چگونه از بی خوابی خلاص شویم 16 علت خواب و بی خوابی

در
حدود 15 درصد از جمعیت جهان از بی خوابی رنج می برند. برای حفظ سلامت فیزیولوژیکی و روانی مطلوب، مردم هر شب حدود 8 ساعت خواب راحت نیاز دارند. ما جزئیات بیشتری را بررسی کردیم که می تواند باعث بی خوابی شود و متوجه شدیم چه ابزار موثری به خواب بهتر کمک می کند.
 

 

1. مولتیپل اسکلروز و بی خوابی

دانشمندان از دانشگاه دیویس کالیفرنیا،  مطالعاتی انجام دادند که رابطه بین بی خوابی و مولتیپل اسکلروز  را شناسایی کرد. برای بی خوابی با عامل مولتیپل اسکلروزیسو 2300 نفر انتخاب شدند که برای آنها اسکلروز چندگانه مشاهده شد. بیش از 70٪ از شرکت کنندگان اختلال خواب داشتند.
علیرغم خستگی که مشخصه مولتیپل اسکلروزیس است، فرد اغلب نمی تواند حداقل نیم ساعت خوابش ببرد. اغلب شما باید قرص های خواب را مصرف کنید تا بتوانید بی خوابی را در نهایت فراموش کنید. افرادی که در سن 20 تا 50 سالگی هستند در منطقه خطرناک قرار دارند .
 

 

2. استرس و بی خوابی

نتایج تحقیق آکادمی آمریکایی داروهای خواب نشان می دهد که استرس می تواند منجر به بی خوابی شود. توماس روث و همکارانش خاطر نشان می کنند که نقش مهم این است که چگونه بیمار با این وضعیت مقابله می کند. در مواردی که فرد دائما تحت فشار است، بیخوابی ممکن است مزمن باشد.
 

 

3. نوشیدنی های انرژی زا و بی خوابی

مصرف نوشیدنی های انرژی زا در سال های اخیر افزایش یافته است. مطالعه 4 ساله توسط کارشناسان دانشگاه کامیلو خوزه سلا، اثرات مثبت و منفی نوشیدنی های انرژی زا بر روی انسان را مورد بررسی قرار داده اند. شرکت کنندگان اظهار داشتند که با مصرف نوشیدنی های انرژی زا قدرت و استقامت بیشتری دارند، اما بی خوابی و عصبانیت ظاهر می شوند.
اثرات منفی با محتوای کافئین در بخش انرژی همراه است که دارای اثر تحریک کننده همراه با تحریک سیستم عصبی مرکزی است.
 

 

4.آسم و بی خوابی

تیم محققان از دانشگاه پیتسبورگ متوجه شدند که بی خوابی در افراد معمولی بخاطر آسم است. در 37٪ افراد مبتلا به اسپاسم عضلانی با مشکلات تنفسی، اختلالات خواب مشاهده شد. شرکت کنندگان با بیخوابی در کنترل بیماری کمتری داشتند، آنها دارای افسردگی و سایر نشانه های مزمن و نشانه های فیزیکی در بدن بودند.
دانشمندان می گویند که برای بیماران با آسم، برای کاهشخطر ابتلا به عوارض جانبی بسیار مهم است که از بی خوابی خلاص شوند.
 

 

5. سکته مغزی و بی خوابی

تحقیق دانشگاه سورری نشان می دهد کسانی که سکته مغزی داشته اند از بی خوابی رنج می برند وخوابیدن برای آنها مشکل است، که بی خوابی به نوبه خود بر بهبود کلی و کیفیت زندگی آنها تاثیر می گذارد. دانشمندان بر این باورند که بی خوابی بیماران مبتلا به سکته مغزی، ناشی از تعدادی از عوامل کمک کننده مانند استرس روانی بیشتر ، درد و ناراحتی، و نیز کاهش سطح فعالیت بدنی است .
اهمیت خواب برای بیمار در طول دوره بهبودی پس از سکته مغزی، قابل درک است زیرا خواب به بهبود و حفظ رفاه جسمی و روانی کمک می کند.
 

 

6. نوشیدن الکل و بی خوابی

 
در  مطالعه دانشگاه جان هاپکینز4 970 بزرگسال شرکت کردند. این افراد چندین روز گزارش دادند که در طی 3 ماه گذشته "4 یا بیشتر نوشیدنی ها را در یک زمان" نوشیدند. پاسخ ها برای محاسبه میانگین روزهای هفته در هنگام استفاده از نوشیدن استفاده شد. شرکت کنندگان همچنین گزارش کردند که مشکل خواب و مشکلات خواب وجود دارد.
نتایج نشان داد افرادی که 2 روز در هفته یا بیشتر بنوشند، مستعد ابتلا به بی خوابی هستند .
 

7. یائسگی و بی خوابی

ثابت شده که زنان بیشتر مستعد ابتلا به بی خوابی هستند. تحقیق جدید دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا نشان می دهد که در دوره یائسگی خطر بی خوابی چندین برابر افزایش می یابد. شايعترين شكايات مربوط به خواب عبارتند از: خواب رفتن، بيداری و كاهش كيفيت خواب.
 
از 3302 شرکت کننده در مطالعه، بیش از یک سوم ، گزارش بیداری شایع در شب داشتند و از بی خوابی رنج می بردند.
 

 

8. سیستم ایمنی ضعیف و بی خوابی

دکتر Eamonn Mallon از دانشگاه لستر نشان داد که سیستم ایمنی بدن نیز می تواند باعث بی خوابی شود. بیولوژیست خاطر نشان کرد که تصور غلط و رایج این است که اگر شما بیمار هستید، بیشتر می خوابید. با این حال، مطالعه برعکس را نشان داد که بی خوابی ناشی از بیماری، نسبتا گسترده است.
یک سیستم ایمنی ضعیف می تواند به بیماری منجر شود که معمولا باعث اختلالات خواب می شود.

 

9. تماشای تلویزیون و بی خوابی

در مطالعه دانشگاه میشیگان423 جوان بین 18 تا 25 ساله شرکت کردند. آنها به بررسی  منظم بودن تماشای تلویزیون، کیفیت خواب، خستگی و بی خوابی با توجه به دیدن چند قسمت متوالی از سریال پرداختند. نویسندگان یادآوری می کنند که به دلیل ساختار پیچیده روایی چنین نمایش هایی، بیننده باید به طور کامل در آنچه اتفاق می افتد بر روی صفحه نمایش غوطه ور شود.
در نتیجه، تعامل شدید با محتوای برنامه تلویزیونی ممکن است نیاز به یک دوره طولانی برای استراحت قبل از خواب داشته باشد. در موارد مکرر، این می تواند منجر به بی خوابی شود.
 

چه چیزی به خواب رفتن کمک خواهد کرد؟

 

1. یوگا و خواب راحت

تحقیقات موسسه تحقیقات بهداشت سیاتلنشان داده است که تمرین یوگا برای 12 هفته می تواند فرد را از بی خوابی خلاص کند . 249 نفر در آزمون شرکت کردند. آنها یوگا و تمرینات هوازی متوسط را انجام دادند. نتیجه افزایش کیفیت خواب، کاهش سطح افسردگی و استرس بود.
زنان در منوپوز یا یائسگی باید توجه ویژه به یوگا داشته باشند: این کمک خواهد کرد که آنها از بی خوابی خلاص شوند.

 

2. داروهای گیاهی و خواب راحت

اختلال خواب می تواند به طور کل زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد و با تعدادی از بیماری ها همراه باشد .چاقی، افسردگی، اضطراب و فرآیندهای التهابی. رابرت رنتری در مقاله خود « بررسی اثر بخشی داروهای گیاهی برای بی خوابی » چندین گیاه را توصیف کرد که می تواند برای بهبود کیفیت خواب استفاده شود. چنین گیاهانی، به عنوان مثال، والرین، هویج، بابونه و ....
این روش درمان خوب است زیرا این روش طبیعی، ایمن و موثر است. برای جلوگیری از بی خوابی، توصیه می شود از مصرف مقدار زیادی ادویه جات خودداری کنید.
 

 

3. آب میوه و خواب راحت

محققان از دانشگاه لوئیزیانا متوجه شدند که نوشیدن آب گیلاس دو بار در روز به مدت 2 هفته باعث افزایش زمان خواب در حدود 90 دقیقه در افراد مبتلا به بی خوابی می شود. گیلاس منبع طبیعی ملاتونین است که به تنظیم چرخه بیداری کمک می کند.
اگر آبمیوه های گیلاس را در صبح و عصر بخورید متوجه خواهید شد که مشکلات مربوط به بی خوابی برای همیشه فراموش شده است. برعکس، نوشیدنی های گازدار حاوی کافئین توصیه نمی شود.
 

 

4. نور درمانی و خواب راحت

با توجه به نظر گریس دین از دانشگاه ایالتی نیویورک در بوفالو، نور نقش مهمی در تنظیم ریتم های شبانه روزی، یا به اصطلاح ساعت داخلی بدن دارد.شدت زیاد نور یا، برعکس، کمبود نور باعث خوابیدن خواهد شد.
درمان اختلالات خواب با نور درمانی چیزی جدید نیست، اما این مطالعه آزمایش یک روش منحصر به فرد در درمان است. عینک با لامپهای یکپارچه یک جایگزین قابل حمل برای منبع نور ثابت است که معمولا در درمان بیماران مبتلا به بی خوابی استفاده می شود.
 

 

5. مدیتیشن و خواب راحت

دیوید بلک با همکارانش از دانشگاه جنوب کالیفرنیا یک کارآزمایی بالینی کوچک شامل 49 نفر از افراد مبتلا به اختلالات خواب را انجام داد. نتایج نشان داد که مراقبه آگاهانه در حل مسائل مربوط به بیخوابی نقش مهمی دارد.
در مدیتیشن، کیفیت خواب بیماران نه تنها بهبود یافت، بلکه افسردگی، اضطراب و استرس نیز برطرف شد و نشانه ای از خستگی گذشته وجود نداشت.
 

 

6. لنزهای رنگی و خواب راحت

محققان مرکز پزشکی می دانند که مردم به سختی عادت های خود را تغییر می دهند دانشگاه کلمبیا روش کاهش اثرات منفی نور محیط شبانه را آزمایش کرد. گوشی های هوشمند، و دیگر دستگاه های نوری با LED هایی که در شب روشن و خاموش می شوند، میزان ملاتونین و افزایش هشیاری با بالا می برند.
استفاده از لنزهای رنگی که نور آبی را از بین می برد، این اثرات را خنثی می کند. 
 
و چه چیزی باعث بی خوابی شما می شود و چگونه با آن مبارزه می کنید؟ با ما در نظرات به اشتراک بگذارید.
 

نظرات

در ادامه بخوانید...

چرا افراد مبتلا به آلزایمر تمایل زیادی به خوابیدن در روز دارند

در
چرا افراد مبتلا به آلزایمر تمایل زیادی به خوابیدن در روز دارند
کیفیت پایین خواب و اختلال خواب، آپنه تنفسی و خرخر کردن تاثیرات مخربی روی مغز دارد و احتمال ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد.تغییرات مغزی ناشی از بیماری آلزایمر به آرامی و در سکوت و اغلب دو دهه قبل از ظهور علائم بیماری آلزایمر، مانند از دست دادن حافظه و سردرگمی آغاز می گردد.
موادی در مغز به نام پروتئین های بتاآمیلوئید و تاو که به تشکیل پلاک ها و گوریده ها منجر می گردد در ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارند. با پیشرفت بیماری، بخش هایی کلیدی در مغز کوچک شده و برخی از تحقیق ها نشان می دهد که خواب بی کیفیت عاملی برای سرعت بخشیدن به پیشرفت بیماری آلزایمر است.
بیماری آلزایمر با تغییراتی که در مغز بوجود می آورد خوابیدن را دشوار کند.اگر فردی را با بیماری آلزایمر می شناسید ، ممکن است متوجه شوید که آنها اغلب زمان زیادی را در روز به حالت خواب می گذرانند.
این بیماری آلزایمر نیست که باعث می شود که عزیزان شما بیشتر در روز بخوابند.بلکه ، تغییرات مغز ناشی از بیماری دژنراتیو می تواند در ریتم شبانه روزی بیمار اختلال ایجاد کند ، چرخه روزانه ای که به تعیین الگوهای خواب  و یا بی خوابی شخص کمک می کند.
 
روش های مختلفی وجود دارد که آلزایمر می تواند روی عادتهای خواب فرد تأثیر بگذارد. به جای اینکه شب ها بخوابند ، ممکن است در طول روز زیاد بخوابند. برای دیگران ، آنها ممکن است پدیده ای به نام غروب خورشید را تجربه کنند ، که با تاریک شدن روز موجب بی قراری ، تحریک پذیری یا سردرگمی فرد آلزایمر ی می شود. غالباً ممکن است خوابیدن در یک بیمار مبتلا به آلزایمر مشکل باشد و در رختخواب خود بیدار بماند. به ویژه برای مراقبین ، این می تواند یک وضعیت دشوار را حتی بیشتر به چالش بکشد - اگرچه روش هایی برای کمک به بیماران آلزایمر برای خواب بیشتر وجود دارد.

نظرات

در ادامه بخوانید...

چگونه راحت بخوابیم؟ 6 محصول

در

وقتی که صحبت از زندگی سالم پیش می آید، تغذیه مناسب، فعالیت بدنی مناسب، و خواب کافی بسیار مهم هستند. و زمانی که دو مورد اول بسیار جدی گرفته می شوند،بسیاری از مردم هنوز در مورد خواب کافی شبانه مشکل دارند.در حقیقت، 40 درصد از مردم، کمتر از شش ساعت در هر شب می خوابند.این در سال 1320 ، یازده درصد بوده است.

در حالی که خواب ناکافی را می توان به هر تعداد دلیل آگاهانه ربط داد، مشکل راحت خوابیدن به تعداد زیادی عوامل غیرقابل کنترل ،شامل دردهای مزمن، اختلالات خواب و همچنین عوامل محیط بستگی دارد. اگر شما کسی هستید که با به خواب رفتن و یا خواب راحت مشکل دارید، می توانید شش محصول تغییر دهنده ی زندگی را پیدا کرده و آنها را بررسی کنید! 

چگونه راحت بخوابیم؟

1. تشک بنفش

برای افراد مبتلا به کمر درد، خوابیدن بر روی تشک های عادی میتواند دردناک و ناراحت کننده باشد.به این دلیل که این تشک ها بیش از اندازه نرم یا بیش از اندازه سفت هستند.آیا واقعآ می خواهید تشکی با چنین ویژگی هایی داشته باشید؟آنچه شما واقعآ می خواهید تشکی است که ستون فقرات شما را حمایت کند و جابگاه آرامی برای باسن و شانه ها باشد.راه حل تشک بنفش جدید است، که در قسمت هایی نرم و بعضی  جاها محکم است.از مواد جدیدی که هرگز در تاریخ تولید تشک سابقه نداشته در ساخت آن استفاده شده است.و با حمایت تعداد زیادی از ثبت کنندگان اختراعو تکنولوژی های خاص ساخته شده، این تشک شما را مبهوت خواهد کرد. آیا هنوز هیجان زده نشده اید؟ خب، اگر بعد از 100 شب، باز هم هیجانی نشدید می توانید پولتان را پس بگیرید.این قوی ترین تضمین ممکن در صنعت تشک سازی است.

2. نور بیدار باش فیلیپس

بدن ما به شیوه ای طراحی شده است که هنگام حضور نور در حالت بیداری و فعالیت قرار می گیرد و در زمان تاریکی به خواب می رود.مشکل این است که خیلی از ما قبل از طلوع خورشید بیدار می شویم، که می تواند ساعت درونی بدن ما را مختل کند و باعث حس خستگی در ما شود. اینجاست که نور بیدارباش فیلیپس وارد کار می شود.یک ساعت زنگ دار است که ویژگی آن نوری است که همزمان با نزدیک شدن زمان بیداری به تدریج روشن تر می شود . تعداد انگشت شماری از این محصول وجود دارد اما این بهترین نوعی است که تا به حال دیده اید.

 

3. کیسه ژل سرد(Gel’O Cool Mat)

آیا همیشه در شب های گرم تابستان و بهار غرق عرق از خواب بیدار می شوید؟ اگر چنین است، می دانید که این حالت مخرب می تواند تبدیل به الگوی خوای شما شود. این کیسه 24*35 اینچ طول دارد و طراحی شده تا یخ زده شود و در زیر بالش یا تشک شما قرار می گیرد.به طور چشمگیری درجه حرارت بدن شما را کاهش می دهند و شب خنکی را برای شما به ارمغان می اورد.همچنین می توان در زمستان به گرم شدن شما کمک کند.

4. غذای شبانه

احتمالا شما در تمام طول عمرتان قبل از خواب به خوردن غذاهای ناسالم پرداخته اید که باعث افزایش وزن شما می شود.خب،نه به این سرعت پیش نروید. تحقیقات نشان داده که گرسنگی برای خواب بسیار مضر و مخرب است و میان وعده ی قبل از خواب می تواند کیفیت خواب را بهبود بخشد.با این وجود، باید مواظب آنچه که می خورید باشید.این محصول غنی از فیبر و کربن است، و کالری زیادی ندارد و شامل Chocamine و ملاتونین است که باعث ارامش و خواب می شود.

5. نوشیدنی Just Chill

بعد از خوردن بسته غذایی شبانه تان، به چیزی نیاز دارید که بنوشید. پس نوشیدنی آرامبخش Just Chill را بنوشید! ترکیب اختصاصی آن شامل موادی مانند ال تیانین، سنبل هندی، منیزیم، و جنسینگ است که همگی باعث بهبود ارامش می گردند. بهتر از همه ی اینها این است که این نوشیدنی فقط 50 کالری دارد.(سیارک)

6. برطرف کننده ی میکروب ها و قارچها

میکروبها، قارچ ها و مواد حساسیت زا در شب اذییتان می کنند و باعث تحریک شما می شوند؟خب، به یک راه حل نیاز دارید. تصفیه کننده ی هوا برطرف کننده ی میکروب و قارچ تا 99 درصد باکتری های موجود در هوا را از بین می برد(اتاقی به مساحت 650 فوت مربع).این وسیله ناخالصی های موجود در هوا را با دمای 400 درجه ای تخریب می کند. این راه حل حل خوبی برای کسانی است که از مشکل سینوسی مزمن رنج می برند.

نظرات

۱۳۹۵/۸/۱Help, I've been informed and I can't become igntoanr.

در ادامه بخوانید...

خواب راحت و کافی 16 ماده غذایی

در


طبق گزارش CDC، بیش از یک سوم آمریکاییها خواب کافی و راحت ندارند. این مساله ممکن است بخاطر این باشد که آنها تا دیر وقت بیدار بوده و یا بخاطر استرسی است که از اخبار روزانه میگیرند. اما منظور ما در این مقاله، غذا است. همه میدانند که خوردن قهوه ی شیرین قبل از خواب ایده‌ی خوبی نیست. در این پست با متخصصینی گفتگو شده است که نظر شما را به آن جلب میکنیم. ما در اینجا به دنبال آن دسته از مواد غذایی هستیم که به عنوان آرام بخش برای خواب کافی عمل کند، و نه تحریک کننده. (سیارک)

متخصص تغذیه به نام لیدز پین میگوید: گروهی از مواد غذایی هستند که باعث میشوند ما سریع خوابیده یا کیفیت خوابمان بهتر شود و خواب کافی و راحت داشته باشیم. ملاتونین (هورمونی که چرخه خواب و بیداری بدن را تنظیم میکند) و سروتوئین (یک ماده ی شیمیایی که خلق و خوی طبیعی بدن را تثبیت میکند) دو هورمون اصلی برای خواب کافی و راحت میباشند. غذاهای حاوی ملاتونین با تیریپتوفان (یک اسید آمینه‌ی ضروری که به بدن کمک میکند ملاتونین و سروتوئین ایجاد کند) و ویتامین B6 (که به ایجاد ملاتونین کمک میکند) در ایجاد یک خواب کافی و راحت و با کیفیت بسیار موثر هستند.

لاغری با خواب کافی

راهنمایی های روزانه برای خواب بهتر

تراپی آنلاین برای درمان بیخوابی

برای داشتن یک خواب خوب، زیاد خوردن ملاک نیست، مهم این است که به اندازه بخورید. خوردن بیش از 200 کالری در آخر شب موجب اختلال در خواب شما میشود.

در اینجا غذاهایی را نام میبریم که به شما کمک میکنند بهتر بخوابید.


1. بادام: بادام غنی از منیزیم و یک میان وعده‌ی خوب برای یک خواب کافی و خوب میباشد. یک انس بادام حاوی هشتاد گرم منیزیم است که بیست درصد ارزش غذایی روزانه را فراهم میکند. یک مشت بادام با چای بابونه میتواند یک خواب آور خوب باشد. سعی کنید بادام را به صورت خام و بدون نمک مصرف کنید. (سیارک)
    2. موز: موز غنی از پتاسیم و منیزیم بوده و به شل شدن عضلات کمک میکند، در نتیجه یک میان وعده خوب برای خواب کافی میباشد. موز حاوی تریپ توفان است که به تولید هورمون خواب آور سروتوئین و ملاتونین کمک میکند. یک اسموتی مخلوطی از موز، شیر بادام و انواع توت ها یک نوشیدنی عالی برای این منظور است. 


    3. گریپ فروت: ماده ی مغذی مهم دیگر برای خواب کافی، لیکوپن میباشد. افرادی که لیکوپن بیشتری مصرف میکنند مشکل به خواب رفتن ندارند. گریپ فروت حاوی لیکوپن بوده و علاوه بر خواب، به سلامت قلب و استخوانها نیز کمک میکند.
    4. ماست: ماست حاوی تریپ توفان است که به بدن کمک میکند تا سروتوئین تولید کند. ماست ساده با یک کربوهیدرات مانند موز عمل کرده و باعث میشود تریپ توفان به سمت سلولهای مغز حرکت کرده و باعث خواب آلودگی شود.
   5.  چای: بسیاری از مردم با خوردن چای برای یک خواب کافی و خوب آماده میشوند. یک نوشیدنی گرم مانند چای فاقد کافئین، مثل چای بابونه، اسطوخودوس، نعنا و یک فنجان شیر گرم تسکین دهنده‌ی خوبی بوده و بدن را برای یک خواب خوب آماده میکند.


    6. ماهی سالمون: برای داشتن یک خواب خوب شبانه، از ماهی سالمون که سرشار از ویتامین B6 میباشد استفاده کنید. تحقیقات نشان داده اند که افرادی که هفته ای سه مرتبه ماهی سالمون مصرف میکنند عملکرد خوابشان بهتر از دیگران است.


    7. توت فرنگی: این توت شیرین منبع طبیعی خوبی از ملاتونین بوده و خوردن توت فرنگی با ماست کم چرب پروتئین بدن شما را فراهم کرده و تسکین دهنده میباشد.
    8. تخمه آفتاب گردان: مغز آفتاب گردان یک میان وعده خوب برای قبل از خواب میباشد. این مغز علاوه بر تریپ توفان، مملوء از فیبر و چربیهای سالم میباشد که جلوی گرسنگی را میگیرد. خوردن اسموتی که با یک قاشق کرده آفتاب گردان، پودر آجیل و ماست کم چرب تهیه شده آرام بخش خوبی میباشد.

اختلالات خواب

علم توضیح می دهد که چرا مردم دوست دارند با پتوی سنگین و تهویه هوا روشن بخوابند؟
   9.  گیلاس: کارشناسان اعلام نموده‌اند که گیلاس یا آلبالو خشک و آب گیلاس از ملاتونین بالایی برخوردار بوده، و اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی خوبی دارد. اگر از دردهای خاصی رنج میبرید، نوشیدن آب گیلاس یا آلبالو به طور روزانه درد شما را تسکین میدهد.


    10. گوجه فرنگی: هورمونین ملاتونین موجود در گوجه فرنگی‌های قرمز فوق العاده خواب آور میباشد. خوردن گوجه فرنگی با روغن زیتون دو برابر انگور و گیلاس ملاتونین تولید میکند.
    11. ماهی تن: این ماهی به داشتن خواب کافی و خوب کمک میکند. ماهی تن حاوی ویتامین B6 و سلنیوم است که کمبود سلنیوم باعث اختلال در خواب میگردد.
    12. بوقلمون: یکی دیگر از مواد غذایی غنی از تریپ توفان بوقلمون میباشد. بوقلمونی که بخاطر خواب آور بودنش خوردن آن قبل از مراسم شکرگزاری ممنوع شده است.خوردن بوقلمون با غلات کامل یک میان وعده‌ی خوب برای یک خواب خوب میباشد.(سیارک)


   13.  سیب زمینی شیرین: سیب زمینی منبع خوبی از فیبر، ویتامین B6 و A و C و مقدار کمی پتاسیم و منگنز میباشد. کربوهیدرات موجود در سیب زمینی به تولید سروتوئین کمک میکند. منیزیم و روی دو ریز مغذی هستند که در ایجاد ملاتونین نقش دارند.


    14. اسفناج: اگرچه ملاتونین در ایجاد یک خواب خوب نقش دارد، اما کمبود منیزیم باعث اختلال در خواب شبانه میگردد. اسفناج سرشار از منیزیم میباشد. سعی کنید اسفناج را به همراه سالاد یا اسموتی یا به صورت سرخ کرده مصرف کنید.
    15. گردو: یک ماده‌ی غذایی عالی برای تقویت خواب کافی و راحت گردو میباشد. گردو علاوه بر روغن غیر اشباع مانند امگا3، غنی از ملاتونین بوده و نشان داده شده است که سطح گردش ملاتونین را در بدن افزایش میدهد. گردو را به سالاد اضافه کرده یا به همراه سس مصرف کنید.
   16. شاهی: کلسیم یک عنصر اصلی برای ایجاد خواب کافی است. تحقیقات نشان داده اند که غذاهای غنی از کلسیم به تولید تریپ توفان و ملاتونین کمک میکنند. شاهی سرشار از کلسیم است. سعی کنید آن را با سالاد، سوپ، یا ساندویچ مصرف نمایید.منبعmsn.com

ترجمه  itrans.ir

نظرات

در ادامه بخوانید...

علل اصلی دیدن کابوس چیست بخش اول

در

همه ما کم و بیش تجربه مشاهده صحنه ای ترسناک را در هنگامی که خواب هستیم داریم؛ تجربه هایی که از آن ها با نام کابوس یاد می کنیم. زمانی که در حین تجربه چنین کابوس هایی، با تمام وجود خود تلاش می کنیم که از خطراتی که در کابوس خود با آن ها مواجه شده ایم، فرار کنیم، از خواب بیدار شده و هوشیاری خود را به دست می آوریم و تنها این گونه است که از خطرات رؤیای بد و کابوس خود آزاد می شویم. کابوس ها از آن جمله پدیده هایی هستند که کم و بیش، همه ما، با آن ها سر و کار داریم و این کابوس ها، غالباً در هنگام شب به سراغ افراد می آیند. جالب است بدانید که کودکان بیشتر از افراد بالغ در معرض دیدن کابوس قرار می گیرند. اما سؤالی که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید این است که در درجه اول، چه چیزی باعث می شود افراد به هنگام خواب خود کابوس ببینند؟  آیا زمانی وجود دارد که دیگر تجربه این گونه کابوس ها را نداشته باشیم؟ با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیق تری در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم.

علت اصلی دیدن کابوس

اگر بخواهیم تعریفی جامع و کلی از کابوس و ماهیت آن در اختیارتان قرار دهیم، با عنوان کنیم که کابوس ها غالباً مجموعه تصاویری کاملاً واضع و بسیار ترسناک هستند که فرد در هنگام مشاهده آن، تمامی جزئیات یک واقعه را به خوبی می بیند. این کابوس ها تقریباً در تمامی موارد به اندازه ای ترسناک هستند که معمولاً فردی که آن را مشاهده می کند، پس از بیدار شدن، برای مدتی دچار استرس و واهمه خواهد بود و کمی زمان می برد تا بتواند به انجام کار های روزمره خود بپردازد. نکته ای که در خصوص کابوس ها وجود دارد این است که معمولاً در میان کودکان شایع تر هستند. بنا به آمار و اطلاعات منتشر شده در این خصوص از آکادمی تخصصی خواب درمانیِ آمریکا، رقمی در خصوص تعداد کودکانی که معمولاً کابوس می بینند منتشر شده است: بین ده تا پنجاه درصد کودکان میان پنج تا دوازده سال، به طور معمول، در هنگام خواب شب شان، کابوس هایی را تجربه می کنند. مخوف بودن این کابوس ها بعضاً تا به اندازه ای است که باعث می شود کودکان با والدین خود در خصوص این کابوس ها صحبت کرده و به آن ها پناه آورند. عوامل مختلفی وجود دارند که در نهایت سبب می شوند کودک در هنگام شب دچار این گونه کابوس ها شود: گوش دادن به یک داستان ترسناک و یا دیدن فیلمی این چنینی، داشتن اضطراب و استرس شدید از صبح که وارد مدرسه شده اند و یا حتی مرگ یکی از اعضای خانواده. البته این مسئله دیدن کابوس در کودکان به نسبت سایر افراد، به نسبت از اهمیت کمتری برخوردار است، چرا که به مرور زمان و هنگامی که کمی بزرگتر شوند، از این کابوس ها رهایی خواهند یافت. اما شرایط برای افرا بالغی که کابوس می بینند چگونه خواهد بود؟

در حقیقت تعداد افراد بالغی که از دیدن کابوس رنج می برند، بسیار کمتر از کودکان است؛ تنها بین دو تا هشت درصد از کل جمعیت افراد بالغ دچار این کابوس ها هستند. عواملی که سبب مشاهده این کابوس ها در افراد بالغ می شوند، تقریباً همان هایی است که در کودکان سبب این کابوس ها می شوند و پیش تر در خصوص آن توضیحاتی داده شد. کوئین لوِنبرگ یک تحلیل گر رؤیا های شبانه و نویسنده چند کتاب شناخته شده در این خصوص است و در گفتگویی که در زمینه کابوس ها و رؤیا ها با او شد عنوان کرد که پیش از هر چیزی باید این نکته را به خاطر داشته باشیم که دیدن رؤیا در هنگام خواب، به گونه ای یک فرایند فکر کردن است؛ به عبارت دیگر افکاری که در طول روز داشته ایم، به هنگام خواب و در غالب رؤیا ادامه پیدا می کنند. کوئین در خصوص این مسئله عنوان کرد: «زمانی که قصد داریم بخوابیم و زمانی که هنوز در مرحله حرکت سریع چشم هستیم (REM، مشخصه این خواب ، حرکت چشم ‌ها، تندتر شدن تنفس و افزایش فعالیت مغز است) به مسائل و مشکلات خود فکر می کنیم و این عمده دلیلی است که باعث کابوس دیدن می شود. در طول روز، به واسطه شلوغی محیط کار یا هر جای دیگری که در آن هستیم، زمانی که فکر بدی به سراغمان می آید، به سادگی قادر خواهیم بود فکر خود را متمکز چیزی دیگر کنیم و از شر مسائل و مشکلات آزار دهنده رهایی یابیم، اما در هنگام خواب شرایط کاملاً متفاوت است. در حقیقت زمانی که خواب هستیم و مجبور می شویم برای مدتی با خود خلوت کنیم، تمامی این فکر های نا خوشایند به سراغ مان آمده و غالباً راهی برای رهایی از آن ها نمی یابیم.».

البته باید خاطر نشان کرد که مشکلات و تعارضاتی که فرد با آن ها دست و پنجه نرم می کنند، تنها علت دیدن کابوس های شبانه نیستند. رژیم غذایی نا مناسب نیز از دیگر عواملی است که می تواند در نهایت باعث تکرار این گونه کابوس ها در طول شب شود. معمولاً کسانی که کمی پیش از ارفتن به تخت خواب خود غذا می خورند، بیشتر از سایرین خود را در معرض دیدن این گونه کابوس ها قرار می دهند. به عبارت دیگر، خوردن غذا هایی که حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات هستند، در ساعات آخر شب و نزدیک به زمانی که قصد خوابیدن دارید، باعث می شود فعالیت های مختص به مغز و در کنار فعالیت های مربوط به سوخت و ساز بدن (فعالیت های متابولیک) به طور گسترده ای افزایش پیدا کند.

کارُل واسرمن نیز یک متخصص سلامت است و در حال حاضر در مرکز سلامتی در منهتن فعالیت می کند. به باور او بسیاری از افراد به برخی مواد خوراکی حساسیت یا آلرژی دارند و این در حالی است که خود این افراد از این حساسیت شان آگاهی ندارند. به باور کارُل این هم از جمله مسائلی است که در نهایت می تواند سبب کابوس دیدن فرد شود. او در این خصوص عنوان کرد: «برای نمونه اگر شما به هلو حساسیت دارید و از این مسئله آگاهی ندارید، ممکن است به واسطه مصرف آن دچار کابوس های شبانه شوید. در این صورت تنها کافی است که خوردن بستنی با طعم هلو را (برای نمونه)  پیش از آن که به تخت خواب بروید متوقف کنید.». کارُل در ادامه عنوان کرد که برای نمونه خودِ او از حساسیت اش به میگو آگاهی نداشت و هر موقعی که میگو می خورد، شب ها دچار کابوس می شد. او در این خصوص گفت: هر زمانی که میگو می خوردم، شب نمی توانستم طبق روال هر روز خود، خوابی عادی داشته باشد و غالبه خواب های بدی می دیدم. به همین خاطر بود که خوردن میگو را متوقف کردم و حالا دیگر همانند گذشته راحت و کامل می خوابم و دیگر کابوسی هم به سراغ ام نمی آید.

در بسیاری از موارد، کابوس هایی که افراد بالغ می بینند، کاملاً غیر ارادی است و خود خواهان دیدن این گونه کابوس ها نیستند، با این وجود، عوامل روانی بسیاری هستند که به مککر شدن این کابوس ها و رخ داد آن ها دامن می زنند؛ نگرانی و اضطراب و افسردگی از جمله این مسائل روانی هستند. تغذیه نا مناسب نیز می تواند از دیگر عوامل عمده مشاهده کابوس و تکرار آن باشد. علاوه بر آن چه عنوان شد، برخی از اختلالات مروبط به خواب نیز هستند که در نهایت باعث خواهند شود فرد در معرض مشاهده کابوس هایی مُزمن تر و به مراتب بدتر قرار بگیرد؛ از جمله این اختلالات می توان به آپنه خواب (قطعی فرایند تنفس برای مدتی حدود بیست ثانیه در هنگام خواب که روند خواب کامل و معمول فرد را دچار اختلال می کند) و سندرم ناراحتی های مربوط به پا اشاره کرد. اما سؤالی که در این جا پیش می آید این است که زمانی که هر یک از این اختلالات سبب مشاهده کابوس می شوند، چه فعل و انفعالاتی در مغز انسان رخ می دهد؟

فعل و انفعالاتی که به هنگام دیدن کابوس در مغز انسان رخ می دهد

به طور معمول، کابوس های در یک سوم پایانی خواب شبانه انسان رخ می دهند و این دقیقاً زمانی است که خوابی که با نام REM (rapid eye movement) یا حرکت سریع چشم می شناسیم، حالت اصلی خواب ما را به وجود می آورد. اگر بخواهیم به طور کلی فرایند خوابیدن را بررسی کنیم، باید عنوان کنیم که این فرایند به چهار مرحله تقسیم می شود: مرحله اول شروع خواب است و مربوط به دقایق و بعضاً ساعت های نخستین خواب می شود، مرحله دوم را با نام خواب سبک می شناسیم، مراحل سوم و چهارم خواب نیز، خواب عمیق نام دارند که مهمترین و اصلی ترین مراحل خواب هستند. حرکت سریع چشم (REM) که پیش از این نیز توضیحاتی در خصوص آن داده شد، معمولاً، هر نود دقیقه یک بار در طول خواب انسان رخ می دهند؛ همان گونه که از نام اش پیدا است، طی این اتفاق، چشم های انسان شروع به حرکت کردن می کنند (با سرعتی زیاد). علاوه بر این طی REM، فعالیت مغز انسان به بالاترین حد ممکن خود می رسد و نیز در کنار مغز، بسیاری از نیروهای محرکه در بدن، فعالیت بیشتر و مؤثر تری از خود نشان می دهند. به طور کلی، امکان خواب دیدن (کابوس و  رؤیا) در تمامی مراحل خوابی که عنوان شد، قابل روی دادن هستند و نزدیک به هشتاد درصد افراد، زمانی که در دو مرحله اولیه خواب خود، اگر کابوس یا رؤیا ببینند (بیشتر کابوس)، از خواب بیدار می شوند و این در حالی است که این درصد تا عدد چهل برای کسانی که در مراحل سوم و چهارم یا خواب عمیق خود کابوس می بینند کاهش پیدا می کند. نکته دیگری که در این خصوص وجود دارد این است که امکان کابوس دیدن افراد، در هنگامی چشم با سرعت حرکت می کند (REM)، صرف نظر از این که در کدام مرحله از خواب خود باشند نیز وجود دارد. این اطلاعاتی است که در مقاله ای با عنوان «پزشک خانواده آمریکایی» منتشر شده است.

آمیگدالا یا بادامک مغز (ساختاری بادامی ‌شکل در دستگاه کناره‌ ای مغز که مرکز ترس است) که به طور اساسی توسط لوب ها یا نرمه های پیشین مغز، فعالیت شان تنظیم می شود، نقش بسیار مهم و اساسی ای در شکل گیری کابوس ها در هنگام خواب ایفا می کند. بنا به تحقیقات صورت گرفته و تصویر های تخصصی ای که از پیام رسان های عصبی در مغز گرفته شده اند، مشخص شده است که این بادامک مغز یا آمیگدالا، هنگامی که حرکات چشم در خواب سریع است، بیشترین فعالیت را از خود نشان می دهند. پاتریک  مک نامارا، کتابی در خصوص کابوس ها و راه حل هایی برای این معضل نوشته است و در این کتاب خود بیشتر سخن از این می گوید که آمیگدالا در مغز، نقش عمده ای در دریافت بازخورد های منفی، مانند ترس و خشم و عصبانیت دارد. این مسئله خود تا حدودی می تواند پرده از این مسئله بردارد که چرا به هنگام فعالیت بیش از اندازه آمیگدالا در مغز (به هنگام خوابیدن) می تواند در نهایت باعث ترس و وحشت فردی شود که کابوس می بیند.

یکی از محققان که لوونبرگ نام دارد در این خصوص عنوان کرد: «زمانی که وارد مرحله حرکات سریع چشم می شویم (در این مرحله است که دیدن رؤیا یا کابوس به وقوع می پیوندد)، در چگونگی کارکرد مغز تغییرات عمده ای حاصل می شود (بخش های مشخصی از مغز انسان، دیگر همانند حالت عادی فعالیت نخواهند کرد و این در حالی است که بخش های دیگری، فعالیت شان به مراتب بیشتر از حالت عادی می شود). در نهایت همین مسئله باعث می شود که به جای این که کلمه ها و چیز های کاملاً واقعی به ذهن انسان راه پیدا کنند، تصاویر، نماد ها و نشانه ها، احساسات و در نهایت استعاره ها جای این طرز تفکر واقعی و لفظی را میگیرند.».

کسانی که بیش از سایرین کابوس می بینند

همان گونه که پیش از این نیز عنوان شد، بیشتر این کودکان هستند که در معرض دیدن کابوس های شبانه قرار می گیرند و برخی از انسان های بالغ نیز کم و بیش، در طول زندگی خود تجربه دیدن کابوس را دارند. با این وجود سؤال دیگری که در این خصوص مطرح می شود این است که کدام دسته از انسان های بالغ هستند که بیشتر از سایرین در معرض مشاهده کابوس و به عبارت دیگر رؤیاهای ناخوشایند قرار می گیرند؟

برای پاسخ به این سؤال توجه شما را به مطالبی که در این خصوص عنوان خواهیم کرد، جلب می کنیم: تحقیقات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است و نتایج این تحقیقات همه حاکی از آن است که سن و سال فرد، خصوصیات شخصیت فرد و در نهایت آسیب های روحی و روانی که افراد در طول زندگی خود تجربه می کنند به طور قابل ملاحظه ای بر این مسئله تأثیر گذار خواهند بود که چند وقت یک بار این گونه کابوس ها گریبان گیر خواب شبانه افراد شوند. در سال 1990 تحقیقاتی انجام شد و نتایج آن در ژورنالی با نام «روانشناسی نا به هنجاری ها» منتشر شد. برای انجام این تحقیقات گروهی از دانش جویانی مد نظر قرار گرفتند که برای مدتی مجبور بودند زمان زیادی را صرف مطالعه دروس خود کنند. این نتایج حاکی از آن بود که بالغ بر چهل و هفت درصد از کل این دانش جویان، در یک بازه زمانی دو هفته ای، حداقل یک با دو بار در طول هفته، دچار کابوس های شبانه می شدند. نکته ای که در خصوص این تحقیقات وجود داشت این بود که هیچ یک از افرادی که کابوس می دیدند، سابقه تجربه های بسیار بد و یا اضطراب و استرس شدید نداشتند. همین مسئله باعث شد تا همگان به این فکر فرو بروند که کمی در خصوص کابوس های شایع در میان افراد بالغ اشتباه می کرده اند و این گونه به نظر می رسد که کابوس دیدن در میان افراد بالغ، شایع تر از آن چیزی است که پیش از آن فکر می کرده اند. این مقاله ادامه دارد...ترجمه  itrans.ir 

در سیارک بخوانیم:

اختلال عجیب و غریب خواب 10 مورد 

راهکارهایی برای رفع خستگی ناشی از کمبود خواب 

چگونگی فعالیت مغز انسان هنگام خواب 

دیدم به خواب خوش که به دستم پیاله بود 

چرا داشتن خواب کافی برای بدن لازم است

نظرات

در ادامه بخوانید...

خواب راحت با این محصولات غذایی

در


برای داشتن سلامتی، یک بزرگسال نیاز به خواب کامل 8 ساعته دارد. اگر در طول روز دائما استرس را تجربه میکنید، استرس فیزیکی و روانی به شما اجازه نمی دهد که در شب خواب راحت و  آرام داشته باشید.در نتیجه ی بی خوابی صبح با تنی خسته و کوفته از خواب بیدار شده و  سعی می کنید خستگی خود را با یک فنجان قهوه از تن درآورید. در صورتی که از بی خوابی در شب رنج می برید، بهتر است به جای نوشیدن قهوه تغییراتی در منوی تغذیه روزانه خود ایجاد کنید، زیرا کیفیت خواب به طور مستقیم با آنچه که در طول روز می خورید مربوط می شود در حالی که محصولاتی مانند قهوه به ما انرژی و سرزندگی می بخشد، بعضی از مواد غذایی سیستم عصبی را آرام می کنند و در به خواب رفتن ما کمک می کنند.خیلی ها برای خوابیدن از قرص های خواب آور استفاده می کنند اما سوال این است چگونه بهتر بخوابیم و چه محصولات غذایی که به بهتر خوابیدن کمک کنند کدام است؟ چه محصولاتی به افزایش هورمون خواب در بدن کمک می کنند؟  شما را با این هشت محصول آشنا می کنیم تا با بی خوابی مبارزه کنید.


کیوی خواب آور است


میوه کیوی پر از ویتامین های C و E، سروتونین و اسید فولیک است، و شما را برای یک میان وعده قبل از خواب آماده می کند. کیوی ترکیبی از مواد مغذی است که به شما اجازه می دهد تا به سرعت به یک خواب راحت بروید.

محصولات سویا برای بهبود خواب


محصولات سویا مانند توفو، میسو و سویا با اودامام در ایزوفلاون ها غنی هستند. این ترکیبات تولید سروتونین را افزایش می دهند، که در میان چیزهای دیگر برای تنظیم ریتم های بدن است. مطالعات منتشر شده در نشریه تغذیه در سال 2015 نشان داد که در بزرگسالانی که دو یا چند بار از سویا مصرف می کنند، کیفیت و طول مدت خواب به طرز چشمگیری بهبود می یابد.

مواد غذایی غنی از فیبر رژیمی به بهبود خواب کمک می کنند

مواد غذایی فیبر بالا یکی از مواد اصلی است که به طور طبیعی باعث بهبود کیفیت خواب می شود. در نتیجه تحقیقات، متوجه شدیم که مصرف فیبرهای رژیمی با فاز خواب آهسته همراه است که تقریبا 80٪ کل زمان خواب است: مقدار بیشتر آنها در رژیم غذایی باعث بهترخوابیدن می شود. فیبر از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می کند که می تواند سطح ملاتونین هورمون خواب را کاهش دهد. الیاف فیبری از محصولاتی مانند عدس، لوبیا، آرتیشو، انجیر خشک و... به دست می آید.

ویتامین B6 موجود در ماهی برای خواب آرام 

اگر مقدار ویتامین B6 در بدن به مقدار کافی وجود داشته باشد، ملاتونین، هورمون خواب بسیار بیشتر تولید می شود. رکورد محتوی این ویتامین در ماهی هایی مانند ماهی قزل آلا و ماهی تن است. خوردن غذاهای غنی از ویتامین B6 نه تنها باعث بهبود خواب می شود، بلکه باعث تقویت حافظه در مغز می شود که به ما اجازه نمی دهد رویاهای خود را فراموش کنیم.

گیلاس حاوی ملاتونین است 

گیلاس از آن دسته از محصولات طبیعی است که حاوی ملاتونین هستند. دانشمندان معتقدند که یک لیوان آب گیلاس معمولی برای مبارزه با بی خوابی بسیار موثر است. در نتیجه تحقیقات، متوجه شدم که برای بزرگسالان مبتلا به بی خوابی مزمن که دو لیوان آب گیلاس را در طول روز نوشیدند، این نوشیدنی به مقابله با بیخوابی کمک کرد و به طور کلی باعث بهبود خواب شد.

 کلسیم موجود در شیر باعث سنتز ملاتونین می شود

کمبود کلسیم در بدن یکی از مجرمان کم خوابی است. به همین دلیل است که یک لیوان شیر گرم به عنوان یک هیپنوتیزم کننده عالی محسوب می شود. علاوه بر کلسیم، شیر حاوی تریپتوفان اسید آمینه است که از آن ملاتونین سنتز می شود. این کمک می کند تا از تنش عصبی خلاص شوید، آرامش میبخشد و به بهبود خواب کمک می کند.

سبزیجات برگ پهن دارای کلسیم هستند


کلسیم بالا معمولا در لبنیات موجود است. با این حال، بسیاری از سبزیجات برگزیده نیز دارای کلسیم هستند، از جمله کلم، کاهو و اسفناج. گنجاندن آنها در رژیم غذایی، باعث افزایش سطح ملاتونین و ایجاد فعالیت روزانه بدن می شود.

موز غنی از پتاسیم و منیزیم است

موز غنی از پتاسیم و منیزیم است که تولید سروتونین و ملاتونین را افزایش می دهد و به عنوان آرامبخش طبیعی عمل می کند. بنابراین، میوه موز کمک می کند تا آرامش داشته باشید و مثل یک قرص خواب طبیعی اثر می کند. بهتر است 2 ساعت قبل از خواب استفاده شود.

نظرات

در ادامه بخوانید...

روز جهانی خواب: چگونه بهتر بخوابیم

در
از سال 2007، یک روز بعنوان روز جهانی خواب جشن گرفته می شود. این امر به منظور توجه عمومی به مشکلات بهداشتی مرتبط با کمبود یا کیفیت پایین خواب ایجاد شده است. علیرغم این که محققان اخیرا سعی در تشخیص اینکه آیا خواب برای حیات ضروری است یا نه داشته اند، جامعه علمی بر اهمیت خواب برای عملکرد طبیعی بدن تأکید داشته است.
خواب برای سلامتی و عملکرد بسیار مهم است. بنابراین، در طی یکی از آخرین مطالعات نشان داده شد که افرادی که به خواب کافی می رسند، 3 برابر اشتباهات در کار را کمتر از افرادی که کیفیت خواب آنها پایین است انجام می دهند.
 
بی خوابی یا سایر اختلالات خواب حداقل 45٪ از ساکنان جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. "كيفيت خواب ضعيف يكي از كم اهميت ترين مسائل جامعه مدرن است. طبق یک مطالعه جهانی فیلیپس، 67٪ از بزرگسالان جهان شکایت دارند که حداقل یک بار در هر شب از خواب بیدار می شوند و 6 نفر از 10 نفر حداقل دو بار در هفته خواب آلودگی روزانه را تجربه می کنند. با توجه به عدم خواب، مردم اغلب احساس ناخوشی می کنند و بیشتر به بیماری های جدی مبتلا می شوند، "اینا کوزینا، مدیر بازاریابی Philips S & RC می گوید.
 
فقط یک نفر در سه نفر از کسانی که خواب میبینند، به دنبال کمک پزشکی هستند. بیشترین تلاش خود را برای مقابله با بی خوابی و سایر اختلالات خواب انجام می دهند. در برخی موارد، این رویکرد واقعا موثر است - مردم شیوه زندگی و عادات غذایی خود را تغییر می دهند و با دقت بیشتر به مسئله بهداشت خواب می پردازند.
 
پزشکان خسته نمی شوند که به ما بگویند که برای رفاه جسمی و عاطفی هیچ چیز بهتر از کیفیت خواب نیست خواب آرام و عمیق.اما آیا تا به حال فکر کرده اید چرا ما باید بخوابیم؟ و یک سوم زندگی را در رویا صرف کنیم، باید حداقل برای چیزی مفید باشد.
 
علم به ما به یادآوری می کند: "هیچ حیوانی ، از جمله انسان، بدون خواب نمی تواند زنده بماند." در سال 1894 محققان کشف کردند که وقتی که توله سگها را در فعالیت مداوم بدون خواب نگه داشتند، چند روز بعد فوت کردند. همانطور که برای افراد، زمانی که دانشمندان خود را از خواب محروم کردند، اثرات مشابهی داشتند: کاهش عملکرد مغز، کم توجهی، تشخیص ندادن زمان و خستگی زیاد.
 
قابل توجه ترین در مورد کم خوابی رندی گاردنر، رکورد دارنده در زمینه محرومیت از خواب، که در سال 1965 ثبت شد، دانش آموز 16 ساله که به مدت  11 روز و 24 دقیقه خواب نخوابید. در پایان آزمایش، او نمیتوانست مشکلات ریاضی ساده را برای مدتهای طولانی تر از چند دقیقه حل کند.
تحقیقات جدید هنوز نشان می دهد که با هر ساعت اضافی خواب از دست رفته، شرکت کنندگان در آزمایش ها احساس بدی می کنند.
 
اما چرا خواب خیلی مهم است؟
دنیای علم موافق است که خواب به دو دلیل اصلی اهمیت دارد: اول، کمک به بازگرداندن تمام سیستم های بدن، از جمله ماهیچه ها، سیستم ایمنی بدن و هورمون ها ؛ ثانيا، خواب نقش مهمی در حفظ بقا دارد و به ما اجازه می دهد موضوعاتی را که ما در مدرسه یا در محل کار آموخته ایم را به منظور استفاده بیشتر مورد توجه قرار دهیم.
 
همانطور که آزمایشات نشان داده اند، به طور جداگانه، باید درباره سیستم ایمنی صحبت کرد در حالی که بدن ما در حال استراحت است،  واکسیناسیون پس از خواب با کیفیت موثر تر است، و پاسخ ایمنی قوی به ویروس را فراهم می کند.
 
بنابراین، با وجود این واقعیت که ما همه چیز راجع به مزایای سلامتی خواب را نمی دانیم، ما واقعا نمی توانیم بدون آن زندگی کنیم. و هرچه سبک زندگی ما نزدیکتر به میزان مطلوب خواب شبانه باشد ،روز بهتری را احساس می کنیم.
 
اصول اساسی که رعایت آنها می تواند خواب را بهبود بخشد عبارتند از:
سعی کنید الکل، کافئین، غذاهای تند و دسر را 4-6 ساعت قبل از خواب نخورید.
فعالیت بدنی را فراموش نکنید، اما قبل از خواب آن را انجام ندهید.
استفاده از گوشی های هوشمند را در رختخواب انجام ندهید.
در رختخواب کار نکنید - فقط برای خوابیدن به رختخواب بروید.
مشکلات طولانی مدت در خواب می تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند، باعث ایجاد افسردگی و سایر اختلالات روانی می شود و باعث تشدید بیماری های مزمن می شود.

نظرات

در ادامه بخوانید...