اثر اینترنت بر روابط بین المللی
طاهره مصطفویدر۱۴۰۳/۲/۱۸
روابط بین المللی همیشه عمیقا تحت تاثیر تکنولوژی بوده است و اینترنت که هنوز یک جوان 20 ساله است چنین تاثیر عمیقی دارد. اینترنت یک جهش کوانتمی را با توانایی مردم ترکیب کرد تا هم به صورت یک به یک و هم به صورت یک نفر با تعداد زیادی از افراد، با هم ارتباط برقرار کنند. درست همان طور که کشتی های قایقرانی اقیانوس پیما توانستند اروپا را از قرن 16 تا 18 میلادی گسترش دهند، تلگراف امپراطوری قرن نوزدهم را پی ریزی کرد و هواپیما و رادیو و تلویزیون روابط بین المللی را درقرن بیستم دگرگون کردند، اینترنت مجموعه ی جدیدی از فرصت ها و خطرات برای جهان ایجاد می کند. فرق اصلی این است که تغییرات ناشی از اینترنت سریع تر اتفاق خواهند افتاد.(سیارک)
هنوز زود است که اثر اینترنت را روی روابط بین مردم در میان مرزها و حکومت ها شناسایی کرد. اما تلاش برای این کار ضروری است. ایجاد یک چارچوب برای تجزیه و تحلیل تغییرات همانطور که تجارت عمل می کند به دولت ها و فعالان بین المللی دیگر کمک خواهد کرد تا به جای اینکه بر اساس یک دیگاه قدیمی از اینکه چطور همه چیز اتفاق می افتند تصمیم بگیرند، یک تصمیم استرتژیک بر اساس واقعیت بگیرند. پیش بینی یک اساس و پایه ی ضعیف برای گرفتن تصمیم های استراتژیک است، اما یک آنالیزِ خطر سطح بالاتر از اینکه چطور اینترنت روابط بین المللی را تغییر می دهد، به بهبود تصمیم های استراتژیک کمک خواهد کرد و نشان می دهد که چطور می توان فعلان بین المللی را بهتر متعهد کرد تا اهداف مطلوب را بدست بیاورند. این کوشش بدون شک چیزی است که آقای همفری اپلبای آن را به عنوان " شجاع " تعریف می کند، اما این یک شروع است.
بحث و استدلال این است که اینترنت سه اثر اساسی روی روابط بین الملل دارد:
• اینترنت تعداد اظهار نظرها (صداها) و منافعی که در سیاستگذاری های بین المللی وجود دارند را تقویت و چند برابر می کند، تصمیم گیری های بین المللی را پیچیده تر می کند و کنترل انحصاری دولت ها را در فرایندها کاهش می دهد.(سیارک)
• اینترنت انتشار اطلاعات را تسریع و آزاد می کند، دقیق یا نه، این موضوع برای هر مساله یا رخدادی که عواقب و مدیریا آن می تواند تاثیر گذار باشد، وجود دارد.
• اینترنت سرویس های دیپلماتیک سنتی را قادر می سازد که سریع تر و مقرون به صرفه تر ارسال شوند، این موضوع هم برای شهرواندان و هم دولت و هم کشورهای دیگر ممکن است.
اینترنت تغییرات قالبی را معرفی می کند که تغییرات محتوا را ایجاد می کنند. مفهوم دو نقطه نظر اولی که در بالا بیان شد را می توان، افزایش اهمیت ایده هایی که روی اعمال مردم و تصمیم های سازمان ها تاثیر می گذارد، دانست و همچنین افزایش اهمیت شبکه هایی که حامل این ایده ها هستند. فعالان روابط بین المللی، شامل دولت ها، باید در آینده سهم بزرگتری در هر دوی این نقطه نظرها داشته باشند. آنها انتخابی ندارند اما اگر بخواهند موثر باقی بمانند، باید از فرصت هایی که اینترنت عرضه می کند، به طور کامل استفاده کنند. این که چطور اینکار را انجام دهند یک چالش باقی خواهد ماند، اما درپایان، برخی از طرح های پیشنهادی ممکن شروع به کار می کنند.
این مقاله ادامه دارد..........ترجمه itrans.ir