً کمپانی «اپل» برای این که بتواند انرژی لازم برای مرکز اطلاعاتی اش در کارولینای شمالی را فراهم کند، اقدام به ساختن سازه هایی برای دریافت انرژی خورشیدی و مورد استفاده قرار دادن آن کرده است که مساحت این سازه ها به چیزی حدود صد هکتار می رسد. این مرکز اطلاعاتیِ کمپانی اپل، به طور معمول به چیزی حدود بیست مگا وات انرژی نیاز دارد. این میزان انرژی برابر با مصرف سه هزار خانه مسکونی است.
تیمو آرنال که طراح و سازنده یک مرکز اطلاعاتی در اروپا بوده است، توضیحاتی در خصوص فضای داخلی آن ها داده است که می تواند برای تان جالب توجه باشد. نکته ای که در خصوص فضای داخلی این مراکز وجود دارد این است که پر از سرور ها و روتر هایی است که صدایی کر کننده تولید می کنند و مرتب در حال فعالیت هستند. در نتیجه فعالیت های دستگاه های متفاوت در این مراکز، هوای سرد و یا گرم مرتب در جریان است. حداقل ارتفاعی که برای این سازه این مراکز در نظر گرفته می شود، باید چیزی میان دوازده تا چهارده فوت باشد تا توان تحمل گرمای تولید شده ناشی از فعالیت دستگاه ها را داشته باشد. با تمام این تفاسیر، این مراکز اطلاعاتی به هیچ وجه گزینه مناسبی برای اینکه وقت خود را در آن بگذرانید نمی باشند، با این حال، کسانی هستند که در این مراکز کار می کنند تا امکان انتقال اطلاعات برای سایرین وجود داشته باشد و این مسئله اجتناب ناپذیر است.
حال اگر نگاهی به یکی از این مراکزی که در تصویر زیر مشاهده می کنید، بیندازید، متوجه خواهید شد که در حقیقت، انتقال اطلاعات و اینترنت، بسیار واقعی تر و فیزیکی تر از آن چیزی است که می اندیشیم.