خواص چغندر

#خواص#چغندر#ویتامین#گیاهان دارویی#داروی گیاهی

 

چغندر

تا به امروز، چغندر، گیاهی است که تقریبا در سراسر سیاره ما توزیع شده است. اولین اشاره به چغندر در منابعی یافت می شود که به قرن چهارم قبل از میلاد می رسد.
با این حال، استفاده از چغندر به اندازه کافی عجیب و غریب بود زیرا اجداد ما چغندر را برای تولید ریشه نمی کاشتند . آنها به برگ این گیاه علاقه مند بودند و برگ ها بخش اصلی خوراکی برای آنان بود.
تنوع خارجی برگ با دم برگ چشمگیر است. صاف و موجدار هستند، شکل برگ ها می تواند مثل مثلثی باشد یا شبیه یک قلب باشد. برگ چغندر ، بسیار گوشتی و آبدار است. طیف رنگی چغندر قابل توجه است - سایه های آن از انواع سبز با ورقه های نازک از قرمز مایل به قرمز و بنفش است.
ترکیب شیمیایی قطعات هوایی گیاه ترکیبی از یک مجموعه از ویتامین ها، و همچنین یک لیست قابل توجه از عناصر میکرو و ماکرو است .
بنابراین، چغندر ها می توانند منبع عالی ویتامین C باشند(6 میلی گرم در هر 100 گرم محصول) باشند. این آنتی اکسیدان قوی توانایی افزایش مقاومت بدن به ویروس ها و باکتری ها را دارد و باعث می شود مقاومت بیشتری در برابر بیماری های مختلف ایجاد شود. علاوه بر این، ویتامین C در تولید کلاژن دخیل است، که به حفظ پوست و موی سالم کمک می کند و همچنین مسئولیت انعطاف پذیری عروق خونی را بر عهده دارد.
 
همچنین تاپ های چغندر شامل ویتامین K  می باشد. ویتامین K مسئولیت لخته شدن خون را برعهده دارد و همچنین با کلسیم همکاری می کند و قدرت بافت استخوانی را افزایش می دهد و به جلوگیری از ایجاد بیماری جدی مانند پوکی استخوان کمک می کند. علاوه بر این، ویتامین K از شروع و توسعه بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. 
 
21 میکروگرم ویتامین A  موجود در ترکیب شیمیایی محصول به طور موثر با رادیکال های  آزاد مبارزه می کند، برای جلوگیری از بیماری های قلبی استفاده می شود، برای حفظ حالت نرمال مخاط دهان ضروری است.
 
علاوه بر این، برگ چغندر شامل ویتامین های گروه B می باشد.( B6 ، B3،B2، B1 و B9 ) که بر روند فرایند متابولیسم در سلولهای بدن تأثیر می گذارد، به فعالیت عادی سیستم عصبی کمک می کند، به انتقال فشارهای عاطفی و فکری، حفظ پوست و عضلات در حالت سالم کمک می کند.
 
علاوه بر این، ارزشمند ترین ماکرو و میکرو الکترون در ترکیب شیمیایی چغندر وجود دارد.
پتاسیم (239 میلی گرم) یک مولفه ضروری است که به تنظیم تعادل مایع بدن کمک می کند که عامل مهمی برای نظارت بر ضربان قلب و شاخص های فشار خون است. همچنین به کاهش ادم(تورم) کمک می کند و اکسیژن رسانی به مغز را بهبود می بخشد.
 
کلر (45 میلی گرم) ماده ای است که پروسه هضم را تحریک می کند، فرمول طبیعی خون را تنظیم می کند، میزان گلبول های قرمز را تنظیم می کند و به حذف مایع اضافی از بدن کمک می کند.
 
سدیم (20 میلی گرم) در تنظیم متابولیسم آب-نمک دخالت دارد، در فرایند تولید آب معده دخالت دارد، اثر واستادولاتیک دارد و به آنزیم های گوناگون غدد درون ریز کمک می کند .
 
گوگرد (15 میلی گرم) در فرایند سنتز کلاژن دخیل است، که مسئولیت شرایط پوست و مو ما است، روند پیری را کند می کند، و همچنین دارای خواص آنتی هیستامین می باشد. همچنین بدون آن، سنتز هموگلوبین غیرممکن است - جزء اصلی فرمول خون است.
 
فسفر (34 میلی گرم) - مولکولی است که به طور فعال در متابولیسم انرژی وارد شده است، به تقویت استخوان و بافت دندان کمک می کند، توانایی های شناختی را بهبود می بخشد.
 
علاوه بر این، ترکیب شیمیایی برگ چغندر شامل 814 میکروگرم آلومینیوم ، 134 میکروگرم مس ، 100 میکروگرم بور ، 2 میکروگرم ید ، 15 میکروگرم فلور ، 15 میلی گرم کلسیم ، 10 میلی گرم منیزیم ، 0.5 میلی گرم آهن ، 0.3 میلی گرم روی ، 0 ، 22 میلی گرم منگنز است.
 
در نهایت، فیبر ، که بخشی از چغندر است، به عنوان یک اسکراب روشی طبیعی عمل می کند. الیاف رژیم غذایی بدن را درگیر می کنند و به طور طبیعی سموم و مواد سمی را از بدن دفع می کنند.
 
همانطور که در مورد میزان کالری برگ چغندر، 100 گرم این محصول فقط 21.1 کیلوکالری است. ترکیب مواد مغذی به شرح زیر است: پروتئین ندارد ، کربوهیدرات ها - 4.2 گرم و چربی ها - 2.1 گرم .

 

 

خواص چغندر

خواص درمانی چغندر در دوران باستان شناخته شده بود. بیماران توصیه می کنند که آن را به منو خود اضافه کنند تا سلامتی خود را حفظ کنند. دلایل این امر واضح است - با توجه به ترکیبات شیمیایی منحصر به فرد دارای طیف گسترده ای از خواص مفید است.
 
1- چغندر یک منبع طبیعی کاروتنوئیدها است. این مواد برای چشم بسیار مفید هستند. یکی از مهمترین کاروتنوئید ها، زئاکسانتین است که در مکانیزم فیلتراسیون نور دخیل است و همچنین به پیشگیری از تغییرات دژنراتیو در شبکیه کمک می کند. علاوه بر این، کاروتنوئیدها خطر ابتلا به تومورهای بدخیم را کاهش می دهند.
 
2- سالاد چغندر به منظور جلوگیری از بیماری های سیستم قلبی عروقی به دلیل محتوای بالای ماده ای به نام بتائین کمک می کند. سطح هوموسستین در خون را کاهش می دهد که باعث ایجاد پلاک های آترواسکلروز و لخته های خون می شود. در نتیجه، خطر حملات قلبی، سکته مغزی و تغییرات پاتولوژیک در عروق کاهش می یابد.
 
3- فیبر و پکتین موجود در برگ چغندر یک اثر تحریک کننده بر اندام های دستگاه گوارش دارند. بنابراین، آنها از رشد فلور بیماریزا ، که می تواند فرآیندهای پوسیدگی و تخمیر در روده را تحریک کند، جلوگیری می کنند. علاوه بر این، وجود فیبر ها اغلب در رژیم های غذایی برای کاهش وزن به دلیل این واقعیت است که به طور طبیعی سموم بدن را از دفع می کنند.
 
4- محتوای آنتی هیستامین های موجود در برگ چغندر یک دلیل عالی برای افزودن به سالاد در رژیم غذایی بهار است، زمانی که بسیاری از درختان و گیاهان شروع به شکوفه دادن می کنند که می تواند یک واکنش آلرژیک ایجاد کند.
 
5- کولین موجود در قسمت های هوایی چغندر باعث جلوگیری از انسداد چربی در کبد می شود و تأثیر مثبتی بر عملکرد آن دارد.
 
6- غذاهای حاوی چغندر در رژیم مادران آینده  بخاطر مقدار بالای اسید فولیک از مشکلات در هنگام رشد جنین جلوگیری می کند.
 
7- غذاهای حاوی چغندر برای افراد مبتلا به بیماری های سیستم غدد درون ریز توصیه می شود، به ویژه کسانی که مشکلات تیروئید و دیابت دارند. با توجه به ترکیب شیمیایی آن، سبزیجات چغندر به «سرعت» سوخت و ساز بدن کمک می کنند و سطح قند خون را نرمال می کنند.
 
8- محتوای آهن در سبزی چغندر بالاتر از اسفناج است . به همین دلیل است که غذاهای محتوی ایت سبزی باید در منو برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند و همچنین افرادی که اغلب سرگیجه دارند و از اضافه وزن فیزیکی و فکری رنج می برند، گنجانده شده است.
 
9- محتوای بالای ید و کبالت باعث بهبود حافظه و تمرکز می شود و همچنین عملکرد شناختی و توانایی تمرکز را بهبود می بخشد.

 

 

چگونگی انتخاب و نگهداری چغندر

برای اینکه یک ظرف ساخته شده از سبزی چغندر نه تنها خوشمزه بلکه مفید نیز باشد، شما باید یاد بگیرید که چگونه این محصول را به درستی انتخاب کنید. هنگام خرید چغندر  باید عوامل متعددی را در نظر بگیریم.
 
اول از همه، طراوت برگ است. آنها باید الاستیک باشند، و دمبرگ ها - متراکم و آبدار هستند. همانطور که در بالا اشاره کردیم، در مورد رنگ، طیف رنگی چغندر با توجه به تنوع متفاوت است. با این حال، در هر صورت، رنگ برگ های تازه باید روشن باشد. هر چه سبز تر باشد ، این احتمال تازه نبودن آن بیشتر است.
 
چغندر در بازارها می توانند در قالب "اصلی"، همراه با محصول ریشه، و به صورت جداگانه فروخته شوند. به عنوان یک قاعده، بسیاری از فروشندگان برگ را از ریشه جدا می کنند. با این حال، اگر شما سبزی را همراه با محصول ریشه بخرید احتمال بیشتری برای خرید یک محصول واقعا تازه دارید.
 
اگر شما چغندر را با سبزیجات خریداری کردید، در خانه، برگها و قلمه ها را در فاصله حدود یک و نیم سانتی متر از غده، ببرید. آنها را به دقت بررسی کنید، هر گونه خراشیدگی، زردی یا آسیب را جدا و پاک کنید. در صورتی که قلمه ها بقایای ماسه یا پر از خاک زمین هستند آنها را تمیز کنید.
 
برگ چغندر را در کیسه یا ظرف درب دار، در محفظه سبزیجات یا در قفسه پایین یخچال قرار دهید.متاسفانه، سبزی چغندر خیلی زود فاسد می شود، بنابر این بیشتر از سه تا چهار روز نمی توانید نگهداری کنید.
 
با این حال،سبزی را می توان یخ زده کرد. برای انجام این کار، بعد از شستن و رفتن آب آن سبزی را ریز کنید و  سپس آنها رادر کیسه فریزی بسته بندی کرده و در فریزر قرار دهید. به این صورت سبزی چغندر خواص سودمند خود را برای چند ماه حفظ می کند.

 

 

استفاده از چغندر در آشپزی

راه های زیادی برای استفاده از چغندر در آشپزی وجود دارد.
اول از همه، برگ های جوان چغندر به عنوان یک عنصر برای ساخت سالاد یا ساندویچ ها مورد استفاده قرار می گیرد. قبل از اینکه شما از مواد غذایی استفاده کنید، باید کاملا شستشو داده شود. علاوه بر این، برای پاک کردن طعم تلخ نسبتا قابل توجه و ایجاد برگ های نرم تر، آنها باید پخته شوند.آب لیمو یا انار ، سرکه سیب ، خامه ترش یا سس مایونز به عنوان سس سالاد چغندر استفاده می شود .
 
استفاده از چغندر و پخت و پز دوره اول. می توان آن را به آش و سوپ اضافه کرد.
 
در مورد غذاهای اصلی، می توان چغندر را به سبزیجات و کوکو های خوراکی اضافه کرد.  یکی از معروف ترین غذاهای تهیه شده بر پایه چغندر ، مثل دلمه است. پر کردن آن از برگ چغندر، پیاز سرخ شده و پنیر  است.به منظور روشن نگه داشتن رنگ برگ، آب لیمو به آن اضافه کنید.
علاوه بر این، ساقه های برگ چغندر در گرجستان بر اساس یک دستور ویژه ترشی می شود و به عنوان یک میان وعده جداگانه سرو می شود.
 
ترکیب محصول چیست؟
چغندر در سالاد با سایر گیاهان و سبزیجات خوب می شود. این سبزیجات می تواند اسفناج، خیار تازه ، کرفس ، کلم، تربچه یا پیاز باشد. برای تأکید بر طعم و مزه طعم جوانه های جوان، می توانید گردو و آب لیمو را به سالاد اضافه کنید .
 
چغندر پخته با کدو تنبل و فلفل ترکیب می شود . همچنین می توانید با ظرف غذای سیب زمینی ، پاستا و یا ظروف برنج  استفاده کنید . ترکیبی بسیار جالب از برگ سبز چغندر با سیب زمینی یا پنیر تند.
 
اگر برگ چغندر برای ساندویچ استفاده می شود، طعم و مزه آن را می توان با سس تند چیلی یا سیر مزه دار کرد .

 

 

استفاده از چغندر در طب گیاهی

ترکیب شیمیایی منحصر به فرد از چغندر، فرصت استفاده از آن به عنوان یک داروی گیاهی  سنتی در دسته گیاهان دارویی برای بیماری های مختلف را می دهد. طب سنتی می داند که بسیاری از دستور العمل ها، که عنصر اصلی آن برگ و چغندر است.
 
بنابراین، برای روده ای که تمایل به یبوست دارد، 20 گرم برگ چغندر خرد شده باید با آب جوش (یک فنجان) دم شود. پس ازصاف کردن، آب سرد شده ، باید در طول روز تقریبا در چهار دوز مصرف شود.
 
برای ترک های زشت بر روی پاشنه ها و برای سردرد شدید، برگهای چغندر را برای مدت سه دقیقه بجوشانید، سپس آنها را له کنید و آن را به مدت حداقل سی دقیقه  پیشانی بمالید.
 
 
برای خلاص شدن از شر آکنه، ماسکی از برگ چغندر که با دقت پخته شده، مورد استفاده قرار گیرد، از گذاشتن ماسک در مناطق اطراف چشم اجتناب کنید.
 
برگ ها نیز در مبارزه علیه کک مک و لکه های سنی بسیار عالی عمل می کنند. در مناطقی که مشکل وجود دارد، برگ های چغندر را به صورت ماسک استفاده کنید.

 

 

عوارض و منع مصرف چغندر

با وجود تمام خصوصیات سودمند چغندر، استفاده از آن باید با احتیاط انجام شود. واقعیت این است که، چون برگ های ریشه بسیار بیولوژیکی هستند، می توانند به بدن آسیب برسانند.
 
کنتراست برای مصرف چغندر سبز عبارتند از:
 
بیماری کلیوی این محصول حاوی اسکولیک اسید (0.67 میلی گرم در هر 100 گرم) است. به عنوان مثال، پس از تعامل با مواد معدنی، با کلسیم و فسفر، این اسید، کریستال هایی را تشکیل می دهد که از بدن به خوبی حذف نمی شوند. 
بیماری های دستگاه صفراوی و کیسه صفرا اگر شما سالاد چغندر مصرف می کنید، اسید اگزالیک می تواند باعث التهاب و تشکیل سنگ ها شود. اجتناب از این به حالت بهبود نوشیدن کمک می کند (یک و نیم تا دو لیتر آب پاک در روز).
دریافت ضد انعقاد .واقعیت این است که برگ دارای مقدار زیادی از ویتامین K است، که دارای خواص ضد انعقادی مشابه است.
اسهال . پکتین هایی که بخشی از سبزیجات چغندر هستند، دارای اثر ملین هستند.
بیماران پانکراتیت، کسانی که از مواد مخدر که حاوی اسکالس اسید است، منع مصرف دارند.
بیماران هپاتیت، سیروز کبدی، هر پروسه التهابی در این ارگان(کبد) منع مصرف دارند زیرا برگ های ریشه باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود و باعث افزایش بار در کبد می شود.
چغندر می تواند فشار خون را کاهش دهد.
 

 

برای کدام بیماران خوردن چغندر کاملاً ممنوع است

چغندر می تواند برخی بیماری ها را تشدید کند.قبل از هر چیز برای افرادی که از گاستریت رنج می برند منع مصرف دارد.
- مسئله این است که با گاستریت با اسیدیته زیاد ، چغندرها حتی در هنگام جوشاندن میزان اسید هیدروکلریک موجود در آب معده را افزایش می دهند. و این در حالیست که حاوی مقدار زیادی قند هم است. و به شکل خام چغندر می تواند صدمات جدی و حتی جبران ناپذیری به همراه آورد. به بیمار درد معده و معالجه طولانی مدت داده می شود و مداخله جراحی نیز از این امر مستثنی نیست . بنابراین ، تا زمانی که شما به طور کامل بیماری را درمان نکنید ، مصرف چغندر کاملاً ممنوع است. "
 
افراد دیابتی نیز باید از خوردن چغندر خودداری کنند ، زیرا حاوی مقادیر زیادی قند است.
 
پزشک خوردن چغندر را به بیماران مبتلا به urolithiasis توصیه نمی کند ، زیرا می تواند باعث تورم و تقویت فرآیندهای التهابی در مفاصل شود.
 
چغندر همچنین روی مشکلات کلیوی تأثیر منفی خواهد گذاشت. پزشکان این موضوع را به این واقعیت نسبت می دهند که مواد موجود در آن منجر به تشکیل سنگ می شود که این امر فقط بیماری های موجود را تشدید می کند.
به طور کلی چغندر تأثیر مفیدی بر عملکرد قلب و رگ های خونی ، کمک به کاهش خطر کلسترول بالا و جلوگیری از تصلب شرایین دارد. این محصول کم کالری است.
 

 

آشپزی با چغندر

پخالی ، که گاهی اوقات نیز مکی نامیده می شود، یک نوع خاص از غذا در گرجستان است. این غذای گرجستانی از سبزیجات تهیه شده است. در این مورد، جزء اصلی گردو است، و مواد باقی مانده متفاوت هستند.
 
در مورد سبزیجات، اغلب گرجستان از چغندر استفاده می کند تا پخالی را تهیه کند.
 
طرز تهیه پخالی اسفناج و چغندر ( Spinach Pkhali)
این غذا با اسفناج، لبو و گردو، برگ چغندر و … تهیه می شود و می توان از کلم، بادمجان، اسفناج، لوبیا، چغندر ،گردو، سرکه، پیاز، سیر و سبزیجات معطر در تهیه آن استفاده کرد.
سبزیجات را بعد از شستن خرد کنید، سپس آنها را در یک ظرف بخارپز با آب جوش بسیار کم قرار دهید. پس از پنج دقیقه، سبزی ها را در آبکش بریزید تا آب اضافی جدا شود.
با یک چرخ گوشت گردو، سیب زمینی آب پز شده، سیر و پیاز را چرخ کنید. تمام ادویه ها را مخلوط و همچنین نمک و فلفل را اضافه کنید. با یک قاشق، یا با دست تمام مواد را مخلوط کنید.
سبزی های را با چرخ گوشت چرخ کنید، سپس با تمام مواد قبلی مخلوط کنید و چند قطره سرکه را به آن اضافه کنید.
حال به صورت گلوله در آورید و وسط هر کدام را کمی فشار دهید و چند دانه انار داخل آن بگذارید.

شما نظری نداری؟

برای ثبت نظر لطفا وارد شوید