بهترین دیدارهای رده بندی تاریخ ادوار جام های جهانی

در

جام جهانی امسال هم نهایتاً با پیروزی چهار بر دوی فرانسه مقابل کرواسی و قهرمانی آن ها به پایان رسید. دیدار رده بندی این مسابقات  میان دو تیم بلژیک و انگلیس برگزار شد و بازی با پیروزی دو بر صفر شیاطین سرخ به پایان رسید و به طور کلی می توان عنوان کرد که پرونده این دوره از مسابقات هم کاملاً بسته شد و حال، چهار سال دیگر باید منتظر ماند تا بار دیگر، شاهد مهمترین رویداد فوتبالی و تقابل تیم های ملی کشورهای نقاط مختلف دنیا با یکدیگر باشیم. به بهانه بازی رده بندی جام جهانی امسال که پیش تر توضیحاتی در خصوص آن ارائه شد(در اینجا)، در این مقاله قصد داریم شما را با آن دسته از بازی های رده بندی آشنا کنیم که برای همیشه در خاطر فوتبال دوستان ماندگار شده و به عنوان بهترین بازی های رده بندی تاریخ ادوار جام های جهانی مختلف شناخته می شوند. جالب است بدانید که جام جهانی 1930 در حالی برگزار شد و به اتمام رسید که بازی رده بندی در آن لحاظ نشده بود، با این وجود، چهار سال بعد و در جام جهانی 1934 بود که مسئولین برگزاری مسابقات و در رأس آن ها، فیفا، به این نتیجه رسیدند که دو تیم بازنده دیدارهای نیمه نهایی، نباید به آن سرعت به وطن خود بازگردند و بهتر آن است که دیداری برای آن دو تیم هم در نظر گرفته شود. دیداری که همانند بازی فینال، حتماً باید یک برنده داشته باشد و در صورتی که در وقت های معمول مسابقه، تکلیف تیم پیروز میدان مشخص نشد، سرنوشت دو تیم در وقت های اضافه و پس از آن در پنالتی ها مشخص شود. بازی ها به ترتیب کیفیت و حساسیت شان از آخر به اول هستند.

جام جهانی 1966، دیدار تیم های ملی پرتغال و اتحاد جماهیر شوروی سابق

تیم های ملی مجارستان در سال 1954، هلند در سال 1974 و در نهایت برزیل در سال 1982، به عنوان سه تیم برتری شناخته می شوند که همگان در آن سال ها بدون هیچ شک و شبهه ای فکر می کردند آن ها قهرمان مسابقات جام جهانی خواهند شد و البته این اتفاق رقم نخورد، با این وجود، این سه تیم به عنوان سه تیم برتری شناخته می شوند که لایق قهرمانی در زمان خود بودند و متأسفانه قادر به تحقق هدف و رؤیای خود نشدند. تیم ملی پرتغال 1966 هم دست کمی از این تیم ها نداشت و پرتغالی ها در آن سال تیم بسیار خوب و یکدستی را روانه مسابقات کرده بودند. آن ها در مرحله گروهی با تیم های قدرتمندی چون برزیل، بلغارستان و مجارستان هم گروه شده بودند و با این وجود توانستند با حداکثر امتیاز خود را به مرحله حذفی رقابت ها برسانند. نخستین دیدار یاران اوتو گلوریا در مرحله حذفی مقابل تیم ملی کره شمالی بود و پرتغالی ها درکمال تعجب همگان با نتیجه سه بر صفر از این تیم عقب افتاده بودند که یوزبیو به داد آن ها رسید و چهار گل برای تیمش به ثمر رساند. چهار گلی که در نهایت با یک گل دیگر همراه شد و باعث شد تا پرتغال با نتیجه پنچ بر سه، حریف آسیایی را شکست دهد و آن ها را از خلق یک شگفتی باز دارد. بازی نیمه نهایی پرتغال مقابل انگلیس میزبان بود و تیم خوب و یک دست پرتغال، در آن بازی با نتیجه دو بر یک از میزبان عقب افتاد و در نهایت با همین نتیجه تسلیم آن ها شد. اما این پایان راه پرتغالی ها نبود و در بازی رده بندی مقابل تیم ملی اتحاد جماهیر شوروی سابق، توانستند به پیروزی دو بر یک دست پیدا کنند و ارزش های خود را نشان دهند. در دقیقه دوازدهم آن بازی یک پنالتی نصیب پرتغال شد و بار دیگر پای یوزبیو به گلزنی باز شد، اما اودوارد مالُفِیِف بود که بازی را به تساوی کشاند و در نهایت گل دقایق پایانی خوزه تورس بود که پیروزی و رتبه سوم جام جهانی را نصیب پرتغال کرد.

جام جهانی 1994، دیدار تیم های ملی سوئد و بلغارستان

تیم های ملی سوئد و بلغارستان دو تیمی بودند که در سال 1994 شگفتی ساز شدند، چرا که کسی انتظار پیش رفتن آن ها تا این مرحله از مسابقات را نداشت و در نهایت هم در دیدار رده بندی مقابل یکدیگر صف آرائی کردند. نیمه نخست این دیدار، با تسلط سوئد بر بازی آغاز شد و در نهایت این زردپوشان سوئدی بودند که به عنوان تیم پیروز میدان به رخت کن رفتند. سوئد در راه رسیدن به مرحله نیمه نهایی مسابقات سال 1994، دو تیم عربستان صعودی و رومانی را از پیش رو برداشته بود و در دیدار نیمه نهایی، تیم ملی برزیل بود که توانست به زحمت پیروز میدان شده و سوئد را روانه دیدار رده بندی کند. در سوی دیگر اما بلغارستان به مراتب مسیر دشوارتری را برای رسیدن به مراحل بالاتر پیموده بود؛ آن ها در دیدار نخست خود در مرحله حذفی توانستند در کمال شگفتی تیم ملی آرژانتین را از پیش رو بردارند و بازی دیگر آن ها مقابل تیم قدرتمند آلمان بود که آن هم با پیروزی بلغارها به پایان رسید. در دیدار نیمه نهایی هم این تیم ایتالیا بود که توانست به زحمت بلغارستان را از گردانه رقابت ها کنار بگذارد.

به خاطر مسیر دشوارتری که بلغارستان تا دیدار نیمه نهایی خود پیموده بود، همگان بر این باور بودند که در دیدار رده بندی نیز قادر به شکست دادن سوئد خواهد بود و رتبه سوم جهان، حداقل چیزی بود که در آن زمان تیم خوب و یکدست بلغارستان را لایق آن می دانستند، با این حال اما، نمایش خوب سوئد در نیمه نخست همگان را شگفت زده کرد. توماس برُلین، هاکان میلد، هنریک لارسون و کِنِت اَندرسون بازیکنانی بودند که در همان نیمه نخست پایشان به گلزنی باز شد و توانستند در همان نیمه نخست کار بلغارستان را یکسره کنند.

جام جهانی 1990، دیدار تیم های ملی ایتالیا و انگلیس

بابی رابسون در سال 1990 هدایت تیم ملی انگلستان را به عهده داشت. تیمی که با نمایش های فوق العاده خوب خود به عنوان یکی از مدعیان اصلی قهرمانی به شمار می رفت. انگلستان در آن سال در دیدار نیمه نهایی مقابل تیم ملی آلمان غربی قرار گرفت و در نهایت در یک بازی پایا پای و دشوار، در ضربات پنالتی تسلیم آلمان ها شدند و از راه یابی به دیدار نهایی مسابقات باز ماندند. ایتالیا نیز در سوی دیگر وضعیت چندان متفاوتی نداشت. ایتالیا که در آن سال (1990) میزبان رقابت های جام جهانی بود، دیدار نیمه نهایی خود را مقابل آرژانتینی برگزار کرد که مهاجم آماده آن روز های ناپولی، دیگو مارادونا را در اختیار داشت و در نهایت مارادونا بود که توانست گل پیروزی بخش آرژانتینی ها را از روی یک ضربه آزاد به ثمر رسانده و تیم میزبان را از راه یابی به مرحله نهایی رقابت ها باز دارد.

در نهایت شرایط به گونه ای رقم خورد که دو تیم ملی انگلستان و ایتالیای میزبان در دیدار رده بندی مقابل یکدیگر صف آرائی کردند. بیشتر از پنجاه هزار نفر برای تماشای این مسابقه به ورزشگاه سَن نیکولا آمده بودند و نیمه نخست بازی، از هیجان کافی برخوردار نبود و این چیزی نبود که تماشاگران انتظارش را می کشیدند. بیست دقیقه پایانی بازی اما همه چیز به گونه ای دیگر رقم خورد و روند بازی به طور کلی با گلی که روبرتو بَگیو برای تیم میزبان به ثمر رساند، دست خوش تغییر شد؛ اشتباه پیتر شیلتُن انگلیسی بود که او را در موقعیت گلزنی قرار داد. دقایقی بعد اما این دیوید پلات بود که با یک ضربه سر فوق العاده بازی را به تساوی کشاند. شرایط بازی در دقایق پایانی به گونه ای بود که همه انتظار سی دقیقه وقت های اضافه را می کشیدند؛ سی دقیقه ای که در نهایت سرنوشت پیروز میدان را مشخص کند، با این وجود، یک ضربه پنالتی در دقایق پایانی وقت های معمول بازی نصیب ایتالیایی ها شد و این توتو شیلاتو بود که توانست گل پیروزی بخش تیم اش مقابل انگلستان را به ثمر برساند و در رقابت های آن سال خود را شش گلِ کند. توتو شیلاتو بهترین بازیکن آن سال و دارنده توپ طلای بهترین بازیکن جهان نیز بود.

جام جهانی 1934، دیدار تیم های ملی آلمان و اتریش

این بازی هیجان انگیز و فوق العاده زیبا، نخستین دیدار رده بندی در تاریخ جام های جهانی است. بازی ای پایا پای و بسیار نزدیک که در آن پنج گل به ثمر رسید. آلمان در آن دوره از مسابقات نمایش بسیار خوبی از خود به نمایش گذاشت و در بازی ابتدایی خود در مرحله حذفی، توانستند با نتیجه پنج بر دو بلژیک را در هم کوبند. بازی یک چهارم نهایی آن ها هم مقابل تیم ملی سوئد بود که باز هم با پیروزی آلمان ها خاتمه یافت. در بازی نیمه نهایی اما آلمان ها به سد محکمی برخورد کردند که آن ها را از راه یابی به دیدار نهایی باز داشت و درخشش اولدریچ نجدلی برای تیم ملی چک و سه گلی که به ثمر رساند، باعث شد تا تیم ملی چک به دیدار نهایی مسابقات آن سال راه پیدا کند. تیم ملی اتریش هم در سوی دیگر مسیر چندان ساده ای را تا راه یابی به دیدار نیمه نهایی خود سپری نکرده بود و دو تیم قدرتمند فرانسه و مجارستان را در مراحل حذفی از پیش رو برداشته بود. در دیدار نیمه نهایی اما با نتیجه نزدیک یک بر صفر مقابل تیم ملی ایتالیا شکست خورده و از راه یابی به دیدار نهایی رقابت ها باز ماندند.

این گونه شد که دیدار رده بندی میان دو تیم آلمان و اتریش برگزار شد و چند ثانیه ای از بازی نگذشته بود که ارنست لِنر، با گلی که به ثمر رساند، آلمان را پیش انداخت. دقیقه بیست و هفتم بازی نیز این تیم آلمان بود که دوباره به گل رسید و این بار پای ادموند کُنن بود که به گلزنی باز شد. جُنان هُرواث اما در سوی دیگر توانست به سرعت پاسخ یکی از گل های خورده تیم اش را بدهد، اما این مسئله نتوانست آلمان ها را وادار به عقب نشینی کند و این بار نیز آلمان ها بودند که به وسیله لِنر موفق به گلزنی شدند و توانستند در همان نیمه نخست بازی با اختلاف دو گل از حریف خود پیش افتاده و به رخت کن بروند. در دقایق پایانی دیدار هم تیم ملی اتریش توانست یکی دیگر از گل های خورده را جبران کند، اما فرصت کافی برای به تساوی کشاندن بازی در اختیار آن ها نبود و در نهایت این تیم ملی آلمان بود که توانست در آن بازی پیروز میدان باشد و رتبه سوم در رقابت های آن سال نصیب آن ها شد.

جام جهانی 1998، دیدار تیم های ملی هلند و کرواسی

تیم ملی کرواسی، در دیدار نخستین خود در رقابت های جام جهانی 1998 که به میزبانی فرانسه برگزار می شد، نمایش بسیار خوبی از خود نشان داد و همین مسئله باعث شد تا انتظارات از آن ها بیش از پیش شود. انتظاراتی که چندان بی جا هم نبود، چرا که تیم ملی کرواسی توانست تا مرحله نیمه نهایی رقابت ها پیش رفته و در دیدار رده بندی هلند را شکست دهد و رتبه سوم جهان را از آن خود کند. تیم ملی کرواسی، در مرحله گروهی رقابت های 1998 فرانسه، توانست به عنوان تیم دوم و پس از آرژانتین راهی مرحله حذفی شود. نخستین دیدار آن ها در مرحله حذفی مقابل رومانی بود که در نهایت با پیروزی یک بر صفر کرواسی خاتمه یافت. روند خوب بازی های کرواسی مقابل آلمان هم ادامه پیدا کرد و آن ها توانستند با نتیجه پر گل سه بر صفر حریف قدرتمند خود را در مرحله یک چهارم نهایی در هم بکوبند. دیدار نیمه نهایی کرواسی مقابل تیم میزبان، یعنی فرانسه برگزار می شد و با وجود این که نخستین گل دیدار توسط بازیکنان کروات به ثمر رسید، در نهایت درخشش تورام، مدافع فرانسوی ها در آن بازی بود که کرواسی را از راه یابی به مرحله نهایی رقابت ها باز داشت. تیم ملی هلند نیز در سوی دیگر حریفان قدرتمندی را برای رسیدن به دیدار نیمه نهایی از پیش رو برداشت (یوگوسلاوی و آرژانتین)؛ دیداری که مقابل برزیل برگزار کردند و در نهایت این تیم ملی برزیل بود که در ضربات پنالتی حریف نارنجی پوشان هلندی شد و به دیدار نهایی راه پیدا کرد. در نهایت شرایط این گونه شد که دو تیم بسیار خوب آن سال رقابت ها، هلند و کرواسی، در دیدار رده بندی مقابل یکدیگر صف آرائی کردند. بازی تا دقایق پایانی با نتیجه مساوی یک بر یک پیش می رفت و هر دو تیم موقعیت هایی روی دروازه یکدیگر خلق کردند، با این وجود، سوکر، مهاجم بسیار خوب کروات ها در دقایق پایانی بازی توانست گل پیروزی بخش تیم اش و نیز ششمین گل خود در رقابت های آن سال را به ثمر رسانده و مقام سومی را نصیب تیم اش کند.

جام جهانی 2002، دیدار تیم های ملی کره جنوبی و ترکیه

نمی توان منکر عملکرد فوق العاده خوب تیم ملی کره جنوبی در رقابت های سال 2002 جام جهانی شد، رقابت هایی که نخستین تجربه جهانی این تیم آسیایی بود، با این وجود، داوری بازی های کره جنوبی در دو دیدار مرحله حذفی، مقابل تیم های قدرتمند ایتالیا و اسپانیا، کمی بحث بر انگیز بود و در راه یابی کره ای ها به دیدار نیمه نهایی بی تأثیر نبود. دیداری که کره ای ها را در مصاف با حریف قدرتمندی به نام آلمان قرار داد و در نهایت از راه یابی به دیدار نهایی و خلق یک شگفتی باز ماندند.

تیم ملی ترکیه نیز در سوی دیگر، همانند رقیب آسیایی خود در دیدار رده بندی، تا پیش از این مسابقات، چندان نام و نشانی از خود مطرح نکرده بود و شاید بتوان گفت که هیچ کس انتظار نداشت آن ها تا این مرحله از رقابت ها پیش روند. در نهایت اما شرایط آن دوره از مسابقات به گونه ای رقم خورد که تیم های ملی ترکیه و کره جنوبی مقابل یکدیگر صف آرائی کردند. 10.8 ثانیه از بازی نگذشته بود که هاکان سوکور توانست نخستین گل بازی را به ثمر برساند و تیم ملی ترکیه را پیش اندازد، گلی که در تاریخ جام های جهانی به عنوان سریع ترین گل رقابت ها شناخته می شود، و تنها نه دقیقه بعد بود که لی یول یونگ کره ای توانست نتیجه بازی را به تساوی بکشاند؛ گلی که به زیبایی و به وسیله یک ضربه آزاد به ثمر رساند.

خط دفاعی تیم ملی کره جنوبی در آن بازی نتوانست عملکرد خوب همیشگی خود را به نمایش بگذارد و دو اشتباه مرگبار آن ها باعث شد تا مهاجمان ترکیه کمال استفاده را از موقعیت ها برده و با نتیجه سه بر یک از حریف خود پیش افتند. در نهایت هم کره ای ها موفق شدند یک بار دیگر در وقت های اضافه نیمه دوم گلزنی کنند که البته فایده چندانی برای آن ها نداشت و دیگر فرصت کافی برای به تساوی کشیدن نتیجه در اختیار نداشتند و آن بازی به یاد ماندنی و شگفت انگیز با پیروزی ترکیه و کسب مقام سومی جهان برای آن ها به همراه بود.

جام جهانی 1982، دیدار تیم های ملی لهستان و فرانسه

در سال 1982، فرانسه در دیداری فوق العاده و به یاد ماندنی، بازی نیمه نهایی خود را مقابل آلمان غربی برگزار کرد؛ دیداری که در نهایت با تساوی پر گل سه بر سه در مجموع وقت های قانونی و تلف شده بازی به پایان رسید و در نهایت این آلمان غربی بود که توانست در ضربات پنالتی حریف قدرتمند خود را از پیش رو بردارد و راهی دیدار نهایی مسابقات آن سال شود. لهستان اما در سوی دیگر دیدار نیمه نهایی خود را مقابل تیم ملی ایتالیا برگزار کرد و آن گونه که باید و شاید نتوانست برای ایتالیا حریف قابلی باشد و در نهایت با نتیجه دو بر صفر از آن ها شکست خورده و راهی دیدار رده بندی شدند. شاید همین مسئله بود که باعث شد فرانسوی ها حریف خود را دست کم گرفته و در نهایت در آن دیدار مغلوب لهستانی ها شده و در کسب رتبه سوم مسابقات ناکام بمانند.

در آن دیدار این تیم فرانسه بود که توانست پیش از حریف خود گلزنی کرده و پیش بیفتد. اما این پایان ماجرا نبود و زوج طلایی خط حمله آن روز های لهستان، آندره زارماچ و استفان مایِوسکی بودند که توانستند دو گل پیاپی برای لهستان به ثمر برسانند و در نهایت توانستند شکست یک بر صفر را در همان نیمه نخست به پیروزی دو بر یک تغییر دهند. در نیمه دوم، باز هم این لهستانی ها بودند که روی یک ضربه آزاد به گل سوم خود رسیدن و اختلاف را بیشتر کردند. هجده دقیقه تا پایان بازی باقی مانده بود که فرانسه توانست یکی از گل های خورده را جبران کند، با این وجود، پس از آن قادر به عبور از دفاع لهستانی و به تساوی کشاندن بازی نشدند و در نهایت این تیم عقاب ها بود که مقام سومی آن سال رقابت ها را از آن خود کرد.

جام جهانی 2010، دیدار تیم های ملی اروگوئه و آلمان

اروگوئه با راه یابی به چهار تیم برتر جهان در سال 2010، روند بسیار خوبی را آغاز کرد و بخش اعظم این موفقیت را مدیون زحمات سرمربی فوق العاده خوبشان، اُسکار واشینگتن تابارز بودند. در رقابت های کوپا آمِریکای سال 2011، آن ها توانستند مقام قهرمانی رقابت ها را از آن خود کنند و در جام های جهانی 2014 و نیز 2018 توانستند خود را تا مرحله حذفی رقابت ها برسانند. شاید اگر مصدومیت ادینسون کاوانی در رقابت های امسال نبود، این تیم فوق العاده اروگوئه می توانست تا مراحل بالاتری هم صعود کند. در سوی دیگر اما این تیم ملی آلمان بود که استعداد های تازه ای در آن نمایان شده و عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داده بودند؛ کسانی چون تونی کروس، سامی خدیرا، بوآتنگ، مسوت اوزیل، توماس مولر و مانوئر نویر از جمله کسانی بودند که نسل طلایی جدید آلمان ها را تشکیل داده و به امید قهرمانی راهی برزیل شده بودند.

در نهایت اما شرایط به گونه ای رقم خورد که در رقابت های 2010 برزیل، این دو تیم قدرتمند در دیدار رده بندی مقابل یکدیگر صف آرائی کردند. دقیقه نوزدهم بازی بود که توماس مولر موفق شد تیم ملی آلمان را با گلی که به ثمر رساند، پیش بیندازد، اما دقایقی بعد بود که اروگوئه توانست با گلی که ادینسون کاوانی به ثمر رساند، بازی را به تساوی بکشاند. پیش از به صدا در آمدن صوت پایان بازی و در همان نیمه نخست بود که دیگو فورلان گل دیگری برای اروگوئه به ثمر رساند و تیمش را پیش انداخت.  مارسل جانسن آلمانی اما در همان دقایق ابتدایی نیمه دوم بازی را به تساوی کشاند و در نهایت این سامی خدیرا بود که در دقایق پایانی کار اروگوئه را یکسره کرد و رتبه سوم جهان را در رقابت های آن سال جام جهانی برای تیمش به ارمغان آورد.

جام جهانی 1958، دیدار تیم های ملی فرانسه و آلمان غربی

در کل تاریخ ادوار جام های جهانی، شاید به جرأت بتوان گفت که هیچ بازیکنی به اندازه فُنتین فرانسوی در رقابت های سال 1958 ندرخشیده است. او تنها در مرحله گروهی رقابت ها توانست شش گل به ثمر برساند و در پیروزی چهار بر صفر تیم اش مقابل ایرلند شمالی هم دو گل دیگر به نام خود ثبت کرد. در بازی نیمه نهایی آن سال اما فرانسه مقابل برزیل قرار گرفت و با نتیجه پنج بر دو مغلوب این تیم قدرتمند شد. البته فُنتین در آن بازی توانست یک گل دیگر هم به ثمر برساند. همین مسئله باعث شد تا فرانسه راهی دیدار رده بندی شده و مقابل آلمان غربی صف آرائی کند؛ دیداری پر گل که در نهایت با پیروزی شش بر سه به سود فرانسوی ها خاتمه یافت و فُنتین نیز توانست چهار گل دیگر در آن بازی به ثمر رسانده و آمار فوق العاده ای را به نام خود ثبت کند. در تاریخ جام های جهانی این فُنتین است که آمار بیشترین گل زده را به نام خود ثبت کرده و پس از او پله برزیلی و هلموت ران آلمانی با اختلاف هفت گل در رتبه دوم قرار دارند.

جام جهانی 1986، دیدار  تیم های ملی بلژیک و فرانسه

همان گونه که در جام جهانی امسال مشاهده کردیم، دو تیم فرانسه و بلژیک در مرحله حذفی مقابل یکدیگر قرار گرفتند و فرانسه توانست با پیروزی خفیف یک بر صفر از سد حریف قدرتمند خود عبور کند. با این وجود شرایط در سال 1986، برای دو تیمی که در راه یابی به مرحله نهایی رقابت ها ناکام مانده بودند، به گونه ای کاملاً متفاوت بود. در سال 1986، هر دو تیم خط هجومی قدرتمندی در اختیار داشتند و به همین سبب، پیش از شروع بازی بسیاری انتظار بازی پر گلی را می کشیدند که در نهایت همین اتفاق هم رقم خورد.

تیم ملی بلژیک، تا پیش از بازی رده بندی مقابل  فرانسه، یازده گل وارد دروازه اش شده بود و این نشان از عملکرد ضعیف خط دفاعی این تیم داشت و زمانی که در همان نیمه نخست دو گل از حریف خود دریافت کردند، کسی چندان تعجب نکرد و نیمه نخست بازی در نهایت با پیروزی دو بر یک فرانسوی ها خاتمه یافت. نیمه دوم بازی اما شرایط به گونه ای دیگر رقم خورد و در دقیقه هفتاد و سوم بازی بود که بلژیکی ها با گل نیکو کلسن توانستند بازی را به تساوی بکشانند، با این وجود، در وقت های تلف شده مهاجمان فرانسوی باز هم پایشان به گلزنی باز شد و در نهایت این فرانسه بود که با نتیجه چهار بر دو حریف خود را شکست داد و مقام سومی رقابت های آن سال را از آن خود کرد. ترجمه  itrans.ir 

نظرات

در ادامه بخوانید...

کدامیک از بازیکنان منچستریونایتد عازم روسیه خواهند شد؟

در

(سیارک) لیگ برتر انگلیس، این فصل درحالی به پایان خود نزدیک می شود که منچسترسیتی با 90 امتیاز قهرمان بی چون و چرای این رقابتها شده است. پس از منچسترسیتی، منچستریونایتد با 74 امتیاز و لیورپول با 71 امتیاز به ترتیب رتبه های دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند. شیاطین سرخ در این فصل رقابتها عملکرد بدی نداشته اند و به جز نایب قهرمانی در لیگ جزیره توانسته اند به فینال جام حذفی انگلستان نیز صعود کنند. حال که به پایان لیگهای اروپایی در سال جاری نزدیک می شویم، اکثر بازیکنان باشگاه های بزرگ، به جای استراحت یک ماهه باید خود را برای بزرگترین رقابتهای فوتبال دنیا با پیراهن تیم ملی شان، آماده کنند. منچستریونایتد نیز از این قاعده مستثنا نیست و اکثر بازیکنان آن باید در این رقابتها حضور پیدا کنند.

به بهانه نزدیک بودن جام جهانی نگاهی به آن دسته از بازیکنان منچستریونایتد خواهیم انداخت که باید در این رقابتها حضور پیدا کنند.

روملو لوکاکو و مروان فلاینی

لوکاکو در این فصل متقدانی داشته و همه آنگونه که باید از او راضی نیستند، اما آمار نشان می دهد که او در فصل جاری و با پیراهن منچستریونایتد، گلهای بیشتری نسبت به فصل گذشته که در اورتون توپ می زد به ثمر رسانده است، البته این را هم نباید نادیده بگیریم که او فرصتهای بیشتری برای بازی با پیراهن یونایتد داشته است و در بازیهای بیشتری برای این تیم به میدان رفته است. لوکاکو برای تیم ملی بلژیک یک بازیکن کلیدی به حساب می آید. بلژیک در این دوره از رقابتهای جام جهانی مطمئنا توجهات زیادی را به سمت خود جلب خواهد کرد. بازیکنانی چون ادن هازارد از چلسی و کوین دی بروین از منچسترسیتی در این تیم جضور خواهند داشت و باید دید عملکرد این بازیکنان جوان در این دوره از مسابقات چگونه خواهد بود. مروان فلاینی بازیکن دیگری است که از منچستریونایتد راهی روسیه خواهد شد و در تیم ملی بلژیک بازی خواهد کرد. هرچند اخبار رسیده حاکی از آن است که این جوان آینده دار باشگاه یونایتد در فصل آینده از این تیم جدا خواهد شد.

کریس اسمالینگ، فیل جونز، لوک شاو، اشلی یانگ، جوزه لینگارد و مارکوس راشفورد

تصور اینکه تیم ملی انگلیس در رقابتهای جام جهانی هیچ بازیکنی از ترکیب منچستریونایتد را در اختیار نداشته باشد، کمی دشوار است. در  حقیقت با نگاهی به گذشته درمی یابیم که تنها سالی که این اتفاق افتاد، یعنی هیچ بازیکنی از منچستریونایتد در تیم ملی انگلیس حضور نداشت، به جام جهانی 1974 در آلمان غربی برمی گردد. اما حالا آنچیزی که فکر مارا به خود مشغول داشته این است که، چندبازیکن منچستریونایتد از سمت سرمربی انگلیس مورد تأیید قرار خواهند گرفت و در ترکیب اصلی جایی خواهند داشت.

با نگاهی به عملکرد بازیکنان منچستریونایتد و اخباری که از دور و نزدیک به دستمان می رسد می توانیم بگوییم که جوزه لینگارد و مارکوس راشفورد به طور قطع جایی در ترکیب تیم ملی انگلیس خواهند داشت. این درحالی است که با این اطمینان نمی توانیم از حضور دو بازیکن دیگر این تیم یعنی اشلی یانگ و فیل جونز در ترکیب اصلی صحبت کنیم. کریس اسمالینگ در هفته های اخیری که با پیراهن یونایتد به میدان رفته عملکرد بهتری داشته پیشرفت او نسبت به اوایل فصل را نمی توان نادیده گرفت، این پیشرفت ممکن است اورا به ترکیب اصلی انگلیس ببرد. اما عملکرد لوک شاو به گونه ای بوده که شانس او برای حضور در ترکیب به حداقل رسیده است. رقابت در خط حمله تیم ملی انگلستان به اوج خود می رسد. مارکوس راشفورد نمایش بسیار خوبی در بازیهای این فصل شیاطین سرخ از خود نشان داده است و یکی از بازیکنانی است که به طور قطع در ترکیب جایی خواهد داشت. اما در آنسوی میدان ماشین گلزنی تاتنهام، یعنی هری کین را داریم که بی شک مهاجم نوک انگلیسیها خواهد بود. هرچند تاتنهام در این فصل لیگ جزیره ناکام بوده و اکنون در رتبه چهارم جدول رده بندی است، اما این چیزی از ارزشهای هری کین کم نمی کند. کین در میان مطبوعات و مردم و طرفداران نیز بسیار محبوب است و اینها کار را برای جوزه لینگارد دشوارتر از همیشه می کند. اما امیدواری به عملکرد خوب لینگارد در این دور از رقابتها خیلی دور از ذهن نیست. باید دید کدام یک از این دو بازیکن خواهند توانست عملکرد بهتری از خود نشان دهند.

داوید دخیا، خوان ماتا و آندر هررا

نام تیم ملی اسپانیا، به عنوان یکی از تیمهای مدعی برای کسب قهرمانی در این دور از رقابتهای جام جهانی در کنار تیمهای بزرگ دیگری چون آلمان و فرانسه مطرح می شود. داوید دخیا، دروازه بان شماره یک منچستریونایتد، که مهره ای کلیدی در دروازه تیم ملی اسپانیا به حساب می آید و سرمربی اسپانیا، لویتگی، حساب ویژه ای روی این دروازه بان، برای بسته نگاه داشتن دروازه اش در مقابل حریفان، باز خواهد کرد. این فرصت بی نظیری برای دخیا خواهد بود تا درکنار خط دفاعی قدرتمند اسپانیا، به عملکرد خوبش ادامه دهد و خود را بدل به بهترین دروازه بان حال حاضر فوتبال جهان کند.(سیارک)

برای دو اسپانیایی دیگر منچستریونایتد اما، اوضاع به گونه ای دیگر است. خوان ماتا و آندر هررا، به احتمال غریب به یقین، هردو درخانه هایشان نظاره گر بازی خواهند بود و جایی در کنار سایر بازیکنان اعزامی به روسیه نخواهند داشت. بخصوص ماتا که از نوامبر 2016 با سرمربی اسپانیا، خولن لویتگی، به مشکل برخورد و به نظر می رسد که هنوز هم کدورتی که میان آنها به وجود آمده بود، برطرف نشده است.

نمانیا ماتیچ

ماتیچ بازیکن دیگری است که بدون شک جایی در ترکیب تیم ملی صربستان خواهد داشت. از سال 2012 تاکنون همیشه به تیم ملی دعوت شده و جایی در ترکیب اصلی تیم داشته است. تغییر چندانی نیز در عملکرد او به وجود نیامده و بهتر هم شده. با این اوصاف به نظر نمی رسد که تا چند ماه آینده اتفاق غیرمنتظره ای بیفتد و او نیز راهی روسیه خواهد شد. حالا اینکه تیم ملی صربستان چگونه در این دور از رقابتها ظاهر خواهد شد، خود بحث دیگری است.

پل پوگبا و آنتونی مارسیال

جام جهانی برزیل در سال 2014، برای هیچ کس به اندازه پل پوگبا خاطره انگیز نیست. او در حالی با پیراهن تیم ملی فرانسه پا به این رقابتها می گذاشت که تنها سابقه حضور در یازده بازی تیمش را در کارنامه خود ثبت کرده بود. اما با این وجود سرمربی آن دوران فرانسه به این بازیکن جوان و باانگیزه خود اطمینان کرد و به او میدان داد. در دور یک شانزدهم نهایی این رقابتها  و در مقابل تیم ملی نیجریه بود که او فرصت بازی با پیراهن فرانسه داده شد و به خوبی از پس آن برآمد و توانست در آن بازی برای تیم ملی کشورش گل بزند. در آن دوره از رقابتها نهایتا عنوان بهترین بازیکن جوان این رقابتها، افتخاری بود که نصیب پل پوگبا شد. با عملکرد این فصل پوگبا، انتظارها از او بیشتر شده است و به نظر می رسد این دور از رقابتها عملکرد بهتری نسبت به پوگبای جوان و بی تجربه سال 2014 خواهد داشت. همین چند هفته پیش بود که با دو گلی که درمقابل رقیب دیرینه شیاطین سرخ، منچسترسیتی، و در دربی شهر منچستر به ثمر رساند، تیمش را به برتری رساند.

آنتونی مارسیال نیز جایی در ترکیب تیم ملی فرانسه خواهد داشت. هرچند عملکرد او برای فرانسه تاکنون خیلی خوب نبوده است و در هجده بازی که با پیراهن کشورش به میدان رفته تنها یک گل به ثمر رسانده است.

سرخیو رومرو و مارکوس روخو

با عملکرد فوق العاده داوید دخیا، جای تعجبی باقی نمی گذارد که چرا سرخیو رومرو بدل به دروازه بان دوم شیاطین سرخ شده است. در فصل جاری، رومرو، تنها فرصت سنگربانی دروازه تیمش را در چهارچوب رقابتهای جام حذفی انگلستان داشته است و در این چند بازی نیز نمایش قابل قبولی از خود ارائه داده است. بازیکن دیگری که از آرژانتین در منچستریونایتد حضور دارد مارکوس روخو، مدافع بیست و هشت ساله این تیم است که برخلاف رومرو فرصت بازی در لیگ جزیره را داشته است، اما تنها هشت بار. با تمام این تفاسیر حضور این دوبازیکن در ترکیب تیم ملی آرژانتین قطعی به نظر می رسد. باید دید تیم ملی آرژانتینی که امسال بازیکنانش کمی پا به سن گذاشته اند و میانگین سنی تیم کمی بالاتر آمده است چه عملکردی خواهد داشت.

ویکتور لیندلف

لیندلف در این فصل رقابتها نمایش قابل قبولی با پیراهن یونایتد نداشته و فرصتهای گلزنی زیادی را از دست داده است. با این حال از حضور در تابستان روسیه در کنار هم وطنانش در سوئد لذت خواهد برد.

در پایان نام آن دسته از بازیکنانی را عنوان خواهیم کرد که به طور قطع در این دور از رقابتهای جام جهانی که در روسیه برگزار می شود، به دلیل عدم عملکرد خوبشان، حضور نخواهند داشت. نام آنها از این قرار است:

اریک بیلی از ساحل عاج که این فصل مدام در معرض انتقادهای جوزه مورینیو و هواداران تیم قرار داشت. الکسیس سانچز یکی از کسانی است که نامش در این لیست کمی تعجب آور است، با این حال گریزی نیست، او در این دوره از رقابتها بازی با پیراهن شیلی را از دست خواهد داد. دالی بلیند هلندی که تا پایان 2018 با منچستریونایتد قرارداد دارد نیز در این لیست حضور دارد. آنتونیو والنسیا دفاع راست شیاطین سرخ نیز به تیم ملی اکوادور دعوت نشده است. متئو دارمیان از هلند و تیموتی فوسو منساه از ایتالیا نیز به دلیل عدم حضور تیمهای ملی شان در این دور رقابتها تابستان امسال را به استراحت خواهند پرداخت، هرچند به تیم ملی کشورشان نیز دعوت نشده بودند.

نظرات

در ادامه بخوانید...

ثروتمندترین کشورهای جهان بخش اول

در

در حال حاضر اوضاع اقتصادی جهان به گونه ای است که بسیاری از کشورها در حال فائق آمدن بر فقر و اوضاع بد اقتصادی خود بوده و با کمک ارتباطات و تکنولوژی، بسیاری از دولت ها توانسته اند تا حدودی اوضاع اقتصادی کشورهای خود را با کمک مردم بهبود بخشند، با این وجود تفاوت توان مالی مردم کشورهای مختلف، بسیار چشم گیر است و فاصله سطح زندگی نیز به همان میزان متفاوت. ناحیه شمالی آمریکا برای نمونه تنها پنج درصد از کل جمعیت کره زمین را در خود جای داده است و چیزی حدود بیست و هفت درصد از کل محصولات مورد نیاز در سطح جهانی، در کشورهای همین ناحیه تولید می شوند و این در حالی است که منطقه ای چون ناحیه جنوبی قاره آسیا که بیش از بیست و چهار درصد از کل جمعیت کره زمین در آن ساکن هستند، تنها چهار درصد از کل محصولات مورد نیاز در سطح جهان را تولید می کند و شرایط اقتصادی مردم این دو ناحیه نیز به همین میزان با یکدیگر متفاوت است. در حقیقت تولید سالانه محصولات یک کشور، یکی از مهمترین عواملی است که به واسطه آن می توان به شرایط اقتصادی آن کشور پی برد، با این وجود، درآمد سالانه شهروندان و مردم یک کشور، معیار دقیق تری برای سنجش شرایط اقتصادی هر کشور در اختیارمان خواهد گذاشت. ذکر این نکته حائز اهمیت است که فعالیت های برون مرزی مردم یک منطقه نیز در این درآمد سالانه لحاظ می شود. برای نمونه اگر شخصی که اهل فرانسه است در آلمان کارخانه ای تأسیس کند، درآمد آن مربوط به میانگین درآمد مردم فرانسه خواهد بود. اگر خاطرتان باشد، در مقاله قبلی به بررسی فقیرترین کشورهای حال حاضر در سراسر جهان پرداختیم و در این مقاله قصد داریم شما را با ثروتمندترین کشورهای دنیا آشنا کنیم. اطلاعاتی که در اختیار شما گذاشته می شود، همه در مجله ای با نام «وال استریت (Wall St.)» منتشر شده است و برای انجام این بررسی ها از اطلاعات موجود در بانک جهانی بهره گرفته شده است. نا گفته نماند که طبقه بندی کشورها بر اساس میانگین درآمد سالانه شهروندان آن صورت گرفته است. با سیارک همراه باشید.

کره جنوبی

میانگین درآمد سالانه هر شهروند کره جنوبی:34277 دلار، جمعیت کشور: 65.6 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 2.7 تریلیون دلار

کره جنوبی در اواسط قرن بیستم به عنوان یکی از فقیرترین کشورهای قاره آسیا شناخته می شد و در زمانی که درگیری ها و جنگ های میان دو کره به پایان رسید، فرصت مناسبی برای مردم و دولت کره جنوبی فراهم شد تا خود را از شرایط بدشان خارج کرده و اوضاع اقتصادی خود را بهبود بخشند؛ تلاش هایی که البته با موفقیتی چشم گیر همراه بود و در حال حاضر نه تنها کره جنوبی توانسته خود را به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای قاره آسیا مطرح کند، بلکه در سطح جهانی نیز همین گونه است و با این درآمد میانگین مردمش، در میان بیست و پنج کشور ثروتمند دنیا قرار گرفته است. کره جنوبی از لحاظ منابع طبیعی بسیار کشور فقیری است و به همین خاطر از زمان پایان جنگش با کره شمالی، شروع به سرمایه گذاری بر فعالیت هایی کرد که بر محور صادرات محصول به نقاط دیگر بودند. برای دست یابی به این مهم، سرمایه گذاری های کلانی در بخش های آموزشی و صنعتی انجام گرفت و برنامه های بلند مدتی برای آن ها در نظر گرفته شد. درآمد میانگین مردم کره جنوبی میان سال های 1970 تا 2016 با افزایشی تقریباً ده برابری روبه رو بوده است و درآمد میانگین مردم کره جنوبی در حال حاضر معادل با 34277 دلار است که این رقم تقریباً دو برابر میانگین درآمد سالانه مردم جهان (14459 دلار) است و این آمار در نوع خود بسیار قابل توجه بوده و به همین خاطر است که متخصصان مالی و تحلیل‌ گران شرایط اقتصادی کشورهای گوناگون، به این پیشرفت چشمگیر کره جنوبی طی این چهل و اندی سال، لقب «معجزه ای در رودخانه هان» را داده اند. کره جنوبی در حال حاضر چیزی حدود 43 درصد از کل درآمد سالانه خود را مدیون فعالیت های مربوط به صادرات محصولاتش به نقاط دیگر است و این در حالی است که درآمد میانگین جهانی از این گونه فعالیت ها 28.6 درصد است. در حال حاضر پانزده کمپانی بزرگ در کره جنوبی مشغول فعالیت هستند که نامشان در میان پانصد کمپانی پردرآمد دنیا قرار گرفته است (از لحاظ درآمد و سودی که نصیب مسئولانش می کنند). برند محصولات الکترونیک سامسونگ و نیز برند خودرو سازی هیوندای از جمله شناخته شده ترین این کمپانی ها هستند و بیشتر محصولاتی که از کره جنوبی به سایر نقاط دنیا صادر می شوند نیز خودرو و محصولات الکترونیک هستند.

انگلستان

میانگین درآمد سالانه هر شهروند انگلیسی: 38680 دلار، جمعیت کشور: 65.6 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 2.7 تریلیون دلار

جای هیچ شکی نیست که انگلستان در اوایل قرن بیستم تقریباً از لحاظ اقتصادی قدرتمندترین کشور جهان بود، با این وجود اتفاقاتی که دهه های پیش رو افتاد سبب شد کمی روند رو به افولی را طی کند؛ جنگ های جهانی اول و دوم و نیز از دست دادن مستعمره هایش در نقاط مختلف دنیا، از مهمترین عواملی بود که سبب شد دیگر انگلستان لقب قدرت اول جهان را یدک نکشد. همانند سایر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، انگلستان نیز از لحاظ اقتصادی به شدت وابسته به فعالیت هایی است که در این سازمان طرح ریزی می شود. سرمایه گذاری های مالی، مهندسی پرواز و تولید داروهای گوناگون و ساخت ادوات پزشکی از مهمترین فعالیت هایی است که انگلستان برای بهبود اوضاع اقتصادی و کسب درآمد از آن ها بهره می گیرد. میانگین در آمد کشور های عضو سازمان همکاری و توسعه  اقتصادی در سال معادل 38992 دلار است و درآمد سالانه انگلستان نیز 38680 دلار است که کمبود چشم گیری از میانگین در آمد سالانه سایر کشور ها ندارد. این رقم باعث شده است تا انگلستان نیز در حال حاضر به عنوان یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان شناخته شود. از اوایل سال 2008 بود که مسئولان و دولت مردان انگلیسی مجبور به پرداخت هزینه هایی در بخش های دولتی شدند و نیز هزینه های تأمین و تجهیز نیروهای نظامی نیز به آن اضافه شد و باعث شد که انگلستان از لحاظ اقتصادی با مشکلاتی مواجه شده و کمی از قافله پیشرفت عقب بماند. از آخرین اقدامات انگلستان می توان به خارج شدنشان از اتحادیه اروپا اشاره کرد که در ماه ژوئن 2016 به طور رسمی عنوان شد و قرار است در ماه می 2019 به طور رسمی این اتفاق بیفتد. بسیاری از تحلیل گران بر این باورند که خارج شدن انگلستان از اتحادیه اروپا در نهایت به ضررشان خواهد بود.

فرانسه

میانگین درآمد سالانه هر شهروند فرانسوی: 38680 دلار، جمعیت کشور: 66.9 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 2.5 تریلیون دلار

فرانسه نیز دقیقاً به مانند انگلستان در طول قرن بیستم با مشکلات بسیاری مواجه شد و رخ داد دو جنگ جهانی اول و دوم و نیز از دست دادن کنترل بسیاری از کشورهای تحت کنترل و مستعمره اش سبب شد از لحاظ اقتصادی کمی در تنگنا قرار بگیرد، با این وجود، آن ها بر این مسائل فائق آمدند و در حال حاضر اگر کشور ها را با توجه به درآمد سالانه شان طبقه بندی کنیم، فرانسه در میان شش کشور اول دنیا از این لحاظ خواهد بود. از عواملی که به شدت فرانسه و فرهنگ این کشور را برای مردم نقاط مختلف جهان محبوب کرده است، غذاهای جالب و منحصر به فرد، لباس های به روز و زیبا و نیز زبانشان است که سبب می شود همه ساله مردم نقاط مختلف جهان برای آشنایی بیشتر با این کشور پا به قاره اروپا می گذارند. به همین خاطر است که یکی از عوامل اصلی کسب درآمد در فرانسه مربوط به گردشگری و فعالیت های مربوط به آن است. علاوه بر این تولید مواد شیمیایی مورد نیاز در تحقیقات گوناگون زیستی، تکنولوژی و نیز شرکت های صنعتی انرژی محور از دیگر مواردی هستند که نقش چشم گیری بر درآمدهای سالانه این کشور زیبا دارند. درآمد سالانه فرانسوی ها به طور میانگین 38680 دلار است که با درآمد انگلیسی ها برابری می کند. این رقم تقریباً دو برابر درآمد میانگین مردم نقاط مختلف جهان در سال است.

ژاپن

میانگین درآمد سالانه هر شهروند ژاپنی:39526 دلار، جمعیت کشور: 127 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 4.9 تریلیون دلار

به محض پایان یافتن جنگ جهانی دوم، ژاپن وارد برهه ای بسیار حساس از دوره تاریخی خود شد، چرا که به شدت از لحاظ اقتصادی در تنگنا قرار گرفته بود و باید فکری به حال این شرایط خود می کرد، با این وجود، مردم و دولت مردان ژاپنی در کنار یکدیگر به بهترین شکل ممکن بر این مسائل و دشواری ها فائق آمدند و یکی از دلایل اصلی اوضاع خوب معیشتی مردم ژاپن در حال حاضر، تلاش ها و زحمات بی قفه هم وطنان آنان در سال های پس از جنگ جهانی دوم است. همانند کره جنوبی، ژاپن نیز برای کسب درآمد و بهبود اوضاع اقتصادی خود، بیش از همه بر فعالیت های صادرات محصولات خود به نقاط مختلف جهان وابسته است و خودرو و محصولات الکترونیکی از اصلی ترین محصولاتی هستند که از ژاپن به نقاط دیگر صادر می شوند. طی پنجاه سال اخیر، ژاپن از لحاظ اقتصادی پیشرفت چشمگیری داشته است و از آن زمان تا کنون میانگین درآمد سالانه شهروندان ژاپنی به 39526 دلار رسیده است که در نوع خود بسیار قابل توجه است. این پیشرفت اقتصادی وضعیت معیشتی مردم ژاپن را نیز بسیار بهتر از قبل کرده است و از لحاظ سلامتی نیز در شرایط خوبی به سر می برند. در حال حاضر میانگین سنی که یک شهروند ژاپنی می تواند تا آن زنده بماند، 84 سال است و اگر این رقم را با کشورهای فقیری که در مقاله ای جداگانه در خصوص آن ها مطالبی عنوان شد، به وضوح از تفاوتی که میان کشورهای پیشرفته و فقیر تر وجود دارد، آگاهی بهتری پیدا خواهید کرد.

فنلاند

میانگین درآمد سالانه هر شهروند فنلاندی: 39977 دلار، جمعیت کشور: 5.5 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 238.7 میلیارد دلار

نکته ای که فنلاند را منحصر به فرد می کند جمعیت پایین این کشور است که با 5.5 میلیون نفر در شمار کم جمعیت ترین کشورهای دنیا قرار می گیرد، با این وجود، درآمد 238.7 میلیارد دلاری فنلاند به نسبت جمعیت بسیار کمش، فوق العاده و قابل توجه است. درآمد سالانه هر شهروند فنلاندی معادل با 39977 دلار است و این رقم از میانگین درآمد کشورهای جزو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بیشتر است (38992 دلار). در سال 1995 بود که فنلاند به طور رسمی نام خود را در اتحادیه اروپا ثبت کرد و هفت سال بعد از آن، یعنی در سال 2002، یورو را به عنوان پول رایج کشور خود در نظر گرفته و رسماً این را اعلام کرد. همانند بسیاری از کشورهای دیگر قسمت های شمالی قاره اروپا، فنلاند نیز از لحاظ اقتصادی به شدت وابسته به تجارت خود و فعالیت های مربوط به آن است. محصولات مختلف الکترونیکی، محصولات مختلف کاغذی، تولیدات مورد استفاده در پزشکی، فلزهای گوناگون و  در نهایت نفت خام از جمله مهمترین مواد و محصولاتی هستند که از فنلاند به سایر نقاط جهان صادر می شود. آلمان، سوئد و ایالات متحده آمریکا، بزرگترین خریداران محصولات فنلاند هستند و بخش اعظم مواد و محصولاتی که عنوان شد به این سه کشور صادر می شود.

بلژیک

میانگین درآمد سالانه هر شهروند بلژیکی: 42368 دلار، جمعیت کشور: 11.3 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 468 میلیارد دلار

زمانی که مرز فرانسه را به سمت جنوب غربی ادامه دهیم به کشور بلژیک خواهیم رسید. کشوری که در شرق خود آلمان را به عنوان همسایه خود می بیند و هلند نیز در شمال شرقی این کشور قرار گرفته است. ذکر موقعیت جغرافیایی بلژیک البته صرفاً برای اطلاعات عمومی نبوده است و جالب است بدانید که مهمترین عامل پیشرفت بلژیک و شرایط خوب اقتصادی این کشور همین همسایه هایش هستند، چرا که خطوط تجاری و بازرگانی فوق العاده ای میان بلژیک و این کشورها برقرار شده است. نزدیک به هشتاد و سه درصد از کل درآمد سالانه بلژیک مختص به فعالیت های این کشور در زمینه صادراتش است و این آمار فوق العاده بلژیک را از این لحاظ در میان کشورهای دیگر جهان در رتبه دهم قرار می دهد. سرمایه گذاری های کلان و برنامه ریزی های جامعی برای سیستم حمل و نقل محصولات در این کشور در نظر گرفته شده است. بلژیک در حمل و نقل دریایی دومین کشور اروپایی محسوب می شود و خطوط راه آهن بسیاری نیز این کشور را به کشورهای همسایه که پیش از این عنوان شدند، متصل می کند. خطوط و ایستگاه های راه آهن بلژیک نیز از شلوغ ترین و پر رفت و آمد ترین خطوط راه آهن جهان محسوب می شود. مهمترین محصولات و تولیداتی که از بلژیک به کشورهای دیگر صادر می شود، محصولات شیمیایی مورد استفاده در آزمایش های زیستی، خودرو، الماس و  نفت خام فرآوری شده هستند و مهمترین خریداران محصولات بلژیک نیز آمان، فرانسه و هلند می باشند. البته انگلستان نیز از جمله کشورهایی است که در طول سال محصولات و تولیدات بسیاری از بلژیک دریافت می کند. درآمد میانگین سالانه مردم بلژیک 42368 دلار است و این رقم فوق العاده بلژیک را بدل به بیستمین کشور ثروتمند جهان کرده است.

کانادا

میانگین درآمد سالانه هر شهروند کانادایی: 42690 دلار، جمعیت کشور: 36.3 میلیون نفر، درآمد سالانه کشور: 1.5 تریلیون دلار

جمعیت کانادا به نسبت سایر مواردی که تا کنون ذکر شده اند، بسیار بیشتر است و همین مسئله باعث شده است تا کاناد از لحاظ جمعیت، چهل و پنجمین کشور دنیا به شمار رود. این در حالی است که پس از روسیه که رتبه اول در جهان از لحاظ میزان زمین های آزاد موجود در کشور را در اختیار دارد، کانادا در رتبه دوم قرار می گیرد و از این لحاظ نیز کشوری بسیار بزرگ و پهناور به حساب می آید. همین مسئله باعث می شود که تمرکز جمعیت در این کشور بسیار کم باشد. البته این عامل، به هیچ عنوان مانعی بر سر راه پیشرفت اقتصادی کانادا نبوده است و  نه تنها این گونه نبوده است، بلکه آمار و ارقام نشان می دهد که حتی به سود کانادا و مردمانش نیز بوده است، چرا که در حال حاضر کانادا یکی از غول های اقتصادی دنیا به شمار می رود و با درآمد سالانه خوبی که دارد، از این لحاظ در میان سیزده کشور نخست قرار می گیرد. از لحاظ سبک و سیاق فعالیت های اقتصادی، کانادا شباهت بسیار زیادی با ایالات متحده آمریکا دارد و بیشتر فعالیت ها بر محور بازارهای داخلی و خدماتی که ارائه می شود، تمرکز دارد. از دیگر نکاتی که درکانادا توجه بسیاری را به خود جلب می کند و تلاش های بسیاری برای بهبود آن صورت می گیرد، چگونگی سبک زندگی مردم و تلاش برای بهتر کردن آن است. کانادا با درآمد میانگین سالانه 42690 دلاری که دارد، به یازده هزار دلار دیگر احتیاج دارد تا با ایالات متحده آمریکا برابری کند.

بیکاری در کانادا به هیچ عنوان شایع نیست و بیشتر نیروی آماده به کار کانادایی، در بخشی که در آن تخصص داشته باشند به فعالیت خواهند پرداخت که از عوامل موفقیت اقتصادی این کشور و در عین حال گواهی بر شرایط خوب اقتصادی آن است. عامل دیگر این موفقیت و ثبات اقتصادی البته چاه و نیروگاه های عظیم استخراج نفتی و سایر منابع و معادن طبیعی موجود در کانادا است و کشوری تقریباً غنی از این لحاظ به شمار می رود. نفت خام، طلا و چوب از عمده محصولاتی هستند که همه ساله از کانادا به نقاط دیگر دنیا صادر می شوند. نزدیک به پنجاه و سه درصد از کل محصولات کانادا وارد آمریکا شده و توسط آن ها خریداری می شود. ارزش مالی این محصولات هفتاد و شش درصد کل هزینه ای است که کانادا همه ساله از فروش محصولات خود به دست می آورد.

این مقاله ادامه دارد...

 

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

بهترین بازیکنان جام جهانی 2018

در

جام جهانی 2018 هم با تمام لحظات خوش و غمگین اش، در بعد از ظهر روز یک شنبه با دیدار میان دو تیم فرانسه و کرواسی به عنوان فینالیست های جام، به پایان رسید؛ جام جهانی ای که به باور بسیاری از هواداران فوتبال سراسر جهان، بهترین جام جهانی ای بود که تا کنون برگزار شده است و به باور آن ها مسابقات این دوره بسیار جذاب و هیجان انگیز بوده است. در نهایت دیدار نهایی این رقابت ها با پیروزی فرانسوی ها به پایان رسید و دیدیه دشان بدل به سومین کسی شد که در تاریخ دنیای فوتبال، توانسته است هم در جایگاه مربی گری و هم به عنوان بازیکن، این جام را بالای سر ببرد.

روند این مسابقه به گونه ای رقم خورد که توانست رکوردهای جدیدی را به نام خود ثبت کند. اولین رکورد این بود که هر دو تیم حاضر در رقابت نهایی، توانستند دو گل یا بیشتر به ثمر برسانند و رکورد دیگر مربوط به گلی بود که از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید (گلی که گریزمان برای فرانسه زد) و از جام جهانی 1986 تا کنون، سابقه گلزنی در دیدار نهایی از روی نقطه پنالتی وجود نداشت. گل های بسیار زیادی که در این دوره از رقابت ها به ثمر رسید، نشان از عملکرد بسیار خوب خطوط هجومی تیم ها و نیز عملکرد نسبتاً ضعیف خطوط دفاعی برخی از تیم ها دارد و به نظر می رسد این آینده ای است که تصور آن برای فوتبال محتمل تر خواهد بود. اخیراً پس از انجام بررسی ها و تجزیه و تحلیل های دقیق عملکرد بازیکنان حاضر در این دوره از رقابت های جام جهانی، آماری منتشر شده است که نشان می دهد تیم منتخب جام و بازیکنانی که در هر پست بهترین عملکرد را از خود نشان داده اند، چه کسانی هستند. با سیارک همراه باشید تا اطلاعات دقیق و جامعی در این خصوص در اختیارتان قرار دهیم. (در هر پست تنها یک بازیکن به عنوان بهترین در آن پست به خصوص انتخاب شده است، بنا براین در هر مورد ابتدا پست بازیکن و سپس نام اش را مشاهده خواهید کرد.)

دروازه بان: تایبوت کورتوا از بلژیک

این گلر بلژیکی که برنده دستکش طلای بهترین درواه بان این رقابت ها شده است، در ابتدای جام و چند بازی ابتدایی چندان عملکرد قابل قبولی از خود نشان نداد و کمی طول کشید تا بتواند خود را پیدا کند. با این وجود، عملکرد او در دور حذفی رقابت ها به دچار پیشرفت گسترده ای شد و نقش مهمی در صعود تیم اش به دیدار نیمه نهایی ایفا کرد. او بدل به دومین دروازه بان بلژیکی شد که توانست دستکش طلای جام جهانی را از آن خود کند. بهترین عملکرد او در دیدار تیم اش مقابل برزیل بود که توانست نه سیو موفق داشته باشد. این تعداد سیو، بیشترین تعدادی است که در این جام در طول یک مسابقه ثبت شده است. تایبوت کورتوا در حال حاضر سنگر بان تیم چلسی است و البته قراردادش با این تیم در حال اتمام است و حالا با این عملکرد فوق العاده خوب اش در رقابت های جام جهانی، بسیاری منتظر اند تا ببینند چه آینده ای برای این دروازه بان مستعد و فوق العاده رقم خواهد خورد.

مدافع وسط: رافائل واران از فرانسه

واران، حالا علاوه بر دست یابی به جام قهرمانان اروپا با تیم رئال مادرید، توانسته است تجربه بالا بردن جام جهانی را نیز داشته باشد و یک سال فوق العاده و باور نکردنی برای خود رقم بزند. بدون شک واران یکی از عناصر اصلی موفقیت فرانسه در این جام بود و تقریباً در تمامی بازی های تیم اش مقابل حریفان عملکرد خوبی از خود نشان داد. نقش دیگر رافائل واران که از اهمیت بسیار زیادی برای فرانسه برخوردار بود، کمک به بنجامین پاواردی بود که در پست غیر تخصصی خود، دفاع راست زمین بازی می کرد و تجربه چندانی از بازی در این پست نداشت، به همین خاطر وظایف دفاعی واران گاهی بیشتر می شد و او به خوبی توانست از پس انجام وظیفه اش بر آید. واران بازیکنی است که علاوه بر قد بلند اش، سرعت قابل توجهی نیز دارد و این دو عامل بسیار مهمی در عملکرد بسیار خوب واران هستند.

مدافع وسط: دیگو گودین از اروگوئه

دیگو گودین از آن مدافعانی است که توجهی که شایسته قابلیت های او است، هیچ گاه متوجه اش نشده است و آن گونه که باید از او تقدیر نشده است. این مدافع اروگوئه ای در باشگاه اتلتیکو مادرید اسپانیا خدمت می کند و در این دوره از رقابت های جام جهانی، در کنار خوزه خیمینز، دیگر مدافع اروگوئه، توانستند لقب بهترین زوج دفاعی حاضر در رقابت ها از آن خود کنند.

او بازیکنی است که علاوه بر عملکرد بسیار خوب اش، از لحاظ روحی هم تأثیر قابل توجهی بر بازیکنان هم تیمی خود داشت و در مواقعی که اروگوئه امید های خود به پیروزی را از دست می داد، این دیگو گودین بود که امیدواری را در آن ها به وجود می آورد و این مسئله تأثیر مهمی در عملکرد خوب اروگوئه در این دوره از رقابت ها داشت. اروگوئه تنها تیمی بود که در این دوره از رقابت ها، در مرحله گروهی حتی یک بار هم به حریفان خود اجازه نداد دروازه اش را باز کنند و دیگو گودین نقش اصلی را در ثبت این آمار فوق العاده داشت.

مدافع وسط: هری مگ گوایر از انگلیس

هری کین، مهاجم انگلیسی ها در این دوره از رقابت های جام جهانی توانست کفش طلا (بهترین گلزن) را از آن خود کند و همین مسئله باعث شد تا بیشتر توجهات به او جلب شود، اما این مسئله نباید باعث شود که نقش فوق العاده هری مگ گوایر در خط دفاعی انگلیس را نادیده بگیریم. هری مگ گوایر بازیکنی است که حتی اگر از لحاظ سرعت آن گونه که باید نباشد، به اندازه ای هوش و قلب خود را در اختیار تیم قرار داده و متوجه بازی می کند که این کمبود سرعت اش به هیچ عنوان به چشم نمی آید. بازی با توپ مگ گوایر نیز فوق العاده است و کنترل خوبی بر توپ دارد و این خصوصیات، دقیقاً همان مسائلی است که گرت ساوت گیت از مدافعان تیم اش انتظار دارد و به جرأت می توان گفت که کسی به خوبی مگ گوایر قادر به برآورده کردن این انتظارات نبوده است. نخستین گل انگلیس مقابل سوئد در دیدار حذفی نیز توسط همین مگ گوایر به ثمر رسید که خود نقش مهمی در پیروزی تیم اش داشت و حتی باز هم در همان بازی در موقعیت گلزنی قرار گرفت که ناکام بود.

هافبک راست: کیِران تریپیر از انگلیس

گرت ساوت گیت، در طول این مسابقات تصمیمی گرفت که برخی را متعجب کرد: او پست کایل واکر را به دفاع وسط تغییر داد و از کیِران تریپیر به جای او در پست هافبک راست استفاده کرد؛ تصمیمی که نه تنها نشان از درایت فوق العاده گرت ساوت گیت و بینش خوب فوتبالی او داشت، بلکه توانست برای کیِران تریپر هم یک فرصت طلایی باشد که به خوبی از آن بهره برد و ارزش های خود را در این پست نشان داد. کیِران تریپر در این فصل در تیم باشگاهی اش، تاتنهام نیز عملکرد بسیار خوبی از خود نشان داد و همین مسئله باعث شد تا کسی از دعوت او به تیم ملی متعجب نشود و کاملاً واضح بود که او را در تیم ملی کشورش خواهیم دید. او با انرژی فوق العاده هم در کار دفاعی و هم در کار هجومی تیم اش شرکت می کند و همین مسئله بود که باعث شد تا موقعیت های بسیار خوبی را برای مهاجمان تیم اش، رحیم استرلینگ و هری کین به وجود بیاورد.

بدون شک انتخاب او برای بازی در این پست، بسیار هوشمندانه بوده است و حالا می توان عنوان کرد که تیم ملی انگلیس یک جایگزین لایق و شایسته برای دیوید بکام اسطوره ای خود یافته است.

هافبک وسط: انگولو کانته از فرانسه

اگر بخواهیم شخصیت انگولو کانته را به دور از میدان فوتبال مورد بررسی قرار دهیم، باید عنوان کنیم که او انسانی بسیار فروتن و خجالتی است، اما زمانی که پا به میدان فوتبال می گذارد، شرایط کاملاً برای او به گونه ای دیگر است و دیگر خبری از خجالت و تواضع او نیست. انگولو هم اکنون در تیم باشگاهی چلسی انگلستان بازی می کند، اما با نمایش فوق العاده ای که در چند ماه اخیر از خود نشان داده است، نظر بسیاری از باشگاه های بزرگ دنیا را به خود جلب کرده و دیر یا زود، خبر هایی در خصوص انتقال او به یکی از این باشگاه ها خواهیم شنید؛ انتقالی که واقعاً انگولو شایسته آن است. انگولو در زمین بازی خستگی ناپذیر نشان می دهد و مدام در حال دویدن است و به حریفان خود فشار می آورد و در کنار این ها، وظایفی که به او محول شده است را به خوبی و شایستگی تمام و کمال انجام می دهد و این ها باعث می شود که به حریفانش در میانه میدان لحظه ای آرام و قرار ندهد.

هافبک وسط: لوکا مودریچ از کرواسی

این هافبک خلاق و بازی سازی کروات، با دریافت توپ طلای بهترین بازیکن این دوره از مسابقات جام جهانی، بالاخره توانست شناخت و احترامی که شایسته اش بود را دریافت کند. لوکا مودریچ، بازیکنی بود که توانست خود به تنهایی گاهی تیم اش را از شرایط دشواری که در آن گرفتار شده بود نجات دهد و یکی از زمینه ساز های اصلی موفقیت کرواسی در این دوره از مسابقات بود. بازی مقابل دانمارک، در دقایق نهایی بازی یک پنالتی را از دست داد، با این وجود، زمانی که در ضربات پنالتی دوباره پشت توپ ایستاد، همه توانستند به خوبی شجاعت این بازیکن را ببینند. عملکرد خوب مودریچ باعث شده است تا هوادران کروات به او لقب کاپیتان شگفت انگیز را بدهند. مودریچ به خوبی میانه زمین را تحت کنترل خود در می آورد و همین باعث می شود تا ایوان پریسیچ و آنته ربیچ، آزادی عمل کافی برای حمایت کردن از ماریو مانژوکیچ و رساندن توپ به او را در اختیار داشته باشند.

هافبک وسط: پائول پوگبا از فرانسه

پوگبا از آن بازیکنانی است که صحبت های زیادی در خصوص او می شود و گاه به گاه با کارهایی که انجام می دهد، توجهات را به خود جلب می کند. در این فصل از رقابت های لیگ انگلیس، پوگبا در منچستر یونایتد توپ می زد و عملکردش به هیچ عنوان ثبات کافی را نداشت و گاهی خوب بود و گاهی نه. با تمام این تفاسیر، پوگبا در این دوره از مسابقات جام جهانی، توانست عملکرد بسیار خوبی از خود نشان دهد و  ارزش های خود را به عنوان یک بازیکن فوق العاده در کلاس جهانی به اثبات برساند. این هافبک فرانسوی ها توانست در طول مسابقات پاس های زیاد و مثمر ثمری به هم تیمی هایش برساند و بازی جنگنده و خوبی از خود به نمایش گذاشت. حتی در مواردی هم نشان داد که اگر صحبت از گل زدن هم در میان باشد، او برای حریفان تیم اش، بدل به تهدیدی خواهد شد و در بازی نهایی رقابت ها با گلی که به ثمر رساند این مسئله را نیز ثابت کرد. پوگبا با گلی که در آن بازی به ثمر رساند، بدل به تنها بازیکنی در تاریخ باشگاه منچستر یونایتد شد که توانسته است در دیدار نهایی رقابت های جام جهانی گلزنی کند و نیز اگر بخواهیم کل لیگ انگلیس را مد نظر قرار دهیم، پیش از پوگبا، تنها امانوئل پتیت در سال 1998 موفق به انجام این کار شده بود (بازیکنی از لیگ انگلیس که در فینال جام جهانی گل زد). دیدیه دشان، به خوبی توانست نقاط قوت پوگبا را کشف و از آن ها برای موفقیت تیم اش استفاده کند و حالا این وظیفه به عهده خوزه مورینیو است تا در تمرینات پیش از شروع فصل جدید، بیشتر در خصوص این بازیکن فوق العاده اطلاعات کسب کند.

هافبک چپ: ادن هازارد از بلژیک

ادن هازارد از آن جمله بازیکنانی بود که در طول مسابقات، بی نقص ظاهر شد. ادن هازارد در چند بازی که برای تیم اش بسیار حیاتی و با اهمیت به شمار می رفت، عملکرد فوق العاده خوبی از خود نشان داد و توانست نقش مهم و تأثیر گذاری در سرنوشت بازی ایفا کند. بازی مقابل برزیل یکی از این دیدار ها بود که در مقابل ستارگان برزیلی توانست بی نقص عمل کند و تحسین همگان را بر انگیزد. جالب است بدانید که خبر هایی مبنی بر علاقه مسئولان باشگاه رئال مادرید به جذب این ستاره بلژیکی به گوش می رسد و جای تعجبی هم ندارد.

بدون شک هازارد ستاره بی چون و چرای بلژیکی ها در این دوره از رقابت ها بود و مهارت ها و غیر قابل پیش بینی بودن او بود که در نهایت حریفان بلژیک را متزلزل می کرد. در طول شش مسابقه ای که بلژیک در این رقابت ها انجام داد، هازارد توانست سه گل و دو پاس گل را به نام خود ثبت کند. در چهار بازی از این شش بازی، ادن هازارد به عنوان بهترین بازیکن زمین شناخته شد که این نکته هم در نوع خود بسیار قابل توجه است.

مهاجم: کیلین ام باپه از فرانسه

کیلین ام باپه، بدل به دومین نوجوانی شد که توانسته است در دیدار نهایی رقابت های جام جهانی گلزنی کرده باشد و این آزویی است که به این سادگی ها قابل دسترسی نخواهد بود؛ آرزویی که ام باپه به آن دست یافت. سرعت فوق العاده بالا و تکنیک ام باپه باعث می شد تا مدافعان حریفان دست و پای خود را گم کرده و گاه به گاه مقابل او متزلزل نشان می دادند. در دور حذفی رقابت ها و در بازی مقابل آرژانتین، استارت سریع و فوق العاده ی  ام باپه از زمین خود تا محوطه جریمه آرژانتین که نهایتاً به یک پنالتی برای تیم اش انجامید، از آن صحنه هایی بود که تا ابد از این دوره از رقابت ها به خاطر خواهیم داشت.

ام باپه در نهایت توانست چهار گل برای تیم ملی کشورش به ثمر برساند. یکی از این چهار گل در بازی مقابل آرژانتین به ثمر رسید و دیگری در بازی حساس فینال و مقابل کرواسی. با این عملکرد فوق العاده، حالا رؤیای بردن توپ طلای بهترین بازیکن جهان از همیشه به ام باپه نزدیک تر به نظر می رسد و اگر این رؤیا برای این نوجوان مستعد محقق شود، هیچ کس دیگر اجازه اعتراض به این تصمیم را به خود نخواهد داد.

مهاجم: هری کین از انگلیس

البته انتخاب میان لوکاکو، مهاجم بلژیک و هری کین کمی دشوار به نظر می رسید، اما بردن کفش طلای برترین گلزن رقابت ها توسط هری کین باعث شد تا او را انتخاب کنیم. هری کین در باشگاه تاتنهام انگلیس مشغول به فعالیت است، توانست در طول این رقابت ها، شش بار دروازه حریفان خود را باز کند که سه گل از این شش گل از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید، اما به هر صورت، هری کین نقش بسزا و مهمی در راه یابی انگلستان به دیدار نیمه نهایی داشت. با این وجود در بازی های مراحل حذفی عملکرد هری کین آن گونه که از او انتظار می رفت نبود و همین عملکرد ضعیف در چند دیدار مرحله حذفی باعث شد تا بسیاری از منتقدان زبان به انتقاد از او بگشایند و عنوان کنند که هری کین در حد و اندازه هایی که از او انتظار می رفت ظاهر نشد.

ترجمه  itrans.ir 

نظرات

در ادامه بخوانید...

چرا اعدام با گیوتین برای فرانسوی ها خسته کننده بود 12 نفر در 13 دقیقه

در
اعدام با گیوتین
اعدام با گیوتین   که در جریان انقلاب فرانسه ظاهر شد و جای همه دستگاه های قبلی را گرفت.
 
مکانیسم های گردن زدن با تبر یا شمشیر  در کشورهای اروپایی بسیار گسترده بود. با این حال ، گیوتین که در جریان انقلاب فرانسه ظاهر شد ، همه دستگاه های قبلی را تحت الشعاع قرار داد. sayarak.com جالب ترین و تکان دهنده ترین واقعیت ها را در مورد به اصطلاح "تیغ ملی" فرانسوی از حوادث سالهای گذشته تا به امروز آماده کرده است.
 

از مجازات انسانی تا اعدام دسته جمعی

گیوتین
جوزف ایگناس گیوتین هرگز از مجازات اعدام حمایت نکرد ، اما بریدن سر به نظر او مجازات انسانی تری به نظر می رسید

گیوتین ساخت کدام کشور است

گیوتین اختراع کدام کشور است

گیوتین ، دستگاه اعدام فرانسوی  دور از اختراع فرانسوی است. ساز و کارهای مشابه به طور فعال در کشورهای همسایه مورد استفاده قرار گرفت. در فرانسه پیشنهاد شد كه توسط پزشك ، پروفسور كالبدشناسی جوزف ایگناس گیوتین كه به نام وی دستگاه سر بریدن نامگذاری شد ، استفاده شود. گیوتین هرگز از مجازات اعدام حمایت نمی کرد ، اما بریدن سر به نظر او مجازات انسانی تری به نظر می رسید ، در مقابل کوارتر کردن ، سوزاندن یا حلق آویز کردن. بعلاوه ، چنین مجازاتی مجازات ها را در حقوق فقیر و اشراف مساوی ساخت ، که با گردن زدن با تبر یا شمشیر مجازات می شدند. به هر حال ، نزدیکان استاد نمی خواستند نام خانوادگی آنها با ساز مرگ در ارتباط باشد و بارها و بارها خواستار تغییر نام آن شدند ، اما بی فایده بود.
 

اعدام با گیوتین برای فرانسوی ها به اندازه کافی دیدنی نبود

اعدام با گیوتین
عکس گیوتین فرانسه : پاریسی ها که به گودال های خون و جیغ های بلند سوختن زنده عادت کرده اند ، از گیوتین بسیار ناامید شده اند
 
فرانسوی ها دستگاه جدید را اینگونه برداشت کردند. پاریسی ها که به استخرهای خون و جیغ های بلند کسانی که زنده می سوختند عادت کرده بودند ، از  درد اعدام با گیوتین   بسیار ناامید شدند. واقعیت این است که به محض اینکه جلاد سر را قطع می کرد ، بلافاصله در یک سبد مخفی می شد. بدون نمایش برای مردم ، بدون سیرک. اما دولت از اثربخشی مکانیزم قطع سر و  اعدام با گیوتین در فرانسه   قدردانی کرد ، زیرا   گردن زدن با گیوتین   اعدام ها را تسریع می کند. در مدت 13 دقیقه ، جلاد می توانست 12 بار این حکم را اجرا کند ، یعنی سیصد نفر در مدت سه روز.
 

اعدام با گیوتین چگونه است

اعدام با گیوتین
عکس گیوتین فرانسه : قبل از به کار انداختن دستگاه ، فرانسوی ها آن را روی گوسفندان و گوساله ها آزمایش کردند!
 
 
در سال 1792 ، اولین اعدام عمومی در فرانسه انجام شد. قبل از به کار انداختن دستگاه گیوتین اعدام  ، فرانسوی ها آن را آزمایش کردند. آزمودنی ها گوساله و گوسفند بودند و سپس این مکانیزم برای انسان ها اعمال شد. در ابتدا تعیین دقت گیوتین مهم بود تا خطایی رخ ندهد. بعداً ، پزشکان علاقه خود را پیدا کردند. آنها می خواستند دریابند که برخی از اعضای خاص بدن برای زندگی چقدر مهم هستند. و به لطف گیوتین ، آنها متقاعد شدند که سیستم عصبی مرکزی بدون مغز قادر به کار نیست. با این حال ، تحقیقات پزشکی در سال 2002 نشان می دهد که سلول های مغزی حتی 14 روز پس از مرگ قادر به حفظ فعالیت هستند!
 

سناریوی ویتنامی

اعدام با گیوتین
طی چند سال ، دولت صدها هزار ویتنامی را سر برید.
 
در سال 1955 ، رئیس جمهوری ویتنام برای حفظ قدرت مجازات اعدام را برای مبارزه با اعضای ارتش مقاومت وضع کرد. برای اجرای احکام اعدام ، دادگاه های نظامی سیار و گیوتین ها تشکیل شد. کسانی که مخالف بودند حتی در روستاهای دور افتاده نیز پیدا و اعدام شدند. در طی چند سال ، دولت  سر صدها هزار ویتنامی را از بدن  جدا کرد.
 

دستگاه گیوتین در آلمان نازی

اعدام با گیوتین
سربازان شوروی در کنار گیوتین آلمانی
 
در آلمان نازی ، گیوتین دوباره به ابزاری محبوب برای اعدام تبدیل شد. فقط در سالهای 1933-1945 ، تقریباً 40 هزار نفر گردن زده شدند. برخلاف فرانسه ، جایی که گیوتین به معنی طلایی بین گزینه های اعدام "نجیب" و "ناشایست" تبدیل شد ، در آلمان این مورد فقط برای افراد ناشایست اعمال می شد. اما اعدام سرنوشت افراد محترم بود. اصولاً جلادان مخالفان عقیدتی را اعدام می کردند. از جمله ژولیوس فوسیک روزنامه نگار چکسلواکی ، ورا اوبولنسکایا ضد فاشیست فرانسوی ، موسی جلیل شاعر شوروی.
 

گیوتین در آمریکا

اعدام با گیوتین
هر چقدر آمریکایی ها تلاش کردند ، مکانیسم قطع سر آنها هرگز ریشه پیدا نکرد
 
 اگرچه مجازات اعدام هنوز در 31 ایالت وجود دارد. این دستگاه فقط یک بار در سال 1889 برای مجازات ماهیگیری که در هنگام نزاع در مستی مردی را کشت ، مورد استفاده قرار گرفت. در سال 1990 ، تلاش دیگری برای معرفی گیوتین انجام شد ، اما آمریکایی ها به مجازات های دیگر پایبند هستند. به عنوان مثال ، اعدام با تزریق کشنده ، صندلی برقی ، اتاق گاز ، حلق آویز ، اعدام با گلوله.
 

شغل خانوادگی جلادی

اعدام با گیوتین
در فرانسه ، شغل جلاد از والدین به فرزندان منتقل می شد.
 
 
اینطور شد که در فرانسه شغل  جلادی از والدین به فرزندان منتقل شد. مردم با مجریان احکام مراوده نداشتند و حتی از آن وحشت داشتند. و آنها برای زندگی ، مکانهایی را خارج از شهر و دور از افراد دیگر انتخاب کردند. جلادان مجاز به ازدواج رسمی فقط با دختر عموها بودند. بنابراین تعجبی ندارد که فرزندان پا به پای پدرشان بگذارند ، زیرا دستیابی به حرفه جدید برای آنها دشوار بود. چارلز-هنری سانسون مشهورترین جلاد فرانسوی است که در دوران انقلاب کبیر فرانسه کار می کرد. از همان کودکی به کار حرفه ای عادت داشت و کار خود را با محله ها  آغاز کرد. سانسون در طول کار خود 2918 نفر را از جمله پادشاه و ملکه فرانسه را اعدام کرد.
 

آخرین اعدام با گیوتین 

اعدام با گیوتین
گیوتین اعدام  : در سال 1939 ، آخرین اعدام عمومی از طریق گیوتین در فرانسه انجام شد
 
در سال 1939 ، آخرین اعدام عمومی توسط گیوتین در فرانسه انجام شد. یوجین (اوژن) آلمانی ویدمن به مجازات اعدام محکوم شد ، که هفت نفر را کشته بود. اجرای حکم سر و صدا به پا کرد. فرانسوی ها از عصر روز گذشته بهترین صندلی های میدان زندان را به خود اختصاص داده اند. اعدام با 45 دقیقه تأخیر انجام شد. آنها می گویند که این تاخیر از روی عمد انجام شده است تا خورشید بالاتر برود و عکاسان بتوانند عکس های خوبی بگیرند. اما آخرین اعدام ، هرچند غیر علنی ، در سال 1977 انجام شد. حمید دژاندوبی مهاجر از تونس به جرم سو قصد به قتل و آدم ربایی چند زن فرانسوی و  به جرم تجاوز و قتل زن جوانی به نام الیزابت بوسکِت به مرگ و قطع سر با گیوتین محکوم شد.
 

 

نظرات

در ادامه بخوانید...

مسابقه ریش در فرانسه

در


مردهایی با ریش های عجیب و غریب در پاریس برای اولین مسابقه ریش در فرانسه گرد هم جمع شدند.سی نفر در پنج بخش با هم رقابت کردند تا بهترین ریش انتخاب شود


ریچارد بالاچی که سه سال و نیم ریشش را نزده بود برنده جسورانه ترین ریش شد.

جولین ولتزل برنده مسابقه ریش طبیعی بیش از 20 سانتیمتر شد.
ریچارد بالاچی گفت : امروز صبح آرایشگرم را دیدم ، اولین بار بود که این کار را می کرد عالی نیست اما اثر می گذاره
هیات داوران سی نفر را برای مرحله نهایی انتخاب کرده بود.
وینسنت مپیر یکی از شرکت کنندگان در باره سبیلش می گوید فکر می کنم که این سبیل یک جور اثر هنری است برای اینکه این را جای دیگری نمی بینیم.
تعداد تماشاچی های این مسابقه حدود 200 نفر بودند.(سیارک)
 

نظرات

در ادامه بخوانید...

تمجید هروه رنار، سرمربی تیم ملی مراکش از رونالدو

در

هروه رنار، سرمربی فرانسوی تیم ملی مراکش، که درحال آماده سازی تیمش برای حضور در رقابتهای این دوره جام جهانی در روسیه است، به تمجید از ستاره پرتغالی، رونالدو پرداخت. او عنوان کرده که تأثیر رونالدو در دنیای فوتبال چیزی نیست که بتوان نادیده گرفت، دردوران پرفروغی که این بازیکن داشته رکوردهای زیادی به نام خود ثبت کرده و پنج بار نیز توپ طلای بهترین بازیکن جهان را ازآن خود کرده است؛ لیونل مسی هم پنج بار به این عنوان دست یافته. رونالدو در فصل گذشته رقابتهای لالیگا 25 گل به ثمر رساند و 6 پاس گل داد و نقش کلیدی در قهرمانی کهکشانی ها داشت. در جدول برترین گلزنان فصل گذشته سوم شد و بهترین آمار را از این نظر در تیمش داشت. در لیگ قهرمانان اروپای فصل گذشته نیز او دوازده بار دروازه حریفان خود را گشود و شش پاس گل داد (طی 13 بازی) و از این نظر آماری فوق العاده به نام خود ثبت کرد. در دیدار رفت نیمه نهایی مقابل اتلتیکو مادرید هت تریک کرد و در فینال دو گل در مقابل یوونتوس به ثمر رساند و درنهایت برترین گلزن این رقابتها عنوان گرفت. در نهایت مهمترین عنوانی که سال گذشته رونالدو به آن دست یافت، بی شک، توپ طلای بهترین بازیکن جهان است. با این توپ طلا رونالدو توانست به رکورد مسی دست یابد و درکنار او قرار گیرد.

تیم ملی مراکش، به هدایت هروه رنار، در مرحله گروهی رقابتهای جام جهانی با اسپانیا، ایران و پرتغال هم گروه شده است و حالا این سرمربی فرانسوی به مناسبت دیدار تیمش با پرتغال به تمجید از این بازیکن پرداخته است. او درگفتگویی که با سایت «گل» داشت گفت: «رونالدو؟ بازیکن بی نظیری است. شاید تنها بتوانم نام مسی را کنار او قرار دهم.  البته هربازیکنی قابلیتهای ویژه ای دارد که در نوع خود قابل احترام است اما من رونالدو را یکی از بهترین بازیکنانی می دانم که دنیای فوتبال تاکنون به خود دیده است. شایسته نیست قابلیتهای اورا زیر سوال ببریم. بهتر است با دقت بیشتری عملکرد اورا بررسی کنید تا متوجه صحبتهای من شوید.»

سرمربی تیم مراکش، با تیمی قدرتمند پا به این مسابقات می گذارد؛ کسانی چون مهدی بن عطیه، که اکنون در باشگاه یوونتوس توپ می زند و حکیم زیک، که به تازگی با قراردادی یازده میلیون یورویی به آژاکس آمستردام پیوسته است. اما کسی که دراین میان توجه بیشتری را به خود جلب کرده، اشرف حکیمی، هم بازی کریستیانو رونالدو در رئال مادرید است. این بازیکن 19 ساله جوان و آتیه دار مراکشی، پانزده بازی با پیراهن رئال انجام داده و درکنار رونالدو در ترکیب تیم قرار گرفته است و یکی از بازیکنانی است که رنار حساب ویژه ای روی او می کند. رنار در رابطه با او گفت: «بله. او واقعا عملکرد بی نظیری داشته است. در نوزده سالگی به رئال مادرید پیوسته و بازی در این سطح فوتبال جهان، اورا به پیشرفت چشمگیری خواهد رساند. باور دارم در آینده نام اورا بیشتر خواهیم شنید. در چندبازی برای تیم ملی به ترکیب اصلی رفته و عملکرد خوبی داشته است. من از اینکه یک بازیکن نوزده ساله به این خوبی است شگفت زده می شوم. یکی از نکات مهمی که باید در رابطه با او خاطرنشان کنم این است که با وجود موفقیتهایی که کسب کرده است، همان انسان متواضعی باقی مانده که بود. خود را گم نکرده و به خود به چشم یک ستاره نمی نگرد. این برای من ارزش زیادی دارد و قابل احترام است.

تیم ملی مراکش در نخستین دیدار خود در چهارچوب رقابتهای جام جهانی به مصاف تیم ملی ایران می روند و سرمربی فرانسوی مراکش امیدوار است بهترین نتیجه ممکن را در این بازی به دست آورد. پس از این دیدار آنها به مصاف پرتغال و اسپانیا خواهند رفت. باوجود اینکه مراکش در یکی از دشوارترین گروه های این دور از رقابتها قرار گرفته، سرمربی این تیم، امیدوار است و قصد دارد تیم را با تمام توان به رقابتها بفرستد. او گفت: «اینکه در ابتدا در مقابل کدام تیم قرار بگیریم اهمیتی ندارد، مهم این است که با تمام توان وارد این رقابتها شویم و تلاش کنیم از دور گروهی مسابقات صعود کنیم. با تجربه و شناختی که طی این چند سال از بازیکنانم به دست آورده ام، می توانم بگویم که گاهی ما در شروع بازیها دچار مشکل می شویم. اما کمی که می گذرد شرایط کاملا تغییر می کند و عملکرد بازیکنان بهتر می شود. البته گاهی هم برعکس این ماجرا اتفاق افتاده است. بنابراین می توان گفت که یک قاعده کلی یا چیزی که بتوان روی آن حساب کرد در فوتبال وجود ندارد. مهمترین مسئله برای بازیکنانم این است که با تمام توانشان در دو رقابت ابتدایی بازی کنند و سپس به بازی بعدشان فکر کنند. بهتر است زیاد خیال پردازی نکنیم و بیشتر تمرین کنیم. راستش را بخواهید فکر اینکه در دور گروهی مسابقات حذف شویم مرا بسیار غمگین می کند. ما تنها برای بودن در این مسابقات، تمرین نمی کنیم. ما می خواهیم به مرحله بعدی صعود کنیم و برای کسب پیروزی به میدان برویم. امیدوارم اینگونه باشد.»

تیم ملی مراکش در آخرین دیدار گروهی خود به مصاف اسپانیا خواهد رفت. زمانی که از او در رابطه با این رویارویی سوال شد، او درجواب گفت: «اسپانیا تیم فوق العاده خوبی دارد. تمامی بازیکنانش در تیم های باشگاهی سطح اول جهان بازی می کنند و بی شک یکی از تیمهایی است که شانس قهرمانی در این رقابتها را دارد. آلوارو موراتا و دیگو کاستا هر دو در ترکیب اصلی تیمها باشگاهیشان بازی می کنند و مهاجمان خوبی هستند. بنابراین مشکلی در خط حمله نخواهند داشت و مطمئنا یکی از تیمهای محبوبی هستند که همیشه در جام جهانی حضور دارند. اما اینها تأثیری روی ما نخواهد گذاشت و با تمام توان در مقابل آنها صف آرایی خواهیم کرد.(سیارک)

نظرات

در ادامه بخوانید...