پرگابالین با نام تجاری قرص لیریکا

#عوارض و موارد مصرف#دارو#لیریکا# پرگابالین#لایریکا

قرص لیریکا

لیریکا چیست

قرص ليريكا چيست  ؟ داروی پرگابالین با نام تجاری لیریکا (Lyrica) در گروه داروهای ضد ویروسی، دردهای ناشی از عصب،زونا (عفونت ویروسی) به کار می­رود. قرص لیریکا بر پایه پرگابالین pregabalin است - ماده ای است که یک آنالوگ از اسید گاما آمینو بوتیریک است.لیریکا در گروه داروهای  ضد صرع و ضد تشنج قرار دارد.
پرگابالین یک اثر بیهوشی و ضدتشنج را تولید می کند.به عنوان درمان برای درد نوروپاتیک و مزمن، اختلالات اضطرابی، فیبرومیالژیا و آسیب نخاعی مؤثر است. تاثير پره گابالين بر مراكز اپيوئيدی سيستم عصبی مركزی احتمالا به عنوان يكی از عوامل موثر در درمان سندرم متابوليسم است.
 

شکل و فرم انتشار لیریکا

خرید قرص لیریکا خارجی

مواد فعال اصلی: پرگابالین.
اجزاء کمکی: نشاسته، ژلاتین، مانیتول، تالک و غیره
این دارو در قالب کپسول تولید می شود که هر  کپسول لیریکا   شامل  لیریکا ۷۵  ، 150، 225 یا لیریکا 300  میلی گرم پیشگابالین می باشد.
 

موارد مصرف قرص لیریکا

- لایریکا برای درد نوروپاتیک محیطی و مرکزی 
- لیریکا برای صرع، تشنج های جزئی 
- لیریکا برای اختلالات اضطرابی عمومی، فیبرومیالژیا

موارد منع مصرف لیریکا

- در نظر گرفتن دارو در مواردی که بیمار دارای حساسیت شدید ( آلرژی ) به اصل دارو یا یکی از اجزای کمکی این دارو باشد، نباید استفاده می شود .
- در کودکان تجویز نمی شود.

- کودکان و نوجوانان تا 17 سال
- بیماریهای ارثی نادر ، از جمله عدم تحمل گالاکتوز ، کمبود لاکتاز و اختلال در جذب گلوکز / گالاکتوز ؛
- حساسیت بیش از حد به ماده فعال یا سایر اجزای دارو.
- اقدامات احتیاطی: نارسایی کلیه ؛ نارسایی مزمن قلب ؛ مصرف همزمان با مواد مخدر

- در رابطه با موارد جداگانه گزارش شده از استفاده بی رویه قرص لیریکا ، دارو باید با احتیاط برای بیماران با سابقه وابستگی به دارو تجویز شود (چنین بیمارانی در طول درمان با قرص لایریکا  نیاز به نظارت دقیق پزشکی دارند).

 

مصرف پرگابالین برای نقض عملکرد کبد

قرص لایریکا در بیماران مبتلا به اختلال عملکرد کبد ، تنظیم دوز مورد نیاز نیست.
 

مصرف پرگابالین برای اختلال عملکرد کلیه

در صورت نارسایی کلیه باید دارو با احتیاط تجویز شود.

 پرگابالین در بیماران مسن

 پرگابالین در بیماران مسن استفاده شود
بیماران مسن (بالای 65 سال) به دلیل کاهش عملکرد کلیه ممکن است نیاز به کاهش دوز کپسول لیریکا داشته باشند.
 

تاثیر پرگابالین بر بیماران مبتلا به دیابت شیرین 

در برخی از بیماران مبتلا به دیابت ، در صورت افزایش وزن بدن در طول درمان با پرگابالین ، ممکن است نیاز به تنظیم دوز داروهای کاهش قند خون باشد.

تاثیر پرگابالین بر واکنش های حساسیت بالا

در صورت بروز علائم آنژیوادم (مانند ادم صورت ، ادم اطراف دهان یا تورم بافتهای دستگاه تنفسی فوقانی) ، پرگابالین باید قطع شود.
 

تاثیر پرگابالین بر افکار و رفتارهای خودکشی 

داروهای ضد صرع ، از جمله پرگابالین ، می توانند خطر افکار یا رفتارهای خودکشی را افزایش دهند. بنابراین ، بیمارانی که این داروها را دریافت می کنند باید از نظر شروع یا بدتر شدن افسردگی ، افکار خودکشی یا رفتار تحت نظارت دقیق قرار گیرند.
 

تاثیر پرگابالین بر کاهش عملکرد دستگاه گوارش 

با استفاده همزمان از پرگابالین و مواد افیونی ، نیاز به اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ایجاد یبوست (به ویژه در بیماران مسن و زنان) باید در نظر گرفته شود.
 

تاثیر پرگابالین بر سرگیجه ، خواب آلودگی ، از دست دادن هوشیاری ، گیجی و اختلال شناختی 

سرگیجه و خواب آلودگی با درمان پرگابالین مرتبط است ، که خطر آسیب های تصادفی (زمین خوردن) را در افراد مسن افزایش می دهد. در طول استفاده از دارو پس از ثبت نام ، مواردی از دست دادن هوشیاری ، گیجی و اختلال در عملکردهای شناختی نیز مشاهده شد. بنابراین ، تا زمانی که بیماران اثرات احتمالی دارو را ارزیابی نکنند ، باید مراقب باشند.
 

قطع درمان همزمان با تشنج

اطلاعات در مورد احتمال لغو سایر داروهای ضد تشنج در سرکوب تشنج با پرگابالین و توصیه مونوتراپی با این دارو کافی نیست.
گزارش هایی از توسعه تشنج ، از جمله وجود دارد. وضعیت صرع و تشنج جزئی در هنگام استفاده از پرگابالین یا بلافاصله پس از پایان درمان.
 

تاثیر پرگابالین بر بینایی

در کارآزمایی های بالینی ، بیمارانی که روزانه پرگابالین ، قرص لایریکا  دریافت می کردند ، در مقایسه با بیمارانی که دارونما دریافت می کردند ، دارای تاری دید بیشتری بودند. علاوه بر این ، این اثر جانبی با ادامه درمان متوقف شد. در آزمایشات بالینی که در آن معاینه چشم پزشکی بیماران انجام شد ، کاهش بینایی و تغییرات در زمینه های بینایی بیشتر در بیماران دریافت کننده پرگابالین مشاهده شد تا در افرادی که دارونما دریافت می کردند. بروز تغییرات فوندوس در بیماران دریافت کننده دارونما بیشتر بود.
 
علیرغم این واقعیت که اهمیت بالینی این اختلالات ثابت نشده است ، بیماران باید پزشک را در مورد تغییرات بینایی در طول درمان با پرگابالین مطلع کنند. در صورت تداوم علائم نقص بینایی ، پیگیری باید ادامه یابد. معاینات مکرر چشم باید روی بیمارانی انجام شود که قبلاً مرتباً توسط چشم پزشک مراجعه می کنند. اگر در پاسخ به استفاده از پرگابالین ، واکنشهای نامطلوبی مانند از دست دادن بینایی ، تاری دید یا سایر اختلالات اندام بینایی ظاهر شود ، قطع دارو ممکن است منجر به از بین رفتن این علائم شود.
 

تاثیر پرگابالین بر نارسایی کلیه 

موارد نارسایی کلیوی نیز وجود داشت ، در برخی موارد ، پس از قطع مصرف  قرص لایریکا (پرگابالین) ، عملکرد کلیه ترمیم شد.
 

علائم ترک پرگابالین

در نتیجه قطع مصرف  قرص لایریکا ، پرگابالین پس از درمان طولانی مدت یا کوتاه مدت ، عوارض جانبی زیر مشاهده شد: بی خوابی ، سردرد ، تهوع ، اسهال ، سندرم شبه آنفولانزا ، افسردگی ، تعریق ، سرگیجه ، تشنج و اضطراب. شواهد نشان می دهد که بروز و شدت علائم ترک ممکن است به دوز پرگابالین بستگی داشته باشد.
 

سوء استفاده از پرگابالین

هیچ مدرکی مبنی بر فعال بودن پرگابالین در گیرنده های مسئول ایجاد سوء مصرف دارو در بیماران وجود ندارد. در طول مطالعات پس از ثبت ، موارد نقض رژیم دوز توصیه شده یا سوء استفاده از پرگابالین ذکر شد. مانند هر دارویی که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد ، باید سابقه بیمار را برای موارد موجود سوء استفاده از دارو به دقت ارزیابی کرد و بیمار باید از نظر احتمال نقض رژیم دوز توصیه شده یا سوء استفاده از پرگابالین تحت نظر باشد (به عنوان مثال ، ایجاد مقاومت در برابر درمان پرگابالین ، افزایش غیر منطقی دوز دارو ، رفتار اعتیادآور بیمار).
 

تاثیر پرگابالین بر نارسایی مزمن قلبی 

علیرغم این واقعیت که هیچ رابطه آشکاری با غلظت پرگابالین در پلاسمای خون و ایجاد نارسایی قلبی وجود نداشت ، در طول استفاده از دارو پس از فروش ، توسعه نارسایی مزمن قلبی در طول درمان با پرگابالین در برخی از بیماران گزارش شد. . در بیماران بدون علائم بالینی بیماری قلبی یا عروقی ، هیچ ارتباطی بین ادم محیطی و عوارض قلبی عروقی ، مانند افزایش فشار خون یا نارسایی مزمن قلبی وجود نداشت. این واکنش ها عمدتا در بیماران مسن مبتلا به اختلال عملکرد قلب و دریافت دارو برای نوروپاتی مشاهده شد. بنابراین ، پرگابالین باید در این دسته از بیماران با احتیاط مصرف شود. پس از قطع پرگابالین ، تظاهرات چنین واکنش هایی ممکن است ناپدید شود.
 

تاثیر پرگابالین بر مصرف همزمان با مواد مخدر

هنگام تجویز همزمان پرگابالین با مواد مخدر به دلیل خطر افسردگی CNS احتیاط می شود. در یک مطالعه مشاهده ای بر روی مصرف کنندگان مواد افیونی ، بیمارانی که همزمان با پرگابالین با یک داروی مخدر استفاده می کردند ، در مقایسه با افرادی که به تنهایی مواد مخدر مصرف می کردند ، بیشتر در معرض مرگ و میر ناشی از تریاک قرار داشتند (نسبت شانس تعدیل شده ، 1.68 (فاصله اطمینان 95٪ 95 ، 1.19-2.36)) .
 

تاثیر پرگابالین بر درمان دردهای عصبی مرکزی مرتبط با آسیب نخاعی 

بروز عوارض جانبی CNS ، به ویژه خواب آلودگی ، در درمان دردهای عصبی مرکزی مرتبط با آسیب نخاعی افزایش می یابد ، که ممکن است به دلیل جمع بندی اثرات پرگابالین و سایر داروهای همزمان (به عنوان مثال ، داروهای ضد اسپاسم) باشد. هنگام تجویز پرگابالین برای این نشانه ، این شرایط باید در نظر گرفته شود.
 

تاثیر پرگابالین بر انسفالوپاتی 

مواردی از انسفالوپاتی وجود داشته است ، به ویژه در بیماران مبتلا به بیماریهای همزمان که می تواند منجر به ایجاد این بیماری شود.
 

تاثیر پرگابالین برتوانایی رانندگی وسایل نقلیه و مکانیزم ها

قرص لایریکا ، پرگابالین می تواند باعث سرگیجه و خواب آلودگی شود و بنابراین بر توانایی رانندگی و استفاده از تجهیزات پیچیده تأثیر می گذارد. بیماران نباید رانندگی کنند ، از تجهیزات پیچیده استفاده کنند یا سایر فعالیتهای بالقوه خطرناک را انجام دهند تا زمانی که مشخص شود آیا دارو بر عملکرد آنها تأثیر می گذارد یا خیر.

 

مصرف لیریکا در دوران بارداری

اطلاعات کافی در مورد استفاده از  قرص لیریکا پرگابالین در زنان باردار وجود ندارد.
هنگامی که در حیوانات استفاده می شود ، این دارو تأثیر سمی بر عملکرد تولید مثل دارد. بنابراین ، پرگابالین فقط در صورتی باید استفاده شود که فواید آن برای مادر به طور واضح از خطرات احتمالی برای جنین بیشتر باشد. زنان در سنین باروری هنگام درمان با قرص لیریکا باید از روشهای مناسب پیشگیری از بارداری استفاده کنند.

مصرف لیریکا در دوران شیردهی

قرص لیریکا ، پرگابالین در شیر مادر دفع می شود. ایمنی داروی پرگابالین با نام تجاری لیریکا  در نوزادان ناشناخته است و شیردهی در طول درمان با داروی  لیریکا  توصیه نمی شود. تغذیه با شیر مادر یا پرگابالین باید با در نظر گرفتن نیاز به درمان برای مادر و شیردهی برای نوزاد متوقف شود.

این دارو در درمان زنان باردار منع مصرف دارد. در صورت نیاز به مصرف دارو در طول دوره شیردهی، شیردهی به نوزاد باید در طول درمان قطع شود.

نحوه مصرف لیریکا

دوز دقیق  قرص لاریکا   توسط پزشک متخصص تعیین می شود. یک دوز روزانه در 2-3 دوز بدون توجه به غذا مصرف می شود.
توصیه می شود که از 150 تا 600 میلی گرم در روز مصرف کنید، با افزایش تدریجی دوز، 150 میلی گرم در هفته.
در صورت نارسایی کلیوی، دوز باید کاهش یابد.
سن سالمند یا نارسایی کبد نشانه ای برای تنظیم دوز نیست.

علائم مصرف بیش از حد لیریکا

- خواب آلودگی، تحریک، اضطراب
- از دست دادن هوشیاری
- کما 
- همودیالیز توصیه می شود که موادمخدر را از بدن خارج کنید.
- همچنین توصیه می شود :تغذیه از طریق لواژ معده، مصرف enterosorbents، نظارت بر علائم حیاتی کلیدی.

عوارض جانبی قرص لایریکا ، پرگابالین

عوارض و موارد مصرف داروی لیریکا  می تواند به صورت:
- سرگیجه، خواب آلودگی، سردرد
- افزایش اشتها، افزایش / کاهش وزن بدن
- nasopharyngitis، euphoria، سردرگمی، تحریک پذیری، بی خوابی
- آتاکسی، اختلال توجه، ناهماهنگی، اختلال درنعوظ، بینایی، حافظه، و همچنین خواب رفتگی پارستزی(گِزگِز اندام یا مورمور شدن)، سرگیجه
- استفراغ، یبوست، استفراغ، خشکی دهان، تهوع، اسهال، سوزش سر دل
گرفتگی عضلانی، آرترالژیا، درد پشت
- ادم، ناهنجاری، مسمومیت، خستگی
- نوتروپنی ، حساسیت
- بی اشتهایی، هیپوگلیسمی
- هیجان، افسردگی، اختلالات روانی دیگر
- بلوك اتيرومتريكال، براديكاردی سينوس، نارسايی احتقانی قلب
- فشار خون، فشار خون بالا، گرگرفتگی
- تنگی نفس، سرفه، رینیت
- مایالژی، بی اختیاری ادرار، دیسوری(ادرار کردن دردناک)، الیگوری، نارسایی کلیه
- اختلال عملکرد جنسی
- آسکیت، پانکراتیت ، دیسفاژی
- Amenorrhea، gynecomastia.
 

عوارض جانبی ذکر شده همچنین ممکن است با بیماری زمینه ای و / یا درمان همراه باشد.

فرکانس واکنشهای جانبی
عفونت ها و تهاجمات
غالبا نازوفارنژیت
از سیستم خون ساز
به ندرت نوتروپنی
از نظر متابولیسم
غالبا افزایش اشتها
به ندرت بی اشتهایی ، هیپوگلیسمی
اختلالات روانی
غالبا سرخوشی ، گیجی ، بی خوابی ، تحریک پذیری ، افسردگی ، عدم تمرکز ، کاهش میل جنسی ، حمله وحشت زدگی ، بی تفاوتی
به ندرت توهم ، اضطراب ، آشفتگی ، خلق افسرده ، روحیه بالا ، نوسانات خلقی ، پرخاشگری ، شخصی سازی ، رویاهای مزاحم ، مشکل در یافتن کلمات ، افزایش میل جنسی ، آنورگاسمی ، افزایش بی خوابی
به ندرت مهار کردن
از سیستم عصبی
غالبا سرگیجه ، خواب آلودگی ، سردرد
غالبا آتاکسی ، اختلال در هماهنگی ، لرزش ، دیس آرتریا ، فراموشی ، اختلال حافظه ، اختلال در توجه ، پارستزی ، هیپستزی ، آرام بخش ، عدم تعادل ، بی حالی
به ندرت غش ، میوکلونوس ، تحریک روانی حرکتی ، دیسکینزی ، سرگیجه ارتوستاتیک ، رعشه عمدی ، نیستاگموس ، اختلال در گفتار ، کاهش رفلکس ها ، احساس سوزش در پوست و غشاهای مخاطی ، هیپرستزی ، از دست دادن هوشیاری ، اختلال شناختی
به ندرت بی حسی آسیب شناسی ، پاروسمی ، هیپوکینزی ، دیسگرافیا ، تشنج
از طرف اندام بینایی
غالبا تاری دید ، دوبینی
به ندرت از دست دادن بینایی محیطی ، تاری دید ، پف در ناحیه چشم ، نقص میدان بینایی ، کاهش بینایی ، درد در چشم ، استنوپی ، فوتوپسی ، سندرم خشکی چشم ، افزایش اشک ریزش ، تحریک غشای مخاطی چشم
به ندرت اسیلوپسی (نوسان اشیاء قابل مشاهده) ، تغییر در عمق ادراک بصری ، میدریازیس ، استرابیسم ، افزایش روشنایی درک بصری ، کراتیت ، از دست دادن بینایی
در قسمت اندام شنوایی و دستگاه دهلیزی
غالبا سرگیجه
به ندرت بیش از حد
از طرف سیستم قلبی عروقی
به ندرت تاکی کاردی ، بلوک AV درجه 1 ، برادی کاردی سینوسی ، نارسایی مزمن قلبی
به ندرت تاکی کاردی سینوسی ، آریتمی سینوسی ، طولانی شدن فاصله QT
از سیستم تنفسی
غالبا خشکی مخاط بینی
به ندرت تنگی نفس ، خون دماغ ، سرفه ، احتقان بینی ، رینیت ، خروپف
به ندرت احساس سفتی در گلو ، ادم ریوی
از دستگاه گوارش
غالبا استفراغ ، یبوست ، نفخ ، نفخ ، خشکی دهان ، تهوع ، اسهال
به ندرت رفلاکس معده ، افزایش دفع غدد بزاقی ، کاهش حساسیت مخاط دهان
به ندرت آسیت ، پانکراتیت ، دیسفاژی ، ادم زبان
در قسمت پوست و بافتهای زیر جلدی
به ندرت بثورات پاپولی ، کهیر ، تعریق زیاد ، ادم صورت ، خارش پوست
به ندرت سندرم استیونز جانسون ، عرق سرد
از سیستم اسکلتی عضلانی
غالبا گرفتگی عضلات ، آرترالژی ، کمردرد ، اندام درد ، اسپاسم عضلانی ستون فقرات گردنی
به ندرت تورم مفاصل ، میالژی ، گرفتگی عضلات ، گردن درد ، سفتی عضلات
به ندرت رابدومیولیز
از سیستم ادراری
به ندرت بی اختیاری ادرار ، سوزش ادرار
به ندرت نارسایی کلیوی ، الیگوریا ، احتباس ادرار
از سیستم تولید مثل
غالبا درد در ناحیه غدد پستانی ، اختلال نعوظ
به ندرت اختلال عملکرد جنسی ، تاخیر در انزال ، دیسمنوره
به ندرت آمنوره ، ترشح از غدد پستانی ، بزرگ شدن غدد پستانی ، ژنیکوماستی
از سیستم ایمنی بدن
به ندرت واکنش های حساسیت بالا
به ندرت آنژیوادم ، واکنش های آلرژیک
از نظر پارامترهای آزمایشگاهی
غالبا افزایش وزن بدن ، افزایش غلظت کراتینین در خون
به ندرت افزایش فعالیت CPK ، ALT ، AST ، افزایش غلظت گلوکز خون ، کاهش تعداد پلاکت ها ، کاهش محتوای پتاسیم در خون ، کاهش وزن بدن
به ندرت کاهش تعداد لکوسیت ها در خون
دیگر
غالبا ادم محیطی ، اختلال در راه رفتن ، افتادن ، مستی ، احساس ناخوشی ، خستگی
به ندرت ادم عمومی ، سفت شدن قفسه سینه ، درد ، تب ، تشنگی ، لرز ، ضعف عمومی ، ضعف
 

تداخلات دارویی لیریکا  

پرگابالین به طور عمده بدون تغییر از طریق ادرار دفع می شود ، در بدن حداقل متابولیسم را تجربه می کند ، متابولیسم سایر داروها را در شرایط آزمایشگاهی مهار نمی کند و به پلاسما متصل نمی شود. پروتئین ها ، بنابراین بعید است که بتواند در تعامل فارماکوکینتیک وارد شود.

 

هیچ شواهدی از تداخل دارویی فارماکوکینتیک پرگابالین با فنی توئین ، کاربامازپین ، والپروئیک اسید ، لاموتریژین ، گاباپنتین ، لورازپام ، اکسی کدون و اتانول وجود ندارد. مشخص شد که داروهای کاهش قند خون خوراکی ، دیورتیک ها ، انسولین ، فنوباربیتال ، تیاگابین و توپیرامات تأثیر بالینی قابل توجهی بر ترشح پرگابالین ندارند.

داروهای ضد بارداری خوراکی ، نورتیسترون و / یا اتینیل استرادیول

هنگامی که داروهای ضد بارداری خوراکی حاوی نورتیسترون و / یا اتینیل استرادیول همزمان با پرگابالین استفاده می شد ، فارماکوکینتیک تعادل هر دو دارو تغییر نمی کرد.

داروهای موثر بر سیستم عصبی مرکزی

مواردی از نارسایی تنفسی و ایجاد کما و مرگ با استفاده همزمان از پرگابالین با داروهای دیگر که سیستم عصبی مرکزی را کاهش می دهند ، گزارش شده است. در بیمارانی که از مواد روانگردان سوء استفاده می کنند.

تجویز مکرر خوراکی پرگابالین با اکسی کدون ، لورازپام یا اتانول تأثیر بالینی قابل توجهی بر تنفس نداشت. به نظر می رسد پرگابالین اختلالات شناختی و حرکتی ناشی از اکسی کدون را افزایش می دهد. پرگابالین ممکن است اثرات اتانول و لورازپام را تقویت کند.

تأثیر بر دستگاه گوارش

همچنین در مورد تأثیر منفی پرگابالین بر فعالیت دستگاه گوارش (از جمله ایجاد انسداد روده ، ایلئوس فلج ، یبوست) در صورت استفاده همزمان با داروهایی که باعث یبوست می شوند (مانند مواد افیونی) گزارش شده است.

تداخل داروها در بیماران مسن

مطالعات خاصی در مورد تداخلات فارماکودینامیکی با سایر داروها در بیماران مسن انجام نشده است.

نگهداری قرص لایریکا ، پرگابالین

قرص لیریکا  و هر دارویی  باید دور از دسترس کودکان در دمای بیش از 25 درجه سانتیگراد نگهداری شود

عمر مفید - تا 2 سال.
 

شما نظری نداری؟

برای ثبت نظر لطفا وارد شوید